Orijinalini görmek için tıklayınız : Ktm Duke 390 vs Honda Cbr500R
Armonras
28 Temmuz 2018, 18:38
Arkadaşlar bu iki motordan(duke390 vs cbr500r) birini alacağım, size de sormak istedim görüşleriniz nelerdir sizce hangisini almalıyım?
Erenk34
28 Temmuz 2018, 19:23
Elmayla armutu karşılaştırmamızı istemişsiniz. Cbr500r torku yüksek duke 390'dan daha güçlü karenajlı bir motosiklet rüzgardan korunduğu içinde yüksek hızlarda daha rahat seyahat edebilirsiniz oturuş pozisyonu da rahat sport-touring ayarında bir motosiklet. uzun yolda bütün isteklerinize cevap verir. Duke390 daha şehiriçinde kıvrak seri bir motosiklet. Ben a2 ehliyetim olduğu için alınabilecek en güçlü motosiklet cbr500r dı görünüşünü de çok beğendiğimden tercihim bu yönde oldu. Motorla ilgili sorularınız olursa cevaplarım.
kygsz
28 Temmuz 2018, 19:40
Elmayla armutu karşılaştırmamızı istemişsiniz. Cbr500r torku yüksek duke 390'dan daha güçlü karenajlı bir motosiklet rüzgardan korunduğu içinde yüksek hızlarda daha rahat seyahat edebilirsiniz oturuş pozisyonu da rahat sport-touring ayarında bir motosiklet. uzun yolda bütün isteklerinize cevap verir. Duke390 daha şehiriçinde kıvrak seri bir motosiklet. Ben a2 ehliyetim olduğu için alınabilecek en güçlü motosiklet cbr500r dı görünüşünü de çok beğendiğimden tercihim bu yönde oldu. Motorla ilgili sorularınız olursa cevaplarım.
Naked ve racing kıyası biraz saçma olmuş evet ama güç açısından abarttiginiz gibi bir fark yok hatta kalkışlarda belli hıza kadar Duke 390'in önde olacağını düşünüyorum ,390i olan tanıdığınız varsa bir roll-drag bekleriz ; )
YAHYaONUR
28 Temmuz 2018, 19:48
Bu iki motor tarz olarak farklı olabilir, farklı ihtiyaçlara cevap veriyor olabilir yinede kıyaslama yapılabilecek orta segment yakın güç ve fiyat bandındalar. Benim tercihim cbr dan yana olurdu.
gogozh
28 Temmuz 2018, 19:58
Ben olsam şehiriçi için Duke alırdım . Benim asıl merak ettiğim aynı başlıkla neden 2 farklı konu actin ?
Armonras
28 Temmuz 2018, 20:28
[/COLOR]
Ben olsam şehiriçi için Duke alırdım . Benim asıl merak ettiğim aynı başlıkla neden 2 farklı konu actin ?
Hocam ilk konuyu açarken birden kapandı ben de açılmadı sandım tekrar açtım meğersem açılmış kaldıramıyorum da :/
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:23 ----------
Çok teşekkür ederim açıklamanız ve görüşleriniz için ancak benim bir sorum daha olacak, daha önce hiç cbr500r’a binmedim boyum 1.65 kullanabilir miyim? Sıkıntı olur mu?
Erenk34
28 Temmuz 2018, 20:33
Naked ve racing kıyası biraz saçma olmuş evet ama güç açısından abarttiginiz gibi bir fark yok hatta kalkışlarda belli hıza kadar Duke 390'in önde olacağını düşünüyorum ,390i olan tanıdığınız varsa bir roll-drag bekleriz ; )
Olsa mutlaka yapardık. Kalkışlar biraz sürücülere de bağlı ama cbr'ın 0-100 değerleri daha iyi 100 den sonra da 390lara ihtimal vermiyorum. Ayrıca duke un vites aralıkları daha kısa.
Boldpilot
28 Temmuz 2018, 20:35
İkisinide kullanmış biri olarak cbrı tercih ederdim. Hatta şehir içi ağırlıklı kullanıcaksam cb500f olurdu seçimim.
YAHYaONUR
28 Temmuz 2018, 20:39
Birde ktm e çanta takılmıyor mu hiç görmedim çanta takan
Erenk34
28 Temmuz 2018, 20:40
[/COLOR]
Hocam ilk konuyu açarken birden kapandı ben de açılmadı sandım tekrar açtım meğersem açılmış kaldıramıyorum da :/
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:23 ----------
Çok teşekkür ederim açıklamanız ve görüşleriniz için ancak benim bir sorum daha olacak, daha önce hiç cbr500r’a binmedim boyum 1.65 kullanabilir miyim? Sıkıntı olur mu?
Bayilerde ikisinede oturup bakmanızda fayda var sonra sıkıntıya girmenizi istemem cbr yaklaşık 200 kilo ama ilk motorunuz filan olucaksa kesinlikle ikisinide önermem veya dikkatli kullanmanızı öneririm pahalı motorlar sonuçta hor kullanmaya gelmez.
@zaferce'nin karşılaştırması:
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/165557-cb500f-test-ve-390-duke-ile-karsilastirma.html
CB500F, CBR500R aynı motor sayılır zaten.
İbrahimfaruk
29 Temmuz 2018, 03:52
Cbr 500 var 168 boy sorun yaşamıyorum ama bildiğim kadarıyla 390 ların sele 3 santim daha büyük.
Orange_
29 Temmuz 2018, 06:32
kıyas kabul etmeyen karşılaştırma. +1 duke 390
serif abi
29 Temmuz 2018, 10:29
Beklentin nedir ,
Senin süreçten geçtim CBR 500 r aldım iki sene önce . Bu süre zarfında beş altı adet de Duke görmeye gittim.
Uzun yolda kulanacagım diyor isen Duke e göre cbr500 daha iyi biri çift silindir dıgerı tek silindir .
Şehir içi apachilk yaoacagım şehir içi hep
kulanacagım diyor isen bariz tartışılmasız dük daha iyi daha hafif .
Cbr almam da iki sebep var Duke alıp piyango almak istemedim sorunlu bir motor blogu var ne zaman patlayacıgı belli olmayan birde ben CBR iki kez yurtdışı yaptım anlayacağın uzun mesafe kulanıcısıyım haftaya kuş adasına gideceğim motor ile
Armonras
29 Temmuz 2018, 14:31
Beklentin nedir ,
Senin süreçten geçtim CBR 500 r aldım iki sene önce . Bu süre zarfında beş altı adet de Duke görmeye gittim.
Uzun yolda kulanacagım diyor isen Duke e göre cbr500 daha iyi biri çift silindir dıgerı tek silindir .
Şehir içi apachilk yaoacagım şehir içi hep
kulanacagım diyor isen bariz tartışılmasız dük daha iyi daha hafif .
Cbr almam da iki sebep var Duke alıp piyango almak istemedim sorunlu bir motor blogu var ne zaman patlayacıgı belli olmayan birde ben CBR iki kez yurtdışı yaptım anlayacağın uzun mesafe kulanıcısıyım haftaya kuş adasına gideceğim motor ile
Hocam peki boy sorunu yaşar mıyım? duke 390 biraz daha küçük bir makine olduğu için onda yaşamam gibi geliyor ama cbr500r bilmiyorum
390 küçük olmasına rağmen selesi yüksektir. 500'lerin sele alçak.
serif abi
30 Temmuz 2018, 08:30
Hocam peki boy sorunu yaşar mıyım? duke 390 biraz daha küçük bir makine olduğu için onda yaşamam gibi geliyor ama cbr500r bilmiyorum
Boyun kaç cm bilmiyorum ben 170 im hiç bir sorun yok
toreador
30 Temmuz 2018, 09:18
kıyas kabul etmeyen karşılaştırma. +1 duke 390
Kesinlikle. Honda, tamamen boşuna imal etmiş CBR500'ü. Hem çok yakıyor, hem oturuş pozisyonu gereği uzun yolda çok yorucu, hem ataleti yok, hem servisi pahalı, hele ki yedek parça fiyatları ateş pahası, doğru düzgün aksesuar bulamıyorsun turlara çıkmaya imkan sağlayacak.
Halbuki Duke 390 öyle mi? Tasarımı gereği uzun yolda çok başarılı; sürücü neredeyse hiç rüzgar almıyor, yakıt tüketimi çok düşük, bakımları oldukça makul fiyatta, yedek parça dedin mi neredeyse şarküteride dahi bulabiliyorsun üstelik uygun da fiyatlarla. Ebatları da 1.50 boydan 1.90'a kadar herkesin rahatça kullanabileceği ölçüde optimal. Efsane yani.
Hıh, CBR imiş.
RoofRoof
30 Temmuz 2018, 09:48
Yeni kasa Duke 390 değilse alınmaz.Eski kasasının motor bloğu çok sıkıntılı.Forumda bi RC390 kullanan arkadaşın ki kol çıkarmıştı ayrıca çok fazla yağ yakıyorlar diye duydum.
Erenk34
30 Temmuz 2018, 10:59
Yeni kasa Duke 390 değilse alınmaz.Eski kasasının motor bloğu çok sıkıntılı.Forumda bi RC390 kullanan arkadaşın ki kol çıkarmıştı ayrıca çok fazla yağ yakıyorlar diye duydum.
Duke 390 ve RC 390 yurtdışı forumlarda, sosyal mecralarda blok patlatmasıyla ve sağlamlılığın düşük olmasıyla biliniyor. Yeni kasası da performans olarak daha kötü 160 a gelmeden tıkanmaya başlıyor
emremm
30 Temmuz 2018, 11:01
Duke 390 ve RC 390 yurtdışı forumlarda, sosyal mecralarda blok patlatmasıyla ve sağlamlılığın düşük olmasıyla biliniyor. Yeni kasası da performans olarak daha kötü 160 a gelmeden tıkanmaya başlıyor
Eskisi tıkanmadığı için patlıyordur.:)
oialdemir
30 Temmuz 2018, 11:24
http://www.motorcycle.com/shoot-outs/2018-lightweight-sportbikes-shootout
mr.creative
21 Temmuz 2019, 22:53
390duke ü (eski kasa ve motor blogu patlamıyor) 5bin kmdir kullanıyorum. 500r i da 10km kadar kullanma fırsatım oldu. cbr a2ye uygun sport-touring amacıyla üretilmiş bi model ayrca aynı motor bloguna sahip cb500x de var ama ülkemize gelmedi. top speed olarak 170 e kadar çok rahat çıkıyor sonra nazlamalar başlıyor 185-188 arası kalıyor. 200kg cıvarı oldugu için süratten bağımsız olarak oldukça dengeli makina. Frenleri başarılı denilebilir. yakıt tüketimi olarak benim kullandıgım motorun sahibi ankara trafiginde 4lt yakıyordu.
390duke e gelicek olursak sehir içi 3.5lt civarı tüketiyor sakin kullanımda ama 5in üstüne çıktıgıda olabiliyor. 160 sabit(175 km max sürati) giderkenki yakıt tüketimi 5lt nin altında 4.7-4.9arası ancak deposu kuçuk oldugundan 200km de depo bitiyor.140km altı süratlerde ki yol tutuş,fren,hizlanma cbr500den 5 gömlek daha üstün. Net. 120 km altında dönülen virajlarda ss leri kolayca geçiyor.(ciddiyim)ama 140 150 km üstü süratlerde über hafif oldugundan dengesizlikler başlıyor. cbr ye göre daha dik oturuş posizyonu var one cam taksanız dahi fazlaca rüzgar alıyor ve sürücüyü yoruyor. genel olarak konfor yok dukelerde :D ama gaz tepkisi ve hafifliğin etkisiyle oldukça eglenceli bir motosiklet. eger tek motosiklet kullanmak zorunda olsaydım hayatıma uzunca bi süre duke ile devam ederdim ama touring+skuter kombinasyonu planım var:D
toparlamak gerekirse sehirler arası 140 km üstü hızlarda gezeyim ss gibi sekli olsun dersen cbr, sehir içi bisiklet gibi binerim arada kampa giderim yada günübilik sehirler arası gezerim dersen duke daha dogru bi seçim olucaktır.
son olarak 390duke cbr ye göre daha fazla deneyim gerektiren bi motosiklet. yeni başlayan biri için cbr500 önerebilirim(honda gs1 ve gs2 egitimini almak koşuluyla) ancak ilk motor olarak 390duke önermem kesinlikle. 5 10bin km sürüs deneyimi olmasın öneririm
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO