PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : dizlik önerisi

Homonculus
10 Kasım 2018, 16:03
Arkadaşlar dizlik alıcam 2 model arasında kararsız kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Şu iki modelden birini düşünüyorum ama farklı şeylerde önerebilirsiniz.

modeller:

alpinestar reflex dizlik 150tl

https://www.google.com.tr/search?q=alpinestar+reflex+dizlik&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiM2LLF8MneAhVGCSwKHcWvDWEQ_AUIDygC&biw=1517&bih=695#imgrc=KNvq2maaEoG3GM:

4riders dizlik + dirseklik 190tl

https://www.google.com.tr/search?q=4riders+dizlik&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjJlInQ78neAhXBECwKHTH0C7IQ_AUIDygC&biw=1517&bih=695#imgrc=2WdWO5veZAdxhM:

BatuhanK
10 Kasım 2018, 16:16
Benim oyum alpine’e. Montta koruma var zaten ekstra dirsek koruması bana çokyararlı gibi gelmedi. Yaralanmaları düşününce dirsekte ciddi hasara denk gelmedim. Daha çok diz, bilek, omuz, kürek-köprücük kemiği kolay hasar alıyor

Angrypower
10 Kasım 2018, 16:22
Bende sana Venom'un dizliğini önerebilirim alternatif olarak. Dirsekliğe asla oy vermem. Mont giy. Paranı ver montunu al. Geçen ay yaptığım kazada montum paramparça oldu ama ben sağlamdım. Bu bana yeter.

Venom'un dizlikleri ile de kaza yapmıştım. Hakkını verdiler ve dizime hiçbir şey olmadı.

Tabiki oyum korumalı pantolondan yana. Şu ara indirimler var ve bu ay sonunda Kara Cuma var. Oradan %50 indirimle Tech90 kovala derim. Kazada Tech90 City Kevalar pantolonumun korumaları bile takılı değildi ama hiçbiryerde açılmadı, yırtılmadı. Vücut bütünlüğümü ve belden aşağımı doku kaybına karşı korudu.

Bu sevda apayrı birşey. Kazadan sonra yeni motor alıp devam ettim, ediyorum. Lakin sen herşeyden önemlisin. Motorsuz da yaşanır ama uzuvsuz maalesef. O yüzden paran yoksa bekle. Olduğunda sürersin. Markete bile neredeyse full takım gidiyorum!..

06Serhat
10 Kasım 2018, 16:25
https://www.google.com.tr/search?q=venom+dizlik&tbm=isch&ved=2ahUKEwjA9Pv79MneAhUNuqQKHdhtBZsQ2-cCegQIABAB&oq=venom+dizlik&gs_l=mobile-gws-wiz-img.3..0j0i7i30j0i24l3.14610.17009..17677...0.0..0 .222.1800.0j11j1......0....1.........0i67j0i5i30j0 i8i30j0i13.icG-XbbbFAk&ei=wtrmW8CLEY30kgXY25XYCQ&biw=1517&bih=695#imgrc=yZfQzUa6QJYedM

Venom der tek geçerim. Kaza yaptım dizlik sayesinde kurtuldum. Dizlik cok cizildi ama kırılmadı. Tavsiye ederim.

Homonculus
10 Kasım 2018, 16:40
dizlik haricinde ekipmanlarım tam. Tavsiyelerin için teşekkürler

logaritma
10 Kasım 2018, 16:56
alpine starın ben kulak tıkaçlarını almışdım altı üstü minnacık plastik o zaman 200 tl mi ne vermişidm öyle bir şey unuttum şimdi alpine stardan mendil alsan 50 tl dir :D bu dizlikler nasıl bu kadar ucuz olabiliyor.. kıllandım ..:)

bu arada dizlik hep diyorum demekden yoruldum sadece korumaz motorda en çok rüzgar yiyen yer dizleriniz ilerde kalıcı idrar yolu hastalıklarından tutun börek sorunlarına kadar sıkıntılara yol açabilir.. dizleri rüzgardan korumak içinde en azından uzun yolda bu tür dizlikler iyidir pantalon dizlikleride o kadar iyi rüzgardean korumuyor gene ayaklarınız üşüyor..

Nikkfurie
10 Kasım 2018, 17:47
üzerine 100 lira daha ekleyip diz ve kalça koruması mevcut ısıya dayanıklı pantolon edinsen daha güzel olmaz mı ?

Homonculus
10 Kasım 2018, 17:56
üzerine 100 lira daha ekleyip diz ve kalça koruması mevcut ısıya dayanıklı pantolon edinsen daha güzel olmaz mı ?

okulum ve günlük yaşamım dolayısıyla sık sık üstümü değişmem gerekiyo o yüzden pantolon değilde daha pratik kullanabileceğim dizlik almayı tercih ettim

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:54 ----------

alpine starın ben kulak tıkaçlarını almışdım altı üstü minnacık plastik o zaman 200 tl mi ne vermişidm öyle bir şey unuttum şimdi alpine stardan mendil alsan 50 tl dir :D bu dizlikler nasıl bu kadar ucuz olabiliyor.. kıllandım ..:)

bu arada dizlik hep diyorum demekden yoruldum sadece korumaz motorda en çok rüzgar yiyen yer dizleriniz ilerde kalıcı idrar yolu hastalıklarından tutun börek sorunlarına kadar sıkıntılara yol açabilir.. dizleri rüzgardan korumak içinde en azından uzun yolda bu tür dizlikler iyidir pantalon dizlikleride o kadar iyi rüzgardean korumuyor gene ayaklarınız üşüyor..

bende kıllanmadım değil ama bu ürünlerin çakmaları üretiliyor mu? bu konuda bi bilginiz var mı?

gogozh
10 Kasım 2018, 17:58
Zandona diyerek çadırı karıştırıyorum .

logaritma
10 Kasım 2018, 18:05
okulum ve günlük yaşamım dolayısıyla sık sık üstümü değişmem gerekiyo o yüzden pantolon değilde daha pratik kullanabileceğim dizlik almayı tercih ettim

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:54 ----------

bende kıllanmadım değil ama bu ürünlerin çakmaları üretiliyor mu? bu konuda bi bilginiz var mı?

üretilmezmi aliexpress de arat bir sürü alpinestar çakma eldivenleri falan var.. ilanda zaten şimdi okudumda yorumları adam dizliğin masfalı kırılmış falan yazmış birisi vidası düşmüş mü ne yazmış alpine star öyle dandik ürün üretmez.. ama genede araştır günahlarını almıyım ..

Homonculus
10 Kasım 2018, 18:07
Zandona diyerek çadırı karıştırıyorum .

bütçem max 200tl. Ne yazık ki zandona bütçemi aşıyor.

gogozh
10 Kasım 2018, 18:44
bütçem max 200tl. Ne yazık ki zandona bütçemi aşıyor.

mudur su alpınestars lınklı dızlık alpınestars falan degıl haberın olsun . prosev markaymıs , tıpınden kıllanıp arastırdım prosev cıft mafsallı dızlık cıktı o . hanı markası alpınestars dıye alacaksan falan haberın olsun .

Angrypower
10 Kasım 2018, 19:02
Bütçeni 2katına çıkarıp Tech90 Ilgaz almanı tavsiye ediyorum halen. Kaza anında dizini koruyor ama kalçandan alev çıkmasını engellemez dizlikler. Ayrıca Her zaman şans yaver gitmez. Motor kullanıyorsan süsünden püsünden ödün vereceksin. Ben nargile içmeye full ekipmanla gidiyorum. Yazın millet püfür püfür otururken ben kendimi fırın içinde hissediyorum.

logaritma
10 Kasım 2018, 19:08
Bütçeni 2katına çıkarıp Tech90 Ilgaz almanı tavsiye ediyorum halen. Kaza anında dizini koruyor ama kalçandan alev çıkmasını engellemez dizlikler. Ayrıca Her zaman şans yaver gitmez. Motor kullanıyorsan süsünden püsünden ödün vereceksin. Ben nargile içmeye full ekipmanla gidiyorum. Yazın millet püfür püfür otururken ben kendimi fırın içinde hissediyorum.

bendede tdm varken bende öyle gidiyordum çok şükür x10 u aldım rahatladım bir mehter marşım eksik :D

Rakaful
10 Kasım 2018, 19:09
Venom dizlik kullanıyorum. Mafsallı ve yürürken de gayet rahat. Korumasının da yeterli olduğunu düşünüyorum. Tavsiye ederim. Zaten kullanan kardeşlerimiz de tavsiye etmişler.

Homonculus
10 Kasım 2018, 19:15
mudur su alpınestars lınklı dızlık alpınestars falan degıl haberın olsun . prosev markaymıs , tıpınden kıllanıp arastırdım prosev cıft mafsallı dızlık cıktı o . hanı markası alpınestars dıye alacaksan falan haberın olsun .

eyvallah onu listeden çıkartıyorum. 2. el temiz dainese ya da zandona bulmaya çalışıcam

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:12 ----------

tavsiyelerin için teşekkürler ama ben gün içinde kıyafetlerimi birden fazla kez değiştirmek zorunda kalıyorum o yüzden pantolonu hem taşımak hemde sürekli giyip çıkarmak sorun

LynXMaSTeR
10 Kasım 2018, 23:58
korumalı pantolon daha iyi olacaktır.
ancak ikisi arasında 4riders diyebilirim.
diğer alpinestar ne markası olduğu belli değil.

GezeGeze
11 Kasım 2018, 00:23
Dizlik kullanmaya başladığımdan beri daha bir rahat hissediyorum kendimi. Sıcak tutması da cabası.

Geçende motosiklet pantolonunu bile dizliklerin üstüne giydim.

Yalnız 5 saat gibi uzun bir tura çıkacak olursanız molalarda üşenmeyip dizlikleri de çıkarmakta fayda var... Bir dahakine üşenmeyeceğim...

TIGERSHARK
11 Kasım 2018, 19:54
Alpinestar

Venomun dizlikleri var bende cırt cırt lastikli olması kıllandırıyor çünkü kaza anında lastiklerin açılıp fırlaması gibi bir risk var.Bazı kaza videolarında bunu gördüm lakin ben 2 tane kaza yapmama rağmen bende böyle bir durum olmadı ama yinede kullanırken kıllanıyorum

Pantolon konusunu bende bir kaç defa düşündüm ama pantolondaki korumalar bildiğiniz kavuçuk tarzında plastiklerden ibaret ALLAH korusun motor bacağınızın üzerine düşse o kavuçuk malzeme motorun ağırlığı altında ne kadar dizinizi korur orası mechul.Bana pantolon korumaları daha çok ufak darbelere yada sürtünmeye karşı bir koruma sağlıyormuş izlenimi veriyor

logaritma
11 Kasım 2018, 20:47
Alpinestar

Venomun dizlikleri var bende cırt cırt lastikli olması kıllandırıyor çünkü kaza anında lastiklerin açılıp fırlaması gibi bir risk var.Bazı kaza videolarında bunu gördüm lakin ben 2 tane kaza yapmama rağmen bende böyle bir durum olmadı ama yinede kullanırken kıllanıyorum

Pantolon konusunu bende bir kaç defa düşündüm ama pantolondaki korumalar bildiğiniz kavuçuk tarzında plastiklerden ibaret ALLAH korusun motor bacağınızın üzerine düşse o kavuçuk malzeme motorun ağırlığı altında ne kadar dizinizi korur orası mechul.Bana pantolon korumaları daha çok ufak darbelere yada sürtünmeye karşı bir koruma sağlıyormuş izlenimi veriyor

pantalondan pantalona fark var ben motomax den pantalon korumalarımı kendim aldım level 2 sınıfı gayet sağlam.. ama dizlik ayrı bir olay o pantalon koruması ile kıyaslanmaz.. amaçları farklı .. ben dizliğimi uzun yola çıkarken takıyorum yağmurlu soğuk havalarsa sağlığım için takıyorum.. ama yazın şehir içindeysem yada havagüzel ve şehir içi kısa mesafelerdeysem pantalonla geziyorum.