PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü mü Statör mü? { Motosiklet Elektriği }

Formation
20 Temmuz 2018, 03:14
Arkadaşlar hayırlı günler. Bajaj Boxer marka-model motosiklet kullanıyorum. Yaklaşık 1 yıl önce motosikletim elektronik olarak marş almayı bıraktı. Basıyorum hiç kimse yok, hiçbir ses de çıkmıyor(Cıv-cıv yapmıyor). Sadece marş da değil, boş vites ışığı da elektrik yetersizliğinden bazen yanmıyor ya da nazlı yanıyor. 1 senedir motosikleti ayak marşıyla çalıştırıp yürüyorum. Uzun yolda kullandığımda dahi(400 kilometre), akünün şarj olmasını beklerken, hedefe vardığımda yine elektronik marşı almadığını deneyimledim. Burada soruna yol açan sebep nedir? 2,5 senelik akünün ömrünü tamamlaması mı yoksa statörün aküyü şarj etmemesi mi?

Bir yerde "Statör sorunu olsa, motosiklet hiç çalışmaz, yürüyorsa da stop eder" diye bir şey duydum. Doğru mudur?

Konu hakkında deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

odo
20 Temmuz 2018, 07:11
Akünüz bitmiş ya da marş rolesi arızalı.

Mertcan39
20 Temmuz 2018, 08:30
farların durumu ne

emremm
20 Temmuz 2018, 09:36
......Akü.......

yunusus
20 Temmuz 2018, 11:22
Aküyü bi şarja bağlatıp akü hala yaşıyormu bi kontrol edin. Akü öldüyse mecburen akü değişecek zaten. Akü şarj alırsa ve sonrasında birkaç günde tekrar aynı duruma gelirse statördendir. Ezbere aküdür statördür demek yanlış olur

emremm
20 Temmuz 2018, 11:24
Statorda sorun olsaydı, ayak marşından sonra motor yine çalışmaz, stop eder.

hayat2teker
20 Temmuz 2018, 11:42
1- akü kontrolü
2- akü değeri normalse marş rolesi kontrol
3- röle sağlamsa marş motoruna elektrik geliyor mu kontrol
4- elektrik geliyorsa marş motoru kömür kontrolü, gelmiyorsa anahtar ve kablo kontrolü

Şimdilik reçete bu kadar, geçmiş olsun

atasy
20 Temmuz 2018, 11:47
150nsde statör ve konjektör sorunu yaşadım aynı anda. Motor el marşını almaz ve 1-2 dk içinde tekrar stop ederdi

diablof
20 Temmuz 2018, 22:02
arkadaslar zaten yazmislar. ama arada konjektor diye bir devre elemani da var.

stator degildir onu eleyin. stator olsa hic calismaz.

konjektor arizali olabilir, bu da akuyu sarj etmez. bu da akunun surekli bos olmasina sebebiyet verir. mars motorunu da dondurmez haliyle.

bir oto elektrikciye gidip, motor calisirken akuyu olcturun. gaz verdiginizde voltaj 14,6 lara cikiyorsa akudedir sorun. gaz verdiginiz halde voltaj 12,8 den dusukse konjektoru de degistirmeniz gerekebilir.

kolay gelsin.