PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Demircilikten anlayanlar bir bakın hele

Metehan07-70
17 Şubat 2018, 11:09
Merhaba arkadaşlar, bu günümü tamamı ile motora ayırdım, plasti dip boyalar aldım, bir kaç parçada renk değişimi planlıyorum, eskimiş, çatlamış bir kaç parçayı da değiştireceğim. Bunlara el atmışken ayak demiri aklıma takıldı.

Motora babamın bindiği zamanlarda, apartmanın önüne girerken, sol ayaklık demirini basamağa vurması ile, ayaklık hafif şekilde arkaya doğru eğilmiş. Kullanımda bir sıkıntı yok ama görsel olarak kafama takılıp duruyor. Sökmeden bu demiri düzeltmenin bir yöntemi var mı acaba? Hani biraz bişeyle ısıtıp, hafiften çekiçlesem olur mu ki? Sökmek gerekiyor ise illaki, 35-40 lira verip yenisini alacağım. Bir el atarsanız sevinirim.

Bu arada baktım maddi durum kolay kolay yeni motor almaya el vermeyecek, ben de elimdekini ufak dokunuşlarla biraz canlandırayım istedim. Bu gün bujiyi, hava filtre lastiğini değiştireceğim. Diş macunu ile far camını parlatacağım. Plasti dip ile, basamak braketlerini, zincir koruma plastiğini ve top case in üst bagajını motorun gövde rengine boyayacağım. Ha çok apaçi işi olursa geri sökerim.

mustafa_325
17 Şubat 2018, 11:32
Isıtmana gerek yok yumuşak demiri doğrudan kuvvet uygulayarak düzeltebilirsin. Isıtmaya çalışırsan hem adam gibi yapamazsın hemde boyasını yakarsın. Eğer boyasını sökecek kadar hasar verirsen paslanmaması için tekrar boya yapman gerekir. Yamukluğun şeklini bilmiyorum ama çekiç yerine boru anahtarıyla bükmek daha iyi olur sanki.

Metehan07-70
17 Şubat 2018, 11:42
Isıtmana gerek yok yumuşak demiri doğrudan kuvvet uygulayarak düzeltebilirsin. Isıtmaya çalışırsan hem adam gibi yapamazsın hemde boyasını yakarsın. Eğer boyasını sökecek kadar hasar verirsen paslanmaması için tekrar boya yapman gerekir. Yamukluğun şeklini bilmiyorum ama çekiç yerine boru anahtarıyla bükmek daha iyi olur sanki.

2 cm gibi bişey eğiklik. Şimdi doğrudan kuvvet uygulamak ilk aklıma gelen, fakat alttaki vidalı bağlantı noktalarına hasar vermesi.

Deadly Sto(R)m
17 Şubat 2018, 11:55
Avatarımda gördüğünüz motosikletimi geçen yaz tamamen plasti dip ile boyamıştım. Şunu öğrendim ki, plastik parçalardan plastidip kolay sökülüyor. En sağlam kısım benzin deposu oldu. Hala hiçbir soyulma belirtisi yok. Ama grenajlarda yanlardan ufak kalkmalar başlamıştı birkaç hafta içinde.

Sonra heryeri sticker kapladım. Rahatladım :)

mustafa_325
17 Şubat 2018, 12:16
2 cm gibi bişey eğiklik. Şimdi doğrudan kuvvet uygulamak ilk aklıma gelen, fakat alttaki vidalı bağlantı noktalarına hasar vermesi.

2 tane boru anahtarı al ve yamukluğun olduğu noktanın iki ucundan tutarak bük. Böylece sadece yamuk noktaya kuvvet uygulamış olursun.

Konu ile ilgili muhteşem paint çizimim:cherry:
https://image.prntscr.com/image/pSc4-OrORFC6ojtIWG4bDw.png

Metehan07-70
19 Şubat 2018, 09:43
2 tane boru anahtarı al ve yamukluğun olduğu noktanın iki ucundan tutarak bük. Böylece sadece yamuk noktaya kuvvet uygulamış olursun.

Konu ile ilgili muhteşem paint çizimim:cherry:
https://image.prntscr.com/image/pSc4-OrORFC6ojtIWG4bDw.png

Eyvallah, biraz denedim de, anahtarla falan mümkün değil, baya bi kalın ve sert.

Bu arada plasti dip uygulamasını layıkı ile yapamadım. Şunu öğrendim ki, uygulama yapılacak yerde hava sirkülasyonu olmayacak ve ilk (astar) kat iyi atılacak.

Ekarademir
19 Şubat 2018, 10:09
Isıtmak iyi olur. Sanayide bi eksozcuya gidersen o oksijenle ısıtıp halleder.

Gitmem dersende bi tahta koy araya. Çekiçle vurup düzelt.