PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : enjektör temizleyen oldu mu hiç?

velizrsln
14 Haziran 2018, 22:30
hani enjektörleri eline alıp içinden bir sıvı geçiriyorlar ya

velizrsln
23 Haziran 2018, 21:54
güncell sanayide de yapan varmı bunu yoksa arabalarda direk değiştiriyorlar mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:47 ----------

sanayide bile yok burda ne olsun

Nikkfurie
23 Haziran 2018, 22:33
benzin motorların enjektörleri kolay kolay arıza vermez , aşırı su karışmış benzin kullanmak zorunda kalmadıysan ömür boyu çalışır.. ses dalgaları ile temizlik yapan hassas cihazlar var ama sık arıza vermediği için kimse yatırım yapmaz , büyük servislerde olabilir , Würth markasının katkılarını kullanabilirsin , olumlu yorumları oldukça fazla , ben oktan yükseltici ürününü kullanmıştım aracın çalışma karakteri belirgin şekilde değişmişti..

ogzcngdk
23 Haziran 2018, 22:44
Bende enjektorun sökülüp temizlendigini hic duymadım. Arızalandiginda degisime gidiliyor genelde, enjektörler motoru kapsttiginizda icindeki benzini depoya geri gonderiyor, bu sayede uzun sureli çalışmama durumunda içinde karbratör gibi tortu kalma durumu olmuyor.

Naci63
24 Haziran 2018, 09:07
Temizlenir, temizlenir. Hem gereklidir de. Ben aşağıdaki videoda anlatılan şeklin çok daha basitini uygulayarak temizledim. temelde ise aynı mantığı kullandım. Fren-balata spreyi ve bir akü ile bu iş oluyor. Bendeki 4 gözlü enjektörün 2 gözü tıkalı imiş. Bu yolla hepsi açıldı. Her 15.000 km'de yapılsa iyi olur kanaatindeyim. aküye giden kablonun biri sabit bağlı olacak diğerini ise sık sık diğer kutba dokundurup çekerek enjektörün içindeki balata sprey sıvısını püskürtmesini sağlayacak böylece tıkalı gözlerin açılması mümkün olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=7W5gtBbsTLU

bassturbin
26 Haziran 2018, 07:22
Bu konu ve yazılanlar araba içinmi motosiklet içinmi?

velizrsln
27 Haziran 2018, 18:50
Temizlenir, temizlenir. Hem gereklidir de. Ben aşağıdaki videoda anlatılan şeklin çok daha basitini uygulayarak temizledim. temelde ise aynı mantığı kullandım. Fren-balata spreyi ve bir akü ile bu iş oluyor. Bendeki 4 gözlü enjektörün 2 gözü tıkalı imiş. Bu yolla hepsi açıldı. Her 15.000 km'de yapılsa iyi olur kanaatindeyim. aküye giden kablonun biri sabit bağlı olacak diğerini ise sık sık diğer kutba dokundurup çekerek enjektörün içindeki balata sprey sıvısını püskürtmesini sağlayacak böylece tıkalı gözlerin açılması mümkün olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=7W5gtBbsTLU

4 enjektorun agzini 4 ayri su sisesine tutarak ayni anda elkt vererek benzin doldurdum ama hepsi hemen hemen ayni seviyede benzin doldurdu, aralarinda en fazla 10-20ml fark vardi boylelikle enjektorlerin saglam olduguna karar verdim

Mertcan39
27 Haziran 2018, 18:54
dizel motorun enjektör tıkanmıştı söküp kafasına 17 no anahtar vurunca açıldı 4 yıldır sorunsuz ��

Youjoee
27 Haziran 2018, 19:20

Ortaya karışık enjektör diyince kim aklına ne geliyosa söylemiş

Nikkfurie
27 Haziran 2018, 22:58

sadece direkt enjeksiyonlu otomobillerin enjektörleri motosikletten farklıdır , emme manifolduna yakıt püskürten otomobil ve motosiklet enjektörleri tıpa tıp aynıdır , tabi ilerleyen yıllarda motosikletlerde de direkt enjeksiyon kullanılacaktır , dizel enjektörleri ile benzinli motor enjektörü arasında ise hiçbir benzerlik yoktur..