Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyosung Karion (RT125) [test]
gaddar
11 Ağustos 2006, 01:47
Arkadaşlar yağmurda iyi yol tutmuyor dediğim motor halen kullandığım RX125 tir yanlış anlaşıldı galiba karion hiç kullanmadım ve tüm crosslar daha doğrusu cross lastikler asfaltta hele yağmurda iyi değildir karion biraz daha iyi olduğunu tahmin ediyorum lastik genişliğinden dolayı... RX le aynı makineye sahip ve ben bu makineye kefilim çok sağlamdır:cat: çok az yakar..
Ben 25000 km sorunsuz kullandım ama biraz da kullanmayı bilmek gerekiyor doğrusu, tecrübe şart:wiinkk: 14 yıldır motora binerim acıbadem-kadıköy çevresinde 500 cc gibi eksoz sesi olan bir RX125 görürseniz işte o benim:cherry: ...
unutmadan motorum 7 yaşındadır:bounce: haysung bana sıfır motor gönderene kadar binecem inat ettim:queen: not:hala buji değiştirmedim ngk dan da buji bekliyorum c8eh9 yok:salut:
herkese kazasız günler
sindoman
14 Ağustos 2006, 10:03
gaddar motorunu çok daha uzun süre sağlıklı ve kazasız günlerde kullanmanı dilerim. istemiş olduğun C8EH-9 NGK buji Global Motorun stoklarında mevcut. İstediğin taktirde sana en yakın servise veya vereceğin adrese bujiyi yollarız.
Görüşmek dileğiyle.
Barış Şuşut
14 Ağustos 2006, 23:53
bende aynı aletin rx modelini 2002 den beri kullanıyorum yalnız benimki 50000 civarı oldu ....japonlara taş çıkartır
clint
15 Ağustos 2006, 00:18
Haydiii, bi ara globalin sitesinde incelemiştim, valla yeni kullanıcı olacağım için ağzım sulandı şimdi, ama 4400"ü verecek para da yok. Valla almak isterim bu aletten, cruiser sevdamı da ertelerim başka bahara, ama nakit yok be yaa.
Olcan138
15 Ağustos 2006, 00:31
Tophane'de Karion'u 10-15 dakika test etme fırsatı buldum, öncelikle viraj yeteneğine hayran kaldığımı belirtmeliyim.Çok dar bir alanda 180°lik bir dönüşü o kadar rahat tamamladı ki, sadece olduğum yerde dönüp durasım geldi.
Sadece denemek için 500-600 metrelik bir mesafeyi gittim geldim, hızlanması, ivmelenmesi de çok hoşuma gitti.(Çıkışta aynı yoldan Superlight'la geçerken aklımda hala aynı yoldaki Karion deneyimim vardı, istemeye istemeye de olsa daha zevkli olduğunu söyleyebilirim:P.)
Sırf denemek için bir de ufak çaplı kaldırım tırmanması denedim, hem ön tekerleği, hem de arka tekerleği kaldırıma çıkarmadan hemen önce durdurmama rağmen ilk gazda gayet rahat kaldırıma zıpladılar.
Yeni değişmiş zincir faktörü de olmasaydı ne yapar eder Tophane civarında taş-toprak bulur, motorun cross özelliklerini de test etmeye çalışırdım ama Karion hasta yatağından yeni kalkıyordu:P.
Sonuç olarak tam alınası bir "Şehir Tarzanı" olan Karion, asla tereddüte mahal vermeyecek bir motor.
Almayı düşünenler şimdiden güle güle kullansınlar.
gaddar
17 Ağustos 2006, 19:02
Arkadaşlar global motordan "sindoman" yukarıda yazdıklarımdan sonra ngk buji yi ve istediğim parça listesinde çok uygun fiyatlı olduğundan sipariş verdiğim balata yağ filtresini debriyaj telini jet hızıyla göndermiştir yarın bana ulaşacak...Buradan Global motor a ve Rahmi bey e çok teşekkür ediyorum
Hyosung almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle doğru karar verdiklerini belirtmek istiyorum...HYOSUNG bu satış sonrası anlayışı ile inanın bir numara olacak:cat:
KAZASIZ GÜNLER DİLEĞİYLE
tigermbz
18 Ağustos 2006, 13:36
tahminimden büyük motormuş.
deposu ve selesi değiştirilip gayet güzel bir nake motor yapılır bundan.
powerbyaydin
19 Ağustos 2006, 17:37
yeni başlayanlar içi ideal bence Tester Olcay abi sınırları fazlasıyla zorladı zaten yolda yaptığı zik zaklar süperdi lastiklerin yol tutuşu süper ilk başlangıçta görüntüsüyle bile farklı olduğunu hissetdiriyor zaten yeni başlayanlar zevkle alabilir bence gezide deneme şansın oldu süspansiyonlar harika özellikle frenlemelerde çok zevk alıyorsunuz ve frenler başarılı 125cc için
benim görüşüm bu kadar
dj_ozi_68
27 Ağustos 2006, 00:28
arkadaşlar benim boyum 1.90 bu motora binersem heralde elimde oyuncak gibi kalır 1.sayfadaki fotolara baksanıza adam kısacık motor ufacık kalmış hhehehe
rsc86
27 Ağustos 2006, 16:58
beğendim kırmızısı varmı
sindoman
27 Ağustos 2006, 18:54
gaddar uzun seneler motoruna binmeni dilerim. Tüm Hyosung kullanıcaların yedek parça ihtiyaçlarını en kısa sürede temin etmek için elimizden geleni yapmaktayız. Hyosung markasını Türkiye'de iyi bir yerlere taşımak için elimizden geleni yapmakta olduğumuzu tüm arkadaşalr bilsin.
Herkeze sağlıklı ve kazasız sürüşler dilerim..
golfy
29 Ağustos 2006, 16:00
motora bir saat evvel gidip kızıltopraktaki bayide baktım. testteki resimlerde küçük görünüyor, aslı bayağı büyük. herşeyi (fiyat dahil) hoşuma gitti. iki nokta kafama takıldı,: vites göstergesi sadece N'yi gösteriyor diğer vitesleri göstermiyor. bir de deponun üzerindeki hortum estetik gelmedi. ama motor satınalma planlarımın içinde hala. süspansiyon da çok hoşuma gitti.
SAKAL
30 Ağustos 2006, 17:19
Bu motor ne kadar yakıyor sanırım testte bu yok
Olcay Avşar
30 Ağustos 2006, 17:30
100 km de 2,3 lt. gibi tüketti ama rodaj da olduğu için bilgi vermeyi doğru bulmadım. Yeri geldi madem söyliyeyim :)
Gültekin
30 Ağustos 2006, 18:42
olcayım eyongum; beylikdüzü sahile giderken, benim kt 125'in lastik izini takip edip, tozunu yutmuştun. bir-iki düzlükte, yanıma anca yaklaşabilmiştin.
test sonuçlarına ekleseydin hani...:queen:
__________________________________________________ _____
şaka bir yana, dehşet bir motor. görünce buna nasıl el koyarım diye, niyeti bozmadım değil.
hatta jant ve lastikler benim zongiye nasıl uydurulur deyu, uzuuunca düşünmüştüm.
golfy
01 Eylül 2006, 01:44
test gunu zincir atma mevzuna kafam takildi, motor nasil kurcalandi bilmiyorum ama zorlu sartlara dayanikli olmasi gereken bir motor degil mi bu ? bu forumdaki acaip sorularim icin kusura bakmayin motoru ciddi ciddi almayi dusunen biriyim de.
denden
01 Eylül 2006, 04:34
beğendim kırmızısı varmı
var abi
paket mi yapalim burada mi yersin?
golfy ile msn de konuştuk ta
aslnda ikimiz de begendik, ama bu fiyat fazla gibi. siz ne dusnuyorsunuz?
ayrica bizim indirim konusunda da pek bir bilgi yok.
cevran
18 Ekim 2006, 14:39
Bu cihazi kullanan varmi su anda panoda?
Deneyimlerini paylasirsa sevinirim.
hasansonmez
21 Ekim 2006, 00:41
makineyi kadıköyde gördüm bu motora bu fiyat çok fazla bence değeri en fazla 2500 ytl bi kuruş fazla etmez daha hiç satılmamış anladığım kadarıyla ellerinde kalır alanı olacağını sanmıyorum bu markaya göre çok tuzlu..
Geçen gün Beyoğlu istiklal caddesinde gödüm. Bir parça inceleme fırsatım oldu. Evet fiyat olarak biraz fazla tuzlu ama çok asil bir duruşu var. Bir parça daha ucuz olsaydı almayı düşünürdüm.
erdo2002
21 Ekim 2006, 04:04
makineyi kadıköyde gördüm bu motora bu fiyat çok fazla bence değeri en fazla 2500 ytl bi kuruş fazla etmez daha hiç satılmamış anladığım kadarıyla ellerinde kalır alanı olacağını sanmıyorum bu markaya göre çok tuzlu..
Bencede fiyatı pahalı,satılmadığından da bahsedildiğe göre ilerde bir indirim bu motor için iyi olur kanısındayım:cat: :rendeer:
Death Knight
21 Ekim 2006, 04:39
Güzel motor bence.. Anladıgım kadarıyla global motor yetkilileride bu sayfaları okuyorlar. Burdan sormak istiyorum gt 125 ve gt 125r modelleri neden getirilmiyor? :silent:
Blizzard_Beast
22 Kasım 2006, 17:23
Slm arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. Uzun zamandır motor almayı düşünüyorum. Ama tam bir acemiyim, hatta motor hakkında çok az şey biliyorum. :) eyong'un test yazısını okuyunca tercihimi Karion'dan yana yapmaya karar verdim. Ama kafama takılan bi nokta var? Bu motorla uzun yolculuk yapılır mı?
ferrari_gani
30 Kasım 2006, 22:18
gerçekten görünüş olarak çok tatlı ama offff ya ,
tmm + yönleri çok ama bu boyumdan çektiimi başka hiç bişiden çekmedim boy 1,98 gelde motor seç işin yoksa allahtan kilolu diiliz ordan kurtarıorum sayılır neyse yarın gidip inceliycem bakalım nasılmış alet eğer güzelse listeme eklerim bu arada şafak bu günü saymazsak 13...
///edit
ya görüldüğü gibi 125 cc olsa bile 180 lik lastik çokda güzel takılıo neden diğer 125 liklere böle lastik takmazlarki anlamadım gitti ya şeytan dio kendi motorunu yap koy 19" 220 lastik gitmese bile güzel görünür :P
GorkeM
30 Kasım 2006, 23:46
Ben de Beyoğlu'nda gördüm. Tamam güzel görünüyor ama çok oyuncak gibi yaa. Pek ciddi bir makine değil bence, bir kimliği yok.
tbk_1980
02 Aralık 2006, 02:15
Ben kendi fikrimi belirtmek isterim,fuarda gördüğümden beri bu makine de aklımdaydı fakat fiyatı cazip gelmedi.Kısmet ben başka aldım ve 3ay sonra artçım olduğu halde Bursa Yalova yolu üzerinde birine rastladım.Arkadaş uzamış gidiyodu, yetiştim bi süre takip, ilerledim o yetişti tekrar ilerledim sabit hızda yine yetişti, en son meşhur dürdane rampasında(dik-viraj kıvrımlı) tek kişi olduğu halde koptu rampa inişinde bisüre aynamdaydı bastım ve bi daha görmedim.Yapı fikri tam benlik ama performans istiyor bence......
erdo2002
13 Aralık 2006, 01:25
Bu motoru kullananlar fikirlerini olumlu olumsuz yönlerini yazsalar çok iyi olur.Alıcaklara fikir babalığı etmiş olurlar :P :):rendeer:
shakulin
20 Ocak 2007, 03:11
gecerli mi indirim halen ?
bir arkadas almayi dusunuyor da ..
comet-666
27 Ocak 2007, 15:57
1 hafta önce serviste kırmızısını gördüm
arkadaş egzostunu deldiriyordu güzel ses veriyor.
Arka jantı 1-2" daha büyük olsa bence daha şık dururdu!
boooorky
27 Şubat 2007, 14:21
karion sahipleri mutlu mu karionlarından ?
pseudo
27 Şubat 2007, 14:53
henüz kullanmak nasip olmadı ama memnunum :p
şaka bir yana pek karion sahibi yok sitede, bayağı bir eşelemiştim buraları zamanında :) birkaç kişi buldum, şikayetçi olan yok aralarında. uzun süredir kullanan olmadığı için dayanıklılığı veya problemleri konusunda ortada pek birşey yok, ama herkesin vurguladığı birşey varsa sürüşünün çok zevkli olduğu :cat:
boooorky
27 Şubat 2007, 16:16
pseudo sen almayı mı düşünyorsun ?... bende yaza almayı düşünüyorum ya gts 250 ya da bu...tipi çok tatlı ... fiyatı da uygun (4900 hala di mi?)...ragbet görmemesi ilginç :silent:
pseudo
27 Şubat 2007, 18:43
ben parasını verip aldım da gidip teslim almadım henüz. neden piyasada yok, kimse almıyor anlamıyorum, performansı az geliyor olabilir 125 cc'nin, yoksa genelde beğenilen bir tipi var, zaten ben hastasıyım :P liste fiyatı 4900 ama peşinde pazarlık şansın var, fazla satılmamasının avantajı ;) ama yaza artar gibime geliyor ben o yüzden acele ettim biraz da. sen yaza kadar bekleyeceksen ben deneyimlerimi foruma yazarım zaten, takip edebilirsin. karion sahibi 1-2 kişi daha tanıyorum, onların bilgilerini de birleştirirsek faydalı birşeyler çıkar ortaya :)
CartaL
21 Mart 2007, 14:08
Pseudo motoru aldıysan fikirlerini bizimle paylaşır mısın ?
Durum nedir ? memnun musun ? 125 cc yeterli güç veriyor mu sence ?
Carcharoth
21 Mart 2007, 14:55
Hoş motora benziyor yanlız teker biraz komik geldi :) Benim CBR125'e alışmamdan olsa gerek :mrgreen:
Huckle
07 Mayıs 2007, 21:54
Yeni bir başlık açmaktansa, KArion'cuları burada toparlamak mümkün müdür?
2 hafta önce yakın bir arkadaşım ve ben 2 tane Karion aldık.. Diğer Karion'cularla fikir alışverişi yapmak faydalı olabilir..
Görüşmek üzere..
erdo2002
07 Mayıs 2007, 22:29
bence motor gücü yetersiz ve kullanan birinden aldığım bilgiye görede 80km/s den sonra titreşim baslıyor demişdi:wiinkk: :bounce: :cat: görüntüsü tabi cezbedici :)
pseudo
08 Mayıs 2007, 14:57
titreşim konusunda haklı arkadaşın. ben rodajda olduğumdan zorlayamıyorum ama geçen gün 9000 km'de bi karioncu 140 km gördüğünü söyledi ben de şaşırdım. 5. viteste yokuşta bayılıyo dedi ama 4. viteste 110'la çıkıyomuşsun. bu açıkçası benim beklediğimden iyi performans, off-road bi makinadan yolda bu verimi alıyorsan daha ne?
Huckle
08 Mayıs 2007, 22:52
80 km'den sonra titreşimin başladığı doğrudur. Ben yaklaşık 1650 Km'deyim ve arada bir E-5'te süratini zorluyorum fakat, 120'den yukarı çıktığını pek görmedim. Diğer bir yönden racing bir makina kullanmadığımın da farkındayım:)
Diğer Karionculara sorum; 70 ile 80 Km arasında sizin motorlarda da bir kasılma oluyor mu?
oguz1327
12 Mayıs 2007, 16:15
bir akıllı gücü yetmemiş olacak ki supercharger takmış rt125 ine.İZLE (http://www.youtube.com/watch?v=sIx4hfv5whw) :queen:
barisozcetin
18 Haziran 2007, 15:11
arkadaşlar bu bahsedilen 120-140 gibi hızlar çinlilerdeki abartılı göstergerlerin eserimi yoksa gerçek hızlarmı? yanında başka motorla yada arabayla hız testi yapan varmı?
goLdenskuLL
13 Temmuz 2007, 16:52
arkadaşlar boyum 1.80 motor bana uygunmu boyut olarak küçük kalırmı altımda ?
kentacdis
25 Temmuz 2007, 15:33
bence kalmaz kesinlikle. resimlerde gözüktüğü kadar küçük değil.
golfy
25 Temmuz 2007, 16:40
kalmaz, almayı düşünüyorsan gidip selesine oturmanı tavsiye ederim. oldukça keyif veren bir motor.
chopperrider
25 Temmuz 2007, 20:58
kalmaz, almayı düşünüyorsan gidip selesine oturmanı tavsiye ederim. oldukça keyif veren bir motor.
ben gidip selesine oturdum valla meraktan.
hakikaten göründüğü kadar küçük değil motor. bi de farkettim ki süspansiyonlar aşırı yumuşak. şehir içinde bozuk zeminde de çok rahat olacağına eminim.
ama en çok canımı sıkan İzmirde bitane bile trafikte görmedim herhalde hiç satılmadı fiyat da 4900 . en iyi verseler 4500 desek o bile yüksek geliyo bana sonuçta su soğutma falan da yok biraz daha uygun olsa alırım sanki.
golfy
31 Temmuz 2007, 14:35
bu motorun durumu ilginç, uzaktan bakıp ahkam kesenler motora binince fikir değiştiriyorlar. daha Hyosung markasını Çin zannedenler bile var.
şu an ayağımı burktuğum için kullanamıyorum çok yakında arazi deneyimlerimi aktarırım.
hyosungun HASTASIYIM TEK KELIME ON NUMARA MOTOR ÜRETİYOLAR
cezerye
05 Şubat 2008, 02:18
titreşim konusunda haklı arkadaşın. ben rodajda olduğumdan zorlayamıyorum ama geçen gün 9000 km'de bi karioncu 140 km gördüğünü söyledi ben de şaşırdım. 5. viteste yokuşta bayılıyo dedi ama 4. viteste 110'la çıkıyomuşsun. bu açıkçası benim beklediğimden iyi performans, off-road bi makinadan yolda bu verimi alıyorsan daha ne?
son mesaj 2007 nin 9. ayında ama:) olsun:)
google da biseler ararken çıkıverdi, yazmadan edemedim:) bu soylenenler dogru mu? yuh! inanmıyorum..
110 ile yokuş çıkmak demişsin ya... şu yokuşun eğiminden biraz bahseder misin?
5 derece?:queen:, 10 derece?:queen: ya da belki 30 derece?? puhahaha:queen::queen:
ben de son zamanlarda cross motorlara bakıyorum da.. hatta yaşlı bir honda rx650 deneme fırsatım oldu:) azıııcık biliyorum.. bi zamanlar da hyosung gt250 kullandım. yani, karion 4.viteste hangi yokuşu 110 ile cıkıyormuş, cok merak ettim. karion un gordugu son km ne düz yolda?
erco2580
08 Nisan 2008, 17:47
arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.herkeze slm
megadeth
08 Nisan 2008, 20:52
arkadaşlar bu motorun görüntüsüne diyecek yok yalnız 125cc lik bi makine o cüsseye ve o devasa tekeri çevirmeye yetersiz 200cc olsa tamam diyecem
eğer yediklerinizi hemen öğütmek istiyosanız bu motoru kullanmanızı tavsiye ederim:Pacayip vibrasyon var.Ben benim motorum çok titrer diye yakınıyodum ama bunun titreşimi ile taş düşürebilirsiniz:mrgreen:kullanan arkadaşlarım pek memnun değil bilginize..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO