Orijinalini görmek için tıklayınız : Buji ateşlemiyor cdi arızalı olabilirmi
jackall54
05 Mart 2019, 19:37
Arkadaşlar Tvs Apache Rtr 150 motorum ardarda marş ile 4-5 sefer çalışıp stop etti ve bir daha çalışmadı. Buji de ateşleme yok.
Bujiyi değiştirdim, bobinide değiştirdim, statör kontrolü yapıldı, elektrik üretiyor. Tetikleyiciye Led lamba bağladım yanıp sönüyor. (ölçü cihazım yok) Kablolarda da kopukluk kırıklık yok kontrol ettim.
Bunlara rağmen atesleme yok. Sadece marsa 5saniye kadar basıp bırakınca tek bir sefer atesliyor.
Arıza cdi da olabilir mi. Birtek o kaldı aklımda. Degisip deneme şansım olmadı maalesef. Dediğim gibi marşa 5 saniye yada daha uzun tutup bırakınca ateşleme oluyor. O da marşı bırakıp 3 saniye sonra tek bir sefer. Ustalardan yardım bekliyorum
ulkerhan
05 Mart 2019, 22:45
cdi ye giden killswitch kablolarını kontrol ettikten sonra, tetikleyicinin cdi'ye giden kablolarının kontrolü, cdi'den bobine giden kablonun kontrolü yapıldıktan sonra cdi değiştirin başka seçenek kalmadı. kablo kontrolünü göz ile değil, ölçü aleti ile yapın.
jackall54
06 Mart 2019, 00:10
cdi ye giden killswitch kablolarını kontrol ettikten sonra, tetikleyicinin cdi'ye giden kablolarının kontrolü, cdi'den bobine giden kablonun kontrolü yapıldıktan sonra cdi değiştirin başka seçenek kalmadı. kablo kontrolünü göz ile değil, ölçü aleti ile yapın.
Birtek cdi'den bobine gelen kabloyu kontrol etmedim. Diğerleri tamam. Birde killswich hangi soket anlayamadım. Herhangi bir yazı ibare de yok. Yalnız ne oldunu anlayamadığım 2li soket var, o olabilir zannımca. Mavi kırmızı ve beyaz siyah renleri.
Peki killswich soketi cdi'ye baglanmazsa motor çalışmaz mi. Bağlı olmazsa şasi alıp stop etmez sanırım
ulkerhan
06 Mart 2019, 02:13
killswitch apachelerde bağlanmazsa marş motoru dönmez. bizim motorların elektrik tesisatı biraz farklı.
jackall54
06 Mart 2019, 16:52
killswitch apachelerde bağlanmazsa marş motoru dönmez. bizim motorların elektrik tesisatı biraz farklı.
Sizde mi tvs sahibisiniz. Benim motorda beyni komple çıkarıyorum yine marş basıyor. Killswitchle alakalı bir durum değil.
Bu arada beyinden ateşleme bobinine giden kabloyu ölçüm. 12 volt park ampulü ile video ekledim
https://www.youtube.com/watch?v=BRaeT5BZVps
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:48 ----------
Konuyu yanlış yere mi açtım. Bilgisi olan yokmu arkadaşlar.
ulkerhan
07 Mart 2019, 00:22
Sizde mi tvs sahibisiniz. Benim motorda beyni komple çıkarıyorum yine marş basıyor. Killswitchle alakalı bir durum değil.
Bu arada beyinden ateşleme bobinine giden kabloyu ölçüm. 12 volt park ampulü ile video ekledim
https://www.youtube.com/watch?v=BRaeT5BZVps
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:48 ----------
Konuyu yanlış yere mi açtım. Bilgisi olan yokmu arkadaşlar.
tvs sahibiyim. killswitch kablosunu çıkarınca marş basmaz. park lambası testine göre ya krank pozisyon sensörü ya da cdi arızalı gözüküyor. önce ucuz olanı ile denenmesi tavsiyemdir.
ogzcngdk
07 Mart 2019, 01:19
arabalarda krank sensörü denilen motosikletlerde statör ile birlikte bulunan bir okuyucu var, o arızalı olabilir, yada dediğiniz gibi cdi beyinle alakalı olabilir.
jackall54
07 Mart 2019, 23:54
tvs sahibiyim. killswitch kablosunu çıkarınca marş basmaz. park lambası testine göre ya krank pozisyon sensörü ya da cdi arızalı gözüküyor. önce ucuz olanı ile denenmesi tavsiyemdir.
Beyni komple çıkardım yine de basıyor. Belki model yada yıl olarak değişebilir. Sensör beyne bilgi gönderiyor. Ona da bakabilirsiniz
https://www.youtube.com/watch?v=n-tiQp4nVT8
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:22 ----------
arabalarda krank sensörü denilen motosikletlerde statör ile birlikte bulunan bir okuyucu var, o arızalı olabilir, yada dediğiniz gibi cdi beyinle alakalı olabilir.
Video ekledim sağlam gibi sizce nasil
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:23 ----------
Bilen çıkmadı Neyse aldım cdi beyin denicez bakalım
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO