Orijinalini görmek için tıklayınız : Muayene ve Lastik üzerine uzmanlık sorusu
siyahus
22 Mart 2018, 17:58
Selamlar, Dün düştüm ve artık lastik değiştirme zamanının geldiğine karar verdim. Hyosung GV 250 için Michelin City Grip serisinden kullanan arkadaşlar çok memnun. Dolayısıyla bende bunlardan alacağım fakaaat; Ön lastik için 120x80 R16 olan lastikler benim ölçülerime daha uygun ancak arka lastik olarak geçiyor. Üzerinde R simgesi varmış, birde 120x70 R16 var ön lastik olarak geçiyor ve biraz daha yanak küçülmüş oluyor 50 tl daha pahalı. Gelelim soruya ; arka olarak geçen lastiği öne taktırsam muayeneden geçer mi? yoksa git değiştir gel mi derler? Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkürler.
freelancer
22 Mart 2018, 18:12
Gördüğüm kadarıyla muayene istasyonundaki arkadaşlar motordan arabadan anladıkları gibi anlamıyorlar. Ayrıca lastik desenine ve varsa hamurun kafes dizilim yönüne bağlı olarak arka için tasarlanmış lastiği öne ters biçimde takarak sorunsuz biçimde kullanabilirsiniz. Önemli olan şeyler; bir, su tahliyesi, bir de bazı lastiklerde dediğim gibi kafes yönü. Slick pist lastiklerinde bir yön var diye hatırlıyorum, ters takıldığında lastik parçalanabiliyor, ama hafızam beni yanıltıyor da olabilir. Üstelik fren yapma durumunda lastiğe ters yönden yük bineceği için mantıklı da gelmiyor. Hafızası benden daha iyi olan biri varsa yorumlarını ben de merakla belkiyorum.
Angrypower
22 Mart 2018, 19:17
Aynı sorunu arkadaşın Kuba Superligh 200'ü için sordum. Buzmotor'dan aldığım cevap. Geçemezsin. Buraya gelirsin muayeneye gideceğin gün, biz zaman bir ön teker takarız. Muayene sonrası tekrardan gelip kendi lastiğini alıp gidersin dediler.
Arka yazdığı içinde muayeneden geçemezsin dediler.
Erhan Tosun
22 Mart 2018, 19:58
Lastik yanaklarında yönünü belirten ok işareti var ona göre takılır, ters takmak ağır kusur olarak geçer!, muayene istasyonlarında lastik ön ve ya arka diye bakmazlar, lastik kanal derinliği, lastik yönü ve lastik hasarına bakarlar,muayeneden geçebilmesi için 2mm den az olmamalı.
R jantın yarı çapını gösterir, siz janta uygun lastik taktığınız sürece sorun teşkil etmez, maslak muayene istasyon çalışanları motosiklet den iyi anlıyor, orası biraz sıkıntı çıkara bilir bilginiz olsun,cbf 150 park ampülü sönük yanıyor diye ağır kusurdan bıraktılar,aynı şekilde hadımköyden sorunsuz geçti.
siyahus
23 Mart 2018, 10:27
Bende yön yanlış olursa geçemez diye biliyorum, ama ön lastik arka lastik diye ayrıldığını bende Buz motordan duydum. Lastik satan onlar dolayısıyla benden iyi biliyorlardır.
Öz_Musti
23 Mart 2018, 10:49
Geçer, sorun olmaz devam et.
bassturbin
23 Mart 2018, 22:17
Rear yazarsa öne olmaz geçmez muayeneden.R yazmasına ne derler bilemiyorum.
halo1925
23 Mart 2018, 22:36
motor muayenesi epey kolay bir şey lastiklere hiç bakmazlar bile merak etme
patpop
24 Mart 2018, 00:49
Bizim burada bakıyorlar. Dikkat etmek lazım.
Daha yeni bu sorunu yaşadım. Ön lastiğin arka uyumlu lastik değiştir deyip muayeneden geçirmediler.
sanausbe
24 Mart 2018, 22:27
İstanbul’daki motosiklet muayene istasyonlarında bu şekilde geçirmezler.
siyahus
26 Mart 2018, 17:24
Risk almanın anlamı yok , Herkese teşekkürler .
BatuhanK
26 Mart 2018, 17:45
İzmirde geçerdi ama istanbulda durumlar acayipmiş(olması gereken)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO