Orijinalini görmek için tıklayınız : Gidonda Ağırlaşma
tuttacromata
02 Eylül 2018, 01:14
2 haftadır motosikletimden uzaktaydım. Bu sabah motosiklete iki hafta sonra ilk defa bindim öncelikle gidon kilidini açtıktan sonra gidonu düzleştirirken zorlandım bir gariplik olduğunu fark ettim ancak önemsemedim. Garajdan çıkarken dar dönüşlerde gidonu döndürürken zorlanma vardı acaba lastik falan mı indi dedim baktım lastikte sıkıntı yok devam edip çıktım garajdan. Gideceğim yere kadar sıkıntı yaşamadım veya fark etmedim gideceğim yere vardıktan sonra motordan indim akşama kadar park halindeydi. Akşam tekrar motora binip eve dönerken yavaş virajlarda baya motorun kaskatı olduğunu fark ettim gidon dönüyor ancak bariz bir ağırlaşma var gibi sizce bunun sebebi ne olabilir ?
artemis99
02 Eylül 2018, 01:22
Lastikten olmadığına emin ol, ön ve arka her ikisine de hava bas.
Boldpilot
02 Eylül 2018, 01:29
lastiklerde sorun yoksa gidon rulmanı işlevini yitirmiş olabilir
Son Ütücü
02 Eylül 2018, 01:32
Ne olduysa o iki haftada olmuş. Motor kapalı bir garajda mıydı açık mıydı ? Çoluk çocuk oynayıp düşürmüş olmasın.
Ama akla da ilk lastik havası geliyor.
ÖmerFaruk199
02 Eylül 2018, 01:36
Bende de aynı sorun vardı servis direksiyon bilyalarini söküp, direksiyonu ayarladı. Ama lastiklere bir daha baktır.
tuttacromata
02 Eylül 2018, 01:43
Lastikleri elimle kontrol etmedim ancak gözle görülür bir basınç düşüklüğü yoktu yarın yine de hava basarım. Motor kapalı garajdaydı bıraktığım gibi duruyordu yani dışarıdan bir müdahale olması mümkün değil. Gidon rulmanı bir anda bozulabilir mi ? Yani iki hafta önce herhangi bir belirti vermedi. Bazen çukurlara sert girdiğim oluyordu bundan kaynaklanabilir mi ? Sorun tespitini yapabilirsem en azından servise gidince çarpılmayayım. Servislere ve ustalara hiç güvenim yok maalesef.
Son Ütücü
02 Eylül 2018, 01:55
Wd40 ile güzelce bir girişsen mi acaba rulmanının olduğu bölüme ?
tuttacromata
02 Eylül 2018, 02:03
Wd40 ile güzelce bir girişsen mi acaba rulmanının olduğu bölüme ?
Rulman değişimi maliyetli mi ?
Boldpilot
02 Eylül 2018, 02:03
Lastikleri elimle kontrol etmedim ancak gözle görülür bir basınç düşüklüğü yoktu yarın yine de hava basarım. Motor kapalı garajdaydı bıraktığım gibi duruyordu yani dışarıdan bir müdahale olması mümkün değil. Gidon rulmanı bir anda bozulabilir mi ? Yani iki hafta önce herhangi bir belirti vermedi. Bazen çukurlara sert girdiğim oluyordu bundan kaynaklanabilir mi ? Sorun tespitini yapabilirsem en azından servise gidince çarpılmayayım. Servislere ve ustalara hiç güvenim yok maalesef.
Bozulabilir üzerinde conta şeklinde lastiği oluyor yıprandı su yediyse yattığı sürede paslanmış olabilir.
Son Ütücü
02 Eylül 2018, 02:06
Rulman değişimi maliyetli mi ?
Maliyetinden değil de işlemi yaptıktan sonra gidonda bi rahatlama, hafifleme olursa en azından problemin kaynağını bulmuş oluruz serviste de ne yaptıracağımızı biliriz :cherry:
tuttacromata
02 Eylül 2018, 02:34
Maliyetinden değil de işlemi yaptıktan sonra gidonda bi rahatlama, hafifleme olursa en azından problemin kaynağını bulmuş oluruz serviste de ne yaptıracağımızı biliriz :cherry:
WD40 ne zamandır alayım diyordum fırsat bu fırsat alıp deneyeyim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:13 ----------
Arkadaşlar gidon rulmanı şu videoda gösterilen kısımda değil mi ? https://youtu.be/BM1XUnsFpwc?t=173
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO