Orijinalini görmek için tıklayınız : motorum rölantide çok yüksek devirde çalışıyor
velizrsln
18 Aralık 2017, 23:10
sogukken 2500rpm, sıcakken ortalama 2000rpm, olması gereken 1200rpm, kelebeğin vidalarıyla oynadım düşüremedim genede yüksek devirde kaldı, sorunu çözemedim
matrax33
18 Aralık 2017, 23:22
enjeksiyonlu mu motor ?
velizrsln
19 Aralık 2017, 18:07
enjeksiyonlu mu motor ?
Evet, servis manuelde 3 seyden bahsediyor hepsine de baktim ama cozemedim
matrax33
19 Aralık 2017, 20:49
Egzantrik, subaplar, egzantrik zinciri bunlarda herangi bir sorun varsa enjeksiyon motoru stop etmemesi için rölantiyi yüksek tutuyor olabilir.
velizrsln
19 Aralık 2017, 21:18
Egzantrik, subaplar, egzantrik zinciri bunlarda herangi bir sorun varsa enjeksiyon motoru stop etmemesi için rölantiyi yüksek tutuyor olabilir.
evet bunlar aklıma gelmemiştir hep sensörlere falan baktım ama onlar için benim yapabileceğim bir şey yok, en fazla onların arasında egzantrik zincirini gerdiren parçayı söküp bakarım otomatik gergi çalışıyor mu diye, yanii motor kısmından bir sorun varsa çözemicem demektir :( ama gene bakılabilecek her şeye bakmak istiyorum, birde kontrol etsem bile anlayamadığım şeyler var mesela;
iacv sensörü "Idle Air Control Valve" rölanti hava kontrolü valfi, şimdi ben bunu söktüm baktım iyi güzel, fişini çekince arıza lambası yanıyor tamamdır direncini kontrol ediyor o da tamamdır servis manueldeki gibi, bir sorun da gözükmüyor bende spreyle yıkadım ve motorda düzgünce geri taktım ama şimdi belki o sensör arızalı içindeki devreler sağlam belki ama işte ne biliyim içindeki bir tel falan yamuk o yüzden yanlış çalışıyor ve devir yüksek kalıyor olabilir
matrax33
19 Aralık 2017, 21:30
Bi tane sentil al. Külbütör kapağını sök. Hem egzantrik zincirini kontrol et. Hem subap ara ölçülerini. Kitapçıkdaki değerlerle karşılaştır. Elin 8 lokma anaharı tutuyosa bunları yapabilirsin.
Bide şöyle bir sağlama yapabilirsin. Motoru 3. vitese al. her devirde motoru sabit götürmeye çalış.
Devirde dalgalanma var mı ona bak. Dalgalanma olmasa bile minik teklemeler olabilir onları dinle.
velizrsln
20 Aralık 2017, 00:29
Bi tane sentil al. Külbütör kapağını sök. Hem egzantrik zincirini kontrol et. Hem subap ara ölçülerini. Kitapçıkdaki değerlerle karşılaştır. Elin 8 lokma anaharı tutuyosa bunları yapabilirsin.
Bide şöyle bir sağlama yapabilirsin. Motoru 3. vitese al. her devirde motoru sabit götürmeye çalış.
Devirde dalgalanma var mı ona bak. Dalgalanma olmasa bile minik teklemeler olabilir onları dinle.
hocam dalgalanma rölantide var ama giderken yok, dediğiniz gibi minik küçük bir teklemeler varmı bilmiyorum hiç hissetmedim giderken sorun yok ama özellikle dinlemedim, motoru bu haliyle toplayıp hafta sonu bu testi yapıcam,
ben motor kısmından hiç anlamıyorum dış etkenleride servis manuelin yönlendirdiğini anladığım kadarıyla bakıyorum, külbütör kapağı dediğiniz gaz kelebeğinin orasını diyorsunuz sanırım, şuan oraya kadar geldim sadece daha fazla sökmedim, subap ayarını yapabilir miyim hiç bilmiyorum :), egzantrik zincirini nasıl kontrol edicem motorun üst kapağını sökmek gerekmiyor mu onun için
matrax33
20 Aralık 2017, 00:41
hocam dalgalanma rölantide var ama giderken yok, dediğiniz gibi minik küçük bir teklemeler varmı bilmiyorum hiç hissetmedim giderken sorun yok ama özellikle dinlemedim, motoru bu haliyle toplayıp hafta sonu bu testi yapıcam,
ben motor kısmından hiç anlamıyorum dış etkenleride servis manuelin yönlendirdiğini anladığım kadarıyla bakıyorum, külbütör kapağı dediğiniz gaz kelebeğinin orasını diyorsunuz sanırım, şuan oraya kadar geldim sadece daha fazla sökmedim, subap ayarını yapabilir miyim hiç bilmiyorum :), egzantrik zincirini nasıl kontrol edicem motorun üst kapağını sökmek gerekmiyor mu onun için
Boşver unut külbütör kapağı işini. Elinde kalmasın motor. Sadece devir stabilitesini test et. 4 silindirli motorda çalışma dengesizliğini anlayabilmek için güzel kulak lazım. Sadece devri sabitleyip saatten dalgalanmalara bak. Kulağında eksozda olsun. minik gaz kesintisi gibi teklemelerden söz ediyorum.
velizrsln
20 Aralık 2017, 12:19
Boşver unut külbütör kapağı işini. Elinde kalmasın motor. Sadece devir stabilitesini test et. 4 silindirli motorda çalışma dengesizliğini anlayabilmek için güzel kulak lazım. Sadece devri sabitleyip saatten dalgalanmalara bak. Kulağında eksozda olsun. minik gaz kesintisi gibi teklemelerden söz ediyorum.
şimdilik unutuyim ama ilerki zamanlarda açıp kendimi gittikce aşmak istiyorum, hafta sonu onu bir test edeyim
velizrsln
24 Aralık 2017, 02:56
merhaba, bugün düzgün yol buldukca test etmeye çalıştım evet sabit giderkende çok hafifde olsa küçük bir ayarsızlık var çok zor belli oluyo, ama zaten doğru düzgün yol yok hatta en düzgün yolda bile acaba tekliyor mu teklemiyor mu anlayamam çünkü yol gene kötü
velizrsln
10 Temmuz 2018, 03:13
egzantrik zinciri değişti sentil ilede kontrol edildi sübaplar ama sorun aynı devam
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO