PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yerli MOTOSİKLET Oyunumuz Çıkıyor

Sayfa : [1] 2

MOTORİSK
17 Aralık 2017, 00:51
Merhaba gençler

Bu haberi forumda paylaşmak istedim. Unity ile geliştirdiğimiz basit ancak çok zevkli bir oyun yaptık. Oyun tamamen el, göz koordinasyonunu geliştirecek şekilde tasarlandı. Oyunda skor listesi olacak ve her ayın ilk 3'üne kask, eldiven gibi ekipmanlar dağıtmayı planlıyoruz ancak bu plan aşamasında. Hayata geçer mi, geçmez mi bilemiyorum. Oyun ilk Google Play Store'de yer alacak.

IOS için de çıkarmayı düşünüyoruz ancak youtube anketlerindeki analizlerimize göre 19 kişiden ancak 1 kişi IOS kullanıcısı. IOS içinde çıkarmak oldukça maliyetli çünkü kendi programlarının ve kendi işletim sisteminin kullanılmasını şart koyuyor. Open hardware hiçbir cihazdan ürün çıkarttırmıyor. Konuya eklediğim anketten işletim sisteminiz ne ise ona göre oy kullanmanızı rica eder, güvenli sürüşler dilerim.

Açılış ekranından bir kare.
https://i.hizliresim.com/6yVRvl.jpg

j700
17 Aralık 2017, 00:55
oyunu tek basınıza mı yazıyorsunuz ekibiniz var mı

MOTORİSK
17 Aralık 2017, 00:59
Ben dahil 5 kişi var. Ancak sırf bu proje için değil yakın zamanda çok ama çok işinize yarayacak proje hayata geçmiş olacak. Hatta intermedio seviyesinde İSPANYOLCA dil bilen bir kişi daha arıyoruz. Netleşince onunda konusunu açacağım.

gogozh
17 Aralık 2017, 01:03
hayırlı olsun müdür , oyunun içinden dıvııt dıvııt teknolojık goruntu ve sesler koydun mu ? merak ettım :) kod yazan bu ıslerle ugrasan adamlara saygı duymusumdur hep .

MOTORİSK
17 Aralık 2017, 01:08
hayırlı olsun müdür , oyunun içinden dıvııt dıvııt teknolojık goruntu ve sesler koydun mu ? merak ettım :) kod yazan bu ıslerle ugrasan adamlara saygı duymusumdur hep .

Teşekkürler :) Seslendirme koydum ancak vıt vıt, cuv cuv değil :) Harikasın, oyunun kıralı, iyisin iyi gibi motive edici terimler var. Tabi effect ile oynama yaptık :) Bu biraz zevk amaçlı proje(yani insanlarda çok faydamız olmayacak, sonuçta oyun) asıl projeyi yaptık içerik giriyoruz(ekipmanlar hakkında) 1 aya yayında olur gibi :)

nicksizbro
17 Aralık 2017, 02:56
İngilizce yapsan daha iyi olurdu steam eklemeyi düşünüyormusunuz?

Handbrake
17 Aralık 2017, 11:57
Ios cihaza test için Apk atmak bile zor. Bide yayınlamak için oraya para buraya para kimlik doğrulaması felan çok uzun iş haklısınız ama bende android cihaz yok ios var, pc var. En azından birde pc versiyonunu çıkarsanızda ios cihazı olanlarda pc den oynayabilse süper olurdu. Birde ios kullanıcılarını yabana atma oyunu oynama ve içinde para harcama konusunda en kaliteli kullanıcılardır.(Türkiye hariç, biz Türkler ben dahil oyun içi paranın aldatmaca olduğunu düşünüyoruz.)

patpop
17 Aralık 2017, 12:55
Android candır.

HAZZILHAR
17 Aralık 2017, 13:24
Ios cihaza test için Apk atmak bile zor. Bide yayınlamak için oraya para buraya para kimlik doğrulaması felan çok uzun iş haklısınız ama bende android cihaz yok ios var, pc var. En azından birde pc versiyonunu çıkarsanızda ios cihazı olanlarda pc den oynayabilse süper olurdu. Birde ios kullanıcılarını yabana atma oyunu oynama ve içinde para harcama konusunda en kaliteli kullanıcılardır.(Türkiye hariç, biz Türkler ben dahil oyun içi paranın aldatmaca olduğunu düşünüyoruz.)

Bluestacks indirin bilgisayarınıza. Ücretsiz Android emülatörüdür. PC'den bu şekilde pek çok android için tasarlanmış oyunu oynayabilirsiniz.

Green Arrow
17 Aralık 2017, 14:10
Hayırlı olsun, umarım istediğiniz gibi olur.

fatih.met
17 Aralık 2017, 14:45
Android candır.

aha ben en son bu oyunu satın aldım en son (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wardrumstudios.auralux2&hl=tr).

arkadaşa söyledim bu oyunu ve bana "niye apk indirmedin" diye sordu ve bende "aklıma gelmedi" dedim :) apk indirsem beleşe gelecek fakat ben 6 lira bayılmayı seçtim.

ama pişman değilim oyun güzel çünkü.

gogozh
17 Aralık 2017, 15:53
Fatih.met oyun ben de ücretsiz görünüyor bro

fatih.met
17 Aralık 2017, 16:14
Fatih.met oyun ben de ücretsiz görünüyor bro

ücretsiz çok az ilerlemeye izin veriyor. oyunu komple oynamak için satın alman gerekiyor.

yusufkalaz
17 Aralık 2017, 16:36
Hayıtlı olsun.

GezeGeze
17 Aralık 2017, 16:44
Arabalara teğet geçip makas atarak puan toplanılan oyunlardan olmasın da!

Gerçek hayatta güvenli motosiklet sürmekle hiç bir alakası yok oysa...

Ama, ismini zikretmeyeyim şimdi, reklam olmasın, biri yapmış bir oyun, daha çok puan almak için daha "tehlikeli bir şekilde" arabalara teğet geçip, makas atıp ilerlemeniz gerekiyor...

Bu tür "yanlış yapılandırılmış" oyunların gerçek hayatta motosiklet sürüşüne bakışınızı da canınızı tehlikeye atacak şekilde etkileyebileceğini düşünüyorum.

Umarım sizin oyun tasarımınız da ne kadar yanlış kullanılırsa o kadar çok puan alırsınız mantığında değildir.

MOTORİSK
17 Aralık 2017, 17:39
Arkadaşlar oyunumuz çıkmış bulunmakta. Beta'da olsa yayınladık. En yakın zamanda grafik güncellemesi yapacağız.

Link: https://goo.gl/eYkp7P

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:37 ----------

İngilizce yapsan daha iyi olurdu steam eklemeyi düşünüyormusunuz?

Çoklu dili eklediğimizde telefon diline göre uygulama o dile bürünecek ancak öncelik Türkçe. Şuanlık STEAM gibi eklentiler düşünmüyoruz ama yeni yapacağız oyunlarda photon servisini kullanacağız.

Alonedark93
17 Aralık 2017, 17:39
Arkadaşlar oyunumuz çıkmış bulunmakta. Beta'da olsa yayınladık. En yakın zamanda grafik güncellemesi yapacağız.

Link: https://goo.gl/eYkp7P

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:37 ----------

Çoklu dili eklediğimizde telefon diline göre uygulama o dile bürünecek ancak öncelik Türkçe. Şuanlık STEAM gibi eklentiler düşünmüyoruz ama yeni yapacağız oyunlarda photon servisini kullanacağız.
270 giderken kol çıkartıyormu?

MOTORİSK
17 Aralık 2017, 17:46

Aynen öyle. Uygulama içinde satın alma gibi işlemler yok zaten para amaçlıda yapmadık. Alttan alttan girişim olsun market boş kalmasın diye ve can sıkıntısına birebir :) Uygulama işleri gerçekten çok ama çok maliyetli şeyler. Yazılımı ayrı, freelance ayrı, 3.parti yazılım destekleri ayrı...

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:40 ----------

Android candır.

Katılıyorum :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------

Bluestacks indirin bilgisayarınıza. Ücretsiz Android emülatörüdür. PC'den bu şekilde pek çok android için tasarlanmış oyunu oynayabilirsiniz.

Arkadaş her şeyi açıklamış. Dediği gibi yaparsanız ANDROİD platformunun ne kadar açık olduğunu görmüş olursunuz :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------

Hayırlı olsun, umarım istediğiniz gibi olur.

Çok teşekkürler. Bu konuda olmasa da yeni yapacağımız ekipman projesinde kesinlikle her şey istediğimiz gibi olacak.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:44 ----------

aha ben en son bu oyunu satın aldım en son (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wardrumstudios.auralux2&hl=tr).

arkadaşa söyledim bu oyunu ve bana "niye apk indirmedin" diye sordu ve bende "aklıma gelmedi" dedim :) apk indirsem beleşe gelecek fakat ben 6 lira bayılmayı seçtim.

ama pişman değilim oyun güzel çünkü.

Bir arkadaşım apk indirmek gibi bir olay yaptı ancak içine yerleştirilen backdoor telefonun anasını ağlattı. CPU ve RAM'i tamamen kullanarak coin sistemlerine yardımcı hale getirilebiliyor. Gözlerimle canlı canlı gördüm bunu :) 6TL çok değil iyi yapmışsınız.

Siyahi
17 Aralık 2017, 18:00

Yanan sağ bacak bilem var :D

matrax33
17 Aralık 2017, 18:43

pis fakirler, adam bahşetmiş size oyun üretmiş siz dalga geçiyorsunuz !!11!

gogozh
17 Aralık 2017, 19:07
Müdür hayalet gibi şeyi alıp hizlandim 2 kere arabanın içinden geçti haberin olsun . Gerçi beta düzelir zamanla

istanbu_gezg
17 Aralık 2017, 19:08

fhghjoıkfjghoıfjghoıf beyler neler diyorsunuz ne kol çıkarması :D

MOTORİSK
17 Aralık 2017, 19:18
Müdür hayalet gibi şeyi alıp hizlandim 2 kere arabanın içinden geçti haberin olsun . Gerçi beta düzelir zamanla

Onun özelliği o :) Hayalet oluyorsun ve içlerinden geçiyorsun yoksa oyunda kimse yüksek skor yapamaz. 30 dan sonra 5 araç oluyor pistte

kurubuz
17 Aralık 2017, 19:45
Daha ps4 deki valentino rossi oyununu beceremiyorum. Neden hep sonuncu oluyorum. Çok mu beceriksizim :-(

MOTORİSK
17 Aralık 2017, 21:14
Hayıtlı olsun.

Çok teşekkürler.

kubaşk
17 Aralık 2017, 23:26
Sürekli güncelleme gelir yeni yeni şeyler eklenirse dahada çok tutulacağını umuyorum

patpop
18 Aralık 2017, 01:13
Riskli sürüşü özendiriyorsa bence hiç oynamayalım. Yanlış anlamayın ama bu hayatta oyunun gazına gelip(oyun yüzünden başına iş gelip) ölen çok kişi biliyorum. Güvenliği ön plana çıkaran bi oyun olsun derim. Motoru nasıl kullanıcam diyen gençlere en azından tecrübe kazandıracak tipte bişi olsun derim. Teşekkürler yinede emekleriniz ve Türk oyun dünyasına katkınız için.

MOTORİSK
18 Aralık 2017, 12:43
Sürekli güncelleme gelir yeni yeni şeyler eklenirse dahada çok tutulacağını umuyorum

Güncelleme şuan kısıtlı olsa da güzel fikirler olursa yapılabilir. Maddi imkan veya sponsor bulursak 3D oyunlar yapmak çok zor değil. İnanın şu basit gözüken oyunun maliyeti Japon Scooter aldırır. Ben motocross'u çok seviyorum ve bu tarz arazi sürüşü yapılabilen multiplayer oyun yapmayı planlıyorum. Tabi ekip ve yazılım maliyetlerini düşününce biraz zor gözükse de olacağına inanıyorum. Önceliğim bir ekipman projesi hakkında. Herkesin işine yarayacak bir projeyi 1 aya kadar duyurmuş olacağım.

mehmetdogu37
18 Aralık 2017, 13:49
Tebrikler.Guzel oyun.

MOTORİSK
18 Aralık 2017, 16:21
Riskli sürüşü özendiriyorsa bence hiç oynamayalım. Yanlış anlamayın ama bu hayatta oyunun gazına gelip(oyun yüzünden başına iş gelip) ölen çok kişi biliyorum. Güvenliği ön plana çıkaran bi oyun olsun derim. Motoru nasıl kullanıcam diyen gençlere en azından tecrübe kazandıracak tipte bişi olsun derim. Teşekkürler yinede emekleriniz ve Türk oyun dünyasına katkınız için.

Riskli sürüşe hiç özendirmemekte. Aksine diğer aracı takip edip son anda şerit değiştirdiğinde sizin de şerit değiştirmeniz gerekiyor. Makas atıp, puan alınan oyunlardan değil yani :) Çok teşekkürler.

Mertcan39
18 Aralık 2017, 16:32
hayırlısı olsun fakat unity oyun motorunu hiç sevmem nerede optimizasyon özürlü oyun varsa arkasında unity çıkıyor 20 çekirdek gpu lu telefonum var ve çok saçma oyun kasıyor :) source motoru çok iyi bu konuda

MOTORİSK
18 Aralık 2017, 18:32
hayırlısı olsun fakat unity oyun motorunu hiç sevmem nerede optimizasyon özürlü oyun varsa arkasında unity çıkıyor 20 çekirdek gpu lu telefonum var ve çok saçma oyun kasıyor :) source motoru çok iyi bu konuda

Kullandığınız telefon nedir? Ayrıca bizim oyunumuz sizin telefonunuzda kasıyor mu?

Mertcan39
18 Aralık 2017, 18:34
Kullandığınız telefon nedir? Ayrıca bizim oyunumuz sizin telefonunuzda kasıyor mu?

s8+ bu arada sizin oyunu kastetmedim diğer unity ile yapılan bazı oyunlar deli takılmalar mevcut :)

jimi_hendrix
18 Aralık 2017, 18:49

çok işe yarayan bişey, bilgisayarda editlediğim fotoğrafları instagrama atmak için kullanıyorum.

MOTORİSK
20 Aralık 2017, 01:25
s8+ bu arada sizin oyunu kastetmedim diğer unity ile yapılan bazı oyunlar deli takılmalar mevcut :)

Bende de benzer seviyede bir telefon var dediğiniz hatalara katılıyorum. Anlam verilmeyecek basitlikteki oyunlar dahi kasabiliyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:18 ----------

fhghjoıkfjghoıfjghoıf beyler neler diyorsunuz ne kol çıkarması :D

Onuda ilerleyen zamanlarda güncelleme ile getireceğiz :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:41 ----------

Olan şeyler dışında bir şey mi yazmışız da önceki konuları açıyorsunuz?

hachiko
20 Aralık 2017, 01:31
Şu açtığın konu yüzünden sana ayar oldum..

hasmet
20 Aralık 2017, 04:09
Nasıl oynamıyor, hayalet ne işe yarar, amaç nedir, kısa bi "tutorial" kısmı olursa faydalı olabilir...

MOTORİSK
20 Aralık 2017, 14:30
Nasıl oynamıyor, hayalet ne işe yarar, amaç nedir, kısa bi "tutorial" kısmı olursa faydalı olabilir...

Yeni bir konu açmadım diğer konular yüzünden, alttaki videoda her şeyi açıklamaya çalıştım.

https://www.youtube.com/watch?v=OmJTuRQYVko

MOTORİSK
20 Aralık 2017, 14:45
Merhaba arkadaşlar

Önceki konuda oyunumuz çıkacak gibi konu açmıştım ancak konu düzenlenemediği için ve oyunumuz çıktıktan sonra yeni konu açmak yerine yorumlardan dolayı yazdıklarım konu altlarında kaldı. Bu yüzden çok görülmemiş ve ne zaman çıkacak gibi mesajlar geldi. Bunun üzerine bu yeni konuyu açıyorum ve nasıl oynanır, nedir ne değildir gibi video anlatımı da ekliyorum.

Oyun linki: https://goo.gl/eYkp7P

Tanıtım Videosu

https://www.youtube.com/watch?v=OmJTuRQYVko

Maddi olarak sponsor bulunursa 15.000 TL civarı 3 boyutlu bir oyun yapılabilir. Motokrosu çok seviyorum ve kullandığım Special KX-250F'in 12:1 ölçeklisini 0 dan çizerek boş bir arazi haritasında serbest sürülebilir, yarış ve çevrimiçi oynanabilen bir oyun yapmak istiyorum. Umarım ilerleyen zamanlarda olur.

carter17
20 Aralık 2017, 14:55
Hocam maaliyet konularına takıldım, bu oyun için 1 japon scooter maaliyeti mi oldu yani? Oyunu küçümsediğim için söylemiyorum fakat asset storedan en fazla(imkansız ama) 100 dolar harcanıp, 3 5 script ekledikten sonra bu tarz oyunlar yapılabilmekte. (Ya da 100dolara herhangi bir tasarımcı bu tasarımları yapabilir)

Eğer bu kadar fazla maaliyetiniz varsa, ben sizin için bu tür oyunları her hafta çinli scooter fiyatına yapabilirim :cat:

Ayrıca multiplayer hakkında da bilgim var, mesleğim zaten Yazılım mühendisliği. Şirkette de, üniversite yıllarında da, Unity ve Unreal oyun motorlarını kullandım.

Ayrıca yine, özel olarak istediğiniz mobil oyunlarda freelancer iş yapabilirim.

İyi çalışmalar.

istanbu_gezg
20 Aralık 2017, 15:03
Coretex a9 açmadı oyun

MOTORİSK
20 Aralık 2017, 15:04
Hocam maaliyet konularına takıldım, bu oyun için 1 japon scooter maaliyeti mi oldu yani? Oyunu küçümsediğim için söylemiyorum fakat asset storedan en fazla(imkansız ama) 100 dolar harcanıp, 3 5 script ekledikten sonra bu tarz oyunlar yapılabilmekte. (Ya da 100dolara herhangi bir tasarımcı bu tasarımları yapabilir)

Eğer bu kadar fazla maaliyetiniz varsa, ben sizin için bu tür oyunları her hafta çinli scooter fiyatına yapabilirim :cat:

Ayrıca multiplayer hakkında da bilgim var, mesleğim zaten Yazılım mühendisliği. Şirkette de, üniversite yıllarında da, Unity ve Unreal oyun motorlarını kullandım.

Ayrıca yine, özel olarak istediğiniz mobil oyunlarda freelancer iş yapabilirim.

İyi çalışmalar.

Bu eski konu üste çıkmasın diye bu son mesajım olsun ve size özelden mesaj gönderiyorum.

j700
20 Aralık 2017, 15:05
indirdim bakalım nasılmış

MOTORİSK
20 Aralık 2017, 15:06
Coretex a9 açmadı oyun

Ne hatası vermekte? Telefon markanız ve android sürümünüz nedir acaba?

Se-ZeR
20 Aralık 2017, 15:44
Öncelikle tabii ki ellerinize sağlık, ancak Unity kullanarak 3 boyutlu daha güzel görsellere sahip bir versiyon yapsaydınız keşke, 2 boyutlu olunca biraz retro olmuş haliyle.

Alonedark93
20 Aralık 2017, 16:15
https://i.hizliresim.com/LOr6VZ.jpg (https://hizliresim.com/LOr6VZ)

avmert
20 Aralık 2017, 16:49
299 gidip kendi canımızı geçtik, milletin canını tehlikeye atabiliyor muyuz ÖZEL OTOYOLDA :D

The bomb has been planted.

ayzek
20 Aralık 2017, 17:02
299 gidip kendi canımızı geçtik, milletin canını tehlikeye atabiliyor muyuz ÖZEL OTOYOLDA :D

The bomb has been planted.

Şu anlık mümkün değil gibi görünuyor bu arada

Bomb has been defused :)

Mr Joseph
20 Aralık 2017, 20:42
Hocam oyun unity demiştiniz. Bu animate değil mi ?
Oyun hakkında yorum yapıcak olursam. Oyun az parametreli basit, güzel ve zevkli bir oyuna benziyor. Yalnız level sistemi yapsaydınız. Oyuna on küsür harita koysaydınız. Her haritada 50 puan yaptıktan sonra diğer levela atlasak daha güzel olurdu. Böyle biraz basit kaçmış gibi :p
Elinize sağlık ama başarılı oyun. 3 boyuta girecekseniz ekipte eksik var ise dahil olmak isterim. :)

mustafa_325
20 Aralık 2017, 22:09
Yaklaşık 1 dakika içinde oyunu telefonuma yükledim, oynadım ve sildim. Tamam kaliteli bir şey yapmaya imkanınız yok ama en azından pisti büyük yapsaydınız yahu. Arabayla motosiklet fırıldak gibi dönüyorlar pistte. Takip etmeye çalışmanın hiçbir keyifli yanı yok. Aşağıda resmini koyduğum geçen yüzyıldan kalma atari oyunu sizin 2017 yılında yaptığınız oyundan yüz kat eğlencelidir.

http://res.cloudinary.com/nerd-appropriate/image/upload/v1434340004/excitebike_bfpizc.png