PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çinli Scooter İle Uzun Yol.

Nuri Can
04 Eylül 2018, 00:13
Selamın aleyküm arkadaşlar. Motosikletim Mondial 150 ZC. Motorumu büyük bir titizlikle kullanmaktayım. Her bakımını zamanında yaparım ederim bakarım severim okşarım :) Yakın zamanda ağır varyatör bakımlarıda yapıldı. Ama ben hala uzun yola çıkacak güveni bulamıyorum. Yakın Zamanda Konya-Çanakkale yapmam gerek yaklaşık 900km.. Bunun birde dönüşü var. Bu motor beni ora götürür getirirmi? Ne kadar yavaş veya hızlı gideceğim umrumda değil isterse 2 günde gideyim ama gideyim. Ben kendime güveniyorum teknik bilgide mevcut. Ama lanet olsun ki bu çinli motorlara yapılan eleştriler(bazıları haklı) yüzünden insanın bi güveni kırılmıyor değil. Aranızda daha önce çinli scooter ile uzun yola giden gelen varmıdır tavsiyeleriniz nelerdir?

Boldpilot
04 Eylül 2018, 00:17
Yani böyle yolda kalırım korkusuyla yola çıkmak ne kadar keyifli olur bilmiyorum ama gerekli alet edavatı alıp çıkabilirsiniz. Yedek kayış vs alıp gidilir bence.

rebeka
04 Eylül 2018, 00:47
Çinlisi japonu farketmez düşük CC motosikletle uzun yola çıkmayacaksın. Bin bir türlü derdi var. En basitinden Titreşimden adamın hayatı kayıyor.

Blackhoney
04 Eylül 2018, 00:54
İstanbul'dan Giresun'a giderken yolda Mondial nostalji ile yola çıkmış bi arkadaşla tanıştım. İstanbul'dan Ordu'ya gidiyordu. Yolu yarılamıştı. En son Tosya taraflarında gördüm.

Bende de spacy alpha var. Yarın geri dönüşe geçiyorum.

moonspell07
04 Eylül 2018, 00:56
177 km peugeot django 150 ile gittim çok sövdüm. 8 saat sonra geri dönüş yine sövdüm yakıt da cabası xmax 250 kadar yaktı. 3,8 litre.... Uzun yol a en az 400 /500 cc ile çıkılmalı sinir stres yapmamak için

Blackhoney
04 Eylül 2018, 01:02
İlginç..Motordan alınan zevk kişiden kişiye değişiyor demek ki. Ben 400 km sadece dün yaptım. Tirebolu'dan girdim. Zigana,Maçka derken Trabzon. Sahil yolundan Bulancak...

freewill
04 Eylül 2018, 01:05
Sık sık mola ver kendin için değil motor için. Zira çin malı motorlar da varsayılan olarak gelen kayış gerçekten çok vasat oluyor ve yüksek ısıya karşı direnç gösteremiyor. Kendiniz takabilecek durumdaysanız mutlaka yedek kayış bulundurun yanınızda. Onun dışında bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.