PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133

Unicorn Knight
07 Haziran 2006, 02:29
aşkımla ilk karşılaşmam (04.06.2006)
babamı haftalar süren yoğun uğraşlarımın ardından zar zor da olsa ikna ederek,yanıma da kanka desteğimi alarak aşkıma kavuşmak için saat 10 gibi b.çekmece'den yollara düştük...sıcak ve sıkıcı bir yolculuğun ardından öğleden sonra 14 civarları aykon'da aldık soluğu...ben daha mekana girer girmez aşkımın yanına gidip o güzelim nikelajlarına hayran hayran bakmaya başladım...(o sırada babam mehteran eri gibi iki ileri bir geri modunda mekanın dışında takılmaktaydı,malum adam hala daha caymak/caydırmak için bahaneler/senaryolar oluşturmaya çalışıyor... :P )
tuncay abi (sonyakuza) yanındaki,motorlarla ilgili bilgi alan diğer kişileri yollar yollamaz hemen sarıldım gırtlağına can havliyle;
b:(ben)-abi bu motorun siyahını hemen alıyoruz,sarmayın,burada yiyeceğiz...( :D aslında tam olarak böyle değildi ama... :P )
gelen cevap ise beni tam manasıyla yıktı;
t:(tuncay abi)-kalmadı be aslanım,olsa dükkan senin,gri olanından versek olmaz mı,hem bak bu sonuncu,bunu da ürettikten sonra kırdık biz kalıbı... (bu cümle de tam olarak böyle değildi aslında :D )
b:-(ben çok kısa,adeta saliselerle ölçülü bir süre zarfında düşünerek) ah be canım abim seni mi kıracağım,gri dedin gri olsun bari,hatır için çiğ tavuk bile yenirmiş... (tamamen sallamasyon :D)
t:-yanlız maalesef ne şimdi servis edebilirim ne de paket yapabilirim,önce pişirilmesi lazım,zira yarından önce de pişmesi imkansız gözüküyor...sen yarın gel bize,daha uygun olur...bugün (pazar) sadece ürün tanıtımı yapıyoruz,ne ahçıbaşı burda ne de çeşnicibaşı...
b:-abi etme,eyleme,bak allah rızası için,onca yol geldim ben bugün hayalimi gerçek yapacağım diye,üstelik yanımdaki ak saçlı ulu bilge tam bir inatçı keçi,bir daha asla ikna edemem buraya gelmesi için,üstelik işyerimdeki çalışma saatlerim nedeniyle de imkansız dediğin şeyin olması...
(bundan sonrasında makarayı kesip olabildiğince gerçek diyalogları yansıtmaya çalışacağım)
t-anlıyorum abisi,ama ben pos cihazını kullanamıyorum,hem de testler yapılmadan motoru vermem imkansız,başına bir şey gelirse mesuliyet sahibi ben olurum,o yüzden...
b:-abi yok mu hiçbir yolu,nasıl sabrederim ben bir gün daha...
t:-vallaha yapacak bir şey yok durum bu...
bu diyalog buna benzer bir şekilde devam etti,lakin bir sonuca ulaşamadık,pazartesi konusunda anlaşmak dışında...neticede iş yerimi aradım,kallavi bir uykusuzluğu göze alarak shift'imi değiştirttim...pazar gecesini heyecandan ve pederin her an cayabilme (zira kendisinin kredi kartını kullandım taksitlendirme için) ihtimaline karşık üç buçuk atarak uykusuz geçirerek ertesi güne ulaştım kazasız belasız...
kızıma kavuşmam (05.06.2006)ertesi gün olabilecek en erken saatte arayıp motora başlanıp başlanmadığını öğrenmeye çalıştım,lakin telefonu açan beyin konu hakkında bir bilgisi yoktu,cep tel. nomu alıp tuncay bey gelince beni aratacağını söyledi...aradan 45 dakka ya geçti ya geçmedi,tekrar aradım,yanılmıyorsam telefona murat bey çıktı...motora henüz başlamadıklarını,başlamak üzere olduklarını bildirdi...ben de yol hazırlıklarına başladım...fazla uzatıp sizi sıkmak istemiyorum aslında...saat 12:15 itibariyle aykon'daydım...bir süre satış işlemleri,son kontroller ve akünün şarzını bekledikten sonra tuncay abinin arkasında artçı olarak istasyona gidip depoyu fulletmemin ardından yollara düştüm...bu arada küçücük bir anektod(biraz da gülelim :D ) satış işlemleri yapılırken hayatımın potunu kırdım...nüfus cüzdanını cüzdandan çıkarıp tuncay abiye verirken arkasına yapışmış şeyi farkedemedim...eheh ne olduğunu anlarsınız,tuncay abi yukarı çıktıktan sonra masanın üstündeki motosiklet dergilerine gözüm iliştiğinde direk ve de o anda magmaya indim...saç tellerime kadar kızardım utançtan...(ehe ehe :D) şükür ki tuncay abi olsun,murat abi olsun anlayışlı insanlar ki önemli bir mevzu olmadığını beyan ederek konunu uzamasının ve benim daha çok utanmamın önüne geçtiler...(şimdi düşünüyorum da ya bir çevirmede trafik polisine falan verseydim o hüviyeti o şekilde,eyvah eyvah... :D)
saat 13:30 sıraları b.çekmece üzerinden kumburgaz'a gitmek için (işyerime) yollara düştüm...ilk etapta hem heyecan,hem uzun süredir motor kullanmamaktan oluşan stress,ayrıca da motora alışma süresinde çektiğim acemilik neticesinde yolları karıştırarak e-5 edirne yönüne döneceğime (çevreyolu) etiler'e kadar uzandım bir şöyle (gerçi iyi oldu,piyasa da yaptık cix hatunların mekanında :P) ardından doğru yolu bulup normal bir şekilde seyre başladım...merter'e gelene kadar sol ayağımı neredeyse hissetmez hale geldim vibrasyon neticesi gelişen uyuşmadan...ama o noktadan itibaren motordaki vibrasyon her geçen saniye biraz daha azalarak kabul edilebilir bir hal aldı ve bu durumdan da kurtuldum...en keyifli yanı da yanından geçtiğim her otobüsün içindeki insanların direk bakışlarını kızıma kilitlemesi,kuryelerin takdirli,keeway ve mondial kullanıcılarının kıskanç bakışlarını üzerime dikmeleriydi...ayrıca otomobillerin ilerleyemediği bir trafik ortamında 50-60 km/h arası dilediğince gidebilmek bambaşka bir his...işime zamanında vardım ve motorumu parkettim...hemen herkesin dibi düştü kızımın güzelliği karşısında...motor almaya daha önceden karar vermiş 2 çalışma arkadaşım tercihlerini yeniden gözden geçirmeye başladılar bile...tek kötü yanı kendimi kızıma kavuşacağım anı düşünerek işime bir türlü verememem oldu...kızımla bire bir tanışma ve ilk bir araya gelmemiz hakkında yazacaklarım şimdilik bunlar...aslında atladığım çok nokta var ama deli gibi uykum da var...sabahın 6'sında kalkacağım işe gitmek için (hazırlığı falanı feşmanı) ve 12 saat mesai yapacağım dile kolay...aklıma geldikçe paylaşmaya devam ederim sizi sıkmıyorsa anlattıklarım...
bu arada...
mondial miş...peeehhh...
keeway miş...hüüüüüühhhh...
junlin miş...ıyyyyyykk...
o kanuni tiger denen ucubeleri kaale dahi almıyorum...
bu arada japon ve amerikan abilere saygılar,ehe ehe,onlar ayrı tabii... :P
bu akşam b.çekmece sahilinde alayı kıskançlıktan çatladılar sahiplerinin...yanlarına parkettiğim kızımın yürümekte olan genç yaşlı kadın erkek bir sürü insanın fazlasıyla dikkatini çekmesi,diğerlerinin esamesine bile bakmamaları deli etti adamları...alayı nefretle diktiler gözlerini bana...
eheh...bu bile verdiğim ve vereceğim her bir kuruşu,alın terimin karşılığını haketmesi için yeter de artar bile kızım için...
murat abi,tuncay abi,ayrıca farklı bir popüler çin asıllı yerli montaj motor markasının b.çekmece servisi (kendisi çok iyi bir dostumdur,kızımı bana o tavsiye etti kendi servisi olduğu motorların ne derece boktan olduğunu bana açıkyüreklilik ile ifade ederek...) saygıdeğer bir abim...allah hepinizden razı olsun,sayenizde mutluluk manyağı oldum... :D

CoolMaster
07 Haziran 2006, 03:34
REGALCİ ÜMİT !

http://www.seslinet.com/motor/16.jpg

MONEROCU(Chopper) CoolMaster

http://www.seslinet.com/motor/15.jpg

Simdik Sööle Olior;
Bu Regal Raptor Cok Irenc ve Hatta Tiksinc Bir Motör Sevgili Dostlarim...Bi Kere Bizim Ümit'deki Regal Hic Hos Diil ))))))) Nedenini Sormayin Kiskanclik Oldugunu Itiraf Ettiremezsiniz Valla Billa Nihohahaha...

Ben Bu Motörü Bu Adama Elimle Aldim Iyimi :pr: Aksamin 6'sinda Benim Muhtesem Monero'm Ile Tokat'dan Düstük Yollara (Dikkatinizi Cekerim 250 cc V Motör Chopper'im Ile Iki Kisi 250 Km Yol Gittik) Aksam 9 da Samsun'a Girdik.3 Saat de Götürdü Aslan Motörüm :cat:

YANTUR AŞ Kemal YANTUR Isimli Sevgili Dostumuzu Telefonla Arayarak Bulundugu Mesk Ortamindan Tükkanina Cagirdik.Saolsun Kirmadi Geldi.

Bize Motörü Gösterdi ve (Hafif Alkolün Etkisinden Olsa Gerek) Şehla bakan Gözlerle Söyle Buyurdu ;

KY= Sevgili Dostum Bu Cok Özel Bir Motör (Regal) Bu Kolleksiyon Motörüdür.Bu Motörü Alip Rahatlikla Kiz Arkadasiniza Hediye Edebilirsiniz.
Biz = Hönk ?

Neysaaa Bir Kac Tur Deneme Testing Felan Fisman Yaptiktan Soooora Motörü Almaya Karar Verdik..Bu Arada Ben Baska Motörlere Bakiverim Dedim.Hangi Motör Hakkinda Bilgi Istesem KY Arkadasimiz Yukardaki Cümleyi Noktasina Virgülüne Kadar Birebir Tekrarladi.Yani ;

Ben = Bu Yamaha Dragstar Nasil Kemal Bey ?
KY= Sevgili Dostum Bu Cok Özel Bir Motör Bu Kolleksiyon Motörüdür.Bu Motörü Alip Rahatlikla Kiz Arkadasiniza Hediye Edebilirsiniz.
Ben = Hönk ?
Ben = Peki Bu Kawasaki 1600cc Dragstar nedir Kemal Bey?
KY= Sevgili Dostum Bu Cok Özel Bir Motör Bu Kolleksiyon Motörüdür.Bu Motörü Alip Rahatlikla Kiz Arkadasiniza Hediye Edebilirsiniz.
Biz = Hönk ?

Bööle gitti dialog yeminler olsun ! :queen:

Neysaaaa Motörü Aldik Geldik Ümit Kardesim Suan Biniyor.Allah Kaza Bela Vermesin Ama Nerde Sinek Var Ise Onun Motörüne Yapissin Diyorum...

Alayiniza Kazasiz Belasiz ve Bol Neseli Sürüsler Dilerim...

watercolours
07 Haziran 2006, 09:05
adam doğru söylemiş. her motorcu için motoru özeldir :queen:

polo34
07 Haziran 2006, 09:28
CoolerMaster regal ile moneroyu karşılaştırabilirmisin acaba?
titreşim, sürat, sağlamlık vs vs...memnunmusun? regal alsaydım diyormusun?

camadan
07 Haziran 2006, 10:50
sitemizin gedikli artçısının düzenlediği eğlenceye bekliyoruz hepinizi

detaylar linkte gizli

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=15154

ana buda davinci şifresi gibi oldu yaw

Sculpture
07 Haziran 2006, 12:31
evet arkadaşlar uzun süredir yazmadım ama şu Başkentli R.R. bi tanıyıp tanışalım
Sayımız Ankarada nedir.. gezi planlarımız varmı bunları bilmek istiyorum 15 temmuz dan sonra ankara'da biz 2 adet R.R.'cu olacağız.. cvp bekliyorum herkese selamlar...

http://hamdi data\foto\operasyon tayin

bu benim regalim..

delitay
07 Haziran 2006, 12:42
bende ankaradayım dostum. ehliyet sıkıntım vardı ama bitti. ve buluşmalara bende gelirim.

Sculpture
07 Haziran 2006, 12:45
bu resimi buraya koymak için çok bekledim..

Sculpture
07 Haziran 2006, 12:52
Delitay ehliyet işi için biraz bilgi istiyorum lütfen
Kaç ytl tuttu, taksitle ödeme şansımız varmı B sınıfı sürücü ehliyetimin olması
A2 alırken ne gibi fayda sağlar bi cvp verirsen sevinirim....kolay gelsin

MACGYVER
07 Haziran 2006, 13:12
Çok haklısın delitay arkadaşım :)

delitay
07 Haziran 2006, 13:14
beyler tartışma tatlıya bağlanmış, insanlar iyiniyetlerini sergilemiş neden tekrar canlandırılıyor bitmiş ve hallolmuş mevzular.

EMREUZESEN
07 Haziran 2006, 14:48

hocam bu soruna ben cevap vereyim istedim. taksitle ödeme olayın sürücü kursuna göre değişir. b sınıfının olması bir avantaj çünkü sadece motor sınavına girersin budatoplam soru miktarı 100 ü geçmiyor zaten 30 soru olması lazım sınav 100 alır çıkarsın ondan sonrada motorsiklet direksiyon sınavı. ama a2 için başvurduğun anda b için ne yaptıysan aynılarını yapıyorsun. sağlık muhtar kağıdı vs vs vs. 3 sene oldu ben alalı. ve çok önemli bir olay daha. a2 alırsan ehiyetsizlikten ceza yemezsin :queen: :queen: :queen:

delitay
07 Haziran 2006, 15:02
valla aldığım kursun adını yazmayım diye özelden cevap göndermiştim ama emreuzesen burada cevaplamış, ayrıca motordan sadece 20 soru soruyolar, bilemeyeni dövüyolar... çok basit.

demonicdreams
07 Haziran 2006, 16:45
Dün bir programa katılmak için Bağcılara gitmiştim. Yorucu ve sıkıcı bir kaç saatten sonra Kağıthane'ye dönmek üzere yola çıktım. Yolları bilmediğim için bir arkadaştan tarif aldım. TEM'e çıktıp... basıp gidecek ve Kemerburgaz sapağından çıkacaktım. Yalnız geliş yolu (neden bilmiyorum) kapalı olduğundan gidiş yolunu 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş olarak bölmüşler. Dolayısıyla ağır hareketlerle ilerleyen bir trafik vardı. İlersi de kimbilir nasıldır ve Kemerburgaz sapağı kimbilir nerdedir diyerekten Alibeyköy sapağına daldım. Akıllıyız ya!.. hemen ordan Kağıthane geçerim sandım. Döndüm dolaştım, tüm Alibeyköy'ü iki tur dolandım ama kendimi bir türlü bildiğim bir yola atamadım. Adres sormak mı?.. onu da yaptım. Yaptım ama yine de bulamadım işte yolumu. Yoğun bir stres... Allah kahretsin!.. bir türlü öğrenemeyecek miyim bu yolları ben?..
O stresle yakaladığım bir Kağıthane tabelasının direktifiyle bir yola daldım. sağı solu bomboş, karanlık, yarı bozuk, ne idüğü belirsiz bir yol. Görüşüm çok iyi değil... makul bir hızla "ne zaman bitecek" diye ilerliyordum. Neyseki şehri andıran bir yerlere vardım derken tatlı, hafif bir viraja yaklaştım. Hızım 55 ile 60 km/s arasında... biliyorum çünkü hangi viteste ne devirde gittiğimi çok iyi biliyorum ve yola güvenmediğim için çok da açılmıyorum. Virajın bir kesiminde yolu diklemesine kesen geniş bir karaltı gördüm. Geceleri ıslak asfaltın göründüğü gibi. Gibi mi?.. Hayır hayır!.. Asfalt ıslaktı. Ama viraj keskin değil. Gündüz olsa 80'le bile girilebilir ve ben en fazla 60'dayım. Frene basıp yavaşlamaya gerek yok çünkü hızım makul... daha da önemlisi DonaldDuck demişti ki bu durumlar için: "SAKIN"...
Basmadım da. Ama yine de olan oldu. Motor altımdan kaçtı gidiyor! Yan yatmış. Peki ayağım? Koruma demirleri sayesinde altında kalmadı herhalde. Bir ara motor gözümün önünden kayboldu! Aman Allah'ım... neler oluyor? "Sorun yok!.. sadece takla atıyorsun".. Bunu arkamdan gelen ama pek de yakın olmayan arabayı gördüğümde anladım. Araba bana yakın değil!.. Bu iyi. En azından parçalarımı aramayacaklar. (Abartma istersen... Altı üstü 60km/s) Sonra bir takla daha. Motorum yine sürünüyor. Bu sefer arkamda gördüğüm araba motorumu solluyor. Delikanlıysa ben üstündeyken sollasın. Delikanlıysa piste gelsin!..
Araba durdu. Karşı şeritten bir yaya bana doğru koşarak geliyordu. Farkettim ki ayaktayım. Son taklayı geri geri atmışım ve birden ayağa dikilmişim. Artistik bir final olmalı... dışardan bir gözle görebilmeyi isterdim. Neyse... yanımda 3 kişi oldu. Biri elinde ki telefonu göstererek "Kazanın her anını gördüm, ayağa kalkabileceğini hiç sanmıyordum! İşte bak... ambulans çağırıyordum. Kemiklerinin kırılmaması mucize! Tam 5 takla attın" dedi. Şaşırdım. Diğeri iyi misin diye sordu. Sadece "heyecanlıyım" diyebildim. Motorumu kaldıracaklar, ben adamları uyarıyorum: "160 kilo, dikkatli olun beliniz ağırmasın sonra". Benim de yardımımla kaldırdık. Boşa aldım ve kenara çektik. Her ne kadar "iyiyim, gidebilirim" desem de bırakmadılar beni. Yaya olan benimle kaldı, biraz sohbet ettik. Lanet olsun ki yanımda bir tek sigara bile yoktu!
10 dakika kadar sonra adama RegalRaptor'un tüm özelliklerini anlatmış bir şekilde tokalaşıp ayrıldık. Gitmeden önce numaralarımızı aldık. "Gelmeden önce mutlaka ara" dedi, "Bazen etkinlik olabiliyor burda, ona göre gelirsin". Bahsettiği yer bizim İstanbul Park. Adam oranın muhasebecisiymiş. "Bir ara gel, pistte bir kaç tur at" diyor. Her şerde bir hayır vardır derler ya... öyle birşey bu da.
Sonra sağsalim evime gittim. Ne motordan soğudum, ne bir heyecan, titreme vs. vardı. Sanki hiç düşmemişim gibi iyi hissediyordum. Ağrım sızım da yoktu. Beş takla atmıştım ve sadece kolumda minicik bir çizik vardı.
Motosikletimde ise koruma demirlerinde nazarlık çizikler oluştu. Çizik ne kelime, sanki deli bir zımparayla zımparalanmış. Düştüğüm yerde bir iki yemek kaşığı kadar bir sıvı bırakmıştı ama benzin mi yağ mı su mu bilmiyorum. Bu sabah motoru parkettiğim yere baktım, kupkuruydu. Sızıntı falan yok yani. Sabah işe gelirken yolu biraz uzatıp sakin kafayla kullanıp biraz dinledim motoru, hiç bir sorun yok gibiydi. Herşey kazadan önceki gibiydi... bir şey hariç!.. Yüksek devirlere çıktığımda (vites değiştirmelerime yakın) ön taraftan gelen bir zırıltım vardı, o kaybolmuş :) cehenneme kadar yolu var zaten. Hiç sevmemiştim, alışamamıştım.

Budur!

(Allah kazadan beladan korusun hepimizi)

Can.
07 Haziran 2006, 17:19
Çok geçmiş olsun arkadaşım ucuz atlatmışsın.
Sana ve motoruna birşey olmadığına sevindim.
Sabah aynısı benim başıma geldi ve motor kaydı ama düşmemeyi başardım.
Virajda suyu görünce frene bastım ve tam suya girerken bıraktım tabi hızı yeterince düşüremediğim için motor kaydı ama toparladım allahtan. O hızla girseydim veya freni zamanında bırakmasaydım muhtemelen bende yeri öpecektim.

demonicdreams
07 Haziran 2006, 17:22
Çok geçmiş olsun arkadaşım ucuz atlaşmışsın..
Ucuz da laf mı!.. bedava bile denebilir. Sana da geçmiş olsun. Tecrübe ediniyoruz sanırım.

aytu
07 Haziran 2006, 17:49
demonicdreams-can ikinizede çok geçmiş olsun arkadaşlar aman dikkat asvalt kötü ama ıslak asvalt dahada kötü tekrar geçmiş olsun bir daha yaşamamak dileğiyle... msn aytu@ay-tu.net

ceko
07 Haziran 2006, 17:51
Geçmiş olsun...İnşallah başka kazalar olmaz.

cuk_o
07 Haziran 2006, 18:10
demonic geçmiş olsun o bir iki kaşık kadar olan şey motor yağıdır karterin içini hava girmesi için yapılış bir iki delik vardır motor yan yatınca muhtemelen ordan yağ akmıştır önemli değil merak etme zımpara olayına gelince aklımda güzel şeyler var msn den görüşürz konuyu

Bu arada aramıza hoşgeldin :queen:

aytu
07 Haziran 2006, 18:25

dün son günüymüş ehliyet almak için bana 375 ytl ye mal oldu herşey dahil eline kadar geliyor ehliyet zaten bende b sınıfı vardı ama fiyat artacak diyolardı onu bilmiyorum şu anda temmuzda sınav var ağustosta alabiliyorsun ehliyeti...

Can.
07 Haziran 2006, 18:25
demonicdreams-can ikinizede çok geçmiş olsun arkadaşlar aman dikkat asvalt kötü ama ıslak asvalt dahada kötü tekrar geçmiş olsun bir daha yaşamamak dileğiyle... msn aytu@ay-tu.net
Teşekkürler aytu.

gyazici
07 Haziran 2006, 18:28
nihat ve can ikinize de çok çok geçmiş olsun aman ne olur dikkatlı olalım motorun şakası yok

Can.
07 Haziran 2006, 18:29
Ucuz da laf mı!.. bedava bile denebilir. Sana da geçmiş olsun. Tecrübe ediniyoruz sanırım.
Teşekkürler.
Motorunun çizilen nikelajları için nikelaj kaplaması yapan yerler var.
Bir arkadaşım Harleyine yaptırmış. İstersen ona bir sorarım.

fevkalbesher
07 Haziran 2006, 18:31
Dün bir programa katılmak için Bağcılara gitmiştim. Yorucu ve sıkıcı bir kaç saatten sonra Kağıthane'ye dönmek üzere yola çıktım. Yolları bilmediğim için bir arkadaştan tarif aldım. TEM'e çıktıp... basıp gidecek ve Kemerburgaz sapağından çıkacaktım. ...
Budur!

(Allah kazadan beladan korusun hepimizi)

Yahu n'olmuş öyle!!! Resmen ipince bi çizgide gidip gelmişsin! Buna işaret derler, hem de büyüğünden! Dikkat et dostum birşeyler değişmek üzere.

Sevgiler,
AA.

KALDERA
07 Haziran 2006, 18:43
geçmiş olsun demonıc..ıslak viraja motoru yatırarakmı girdin..
gördünmü motoru zem zem suyu ile yıkamanın faydasını ...sana bir şey olmamış bak...budur

demonicdreams
07 Haziran 2006, 18:45
aytu, ceko, cuk_o, can., gyazici, kaldera, aytugarikan!.. çok sağolun.

cuk_o için çok geç ama sizleri aramızda istemiyoruz!.. Yani kaza yapanlar listesinde hiç bir zaman adınız olsun istemiyoruz.
aytugarikan; söylediğinde haklı olabilirsin.
Ben sorunsuz bir şekilde atlatmış olmanın hafifliğini hissediyorum. Düştüğüme lanet okuduğum yok!.. Keşke her düşen bu kadar ucuz atlatsa.

geçmiş olsun demonıc..ıslak viraja motoru yatırarakmı girdin..
gördünmü motoru zem zem suyu ile yıkamanın faydasını ...sana bir şey olmamış bak...budurHayır abi, motoru yatıracak bir viraj değildi. gidonu çok az sola çevirmem yeterliydi ve ben de yatırmadım. Sanırım zemin çamur olduğu için ön teker başına buyruk gitti. Bahsettiğim virajı görsen anlardın abi.

Zemzem'in faydasını gördüm tabi abi. Dualar'da kask dizlik bilmem ne görevi görebiliyormuş demek ki!..

infrared
07 Haziran 2006, 19:15
http://mannysvideos.blogspot.com/2006/05/greatest-car-commercial-ive-ever-seen.html

Regal Raptor bağımsız süspansiyon reklamı...

muhendis1959
07 Haziran 2006, 20:15

Dostum bende ehliyeti yeni aldım 150Ytl sürücü kursuna verdim, 30Ytl sağlık muayenesine verdim, 2x20Ytl tplam 40 Ytl sınav harcı verdim, sınavı kazandıktan sonra sürücü kursu dosyanı teslim ederken 20Ytl daha istedi bende tartıştım vermiyorum dedim vermedim, yani almadılar, daha sonra B sınıfı ehliyetin olduğundan senden 53Ytl harç alacaklar, bunu emniyet müdürlüğünde yatırıyorsun daha sonra dosyanı içeri verirken bir 30Ytl daha ödüyorsun buda ehliyetin kağıdı içinmiş, YANİ RESMEN SOYGUN ama bunları yapıpda motora binip şöyle bir uzun yola çıkınca hepsini unutuyorsun, yani toplam: 323Ytl para cebinden çıkacak, sürücü kursuyla pazarlık et indiriyorlar.

B sınıfı ehliyetinin olmasının faydası ise sadece 20 soruluk motor sınavına giriyorsun, bide senden 190Ytl harç yerine 53Ytl alıyorlar.

KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER.

Raptor_SS
07 Haziran 2006, 20:15
Kaldera abi çok teşekkür ederim. (Erkan askerden geldi kısa dönemdi ) bana özelden telefonunu atsana . :)

demonicdreams çok geçmiş olsun bende buna benzer bi kaza yaşamıştım :pale: 2 ay boyunlukla gezdim ucuz atlatmışsın:rendeer:

Olcan138
07 Haziran 2006, 20:20
Sculpture, yerin yakınsa sen de bir Kadıköy Gelişim sürücü Kursu'na bak ehliyet için.

323Ytl para cebinden çıkacak
Bu rakam 285 YTL civarında oluyor.

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=3377

muhendis1959
07 Haziran 2006, 20:24
(Allah kazadan beladan korusun hepimizi)[/QUOTE]

DEMONİCDREAM KARDEŞİM GEÇMİŞ OLSUN

Dostum seni allah korumuş, zemzemde olabilir tabi, ama sonuçta şanslıymışsın,gazetede izmirli kardeşimizin kastamonu da başına gelenleri okumuşsundur, bu iş şakaya gelmez, ama şu başımızdaki idareciler hala bu işleri masa başında halletmeye çalışıyorlar, yani hiçbirinde pratik yok hepsi teoriler üzerinde çalışıyorlar, hiçbir trafik düzenleyici bu trafiği nasıl yapalım diye bir minübüsçüye, otobüsçüye, motokurye arkadaşlara sormamıştır, zaten sorsalar bu trafik keşmekeşi olmıyacak,

Geçengün benim başımada cennette böyle bir olay geldi çorluya gidiyordum, ben düşmedim ama yola akan çamurlu su yüzünden krosçulara döndüm her yerim battı tabi motorda, İSTANBUL YOLLARINDA AMAN DİKKAT ARKADAŞLAR KAFANIZA GÖKTEN TAŞ BİLE DÜŞEBİLİR.

KALDERA
07 Haziran 2006, 21:02
Kaldera abi çok teşekkür ederim. (Erkan askerden geldi kısa dönemdi )
zaman ne kadar çabuk geçiyor değilmi? geçen seneden bir anı....
http://img388.imageshack.us/img388/3093/img4945a2gd9bp.jpg (http://imageshack.us)
demonic senınlede burada tanışmıştık hatırladınmı?

carvalho
07 Haziran 2006, 21:17
Arkadaşlar merhaba

33 yaşında, motosiklet tecrübesi 1 defa vitesli motor kullanmış (muhtemelen 200 metre) biri olarak, yıllar yılı içimde kalan motosiklet sevdasını hayata geçirme kararını veren bir kişiyim. Bütçe-sağlamlık-yedek parça-referans gibi değişkenlerin benim için belirleyici olduğunu bilen arkadaşım direkt regal Raptor deyince ben de google'dan anahtar kelimeyi girdim ve bu muhteşem topik'e rastladım. İlk sayfasından beri soluksuz okudum ve güncel takip etmekteyim. Hiçbirinizle tanışmıyor olmama karşın sanırım ilk tanışmamızda motosiklet geçmişini ve maceralarını paylaşacak kadar tanıyor sayılırım sizi. Tabii topikte paylaştığınız kadarıyla.

Motor alma konusunda kararımı verdim tabii RR olarak; class mı diğeri mi konusunda RR yahoogroups oluşturan arkadaşlardan çok doyurucu bilgiler aldım, tercihime yön verecek. Şimdi 10 Haziran'ı, Aykon'a gelecek makineleri bekliyorum. Tabii bir de Temmuz'daki ehliyet sınavını...

Şu anda hareketli bir motor görsem gıptayla bakıyorum ve sürücünün aldığı zevki hissediyorum ancak duran bir motor gördüğümde bu çelik yığınına trafikte nasıl hükmedilir gibi çekinceler oluşuyor bende. Biliyorum ki ilk direksiyon dersimde bu ürkekliği atacağım ve adım adım sürücülük kabiliyetimi geliştireceğim. Ama ne yalan söyleyeyim demonicdreams kardeşimin yaptığı ve Allahtan çok ucuz atlattığı kaza beni biraz düşündürmedi değil; ustalar bunu yapıyorsa biz yeniler nasıl başedeceğiz görünmeyen risklerle diye...

RR'siz bir regalci olarak çok fazla uzatmayayım. Hepinizle kısa zaman içinde tanışmak dileğiyle...

Saygılar, sevgiler

watercolours
07 Haziran 2006, 21:24
geçmiş olsun demonic...

muhendis1959
07 Haziran 2006, 21:37
[

Motor alma konusunda kararımı verdim tabii RR olarak; class mı diğeri mi konusunda RR yahoogroups oluşturan arkadaşlardan çok doyurucu bilgiler aldım, tercihime yön verecek. Şimdi 10 Haziran'ı, Aykon'a gelecek makineleri bekliyorum. Tabii bir de Temmuz'daki ehliyet sınavını...

karvalho kardeşim,

İsabetli bir karar vermişsin, bu motorun kalitesini bu paraya alamazsın, sen hiç merak etme pişman olmıyacaksın.

KİMSE ANASININ KARNINDAN MOTOR KULLANARAK ÇIKMADI, HEPİMİZ SONRADAN ÖĞRENDİK,SENDE ÖĞRENİRSİN HİÇ MERAK ETME, KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER.

BABAADAM
07 Haziran 2006, 22:21
demonic... geçmiş olsun arkadaşım verilmiş sadakan varmış....
ALLAH hepiniz kazadan beladan korusun arkadaşlar....
sağlıcakla kalın......

nautilus
07 Haziran 2006, 22:37
Demonic öncelikle sana çok geçmiş olsun aman nolur dikkat ama galiba bazen dikkat bile yetersiz kalıyor anlattığına bakılırsa zaten bütün dikkatini toplamışsın.
Artık tam olarak motor almayı kafama koyduğum için bugün işten biraz erken çıkıp Aykon'a gittim ve methini sizlerden bugüne kadar hep duyduğum regali ilk defa yakından görme ve hatta üzerine oturma fırsatını yakaladım.Her ne kadar diğer markaları(Ramzey hariç)yakından görüp inceleme fırsatım olmadıysa da sizlere hak verdim gerçekten her kuruşu hakeden heybetli görüntüsüyle al beni geç bile kaldın der gibi duruyordu karşımda.Bu hafta eksiğimi tamamlayıp inşallah en kısa zamanda RR ailesine katılmak istiyorum.Ancak Murat Beyle sohbet ederken motoru aldığımda işlemler tamamlanınca eve nasıl getireceğimi sorduğumda kimsenin kalmadığını o konuda yardımcı olamayacaklarını söylediler.Çok da kafama takmadım işin aslı yeter ki bir an önce alayım gerisini bi şekilde hallederiz nasılsa...
Herkese kazasız belasız sürüşler...

sonyakuza
07 Haziran 2006, 23:10
ANİCARN KNİGHT.arkadaşom tekrer hayırlı olsun senin adına sevindim allah yolunu hep açık etsin rüzgarın bol olsun çıktığımız yokuştan bahsetmemişsin:mrgreen: arkadaşlar içim içimi yiyor sizler gezerken siz yollarda ben duran motorların arasında nolcak böyle tatil bile yok:pr: neyse bizde kışın gezeriz:mrgreen:

nautilus
07 Haziran 2006, 23:28
[QUOTE=muhendis1959][

10 HAziranı beklemeye gerek yok bu gün ordaydım ve onlarca makina kutusunda yeni sahiplerini bekliyordu.Biri de ben olacağım inşallah...

MACGYVER
07 Haziran 2006, 23:59
Demonic geçmiş olsun haketen!
Bir araçla çarpışmamana ve bir araç tarafından ezilmemene çok sevindim
Düz zeminde korumalarınızla düşersenizse korkmayın bütün kaslarınızı kasın yeterli, siz ciddi bir yaralanma yaşamazsınız vücudumuz dayanabilir buna, vücudunuzda salgılanan adrenalin sizi düşünemeyeceğiniz kadar sağlam yapar ve darbelere karşı vucudunuzun milimetrik tepkilerine yol açar.
Asıl risk nezaman başlıyor biliyormusunuz kaza sonrasındaki ilk bir saat. Kendinizi iyi hissedebilirsiniz ama bir tramva geçirme olasılığınız oldukça yüksek.
Özellikle göğüs içinde meydana gelebilecek irili ufaklı iç kanamalar risk oluşturabilir ve içinize farkında olmadan kan akışı olur organları sıkıştırarak ve aşırı kan kaybından dolayı ölüm getirebilir.
Bu süre içinde siz hiçbir şeyden haberiniz olmaz vücutta salgılanan adrenalin ve bir kaç hormon sinirlerin acı algılamasını bertaraf eder.
Dolayısı ile kaza yaparsak bu dediklerim kulağınızda olsun bilinçli olursanız size kolay kolay hiç birşey olmaz.
Buarada Dominic kardeşim bana sapancaya giderken carreforun bahçesinde bir espri yapmıştın o aklıma geldi. ''sen asfalta düşersen olan asfalta olur sana bişi olmaz'' :)

Trader,
Nedemek herzaman heryerde barışa destek veririm sen rahat ol!!

Dogma,
Seni tekrar aramızda gördüğüme çok sevindim.

Buarada arkadaşlar sis farı takmak isteyen arkadaşlar takın ben taktım bir sorun olmadı.
Şimdi bir şeye açıklık getireyim!!
Ortada bu konuda endişesi olanlar var, yok ben bu işi iyi bilirim falan diyenlerde görüyorum.
Biraz mantıklı olalım! tutupta arabalar için üretilmiş yani araç akülerine göre dizayn edilmiş bir sis farını kullanırsanız bu soruna sebep olabilir.
Asıl sorun nezaman olur? kullandığınız sis farının çektiği akım miktarı!!
Motorsiklet sis farları çok düşük akımlar çekmektedir. Bu ne sigortanızı attırmanıza sebep olur nede elektrik sisteminin kaldırmamasına nede elektrik kablolarının yanmasına, vesair sebep olur.
Sis farı takmak isteyen arkadaşlar çinli diğer sis farı olan diğer chopperlarınkini satın alarak taktırtabilirsiniz. Bence tercihinizi ''zealsun'' dan yapın çünkü ben öğle yaptım. Gece yol alırken oldukça iyi ışık veriyor zayıf kalan ön farada destek oluyor, motorun önden görünümünün zayıflığınıda gölgede bırakıyor.

Görünüş itibariylede böyle,

http://img442.imageshack.us/img442/7484/270420061318ce.jpg (http://imageshack.us)

http://img258.imageshack.us/img258/4089/260520060079wj.jpg (http://imageshack.us)

http://img442.imageshack.us/img442/3007/270420061303en.jpg (http://imageshack.us)

hkn78
08 Haziran 2006, 00:01
arkadaşlar moralim çok bozuk. dün motorla işe gelmiş ve motoru işyerinde bırakıp eve servisle dönmüştüm. bugün öğlen çalıştırmak istesiğimde ise malesef hüsranla karşılaştım.
ilk sorun motorun vitesini bir türlü boşa alamadım. kolu aşağı basıyorum yukarı kaldırıyorum lamba yanmıyor.(debriyaj sıkılıyken)
ardından marşa bastım fakat çalışmıyor. marşa basarken gaz veriyorum çalışır gibi oluyor fakat biraz gaz yedikten sonra yine susuyor.
uzaktan kumanda ile çalışıyor fakat bir süre sonra yine gaz vermek istediğimde stop ediyor.
acemi olduğum için fazla kurcalamakta istemiyorum. boğarım falan. servis gelmiyor ben motoru servise götüremiyorum.
vurdurarak çalıştır diyorlar 2. vitese almalısın diyorlar neyapacağımı şaşırdım.
fikri olan varsa yardım etsin lütfen acayip moralim bozuldu.2 gün önce %100 olan moral eksilerde.
herkeze teşekkürler şimdiden.

muhendis1959
08 Haziran 2006, 00:06
MACGYVER Arkadaşım,

Sen İstanbulun neresindensin, ben merterdeyim yakınmısın bana,senin motorunu görmek istiyorum,mümkünse.

MACGYVER
08 Haziran 2006, 00:23
MACGYVER Arkadaşım,

Sen İstanbulun neresindensin, ben merterdeyim yakınmısın bana,senin motorunu görmek istiyorum,mümkünse.

Üsküdardayım ama zamanımın büyük bir kısmını mecidiyeköyde geçiriyorum.
Neden olmasın sana özelden istersen cebimi atıyim biara biryerde görüşürüz.
Buarada civalı hareret göstergesi takan arkadaşta benim onuda görme fırsatın olur busayede.

Buarada bahri arkadaşım kusura bakma havaleyi bugün yapamadım yanlış anlama isimden dolayı sabah elinde rahat ol.
Şu depo üstlüğü hakketen motoru patlatacak diye düşünüyorum. Kesinlikle tercih edilmesi lazım diye düşünüyorum. Heleki yeni regal sahipleri hiç düşünmeyin. Ben çok aradımda böyle bişi bulamadım ama yinede iyi idare ettim depomda bir iki ufak çizikle kurtardım.
Elinize sağlık bahri çok iyi düşünülmüş hakketen tebrik ederim.
Sabırsızlanıyorum bir an önce görmek istiyorum şu şeyi depomun üzerinde!!:)

clint
08 Haziran 2006, 00:28
Demonic, kardeş geçmiş olsun. Hakikaten ucuz atlatmışsın.
Valla son bi kaç gündür sitede kaza haberleri arttı, benim acemi motor sevdamı biraz tedirgin hale getirmiyor değil bu haberler. Ama içimize de ateş düşmüş bi kere. Ehliyeti bi alalım bakalım. Direksiyon derslerine bi girelim.
Bu arada yeni RR almış herkese hayırlı olsun! Güvenli sürüşler!

sonyakuza
08 Haziran 2006, 00:28
HKN 78_slm büyük bir ihtimal bujinde sorun var ikinci ihtimal karburatör tıkanmış yani bunlar olasığ şeyler sana tavsiyem benzin katkısı kullan motoru vurdurman için akünün bitik olması lazım yani marş basıyorsa deneme gerek yok yapacağın şey ngk bujinse cıkar temizle deyilse bujiyi değiş benzin katkının faydasıda depodan başlar egzost çıkışınakadar temizler bir depoya bir kapak atacaksın dene herkeze tavsiye ederim son söz servisle irtibatlı işlem yap

murathol
08 Haziran 2006, 00:37
Regal hakkında bazı olumsuzluklar okuyorum biraz kararsız kaldım.

icetoo
08 Haziran 2006, 00:37
Demonic geçmiş olsun umarım son kazan olur....................herkese kazasız belasız günler arkadaşlar.............

muhendis1959
08 Haziran 2006, 00:39
arkadaşlar moralim çok bozuk. dün motorla işe gelmiş ve motoru işyerinde bırakıp eve servisle dönmüştüm. bugün öğlen çalıştırmak istesiğimde ise malesef hüsranla karşılaştım.
ilk sorun motorun vitesini bir türlü boşa alamadım. kolu aşağı basıyorum yukarı kaldırıyorum lamba yanmıyor.(debriyaj sıkılıyken)
ardından marşa bastım fakat çalışmıyor. marşa basarken gaz veriyorum çalışır gibi oluyor fakat biraz gaz yedikten sonra yine susuyor.
uzaktan kumanda ile çalışıyor fakat bir süre sonra yine gaz vermek istediğimde stop ediyor.
acemi olduğum için fazla kurcalamakta istemiyorum. boğarım falan. servis gelmiyor ben motoru servise götüremiyorum.
vurdurarak çalıştır diyorlar 2. vitese almalısın diyorlar neyapacağımı şaşırdım.
fikri olan varsa yardım etsin lütfen acayip moralim bozuldu.2 gün önce %100 olan moral eksilerde.
herkeze teşekkürler şimdiden.

Arkadaşım şunları bir dene:

- Önce vitesin 1 veya 2 de değilde 3 veya 4 de kalmış olabilir, yapacağın şey motorun ayağını kapa üstüne bin ileri geri oynat, oynatırken önce vites kolunu aşağıya doğru bastır, sonra yine aynı işemi yap vitesin bire kadar indiğinden emin ol sonra yine motoru ileri geri oynatırken boşa almaya çalış bak boşa geçecektir, motoru vitesteyken ileri geri oynatmazsan şanzıman soğuk olduğundan senkromeçler bırakmıyacaklardır.

- Sonra motorunun benzin durumunu kontrol et, emin olmak için istersen musluğu yedeğe al, jikleyi aç gaz vermeden çalıştır, çalıştıktan sonra jikleyle istop etmesini engelle kısa bir müddet sonra jikleyi kaparken gaz kolunu çok az çevirerek bir müddet çalışsın motor ısınsın daha sonra stop etmiyecektir.

Moralini asla bozma bu motorların şanzımanları 2500 km ye kadar bu sorunları çıkartıyor ama 3. yağ değişiminden sonra alışmaya başlıyor, bu süre içerisinde vites kolunu asla zorlama, bu zorlama yüzünden şanzımanını bozan arkadaşlar var.

sonyakuza
08 Haziran 2006, 00:42
MACGYVER;dostum beni tanıyabildinmi sonyakuzayı herkezden fazla gördün ama yeni öğrendin ne diyim sana alırım anahtarını mıchael dostum . arkadaşlar kazaların bizlere bazı şeyleri öğretmesi lazım bunlarda dersler çıkarmalıyız örnek 5.yıl önce orta köyde bir beyaz şahin el freniyle önümü kapattı sürat 85 bende arka frene kazıklama yaptım motoru yatırdım bende üstüne yattım inanın bir çizik bile yoktu bende bilerek olmadı ama birdaha başıma gelirse böyle bir durum ne yapacağımı iyi biliyorum 100.km olsa atlatırım allahın izniyle.

icetoo
08 Haziran 2006, 00:49
Regal Raptoru Anlattiklariniza Bakarsak 100,300,500,700 Ve 1000 Km Olmasina RaĞmen Neredeyse Sorun YaŞamayan Yok Gİbİ. Bİr Tanede Sorunsuz 5000 Km YapmiŞ Bİr Raptorcu Mesaji Okumadim Ama Buna RaĞmen Bu Motoru Tavsİye Edİyorsunuz. Bu Bİr ÇelİŞkİ DeĞİlmİ Bİrde Motorun Fİyatina GÖre Ucuz Denİyor Daha DoĞrusu Fİyati DÜne Kadar Uygundu Demek Daha DoĞru Olur Zannedersem 4000 Ytl'ye Anahtar Teslİm Alinabİlİrken Şİmdİ 4700 Ytl Cİvarinda Bİr Rakkama Mal Oluyor Buda Bence Ucuz DeĞİl Bİrkere Bu Rakkamlara Eskİsİ Kadar Çok SatiŞ OlacaĞina Ben Şahsen Bu Olumsuz GeÇen Pİyasa KoŞullarinda İnanamiyorum Bence Fİyat Polİtİkalarinda Gerİ Adim Şart Gİbİ GÖrÜnÜyor Ancak Bu Motorsİkletlerİn Bİrde Avrupa Ve Amerİkadakİ SÜrÜcÜ Emnİyetİ AÇisindan Zorunlu Olan TÜm Standartlar Yetkİ Belgelerİnİn OlduĞunu Zannetmİyorum Belkİ 2.3. DÜnya Ülkelerİnde Yeterlİ Olabİlecek Bİr Takim Belge Ve Sertİfİkalara Sahİp Olabİlİr Ama Ben TÜrk Halkinin Parasi Ve Can Emnİyetİ Bakimindan Yeterlİ OlacaĞina Pek İhtİmal Vermİyorum Ve Bu Konuda GerÇekten Bİlgİlİ Ve Belgelere Dayali Bİrİlerİnİn TÜm TÜrk Halkina Ve Özellİkle Motosİklet Almayi DÜŞÜnenlerİ Aydinlatmaya Bİlgİlendİrmeye Davet Edİyorum Konunun TakİpÇİsİ OlacaĞim TÜm Motorculari, Saygisiz,dİkkatsİz SÜrÜcÜ Ve Yayalardan Alllah Korusun. Yolumuz AÇik Şansimiz Bol Olsun.
Slm Murat AVRUPA TİP ONAY NO:e4'2002/24'0524'00........anlayacağın arkadaşım fuarda araştırma yaptık bu onayı alan sayılı motor firmalarından biridir REGAL RAPTOR ayrıca YUNANİSTAN DA ödül aldığını buradaki servisten öğrendik bu onay ve belgeyi almak için büyük miktarda paralar ödendiğini de söylüyorlar