PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : scooter tavsiye itina ile

Ekrem_06
09 Mart 2018, 02:56
Merhaba arkadaşlar,

1 yıldır 50cc motorlu bisikletim ile yollardayım. İlk önce ekipman tavsiyelerine uydum, bütçem dahilinde toplamaya devam ediyorum. Allah cümlemizi kazadan korusun. İlk başladığım zamanlar site içi boş otoparkta denemelerle sonra sokağa çıkmakla başladım. Şimdi en fazla arka yollardan trafiğin nispeten sakin olduğu zamanlar en fazla 20km uzaklığa gidip gelmişimdir. Bir arkadaşımın 125 delightını kullandım gayet güzel ama arkadaşlarımın dediği bir sene sonra oda kesmeyecek.. Şimdi gelelim benim kafamdakilere, aradığım özellikler;
1)Scooter olacak ama maxi olmayacak
2)250cc düşünüyorum çünkü yokuş çok var buralarda ve inanın aşırı yavaş gitmekte trafikte tehlikeye atabiliyor, amacım uçmak değil sadece yokuşları zorlanmadan çıksın yeter. Sürat hevesimi çoktan aldım.(125lik yokuşu, özellikle uzun ve dik yokuşları çıkar diyorsanız 125te olabilir)
3)Su soğutmalı tavsiye ediyorlar, hava soğutmalıdan randıman alamazsın diyorlar ancak hava soğutmalıda herhangi bir şikayetim olmadı şimdiye kadar, yağını kendim değiştiriyorum falan
4)Bagaj muhabbeti biliyorum çoğuna ff kask sığmıyor.Sığabilen varsa tavsiyenizi dikkate alacağım
5)Abs olmazsa olmaz
6)ikinci el olarak bütçe 10.000 olacak en azından beni bi 3 sene sağa sola, işe gitmeye, dağa taşa çıkmada üzmeyecek bir yol arkadaşı arayışı içerisindeyim.
Marka takıntım yoktur.

Bu özellikleri göz önünde bulundurursak tavsiyeleriniz neler olur? 0km düşünmüyorum çünkü halen acemiyim illa düşer o motor hiç bir şey olmasa rüzgardan düşer.. Neyse sağlıcakla kalın, kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim..::139::

Düzeltme; Bu 50cc'yi almadan önce Tire'den Eskişehir'e bir sürü motor baktım. Acelem yok.Maksat temiz bir motor olsun.

EnvEng
09 Mart 2018, 07:31
Nmax125.net

Mlhbl07
09 Mart 2018, 08:55
maxi scooter sınıflarında genelde 250cc ler mevcut ama madem maxi istemiyorsun piaggio ya bak yamaha xcity var aprillia scarabeo var bunlar olabilir

mehmetseza
09 Mart 2018, 09:47
Merhaba arkadaşlar,

1 yıldır 50cc motorlu bisikletim ile yollardayım. İlk önce ekipman tavsiyelerine uydum, bütçem dahilinde toplamaya devam ediyorum. Allah cümlemizi kazadan korusun. İlk başladığım zamanlar site içi boş otoparkta denemelerle sonra sokağa çıkmakla başladım. Şimdi en fazla arka yollardan trafiğin nispeten sakin olduğu zamanlar en fazla 20km uzaklığa gidip gelmişimdir. Bir arkadaşımın 125 delightını kullandım gayet güzel ama arkadaşlarımın dediği bir sene sonra oda kesmeyecek.. Şimdi gelelim benim kafamdakilere, aradığım özellikler;
1)Scooter olacak ama maxi olmayacak
2)250cc düşünüyorum çünkü yokuş çok var buralarda ve inanın aşırı yavaş gitmekte trafikte tehlikeye atabiliyor, amacım uçmak değil sadece yokuşları zorlanmadan çıksın yeter. Sürat hevesimi çoktan aldım.(125lik yokuşu, özellikle uzun ve dik yokuşları çıkar diyorsanız 125te olabilir)
3)Su soğutmalı tavsiye ediyorlar, hava soğutmalıdan randıman alamazsın diyorlar ancak hava soğutmalıda herhangi bir şikayetim olmadı şimdiye kadar, yağını kendim değiştiriyorum falan
4)Bagaj muhabbeti biliyorum çoğuna ff kask sığmıyor.Sığabilen varsa tavsiyenizi dikkate alacağım
5)Abs olmazsa olmaz
6)ikinci el olarak bütçe 10.000 olacak en azından beni bi 3 sene sağa sola, işe gitmeye, dağa taşa çıkmada üzmeyecek bir yol arkadaşı arayışı içerisindeyim.
Marka takıntım yoktur.

Bu özellikleri göz önünde bulundurursak tavsiyeleriniz neler olur? 0km düşünmüyorum çünkü halen acemiyim illa düşer o motor hiç bir şey olmasa rüzgardan düşer.. Neyse sağlıcakla kalın, kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim..::139::

Düzeltme; Bu 50cc'yi almadan önce Tire'den Eskişehir'e bir sürü motor baktım. Acelem yok.Maksat temiz bir motor olsun.

sym den şaşma.once 125lık al sonra maxıscooter dusun
hatta sana sunu soyleyeyım gecen sene daha dogrusu 3-5 ay evvel ben dr bır arkadasıma sym jet 4 aldım.cok dusuk km de ıdı
o arkadasım sımdı yamaha mt-125 aldı vıteslı ve sanırım 3-5 ay evvel aldıgımız scooterı satacak.
motor ıncekte evının oldugu sıtede kapalı garajda
eger satarsa ve paran varsa hıc kacırma.ankarada bu marka bu tenmızlıkte ve km de motor bulamazsın
ama satar mı satmaz mı onu tam bılmıyorum

BigLion
09 Mart 2018, 11:08
Piaggio xevo 250, atik, az yakar, çok konforlu, ve geniş bagaj başka tavsiyem yok.

SuleymanE
09 Mart 2018, 11:30
Maxi olmayacak, 250cc veya altı ve absli (olmazsa olmaz demişsin), bütçe de 10bin tl ise en mantıklı tercih 2. el Nmax125 veya bulabilirsen Nmax155.

Mesela yamaha xcity250 de önermek isterdim ancak abs yok. Yine aynı şekilde pcx 150 de öneremiyorum, onda da abs yok.

Ekrem_06
09 Mart 2018, 15:39
Bahsettiğiniz modelleri bir inceleyim bakalım. Abs kesinlikle olsun istiyorum çünkü yağmurda falanda sürüyorum. Bi iki kaydı benimki daha kuvvetli motorda asfaltla yakın ilişki kurmak istemiyorum :)

EnvEng
09 Mart 2018, 16:57
Sizin maddi ve teknik anlamda ihtiyaçlarınızı karşılayacak model nmax 125.
Bir de kymco agility 16+ 150i modeli var. Enjeksiyon ( düşük yakıt tüketimi) , abs var bir de büyük çaplı lastikleri var. Yazarken farkettim bu model sizin için çok daha uygun :)
Sıfır fiyatı 9900 TL.
https://www.kymco.com.tr/urunler/1001/scooter/18/agility-16-150i.aspx

artemis99
09 Mart 2018, 17:15
Belirttiğiniz özelliklerde tek bir model var o da 2. el nmax125 2015-2016 model.

wing41
09 Mart 2018, 19:12
10.000 tl ye sıfır nmax bile alınamayan ülkenin ben ta vergisini ödeyeyim.

KTMADDICTED
09 Mart 2018, 19:56
Nmax125
2. Motorum coook memnunum

faz
09 Mart 2018, 23:27
Sym fiddle 3 125 veya 200 cc lik dene gör

Ekrem_06
10 Mart 2018, 00:24
Yamaha'nin tipi bana hitap etmiyor. O yüzden onu eledim. Aprilla Scarabeo hoşuma gitti ancak onda abs yok sanırım, okuduklarım arasında performansı yüksek kullananlar memnun gözüküyor. Sym Fiddle 3 200'de güzel duruyor. Kymco'nun 0km olması güzel abs oluşu güzel.. Bir arkadaşımda Peugeot Tweet 151 modelini önerdi