Orijinalini görmek için tıklayınız : Radyötör sıvısı..öneri ve değişim
mehmetGHOST
04 Temmuz 2018, 08:16
Kolay gelsin motorcular benelli tnt250 motorumun yaklasik 1000km once radyötör sıvısını değiştirdim.motul ürününü koydum saf su eklemesi yapılıyormuş fakat eskisine göre daha cok hararet yukselip fan acmaya başladı.Ayni motordan arkadaşımda var ayni anda kalktik ayni hiz km gittik onun 75 geçmedi benim 91 92 geldi fan açtı.Simdi tekrar normal antifiriz yani %50 saf su ekleyerek kullandığımız antifirizden alıp degistirmek istiyorum ne marka hangi renk onerirsiniz.Renk birsey farkettiriyormu bilmiyorum.
Mrtbk
04 Temmuz 2018, 08:30
Hazır antfirizler var suyuna karışmadan direk kullanabileceğin tipte.Bide bu havalarda normal sık açması zaten hava sıcak bide durup kalkıyorsun yada trafik içindeysen normal.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:29 ----------
Ha buarada renk tamamen zevkine kalmış.Bi esprisi yok yani.
ogzcngdk
04 Temmuz 2018, 08:38
Sadece antifriz koyarsanız donma derecesi düşer fakat kaynama noktasıda düşer, o yüzden yazin %50 saf su ile kullanmanızı öneririm.
mehmetGHOST
04 Temmuz 2018, 08:49
Yanliz şöyle bi durum var arkadaşımda aynı motor var çıktık 20km yola hararetlerimiz tamamen farkli ek olarak değiştirmeden önce daha az ısınıyordu daha az fan açıyordu ama şuan daha cok ısınıyor daha fazla fan açıyor hangi marka antifiriz ve saf su olarak satılan sulardanmi alayım.
oldcockroach
04 Temmuz 2018, 08:57
Nitrit, Amin, Fosfat, Borat, Silikat içermeyen herşeyi kullanabilirsin bknz:Motul Motocool Factory Line
mavellen
04 Temmuz 2018, 09:03
Antifrizlerin renk renk olması keyfi değildir.Kırmızı olanı daha düşük soğuklara dayanıklı olması.Ne kadar karışım yapılacağı antifrizin kutusunda yazar.Karışımıda ona göre yaparsınız.
bursagsli
04 Temmuz 2018, 09:39
Castrol radicool sf kırmızı organik kullan. %50 saf su, %50 antifriz eklersen daha iyi olur
mehmetGHOST
04 Temmuz 2018, 09:54
Motul Motocool Factory line aldım motorum daha cok hararet yukselmeye başladı hiç memnun degilim eski antifirizli su vardi daha iyi soğutma sagliyordu.castrol radicool deneyeceğim birde teşekkürler
oldcockroach
04 Temmuz 2018, 10:15
Motul Motocool Factory line aldım motorum daha cok hararet yukselmeye başladı hiç memnun degilim eski antifirizli su vardi daha iyi soğutma sagliyordu.castrol radicool deneyeceğim birde teşekkürler
Bende aynısını kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok zaten üretici diyor motor normalde 5 6C daha sıcak çalışır diye.
mehmetGHOST
04 Temmuz 2018, 12:29
Her motorda farklı tepkiler verebilir kanımca ben pek memnun kalmadi açık konuşmak gerekirse
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO