PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzoza kaynak yapılırken elektrik aksamı zarar görebilir mi?

uzay gemisi
25 Temmuz 2018, 10:48
Merhabalar.
Dün ybr mi satıp 2006 model bir xt660r aldım. ufak tefek sıkıntıları var onları çözmek için işe koyulmaya başladım.

Sağ egzozun uç kısmı kopmuş veya kaynağından ayrılmış elinizle aşağı yukarı oynatabiliyorsunuz. egzoz perçinli. herhangi bir egzozcu da bunu kaynak ile yerine oturtmak istiyorum ama kaynak sırasında motora bir zarar gelir mi? zarar gelmemesi için ne yapabiliriz? birkaç yerde kutup başını sökmek gibi şeyler okudum

gitaristgkn
25 Temmuz 2018, 11:19
Bende egzoza kaynak yaptıracağım.Daha önce de motora kaynak yaptırırken sökmüştüm kutup başlarını sen tedbirini al hocam sök en iyisi

kurubuz
25 Temmuz 2018, 11:21
Eğer egzosu motordan sökmeyeceksen elektrik-ark kaynağı araca zarar verir. Kutup başlarını söksen de risk vardır. Oksijen-asetilen kaynağı yaptır veya egzosu söktürüp elektrik kaynağı yaptır.

ramazan_06
25 Temmuz 2018, 11:35
Akü kablolarini söktükten sonra kaynak yapabilirsiniz ancak elektrot kaynagi onermem, gazaltı ark kaynagı yapilirsa omurluk olur.

Boldpilot
25 Temmuz 2018, 11:45
gaz altı yaparsan sıkıntı olmaz.

F54
25 Temmuz 2018, 21:01
egsoz u sökmeden tam anlamıyla bi tamir olmaz

Samet Ağır
25 Temmuz 2018, 23:40
Elektrikle ilgili hangi kaynak olursa olsun ark,tig,mig ,argon,aklımıza ne gelirse iki kutup başını da sökün. Kutuplar ters okursa kaynak akımı aküden geçer ve dolayısıyla tüm elektrikli aksamdan.
Oksi asetilen kaynagı ise gerek yok.
35 yıldır kaynakla iç içeyim.

MahmutBiner
26 Temmuz 2018, 09:16
Burda ağzı olan konuşuyor, egzozcu hergün bu işle uğraşıyor :) direk gidip kendisine danışsanız daha sağlıklı olmaz mı ?

maktama
26 Temmuz 2018, 10:16
Burda ağzı olan konuşuyor, egzozcu hergün bu işle uğraşıyor :) direk gidip kendisine danışsanız daha sağlıklı olmaz mı ?

Olmaz, o ağzı olup konuşanlardan biri de egzozcu oluyor sizin durumunuzda. Her egzozcu bir değil, hepsi de her konuda bilgili değil(her meslekte olduğu gibi). Kimisi sadece egzozu ister, "sök getir" der, kimisi el marifetiyle 10 dakkada söker, kimisi de sökeyim derken beceremez, kimisi de "yok abi buna elektrot kaynağı da olur, halledeyim ben şimdi 2 dakkada" der, ve herşeyi mahveder . Hangisine denk geleceğinizi tam kestiremiyorsunuz genelde(her iş grubunda bu böyle). Alınabilecek her türlü bilgiyi her türlü kaynaktan alıp konu hakkında kendi kararınızı verip uygulamanız işin düzgün sonuçlanması ve sonrasında başınızın daha fazla ağrımaması için önemli ve bence gerekli.