PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133

cynt
21 Haziran 2006, 01:05
Zzırıltı eksozun içinden geliyor arkadaşlar ...
Bazı makinalarda eksoz içinde ki susuturucunun (ilk susturucu) leğiminin kırılması sonucunda susturucu motor deirine bağlı olarak ses yapmaya başlıyor. dikkatli dinlerseniz sesin önden değil eksoz dan geldiğini anlayacaksınız .Y da bir arkadaşınız siz gaz verirken ayağıyla eksoz u dürterse sesin dağıuldığını farkedersiniz ...

TycOOn
21 Haziran 2006, 01:34
arkadaslar o zırıltının km saati ve telinden gelmesi mümkün değil çünkü ses devir çok yüksekteyken gelmekte dolayısıyla yüksek hızlarda km teli çok daha fazla dönmesine ragmen düşük devirde ses yapmıyor.
eger egzoz içindeki eski kaynaklardan geliyo ise benim motorum daha 1000 km de bende o zırıltı olmaması lazım.
ben hala o sesin sıcak su hortumları üzerine sarılı olan yay şeklindeki tellerden geldiğini düşünüyorum ama bi icraat yapmaya gerek duymuyorum.

TRADER
21 Haziran 2006, 02:15
selam arkadaşlar......DUYURULUR:
okuyunca sizinlede paylaşayım istedim
herşey gönlünüzce olsun...........

Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, köprü ve otoyol geçişlerinde uygulanan motosiklet ücret tarifelerine ilişkin işlemini iptal etti.

Mustafa Reşit Arnık adlı vatandaş, Karayolları Genel Müdürlüğünün 1 Temmuz 2004 tarihli köprü ve otoyol gişelerinde, motosikletlerle, ağırlığı 3 tonu bulan otomobil, minibüs ve kamyonetlere aynı ücreti öngören işleminin iptali istemiyle dava açmıştı
Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, motosikletlerin, ücret toplama sisteminde uygulanan beş araç sınıfında 1. sınıfa dahil edilerek belirlenen ücret tarifesine ilişkin işlemini iptal etti.

İdare Mahkemesi, motosikletlerin kapladığı alan ve boyut ile kullanış şekli itibariyle otomobil, minibüs, kamyonet ve kamyon sınıflandırmasına dahil edilmesinin mümkün olmadığına işaret etti.

Mahkeme, motosikletlerin otomobiller ile aks aralığı 3.20 metreden küçük kamyon, kamyonet ve minibüs sınıfına dahil edilmesine ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmadığını vurguladı.

Bu ne anlama gelıyor.. su an 2100 verıyoruz KGS ıle .. bundan sonra ne verıcez??

Topuz
21 Haziran 2006, 02:27
gyazıcı; özel mesajlar konusundaki uyarınıza katılıyorum. ancak, bazı durumlar diğer topik üyelerini de ilgilendiriyor. bu nedenle isme yazılı olan ifadelerin bazılarına ait cevaplar, özel mesaj ile verilmiş olsa.. bilgi paylaşımı olamayabilir.

babaadam; köprü geçişleri ile ilgili açıklayıcı bilgileriniz için ben de teşekkür ederim. ancak, sonuç olarak ne olduğunu ordan anlayamadım. yani şimdi sonuç olarak motosikletler kaç TL ödeyecek belli mi.. belli değil mi? yoksa.. ikinci bir emre kadar.. eski uygulama devam mı edecek?

bozkurt; ilginiz için teşekkürler. mahçup oldum. eşiniz ile yaptığınız uzun yol ile ilgili önceki sorumu aynen alıyorum. sırası ile cevaplarsanız memnun olurum:

1. uzun yolda giderken.. bazen 140 gördüğünüzü yazıyorsunuz. 140 olmasa da mesela 120 civarı ile siz ilerlerken.. yanınızdan hiç süratli bir TIR yada otobüs geçti mi? geçti ise böyle bir araç geçişi sonrası arkadan meydana gelen türbülans ile ilgili regal ne gibi bir tepki veriyor..

2. bu yolculukta siz de bel ağrısı, bacak ağrısı, kol ağrısı vb. filan oldu mu?

3. bu yolculukta eşinizde bel ağrısı, bacak ağrısı, kol ağrısı vb. filan oldu mu? yada kayda değer neler söyleyebilirsiniz?

4. bu yolculukta yağmura yakalandınız mı? yakalandınız ise dikkate değer belirtmeniz gereken bir durum oldu mu?

5. bu yolculukta gece sürüşü yaptınız mı? yaptınız ise dikkate değer belirtmeniz gereken bir durum oldu mu?

6. motorun önüne taktığınız cam.. gerçekten işe yarıyor mu? bildiğim kadarı ile rüzgarın.. kucak ve göğüs bölgesine gelmesini engelliyor. zaten mont giyiyorsunuz ve böyle bir rüzgardan üşümezsiniz. uzun yol için, ciddi anlamda böyle bir cama sizce gerek var mıdır?

7. sizin motorunuz şu an kaç km de?

8. yine vibrasyon konusunu soracağım.. motoru sürenden daha çok.. artçıyı etkileyeceğini düşünüyorum. uzun yolda böyle bir durum oldu mu? yada bu konuda sizce kayda değer bir durum var mı?

ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

BABAADAM
21 Haziran 2006, 03:30
selam arkadaşlar ...
kusura bakmayın bilgiyi sizlede paylaşayım dedim ama kaynak vermeyi atlamışım.sonuç noktasında nasıl bir uygulama yapılacak benimde bir bilgim yok :silent: ama çok iyi bildiğim şey burası Türkiye her konuda olduğu gibi bu konuda da işlerine nasıl geliyorsa onu yapacaklardır.:pr:
ben maynetin haberlerinde okudum konuyu orada yazıyor.hep beraber takibini yapalım bakalım,ne zaman uygulamaya koyacaklar bu kararı inşallah hemen uygulanır,her gün kullanan bir çok arkadaşımız var.....
neyse lafı uzatmayayım:cherry: .....herşey gönlünüzce olsun arkadaşlar...

goya
21 Haziran 2006, 09:18
promethe76 allah hayırlı etsin arkadaşım bende yopaşdan aldım.çok iyi bir şahsiyet.akşam yopaşın önünden geçtim bir kalabalık vardı sanırım sendin.toplantılarda görüşmek dileğimle.

açıkyol
21 Haziran 2006, 10:11
Tüm Raptor'culara selam;
Öncelikle bu topicte bilgilerini paylaşan tüm RR kullanan dostlara teşekkürler.
Düne kadar sessiz bir takipçinizken ,dün kankime aldığımız RR ile aranıza katıldık.
Elbette sizlerin yazdığı olumlu yazıların ve Ank.M.T.'de RR kullanan dostların referansları seçimimmizde etkili oldu.
Dün akşam 7 gibi aldık.Trafikte yaptığım 1 saatlik sürüşteki ilk izlenimlerim gayet olumluydu.
Öncelikle sesi ve görüntüsü çok güzel.Vites geçişleri beklediğimden sorunsuz,vibrasyon oldukça az,sinyali sesli uyarması çok faydalı,acil stop düğmesi var,ayaklık açıkken çalışmıyor,ön sele rahat,sissy barı,koruma demiri var,çok şık ve parasının hakkını fazlasıyla verecek izlenimi yaratıyor.
Gelelim birkaç eksi yönüne,sürekli motor sesi dışında başka ses ve tıkırtılar var,
frenleri biraz zayıf kalıyor,arka sele dar ve uzun yolda yetersiz kalacak hissi veriyor.
Bu tarz motosikletlere alışık olmadığımdan biraz yabancılık çektim ama çok sevdim.
Bu heyecanı sizlerle paylaşmak istedim,umarım benzer şeyleri tekrarlayıp topiğinizi şişirmemişimdir.Kazasız günler:)

orhanay
21 Haziran 2006, 11:49
arkadaşlar benim rartorda 2700 km de,gecen aykon da 2500 bakıma goturdum bişey dikkatimi çekti usta 15-40 lık yağ kullanıyor soracaktım o ara unuttum,motorun kendi üstün de 10-40 lık yazıyor 15-40 ın bi zararı veya artısı olur mu?:silent:

KALDERA
21 Haziran 2006, 11:52
sözkonusu zırıltı benim motorda yok. bu akşam aydın da olurum aytu müsait olursam görüşelim...nasıl bir zırıltı merak ettim

watercolours
21 Haziran 2006, 11:56
Tüm Raptor'culara selam;
Öncelikle bu topicte bilgilerini paylaşan tüm RR kullanan dostlara teşekkürler.
Düne kadar sessiz bir takipçinizken ,dün kankime aldığımız RR ile aranıza katıldık.
Elbette sizlerin yazdığı olumlu yazıların ve Ank.M.T.'de RR kullanan dostların referansları seçimimmizde etkili oldu.
Dün akşam 7 gibi aldık.Trafikte yaptığım 1 saatlik sürüşteki ilk izlenimlerim gayet olumluydu.
Öncelikle sesi ve görüntüsü çok güzel.Vites geçişleri beklediğimden sorunsuz,vibrasyon oldukça az,sinyali sesli uyarması çok faydalı,acil stop düğmesi var,ayaklık açıkken çalışmıyor,ön sele rahat,sissy barı,koruma demiri var,çok şık ve parasının hakkını fazlasıyla verecek izlenimi yaratıyor.
Gelelim birkaç eksi yönüne,sürekli motor sesi dışında başka ses ve tıkırtılar var,
frenleri biraz zayıf kalıyor,arka sele dar ve uzun yolda yetersiz kalacak hissi veriyor.
Bu tarz motosikletlere alışık olmadığımdan biraz yabancılık çektim ama çok sevdim.
Bu heyecanı sizlerle paylaşmak istedim,umarım benzer şeyleri tekrarlayıp topiğinizi şişirmemişimdir.Kazasız günler:)

arkadaşın siteye üye mi? üye değilse siteye, üye ise buraya bekleriz. :rendeer:

Topuz
21 Haziran 2006, 12:10
ooo.. kaldera abi.. sonunda teşrif ettiniz. bu aralar eskilerden pek giren olmuyor da..

akadaşlar, köprü geçişi ile ilgili konular:

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=16430

KALDERA
21 Haziran 2006, 12:24
ooo.. kaldera abi.. sonunda teşrif ettiniz. bu aralar eskilerden pek giren olmuyor da..
eskilerin bu topice ilgilerinin azalmasının sebepleri var..belkide..,

bozkurt
21 Haziran 2006, 12:30
gyazıcı; özel mesajlar konusundaki uyarınıza katılıyorum. ancak, bazı durumlar diğer topik üyelerini de ilgilendiriyor. bu nedenle isme yazılı olan ifadelerin bazılarına ait cevaplar, özel mesaj ile verilmiş olsa.. bilgi paylaşımı olamayabilir.

babaadam; köprü geçişleri ile ilgili açıklayıcı bilgileriniz için ben de teşekkür ederim. ancak, sonuç olarak ne olduğunu ordan anlayamadım. yani şimdi sonuç olarak motosikletler kaç TL ödeyecek belli mi.. belli değil mi? yoksa.. ikinci bir emre kadar.. eski uygulama devam mı edecek?

bozkurt; ilginiz için teşekkürler. mahçup oldum. eşiniz ile yaptığınız uzun yol ile ilgili önceki sorumu aynen alıyorum. sırası ile cevaplarsanız memnun olurum:

1. uzun yolda giderken.. bazen 140 gördüğünüzü yazıyorsunuz. 140 olmasa da mesela 120 civarı ile siz ilerlerken.. yanınızdan hiç süratli bir TIR yada otobüs geçti mi? geçti ise böyle bir araç geçişi sonrası arkadan meydana gelen türbülans ile ilgili regal ne gibi bir tepki veriyor..

2. bu yolculukta siz de bel ağrısı, bacak ağrısı, kol ağrısı vb. filan oldu mu?

3. bu yolculukta eşinizde bel ağrısı, bacak ağrısı, kol ağrısı vb. filan oldu mu? yada kayda değer neler söyleyebilirsiniz?

4. bu yolculukta yağmura yakalandınız mı? yakalandınız ise dikkate değer belirtmeniz gereken bir durum oldu mu?

5. bu yolculukta gece sürüşü yaptınız mı? yaptınız ise dikkate değer belirtmeniz gereken bir durum oldu mu?

6. motorun önüne taktığınız cam.. gerçekten işe yarıyor mu? bildiğim kadarı ile rüzgarın.. kucak ve göğüs bölgesine gelmesini engelliyor. zaten mont giyiyorsunuz ve böyle bir rüzgardan üşümezsiniz. uzun yol için, ciddi anlamda böyle bir cama sizce gerek var mıdır?

7. sizin motorunuz şu an kaç km de?

8. yine vibrasyon konusunu soracağım.. motoru sürenden daha çok.. artçıyı etkileyeceğini düşünüyorum. uzun yolda böyle bir durum oldu mu? yada bu konuda sizce kayda değer bir durum var mı?

ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Tekrar merhaba.
1,Sormuş olduğun sürati sadece otobanda yaptım,tesadüfen o süratte beni kimse geçmedi.Ama sollama yapıldığında rüzgardan pek etkilenmedim.Aşırı yan rüzgarlarda bile vücudumla vermiş olduğum önleme ile bunu engelledim.SORUN YOK.
2,Evet oldu.100 Km'den sonra belim ağrımaya başladı.Önlem olarak eşim de yoruldu düşüncesiyle genelde her 100 Km.de mola verdik.O yetti.SORUN YOK
3,Eşim ve benim ilk uzun yolumuz olduğu için özellikle eşim süratli gittiğimizde amarsitörün vurmasıyla oluşan sarsıntıdan rahatsız oldu.Biraz yavaş gittik.70-80 falan.SORUN YOK
4,Çok az yakalandık.Artçım yani eşim oluşan anafordan ençok o etkilendi.SORUN YOK
5,Gece sürüşü yapmadım.
6,Evet camın büyük faydası var.Rüzgarı kırıyor,böcek ve sinekten koruyor,yakışıyor.
7,2300 Km de
8,Beni ne kadar etkilediyse onuda o kadar etkiledi.Ama uzun yola çıkmadan önce arka koltuğu değiştirdim.SAKIN SAKIN orjinal koltukla yola çıkmayın.Rezil olursunuz.Ayrıca amarsitör ayarınıda 5'e aldım.SORUN YOK.
Umarım sorularına bir nebze cevap vermişimdir.Şimdiden kazasız sorunsuz yolculuklar.
Sağlıcakla kalın.

gyazici
21 Haziran 2006, 12:38
şu gezi için geçen pazarki buluşmada 1-2 temmuz gibi kastro yapalım diyorduk grave ile beraber,ama diğer mtciler daha önce davranmış sanki 15 temmuz orgaznizasyonuyla,RR ciler olarak bir karara varalım da netleştirelim mevzuyu benim 4 kişilik çadır uyku tulumu vs herşey tamam hazır kıtayım yani:)gravede de 4 kişilk var erdem abide de kesin vardır:)
bu arada Uğur abi bizim yerimize de gez güney sahillerini:)
bu arada bu kadar RR ci var hala tanışamıyoruz nedense,biz eskiler buluşuyoruz da yenilerden çıt yok,pazar günü gelen fevkalbeşer ile hunluata arkadaşlarımız hariç

bozkurt
21 Haziran 2006, 12:55
YANAR 17 yararlı bir okadar faydalı bilgilerin için teşekkür ederim.Birader o meşhur zırıltıyı maalesef çok aradım ve bulamadım.Ama servise şöyle bir tavsiyede bulunacağım.Motorun aksesuarlarını takmadan çalıştırmalarını isteyeceğim.Ondan sonra teker teker takmalarını isteyeceğim, deneyerek görmeleri için.Ben herhalde o zırıtıyı sevmeye başladım,alıştım artık.Ben motorumu seviyorum çünki.Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.

aytu
21 Haziran 2006, 13:08
sözkonusu zırıltı benim motorda yok. bu akşam aydın da olurum aytu müsait olursam görüşelim...nasıl bir zırıltı merak ettim

abim ne demek başım gözüm üstüne beklerim her zaman
hem yüzyüze tanışmış oluruz uğur abicim:rendeer: yalnız zırıltıyı iyice dinledim motor bloğunun içinden geliyor sanki:silent:

mes
21 Haziran 2006, 13:24
Kısmetse yarın sabah 4 motor yüklü olarak(tam techizat) Bodrum'dan Marmok fesivaline gitmek üzere yola çıkıyoruz.Katılmak isteyenleri bekleriz.artık festival sonrası sizlere bol bol resimler izlettiririm...Marmaristen birsey isteyen varsa parmak kaldırsın.Herkese sevgiler sunuyorum:queen:

aidikurt
21 Haziran 2006, 13:54
Bazı makinalarda eksoz içinde ki susuturucunun (ilk susturucu) leğiminin kırılması sonucunda susturucu motor deirine bağlı olarak ses yapmaya başlıyor. dikkatli dinlerseniz sesin önden değil eksoz dan geldiğini anlayacaksınız .Y da bir arkadaşınız siz gaz verirken ayağıyla eksoz u dürterse sesin dağıuldığını farkedersiniz ...
baba alakası yok benı motorum yenı daha 200 km alakası yok anlıyacagın

ilk izlenimler...

bu akşam saat 7 sularında bağlarbaşı Yopaş a gidip regal&raptor umu teslim aldım.
yakın ilgilerinden dolayı Yopaş Mehmet Kırmızıyeşil beye çok teşekkürlerimi sunuyorum.

hayatımın en keyifli sürüşlerinden birini yaptım. süper birşey... bu arada vibrasyon var diyenlerin çoğu sanırım Keeway SL 150 kullanmamışlardır.

iyiki almışım dedirten bir motor bu

Küçük bir sorun ama mühim değil kornam evin önüne geldiğimde çalışmamaya başladı. pratik bir çözümü varsa bilmek isterim. Yoksa zaten yarın uğrayacağım Yopaş'a bir iki evrak işi için o ara hallettiririm...

Kazasız belasız ve arızasız günler dilerim.

baba bende ordan aldım kac gıbı bugun orda olucan yazda belki banada uyarsa gelırım bu arad bana ozelden cep telını atarsan kaydederım senı

demonicdreams
21 Haziran 2006, 16:59
Aslında bu zırıltıyı bulup kesene altın raptor heykelciği falan vermek lazımBende de vardı bu zırıltı. Kesin çözümü buldum ama denemek isteyeceğinizi sanmıyorum. Size bahsettiğim kaza vardı ya... hani 5 takla attığım kaza. İşte o kazadan sonra zırıltı falan kalmadı. Sanırım sağlam bi uyarı alınca tırstı, sesi soluğu kesti herhalde :)

Motorum hala sorunsuz denebilir. Denebilir dememim sebebi küçük bir sorun var ne olduğu da belli. Bizim ön freni sıktığımızda hidroliğe basınç uygulayan bir birim var ya... işte o biraz sızdırıyor. Nasıl anlatılır bilmiyorum. Benim gibi teknik bir cahil ancak böyle ifade edebildi. Şimdi bu sorunu nasıl çözeceğimi tahminen söyleyeyim. Motoru bakıma götürdüğümde sorundan bahsedicem ve muhtemelen usta bana "ya azcık bişey sızdırıyo, ondan bişi çıkmaz. Bak zaten azıcık eksilmiş. Sen şimdi git, bir dahaki bakıma geldiğinde tamamlarız orayı" türünde birşeyler diyecek. Ben de "E yeter ama. Bi halttan anlamıyoz diye her şeye kafa sallayacak değiliz ya" diyip üst basamak biriyle görüşücem. Servis memnuniyetiyle ilgili telefon etmeleri konuyu ciddi şekilde irdelediklerini bir göstergesi. Herhangi bir sorunumdan bahsetitğinde "he he tamam" demeyeceklerini düşünüyorum.

Kaldera abi; gel eselim yine yaa.. RR toplantısı yapmıyoruz ne zamandır. (RR dediğime bakma sen, aramızda keeway'ci, honda'cı, scooter'cı çok güzel abi ve arkadaşlarımız var. Sağlamız.. İyiyiz)

şu gezi için geçen pazarki buluşmada 1-2 temmuz gibi kastro yapalım diyorduk grave ile beraber,ama diğer mtciler daha önce davranmış sanki 15 temmuz orgaznizasyonuyla,RR ciler olarak bir karara varalım da netleştirelim mevzuyu benim 4 kişilik çadır uyku tulumu vs herşey tamam hazır kıtayım yaniBenim işler karmakarışık bu aralar ya. Ama diyosan ki Nihat'ın o kadar kredisi var o zaman çadırında bir kişilik yer ayır bana, ben bütün koşulları zorlayıp gelmeye çalışıcam. MT toplantıları süper oluyor ama bizim grup bambaşka bir zevk veriyor.

wakeup
21 Haziran 2006, 18:44
sevgili orhanay kardeşim
"arkadaşlar benim rartorda 2700 km de,gecen aykon da 2500 bakıma goturdum bişey dikkatimi çekti usta 15-40 lık yağ kullanıyor soracaktım o ara unuttum,motorun kendi üstün de 10-40 lık yazıyor 15-40 ın bi zararı veya artısı olur mu?" demişsin;
genelde servisler ucuz olsun diye 15-40 teneke yağ kullanırlar. bunun 250 cc lik motorlara pek zararı olacağını sanmıyorum. ama tabiki 10-40 kullanmakta fayda var. ben serviste 10-40 gulf yada valvoline yağ kullandırıyorum

bu ön taraftaki zırıltının fren vb. kablolardan geldiğini düşünüyorum. ama tabiki araştırmalarım devam edecek. mutlaka bulacağım. debriyaj kolundan gelen sesi şimdilik çözdüm gibi. bir süre deniycem eğer çözüm kalıcı olursa sizlerle paylaşırım

petitfalcon
21 Haziran 2006, 18:55
Merak edenlere bilgi notu: Hala yaşıyorum :)

KALDERA
21 Haziran 2006, 19:50
bugün aydından aytu arkadaşımla buluştuk.alakasından ötürü kendisine teşekkür ederim..aytunun motorundaki zırıltıyı dinledik beraber.hissedilir derecede duyuluyor bu ses....ses bloktan geliyor..nedenine gelince egzantrik zincir sesine çok benzettik.egzantrik zincir gergisinde sorun olabilir bence...
yalnız şu var bu ses sanki gevşeyen cıvatanın çıkardığı sese benzer gibi görünsede zincir gergisinin olduğu taraftan geliyor....ilk bakıma gittiği zaman üst kapak açılıp bir bakılabilir.....o zamana kadar belkide kesilir bu ses..

bu arada bende yaşıyorum ama bu formda bi şeyler kayboldu bişeyler eksik sanki....belkide bana öyle geliyor

. Kaldera abi; gel eselim yine yaa.. RR toplantısı yapmıyoruz ne zamandır. .

eselim dostumda uygun rüzgarı bir yakalasak:queen:

aytu
21 Haziran 2006, 20:03
bugün aydından aytu arkadaşımla buluştuk.alakasından ötürü kendisine teşekkür ederim..aytunun motorundaki zırıltıyı dinledik beraber.hissedilir derecede duyuluyor bu ses....ses bloktan geliyor..nedenine gelince egzantrik zincir sesine çok benzettik.egzantrik zincir gergisinde sorun olabilir bence...
yalnız şu var bu ses sanki gevşeyen cıvatanın çıkardığı sese benzer gibi görünsede zincir gergisinin olduğu taraftan geliyor....ilk bakıma gittiği zaman üst kapak açılıp bir bakılabilir.....o zamana kadar belkide kesilir bu ses..

bu arada bende yaşıyorum ama bu formda bi şeyler kayboldu bişeyler eksik sanki....belkide bana öyle geliyor

kaldera abim güzel insan kesinlikle söylediği gibi alaka gösteremedim keşke akşamda kalsaydı biraz laflasaydık bi yemek yeseydik biliyorum ki sohbetine doyum olmayacaktı kendisi gerçektende çok sıcak kanlı bi insan asıl ben ilgi ve alakasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum hemen engin tecrübesiyle formda son bir haftanın olayına çözüm getirdi bundan sonrası servise kalmış bir konu bakalım bakımdan sonra neler değişecek buradan kaldera ya saygılarımı iletiyorum iyi yolculuklar abi:salut:
bu arada servis zamanı geldiğinde ses için yapılanlar konusunda sizleri bilgilendireceğim:cat:

clint
21 Haziran 2006, 23:20
Kısmetse yarın sabah 4 motor yüklü olarak(tam techizat) Bodrum'dan Marmok fesivaline gitmek üzere yola çıkıyoruz.Katılmak isteyenleri bekleriz.artık festival sonrası sizlere bol bol resimler izlettiririm...Marmaristen birsey isteyen varsa parmak kaldırsın.Herkese sevgiler sunuyorum:queen:

Ben Cumartesi sabahı Marmaris'te olucam şu Marmok Festivali şehir içindeyse bi uğrarız bakalım, yaklaşık 8 gün oradayım, keşke fırsatım olsa da motorcuları da görebilsek.

arkadaşlar benim rartorda 2700 km de,gecen aykon da 2500 bakıma goturdum bişey dikkatimi çekti usta 15-40 lık yağ kullanıyor soracaktım o ara unuttum,motorun kendi üstün de 10-40 lık yazıyor 15-40 ın bi zararı veya artısı olur mu?:silent:

Bendeki dosyada yanılmıyosam Kalderanın tavsiyesiydi 15 - 40'lık yağ. Bildiğim kadarıyla bi zararı yok faydası var, yanılmıyorsam.

Bu arada Kalderaya hoşgeldin ve foruma girmeme sebeplerini de az çok anlıyorum diyorum. Ama yine de biz GWS ve Kaldera gibi baba Raptorcuları her zaman forumda görmek istiyoruz (sizin sayenizde bu motorda karar kıldık), bi yere gitmeyin yav, daha ben RR alacam, size bi sürü soru soracam ustalar yaa!:)

on the road
22 Haziran 2006, 01:27
tüm raptorculara içten selamlar arkadaşlar
pazartesi gününden itibaren bende artık bir raptor cuyum:cherry:

daha ilk mesajımda size birkaç sorum olacak;
1- rodajda kullanım hakkında ayrıntılı tavsiyelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim (motorum şu an 210km de)

2- motorun şehir içi-dışı karışık kullanımda yakıt sarfiyatı ne kadar?
(mezun olmak üzereyim, hala öğrenciyim yani + ev şehirden uzakta olduğu için her gün en az 50 km (ort 70km) yol yapıyorum = benzin bana koyar:pale: )
ama olsun, raptoruma feda olsun!!

3- ankarada 500km bakımı yaklaşık kaç ytl ye patlıyo?

4- eklemek istediğiniz şeyler warsa (yeni bi raptor kullanıcısına ip ucu ve tavsiyeler) yazın lütfen

önceki sayfalarda bunların cevabı wardır ama bana acele cewap lazım yaw:)

batista123
22 Haziran 2006, 02:26
eskilerin bu topice ilgilerinin azalmasının sebepleri var..belkide..,
Valla ben hala buradayım ama yazacak bir şey bulamıyorum.
6400 km oldu su ana kadar hiç sorunum olmadı ama bakım aralıklarını sık tutuyorum belkide ondandır:P
Geçen hafta sonu pazar akşamı eşimi ikna ettim ve ardcı alıp soyle bir cadde maltepe cadde ve enson caddebostan yapalım dedik .(ılk motora binişi 8 aydır ıkna edemedim babalar günü sayesinde zorlada olsa kırmadı beni)

Kardeşim eskiden bir tane bile gormezdim. (o gün saat 21 den sonra cıkmıstık) Caddede en az 5-6 tane benim motorumdan gördüm insan kıskanıyor:)
Oysa eskiden benden başka kimsede yok gibi geliyordu. :cherry: (4-5 R&R ı sadece bulusmalarda görürdük)
Neyse alan insanların mutlulugu hosuma gidiyor ve en onemlisi ne hosuma gidiyor biliyormusunuz bir R&R ı sollarken veya karsıdan gelip yan yana gelirken her ıkı surucununde "dıt" laması hafifce selam vermesi, hemen aklımdan acaba bizden birimi diyorum akşam foruma yazarım su plaka kimdi diye ama sonra unutuyorum.:silent:
Yalnız yollarda gördüğüm çogu yeni R&R lı yrım kask haricinde başka bir koruma kullanmıyor gibi lütfen dikkattt!!!!!!!!!! Kıyafetimiz kaportamız, (Kapalı kask façayı bozabilir sıcakta börter ama basınıza allah korusun bişey geldiğinde o yarım kasklar sizi ne kadar koruyacak?:silent: Lütfen paraya kıyın kaportayı düzeltinnnn.

Bu arada size dedikodu GWS galiba motoru satacak (Yok cok memnun motorundan) taşınıyormuş ülke dısına diye duydum. Doğrumu değilmi bilmiyorum bu satırları okuyunca kendi acıklar artık. Yada beni yalanlar:rendeer: Eğer doğru ise bu topicin acılmasında emeği gectiği için teşekkür eder. Oradaki hayatında başarılar dilerim . Nasıl olsa İnternet hemen hemen her yerde oradan da takip edebilir bizleri...

Herkese keyifli sürüşler....

cynt
22 Haziran 2006, 03:22
Alıntı:
cynt´isimli üyeden Alıntı

baba alakası yok benı motorum yenı daha 200 km alakası yok anlıyacagın

Arkadaşım ;
Bu sorun çoğunlukla üretim hatası olarak geliyor.Bence eksozdan olmadığına emin ol ,ondan sonra olasılıkları değerlendir...

erdem.gunduz
22 Haziran 2006, 10:14
Valla ben hala buradayım ama yazacak bir şey bulamıyorum.
6400 km oldu su ana kadar hiç sorunum olmadı ama bakım aralıklarını sık tutuyorum belkide ondandır:P
Geçen hafta sonu pazar akşamı eşimi ikna ettim ve ardcı alıp soyle bir cadde maltepe cadde ve enson caddebostan yapalım dedik .(ılk motora binişi 8 aydır ıkna edemedim babalar günü sayesinde zorlada olsa kırmadı beni)

Kardeşim eskiden bir tane bile gormezdim. (o gün saat 21 den sonra cıkmıstık) Caddede en az 5-6 tane benim motorumdan gördüm insan kıskanıyor:)
Oysa eskiden benden başka kimsede yok gibi geliyordu. :cherry: (4-5 R&R ı sadece bulusmalarda görürdük)
Neyse alan insanların mutlulugu hosuma gidiyor ve en onemlisi ne hosuma gidiyor biliyormusunuz bir R&R ı sollarken veya karsıdan gelip yan yana gelirken her ıkı surucununde "dıt" laması hafifce selam vermesi, hemen aklımdan acaba bizden birimi diyorum akşam foruma yazarım su plaka kimdi diye ama sonra unutuyorum.:silent:
Yalnız yollarda gördüğüm çogu yeni R&R lı yrım kask haricinde başka bir koruma kullanmıyor gibi lütfen dikkattt!!!!!!!!!! Kıyafetimiz kaportamız, (Kapalı kask façayı bozabilir sıcakta börter ama basınıza allah korusun bişey geldiğinde o yarım kasklar sizi ne kadar koruyacak?:silent: Lütfen paraya kıyın kaportayı düzeltinnnn.

Bu arada size dedikodu GWS galiba motoru satacak (Yok cok memnun motorundan) taşınıyormuş ülke dısına diye duydum. Doğrumu değilmi bilmiyorum bu satırları okuyunca kendi acıklar artık. Yada beni yalanlar:rendeer: Eğer doğru ise bu topicin acılmasında emeği gectiği için teşekkür eder. Oradaki hayatında başarılar dilerim . Nasıl olsa İnternet hemen hemen her yerde oradan da takip edebilir bizleri...

Herkese keyifli sürüşler....

zor da olsa ikna etmişsin ya eşini, eğer pazar günü motora binmekten keyif aldıysa zokayı yutmuş demektir bundan sonra işin kolay olur :)

yolda gördüğüm her cruisera RR mi diye bir bakıyor. pazartesi akşam saat 19:30 gibi şaşkınbakkalda eski kristal cafenin önünde kırmızı bir RR gördüm hemen otobüs duragının yanından kaldırıma çıkıp motorun yanına gittim4-5 dk benim motorun üstünde bekledim yanında belki sahibi gelir de tanışırız diye ama kimse çıkmadı ortaya. 34 CED ???

kendi kaportamızı sağlamlaştırma konusunda söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. hava sıcakmış, fiyaka bozulacakmış gibi düşüncelerden kesinlikle uzak durmak lazım.

MadCaT
22 Haziran 2006, 13:54
Dün Karayolları Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklama ile, tüm otoban ve köprülerde motorsiklet geçişleri ücretsiz olmuş.
Tüm sevgili RR dostlarıma bu güzel haberi vermekten onur duyarım....

Zevk olsun diye günde 14 sefer geçeriz artık :queen:

aidikurt
22 Haziran 2006, 14:06
iyide nasıl gecıcez dıyelım bırıncı koruden gecıcem avrupadan anadoluya kgs var ogs var hangısınden gecıcem gecınce otucek

MadCaT
22 Haziran 2006, 14:15
iyide nasıl gecıcez dıyelım bırıncı koruden gecıcem avrupadan anadoluya kgs var ogs var hangısınden gecıcem gecınce otucek

Şimdilik paşa gönlümüz hangisinden istiyorsan ondan geçeceğiz gibi gözüküyor. Daha net açıklama yaparlar bir zahmet herhalde.

rEnE
22 Haziran 2006, 14:22
Hoca O Deİl De
2 Yildir Forumda Olsun Disarda Olsun Bu Makİnayi Alicam Dİyen Ben. DÜn Yasadiklarimdan Sonra Vazgecmİs Bulunuyorum!

Denİzlİ Sariyakayalara Gİttİm DÜn. Dedİm BÖle BÖle Regal Alicam. Zaten Bİ Full İlgİsİzlİk, Umursamazlik, GÜnes Carpmis Calisanlari. Her Gelen BİŞİler Sorup Gİdİyomus Elemanin Kafa Kazana DÖnmÜŞ. Neyse Eyvallah Dedİm Pistim.
Bİ Hesapla Dedİm Kaca Gelİyo Toplam. Ben Son Biraktigimda 3750 İdİ.
Hocam Sen Tut 4660 De Buna. Bİde Anadolu Celetem Zaten Bellİ Faİzler, Bana 2 Yilda 7 Yİ Bulsun Mebla. PeŞİnatida HarİÇ Tut Bİde 554 Ytl. Yuh Dedİm Agzim Acik Kaldi. Bu Saatten Sonra 2. El Alirim Ama Regal Olayini Bİtİrdİm.

muhendis1959
22 Haziran 2006, 14:23
Şimdilik paşa gönlümüz hangisinden istiyorsan ondan geçeceğiz gibi gözüküyor. Daha net açıklama yaparlar bir zahmet herhalde.

Bu habere en çok ben sevindim, dile benden ne dilersen.:cat:

orhanay
22 Haziran 2006, 14:40
abi bu ucret meselesi kesin mi,sonra kopruden geçip ceza yemeyelim:silent:

clint
22 Haziran 2006, 15:16

Vay be biz tanışamadan gidiyo mu yani GWS, umarım kendisi de buradan açıklama yapar. Bu arada keşke param tamam olsaydı, valla almak isterdim onunki gibi bi motoru. İşi iyi bilen birinin motosikletini almak iyi olurdu, sorunsuzdu bildiğim kadar.Du bakalım kendisi ne açıklama yapacak.:silent:

MadCaT
22 Haziran 2006, 15:26
Bu habere en çok ben sevindim, dile benden ne dilersen.:cat:

Sağlığın Uğur abicim, hepimizin gözü aydın..

abi bu ucret meselesi kesin mi,sonra kopruden geçip ceza yemeyelim

Abi valla akşam hem radyonun hemde tv'nin geçtiği bir haber. Sevinçten arkadaşlarla zıpladık biz. Emin olmak için köprü çıkışında sağdaki binayada sorabilirsiniz tabii... :cat:

rEnE
22 Haziran 2006, 16:46
Hoca O Deİl De
2 Yildir Forumda Olsun Disarda Olsun Bu Makİnayi Alicam Dİyen Ben. DÜn Yasadiklarimdan Sonra Vazgecmİs Bulunuyorum!

Denİzlİ Sariyakayalara Gİttİm DÜn. Dedİm BÖle BÖle Regal Alicam. Zaten Bİ Full İlgİsİzlİk, Umursamazlik, GÜnes Carpmis Calisanlari. Her Gelen BİŞİler Sorup Gİdİyomus Elemanin Kafa Kazana DÖnmÜŞ. Neyse Eyvallah Dedİm Pistim.
Bİ Hesapla Dedİm Kaca Gelİyo Toplam. Ben Son Biraktigimda 3750 İdİ.
Hocam Sen Tut 4660 De Buna. Bİde Anadolu Celetem Zaten Bellİ Faİzler, Bana 2 Yilda 7 Yİ Bulsun Mebla. PeŞİnatida HarİÇ Tut Bİde 554 Ytl. Yuh Dedİm Agzim Acik Kaldi. Bu Saatten Sonra 2. El Alirim Ama Regal Olayini Bİtİrdİm.
::tartis::

muhendis1959
22 Haziran 2006, 18:48
Sağlığın Uğur abicim, hepimizin gözü aydın..

Abi valla akşam hem radyonun hemde tv'nin geçtiği bir haber. Sevinçten arkadaşlarla zıpladık biz. Emin olmak için köprü çıkışında sağdaki binayada sorabilirsiniz tabii... :cat:

Benim adım müslüm, dostlarım bana müslüm baba der:cat: Karıştırdın, ama bu seferlik affedildin, çünkü bize çok güzel bir haber verdin.:)

::tartis::

Abartmışlar ben bugün peşin paraya sana 4300YTL ye alırım.Ruhsat masrafları hariç. UÇMASINLAR HARLEYMİ SATIYORLAR.

Arkadaşlar en sonunda motoruma cam taktırdım, uzun yolda rüzgar ve sinek beni çok rahatsız etmiye başladı, bugün Maslak Atatürk San.Sit.deki Katrancı otomative gittim Sevgili Kardeşim Serdar Katrancı beni hiç bekletmeden ön camı mı taktı 100YTL ye mal oldu ama orjinal gibi renkli cam harika oldu,
http://img391.imageshack.us/img391/6929/photo00884zr.jpg (http://imageshack.us)

İşte bu yakışıklı kardeşimiz Serdar Katrancı
http://img391.imageshack.us/img391/5375/photo00864sg.jpg (http://imageshack.us)
http://img391.imageshack.us/img391/2156/photo00874va.jpg (http://imageshack.us)
http://img391.imageshack.us/img391/3016/photo00892ff.jpg (http://imageshack.us)

Bunlarda benim cam takılmış regalimin fotoları,

Yolda gelirken otobana çıktım, 130Km süratle 15 Dakika geldim hiç rahatsız olmadım,herkese tavsiye ederim.

rsc86
22 Haziran 2006, 19:14
boyutundan şüpelenen arkadaşlar hiç merak etmesinler küçük bir alet değil gayet heybetli bir motosiklet bornovada elektirik faturası yatırmaya giderken park halinde siyah bir tane gördüm en kısa zamanda bir tane bende alıcam adamı sinek gibi çekiyo dikkat çekmek isterseniz tam modeli öneririm

aidikurt
22 Haziran 2006, 19:15
bu takılan cam keeway sl150 camı dımı?

hunluata
22 Haziran 2006, 19:22
:pale: slm Müslüm abi bu sefer ben senden önce Katrancı da idim senin geleceğini söylediler yüz yüze tanışmayı çok istiyordum ama bekleyemedim dükkanda işim vardı. Gerçekten esnaf bir arkadaş ben çok memnunum kendisinden. Bu arada camında hayırlı olsun bende aynısından taktırdım.
Şu zırıltı için her tarafı söktük serviste sesin motorun genel vibrasyonu ile her tarafından geldiği kanaaatine vardık. Çünkü sağolsun ustanın biride kafayı takmış sese hala bulamadım diyor. Ben artık aramaktan vazgeçtim kamuoyuna duyurulur.:queen:

doğrudur biraz işçilik var üstünde o kadar

tüm raptorculara içten selamlar arkadaşlar
pazartesi gününden itibaren bende artık bir raptor cuyum:cherry:

daha ilk mesajımda size birkaç sorum olacak;
1- rodajda kullanım hakkında ayrıntılı tavsiyelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim (motorum şu an 210km de)

2- motorun şehir içi-dışı karışık kullanımda yakıt sarfiyatı ne kadar?
(mezun olmak üzereyim, hala öğrenciyim yani + ev şehirden uzakta olduğu için her gün en az 50 km (ort 70km) yol yapıyorum = benzin bana koyar:pale: )
ama olsun, raptoruma feda olsun!!

3- ankarada 500km bakımı yaklaşık kaç ytl ye patlıyo?

4- eklemek istediğiniz şeyler warsa (yeni bi raptor kullanıcısına ip ucu ve tavsiyeler) yazın lütfen

önceki sayfalarda bunların cevabı wardır ama bana acele cewap lazım yaw:)

hayırlı olsun iyi günlerde kullan.

Siyahİnci
22 Haziran 2006, 20:00
Regalini yeni almış tüüüüm arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun.Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin.Ben de bu arada takma adımı (nick) değiştirmeye karar verdim.Daha önce "fes71" olan takma adım bundan böyle "Siyahİnci"dir.Tüm RR'ci dostlarlara duyurulur.Diğer yandan hafta sonları arazide dolaşan,çiçeğe-böceğe sardıran dostlar KENELERE DİKKAT!!!:)

TRADER
22 Haziran 2006, 20:00
Dün Karayolları Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklama ile, tüm otoban ve köprülerde motorsiklet geçişleri ücretsiz olmuş.
Tüm sevgili RR dostlarıma bu güzel haberi vermekten onur duyarım....

Zevk olsun diye günde 14 sefer geçeriz artık :queen:

Abıcım bu haber dogru mu dogru ıse bır yerden lınk versenız . otuyor vıyk vıyk makıne gecınce

watercolours
22 Haziran 2006, 20:03
Siyahİnci, niye yeni hesap açtırdın ki? modlara söylesen onlar değiştirirdi rumuzunu.

Siyahİnci
22 Haziran 2006, 20:22
Valla ben daha önce özel mesaj atmıştım moderatöre ama cevaben yeni hesap açmam gerektiği söylenmişti.Aynı e-maille de tekrar üye olamamıştım.

watercolours
22 Haziran 2006, 20:25
artık değiştiriyorlar. bkz. Akira

muhendis1959
22 Haziran 2006, 20:27

Aynen dediğin gibi keewayin camı.

gyazici
22 Haziran 2006, 20:29
yahu arkadaşlar ben bugün 2.köprüden geçtim adam aldı paşa paşa 3 milyonu ,almamazlık etmedi yürürlüğe girmedimi yoksa adam cebe mi indirdi acaba durum çakılana kadar
akşam cafe seraya uğrayan var mı?

mes
22 Haziran 2006, 22:07
arkadaslar su an festivaldeki tek Raptorcu benim. herkese sevgilerimi yolluyorum

Ahmet taner
22 Haziran 2006, 23:20
sevgili arkadaşlar aylardır okuduğum foruma artık bende yazmaya karar verdim.
yaklaşık 20 gün önce bende regal sahibi oldum.. gerçekten temiz olduğuna inandığım aykon'unda onay verdiği 3700 km bir regal' satın aldım herşey rüya gibiydi çok mutluydum hala mutluyum başıma gelenlere rağmen..motoru aldım kullanmaya başladım herşey sorunsuz gibi görünüyo nişanlımla gezerken zincirden ses geldiği için aykona uğradım ali bey baktı ve herşey normal olur o kadar ses dedi yağladı yola devam ettim arka stop lambasında problem vardı geçen hafta aykona götürdüm abi çok yoğunum bakarız bir ara dediler hafta içi getir dedi ama hafta içi mümkün değil çalışıyorum abi yarın tuzlaya motorla gidicem bir baksan dedim tesisatı sökücez uzun iş şimdi olmaz dedi peki bu arada motor durunca altından bir iki damla yağ akıtıyo yağına baktı önemli değil abi servis zamanı gelsin bakarız dedi tuzlaya gidicem sorun çıkarmaz dimi sordum herşeyi tamam abi sen git dedi..tuzlaya gittim yaklaşık tarabyaya 70 km gerçekten çok keyif aldığım bir yolculuk oldu yolda 110 - 120 hiç sorunsuz gittim akşam eve dönücem babamda yanımda oda eski motorculardan onun hondası var ama oda motorumu çok sevdi fakat motoru çalıştırdım şık şık şık şık bir ses geliyo motordan rengim attı keyfim kaçtı babam banikleme hemen dur ısınınca kesiyosa sibop ayarındandır dedi yola çıktım kaskın içinde ses kesildi gibi geldi sevindim eve ulaştım..ertesi günnetten başka servis nerde var bana yakın diye araştırmaya başladım maslakta sanayide katrancı otomotiv diye bir yer olduğunu öğrendim pazartesi agündüz gittim gördüm stop lambasındaki problemden bahsettim ilgili arkadaşlar getir hallederiz dediler salı akşamı uğradım18:30 gibi sadece ampul değişerek sorunumu çözdüler ve sorun suz diye sevinirken serdar bey gelen sesi farketti o arada bir arkadaşın motoruna garanti kapsamında radyatör takılıyordu ve bende sordum suyuna nerden bakıcaz bilmiyorum ayıp değilya sağolsun serdar bey coşkun bey yağına suyuna baktılar yardımcı oldular fakat radyötürümde sıfır su olduğunu farkettik benim sinirlerim bozuldu içinde su olsa biyere akması lazım bu suyun su falan akmadı aykondada ali usta kontrol ettiğini söylemişti ana bayiye güvenmiceksek kime güvenicez arkadaşlar....neyse ertesi gün motoru katrancıya bıraktım radyatör delinmiş garantiden değişecek ve o sesi araştıracaklardı akşam motoru almaya gittiğimde alamadım çünkü günlerdir susuz gezdiğimden dolayı piston şişmiş ve neyseki çok fazla zarar vermeden katrancıyı bulmayı başarmıştım...şu an motorum hala serviste ama bu akşam toplandı ve sesini duydum çok şükür saatlerce başında bekledim sanki çocuğum muş gibi serdar beye coşkun beye çok teşekür ederim ilgilerinden dolayı şu andada ordan geliyorum benim motorum için 19:00 kapatacaklarına 21:00 kadar çalıştılar bence meslek anlayışı bilinci bu olsa gerek ..haa bu arada hala para ödemedim kullanıcı hatası olduğu için garantiye girmiyomuş yarın teslim alıcam umarım uygun bişeyler çıkarda içime oturmaz ..ama soruyorum size arkadaşlar sizce motorumun susuz kalması benim suçummu yoksa kontrol ettiğini söyliyen ana bayininmi... kazasız sürüşler... bide sakın bişey yok önemli değil derse servisiniz mutlaka ilgilenen bir servise götürün katrancıyı önerebilirim...

bu arada bu gün mühendis beyle tanıştım can beyle motoru bıraktığım gün tanışmıştık birde kırmızı çok temiz bir rr olan adını unuttuğum bir arkadaşla tanıştım gerçektene regali kullanan arkadaşların eğitimli kültürlü ne yaptığını bilen kişiler olması doğru bişeyler yaptığımı düşündürdü yaşadığım onca olumsuzluklara rağmen bu arada mühendis beye forumda ve tanıştığımız esnada verdiği bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim..