PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Basit boyahaneniz olsun.

Sayfa : [1] 2

İHTİYAR
27 Temmuz 2006, 18:21
Malzemeler : Boya tabancası, 3 metre hava hortumu,12 kg lık mutfak tüpü ve dedantör.
http://img55.imageshack.us/img55/8848/07brlurplushs4.jpg (http://imageshack.us)
http://img98.imageshack.us/img98/2178/yuksekjs4.jpg (http://imageshack.us)

Kompresör kullanmadan,temiz,kuru,havadan ağır LPG ile otonuzu,motorunuzu,ev eşyalarınızı boyayabilir,eskimiş mobilyalarınıza vernik ve cila atabilir,bilimum ilaçlama işlerinizi yapabilirsiniz.

Bütün sprey boyalar da itici gaz olarak bütan veya propan kullanılır.
Mutfak tüpünün avantajı seyyar olması,elektrik olmasa da deniz kenarında sandalınızı boyayabilirsiniz.
Güvenlik içinse,zaten tüm boyama işlemleri şartnameler gereği çok iyi havalandırılan yerlerde yapılmalıdır.
12 kg lık mutfak tüpü 25 Lt sıvılaştırılmış bütan/propan karışımı içerir.
Bundan 4 sene önce bahçemde 1 tüple 91 model ford taunusumu (astardan son katına kadar) boyadım.
Bu ağır gazın bir avantajıda atılan boyanın uçuşup dağılmasını önlüyor ve gazın ağırlığı boyanan yere toz ve sinek gelmesini önlüyor.
Havanın nemli olması halinde,son katta oluşan buğulanma gibi problemleri de retarter kullanmaya gerek kalmadan çözüyor.
Benim 300 LT kompresörüm var,ona rağmen su vb pislik problemi olmadığı için son katımda tüp kullanıyorum.

trenox
27 Temmuz 2006, 18:25
güzel fikir yaaaa.
yannız boyarken dikkat;
boya için tiner mine kullanılırsa ki kullanılır ya da içinde vardır,bi de üstüne lpg gazı.ohhhhhhh
üstüne bi de sigara yaktın mı direk her yeri siyaha boyarsınız:cherry:

BIYIKLI
27 Temmuz 2006, 18:30
Hımm tehlikeli ama pratik bir yol. Tşk.ler

intercom
27 Temmuz 2006, 18:47
HARIKA !!!! hic aklima gelmemisti LPG gazini bu ise kulanmaya... tabbi boya yaparken eski ustalara özenip zigara filan olmasin dudak aranizda :queen:

zeda3000
27 Temmuz 2006, 19:12
Ihitiyar fikir dogru ama eger izin verirsen ben biraz daha guvenli yolunu onerecem.Saglik malzemeleri depolarinda hastalar icin olan oksijen tupleri satilmaktadir.Bu tuplerin boslari (ornegin 2lt ) 30 ytl ye satilmaktadir. Icene benzincide 3 barlik ve uzeri hava koyarsaniz calisir. Hem yanma riski dusuk olur.LPG gazi agir bir gazdir havaya karistimi yere coker.Yani oyle hemen dagilmaz.Bir metal surtunmesinden bile olusacak bir kivilcimdan dolayi patlamaya yol acabilir bazen.
Sahsen ben 70 ytl boya tabanca seti aldim icinde hortum dahil.140 ytl ye 25lt lik kompresor satiliyor.Herzaman is gorur.Evde air brush atolyesi bile kurdum :)

İHTİYAR
27 Temmuz 2006, 21:22
Mutfak tüpünün avantajı seyyar olması,elektrik olmasa da deniz kenarında sandalınızı boyayabilirsiniz.
Güvenlik içinse,zaten tüm boyama işlemleri şartnameler gereği çok iyi havalandırılan yerlerde yapılmalıdır.
Bundan 4 sene önce bahçemde 1 tüple 91 model ford taunusumu (astardan son katına kadar) boyadım.
Bu ağır gazın bir avantajıda atılan boyanın uçuşup dağılmasını önlüyor ve gazın ağırlığı boyanan yere toz ve sinek gelmesini önlüyor.
Havanın nemli olması halinde,son katta oluşan buğulanma gibi problemleri de retarter kullanmaya gerek kalmadan çözüyor.
Benim 300 LT kompresörüm var,ona rağmen su vb pislik problemi olmadığı için son katımda tüp kullanıyorum.

xxxxx
27 Temmuz 2006, 21:28
vay be teşekkürler:rendeer:

bur-k@
27 Temmuz 2006, 21:48
hakikaten çözüm süper acemiler bence yapmasın nede olsa LPG küçük bir dikkatsizlik çok kötü sonuçlara sebep olur....:pr:

vipseyahat
27 Temmuz 2006, 22:08
Kesinlikle Böyle bir şeyi denemeyin........

heveslee
27 Temmuz 2006, 22:47
önce bilgi sonra tecrübe.dikkatli olmak lazım bence tüp işinde.

BIYIKLI
27 Temmuz 2006, 23:03

Başarı ayrıntıda gizli diyorsun, yanlız şu sandal işine katılamacağım bir tüp 36 ytl olmuşken biz yine fırçayı tercih ederiz. Eylül gibi çekeriz karaya bizimkini boyalarda bir pahalı hiç sormayın. :pale:

Bandit
27 Temmuz 2006, 23:36
bir tup ne kadarlik bir alani boyayabiliyor

İHTİYAR
28 Temmuz 2006, 18:30
bir tup ne kadarlik bir alani boyayabiliyor

Sedan otoya,1 kat astar,2 kat son boya attım,kalan tüpü de hanım mutfakta 1 hafta kullandı.

ARMAGEDON
28 Temmuz 2006, 18:59
boya yaparken sigara içmek serbestmi:P

Barış Şuşut
28 Temmuz 2006, 19:11
gerek yok bunlara ...bi komprasör 120-140 ytl arası alırsın aslanlar gibi boyanı atarsın..sigaranıda tüttürürsün

crxforever
28 Temmuz 2006, 21:39
bilgiler için teşekkürler.
bende motorumu boyamak istiyorum ama apartman bahçesinde bunu yapmaya pek de cesaretim yok.ayrıca boyayacağım mekan oldukça tozlu.marketlere satılan sprey boylalarla boyasam iyi olur mu?moped türü bir motora tahmini kaç tüp boya gider.

İHTİYAR
28 Temmuz 2006, 22:05
Seçeceğiniz boya,daha önce boyanmış yüzeyle ayni cins boya olmalı,aksi taktirde atacağınız boya zeminin kusmasına ve kabarmalara yol açabilir.
Ön bilgi şart.:cat:

bbaday
02 Ağustos 2006, 15:38
önce eski boyayı zımpara ilr çıkartmak gerekmiyormu benim aklımda öyle kalmış hiç denemesemde:silent:

PcKopatGhostRider
02 Ağustos 2006, 16:27
önce eski boyayı zımpara ilr çıkartmak gerekmiyormu benim aklımda öyle kalmış hiç denemesemde:silent:

tabiki zımpara ile çıkartman gerek..

bu arada bu tüple boyahane işi çok hoşuma gitti.. :cat:

Rölanti
02 Ağustos 2006, 16:32
hiç gerek yok bence
denemeyin arkadaşlar çok riskli

İHTİYAR
04 Ekim 2006, 00:37
hiç gerek yok bence

Tabii ki riskli,Yoksa siz ,hem kapalı ortamda boya yapıp hemde sigara vb tehlikeli işler yapmayımı düşünüyorsunuz.
Değil lpg , normal basınçlı hava ile boya yaparken bile gerekli güvenlik önlemlerini almalısınız.Havalandırma,antigron elektrik tesisatı vb. :wiinkk:

wedata
04 Ekim 2006, 01:06
abiler 12yıldır oto boyacılıgı yapıyorum ciddi tecrube gerektiriyo lutfen işlerimizi ehline yaptıralım saygılar

Kartal23
04 Ekim 2006, 01:33
bu işler ustalara göree...

İHTİYAR
04 Ekim 2006, 01:41
Şimdi hemen en yakınınız da ki ,sinek ilacı,deodorant vb bir kutu alıyorsunuz,
Ve etiketini okumaya başlıyorsunuz,içindekiler bölümünde ne yazıyor?
BÜTAN/PROPAN vs vs vs

sayim
20 Ekim 2006, 16:11
hiç gerek yok bence

Arkadaşlar laf boyadan açılmışken bende motorumu boyamak istiyorum.Önceki motorum honda kinetic idi kaporta aksamı saç olduğu için normal oto boyar gibi işlemleri uyguladım.Şimdiki motorum 2001 model honda diş gövdesi mika yani mika üzerine boya atmanın özel bir işçiliği varmı,özel bir astar atılıyormu,bu konu hakkında bilgileri olan arkadaşlar varsa yardım ederlerse sevinirim.Teşekkürler

abiler 12yıldır oto boyacılıgı yapıyorum ciddi tecrube gerektiriyo lutfen işlerimizi ehline yaptıralım saygılar

Arkadaşlar laf boyadan açılmışken bende motorumu boyamak istiyorum.Önceki motorum honda kinetic idi kaporta aksamı saç olduğu için normal oto boyar gibi işlemleri uyguladım.Şimdiki motorum 2001 model honda diş gövdesi mika yani mika üzerine boya atmanın özel bir işçiliği varmı,özel bir astar atılıyormu,bu konu hakkında bilgileri olan arkadaşlar varsa yardım ederlerse sevinirim.Teşekkürler

ozkansava
20 Ekim 2006, 16:19
Ben almayayım Orhan abi.Sağol.:cherry:

enis89
20 Ekim 2006, 16:36
yaw patlar yanar zehirlenme olur allah korusun kompresörle olur zaten bu iş:cat:
agızına maske falan takıyomusun iş bitince bide bir keyif sigarası çek olay bukadar:queen:

solistalper
26 Ekim 2006, 22:33
Anlamadım ve kusura bakmayın çok saçma geldi yani tüpün içinde boya mı var :)

Su Silahı
26 Ekim 2006, 22:44
İhtayar abim çok güzel ve pratik bir yol ama zararlı bir paylaşım yapmışsın. Kusura kalma ama içimizden senin bu yazdıklarına bakıpta bunu denemek isteyen bi saftirik çıkıpta kendine yada etrafındakine bir şekilde zarar verse bence vicdanen vebal altında kalırsın.

altan
29 Ekim 2006, 06:36
Hey Allah'ım! Bu forumda yazılanları kimse okumuyor mu? Zeda3000 mükemmel bir yol göstermiş, millet hala tüp fikrini çok beğendim diyor. En olmadı git bir aparat yaptır, boş piknik tüpünü benzincideki hava pompasında doldur.

...Saglik malzemeleri depolarinda hastalar icin olan oksijen tupleri satilmaktadir.Bu tuplerin boslari (ornegin 2lt ) 30 ytl ye satilmaktadir. Icene benzincide 3 barlik ve uzeri hava koyarsaniz calisir.

Sahsen ben 70 ytl boya tabanca seti aldim icinde hortum dahil.140 ytl ye 25lt lik kompresor satiliyor.

Bu forumun en büyük sorunu bu. Yazılanları kime okumuyor. Sadece ilk soruyu okuyup altına cevap çakılıyor.

Zeda3000, teşekkürler. :cat:

delileoo
29 Ekim 2006, 07:24
önce bi qüzel zımparalıon sona boya atıon özellikle trımetal dıe bı boya war 10 kaat cıvarı ama noluosa cila atmayı unutuon az bi benzinde mahvoluo hayde bidaaa zımpara bu sefer parmaklar sısıo..olmuo bakıon coook wakıt alıcak zımpara attıqın boyayı tınerle sılıon bı katta temız olsun dıe 1200 no zıpzra atıon hayda bıdaa boya spreyle sona bakıon az atınca pütürlü cok atınca damlalı oluo..en sonunda dayanamıom .... ben böle işi dion ve qidion bi reklam tabelacıya. s.aleykum aleykm slm..abı dıon bana 2 metre siyah etiket lazım esnek olanlarından alıon bıde fön makınesı ısıt ısıt yapıstr qrenajın üzerne lokkkkkummmmmmm qbi oluo..he siqara mı içion viski puro mu yapıon onu bilmem...test edildi onaylandı...

İHTİYAR
31 Ekim 2006, 21:23
Hey Allah'ım! Bu forumda yazılanları kimse okumuyor mu? Zeda3000 mükemmel bir yol göstermiş, millet hala tüp fikrini çok beğendim diyor. En olmadı git bir aparat yaptır, boş piknik tüpünü benzincideki hava pompasında doldur.
Bu forumun en büyük sorunu bu. Yazılanları kime okumuyor. Sadece ilk soruyu okuyup altına cevap çakılıyor.

Zeda3000, teşekkürler. :cat:

Boş piknik tüpünün hacmi 4.95 lt dir,mutfaklarda kullandığımız 12 kg lik tüpler ise 26.2 lt dir
4.95 litrelik piknik tüpünün icine basacağınız hava 40 litreyi geçemez.
26.2 lt lik mutfak tüpünün içineyse en fazla 200 litre hava basarsınız.

5 lt lik piknik tüpünün içinde ki LPG serbest kaldığında hacmi yaklaşık 4800 lt civarındadır
26 lt lik mutfak tüpünün içinde ki LPG serbest kaldığında hacmi yaklaşık 25.000 lt civarındadır

Piknik tüpünün içine basacağınız hava ile araba kapısının yarısını bile boyayamazsınız.

LPG diye adlandırığımız gaz yanıcıdır,ben biliyorum sizde biliyorsunuzdur:wiinkk:

userneym
01 Kasım 2006, 14:39
benim enduro yu
bir kutu spray astar ve iki kutu turuncu spray boya ile boyadım.
kaç ay oldu, boya atmadı ama dizlerimin sürtünme yerleri aşınmaya ve astar görünmeye başladı hatta astar da aşınıyor en alt görünüyor.
ben neticeden memnunum, çok zevkliydi.
dam da boyamıştım parçaları, toz gelen yerlerin üstüne bi daha boya cektim, bir yerde de tecrübesizlikten fazla kaçırınca damlalar oluştu sileyim derken daha kötü oldu... amaaaan enduro bu boşver deyip devam ettim...
şimdi mutluyum...

peki ihtiyar : ne boyası kullanacağız plastik ve metal aksama göre ? ? ?

ayrıca arkadaşlar deodorantların ve sprey boyaların içeriğini okumadınız mı hepsinde yanıcı gaz var.
kullandığınız kolonya bile yanıcı...

İHTİYAR
21 Kasım 2006, 22:37
peki ihtiyar : ne boyası kullanacağız plastik ve metal aksama göre ? ? ?

ayrıca arkadaşlar deodorantların ve sprey boyaların içeriğini okumadınız mı hepsinde yanıcı gaz var.
kullandığınız kolonya bile yanıcı...

Oto boya malzemesi satan dükkanlara gittiğinizde hem size gerekli malzemeyi verirler,hem de tarif ederler.
Zaten bir ürün çıktığında oto boyacılara sunumu onlar yapıyor.

İHTİYAR
12 Ocak 2007, 19:19
Haydi motorlarımızı boyayıp parlatalım ,kaşla göz arası sezon başlıyacak,hazırlık yapmak lazım şimdiden değilmi ya.:wiinkk:

Not : Bu boya tabancasına gazyağı koyarsak zincirimizide bir güzel temizleyebiliriz.:cat:

myheart
13 Ocak 2007, 19:44
bence güzel fikir... yaparken cigara içmekde acaip zevkli olması lazım diye düşünüyorum...

Ralf
23 Şubat 2007, 20:38
Orhan abi sen aşmışsın, yaratıcılık-hesap-kitap tamam ama, motosikletini boyacacak arkadaşa tavsiyem önce maket uçak, araba vs. boyasın bi süre. Yoksa elinize aldığınızda ilk seferde, boyanın akıp dalgalanmasına vs. sebep olursunuz. Mümkün mertebe 45 derece acı ile tabancayı kullanın boya yaparken.

Not: Tüpe takılacak detantörün debisi önemli mi?

Yunus_Efe
23 Şubat 2007, 21:43
Türk Milleti Çalışkandır Türk Milleti ZEKİDİR
Kesinlikle............ :queen:

İHTİYAR
23 Şubat 2007, 22:37
Not: Tüpe takılacak detantörün debisi önemli mi?

Evet dedantörümüzün basıncı ayarlanabilir tipte olursa,hasas boya işlerini akıtmadan ve boyayı israf etmeden uygulamamız mümkün.:cat:
http://www.aygaz.com.tr/tuplugaz/content/regulatorler/YuksekBasincReg.aspx.

Türk Milleti Çalışkandır Türk Milleti ZEKİDİR
Kesinlikle............ :queen:

Evet kesinlikle emin olabilirsiniz.:cat:

SmirnouF
27 Şubat 2007, 20:58
dusunseneniz siz boya yaparken sigara icmezsiniz ama elinde sigara ile bi arkadasiniz gelirmis.:cyclopsan
sonra bulundugunuz yerin semalarinda seyreyle gosteriyi :) :)

İHTİYAR
26 Şubat 2008, 21:58
dusunseneniz siz boya yaparken sigara icmezsiniz ama elinde sigara ile bi arkadasiniz gelirmis.:cyclopsan
sonra bulundugunuz yerin semalarinda seyreyle gosteriyi :) :)

Sevgili SmirnouF,tabii ki yanıcı maddelere sigara vb tutuşturucularla yaklaşmamak gerekir.

Oksijen tüplerini değiştirirken regülatör ve valflere yağlı ellerle temas etmeyiniz,patlama ve yangınlara sebep olabilirsiniz.:wiinkk:

namk
26 Şubat 2008, 22:05
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

asfalt meleği
28 Şubat 2008, 19:51
bakalım yaza doğru ben de deneyeceğim bişiler

executioner_35
02 Mart 2008, 00:37
Fikir gerçekten süper. Şimdi 1 boyama işi için gidipte kompresör almak saçma hem maddi olarak hemde nereye koyacan kompresörü belki bir daha işine bile yaramayacak ama bu tüp olayı DİKKAT li olunduğu taktirde çok işimize yarayacak teşekkürler ihtiyar.

MengiTurk
08 Mart 2008, 23:34
Bende sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim. Motorcununda ..

Kartal23
09 Mart 2008, 00:01
güzel fikir. beyin fırtınası...

mogli
30 Haziran 2010, 20:37
Çok faydalı bir bilgiyi çok yanlış bir yerde vermişsiniz. Ehil olmayan ellerde çok tehlikeli olabilecek bir şey. Bence ne kadar tehlikeli olabileceğinin farkında olmayanlar kesinlikle kullanmasın.

Konuyla ne kadar alakasız insanların kullanmayı deneyebileceğine geçmiş sayfalardan bir örnek.

Anlamadım ve kusura bakmayın çok saçma geldi yani tüpün içinde boya mı var :)

MkD
30 Haziran 2010, 21:31
Çok faydalı bir bilgiyi çok yanlış bir yerde vermişsiniz. Ehil olmayan ellerde çok tehlikeli olabilecek bir şey. Bence ne kadar tehlikeli olabileceğinin farkında olmayanlar kesinlikle kullanmasın.

Konuyla ne kadar alakasız insanların kullanmayı deneyebileceğine geçmiş sayfalardan bir örnek.

:mrgreen: inşallah denememişdir cidden anlamamış ama :queen:

serdarmert
30 Haziran 2010, 21:49
Çok tehlikeli..Boya zaten yanıcı bir madde.İçerisine tiner katılırsa birde risk artıyor..
Ayrıca likit gaz riski ile birleşince yani cahilik diyeyim...

tekintekin
30 Haziran 2010, 22:16
Malzemeler : Boya tabancası, 3 metre hava hortumu,12 kg lık mutfak tüpü ve dedantör.
http://img55.imageshack.us/img55/8848/07brlurplushs4.jpg (http://imageshack.us)
http://img98.imageshack.us/img98/2178/yuksekjs4.jpg (http://imageshack.us)

Kompresör kullanmadan,temiz,kuru,havadan ağır LPG ile otonuzu,motorunuzu,ev eşyalarınızı boyayabilir,eskimiş mobilyalarınıza vernik ve cila atabilir,bilimum ilaçlama işlerinizi yapabilirsiniz.

Vallahamı?