PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sifir motora ruhsat cikarmak hakkinda

ozgens
06 Ağustos 2018, 12:15
Arkadaslar ben motoruma sigorta yaptırdığımda model ismi muhtemelen yeni oldugu icin cikmadi ve crf250 olarak yazdi sigortaci. Bu durum noterde ruhsat cikarirken sorun teskil eder mi ruhsatta farkli model ismi girerler mi? Yoksa faturadaki islenlere gore mi islem yapılıyor

mavzer-i
06 Ağustos 2018, 12:17
şase ve plaka aynıysa sorun olmaz

ahmet.58
06 Ağustos 2018, 12:26
Benimde başka model girmişlerdi notere gittim hiç soylemedim model yanliş diye faturadaki modeli yazdi ruhsata bi sorun olacagini sanmiyorum.

Dodin
06 Ağustos 2018, 12:35
Benimde başka model girmişlerdi notere gittim hiç soylemedim model yanliş diye faturadaki modeli yazdi ruhsata bi sorun olacagini sanmiyorum.

Muayenede sıkıntı olmasın ? Sonuçta muayenede ruhsatla uyumlu olması gerekmiyor mu muayene yapılan araç ?

Mertcan39
06 Ağustos 2018, 12:54
benim rx3 üde bulamadı mct250 girdiler sorun olmadı daha 1 ay olmadı

ozgens
06 Ağustos 2018, 23:18
Faturadan bakakarak yaziyorlar. Sigortaya hic bakmadilar. Sikinti yasamadim. Asil merak ettigim konu sigorta gerektiren herhangi bir durum yasarsak sirket bunun model Numarası girilmemis ben karismam der mi.

07mehmet07
07 Ağustos 2018, 01:19
Ben noter personeliyim hiçbir noter personeli sigorta ile fatura birbirini tutmuyo diye tescil işlemini geri çevirmez, yani öyle bişey yok için rahat olsun kardeşim, hatta çoğu noter personeli sigorta evrağına bakmaz bile, sigortası var mı var bitti gitti ben onunla ilgilenirim gerisi beni bağlamaz...

ozgens
07 Ağustos 2018, 09:38
Ben noter personeliyim hiçbir noter personeli sigorta ile fatura birbirini tutmuyo diye tescil işlemini geri çevirmez, yani öyle bişey yok için rahat olsun kardeşim, hatta çoğu noter personeli sigorta evrağına bakmaz bile, sigortası var mı var bitti gitti ben onunla ilgilenirim gerisi beni bağlamaz...

Geri çevirmekten ziyade ruhsata yanlış bilgi girilmesini istemediğimden sordum.

artemis99
07 Ağustos 2018, 09:42
Sigorta önemli değil. ruhsata fatura bilgileri ve teknik dosyadakiler girilir. sıfır motorlara da noterde mi ruhsat çıkıyor emin misiniz? Benim bildiğim trafik tescile gideceksiniz.

onurordek
07 Ağustos 2018, 11:22
Peki ruhsat aldıktan sonra olası bir kaza durumunda o sigorta poliçesi iş görecek mi?

DASK kapsamında kapı numarası farklı/yanlış yazıldığı için sigortadan yararlanamayan bir örnek biliyorum.

Araç sigortasında tanıtıcılık ve belirlilik anlamında plaka ve şase numarasın tek başına yeterli olur mu? Sigorta bu poliçe farklı marka/modele ait ödeme yapmıyorum diyebilir mi ?

Mertcan39
07 Ağustos 2018, 11:28
Sigorta önemli değil. ruhsata fatura bilgileri ve teknik dosyadakiler girilir. sıfır motorlara da noterde mi ruhsat çıkıyor emin misiniz? Benim bildiğim trafik tescile gideceksiniz.

artık noter

07mehmet07
07 Ağustos 2018, 13:35
Geri çevirmekten ziyade ruhsata yanlış bilgi girilmesini istemediğimden sordum.

Ruhsata uygunluk belgesinde yazılan bilgiler girilir, dikkat et hemen hemen hiçbir aracın tam ismi ruhsatta yazan ismi ile uyuşmaz özellikle motorlarda hiç uyuşmaz, nedeni Türkiye'ye girerken bu isimlerle girdikleri içindir, yani atıyorum bir Honda pcx'in ruhsatın pcx yerine xc120 falan gibi saçma bir yazı yazar

ozgens
07 Ağustos 2018, 19:31
Ruhsata uygunluk belgesinde yazılan bilgiler girilir, dikkat et hemen hemen hiçbir aracın tam ismi ruhsatta yazan ismi ile uyuşmaz özellikle motorlarda hiç uyuşmaz, nedeni Türkiye'ye girerken bu isimlerle girdikleri içindir, yani atıyorum bir Honda pcx'in ruhsatın pcx yerine xc120 falan gibi saçma bir yazı yazar

Evet bu dikkatimi cekti ticari isim olacak farkli görünüyor