Orijinalini görmek için tıklayınız : Başlangıç için öneri
EnginB
30 Mart 2019, 16:58
Merhabalar;
İstanbul da daha önce bir süre Scooter ile deneyimim oldu,satın almak istiyorum fakat kararsızım,bu işte deneyimli olanlar öneride bulunabilir mi ? aklımda herhangi bir model yok boyum 183 ayrıca ehliyet alıcam fakat iyi bir eğitim veren kurum çok az var.Hangi sürücü kursunu önerirsiniz ?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
gurcanozturk
30 Mart 2019, 19:33
Ehliyet kurslari asil isini yapmiyor zaten, pratik egitim vermiyorlar. Onerim ozel egitim kurumlarindan motosiklet egitimi aldiktan sonra surucu kursuna gidip ehliyetinizi almaniz. Boylece trafige hazir olursunuz sadece ehliyete degil.
EnginB
30 Mart 2019, 23:07
Öneriniz için teşekkürler.
ibo8316
02 Nisan 2019, 21:54
Scooter eğitim gerekmez.
Tabi gidin alın trafiğe çıkın demiyorum.
Scooter sahibi bir komşu arkadaş vardır muhakkak onun ilk kalkış çalıştırmasini izlemeniz yeterli...
Vitesli motosiklet biraz farklı onda debriyaj vites geçişleri vites küçültme motosikleti boşa almak anı duruş vb..pratik gerekiyor ama scooter otomatik stop etmez ..
Bana komşum öğretti 1 paket sigaraya
6 yıldır motosiklet ile kargo dağıtıyorum.
Toplamda vitesli scooter 15 yıldır motosiklet kullanıyorum Bursa'da olsanız ücretsiz yardımcı olurdum
logaritma
03 Nisan 2019, 02:20
viteslide her zaman bana daha pratik ve kolay gelmişdir bütün kontrol sende tepkimeler sende gaz vites sende viraj kabiliyeti scootera oranla manuelin çok daha rahattır.. scooterda vites otomatik makinanın elinde bazen kafasına göre vitesi küçültüp büyütebiliyor viraj ayrı ortada kocaman bir tekne olduğu için ordan fosur fosur rüzgarı yiyor haliyle virajda biraz daha dikkat ve tecrübe istiyor ..
Nikkfurie
03 Nisan 2019, 02:53
......scooterda vites otomatik makinanın elinde bazen kafasına göre vitesi küçültüp büyütebiliyor.....
biraderim uzun zamandır siteden seni tanımaktayım ama yukarıdaki yazın daha önce hiç sukuter kullanmadığını düşündürdü :) bu merette vites yok sen gaz verdikçe veya bırakdıkça şanzıman oranı yavaşça vede kademesiz değişir , vitesli gibi anlık seri değişimler asla olmaz , kimine harika kimine ruhsuz gelir , bana göre şehir içi yoğun trafikte mükemmel ama 250 cc üstü için tercih etmem..
logaritma
03 Nisan 2019, 03:03
biraderim uzun zamandır siteden seni tanımaktayım ama yukarıdaki yazın daha önce hiç sukuter kullanmadığını düşündürdü :) bu merette vites yok sen gaz verdikçe veya bırakdıkça şanzıman oranı yavaşça vede kademesiz değişir , vitesli gibi anlık seri değişimler asla olmaz , kimine harika kimine ruhsuz gelir , bana göre şehir içi yoğun trafikte mükemmel ama 250 cc üstü için tercih etmem..
eskiden silverwing 600 ve şu anda piaggio x10 um var :)
Nikkfurie
03 Nisan 2019, 03:53
eskiden silverwing 600 ve şu anda piaggio x10 um var :)
sukuterde yokuş aşağı hiç gaz vermeden hareket edip belli bir süre hızlandıktan sonra mesela 40 km/s e geldikden sonra gaz açarsan sanki vites küçültmüş gibi bir vuruntu olur , uzun zamandır kullandığına göre bahsettiğin bu olabilir mi ? buda arkadaki kavramanın sesidir , gaz açarak yürüdüğünde yapmaz yani sukuterin sisteminden değil kullanıcıdan kaynaklanır..
logaritma
03 Nisan 2019, 04:38
benim piaagio da farklı tipde bir cvt var silverwingimdede v matic denen bir şanzıman yapısı vardı , vites derken orda dediğim gerçek vites değil zaten insanlar anlar diye detaylı teknik yazma gereği duymadım o zaman şöyle diyim vites yok vites sistemi otomatik sürati kesip gazı ani verdiğinde motor tepkisi agresifleşe biliyor en azından benimki öyle cvt şanzımanlı bir araba gibi..
Nikkfurie
03 Nisan 2019, 09:55
benim piaagio da farklı tipde bir cvt var silverwingimdede v matic denen bir şanzıman yapısı vardı , vites derken orda dediğim gerçek vites değil zaten insanlar anlar diye detaylı teknik yazma gereği duymadım o zaman şöyle diyim vites yok vites sistemi otomatik sürati kesip gazı ani verdiğinde motor tepkisi agresifleşe biliyor en azından benimki öyle cvt şanzımanlı bir araba gibi..
otomobillerdeki cvt gibi çalışan tek şanzıman Suzuki Burgman 650 de vardır , Bmw C600 , Gilera 800 , Yamaha Tmax 530 vs tüm sukuterler standart varyatoludur..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO