Orijinalini görmek için tıklayınız : R6 uzun yol
poer.145
14 Mart 2019, 02:01
Iyı gunlerınız olsun.suan r25 sahıbıyım sureklı olarak mugla ızmır arasında gıdıyorum mola vermemde yakıt ve kotu alışkanlık molası sadece ertesı gun gerı donup sabaha kadar calısıyorum oyle bı sıkıntıda cekmıyorum bu motorda ve oncekılerde hep aynı sekılde Uzun yolum cok oldu dıyarbakır mugla da dahıl .sımdı 2014 model gıbı r6 almayı dusunuyorum ancak 300 gıdıs 300 donus 24 saat ıcerısınde yorucu olur mu? Kullanan arkadaslar bılgı verebılırse memnun olurum
capt.ooz
14 Mart 2019, 08:14
Gidipte dönememek var dönüpte görememek var
arndiol
14 Mart 2019, 08:31
Gidipte dönememek var dönüpte görememek var
devam devam iyice içine edin forumun.
Iyı gunlerınız olsun.suan r25 sahıbıyım sureklı olarak mugla ızmır arasında gıdıyorum mola vermemde yakıt ve kotu alışkanlık molası sadece ertesı gun gerı donup sabaha kadar calısıyorum oyle bı sıkıntıda cekmıyorum bu motorda ve oncekılerde hep aynı sekılde Uzun yolum cok oldu dıyarbakır mugla da dahıl .sımdı 2014 model gıbı r6 almayı dusunuyorum ancak 300 gıdıs 300 donus 24 saat ıcerısınde yorucu olur mu? Kullanan arkadaslar bılgı verebılırse memnun olurum
Hocam r25 in oturuş pozisyonu da bana rahat gelmedi açıkçası.
Bu sekilde fazla kullanımlı bir motosiklet alacak isen etrafından bulup 1 gün kullanmaya çalış. Bana rahat gelen sana gelmeyebilir.
100 km de 6.6 litre yakıt yakıyormuş R6
r25 100 km de 4-4.6
Bunu da göz önünde bulundur.
(Bu mesaj moderasyon tarafından düzenlenmiştir.)
capt.ooz
14 Mart 2019, 08:38
İzmirli güzel kardeşim hemşerim sabah sabah napalım şimdi 😂
arndiol
14 Mart 2019, 08:39
İzmirli güzel kardeşim hemşerim sabah sabah napalım şimdi
mesela :queen:
https://pbs.twimg.com/media/DRn0t2CX0AA1vQq.jpg
istanbu_gezg
14 Mart 2019, 08:59
R6 dedigin guclu motor o yokda basina kesin birsey gelir alma o motoru abi r25 iydir model yenile bak hem tasarimi yenilenmis oyle simart kendini
r6 oturuş pozisyonu ve doğal olarak güç anlamında daha sert. ben arada istanbul manisa yapıyorum ama gittiğim zaman birkaç saat dinlenmem gerekiyor. Tempolu kullanımda da 300 km civarında sırt ve bel ağrısı yapıyor.
capt.ooz
14 Mart 2019, 09:05
Sırf viraj yapmak için izmirden muğlaya giden zibilyon tane motorcu var yolları baya keskin keyifli. R6 ile o yolda zevkten kudurursun ama sürekli gidip gelmeye nakitte yorulursun
Memcoş48
14 Mart 2019, 09:06
Bu tarz motosikletlerle uzun yol eziyet, görüntü ve güç güzel ama hem maddi hem de fiziki anlamda yorucu.
capt.ooz
14 Mart 2019, 09:06
mesela :queen:
https://pbs.twimg.com/media/DRn0t2CX0AA1vQq.jpg
Keşke olsada yesek antalya açıklarında biyerdeyim imkanım yok
newmoto76
14 Mart 2019, 10:43
Canın çıkar..Belin ağrır..Avuç içlerin ağrır..Dayak yemiş gibi gider gelirsin..
Levent
14 Mart 2019, 11:49
Yapılmaz diye bir şey yok, fakat doğru tercih mi diye soracak olursanız değil. 2013 kasasını oldukça uzun zaman kullandım, istanbul içinde günlük 200-300 km'lik yollar yaptığımız oldu, o zamanlar gidip geliyorduk hoş geliyordu, fakat sonrasında Sport / Touring motosiklet ile uzun yollar yapınca, ne kadar büyük hamallık yaptığımızın farkına vardık.
Sürekli uzun seyahatler var ise, Versys 650 - 1000 gibi sport / touring makine tercih etmeniz, hem bagaj, hem konfor, hem de güvenlik anlamında daha makul olur.
YasinC
14 Mart 2019, 12:15
Psikolojin bozulur.
ryangt
14 Mart 2019, 12:37
600'lük SS'ler arasındaki en rahatsız oturuş pozisyonuna sahip olan R6'dır. Tamamen piste yönelik yapıldığı için özellikle uzun yolda ve şehir içinde diğer SS'lere göre bilek-boyun ve sırt ağrısına sebep olan (en azından benim için) motordur.
GSXR 600 enteresan biçimde konforludur,touring kadar rahat neredeyse oturuş pozisyonu. Gün içersinde 1100 km yol yaptığımı bilirim . Güncel kasasını bilmiyorum ama bir önceki kasa 600RR yine rahattı.
poer.145
14 Mart 2019, 16:15
yakıt konusunda arabanın yaktıgı gozume batıyorda motor batmaz arabaya benzın alırken canım sıkılıyor resmen rahatlık olarak yaş ıyıce gecmeden alayım dıye dusundum sırf o vırajlar ıcın alınır gerçi ama motoru alıp bır sezon kendıme ezıyet etmıs olurmuyum dusuncesı kafama takılıyor sadece
zekeriyaimam
14 Mart 2019, 18:09
Kötü alışaknlık molasında uyuşturucu veya alkol kullanıyorsan sıkıntı olabilir :queen:
Mossberg500
14 Mart 2019, 18:34
Ben İstanbuldan izmire 2015 R6 ile gelmistim. İstanbuldan 0km alinca kargolatmak istemedim. Yorucu bir yolculuktu, sık mola veten birisi degilim ancak özellikle el bileklerim çok agridi. Ayni yolu birkac yil once yine Aldigim motosikleti getirmek icin 1000rr ile yapmistim, kesinlikle R6 ya gore konforluydu. Hayattaki en kotu uzun yol tecrubem ise KTM 690 smc modeli ile yaptig izmir-istanbul arasi yoldu. Yol bitmek bilmedi titresimden inanin beynim bile karincalandi, bir ara öyle bir raddeye geldim ki yemin ederim atayim kendimi motordan gelsin ambulans beni alsin diye dusunmustum. 2 gun hasta yattim yolculuk donusu, butun ic organlarim oynadi yerinden. Ondan sonrada Hemn sattim smc yi, dahada tek silindir buyuk hacim motor almamaya yemin ettim.
YBRMANİA
14 Mart 2019, 20:29
3 senden beri ss makina kullanmaktayım.R1 2010 ve 2014 olmak üzere ve şu anda 1000rr'im var.Bu güçlü makinaları şehiriçinde zorlayan elamanlardan olmadım.Genelde uzun yola giderim.Ve geçen sene ki memleketime gittiğim gezi başlığım forumda vardır.Günübirlik 500 km üstü yaptığım çok olmuştur.ilk zamanlar gerçekten eziyet gibi geliyordu.Önceden de fazer8 kullanmamın rahatlığından olsa gerek SS makina çile bülbülümdü.Ama zamanla alıştım ve şu an 600 km yol yapsam dahi günübirlik zorlanmıyorum.4000 km yapan arkdaşlarım var zx10r ile yani alışınca çok zorlamıyo.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:52 ----------
ve ekleme yapayım.Yamaha Honda'ya göre daha serttir.Honda tercih edebilirsin.Daha munistir.
SS motorla 250km den sonra yoruyor.
uzay gemisi
14 Mart 2019, 21:56
r6 ya bir arkadaşın tavsiyesiyle ve motorunu emanet etmesiyle binmiştim bildiğin eziyet ilk 10 dakikada direk sırtım ve boynum ağrıdı. motosikletin olayı çok farklı uzun yola gelmez bence.
alt devirler ölününde ölüsü motoru yürütmek için hep 10 bin devir üstü gidiyorsunuz ki açık egzoz varsa kafa mikmekten başka birşey olmuyor.
o paralara africa twin yada mt09 bakardım. mt09 da son hızda bir r6 olmasada hızlanmada r6 ile kafa kafaya giden bir motosiklet. şehir içindede mt09 baya rahat ettirir.
amacınıza uygun bir motosiklet alıp gezilerinizden keyif almak varken r6 ile kendinize eziyet etmeyin. r6 gibi giden r6 dan daha rahat olan motorlar da var.
hasmet
14 Mart 2019, 22:03
Günübirlik dağda grup sürüşü yapıyoruz, on saat falan. Dağda SS süper ama dağa gidene kadarki 1.5 saatte R6 ve bazı diğer agresif SS kullanan arkadaşlar arada bir yarı doğrulup tek elle sürme moduna giriyorlar... Ki o duruş bile rahat değil...
Vücudu hazırlıksız, uzun süre, alışık olmadığı bir pozisyona zorlamak hem rahatsız, muhtemelen de sağlıksız.
Biraz alakasız ama önemli: Gençken vücut kaldırıyor, ancak yaşlanınca bel ağrısı ve sırt ağrısı çekiyor insanlar, öyle olunca da rahat hareket edemiyor, hareket azalınca sağlık sorunları artıyor, ve erken ölüyorlar... Hareket etmeye devam eden yaşlılar uzun süre yaşıyorlar, yaşam kaliteleri de çok daha iyi oluyor akranlarına göre...
Vücut çok acaip yükleri kaldırabiliyor, ancak yeterli ve uygun egzersizler yapıldığı müddetçe. Gerekli kaslar zayıfsa yük olmaması gereken yerlere (bele, omurlara) biniyor, o zaman da doktor doktor sürünüyor insanlar. Ameliyat bir dert, olmasan başka dert, kocakarı çözümlerinin bini bi para... Hiç bulaşmamak en iyisi.
Allah korusun gelecekte böyle bir sağlık sorunu yaşarsanız geçmişe bakıp çok içinizi yersiniz...
bajajpulsar2
14 Mart 2019, 23:02
mt09 da son hızda bir r6 olmasada hızlanmada r6 ile kafa kafaya giden bir motosiklet.
ana konudan bağımsız olacak ama bu konuda emin misiniz hocam. r6 ile mt09'un torkları eşit mi diyorsunuz?
-MT09 >> 87.5 Nm @ 8500 rpm.
-R6 >> 57.5Nm @ 11500 rpm.
Levent
15 Mart 2019, 09:52
ana konudan bağımsız olacak ama bu konuda emin misiniz hocam. r6 ile mt09'un torkları eşit mi diyorsunuz?
-MT09 >> 87.5 Nm @ 8500 rpm.
-R6 >> 57.5Nm @ 11500 rpm.
Mt9 ile R6 'nın torkları birbirine eşit değil. Kalkış manasında MT9 R6'dan hızlı olacaktır, fakat 2. vitesin sonunda bilemedin 3. viteste mt9 arkada kaybolmaya başlar.
poer.145
15 Mart 2019, 11:11
Normalde kımseden motor ıstemem ancak genel manada olmaz dedınız 600rr ve gsxr tavsıyelerınızı de degerlendırecegım bır odunc alalım bakalım oyle sonucta bedenı olmayacak sey için zorlamanın manası yok
newmoto76
15 Mart 2019, 12:03
Normalde kımseden motor ıstemem ancak genel manada olmaz dedınız 600rr ve gsxr tavsıyelerınızı de degerlendırecegım bır odunc alalım bakalım oyle sonucta bedenı olmayacak sey için zorlamanın manası yok
Yaş kaç bilmiyorum ancak kardeşim neden ss motor ve uzun yol konusunda ısrarcısın demek istiyorum sana..
Bu forumda yıllardır SS motor ile gencecik insanların ölümlü kazalarına şahit olduk..
r25 ile 600 lük ss arasında şahin ile lamborghini arası kadar karakter farkı var.. Üzerine binersin kullanıyorum diye düşünürsün ancak yüksek süratlerde bu aletleri kontrol edemezsin.
Bu memlekette 600 cc ss asla tavsiye etmiyorum.. Hele defalarca uzun yola gidip gelmeyi hiç tavsiye etmiyorum..
Karar , tercih senin.. ancak bunu söylemekle yükümlü hissediyorum kendimi..
Al bir tane nc700, yamaha tracer, v strom , versys bak keyfine .. Ne virajı ne keyifi..Türkiyede sağlıklı doğru düzgün yol ve trafikmi var..?
poer.145
15 Mart 2019, 13:51
Yasım 29 elbet haklısınız uzun yol yapacagım ıllakı ss alacagım mantıgım yok yolu bılen arkadaslar vardır mugla ızmır arasını yada fethıye mugla arasını bu yuzden ınsana yas gecmeden acabası dusuyor yoksa motor konusunda r25 bındım bır sene yeter hadı atlayalım ucalım modunda degılım kı 17 yasımda ehlıyetımı aldım ve hıcbır zaman kendımı kaptırmadım ki yuksek cc motor kullanan bırısıyım yoksa yanlıs anlamayın sadece ss ler konusunda bılgı sahıbı cok cevrem olmadı olanda bılıncsızce gaza getırme cabaları olunca dınlemek ıstemedım
Nikkfurie
15 Mart 2019, 14:10
Yasım 29 elbet haklısınız uzun yol yapacagım ıllakı ss alacagım mantıgım yok yolu bılen arkadaslar vardır mugla ızmır arasını yada fethıye mugla arasını bu yuzden ınsana yas gecmeden acabası dusuyor yoksa motor konusunda r25 bındım bır sene yeter hadı atlayalım ucalım modunda degılım kı 17 yasımda ehlıyetımı aldım ve hıcbır zaman kendımı kaptırmadım ki yuksek cc motor kullanan bırısıyım yoksa yanlıs anlamayın sadece ss ler konusunda bılgı sahıbı cok cevrem olmadı olanda bılıncsızce gaza getırme cabaları olunca dınlemek ıstemedım
anladığım kadarıyla SS motorların cazibesine kapılmışsın :) o heyecanı yaş ilerlemeden tadayım düşüncesi ile bir kaç sezon kendine eziyet edecek ve satacaksın , kısa süreli sürüşlerde fark etmesende 150 - 200 km üstü yolculuklarda çok yorulacaksın çok ama çok tüketeceksin , hatta 250 lik motorunu mumla arayacaksın :) sık sık uzun yol yapacaksan hem sportif özellikleri olan hemde konforlu melez üretimler artık bütün markalarda var , sana tavsiyem Versys 650 dir , daha güzel uzamak istersen 1000 liği de var ama 250 cc den sonra 650 sana 3-4 sene yeter , daha az tüketen ararsan NC daha konforlu olsun dersen Vstrom , bunlar arasında tüketimi makul , konforlu ve en güzel gideni hangisi diye sorarsan VFR800X i incele derim..
stubborn
15 Mart 2019, 15:38
neden ss ?
logaritma
16 Mart 2019, 02:23
Tahminim yaşın bayağı bir genç şimdi bünyen kaldırabilir böyle şeyleri ilerleyen yaşlarda acısı çıkar yoksa R6 da uzunyol yaparsın sorunsuz bir şey olmaz bana sorsan adv, touring tarzı motor al bak keyfine derim bünyene yazık..
MemurBey
04 Mart 2020, 09:02
R25, ss motora binmeyen için rahatsız, binen için çok rahattır. Onun dışında sadece kıçının acıyacağını düşünüyorum. Bence olabilir. 45 dk sonra mola verirsen tabi.
Neden ss istediğini anlıyorum 23 yaşındayım ve tabi ben de gidip dede motoru kullanmak istemem nc750 gibi.
hasmet
04 Mart 2020, 10:37
Aynı mesajı okuyan bir dedenin düşünceleri:
"yaşım 23. Aklım bi karış havada. Motosiklet sürmeyi de bilmiyorum. İşim gücüm gösteriş. O yüzden motosikletleri kullanış amacına göre değil, görüntüsüne göre stereotipliyorum."
Tabii ki bu dedenin düşüncelerini tasvip etmiyorum... :wiinkk:
mustafaat
04 Mart 2020, 11:05
Uzun yol için Deauville aklınızda bulunsun. Tanıtım yazısı burada (tıklayın) (https://www.motorhikayesi.com/honda-nt700v-deauville-2008-model/). Özellikle devamlı uzun yol için şaft, gömülü çanta çok rahat.
Hiç bir motosiklet türü uzun yolda Touring (Gezi) motosikletleri kadar rahat olamaz. Yine de (hiç sevmememe rağmen) GS1200'ler uzun yolda sürücülerini çok az yoruyorlar. Tiger 800XC ile de hayli uzun yol yaptım ve memnun kaldım. GTR1400, FJR, VFR gibi seçenekler de var tabii ki ama alır mısın derseniz çekimser kalırım. Sebebi uzun yol dışında dertli makineler olmaları.
CBF600'ler da uzun yolda konforlu bu arada. CBF1000 kullananlar bir tık daha memnun uzun yolda fakat arada çok fark yok. Her ikisi de eksiği olmayan çok güzel modeller.
Gönlümdeki uzun yol aslanı: R 1200 RT. Şekil-şemal, konfor, güç, viraj çok keyifli bu aletle. K1200GT sürmüş birisi olarak RT'nin uzun yol uygunluğu beni mest etmişti. Bir de hiç denk gelemediğim 990SMT var ama bu satten sonra denk gelmez sanırım.
Bunları motosiklet klübü-derneği deneyimlerimle yazıyorum. Yıllarca her tür modelle, kalabalık şekilde uzun yollar yaptık, tek kişi, iki kişi, sakin, gazlaya gazlaya her türlü sürdük. Sonuçta kişisel bir seçim, yine de uzun yol, uzun yol makinesiyle keyifli (kişisel fikrim).
Tabii ki yaş 45 olduğu için konfor öne çıkıyor tercihlerimde. Sizin yaşlarınızdayken her makine ile her yere giderdim, 125'lik ratbike ile uzun yol yapmışlığım bile var. Doğru oturduktan (https://www.motorhikayesi.com/motosiklette-dogru-oturus-konumlanma-postur/) ve her gün on dakika şınav-plank sahesinde sırt, bel ağrılarını bertaraf ederken her şey çok daha kolaydı tabii ki :)
Sparks
04 Mart 2020, 11:40
cbr 600 rr düşünebilirsin
poer.145
01 Mayıs 2020, 01:27
Arkadaslar konu kapatmayi unutmusum cbr650f aldim
KnHktn
01 Ağustos 2022, 14:15
Selamun aleykum üstadım. Valla belki uzun süredir binenler için normaldir, bilemem, otoban olunca gidilir, fakat bir de Diyarbakır'dan bahsediyorsun, ki otoban felan yok. Otobanda kendine güvenin varsa, heves uğruna birkaç krz yorgunluğa eyvAllah edersin, fakat çift şeritli hiçbir yol bu makinaya göre değil. R6 ile sürekli uzun yol bana göre zor iş. Avuçiçi ağrılarına bile 1 yılda yeni alışmışken, kısa süreli de bile 40-50km'den sonra doğrulunca bel ağrısını hissediyorum.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO