Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Raptor_SS
14 Temmuz 2006, 21:42
crea Hoş geldin
Erdem abi egzoz'un sesinden memnunmusun Perşembe günü konuşmuştuk unuttunmu :mrgreen: Neyse ben önümüzdeki ay yaptırcam (Daha güzel ses çıkarsın istiyorum)
caser
15 Temmuz 2006, 00:01
Arkadaşlar iyi akşamlar.
Bu gün ilk defa gördüm hava soğutmalı Raptor'u. Türkiyede seri olarak satışa sunuldu mu ?
Sorularım artıyor ama .. Motor koruyucu (Engine Guard) yasaklanması olayını anlatır mısınız?
Artık kullanılmayacak mı?
Ahmet taner
15 Temmuz 2006, 02:09
En azından BP'ye uğrayıp sizlerle tanışmak isterdim ama hala işdeyim ve Çamlıca'dayım. Muhtemelen ben oradan geçerken sizler gitmiş olursunuz. Gelecek RR'cılardan sadece Ahmet'i tanıyorum.
Ahmet sen etkinliklere baya bir katılmaya başlamışsın arkadaşım:cat:[/QUOTE]
can gerçekten çok keyif alıyorum seninde adın geçiyo bir çok yerde ama denk gelemedik bir türlü, salı akşamları secret garden'dayız gel bence...uzun yol kaldı gurup halinde gitmediğim o da olacak inşallah...:bounce:
Ergin
15 Temmuz 2006, 12:01
Başlık şiştiğinden dolayı temizlik yapılmaya başlanmıştır...Burda amaç başlığı takip eden kullanıcıların içi boş 50 mesaj okumalarından içeriği deneyim ve bilgi olan 20 mesajı sıkılmadan okumalarını sağlamaktır..Bu temizlik yüzünden üyelerin mesajlarında eksilmeler olacaktır
saygılar
maverıck
15 Temmuz 2006, 12:34
arkadaslar motor guzel ama max suratı 250cc ıcın cok dusuk bence bende kymco granddınk150 13hp motor var tek basıma 130km ıkı kısı 120 km ye cıkıyorum.kızmak darılmak yok ama..
demonicdreams
15 Temmuz 2006, 12:47
arkadaslar motor guzel ama max suratı 250cc ıcın cok dusuk bence bende kymco granddınk150 13hp motor var tek basıma 130km ıkı kısı 120 km ye cıkıyorum.kızmak darılmak yok ama..Bunda kızacak darılacak bir şey yok ki. Bu sürat seni tatmin etmeyebilir. Yalnız bu nihayetinde bir cruiser. Sürat namına fazla bir şey beklemek anlamsız olur ki 140 km/s'de fena bir hız değil.
ARKADAŞLAR; bugün saat 15.00 15.30 gibi Katrancı olacağım. Gelecek olan varsa saati denkleştirebiliriz. Muhabbet olur, gönüller coşar :)
caser
15 Temmuz 2006, 12:56
Arkadaşlar dün aksam bir soru sormuştum bilen arkadaşların görüşlerini öğrenmek istiyorum.
Motor koruyucunun yasaklanması konusu ve hava soğutmalı Raptor'un Türkiyede seri üretimde olup olmadiğı
BABAADAM
15 Temmuz 2006, 12:56
ARKADAŞLAR; bugün saat 15.00 15.30 gibi Katrancı olacağım. Gelecek olan varsa saati denkleştirebiliriz. Muhabbet olur, gönüller coşar
benimde arka stop yanmıyor.olmazsa oraya bende ugrayacagım tanışırız artık...
nmurataydin
15 Temmuz 2006, 13:52
arkadaşlar selam...arka amortisörleri ayarlamak istiyorum...tornavida ile zorlandım.baktım nikelajlar bozacağım bıraktım..acaba bunun özel bir anahtarı filanmı var? benim motordan çıkmadı...
demonicdreams
15 Temmuz 2006, 14:11
benimde arka stop yanmıyor.olmazsa oraya bende ugrayacagım tanışırız artık...Orada görüşürüz diyelim o zaman.
muhendis1959
15 Temmuz 2006, 14:15
arkadaşlar selam...arka amortisörleri ayarlamak istiyorum...tornavida ile zorlandım.baktım nikelajlar bozacağım bıraktım..acaba bunun özel bir anahtarı filanmı var? benim motordan çıkmadı...
Takım çantasından böyle bir anahtar çıkması gerekiyor, diğer takımlar varda birtek bu mu yok ,yoksa senin motorundan hiç mi takım çıkmadı, akü dolabının yanındaki üçgen anahtarlı yerde olması gerekiyor.
http://img154.imageshack.us/img154/1452/photo0218os3.jpg (http://imageshack.us)
http://img154.imageshack.us/img154/2978/photo0219vr4.jpg (http://imageshack.us)
Aksu
15 Temmuz 2006, 14:17
Amortisör ayarı için özel anahtar var. Çünkü bu ucu kancalı ve hilal şeklindeki anahtarın kancalı kısmı ayar deliklerine geçiyor ve hilal kısmı amortisörü kavrıyor. Sonra elinde bir bezle beraber güçlü bir şekilde kolu çeviriyorsun. Ayar numaraları 1 çok yumuşak normali 2-3 ancak yüklü olursa 4-5 olabilir. Bazı arkadaşların motorlarındaki amortisör ayarları farklı ayarlarda. Bu farklı ayarlar tabii ki bilerek değildir, servisten o şekilde montajdan çıkmış olabilir. Farklı ayarlı amortisörler çukurdan geçerken motorun arkasını yumuşak ayarlı olan yani küçük numaralı ayarda olan amortisör yönüne doğru birkaç milim de olsa atar. Düzde yumuşak ayarlı yöne doğru hafif basıklık olur. Bu da denge hususunda tehlikedir. VİBRASYON YAPAR. Dolayısıyla her iki amortisör ayar numarası da kaç olursa olsun ama eşit olsun.
Sağlıklı günler kazasız sürüşler.
muhendis1959
15 Temmuz 2006, 14:18
Başlık şiştiğinden dolayı temizlik yapılmaya başlanmıştır...Burda amaç başlığı takip eden kullanıcıların içi boş 50 mesaj okumalarından içeriği deneyim ve bilgi olan 20 mesajı sıkılmadan okumalarını sağlamaktır..Bu temizlik yüzünden üyelerin mesajlarında eksilmeler olacaktır
saygılar
Ellerine sağlık kardeşim, geç bile kaldınız, kimse aradığı cevabı bulamaz olmuştu.:cat: :cat: :cat:
Arkadaşlar iyi akşamlar.
Bu gün ilk defa gördüm hava soğutmalı Raptor'u. Türkiyede seri olarak satışa sunuldu mu ?
Sorularım artıyor ama .. Motor koruyucu (Engine Guard) yasaklanması olayını anlatır mısınız?
Artık kullanılmayacak mı?
Kardeşim Regal-Raptor şu an Türkiye de üretilmiyor fakat İthalatçı firma Sarıkayalar Denizlide çok büyük bir alanda yapılanmaya başladı orada regal i üreteceklerini söylüyorlar, hadi hayırlısı.
Motor koruyucuları neden yasaklasınlar ki, özgür bir ülke ve serbest piyasa ekenomisi, adam üzerine zararlarını da yazdıktan sonra bir sorun olmaz, benim fikrim, yasak konusunda ben hiçbir duyum almadım, ama asla ben kullanmıyorum.:farao: :farao:
Bakırköy civarı motoruları olarak düzenlediğimiz cuma geceleri toplantımıza katılan regalci dostların resimleri.
http://img136.imageshack.us/img136/7185/photo0213ju5.jpg (http://imageshack.us)
Ahmet ve Zafer hararetli bir şekilde regali anlatıyorlar
http://img136.imageshack.us/img136/8080/photo0208qo8.jpg (http://imageshack.us)
Regale olan merak ve ilgi hiç bitmiyor.
http://img136.imageshack.us/img136/9307/photo0207cy1.jpg (http://imageshack.us)
Şunun asaletine bakın.
http://img136.imageshack.us/img136/4681/photo0201hm6.jpg (http://imageshack.us)
Bu da Mehmet Aksu kardeşimizin binmeye kıyamadığı, bu yüzden de sürekli depoda tuttuğu kırmızı regali, alalı neredeyse 2 ay oldu hala 45 Km de, Mehmet beni kızdıracaksın bigün senin motoru alıp Gaziantepe gideceğim, bak o zaman nasıl açılır, gidiş geliş 2500 Km.:queen: :queen:
http://img136.imageshack.us/img136/9781/photo0195lb1.jpg (http://imageshack.us)
Bir regal meraklısı daha, alalım sanada be Kemal şunun güzelliğine baksana:cat: :cat:
Aksu
15 Temmuz 2006, 14:49
Müslüm kardeş
Motor dediğin nedir ki senin canın sağ olsun motor eskir gider yenisini alırsın ama dotluklar eskidikçe güzelleşir pekişir. Sizin gibi dost arkadaşlarla gezmeyince tek başına motor sürüş keyfi olmaz bence. o yüzden bugünkü 45 km. yi beraber 450 lere 4.500 lere çıkaracağız inşallah sağlıklı kazasız sürüşler ile selamlar
nmurataydin
15 Temmuz 2006, 15:35
teşekkür ederim müslüm baba..üşenmemişsin ve resmini yollamışsın amortisör ayar aletinin...ben 2. el aldım motoru aldığım arkadaş motorun üzerinde ne bir el aleti bırakmış nede el kitabını getirmiş...nasıl bulurum o aletten bilmiyorum..belki yaptırabilirim ancak...herşeyini 10 numara yaptım motorun ne ses kaldı ne zırıltı..bir tek amortisör ayarı kaldı..2 kişi bindiğimizde sanki amortisör vuruyor gibi..
okan0055
15 Temmuz 2006, 16:47
arkadaşlar merhaba ben samsundan okan sitenize yeni kaydoldum ama 4 aydır regal sahibiyim üstelikte belkide hiçbirinizin bilemediği kadar bu motorda bilgi sahibiyim (sanırsam) 2, vites dişlim kırıldığında motoru komple rektefe eder gibi söküp taktım tabi bir bilenin yardımıyla ama çoğu işi yine ben yaptım
çok basit bir çalışma prensibi var ayrıca şanzıman çok sade ve basit aynı zamanda nazik yapılmış
dikkat edin derim fazla vuruntu yaptırırsanız elinizde kalabilir benim motorda olduğu gibi ayrıca nasıl resim yollayacağımı bilmiyorum yollayabilirsem ön cam taktım görmenizi isterdim
Aksu
15 Temmuz 2006, 16:50
bir tek amortisör ayarı kaldı..2 kişi bindiğimizde sanki amortisör vuruyor gibi..
Arkadaşım ben Atatürk Hava Limanı altı İDTM sahasındayım yakınsan ara ve gel amortisörünü ayarlarız iki dakikada ayrıca tanışır sohbet ederiz. Mehmet Aksu 0212 465 76 60
nmurataydin
15 Temmuz 2006, 17:01
Arkadaşım ben Atatürk Hava Limanı altı İDTM sahasındayım yakınsan ara ve gel amortisörünü ayarlarız iki dakikada ayrıca tanışır sohbet ederiz. Mehmet Aksu 0212 465 76 60
Kusura bakma dışarıdaydım şimdi geldim yeni gördüm mesajını...Keşke çok isterdim ben Marmaristeyim....yinede saolasın...
muhendis1959
15 Temmuz 2006, 18:52
teşekkür ederim müslüm baba..üşenmemişsin ve resmini yollamışsın amortisör ayar aletinin...ben 2. el aldım motoru aldığım arkadaş motorun üzerinde ne bir el aleti bırakmış nede el kitabını getirmiş...nasıl bulurum o aletten bilmiyorum..belki yaptırabilirim ancak...herşeyini 10 numara yaptım motorun ne ses kaldı ne zırıltı..bir tek amortisör ayarı kaldı..2 kişi bindiğimizde sanki amortisör vuruyor gibi..
Rica ederim dostum inan zevk alıyorum, sen bu takım çantasını aldığın vatandaştan bi sor,gerçi sormuşsundur ama,yok derse, bu takımları sarıkayalar adrese gönderiyor,sarıkayaların adresini ve telefonlarını bul ara sana göndereceklerdir, sarıkayalarda parça işi biraz düzelmiş sanıyorum,halledeceklerdir,
KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER.
Müslüm kardeş
Motor dediğin nedir ki senin canın sağ olsun motor eskir gider yenisini alırsın ama dotluklar eskidikçe güzelleşir pekişir. Sizin gibi dost arkadaşlarla gezmeyince tek başına motor sürüş keyfi olmaz bence. o yüzden bugünkü 45 km. yi beraber 450 lere 4.500 lere çıkaracağız inşallah sağlıklı kazasız sürüşler ile selamlar
Sağol Mehmet kardeşim,allah razı olsun,inşallah hep beraberiz,ama sen şu Ankara işini bi düşün,:queen: :queen:
Topuz
15 Temmuz 2006, 19:05
okan0055;
4 ay sonra aramıza hoş geldiniz. regal konusundaki tecrübelerinizden faydalanmak isteriz. bazı arkadaşlar 1 yıldır regal kullanıyor ama dişli kırma konusunda sizin kadar bilgi sahibi değiller. söz konusu dişliyi nasıl oldu da kırdığınızı açıklarsanız iyi olur.
Can.;
motor bloğundan gelen ses ile ilgili "3000 km.den sonra bizim motorlarda subap ayarı yapılması gerekiyor" diyorsunuz. daha önceden arkadaşlardan böyle bir şey yaptıran olduğunu hatırlamıyorum. var mı arkadaşlar?
KALDERA
16 Temmuz 2006, 00:29
Can.;
gelen ses ile ilgili "3000 km.den sonra bizim motorlarda subap ayarı yapılması gerekiyor" diyorsunuz. daha önceden arkadaşlardan böyle bir şey yaptıran olduğunu hatırlamıyorum. var mı arkadaşlar?
süpap ayarının yapılmasını gerektiren durumlar farklıdır...
sanırım o arkadaş duyduğu sesi süpap sesine benzetti..ancak burdada tam bilgi verilmemiş.motor soğukmu sıcakmı acaba...burası önemlidir.süpap ayarını gerektiren durumları özetlersek..
1)motorda kompresyon oldukça zayıflamıştır.
2)motorun gücü azalmıştır
3)bol dumanlı bir egzost mevcuttur..
bu belirtilerin dışında duyulan bir sesi süpap ayarı gerekir diye yorumlamak
kısmen doğru olmayabilir...
3000 kmde süpapların aşınması olağan bir durum değildir..motorun hararete maruz kalması gerekir...özellikle egzost süpapı bundan maksimum zarar görür
http://img299.imageshack.us/img299/4198/adszny1.jpg (http://imageshack.us)
sıcaklığın artması sonucu metal kısımlar genleşir..çok küçük bir miktar boyu uzar.resimdede görüldüğü
gibi sağdaki süpap aşağı doğru uzama yapmış.süpap sapları üst bağlantı yerlerinden uzayamayacağı
için genleşmeyi alttan tamamlamış..bu durumda yukarda yazdığım 3 maddelik sorun oluşacaktır..
ben raptorun 10000 km yi tamamlayanınıda biliyorum..herhangi bir sorun olmamış..üst kapak hiç açılmamış yani..
caser
16 Temmuz 2006, 01:06
Arkadaşlar...
Siyah bir Raptor arıyorum. Satmak isteyen arkadaşım olursa haberleşelim lütfen..
bozkurt
16 Temmuz 2006, 10:44
Crea,aramıza hoşgeldin kardeşim.Gönlündeki aslanı en kısa zamanda alırsın inşallah.
Okan0055,sende hoşgeldin.Topuz'un sormuş olduğu sorulara cevapları bende merakla bekliyorum.Kazasız sürüşler.
Nmurataydin,Amarsitörlerin iki kişi ile vurma sorunu bende de var.(Bu arada ayarlar 5'te)Servise gittiğimde amarsitörlere önce bakım yapmak gerektiğini olmazsa yenisi ile değiştirileceğini söylediler.Hangimiz önce netice alırsak sonuçları bildirelim.Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kalın.
muhendis1959
16 Temmuz 2006, 12:37
Hakan ben Creative Zen Touch kullanıyorum tavsiye ederim. Ipod'da olabilir.
Motor bloğundan gelen ses muhtemelen subaplardan geliyor. 3000 km.den sonra bizim motorlarda subap ayarı yapılması gerekiyor. Motor yeni olduğu için 3000-4000 km.aralığında subap ayarı bozulmaya başlıyor ve motor bloğundan tıkırtı gelmeye başlıyor. iyi bir yere yaptırın derim. Subap ayarını elektronik cihazlarla yapan japon servisleri olabilir mesela. Hassas ve ince bir iş...
:cat:
Değerli kardeşim, bu sibop ayarı meselesi kafama takıldı, sen nerden öğrendin 3000-4000 Km de sibop ayarı gerektiğini, ben servislere sordum bu motorların öyle kolay kolay sibop ayarı istemiyeceği yolunda, zaten bizim motorlar üstten eksantrik, bencede sibop ayarı öyle kolay kolay bozulmaz, ancak motor hararet falan görürse, zaten motor söküleceğinden toplıyan usta sbop ayarlarına bakacaktır. Sen yine de bana bu bilgiyi nereden aldığını yazarsan sevinirim.
KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER
Kemal
16 Temmuz 2006, 13:24
http://img136.imageshack.us/img136/9781/photo0195lb1.jpg (http://imageshack.us)
Bir regal meraklısı daha, alalım sanada be Kemal şunun güzelliğine baksana:cat: :cat:
Gördüğünğz gibi merakla bakan ve neredeyse tüm resimlerde ben varım. Tek sorunum vitesli hiç kullanmadım ve ara sokaklarda çok takılıyorum. Bi bakmışsınız regal almışım. Bu arada bu motoru getiren firmanın bir websitesi var mı? İncelemem gerekiyor.
john doe
16 Temmuz 2006, 17:12
Gördüğünğz gibi merakla bakan ve neredeyse tüm resimlerde ben varım. Tek sorunum vitesli hiç kullanmadım ve ara sokaklarda çok takılıyorum. Bi bakmışsınız regal almışım. Bu arada bu motoru getiren firmanın bir websitesi var mı? İncelemem gerekiyor.
http://www.yellowrockmotorcycle.com/
Unicorn Knight
16 Temmuz 2006, 19:02
üçdür yazdıklarımı silip yeni baştan yazıyorum...tam olarak ne yazacağıma ne yazmam gerektiğine hala karar veremedim...yani böylesi bir büyüklük,böylesi bir ağabeylik...en çok sıkıştığım anda forum dışında daha önce hiç görmediği ya da tanımadığı halde koşa koşa,söylediği zamandan da önce gelmesi...olay ne midir???ben bugün emniyet genel müdürlüğünün 2 gün önce tüm trafik birimlerine gönderdiği önem derecesi yüksek bir emrin kurbanı olanların arasına girdim,sabah saat 9:00-9:30 arası kumburgaz çıkışı (istanbul yönü) mevkiinde uygulama yapan otoyol trafik polisleri tarafından durduruldum ve a2 yerine b sınıfı ehliyete sahip olduğum için motorum bağlandı...gayet çileli ve bunaltıcı bir süreçti bu,neredeyse ağlayacaktım sinirden...ardından savcılığa çıkarıldık ama savcı başka bir olayla ilgili otopsiye gittiği için işimiz öğleden sonraya kaldı...bu arada motoru çıkartabilmem için kesinlikle a2 ehliyete sahip biri gerektiğini söylediler...kimleri aramadım ki...tanıdığım hemen herkes bir bahane sürdü ileri...sonra aklıma 1-2 gün evvel müslüm abinin (mühendis1959) forumda cep numarasını yayınladığı geldi...pazar günü saat 11'de ben daha önce hiçbir tanışıklığım olmayan bu "insanı" aradım bir umut deyip...ben kötü bir karşılama beklerken gayet sıcak ve iyiniyetli bir insan çıktı karşıma,açıkçası belki de ben olsam onun yerinde terslerdim pazar günü bu saatte aranır mı diye...ama o tam tersini yaptı...taaa merter'den kalktı motoruna atladı ve geldi...beraber silivri bölge trafiğe gidip trafikten men hükmünü kaldırtıp ardından motoru teslim almaya kumburgaz'a geri döndük...düşünüyorum,düşünüyorum,hala daha bunlar,bu yazdıklarım yeterli gelir mi,geliyor mu bilmiyorum...abi sen o kadar iyi bir insansın ki,onca tanıdığım adam 40 türlü mazeret gösterip gelmezken sen sırf ikiteker kardeşliği adına geldin...inan bana ben senin hiçbir şekilde hakkını ödeyemem...arkadaşlar belki bu tarz bir durumda da siz kalırsanız yardım edemem ama işte olmadığım sürece büyükçekmece bölgesinde yaşayacağınız her problemde emin olun elimden geleni yapmaya çalışacağım bende...numaram 05364105912...tekrar tekrar teşekkür ederim abim,allah razı olsun,sen olmasan o motor çok yatardı o otoparta...
Kemal
16 Temmuz 2006, 20:20
Müslüm abi iyi adamdır kendisine yakışanı yapmış ki bugün ben biliyorum başka planları vardı. İşte dayanışma büyüklük budur. :rendeer:
nmurataydin
16 Temmuz 2006, 21:32
Crea,aramıza hoşgeldin kardeşim.Gönlündeki aslanı en kısa zamanda alırsın inşallah.
Okan0055,sende hoşgeldin.Topuz'un sormuş olduğu sorulara cevapları bende merakla bekliyorum.Kazasız sürüşler.
Nmurataydin,Amarsitörlerin iki kişi ile vurma sorunu bende de var.(Bu arada ayarlar 5'te)Servise gittiğimde amarsitörlere önce bakım yapmak gerektiğini olmazsa yenisi ile değiştirileceğini söylediler.Hangimiz önce netice alırsak sonuçları bildirelim.Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kalın.
ben amortisör ayarının kaçta olduğunu bile bilmiyorum..çünki 1.2.3.4.5 nolu sayılar yazılı sadece ama hangi ayarda olduğu nereden belli başka herhangi sayıya denk gelen bie işaret filan yok...sadece 1 de olduğunu tahmin ediyorum..alet de olmadığı için deneme yanılma yapamıyorum...:pr:
muhendis1959
16 Temmuz 2006, 21:49
üçdür yazdıklarımı silip yeni baştan yazıyorum...tam olarak ne yazacağıma ne yazmam gerektiğine hala karar veremedim...yani böylesi bir büyüklük,böylesi bir ağabeylik...en çok sıkıştığım anda forum dışında daha önce hiç görmediği ya da tanımadığı halde koşa koşa,söylediği zamandan da önce gelmesi...olay ne midir???ben bugün emniyet genel müdürlüğünün 2 gün önce tüm trafik birimlerine gönderdiği önem derecesi yüksek bir emrin kurbanı olanların arasına girdim,sabah saat 9:00-9:30 arası kumburgaz çıkışı (istanbul yönü) mevkiinde uygulama yapan otoyol trafik polisleri tarafından durduruldum ve a2 yerine b sınıfı ehliyete sahip olduğum için motorum bağlandı...gayet çileli ve bunaltıcı bir süreçti bu,neredeyse ağlayacaktım sinirden...ardından savcılığa çıkarıldık ama savcı başka bir olayla ilgili otopsiye gittiği için işimiz öğleden sonraya kaldı...bu arada motoru çıkartabilmem için kesinlikle a2 ehliyete sahip biri gerektiğini söylediler...kimleri aramadım ki...tanıdığım hemen herkes bir bahane sürdü ileri...sonra aklıma 1-2 gün evvel müslüm abinin (mühendis1959) forumda cep numarasını yayınladığı geldi...pazar günü saat 11'de ben daha önce hiçbir tanışıklığım olmayan bu "insanı" aradım bir umut deyip...ben kötü bir karşılama beklerken gayet sıcak ve iyiniyetli bir insan çıktı karşıma,açıkçası belki de ben olsam onun yerinde terslerdim pazar günü bu saatte aranır mı diye...ama o tam tersini yaptı...taaa merter'den kalktı motoruna atladı ve geldi...beraber silivri bölge trafiğe gidip trafikten men hükmünü kaldırtıp ardından motoru teslim almaya kumburgaz'a geri döndük...düşünüyorum,düşünüyorum,hala daha bunlar,bu yazdıklarım yeterli gelir mi,geliyor mu bilmiyorum...abi sen o kadar iyi bir insansın ki,onca tanıdığım adam 40 türlü mazeret gösterip gelmezken sen sırf ikiteker kardeşliği adına geldin...inan bana ben senin hiçbir şekilde hakkını ödeyemem...arkadaşlar belki bu tarz bir durumda da siz kalırsanız yardım edemem ama işte olmadığım sürece büyükçekmece bölgesinde yaşayacağınız her problemde emin olun elimden geleni yapmaya çalışacağım bende...numaram 05364105912...tekrar tekrar teşekkür ederim abim,allah razı olsun,sen olmasan o motor çok yatardı o otoparta...
Onur Değerli Kardeşim, yazdıkların beni duygulandırdı, çok sağol, benim yaptığımı her motorcu yapardı sen merak etme, mutlaka hepsinin bir işi vardır,sen kötümser olma, ben tüm hayatım boyunca insanlara yardım etmeye çalıştım,takdir yüce allahındır, bunları burada anlatmak bana yakışmaz.
Sen aradığında sesin o kadar titrek ve panikti ki ben önce kaza falan oldu diye korttum ama motorun bağlandığını söyleyince rahatladım,benim en çok korktuğum kaza.
Bu vesileyle arkadaşlara motorlar üzerinde çok sıkı denetimlerin başladığını haber vereyim, ARKADAŞLAR DİKKAT MOTORLAR ÜZERİNDE SIKI DENETİMLER BAŞLADI, ehliyeti olmıyanlar trafiğe çıkmasın, cezası ağır, son pişmanlık fayda etmez, kumburgazdaki motorları görünce şaşırdım, sadece 15 dakikada yanlış saymadıysam 7 motor getirdiler otoparka, biz ONUR un motorunu alırken bir de resimlerini çektim bakın motor galerisi gibi,
http://img508.imageshack.us/img508/874/photo0225ua5.jpg (http://imageshack.us)
İşte bu motorların hepsi bu gün,yarın bu sıcakta savcılık mahkeme silivri sonra tekrar kumburgaz yapacak tabi en önemlisi A2 ehliyeti olan birini bulacaklar,
A2 EHLİYETİ OLAN ARKADAŞLAR MOTOSİKLETLİ ARKADAŞLARA YARDIMCI OLUN SADECE 1-2 SAT VAKTİNİZİ ALIR O KADAR, KESİNLİKLE EHLİYETE BİR CEZA FALAN YAZMIYORLAR, SADECE TRAFİKTE MOTOR SAHİBİ MOTORUMU .......ŞAHIS ALABİR DİYE BİR KAĞIT İMZALIYOR O KAĞITLA OTOPARKA GİDİP MOTOR TESLİM ALINIYOR, AKSİ TAKTİRDE OTOPARK ÜCRETİ GÜNLÜK 6-10 ytl.:cat:
KAZASIZ BELASIZ EHLİYETLİ SÜRÜŞLER
Müslüm abi iyi adamdır kendisine yakışanı yapmış ki bugün ben biliyorum başka planları vardı. İşte dayanışma büyüklük budur. :rendeer:
Kemal kardeşim sağol iltifatların için sen beni yakınen tanıyorsun, biliyorsun iki elim kanda da olsa yardıma ihtiyacı olanları asla yolda bırakmam.:cat: :cat:
ushendim
16 Temmuz 2006, 22:19
artık bu foruma gırmeden gecmıyor gunler ıtalyada ve aranızdakı arkadaslıga ımrenıyorum tebrık edıyorum sızlerı keske rr olsa keske sızle beraber vakıt gecırme sızlerı tanıma sansım olsa keske
caser
16 Temmuz 2006, 22:44
Değerli arkadaşlar ve küçüklerim (42 yaşındayım rahatça kullanabilirim bu tabiri sanırım:)
Buradaki dostluk ve yardımlaşmaya hayran olmamak elde değil. İnşallah aradığın siyah Raptor' u alınca aranıza katılacağım. Şimdilik tek yapmakta olduğum motosiklet.net' i karıştırırken okuduğum bir yazıdan alıntı ekliyorum
" Bir de şu meşhur, Çinli motorların hepsinde olan vites geçişleri ve 2'den 1'e ya da 1'den boşa alırken zorlanma durumu olayını da öğrendim. Vites kutusundaki bir milin gerekenden kısa olmasından kaynaklanıyormuş. Bir şekilde kullanıyorsunuz ama bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için mil'in uzatılması gerekiyor. 15 YTL'lik bir uygulama ile sorun ortadan kalkıyormuş. "
Belki bir anlamı vardır bu sözlerin çünkü sarf eden kişi suzuki bayii'nde çalışan bir şahıs.
BABAADAM
16 Temmuz 2006, 23:50
bu yaşanana ve yapılana söylenecek söz bulamıyorum.......
birkaç kere yazmıştım ''KİŞİ KENDİNE YAKIŞANI YAPAR.'' diye ve sizi şahsen tanıdığım için yazabilirim sanırım,bu güzellik size çok yakıştı abi.....
iyiki varsın müslüm abi...saygılar.
(bu yazıyı özelden yazacaktım ama duygumu herkesle paylaşmak istedim)
batista123
17 Temmuz 2006, 00:19
Değerli arkadaşlar ve küçüklerim (42 yaşındayım rahatça kullanabilirim bu tabiri sanırım:)
Buradaki dostluk ve yardımlaşmaya hayran olmamak elde değil. İnşallah aradığın siyah Raptor' u alınca aranıza katılacağım. Şimdilik tek yapmakta olduğum motosiklet.net' i karıştırırken okuduğum bir yazıdan alıntı ekliyorum
" Bir de şu meşhur, Çinli motorların hepsinde olan vites geçişleri ve 2'den 1'e ya da 1'den boşa alırken zorlanma durumu olayını da öğrendim. Vites kutusundaki bir milin gerekenden kısa olmasından kaynaklanıyormuş. Bir şekilde kullanıyorsunuz ama bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için mil'in uzatılması gerekiyor. 15 YTL'lik bir uygulama ile sorun ortadan kalkıyormuş. "
Belki bir anlamı vardır bu sözlerin çünkü sarf eden kişi suzuki bayii'nde çalışan bir şahıs.
Hoş geldiniz, ilginiz için teşekkürler, bahsettiğiniz durum masai grand eagle 250 (suzuki servisleri yetkili) motorları için geçerli (kardeşim aldı da oradan biliyorum) su ana kadar bizim motorlarda böyle bir sorun yasanmadı yada ben duymadım.
Mühendis bey , Kaldera,
bu formun ilk açıldığından bu yana buradayım ,forumun genel amacını en canlı tutan üyelersiniz. (arada sırada atışssanız da:rendeer: )
Mühendis bey oldukça aktif , sağolsun her konuda araştırıyor yazıyor.
Kalderada iş gezileri fırsat verdikce yardımcı .
Her ikinizede teşekkür ederim.
Bu arada motorum fazla yakıyor . hava filtresi hariç neden olabilir ne ler yaptırmallıyım???
Birisi performans filtre den takmıştı uzun zamandır bu filtreleri incelemiştim ama bizim motora uymaz diye dusunuyordum . K&N filtrelerden hangisi bizimkine uyar bilen varmı??? Veya başka bir filtre onerisi olan....
Can.
17 Temmuz 2006, 00:49
Değerli kardeşim, bu sibop ayarı meselesi kafama takıldı, sen nerden öğrendin 3000-4000 Km de sibop ayarı gerektiğini, ben servislere sordum bu motorların öyle kolay kolay sibop ayarı istemiyeceği yolunda, zaten bizim motorlar üstten eksantrik, bencede sibop ayarı öyle kolay kolay bozulmaz, ancak motor hararet falan görürse, zaten motor söküleceğinden toplıyan usta sbop ayarlarına bakacaktır. Sen yine de bana bu bilgiyi nereden aldığını yazarsan sevinirim.
KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER
Merhaba,
Kaldera'da detaylı bilgiler paylaşmış teşekkürler. Benim evimin çok yakınında yamaha'nın ve başka japonların yetkili servisi olan 50 yaşında tek işi bu motorlara servis vermek olan değerli bir abinin dediği bu. Sıfır motorların belli bir km.den sonra oturmaya başladığını ve bu süre zarfında sübap ayarlarında bozulma olacağını ve elektronik cihazların yardımı ile ayarlanmasının sağlıklı olacağının ve motor ömrü açısından önemli olduğunu söyledi. Ticari amaçlı bunu bana söylemedi çünkü ben garanti kapsamında servisinden başka bir yere gitmeyeceğimi daha önceden kendisine söylemiştim zaten o da farklı birşey söylemedi.
Ahmet taner
17 Temmuz 2006, 01:46
hepte benim motora bakmışsın:)...bence sana ragal yakışır fazla düşünme bir kaç sürünce nasıl alıştığına sen bile inanamıcaksın..bana öyle olmuştu çok düşündüm maxi scooter mı alsam diye ama şu anda doğru kararı verdiğimi düşünüyorum..
galipo
17 Temmuz 2006, 01:49
regal raptor ankara bayisini bilen arkadaslar var mı ?
Ahmet taner
17 Temmuz 2006, 01:59
ne diyebilirimki ben sanada ayrıca teşekkür ediyorum...bu kadar güzel ifade ettiğin için eminim yarın öbür gün başka arkadaşlarımızın başına benzer durumlar gelince müslüm abi örnek olacaktır, ve herkez olması gerektiği gibi yardıma koşacaktır ..müslüm abi hakkında fazla söze gerek duymuyorum tek diyebileceğim tanımanız lazım...ben tanıyorum ve kendimi şanslı hissediyorum..
Topuz
17 Temmuz 2006, 11:18
Unicorn Knight;
mazeret belirtip gelmeyen tanıdıklarınıza biraz sitem etmişsiniz. eğer bu tanıdıklarınız, bu forum üyelerinden ise, bu yazdıklarınızı okuduklarında size darılabilirler. "keşke böyle yazmasa idi" diye içimden geçirirken, mühendis1959'un yazısını okudum. doğrusu mühendis1959 bazı ifadelerinde çok haklı. ama "benim yaptığımı her motorcu yapardı" ifadesi, hoşgörüsünden kaynaklanıyor olmalı. gerçekten insanların işi olabilir, geçerli nedenleri bulunabilir. bilemeyiz ve böyle bir durumda onlara darılmaya da hiç hakkımız yok. forumdan epeydir tanışıyoruz ve siz hala bir A2 sürücü belgesi almadı iseniz ki öyle.. bunda size yardıma gelmeyen arkadaşlarınızın hiç bir kabahati yok. bu yazdıklarımdan dolayı bana da darılmazsınız umarım. geçmiş olsun dileklerimi de iletmiş olayım.
mühendis1959'u da bu davranışından dolayı takdir ediyorum. arkadaşlar biz madem motosiklet süreceğiz tüm prosedür tamam olmalı. önce A2'mizi alıyoruz. vergi ve sigortalarımızı ödüyoruz. motosikletimiz sürekli bakımda ve sürüş güvenliği için gerekli kıyafetimizi temin ediyoruz. trafikte kurallara uyuyoruz. biz önce üzerimize düşeni yapmalıyız. ondan sonra varsın polis durdursun.
BFurkanK
17 Temmuz 2006, 11:23
web sitesi varmı????
demonicdreams
17 Temmuz 2006, 12:23
Cumartesi günü iş çıkışı Katrancıya gittim. Belki hatırlarsınız, akü problemim vadı. Bir önceki gidişimde şarj etmişlerdi ama bu beni ancak bir hafta idare edebilmişti. Cumartesi günü tekrar gittiğimde şarjını ölçüp bana akünün 'çöp' olduğunu söylediler. Ana bayi olduğundan garanti kapsamında değiştirebilmek için Aykon'u aramaları gerekiyormuş sanırım ama Ali Usta orada olmayacağı için aramadılar. Daha sonra bir sorun çıkma ihtimaline rağmen "aman be" diyerek hemen yeni bir akü taktılar. Bir form doldurdular ve işlemi garanti belgesine işleyip "hayırlı olsun" dediler. İlk kez servise böyle bir şey için işim düşmüştü. Sağdan soldan duyduklarıma göre -ki buna dev firmalar da dahil- sorun basit olsa da bu kadar çabuk çözülemiyormuş. Bir vida için bile müşteriyi 'sallayanlara' örnek olur umarım.
O gün ev sahipliğini güzel yapan ve oradan mutlu ayrılmamı sağlayan Serdar Katrancıya, tesadüfen orada olan ve sorduğum alakalı alakasız her soruya sıkılmadan cevap veren, motorumun üzerindeki kiri benden çok kafaya takıp yıkattırmaya çalışan muhendis1959 (müslüm) abiye ve oradan dönüşte Kağıthane'ye beraber sürüp Sanayi Mh.'de bana üç bardak çay ısmarlayıp muhabbetini paylaşan, ertesi günü Beylikdüzü kahvaltısına beraber gittiğimiz babaadam (zafer) abiye teşekkür ediyorum.
web sitesi varmı????
www.yellowrockmotorcycle.com
BFurkanK
17 Temmuz 2006, 12:26
saolasın demonicdreams
carvalho
17 Temmuz 2006, 12:38
artık bu foruma gırmeden gecmıyor gunler ıtalyada ve aranızdakı arkadaslıga ımrenıyorum tebrık edıyorum sızlerı keske rr olsa keske sızle beraber vakıt gecırme sızlerı tanıma sansım olsa keske
Sevgili dostum, internetin güzelliği bu işte mesafe tanımaksızın kurulan dostluk. Ben de henüz yüz yüze tanışma fırsatı bulamadım sevgili dostlarla ama bu ortak paylaşım bu sıcaklığı sonuna kadar hissettiriyor. "aranızdaki" değil "aramızdaki" aslında söz konusu olan...
Söylediğine göre İtalya'da yaşıyorsun. Senden küçük bir bilgi rica edebilir miyim? Menşei italya olan www.wheelup.biz internet sitesinin güvenilirliğini olası bir dolandırıcılığa uğramadan önce nasıl test edebilirim. Linkler ve iletişim adresleri doğru mudur sence??
Tuhaf bir istek oldu biliyorum, hani duymuşluğun ya da online alışveriş yapmışlığın vardır belki diye şansımı deneyeyim dedim. Fiyatlar çok uygun da.
Sevgiler...
Ahmet taner
17 Temmuz 2006, 13:04
mühendis1959'u da bu davranışından dolayı takdir ediyorum. arkadaşlar biz madem motosiklet süreceğiz tüm prosedür tamam olmalı. önce A2'mizi alıyoruz. vergi ve sigortalarımızı ödüyoruz. motosikletimiz sürekli bakımda ve sürüş güvenliği için gerekli kıyafetimizi temin ediyoruz. trafikte kurallara uyuyoruz. biz önce üzerimize düşeni yapmalıyız. ondan sonra varsın polis durdursun.[/QUOTE]
Kesinlikle katılıyorum ne kadarda güzel yazmışsın madem bu motora binicez ne gerekiyosa ehliyet vs tam olmalı herşeyimiz sonra rahat rahat gezelim hep beraber..ama forumdan olsun dışardan olsun tanıdığım bir çok mt kullanıcısı sınava girmiş ehliyetlerini almayı bekliyolar bir kısmıda kursa kayıt aşamasında...iki ay süre bence çok fazla bende bekledim o süreyi arkadaşları anlıyorum...ama yapacak bişey ...en önemlisi cana bişey gelmesin kazasız sürüşler herkeze..
Aksu
17 Temmuz 2006, 13:21
regal raptor ankara bayisini bilen arkadaslar var mı ?
Ben motoru oradan aldım gayet güzel toplanmış. Adı::Birol Gözen Adres: Şaşmaz Oto Sanayi sitesi No:43 Ankara 0312 278 01 83 0535 220 77 67 kendisi eski motorcu ve tamircidir. Benim ismimi ver yardımcı olur her hususta. Selamlar Mehmet Aksu
BFurkanK
17 Temmuz 2006, 16:07
DADYW DD250E-9 100km de kaç litre yakıyor????
Can.
17 Temmuz 2006, 16:16
Arkadaşlar merhaba,
Daha büyük ve güçlü bir japon almak için motorumu satıyorum.
Detaylarını ilanlar bölümünden görebilirsiniz.
İlgilenen arkadaşlar olursa bilgilerine.
wkemal
17 Temmuz 2006, 17:04
arkadaşlar topici baştan sona okudum bırakın motoru birbirinze bagkı olmanızın yüzünden bende regal almaya karar verdim bu motorun en son modeli hangisi ve siz hangisini tavsiye edersin bir de en uygun peşin para alacagım yeri önerirmisiz saygılar
BFurkanK
17 Temmuz 2006, 17:09
muhendis1959
17 Temmuz 2006, 17:10
Onur kardeşimizin motorunu pazar günümü feda ederek gidip bağlandığı kumburgaz daki otoparktan çıkartmak, BENİM İÇİN MOTOSİKLET SAHİBİ BİRİNİN İSTEDİĞİ YARDIMA KOŞMAKTIR, burada yine söylüyorum, bu yardım isteme olayı kim nerde ne şartlarda olursa olsun, sebebine bakmaksızın, HATTA YARDIM İSTEYEN ŞAHIS SUÇLU BİLE OLSA, yardım dediğinde ben iki elim kanda bile olsa yardım etmeye çalışırım, bu bazı şahıslar için geçerli olmıyabilir, yani şahıs diyebilir "boşver kardeşim çeksin cezasını, ehliyetsiz çıkmasaydı" gibi bir kelam edebilir, bu benim için geçerli değildir, o zaten cezasını bulmuş, 600 küsur ceza ,çekilen o kadar eziyet, yetmezmi, birde ben mi adama ceza vereyim git ne halin varsa gör mü diyeyim,TÜRKLER AMAN DİYEN HİÇBİR CANLIYA KÖTÜLÜK EDEMEZ, bu genlerimizde var bizim.:cat:
Arkadaşlar yazdığınız mesajlara çok teşekkür ederim ama inanın büyütmeye değmez, ben inanıyorum ki bu yardım çağrısına mutlaka müsait olsaydı tüm motosikletli kardeşlerim koşardı. O yüzden kimse kimseye çamur atmasın, vicdan azabıda duymasın.:farao:
ARKADAŞLAR EHLİYETSİZ LÜTFEN ÇIKMAYIN, BİRSÜRE UYGULAMALAR DEVAM EDECEKTİR, CANINIZ YANMASIN.:cat:
Dostum bizim motorlar ortalama 3.5 litre yakar, basmaya görede değişir.
arkadaşlar topici baştan sona okudum bırakın motoru birbirinze bagkı olmanızın yüzünden bende regal almaya karar verdim bu motorun en son modeli hangisi ve siz hangisini tavsiye edersin bir de en uygun peşin para alacagım yeri önerirmisiz saygılar
Arkadaşım burada bayii ismi verirsek reklama girer yanlış anlaşılır, ama ben maslaktaki Atatürk sanayi sitesindeki KATRANCI OTOMATİVDEN ALDIM fiyatını sor, diğer bayilere de sor, sezon artık kapanıyor, motosiklet satışları düşüyor, o yüzden bayiler umulmadık fiyatlar söylüyorlar, araştırmadan alma, SENİDE ARAMIZDA GÖRMEK İSTERİZ.:rendeer: :rendeer:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO