Orijinalini görmek için tıklayınız : Başlangıç Motor Önerisi 250cc
esekherif
27 Ekim 2018, 19:46
Selam dostlar,
Bugün direksiyon sınavım vardı ne yazıkki sabah kalkamadım kasımda giricem tekrar 20.000tl bütçe ile sizden 250 cc abs li bir model istiyorum benim belirlediklerimi önem sırasına göre yazıcam alta siz de bu bütceye ne iyi gider bunlardan yazarsanız sevinirim ekipman icin de ayrı yeten 5.000 tl bütce ayırdım. Ayrıca motor fiyatları hangi aylarda ucuz oluyor o zaman alıcam ekipman da aynı şekil iyi forumlar tekeriniz düz bassın :)
1-Ktm duke 250
2-Yzf r25
3-Cb 250r
4-Mt25
coderadam
27 Ekim 2018, 19:52
eğitim aldın mı? yaş kaç?
MaryJane
27 Ekim 2018, 19:58
4 5 daha ekle mt07 al eger egitimliysen
coderadam
27 Ekim 2018, 20:00
öldürmek mi istiyorsun adamı? kardeşim sen böyle saçma sapan mabattan verilen önerilere bakma. mt07 dediğin katil makine diye ün salmış bi makine. böyle adamlardan da tavsiye falan isteme. 200 250 cc eğitim aldıktan sonra güzel başlangıç motoru olur. rahatça kullanırsın. bunların arasından hangisi dersen de apaçilerin üniforması olan r25 ve mt25 den uzak dur. ktm masraflıdır nazlıdır. cb250r candır yalanır yenir yutulur. üzmez ekonimiktir konforludur şekillidir.
uzay gemisi
27 Ekim 2018, 20:17
o fiyatlara şuan en albenisi olan motorlar kampanyalı olduğu için sıfır mt25 ve r25. cb250r yi canlı canlı görmeni tavsiye ederim görünce vazgeçeceksin. duke 250yide aynı şekilde. bu iki motor fotoğraflarda ki kadar iyi durmuyor. imkanın varsa bir gör derim bisikletten bozma gibi çok ufak tefekler.
coderadam
27 Ekim 2018, 20:25
o fiyatlara şuan en albenisi olan motorlar kampanyalı olduğu için sıfır mt25 ve r25. cb250r yi canlı canlı görmeni tavsiye ederim görünce vazgeçeceksin. duke 250yide aynı şekilde. bu iki motor fotoğraflarda ki kadar iyi durmuyor. imkanın varsa bir gör derim bisikletten bozma gibi çok ufak tefekler.
apaçi motoru r25 i görünce vazgeçmeyecek yani. bırak bu işleri ya. cb250r ı gören de kullanan da bayılır. asıl sen fotoğraflarda görmüş konuşuyorsun.
MaryJane
27 Ekim 2018, 20:29
Egitimliysen Dedim Dikkatli Oku
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------
apaçi motoru r25 i görünce vazgeçmeyecek yani. bırak bu işleri ya. cb250r ı gören de kullanan da bayılır. asıl sen fotoğraflarda görmüş konuşuyorsun.
Sanki R25 Katil Makine Degil Her Motor Oldurur Adami Ona Gore R25 Te Cok Can Aldi Bide Dedigimi Iyi Oku Lutfen Egitimliysen Al Dedim Direk Al Demedim Ayrica Mt07 Dede Abs Var
burakrak
27 Ekim 2018, 20:32
Sınavdan önceki akşam heyecendan uyuyamadım sabahın köründe gözümü açıp sınavın olacağı yere gitmiştim ne heyecandı.. tek seferde geçtim çok şükür. Bu arada benim tavsiyem kampanya varken sıfır MT25 19500 mü öyle bir şey fiyatı.
Valeyellow46
27 Ekim 2018, 20:43
CB 250 R yeni çıktı zaten onun fiyatı bütçeni aşar senin.
MT-25 ABS aynı şekil yeni üretime geçti.Fiyatı yüksek ucundan kurtarır.
2. el R25 veya Duke güzel olabilir.Kalan parayı ekipmana gömersin zaten masrafın bol olur.
oktayakgoz
27 Ekim 2018, 21:38
Sıfır almanı tavsiye etmem. Kişiliğini yaşını bilmem ama kendine güveniyorsan az km yeni model yüksek cc bir şey alman. Ben cbr250r ile başladım 3 ay oldu şimdi cbr650f almak istiyorum. Önce motoru satmam lazım. Evladiyelik bir motor alöanı tavsiye ederim
Angrypower
27 Ekim 2018, 21:54
4-5’e mt-07 verselerdi ben alırdım açıkçası.
Gardaşım ss diyorsan ayrı lakin ben duke’lere Güvenemiyorum. Bana kızacak ktm’ciler ama midem bulandı bir kaçından.
Mt-25 siyah ve sıfır alacaksan elini çabuk tut. Zira bulunmuyor. Ben benzin problemi çekmem diyorsan ve tecrübeli isen yamaha’ya yönel. Yok arkadaş sıkıntı diyorsan cıbır’a.
Dominar’da güzel seçenek. Titrer ama...
emenyasin
27 Ekim 2018, 22:13
Usta çeşitlilik artsın(yalnız bak tavsiye ettiğimden yazmıyorum, zaten motor işinde yeniyim ben, çeşitlilik artsın. Belki ilgini çeken olur :wiinkk:);
Sıfır için:
Benelli BN 251, Cf Moto 250NK
İkinci El:
Benelli TNT 250(çift silindir olan bu, TNT 25'le karışmasın)
motorcrus
27 Ekim 2018, 22:42
Başlangıç motoru 250 cc :) ben ise gidip gelmek için 100 150 cc öneri istiyorum 250 nedir yahu :)
Angrypower
27 Ekim 2018, 23:16
Başlangıç motoru 250 cc :) ben ise gidip gelmek için 100 150 cc öneri istiyorum 250 nedir yahu :)
Gençlerin kanı kaynıyor. O gaz kolunu çevirdin mi adrenalin nasıl pompalanıyor biliyor musun? :P
levend84
28 Ekim 2018, 01:17
Kardeşim 2.el temiz Ns200 al.bir muddet kullan,daha sonra duruma gore bakarsin.
Hem butcenin tamamini motora yatirmaz,lastik,bakım,işletme giderlerini karşilarsin..
Sigorta
Yakit
Kilit,aksesuar vb.
Al bi Hyosung gv250 keyfine bak kardeşim :) ne diye abs ye takılıyosun,kampana da duruyo merak etme :D
motorcrus
28 Ekim 2018, 09:54
Kolu bizde çevirmek istiyoruz ama ölümüne değil zevkine :)
serif abi
28 Ekim 2018, 09:57
8-9 bine ikinci el Pulsar ns 200 al. Şekli ve yerinde bu dediğim motorlar dan aşağı kalır gidişi de olmaz . Onla iyice piş vites atmayı , freni , viraj ı ,
Arta kalan paranı dolar yap
7-8 ay 5000 km kullandıktan sonra onu sat .
500 lük motor bak . Cbr 500r ikinci el . Cb500f daha güçlü olsun ister isen MT 07 ye de yönetebilirsiniz .
20 binlik motor yere düşünce için cız eder ama , 8-9 luk motor yere düşünce için cız etmez .
esekherif
28 Ekim 2018, 11:01
arkadaşlar tavsiyeler icin teşekkürler ben absli almayı düşünüyorum mt25 abssiz modeli 19.500 tl ben 2. el alıcam gene de bulunmuyor büyük ihtimal sizce ikinci el hangi motoru alıyım eğitim alacağım motoru almadan önce onunda söylüyim
logaritma
28 Ekim 2018, 11:15
ne duke üzer ne yamaha üzer ne honda üzer hepsi on numara makineler ..
tarz meselesi hepsine git bir bak derim .. bana sorsan duke derim tasarımı duruşu çok hoşuma gidiyor.. başkası mt der bir diğeri yzf der .. hepsi kendi kategorilerinde lider modeller..
ben öyle çok naked hastası biri değilim ama düşük hacimli motorlarda naked duruşu tasarımı çok belli ediyor çok çekici hoş duruyor , hacim yükseldikçe naked motorlarda motorda büyüyor haliyle bu sefer kasa ufak kalıyor motorun yanında o al beni gidiyor.. bu benim fikrim tabiki.
Angrypower
28 Ekim 2018, 12:04
İlk motor MT-25 alan ve 3 defa yere gömen, tövbe eden sonrada satan bir eleman gördü bu gözler... Motorun rodaj yağı değişemeden 800km'de 1yaşında satıldı :P
syreaom
28 Ekim 2018, 12:23
Kawasaki Ninja250SL bak bir de, keyifli motordur, ayrıca absli sıfır bu fiyatlara bulabilirsin.
logaritma
28 Ekim 2018, 12:28
ilk başlangıç motoru ben çok grenajlı bir şey önermem.. bir grenajı kırsan heleki kawa suzuki ise dünya para tutar.
roadpeople
28 Ekim 2018, 22:00
benelli bn251 al derim tork güzel yok dersen temiz TNT 250 al derim yollar gidişine kızlar hem duruşuna hem sesine hasta bu iki motorunda var olan bütün kronik sorunlar çözüldü. yok yok bu ikiside olmaz dersen cf moto 250 nk yı git bir kere gör en azından sonra kararını al
gogozh
29 Ekim 2018, 00:28
guzel makınalar ya ama ıcınde cıft kollu olan da var tek kollu olanda . grenaj,karenaj neyse tam adı ss gorunumlu olan da var cıbıl olan da .
bayılere gıt otur,elle sagını solunu mıncır hosuna gıdenı al .
yalnız forumdan okudugum kadarıyla duke ve cbr de sorunlar cıkabılıyormus gıbı . blok patlama , krank elıne alma gıbı . bu makınaları kullanan arkadaslarla bırebır konusman daha ıyı gıbı .
sımdıden hayırlı olsun , kazasız belasız .
Machair
29 Ekim 2018, 01:12
Yine üstte yazan yazıları atlayarak okudum. Bu aralar sabrım yok. Bir de uyuz adamım. Daha ehliyet sınavına uyanamayan adama ben YBR'den (CBF de olur) fazla motor emanet etmem.
levend84
29 Ekim 2018, 01:16
Yine üstte yazan yazıları atlayarak okudum. Bu aralar sabrım yok. Bir de uyuz adamım. Daha ehliyet sınavına uyanamayan adama ben YBR'den (CBF de olur) fazla motor emanet etmem.
Usta bak orayı atlamişim...uyuyakalma mevzusu cidden önemli..
Pulsar onermistim vazgectim.
Ybr diyorum..10hp yeterde artar bile..
emenyasin
02 Kasım 2018, 19:05
Ben çeşitliliği bi model daha söyleyerek arttırmak istiyorum(yine tavsiye değil sadece çşitlilik :mrgreen: ): Kawasaki Ninja 250SL(250R değil)
Kendisinin ABS'li modelleri de var malum sitede 2. el olarak. Fiyatları bana garip bir şekilde uygun geldi. Kawasakilerin 2. elleri hep böyle mi? Yan yüksek cc'lerde durum nasıl bilen arkadaşlar?
Pardon bu model söylenmiş bile. Ayrıca bu modeli lütfen söylemedim gibi düşün. Çünkü hatırladığım kadarıyla kendisiyle torku fazla olan bir makinaydı. Allah muhafaza alırsın, sonra hem motordan hem hayattan soğuyacağın bir olay yaşayabilirsin. Ayrıca kawasaki olması işletme maliyetlerinin yüksek olması anlamına gelebilir. Sen ele bu seçeneği.
montanaturne
02 Kasım 2018, 19:34
cb250r'ı yakından görünce vazgeçeceksin derken? :) Valla 250sinden 600ccsine 1000cc sine her motor kullanıcısının ilgisini çeken ve meraklandıran bir motor. Yakından görünce vazgececekmişsin. :) Vay arkadaş ya. TAmam sen beğenmemiş olabilirsin de, motor gurmesi gibi yorum yapmak da çok komik oluyor arkadaşlar.
Bu arada 4600kmdir cb kullanan biri olarak yazayım.
Kendi gözümde artısı:
Yakıt ekonomisi ben ara hızlanmalarını çok seviyorum, sert de kullanıyorum yer yer 3.2 ile 3.5(benim 4.600 km ortalamam 3.4) arasında şehiriçi gidip geliyor. Uuzunda 110 altına düşmedim dönüşümde çok ciddi rüzgar yedim ona rağmen 3.3 le geldim.
Tasarımı, eften püften sorunlar çıkmaması. ABS si ve lastiklerinin showroomdan çıkmadan çöpe atılacak seviyede olmaması. :)
Rodaj bakımına 122tl, 4k periyodiğe 228 tl ödedim. (fikir vermesi açısından)
Eksisi:
Zincir dişlisi etrafında kullanılan parçada ilaveten zincirin araya sıkışmasını engelleyen parçanın malzeme kalitesinden ötürü normal olan zincir sesinin tonunu artırarak malesef kullanıcı tarafından duyulmasına neden oluyor. O parça sökülünce ses normal zincir sesine indirgeniyor, fakat bir bölümümüz söktü diğer bölümümüz hala öyle biniyor.
Bunun dışında da benim önceki motorlarım pcx ve comfort selesi olan ironmax olduğundan sele sertliği var.
Varsa aklına takılan sorunlar cevaplayabilirim.
Kural [ Z ]
02 Kasım 2018, 20:24
Ktm tavsiye edilmiş ancak yedek parça maliyetleri nedeni, servis sorunları v.b nedenlerle Ktm önermiyorum.
Bajaj denmiş ancak özellikle üretim hatası ve servislerinin tutumu nedeni ile önermiyorum.
Hero önerilmemiş ancak bende önermiyorum. Sağlam ancak servisi sorunlu olması nedeni ile sıkıntı yaşayan çok arkadaşım var. Hatta birinin sorununu hala çözemedik uğraşıyoruz!
Kawasaki başlangıç için çok uygun değil, sorun parça temini ve fiyatı diyebilirim.
Başlangıç için Yamaha ve Honda tercih etmek doğru seçim olacaktır. Benzer nedenlerle ikinci el öneririm.
Mümkünse 250 yerine 125cc/150cc bir motosikletle başlamak daha uygundur. Eğitimler tamam, trafik tecrübesi yüksek, zihinde de hakimiyet tamam derseniz, gaza gelmem akıllı kullanırım diyorsanız bir mt07 dahi başlangıç motosikleti olabilir. Bence düşük cc candır, ekonomiktir, iş görür, eğlencelidir... Sol tarafa dikkat ederseniz şu anda kullandığım motosikletleri görebilirsiniz. Farkettiyseniz 4/2' si 125cc, biri 150cc.
Bu şartlarda başlangıç motosikleti konusunu tekrar düşünün, acele etmeyin gaza gelmeyin derim.
Onur34
03 Kasım 2018, 01:08
2. El bi 125lik alip ondan sonra 250 cc ye gecebilirsin. Eger egitimin varsa 250cc de olabilir tabi benim onerim sym 250 wolf 13bin tl civari. 2 el alacakdan fiiyatlar 11 ve 12 ayda dusuk olur
mrcbrr
03 Kasım 2018, 16:00
CBR 250 ve R25 kullanmış biri olarak fiyat performans ve yedek parça olarak CBR 250R öneriyorum. Başlangıç motorcuları genelde illa ufak tefek de olsa kazaya karışabiliyor. Bu durumdan sonra R25 ile CBR arasında cidd fiyat farkı çıkıyor.
gökay77
03 Kasım 2018, 22:57
Başlangıç motoru 250 cc miymiş 125 cc boşa yaptılar heralde daha ehliyetin yok kullanmayı bilmiosun 6 7 sn de 100 e son hızı 180 190 km hız yapan bir motoramı binicen vazgeç bu sevdadan 125 cc 150 cc ile başla yoksa ölürsün
Zeybeks
04 Kasım 2018, 11:46
Al bi Hyosung gv250 keyfine bak kardeşim :) ne diye abs ye takılıyosun,kampana da duruyo merak etme :D
Sen de ogrenciymissin gerci ama gv250 nin zincir seti yaklasik 1100 TL. İsletim masrafi sikinti olur mu bilemem.
logaritma
04 Kasım 2018, 12:24
bir arkadaşımda nmax 125 c.c var ikinci motoru şehir içi sürüyor 110-120 arası yaptğını söylemişdi .. dbende mt125 cbr125 lerin 130-140 km hızları yaptığını duydum bunu şundan yazdım..
bu 125 cc de başlayınca 90 yada 100 ile motordan düşünce 130-140 ile motordan düşünce Allah göstermesin sırf 125cc olduğu için hiç bir şey olmamış gibi yürüyüp kalkıp gidiceğinimi düşünen var.. 125 c.c altı üstü abi ne o kadar koruma alıyorsun al bir kask tamamdır diyenleri sağda solda duyuyorum..
Bu insanlar ömürleri boyu motordan düşmedikleri için motordan düşmeyi çocuk oyunu sanıyorlar.. 125c.c lik motorda adamı öldürür çok rahat 600 lük makina gibi..
100km hızla düşerseniz oda kuru asfalttan bahsediyorum yağmurlu kaygan asfalttan değil yerde sürünüceğiniz mesafe ortalama 65 metredir.. bu sürtünme esnasında ortaya çıkan ısı 770 derecidir... yani yerde bu kayma esnasında üstünüzde en sağlam koruma ekipmanları olsa sizi ancak bir noktaya kadar koruyabilir.. bu arada kemiklerinizin erime ısısı 520 derecidir..
ne diyorduk 125cc motor 40-50 km den yukarı sürate çıkamıyordu dimi acemi ilk başlıyan motorudur doğrudur o zaman yola devam..
SlimeDont
04 Kasım 2018, 14:06
Arkadaşlar gözünüzü seveyim , motor işi tek atışlık bir iştir. Ufak yada büyük kazada olacak olan hayatının son anı olabilir. O yüzden burda gidip mt-07lede başlasan kafa yapında sıkıntı yoksa tıkır tıkır gidersin. He olaya gelirsek içlerinden saydığın modeller arasında mt-25 bana göre en güzel motordur. Kafandada aşırı büyütme motor sürme olayını , alt tarafı motor sürüyorsun uzay aracı kaldırmıyorsun. O yüzden içine sineni al ve kontrollü bir şekilde sürmeye başla gerisini zaten kendin öğreniceksin kolay gelsin şimdiden.
Rhombeuz
04 Kasım 2018, 14:19
Suzuki İnazuma 250
Onur34
04 Kasım 2018, 17:52
ktm de ara ara forumda problem yasayanlar oluyor ve paylasıyorlar bence uzak dur.
yamaha geri cagırmaları ve agrasif olusuyla uzak durulabilir.
en mantıklısı honda kalıyor. hadi kolay gelsin
Angrypower
04 Kasım 2018, 18:03
Arkadaşlar gözünüzü seveyim , motor işi tek atışlık bir iştir. Ufak yada büyük kazada olacak olan hayatının son anı olabilir. O yüzden burda gidip mt-07lede başlasan kafa yapında sıkıntı yoksa tıkır tıkır gidersin. He olaya gelirsek içlerinden saydığın modeller arasında mt-25 bana göre en güzel motordur. Kafandada aşırı büyütme motor sürme olayını , alt tarafı motor sürüyorsun uzay aracı kaldırmıyorsun. O yüzden içine sineni al ve kontrollü bir şekilde sürmeye başla gerisini zaten kendin öğreniceksin kolay gelsin şimdiden.
Aynen öyle tek atışlık. Lakin çift silindirli Yamaha serisi kesinlikle başlanacak motor değildir. Vebal almayın!!!
Çoğu aracı son süratte geçen şuursuz makinelerden bahsediyorsunuz. Ayrıca 2017'lerinde abs de yok. Kaldıki hem çok yakıyorlar hem de yeni başlayan adam viraja tahmin ettiğinden hızlı girerse sıkıntı yaratıyorlar. Ayrıca alt devirlerde de o kadar cansız ki bugün 2 vites düşürdüğümü biliyorum.
Git illa para bayılacağım ben diyorsan Honda CB250R al. 14000rpm çeviren alet, acemi için sıkıntı çıkarır!..
SlimeDont
04 Kasım 2018, 18:09
Aynen öyle tek atışlık. Lakin çift silindirli Yamaha serisi kesinlikle başlanacak motor değildir. Vebal almayın!!!
Çoğu aracı son süratte geçen şuursuz makinelerden bahsediyorsunuz. Ayrıca 2017'lerinde abs de yok. Kaldıki hem çok yakıyorlar hem de yeni başlayan adam viraja tahmin ettiğinden hızlı girerse sıkıntı yaratıyorlar. Ayrıca alt devirlerde de o kadar cansız ki bugün 2 vites düşürdüğümü biliyorum.
Git illa para bayılacağım ben diyorsan Honda CB250R al. 14000rpm çeviren alet, acemi için sıkıntı çıkarır!..
Hocam zaten gidin mt-07 alın demedim. Onlada ölürsün 50cc mopad ile de ölürsün ölmek isteyince dedim. He kıçı boklu 200cc motorlardan daha güvenli tabi bu benim düşüncem.
Memcoş48
04 Kasım 2018, 18:22
ABS'li diye özellikle belirtmiş arkadaş ama doğru düzgün okumadan öneri de bulunanlar var.☺ Gelelim tavsiyeye 250 cc demişsiniz ama tarz belirtmemişsiniz.( naked, racing, touring, enduro vs.) Bu durumda bütçeye de bakarak artan fiyat sıralamasına göre; 1. Benelli Bn251 2.Kawasaki Z250SL 3- Ktm Duke 250 derim. Zira sizin için daha ulaşılabilir makinalar.
Angrypower
04 Kasım 2018, 18:32
Hocam zaten gidin mt-07 alın demedim. Onlada ölürsün 50cc mopad ile de ölürsün ölmek isteyince dedim. He kıçı boklu 200cc motorlardan daha güvenli tabi bu benim düşüncem.
O kıçı boklu 200cc'ler dalgınlıkla gaz açınca kafa kaldırmıyorlar direk. Moped öldürmez demiyorum lakin kalkıp da şuursuz makineler ile başlanmaması gerekir die düşünüyorum. Ayrıca NC750 ile başlayanda gördüm HD Iron883 ile de.
Mobilet ile kalkıp gazlayan, yanlış yere bakan, baktığı yere istemsizce giden ve korkudan elinin altındaki gaz kolunu bırakmadan duvara girmişleri de gördü bu gözler.
Genede kıçı kırık 200cc ler hem başlangıç için hemde gelecek içinde yeterde artarlar. Kimse piste girmiyor. Son hız ve gösteriş merakı yüzünden motosiklet tehlikeli die bas bas bağırıyor herkes...
SlimeDont
04 Kasım 2018, 18:42
O kıçı boklu 200cc'ler dalgınlıkla gaz açınca kafa kaldırmıyorlar direk. Moped öldürmez demiyorum lakin kalkıp da şuursuz makineler ile başlanmaması gerekir die düşünüyorum. Ayrıca NC750 ile başlayanda gördüm HD Iron883 ile de.
Mobilet ile kalkıp gazlayan, yanlış yere bakan, baktığı yere istemsizce giden ve korkudan elinin altındaki gaz kolunu bırakmadan duvara girmişleri de gördü bu gözler.
Genede kıçı kırık 200cc ler hem başlangıç için hemde gelecek içinde yeterde artarlar. Kimse piste girmiyor. Son hız ve gösteriş merakı yüzünden motosiklet tehlikeli die bas bas bağırıyor herkes...
Uzatma gereği duymuyorum fikrinize saygı duyuyorum. Fakat görüşüm bu konuda değişmedi. Ben de gencim , evet insanın 18-19 yaşında deli cesareti oluyor dediğiniz gibi şuan ise 20 yaşındayım sanırsam mantalitem biraz çabuk değişti. Şimdi verseler altıma SV 650A yada mt-07 pulsarla yaptıklarımın muhtemelen yarısını yapmam.Uslu uslu gider gelirim herhalde. Sokakların hız ve yarış pisti olmadığını ilk elden tecrübeyle öğrendiğimi de söyliyebilirim. :) Neyse genç arkadaşlar isteseler de mt-07 alıp süremezler zaten o yaşlarda , ehliyet yetmezliği denilen bir olay var sonuçta. :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO