PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Size göre hangi skuteri seçmeliyim?

tunahanx55
22 Haziran 2018, 21:21
Merhaba arkadaşlar, bir kaç skuter markasını size soracağım siz hangisini önerirsiniz?
Nedenini belirtirseniz çok memnun olurum.

Kullanma amacım ise; üniversiteye geçeceğim, rahat olsun diye kullanıcam yani uzun ömürlü ve beni sürekli üzmeyecek bir skuter istiyorum. Lafı uzatmadan giriş yapayım;

1-) Mondial ZNU 125 ; tam olarak istediğim tarzda, fakat parça kalitesinden dolayı kafam çok takılıyor. Fiyatıda benim bütçeme tam uyacak şekilde.
2-) SYM Fiddle 2 ; bunun ise hızlanmasını çok beğeniyorum yani znu dan daha iyi ve parça kalitesi daha iyi. 3 modeli ile dış fark görüntüsü ve iki tane küçük cepleri var bence pek de değmez gibi geliyor.
3-) Hero Duet : VX - LX modelleri var ve ne olduklarını bilmiyorum, kasasından dolayı listeme aldım.

Arkadaşlar listeme ekleyeceğim daha çok model var fakat sorun hepsi hakkında bilgim yok sizin öneriniz varsa lütfen yazın.
Maksimum ve en çok maksimum verebileceğim fiyat 5000 tl, aklımdaki fiyat ise 3000-4000 arası çünkü ehliyet ile de uğraşacağım...
Şimdiden herkese teşekkürler, iyi forumlar.

mkolia
22 Haziran 2018, 21:43
Znu al geç sonra satar xmax vitesliye falan geçersin

peugeotcu103
22 Haziran 2018, 22:30
Hero duet mantıklı geliyor bana.

Kavuklu
22 Haziran 2018, 22:42
Znu125 i 4 sene kullandim.

Gidon hic bir sorun yasamadim
Cunku bakimlarini cok sık yaptirdim

Lastikleri cope at guzel bi lastik al

Her sene bakim yaptir.

Yagla balla anlayacagin

Lastikleri kesinlikle kesinlikle degistir yoksa direk yere yapisirsin

Bakimlari olarak 7000 km ye kdar sadece yagini balatalari ve akusunu degistirdim.
Bu km ye kadar her sene bunun degisimini yaptirdim.

Zaten FAZLA PARAYA MOTOSIKLET ALIP DEVLETE OTV NIN KDV SINI ODEME.

boyle yazdgimda kiziyorlar.

Ne kadar misal otv nin kdv si 500 lira diyelim

Ille devlete vergi vereceksen git vergi dairesine 500 lira ben devlete vergi odemek istiyorum de ver makbuzunu al

Fakat aptal yerine konulup verginin vergisini odeme
Mecbur oduyorsun ama en azindan fazla odeme pahali bse alip.

Devir bunu gerektirio

tunahanx55
24 Haziran 2018, 00:21
Biraz daha yorum bekliyorum, hâlâ znu taraftarıyım...

Kavuklu
24 Haziran 2018, 00:38
Znu grunus olarak elden cikarmasi dha kolay olur. Bkimlrini yptir bin. Zevkli scooter. Ilk zmnlar n kdar sakin kullnirsan rodajini gzel yprsan ilrlyen km lerde dha titresimsiz stabil kullaniirsin.
Yani syldgin modeller icinde ndn znu cunku koltugu rht ve grunus olrak dha cekici.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:36 ----------

Boy kilo kac

buteo
24 Haziran 2018, 02:18
konuyla biraz alakasız ama neden skuter deniyor scooter a ? altın elbiseli adam öyle söylediği için mi ? normal okunuşu gibi söylemek yani skutır olarak telaffuz edilmesi gerekmez mi ?

tunahanx55
24 Haziran 2018, 11:44
buteo bi nevi ağız alışkanlığı diyebilirim. Kavuklu boy 181cm kilo 55 uzun ve zayıfım.

Kavuklu
24 Haziran 2018, 12:35
Znu al bnde 1.82boy 70 kg . Yani o paraya alinabilecek en ideali o.

artemis99
24 Haziran 2018, 13:21
Sym fiddle al, diğerleri dökülüyor uğraşırsın çok.

faz
24 Haziran 2018, 14:24
Sym al arkana bakma katır gibi motor

pikatel34
24 Haziran 2018, 14:39
hero ve sym mondiale gore nispeten daha sorunsuz motorlar.ben olsam fiddle alirdim

Kavuklu
24 Haziran 2018, 15:03
SYM AL KEYFINE BAK.

Maslak
25 Haziran 2018, 16:31
bunları boswer yaa sonra bıkarsın honda adv al yada integra al en iyisi bunlar birde yamaha tmax 530 var bunlardan birini al , daha sonra sorcam bak hangisini aldın diye

tunahanx55
25 Haziran 2018, 17:37
Sym fiddle al, diğerleri dökülüyor uğraşırsın çok.

Sym al arkana bakma katır gibi motor

hero ve sym mondiale gore nispeten daha sorunsuz motorlar.ben olsam fiddle alirdim

SYM AL KEYFINE BAK.

Arkadaşlar haklısınız fakat bisiklet bile sürmeyi bilmiyorum bu yüzden ucuza kaçıyorum, ekipmanım önemli olmalı... Nasıl yapacağım inanın bilmiyorum.

bunları boswer yaa sonra bıkarsın honda adv al yada integra al en iyisi bunlar birde yamaha tmax 530 var bunlardan birini al , daha sonra sorcam bak hangisini aldın diye

Onlar çok pahalı cidden bütcemi çok çok çok zorluyor :cherry:

Önden bisiklet sürmeyi mi öğrensem ilk :silent:

Angrypower
25 Haziran 2018, 17:55
Bisiklet süremiyorsan nie motor sürmek istiyorsun? Önce kendine bisiklet al ve dengede gitmesini öğren, motor sonraki iş...

tunahanx55
25 Haziran 2018, 18:32
Bisiklet süremiyorsan nie motor sürmek istiyorsun? Önce kendine bisiklet al ve dengede gitmesini öğren, motor sonraki iş...

Motoru sevdiğim için motor istiyorum. Bisikleti sevseydim bisiklet almak isterdim, araba sevseydim araba almak isterdim. Denge işini motorda öğrenemez miyim?

salihozturk
25 Haziran 2018, 20:07
Sym al ama fiddle değil symphony 125'lere bak derim.Hem ucuz hem sağlam.

tunahanx55
29 Haziran 2018, 09:12
Sym al ama fiddle değil symphony 125'lere bak derim.Hem ucuz hem sağlam.

Baktım fakat fiyat olarak bana fazla geldi nedense...

Listeye 2012 model kymco like 125 dahil ediyorum onun hakkında yorumu olan varmı? uzun süre takip ettim motor ilana koyulduğunda iyi km ve bakımlı ise hemen satılıyor...