Orijinalini görmek için tıklayınız : kaza anı
merhaba MT AİLESİ
Bununla beraber 3 defa küçük kaza geçirdim.ilk kazam yaklaşık 30 km hızla giderken ters yönden gelen bir aracın aniden önüme kırması ile düştüm,ikincisi ise sabah saat beş civarları yolculuğa başladığım ve yaklaşık 10km sonra 5-6 köpeğin saldırısına uğradım ve düştüm sonradan öğrendim ki o civarda mezbahane varmış ve köpekler guruplar halinde geziyorlarmış.Bu üçüncü kazam ise artçı(eşim) ile beraber ilerlerken yine bir köpekle oldu bu sefer düşmedim.köpek ise iyi şükürler olsun.
yolda hız sınırı 110-90 km arasında şehirler arası bir yol.Burada sizden benim bu kaza ile başa çıkabilecek bir manevra alanım olup olmadığı konusunda fikirleriniz.
Not:yorumlarınızı yaparken artçıyı hesaba katmanız,videodaki 35.saniyeden sonra normal çekim ile beraber değerlendirmeniz ve son olarak frenler ABS olsa dahi iyi bir performans vererek durabilirmiydim.
https://www.youtube.com/watch?v=VDKndURVJII&feature=youtu.be
Kocaman "30" tabelası var, diyecek başka da bir şey yok aslında. Bkz:
https://i.hizliresim.com/vjGbM4.jpg
Tabela olmasa bile 120'yle gidilecek şehirler arası bir yol değil orası.
Diğer hata ise hedefe kilitlenmek/target fixation. Köpek neredeyse sabit duruyor. Yanından kaçabilecekken, kilitlenip üzerine sürmüşsünüz.
Geçmiş olsun.
hachiko
24 Mart 2018, 11:21
O köpek yaya geçidinden geçiyordu , senden akıllı o köpek , yarın yaya da olabilirdi orada..
Diğer hata ise hedefe kilitlenmek/target fixation. Köpek neredeyse sabit duruyor. Yanından kaçabilecekken, kilitlenip üzerine sürmüşsünüz.
Geçmiş olsun.
Eleştirinize katılıyorum fakat videoyu tekrar izlerseniz köpeğin sabit durmadigini görürsünüz.bende tamamen köpeğin ileriye doğru harekete edeceğini düşündüm.onun için yolumu değiştirmek için Manevra yapmadım.
VECİHİ
24 Mart 2018, 11:34
Öncelikle geçmiş olsun.
Köpeğe çarptığınız yer tam yaya geçidi, burada yapılacak en uygun manevra ileriye bakıp köpeği görmek ve doğru zamanda frenleyerek durmaktı, hızınızı 30 kabul ediyorum burada,. İyi ki kenarda bekleyen çocuk köpekle beraber yola çıkmamış.
O köpek yaya geçidinden geçiyordu , senden akıllı o köpek , yarın yaya da olabilirdi orada..
Hayvanları sevmek evet bende çok seviyorum gece sabaha kadar uyumadım bir şey oldumu hayvana diye bu sabah gittim köpeği buldum durumu gayet iyi.ama senin tavrın yanlış hakaret etmek doğru bir davranış değil.sana hakaret etmeyeceğim.Ben de bu siteyi takip ediyordum yayınlandığın konularında takip ediyordum bunların içinde abuk sabuk konularda var.fakat sana hakaret ettiğimi veya başkasının da hakaret ettiğini görmedim.
Bu sitede çok fazla bulunman seni her istediğine istediğin şeyi yazabileceğiniz anlamına gelmez.onun için Sizden"senden akıllı o köpek"lafı için özür bekliyorum.
fkambay
24 Mart 2018, 11:47
geçmiş olsun Allah beterinden saklasın lütfen daha ileriye bakarak sür ve yaya geçitlerine dikkat et
Kasım38
24 Mart 2018, 11:49
Geçmiş olsun, çalıların arasından aniden çıkan köpekten ürküp orta şeride geçmiştim, şanşıma arkadan araba gelmiyordu. Hayvanlar genel itibari ile geldikleri yeri güvenli görüp oraya geri dönerler ama sizdeki örnek gibi ne yapacağı belli olmuyor bazen.
Nasate
24 Mart 2018, 11:56
Geçmiş olsun.
Bence hata sizde 100 km hızla giderken ileriye bakıp her an birşey çıkabilir birşey olabilir diye düşünmek lazım. Yani ilerde köpeği görüp bu şimdi atlarsa yola gibi gibi.. Köpekle aranızda mesafe var biraz sol yapsanız kurtarırdı belkide. Ve zaten geç gördüğünüzden abs olsa da o hızda çarpışma kaçınılmazdı şiddeti azaltırdı belki ama. yani artçı da olsa manevra yapsaydınız en azından sol tarafa doğru belki vurmaktan kurtulurdunuz.. Benim düşüncem bu yönde, Tabiki çok bildiğimden değil izlenimlerim. bu tür durumlarda insanlar kitlenir hep napacağını şaşırır.
Birdaha olmaması dileğiyle..
sirertu
24 Mart 2018, 12:02
Ben de taze kaza yapmış ve kolu alçıda olan biri olarak çok geçmiş olsun diyorum.
Gürkan05
24 Mart 2018, 12:04
Göz göre göre gerçekleşmiş bir kaza kanımca. Eleştirileri dinlediğinizi görerekten size tavsiyem motosiklet sürerken "Ya olursa" düşüncesiyle hareket etmeniz. Bu olay için düşünürsek " köpek ya yola atlarsa" diyerekten hareket etseydiniz tahminimce köpeğe dokunmadan yolunuza devam edebilirdiniz. Ne mutlu ki size ve köpeğe bir şey olmamış. Umarım bir fikir verebilmişimdir. Saygılarımla.
Kızıl pars
24 Mart 2018, 12:06
Evet maalesef şartlar köpeğin aleyhine gelişmiş.
Yol tamamen boş,
köpek biraz kararsız, duruyor , dönüyor vs,
rengi beyaza yakın gri,
Yaya geçidi işareti var ama pek de belli değil,
Hız öyle aman aman yardırıyorum hızı da değil.
Ama Korna + sert fren + ABS ile hayvanın kaçması mümkün olabilirdi.
uzay gemisi
24 Mart 2018, 12:21
ah canım ya canı ne yanmıştır videoda köpek ağlama sesi geliyor köpekte birşey varmıydı baktınız mı? birde ucuz atlatmışsınız düşebilirdiniz geçmiş olsun
istanbu_gezg
24 Mart 2018, 12:32
ben görevimi yapmak için gelmiştim direksiyon titriyor devredemi ABS ?
biraz köpeğe tutuldunuz sanırım kaçacak yer ve zaman var ama o zamanda köpek koşacağınız yere koşabiliyor
hachiko
24 Mart 2018, 12:53
Hayvanları sevmek evet bende çok seviyorum gece sabaha kadar uyumadım bir şey oldumu hayvana diye bu sabah gittim köpeği buldum durumu gayet iyi.ama senin tavrın yanlış hakaret etmek doğru bir davranış değil.sana hakaret etmeyeceğim.Ben de bu siteyi takip ediyordum yayınlandığın konularında takip ediyordum bunların içinde abuk sabuk konularda var.fakat sana hakaret ettiğimi veya başkasının da hakaret ettiğini görmedim.
Bu sitede çok fazla bulunman seni her istediğine istediğin şeyi yazabileceğiniz anlamına gelmez.onun için Sizden"senden akıllı o köpek"lafı için özür bekliyorum.
Orada bırakıp gittiğini biliyordum buda yanlış.. Sevseydin zaten bırakmazdın :)
Boldpilot
24 Mart 2018, 12:58
Geçmiş olsun, konuyla alakasız ama egzoz tiger mı ?
Metela
24 Mart 2018, 13:06
önce buradaki arkadaşların bu videoyu izlerken empati yapmasını öneriyorum.
bu arkadaşın ne yanında ne de karşısındayım, zaten buraya bir video koymuş, hatası, doğrusu, eksiği ile eleştirileri kritikleri, böyle bir olayı biz yaşarsak da ne yapmamız gerekir konusunda tartışmamıza vesile oluyor, bu yönden teşekkürler.
ALtınızda mt07 gibi bir motor varsa ve yolda bu kadar boşsa burada eminim ben de dahil %99 aynı bu şekilde gaza basardı ki yine arkadaş ara ara gaz kesmiş, internette kendini rossi sanan vloggerlardan daha temkinli sürmüş, hata dersek yaya geçitlerinde temkin olmak ki, belediye bile tabela hariç yol çizgilerini yıllar önce unutmuş ki silindi silinecek durumda, dediğim gibi yol boşken çoğumuz altımızdaki motorlara oranla hız yapıyoruz, yollarımızda ne tabela ne kurallar da bu konuda dikkatli olmamızı bize hatırlatır nitelikte, en azında videoya bakın gelişmiş ülkelerde yaya geçitleri, dönüşler vs. de asfalt üstünde koca koca yavaşla, sağa sola vs. gibi yazılar yazar.
Tabi ki arkadaşın da hep ilerisine bakarak başıma bir sıkıntı gelir mi diye bakması gerekir ama insanız dalacağız da, videoyu dikkatle izlediğimde şunu gördüm, maalesef bu gariban köpeğimiz kendini yola atıp tereddüt yaşamış ve arkadaş da aniden gelişen olay karşısında çoğumuzun yapacağı şeyi yaparak köpeğe odaklanmış, tahminimce belki kaçar sanmış ve gariban köpeğimiz de belli ki panik yapıp yerinde kalmış, sanki geri kaçacak gibi bir hareket yapınca da kaçınılmaz olan gerçekleşmiş,gönül isterdi ki arkadaş eğitimlerde olan slalom hareketini yapabilsin, ben iki defa honda eğitimine katıldım ve slalomları çok iyi yapsam da yine de kaçamadığım durumlar yaşamıştım, ancak ucuz atlattığım da olmuştu, yani buna kaza deniyor bazen çok ksıa zaman ve çok az şans oluyor, bazen de kaçınılmaz oluyor, olay sonrası ne oldu bilmiyorum orada bir tek hemen durur kenara çeker o köpeği bulmaya çalışırdım, eğer bir imkan bulabilirsem de iç kanması vs. var mı diye bir veterinere götürmek isterdim, ertesi gün iyi durumda buldum demiş arkadaş umarım öyledir, size de o gariban güzellik köpeğimize de geçmiş olsun, umarım hiçbirimizin başına bir daha böyle olay gelmez, size tavsiyem slalom ve bol bol da panik fren çalışmanız ve motor ne kadar istese de boş yollarda çok fazla gaza gelmemeniz, uygun yerlerde gazlamanız, tabi bunu kendime de diyorum :)
hız limiti 30 ise en sağdan gidip yine 30 u geçmemeliydiniz. o sıra arabayla sol şeritten 60-70 ne hızda giden olurdu bilemem ama frenlemeyi daha güzel yapıp çarpmayabilirdi
Orada bırakıp gittiğini biliyordum buda yanlış.. Sevseydin zaten bırakmazdın :)
Şimdi sürekli olarak bir şeylerden birşeyler çıkarmak çabasındasiniz.sabah gidip tekrardan kontrol etmem o an müdahil olmadığım anlamına geldiğini nereden çıkardınız.zaten bu düşünce tarzı yanlış olan davranışınızı örtme çabasından başka bir şey değil.sizden özür beklediğimi tekrardan hatırlatıyorum.
hachiko
24 Mart 2018, 13:21
Şimdi sürekli olarak bir şeylerden birşeyler çıkarmak çabasındasiniz.sabah gidip tekrardan kontrol etmem o an müdahil olmadığım anlamına geldiğini nereden çıkardınız.zaten bu düşünce tarzı yanlış olan davranışınızı örtme çabasından başka bir şey değil.sizden özür beklediğimi tekrardan hatırlatıyorum.
Dediklerimin arkasındayım :D
Alonedark93
24 Mart 2018, 13:22
Geçmiş olsun.
Tek söyleyeceğim eşinizle daha dikkatli olun.
Kaza yapan birini gördüğüm zaman üzülüyorum hele eşiyle yapmışsa kahroluyorum.
linkinpark20
24 Mart 2018, 13:24
Bu sitede herkes de hiz limitlerine uyar zaten 30 yaziyorsa asla 30u asmaz.
VECİHİ
24 Mart 2018, 13:45
önce buradaki arkadaşların bu videoyu izlerken empati yapmasını öneriyorum.
bu arkadaşın ne yanında ne de karşısındayım, zaten buraya bir video koymuş, hatası, doğrusu, eksiği ile eleştirileri kritikleri, böyle bir olayı biz yaşarsak da ne yapmamız gerekir konusunda tartışmamıza vesile oluyor, bu yönden teşekkürler.
ALtınızda mt07 gibi bir motor varsa ve yolda bu kadar boşsa burada eminim ben de dahil %99 aynı bu şekilde gaza basardı ki yine arkadaş ara ara gaz kesmiş, internette kendini rossi sanan vloggerlardan daha temkinli sürmüş, hata dersek yaya geçitlerinde temkin olmak ki, belediye bile tabela hariç yol çizgilerini yıllar önce unutmuş ki silindi silinecek durumda, dediğim gibi yol boşken çoğumuz altımızdaki motorlara oranla hız yapıyoruz, yollarımızda ne tabela ne kurallar da bu konuda dikkatli olmamızı bize hatırlatır nitelikte, en azında videoya bakın gelişmiş ülkelerde yaya geçitleri, dönüşler vs. de asfalt üstünde koca koca yavaşla, sağa sola vs. gibi yazılar yazar.
Tabi ki arkadaşın da hep ilerisine bakarak başıma bir sıkıntı gelir mi diye bakması gerekir ama insanız dalacağız da, videoyu dikkatle izlediğimde şunu gördüm, maalesef bu gariban köpeğimiz kendini yola atıp tereddüt yaşamış ve arkadaş da aniden gelişen olay karşısında çoğumuzun yapacağı şeyi yaparak köpeğe odaklanmış, tahminimce belki kaçar sanmış ve gariban köpeğimiz de belli ki panik yapıp yerinde kalmış, sanki geri kaçacak gibi bir hareket yapınca da kaçınılmaz olan gerçekleşmiş,gönül isterdi ki arkadaş eğitimlerde olan slalom hareketini yapabilsin, ben iki defa honda eğitimine katıldım ve slalomları çok iyi yapsam da yine de kaçamadığım durumlar yaşamıştım, ancak ucuz atlattığım da olmuştu, yani buna kaza deniyor bazen çok ksıa zaman ve çok az şans oluyor, bazen de kaçınılmaz oluyor, olay sonrası ne oldu bilmiyorum orada bir tek hemen durur kenara çeker o köpeği bulmaya çalışırdım, eğer bir imkan bulabilirsem de iç kanması vs. var mı diye bir veterinere götürmek isterdim, ertesi gün iyi durumda buldum demiş arkadaş umarım öyledir, size de o gariban güzellik köpeğimize de geçmiş olsun, umarım hiçbirimizin başına bir daha böyle olay gelmez, size tavsiyem slalom ve bol bol da panik fren çalışmanız ve motor ne kadar istese de boş yollarda çok fazla gaza gelmemeniz, uygun yerlerde gazlamanız, tabi bunu kendime de diyorum :)
https://resmim.net/f/rQE1JM.png
https://resmim.net/f/u5SlyY.png
https://resmim.net/f/DK6oK2.png
Hakikaten 30 tabelası dışında başka uyarı yokmuş yaya geçidi çizgilerini saymıyorum bile.
Bilmiyorum diyemiyoruz, ben hatalıyım diyemiyoruz özür dilerim hiç diyemiyoruz. Çok gördüm %100 hatalı olup da uyduruk etkenlerle hata oranını sağa sola paylaştırmaya çalışanları. Ama şu hiç bir zaman bahane olmamalı, mt07 gibi bir makina ya da daha güçlü bir araç markası, kimseye sebep olmanın anlamı yok, azraile ödemeli çağrı atmak isteyenler .... gibi makinalarıyla boş yollarda yapmalılar bunu .
Şehir içinde böyle çift şeritli yollarda hep ortadan giderim, sağdan yada soldan birseyler çıkma ihtimali çok oluyor. Yolu ortalayınca her iki tarafada kaçma şansın olur.
YasinC
24 Mart 2018, 13:59
Bu yolda 30 ile gidecek yoktur. 30 ile gideni de arkadan gelen ezer. Bırakın maval okumayı.
Dediklerimin arkasındayım :D
kötü söz sahibinindir.
Birkan07
24 Mart 2018, 14:11
Videoyu izledim ve yavaşlatılmış haldeyken sağ altta köpeğin bacağını gördüm, takla atmış hayvancağız.
İnan üzüntümden başka bişeye yorum yapmak dahi istemiyorum.
Umarım sırf eleştiri almamak için durumu iyi yazıp geçmemişsinizdir. Videoyu da kesmişsiniz naptınız bilmiyorum ama vicdanınız rahattır inşallah.
nvrmnd
24 Mart 2018, 14:15
hızlı gectim yorumları ama kimse kopegin durumu nu sormamıs mı bana mı oyle geliyor??? yok 30 la git yok bilmem ne...
köpegin durumu nedir??? durup ilgilendiniz mi ne yaptınız??
edit: köpegin durumu iyiymiş.. ilk postta yazmıs arkadas...
Videoyu izledim ve yavaşlatılmış haldeyken sağ altta köpeğin bacağını gördüm, takla atmış hayvancağız.
İnan üzüntümden başka bişeye yorum yapmak dahi istemiyorum.
Umarım sırf eleştiri almamak için durumu iyi yazıp geçmemişsinizdir. Videoyu da kesmişsiniz naptınız bilmiyorum ama vicdanınız rahattır inşallah.
insanlara güven biraz şart...eleştiriden korkacak olsam burada ne işim olur.insanlar eleştirsinler fikirlerini ortaya koysunlar göremediğimiz şeyler varsa bilgi sahibi olalım.vicdanım rahat
Siyahi
24 Mart 2018, 14:23
Şehir içinde 114 km/h ile gidince her an yola bir yaya, bir köpek veya u dönüşü yapan bir araç karşımıza çıkabilir ve kaza yapabiliriz adına örnek bir video olmuş. Geçmiş olsun. Köpeğin yanındaki öğrencinin çığlığı, köpeğin feryatları içimi acıttı. En azından sağa çekip köpek için Belediye Hayvan Hastanesini arayıp yaralı köpeğin tedavi için alınmasını sağlayabilirdiniz. Sizde motordan düşüp başınızı soldaki kaldırım taşlarına vurabilirdiniz. Umarım bu video size ve hepimize iyi bir ders olmuştur.
Erdost
24 Mart 2018, 14:35
Yüksek hız, yanlış konum, hedefe kilitlenme.Boş yolda ne en sağa yakın ne de en sola yakın gitmek doğru değil.
Her zaman merkeze yakın gitmek hem görüş, hem manevra açısından daha doğru.
Fakat bu doğrulara gelmeden önce en önemli olan hızınız.Hız yüksek olduktan sonra bütün doğruları tek yanlış götürür.
Ucuz atlatmışsınız, panik yapıp motoru yatırmamışsiniz, köpeğe de birşey olmamış dediğinize göre.O zaman bundan ders çıkarıp, tekrar aynı hataları tekrarlamamak yerinde olur..
ozan1991
24 Mart 2018, 14:50
hız kuralını geçin bence o yolda kimse 30 la gitmez önüde boş adamın.Köpek yola çıktıktan sonra fazla zamanınınz olmamış şimdi abs olsa farkedermiydi diyorsunuz bence farketmezdi çünkü tepki vermemişsiniz köpeği gördükten sonra ne biliyim kornaya basıyım sağına soluna kırıyım filan daha erken farketmeliydiniz ayrıca benim görüşüm bu daha yola çıkarken eliniz korna frene gitmeliydi
Şehir içinde 114 km/h ile gidince her an yola bir yaya, bir köpek veya u dönüşü yapan bir araç karşımıza çıkabilir ve kaza yapabiliriz adına örnek bir video olmuş. Geçmiş olsun. Köpeğin yanındaki öğrencinin çığlığı, köpeğin feryatları içimi acıttı. En azından sağa çekip köpek için Belediye Hayvan Hastanesini arayıp yaralı köpeğin tedavi için alınmasını sağlayabilirdiniz. Sizde motordan düşüp başınızı soldaki kaldırım taşlarına vurabilirdiniz. Umarım bu video size ve hepimize iyi bir ders olmuştur.
Burası doğuda bir il.doğru düzgün insan hastanesi yok ki hayvan hastanesi olsun.Birde mezhepsel inanışlardan dolayı kedi ve köpek gibi hayvanlara karşı ilgisizlik var.olayı yaşayan benim fakat klavye karşısında benden çok üzülenler benden çok kendini kötü hissedenler var. burada videoyu seyrettin ahlandın vahlandın iki dakika sonra unuttun,olayı yaşayan ben senin gibi iki dakika sonra unutmayacağım.onun için hayvan hakkında suçlayıcı ifadeleri bırakın.bunu size cevap olsun diye yazmadım genel olarak herkes tarafından bilinmesi adına yazdım.hayvancağız ise iyi
Alonedark93
24 Mart 2018, 15:00
Yahu ne abarttınız ya.
Ben bir köpeğe çarptım sahibi tasmasız gezdiriyor diye aynı bu şekil ağlaya ağlaya kaçtı durdu.
Bırak benim bakmamı 6 senelik sahibi saatlerce yakalayamadı hayvanı.
Adam hata nerde nasıl durabilirim demiş,yanlışım ne demiş siz köpeği bırakıp kaçmışsın diyorsunuz şaka gibi.:)
pintus
24 Mart 2018, 15:10
Köpek bir anda atlamış yola, ABS de olsa çok fark edeceğini sanmıyorum. Geçmiş olsun herkese.
istanbu_gezg
24 Mart 2018, 16:42
Köpek bir anda atlamış yola, ABS de olsa çok fark edeceğini sanmıyorum. Geçmiş olsun herkese.
Direksiyon zangır zangır titriyor abs zaten devrene girmiş ancak motor sürücüsü tutulmuş bizim yavaşlatılmış olarak izlediğimizi o kişi 1-2 saniyede yaşadı birde hafızanın olayı algılaması vs bunların çoğunu videoda görmüştür
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------
Yahu ne abarttınız ya.
Ben bir köpeğe çarptım sahibi tasmasız gezdiriyor diye aynı bu şekil ağlaya ağlaya kaçtı durdu.
Bırak benim bakmamı 6 senelik sahibi saatlerce yakalayamadı hayvanı.
Adam hata nerde nasıl durabilirim demiş,yanlışım ne demiş siz köpeği bırakıp kaçmışsın diyorsunuz şaka gibi.:)
DUr kardeşim burada herkes motor uzmanı biz kekoyuz onlar motor uzmanı ben ABS konusu açtım diye küfür kıyamet maaşıma bile laf söyleyen oldu ama yarısı CG kullanıyor geri kalanı cbf + ybr bana abs gereksiz diyor şimdi saracak bireşy bulamadılar köpeğe sarıyorlar hepsi HAYSEV üyesi :D
emremm
24 Mart 2018, 16:47
...........
wolrath
24 Mart 2018, 17:18
düşmemen, artcıyla beraber olası bır kazadan kurtulman ve kopege zarar gelmemesı sevındırıcı.
sımdı gelelım hataya
otomobılde ogretılen hızının yarısı kadar bırakılacak bır takıp mesafesı alıskanlıgı vardır. 100le gıdıyorsan 50m mesela. buna benzer sen de yolu okurken 100le gıdıyorsan etrafından gelebılecek olası tehlıkelerı en az 50m oteden gorebılmen gerekır. bunun son anda cıktısı yok maalesef.
kı gordugum kadarıyla ayrılmıs yoldan ılerlıyorsun belkı karsı serıtten dırek dogabılecek bır tehlıke yok fakat sehırıcı bır yol ve kavsak, yaya gecıtlerı, sagdan katılımlar var. her an bır yaya ya da bır otomobıl de yoluna cıkabılır. kopegı bu kotu vıdeo kalıtesınden dahı bız gorebılıyorsak sen cok daha oteden gorup onlemını alman gerekırdı dıye dusunuyorum. kosarak da onune atlamamıs, neredeyse hareketsız ılerlıyor.
gecmıs olsun tekrar. cok daha dıkkatlı ol ve etrafındakı objelere her an beklenmedık bır hareket yapacaklarını dusunerek yaklas. artcı ıle kullanıyorsan bu suphecı yaklasımı bıraz daha abart.
SuleymanE
24 Mart 2018, 17:41
Yol bölünmüş, geniş ve nispeten güzel asfaltlı olunca sürücüler de hızlarını artırıyor fakat o yol belki de en riskli yol grubundan. Sadece levha uyarısı olan, ışık ve başka uyarıcı olmayan kontrolsüz yaya geçidinde olmuş kaza. Gerçi yaya geçidi harici bir yerde de olabilirdi.
Böyle bir yola göre hızınız çok yüksek. Yolun güzel ve geniş olması risklerin azaldığı anlamına gelmez. Yola aniden bir çocuk fırlayabilir mi? Evet. O zaman öyle bir durumda durabilecek hızlara inmeniz lazım.
Otoban ve çevre yolu gibi yaya trafiğine tamamen kapalı yollarda hızlı sürmenize bir şey diyemem ama kazanın olduğu tipteki yollarda hızınızı düşürüp daha dikkatli sürmenizi öneririm.
En azından bu kazada hiçbir canlının zarar görmemesi sevindirici. Yeniden geçmiş olsun.
Jemand
24 Mart 2018, 17:55
tabela 30 du, yaya geçidi vardı, yol bölünmüştü yok boktu püsürdü bunları geçiniz.
neden manevra yok ? neden sadece fren ve gergin kollar var?
memleketin yollarında frenle duramazsınız arkadaşım. böyle hızlı giden aletleri sürmek istiyorsanız, refleksleriniz iyi olacak, manevra kabliyetiniz iyi olacak, soğukkanlı olacaksınız, dikkatiniz dağınık olmayacak...
bkz. (https://youtu.be/pYMi3zRWQXc?t=299)
Boldpilot
24 Mart 2018, 19:11
tabela 30 du, yaya geçidi vardı, yol bölünmüştü yok boktu püsürdü bunları geçiniz.
memleketin yollarında frenle duramazsınız arkadaşım. böyle hızlı giden aletleri sürmek istiyorsanız, refleksleriniz iyi olacak, manevra kabliyetiniz iyi olacak, soğukkanlı olacaksınız, dikkatiniz dağınık olmayacak...
Bu videodaki elemanlar tamen tecrübe konuşturmuş , ne kullanırsanız kullanın hatta yaya bile olsanız trafikte geçirdiğiniz her dakikadan tecrübe kazanıyosunuz.
toreador
24 Mart 2018, 19:27
Yaya görüp duramıyorsan, manevra yapamıyorsan, yaya geçidinde üstünlüğün yayalarda olduğunu bilmiyorsan hem trafik kuralları konusunda cahilsin, hem olması gereken hızın çok üzerinde artistlik peşindesin, hem de motosiklete binen bir beceriksizsin. Bunun adı kaza değil,iki tekerlekli cehalet.
Yazıktır ki bundan herhangi bir ders çıkardığını belirten bir emare olmadığı gibi, sadece bir sonraki benzer kazada refleks karar alırken "nasılsa bana bir zarar gelmedi geçenkinde de" referansı ile aksiyon alacağın intibası var.
Her alanda olduğu gibi, motosiklet alanında da maalesef bilinçsiz olduğu halde kapasitesinin üzerinde alet, makine ya da makam sahibi kişiler var.
Bunları görüp, edinilen tecrübe sahibi olalım. Olayı yaşayanlar ya gamsız ya da cansız, biz izleyenlere kalıyor konuya gereken önemi vermek.
burakrak
24 Mart 2018, 20:06
Geçmiş olsun.
Kocaman 30 tabelası var evet.. ama o yolda kendimi de içine katıyorum kimsenin 30'la gideceğine inanmam. Tabi ki 120 ile gitmeyi de savunmuyorum çok riskli alanlar. Bence buradaki en büyük hata ihtimalleri öngörememek. Yaya geçidini boşver orada küçük bir boşluk, bir ara bile görsen oradan her an bir şeyin fırlayabileceğini düşünerek yan şeride geçmeli veya hızını kesmeliydi biraz, özellikle kavşaklarda yeşil yanıyor olsa bile kontrollü girmek gerek geçmiş olsun..
forzaBJK
24 Mart 2018, 20:43
valla sanki biraz daha fazla yolu okuman gerekiyordu, malesef 800 bin kilometre duble yollarimiz yapilmis olsada hayatimizi koruma amacli yapilmamistir..
it, at, kedi, manda hatta ayi bile cikabiliyor. otoyol, yan yol, duble yol farketmeksizin..
- daha iyi okumalisin yolu, sehir ici canlilara zarar vermen daha olasi oldugu icin hiz yapmayacaksin.
- önün bos oldugunda engele odaklanma yerine kacabilecegin bosluklara odaklanmayi daha cok calis. asfalt üzerinde cizgi olsun leke olsun logar kapagi olsun, bunlari engel olarak düsün ve üzerinden gecmemek icin odagini sagina veya soluna ver seyir halindeyken.
hachiko
24 Mart 2018, 20:43
https://patiliyo.com/alcili-hayvanlar/
Geçmiş olsun.
Yorum yapılmasını istemişsiniz. Yapayım;
1. Hız sınırı tabelasında 30 yazdığı, yaya geçidine bölgesine yaklaşıldığı düşünülürse hızınız yüksekmiş.
2. Sola pek yok ama sağa manevra alanı var. Fakat sağınızdan gelen aracın altına girme riski nedeniyle sağı kontrol edip güvenli manevra yapacak zaman yok. Ayrıca deneyimsiz bir artçının sert frenlemede akibeti ne olur bilmek zor.
3. Gerekli dersi alamadıysanız "tarih tekerrürden ibarettir" ifadesini yaşarsınız.
4. Forumda çok sıkı analiz yapan yorumcular var. Hatalarınız söylendiğinde hiç bozulmayın. Hem suçlu, hem de güçlü değilseniz alttan almanızda bir mahsur yok.
enlighteray
24 Mart 2018, 21:53
videodaki şu
https://youtu.be/pYMi3zRWQXc?t=131
bmwli orospu çocuğu fenaymış
hachiko
24 Mart 2018, 21:59
Köpeğin yanına gidip köpekten özür dile videoya çek koy buraya ,bende senden özür dileyeceğim :)
gogozh
24 Mart 2018, 22:02
Koskoca yolda 1 metrelik köpeğe bodozlama dalmakta ayrı bir olay . Bu meret manevra yapamıyor mu ? Sadece düz mı gidiyor ? Hadi köpek saga kaçar diye dusundun ( bence düşünmedi bile) solundan geç git .
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO