Orijinalini görmek için tıklayınız : Bazıları yüzünden hepimizin adı çıkıyor!!Yapmayın Arkadaşlar!!
ComputerEng.
14 Ağustos 2018, 18:11
DH de karşıma çıkan bir konu.. Bazı kendini bilmezler yüzünden bütün motorculara nefret kusulmuş resmen.. Kendiniz bilmez kişilik ayna kırmış, büyük ihtimalle bugün yarın Youtube'a videosu yüklenir.. Kimisi kaldırımdan gider, kimisi kafasına kamerayı takar artislik yapar.. İşin b**u çıktı artık. Bu ve benzeri olaylardan bizlerde zan altında kalıyoruz. Lütfen daha sakin ve dikkatli olalım.
Konu Linki : https://forum.donanimhaber.com/34tu5356-plakali-motorcu--134404935
oldcockroach
14 Ağustos 2018, 18:26
DH de karşıma çıkan bir konu.. Bazı kendini bilmezler yüzünden bütün motorculara nefret kusulmuş resmen.. Kendiniz bilmez kişilik ayna kırmış, büyük ihtimalle bugün yarın Youtube'a videosu yüklenir.. Kimisi kaldırımdan gider, kimisi kafasına kamerayı takar artislik yapar.. İşin b**u çıktı artık. Bu ve benzeri olaylardan bizlerde zan altında kalıyoruz. Lütfen daha sakin ve dikkatli olalım.
Konu Linki : https://forum.donanimhaber.com/34tu5356-plakali-motorcu--134404935
İşte bu medeniyetten önce paranın gelmesinin sonuçları
ozan1991
14 Ağustos 2018, 19:33
bu ayna kıranlar iyi birşey yapıyormuş gibi kanalına yüklüyor sıkıştırdı beni bende aynayı kırdım diyor yorumlara bakıyorum eline sağlık abi,iyi yapmışsın abi üstelik hak verende çok ona hayret ediyorum
Fr.Sante
14 Ağustos 2018, 20:01
İnsanlar haklı. Fakat bunun motorcusu , arabacısı falan yok. Herkesin nasıl kullandığı ortada işte her gün trafikte neler yaşıyoruz. Bugün motosiklet sürücülerini linç ederler yarın başka bir olay olur onu. Hepsi süper sürücü zaten. O yüzden uğraşmayın bu nefretin önüne geçemeyiz. Hele bu ayrımcılık varken.
hokahey
14 Ağustos 2018, 20:08
motorcular kötü de arabacilar cok mu iyi?
oldcockroach
14 Ağustos 2018, 20:18
Motorcularda kötü araba vs sürücüleride , motorcu olman her zaman haklı olduğun manasına gelmez.Beni araçlardan çok motorcular tehlikeye düşürüyor onu ne yapacağız ?
ömerfarukk
14 Ağustos 2018, 21:14
Tamam motosiklet sürücüsü haksız olabilir ama orada forumda yazılanlar beni çok sinirlendirdi."keşke arkadan vursaymışta 50 takla artırsaymış bak bak bak... Herkes canını yolda bulmadı, kim bilir o motorcu gelene kadar kaç tane sıkıştırma yaşadı kaç tane kaza tehlikesi atlattı.Yapmayin arkadaşlar tamam hatasını söyleyelim ama bu araba kullanıp motor kullanmaktan bi haber sürücülere de fırsat vermeyelim bugün ona " şuna bir vuralım arkadan 50 takla atsın " derler yarın bize
aLoneman
14 Ağustos 2018, 21:21
ben size ayna kırmaya çalışan kızlarımızı göstereyim;
videoyu 3:15'e çekin.
https://www.youtube.com/watch?v=MhrjDrHQ6GM
ömerfarukk
14 Ağustos 2018, 21:22
Dün başimdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum :
Çevre yolunda 60 km ile gidiyorum. O gün de eve gidene kadar en az on araç yolda sıkıştırdı.Aslinda hiç sınırlı biri değilimdir ama sol şerit boş olmasına rağmen zırt bırt kornaya basan araba sürücüsü benim balatayı yaktırdı. Yanına gittim " dayı zaten önüm kapalı, sol şerit boş ne diye sıkıştırıp kornaya basıyorsun dedim ? Sen de hızlı git gibisinden bir şey söyledi gelde çıldırma.. ama sabır çektim yola devam ettim.Demem o ki başınıza gelmeden anlamıyorsunuz, insanın sinirleriyle zevkine oynuyorlar..
hokahey
14 Ağustos 2018, 21:45
Dün başimdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum :
Çevre yolunda 60 km ile gidiyorum. O gün de eve gidene kadar en az on araç yolda sıkıştırdı.Aslinda hiç sınırlı biri değilimdir ama sol şerit boş olmasına rağmen zırt bırt kornaya basan araba sürücüsü benim balatayı yaktırdı. Yanına gittim " dayı zaten önüm kapalı, sol şerit boş ne diye sıkıştırıp kornaya basıyorsun dedim ? Sen de hızlı git gibisinden bir şey söyledi gelde çıldırma.. ama sabır çektim yola devam ettim.Demem o ki başınıza gelmeden anlamıyorsunuz, insanın sinirleriyle zevkine oynuyorlar..
haklısın, millette büyük problem var. dün aracımla sağdan yavaş yavaş giderken sollamaya çıktım. yanımda yüklü bir kamyon var. solluyorum. arkadan ..... ....... biri selektör yapıyor. be ..... ......... çocuğu yanımda kamyon var, kamyonu bi geçeyim de sağa geçecem herhalde. kamyonun altına mı gireyim ..... .......
yeminle akıl sağlığını korumak bile bu ülkede bir lüks.
bursagsli
14 Ağustos 2018, 21:47
Motorcu suçlu, özellikle youtube kanalına malzeme çıkaranlara söylüyorum. Ama şu da bir gerçek şeritten gitsen sıkıştırıyorlar aradan geçsen laf söylüyorlar. Özellikle canına kastedenler çok. Kurallar bu kadar gevşek işte. Bu hafta youtubede bir video izledim. Adam Türk, Almanya da tır ile hız sınırını aşınca belli bir süre tır parkta yatıp ehliyetine belli bir zaman el koyuluyormuş. Şimdi biz de aynı kurallar olsa motorcu da araba kullanan da mum gibi olur
artemis99
14 Ağustos 2018, 21:55
O konuyu takip ediyorum bir kaç ılımlı mesaj da attım ama nafile, nefret büyüyor da büyüyor. Bir iki kendini bilmez motorcu yüzünden hepimiz, %95 o kısımda gösteriliyoruz. Bu ayna kırma ve 4 teker sürücüleri ile dalaşma muhabbeti acilen sonlandırılmalı. Çok fazla oldular artık. Kask kamerasını icat edenin...
caglar48
14 Ağustos 2018, 21:59
Ben motorcu olup adam olan görmedim
RoofRoof
14 Ağustos 2018, 22:10
Ben madammı oldum şimdi hacı ayıp oluyor ama bak
caglar48
14 Ağustos 2018, 22:18
Ben madammı oldum şimdi hacı ayıp oluyor ama bak
Sende bendensin :queen:
Ali1903
14 Ağustos 2018, 22:22
Sen motorcu olmasanda adam olamazsın zaten
zapalka
14 Ağustos 2018, 22:24
4 senedir istanbul'da motor kullanıyorum.
Toplam 10 tehlike atlattıysam 8'i motorcular yüzünden.
Adamlar haklı.
Hepiniz kafası kopmuş sinek gibi motor sürüyorsunuz.
ComputerEng.
14 Ağustos 2018, 22:45
Hokahey Hocam mesele arabacı iyi kötü değilki, mesela bir kişinin yaptığı bi halt yüzünden senin benim hakkımda verip veriştirilmesi. Ben zaten eminim arabacı normal yolunda giderken motorcu gelip aynasını kırmamıştır, arabacıda yemiştir bi halt mutlaka ama buna karşılık böyle yapmamak gerek
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:39 ----------
Tamam motosiklet sürücüsü haksız olabilir ama orada forumda yazılanlar beni çok sinirlendirdi."keşke arkadan vursaymışta 50 takla artırsaymış bak bak bak... Herkes canını yolda bulmadı, kim bilir o motorcu gelene kadar kaç tane sıkıştırma yaşadı kaç tane kaza tehlikesi atlattı.Yapmayin arkadaşlar tamam hatasını söyleyelim ama bu araba kullanıp motor kullanmaktan bi haber sürücülere de fırsat vermeyelim bugün ona " şuna bir vuralım arkadan 50 takla atsın " derler yarın bize
Bizim yüzümüze söyleyemediklerini klavyeden söylüyorlar hocam boşver.. Bunlar hep bi ezilmişlik. Halbuki reelde olsa bi halt edemeyecek insanlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:40 ----------
O konuyu takip ediyorum bir kaç ılımlı mesaj da attım ama nafile, nefret büyüyor da büyüyor. Bir iki kendini bilmez motorcu yüzünden hepimiz, %95 o kısımda gösteriliyoruz. Bu ayna kırma ve 4 teker sürücüleri ile dalaşma muhabbeti acilen sonlandırılmalı. Çok fazla oldular artık. Kask kamerasını icat edenin...
Millet internette izlenme artırmak için 3-5 lira fazla kazanabilmek için yapmadıkları kalmıyor, sonra bu muhabbetler oluyor maalesef. Şuan Dhdeki konuda kurunun yanında yaşta yanıyor maalesef sizinde dediğiniz gibi..
Bu arada Dh Nickiniz ne Hocam?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------
Kendi adına konuş hocam.
Boldpilot
14 Ağustos 2018, 22:55
Bende bi yorum kondurdum konuya, haklı taraflarıda var adamların. Ama genelinin zoruna giden duran trafikte aradan geçmemiz. Ufacık bir çabayla yol açmak yerine ayıplıyorlar, yazık.
E.Yzr
14 Ağustos 2018, 22:55
Suç her zaman arabacılarda olmuyor. Dün motorcu yüzünden motoru yatırdım. Sinyal vermeden önüme kırdı bende ona vurmamak için yatırdım motoru. Allahtan hızlı değildim bir şey olmadı. Ama yerden kalktığım an çocuğa giriştim :jocolor:
zekeriyaimam
14 Ağustos 2018, 23:36
Benim arabada da motorda da en büyük derdim kimsenin döner kavşak kurallarını bilmemesi.Geçen hafta ben de yatırdım motoru kavşağın içinde.:thumright
caglar48
14 Ağustos 2018, 23:39
Bu forumda nerde eşşek var gelip beni buluyor :D Mizah , ironi gibi başlıkları araştırıp ogrenıp daha sonrada hayatta bi yerlere geldıkten sonra eleştirel yorumlar atarsanız sevınırım :D
gerivites
15 Ağustos 2018, 00:10
bu ayna kıranlar iyi birşey yapıyormuş gibi kanalına yüklüyor sıkıştırdı beni bende aynayı kırdım diyor yorumlara bakıyorum eline sağlık abi,iyi yapmışsın abi üstelik hak verende çok ona hayret ediyorum
Yorum yazan tayfa 10-15 yaş arası oluyor genelde :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:09 ----------
Benim arabada da motorda da en büyük derdim kimsenin döner kavşak kurallarını bilmemesi.Geçen hafta ben de yatırdım motoru kavşağın içinde.:thumright
İstanbulda hızlı gelen önce geçer kuralı var. Servis ve taksi varsa uzak durmak lazım. Minibüs de aynı şekilde
Birkan07
15 Ağustos 2018, 00:25
Ulan yorumları okudum gidip herifi dövesim geldi.
Benim arabamda var motorlarımda.
Arabayla giderken motorları izleyerek ilerliyorum. Hata yapacaklarını hissedersem ona göre konumlanıyorum. Akan trafikte ilerleyen motor gördüğümde de bi şekilde arkasına geçip takip mesafesi bırakarak rahat olmalarını sağlıyorum.
Motorla giderkende sürekli defansif kullanıyorum, herkesi keserek ilerliyorum. Kendimi güvende hissetmessem hemen kaçıyorum. Yani dikkat etmek çok önemli. Kimsenin aynasını kırmayı onaylamıyorum. Çok sinirlendiysen indir döv malına ne zarar veriyon. Madem kırıyon niye kaçıyon?
Vallahi akılsızca işler.
hokahey
15 Ağustos 2018, 00:44
Bu forumda nerde eşşek var gelip beni buluyor :D Mizah , ironi gibi başlıkları araştırıp ogrenıp daha sonrada hayatta bi yerlere geldıkten sonra eleştirel yorumlar atarsanız sevınırım :D
kardeş kusura bakma ama attığın mesajda ne bir mizah unsuru var, ne de bir ironi kırıntısı. dümdüz 'motorcular adam değildir' yazıp geçmişsin. o mesaja mutlaka birisi cevap yazacaktı. bunda kızacak ya da darılacak bir mevzu yok.
ComputerEng.
15 Ağustos 2018, 01:18
Git öbür köşede oynaş, hadi kardeşim.
caglar48
15 Ağustos 2018, 01:21
Git öbür köşede oynaş, hadi kardeşim.
Seni oynaştırırım kardeş adabınla dur yada gel floryaya bi çayımızı iç adap edep öğretelim sana
Boldpilot
15 Ağustos 2018, 01:25
Adamlar bu foruma gelip bunlar zaten birbirlerininde aynasını kırıyor dicek 😃
ComputerEng.
15 Ağustos 2018, 01:37
Seni oynaştırırım kardeş adabınla dur yada gel floryaya bi çayımızı iç adap edep öğretelim sana
He hocam he. Anca klavye delikanlılıgi. Konu klavyede ustalık olsaydı günde 1000 satır kod yazan ben seni sıraya dizerdim.
hokahey
15 Ağustos 2018, 01:40
01100010 01100101 01111001 01101100 01100101 01110010 00100000 01110011 01100001 01101011 01101001 01101110
caglar48
15 Ağustos 2018, 01:45
He hocam he. Anca klavye delikanlılıgi. Konu klavyede ustalık olsaydı günde 1000 satır kod yazan ben seni sıraya dizerdim.
Hahaha sadece gülüyorum burda sizi rencide etmek istemiyorum işini bilen birisi olsaydınız günde 1000 satır yazıp bu hayatı yaşamazdınız demekki günde bomboş 1000 satır yazıyorsunuz umarım ilerde dolu dolu 200 yazıp duzgun bi gelir elde edip güzel bi hayat yasarsınız
ComputerEng.
15 Ağustos 2018, 01:51
Hahaha sadece gülüyorum burda sizi rencide etmek istemiyorum işini bilen birisi olsaydınız günde 1000 satır yazıp bu hayatı yaşamazdınız demekki günde bomboş 1000 satır yazıyorsunuz umarım ilerde dolu dolu 200 yazıp duzgun bi gelir elde edip güzel bi hayat yasarsınız
Rencide? Komiksin komik.. 4 aylık bir iş için geldiğim Antalya'da konaklıyorum şimdilik. Ve aslen nerede yaşadığımı nerde çalıştığımı bilmiyorsun sadece konuşuyorsun. Şuan kullandığın çoğu mobil uygulamanin veya internetten herhangi bişi alırken girdigin kredi kartı ödeme sisteminin 2006da ilk yapan 4 kişiden biriyim güzel hocam. Neyse bunları konusmak boş. Biz yine normal yaşantımıza bakalım. Kal sağlıcakla.
caglar48
15 Ağustos 2018, 01:56
Rencide? Komiksin komik.. 4 aylık bir iş için geldiğim Antalya'da konaklıyorum şimdilik. Ve aslen nerede yaşadığımı nerde çalıştığımı bilmiyorsun sadece konuşuyorsun. Şuan kullandığın çoğu mobil uygulamanin veya internetten herhangi bişi alırken girdigin kredi kartı ödeme sisteminin 2006da ilk yapan 4 kişiden biriyim güzel hocam. Neyse bunları konusmak boş. Biz yine normal yaşantımıza bakalım. Kal sağlıcakla.
Herzaman ilk yapan 2 veya 4 kişiden birisi olunur zaten aaa çok ayıp :)
Wing750
15 Ağustos 2018, 09:43
Konu açılmış iyi de olmuş. Sürekli aynı şey yaşanıyor. Pazar günü üç tane geri zekalı diyeyim, gerçekten de geri zekalılar çünkü, E-5 Çağlayan tarafında sıkışık yolda bağırta bağırta yanımdan geçtiler. Otomobillerin arasından slalom yapa yapa gittiler. Kendi adıma söyleyeyim, o sırada otomobilde olsam sinirlenirdim. Gerçi motosiklette de sinirlendim o ayrı. Hiç oradan buradan örnek vermeyelim, bu tipler yüzünden tüm motosikletçiler hedef haline geliyor.
eran_
15 Ağustos 2018, 10:03
Youtube'da bazen dolaşırken ben de saçma sapan videolara rastlıyorum. Dediğiniz gibi adam kafasına kamerayı takınca bi garipleşiyor, saçma sapan diyaloglara giriyor. Hele bazılarının Türkçesi de bozuk. Dediği anlaşılmıyor, hanzo gibi konuşuyor. Kaldırımdan gidiyor, ters yöne giriyor. Sağa sola laf yetiştiriyor. Cidden sinir bozucu çok fazla tip var.
Ama kurunun yanında yaş da yanmasın. Lütfen motosiklet kullanıcılarının imajını zedelemeyelim.
Nasate
15 Ağustos 2018, 10:18
ben size ayna kırmaya çalışan kızlarımızı göstereyim;
videoyu 3:15'e çekin.
https://www.youtube.com/watch?v=MhrjDrHQ6GM
-Yahu her tartısmada ayna mı kırılmalı , içinde apaçi olan bir kız mış.. Ve illa her aradan motor geçecek diye bir şey yok bunu bilmek de lazım.
Hakikatten bu motor algısı bambaşka yere gidiyor. Gece 1 de egzoz bagırtmalar falan, yakışıyor mu millet uyurken..
Anfibi
15 Ağustos 2018, 10:51
Geçenlerde önceden bir örnek vererek konu açmıştım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:48 ----------
Arkadaşlar şimdi burayi herkes bilir motorcularinda uğradığı guzel bir mekandir.Ancak son zamanlardaki apaçi gençliği yüzünden insanlar artik serseri,pislik,hovarda gozuyle bakiyor motorculara ve haklilar.
Kafenin onunde cocuklar olmasina ragmen stoppie yapan pcx ler,teker yapmaya calisanlar,kesiciye sokmalar,ara gazi vermeler yuzunden duzgun adabiyla gelen motosiklet suruculeri bu apaciler yüzünden kotu bir duruma düşüyor.
İlerde komple motosiklet girişi yasaklanicak bu yuzden ve kurunun yaninda yaş'da yanacak.
Bu (ŞAHSEN)beni rahatsiz ediyor.
O yüzden burdan apaçi arkadaşlara sesleniyorum gidin boş egonuzu lutfen kendi aranizda tatmin edin ve etrafinizdaki insanlari ne tehlikeye atin nede gerçek motosiklet sürücülerine laf getirin burda.
FerhatKaraca
15 Ağustos 2018, 11:13
Mevzuya şöyle bakmak lazım .
1- sığır her durumda sığır.. yani araba da kullansa motor da kullansa sığırlığın araç ile bir ilgisi yok.dolayısıyla motorcular şöyle arabacılar böyle demenin bir anlamı yok.Arabayla motoru görünce yol veren yanına yanaşmayan şeritte yer açan da var, motorla kırmızıda kalkmaya çalışan arabanın önüne atlayan yapan motorcuda var. Olayın araç ile ve araç sürücülerinin genel ismi ile ilgisi yok.
2-Sığırlık bir tür meselesi ,tavsiye ile düzelemez.. Yani aman bunu yapmayın lütfen dikkat edin demek ile düzelmez. zira türü o.Tür özelliğine göre davranıyor kendisi.
3-Genelleme yapmak çözüm arayan değil, suçlu arayanların yöntemidir.Yani kimi eleştireceğini bilemez hepsine çamur atar.Bunların bir önemi yok.Zira
motosiklet süren ancak çok beyefendi olabilen binlerce insanın da var olabileceğine bakmadan sallamak ,"iksini sallandır bak bir daha yapıyorlar mı?" kafasının devamıdır.
4 -kısacası eğitim şart.sığırlarımıza sığırlıklarını yapacak uygun meralar yeşil alanlar şart.
ARAL70
15 Ağustos 2018, 11:22
Sorunun kaynağı eğitime kadar iner, Önce insana saygı duymayı ve sonra toplum içinde nasıl davranılacağı ( trafik, sosyal davranış) doğru dürüst öğretilmedi. Bunu böyle yap, şunu şöyle yap denildi durdu, ayrıca kurallara uymazsan karşılaşacağın cezalar caydıcıcı olmalı ki bir daha yapmamaya özen göster. Malesef her işimiz böyle, acı ama gerçek... Yurt dışında insanlar keyiflerinden kurallara uymuyor, en basit hatada bile yüksek cezaları var. Hele insana zarar vermenin cezası buradakilerin kaç katı...
Ve genelleme yapmak "tüm motorcular", "tüm araba sürücüleri" malesef en kolay suçlama yöntemi... Bu süreç, kapsamlı bir değişim göstermedikçe, böyle devam edecektir. O onu yaptı, ben de bunu yapayım gibi...
CagrioneTR
15 Ağustos 2018, 12:40
Abi trafikte açarım müziğimi bana ne denileni duyarım nede kornayı. Açarım gazımı sollarım yavaşı. Kimseye tek kelime etmem içimden söverim. Bir tek su fışkırtanlara sesli sövüyorum onlarda duymuyor zaten. Kavgadan dövüşten korktuğumdan değil. Gerek yok kimin kim olduğunu bilemezsiniz boşu boşuna canınızdan olursunuz. Bir anlık sinirle neler olmuyor. Apacheeee arkadaşlara da ses çıkarmayın abuk sabuk araba kullananlara da ses çıkarmayın. Geçen birinden yol istedim abi biraz sağa yanaşırmısın bende geçeyim dedim. Adam hayır dedi peki dedim. Hareket edince solundan geçtim gittim. Orada tartışsak ne bileyim geçerken aynasına vursan zarar versem ne olacak. Hiç bir şey. O yine arkada kaldı trafikte ben geçtim gittim. O sinirden köpürdü ben güldüm geçtim. Zaten 2 tekerli bir tehlikeye biniyoruz daha da tehlileki yaşamayın. Özelikle istanbul sürücüleri.
Hadi tekeriniz düz bassın. Sakın ha patlamasın :)
Osma
15 Ağustos 2018, 12:56
Trafikte saygısızca sürenlerden ben de nefret ediyorum. Onlar yüzünden toplumda bize karşı berbat bir algı oluşmuş.
Ama bu işte şöyle bir güzellik de var genelde her koyun kendi bacağından asılıyor. Bu tipler elbet gün gelir derslerini alır.
cbr1100 xx
15 Ağustos 2018, 13:09
Selamlar arkadaşlar.Motosiklet ile kaza yapan her zaman sıkıntıya düşen taraftır.Arabalarda sadece kaporta ayna tampon vb hasarlarından söz etmek bence motosiklet kullanıcılarının hayatı karşısında saçma oluyor. Apaçi her araçta apaçilik yapar bu zaten o kişinin karakteridir.Trafikte bayan kardeşlerimizin motosiklet kullanması ile görüntü kirliliği en azından hafifliyor....Büyük şehirlerin trafik sıkıntısı ve gerçeği ortada ..Lütfen dikkat edelim, etmeyenlerinde bir şekilde uyaralım.Selamlar...
MahmutBiner
15 Ağustos 2018, 14:35
Bu konuda arabacılarında motorcularında adını çıkaran çok kişi var. Kişilik bozukluğu ve eğitim :/
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO