PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133

De-Javu
05 Haziran 2006, 22:37
Clint benden önce davranıp hemen hemen aynı şeyi yazmış çok yaşa. Haddim olmayarak, yazılı iletişimde karşıdaki kişinin karakterini bilmiyorsak yalnış anlama olasılığının yüksek olduğunu ve bunu dikkate alarak mesajlar konusunda yargıya varmadan tekrar okunması gerektiğini düşünüyorum sanırım en azından 5 gün ayırıp tüm sayfaları tek tek okuyan biri olarak ben deniyorum yeni üye arkadaşlara tavsiye ederim :) . Herkezin bir eşek ve eşref zamanı olduğunu unutmayıp, gerginlik yaratacak mesajları yazmadan tekrar düşünülmesi gerekmiyor mu? yoksa bu birliğin zarar göreceğini düşünüyorum (nazar değmesin) İnsan kazanmak zor ama kaybetmek çok kolay bildiğimiz gibi.

Sabırsızlıkla motorumu alacağım günü bekliyorum, karar aşamasında olan arkadaşlara özellikle NCG, RR sahibi forumdaşların deneyimlerini okuyan ve bir kaç markayı daha önce iyi araştırmış biri olarak RR ı şiddetle tavsiye edebilirim. Tabi çok okuyan değil çok gezen durumunu es geçmeden deneyimli ve bu topic in başından beri bulunan Kaldera gibi kişilerin tavsiyelerini de okumalarını öneririm.

Barış Şuşut
05 Haziran 2006, 22:39
Uğur abi forumda sevilen bir insan özellikle RR konusunda bir çok arkadaşa ışık tutmuş bir insan ben mesajında kötü niyetli olduğuna inanmıyorum ama mühendis arkadaşta bilgili biri gibi görünüyor oda yardım amaçlı burda her iki abimizdende genç arkadaşlar yararlanacaklardır bu ortamda bazen en iyi niyetli mesajlar dahi yanlış anlaşılabiliyor tıpkı burda olduğu gibi ..bence konuyu uzatmak yersiz ...

SWING
05 Haziran 2006, 22:46
Yarın (6.6.2006) Zamlı yeni fiyatlar başlıyor
R.R Klasik A 4.490 YTL
R.R. Class B serisi 4.850 YTL
Beklenen kadar yüksek olmadı. Aradaki fark azaldı.

muhendis1959
05 Haziran 2006, 23:05
Arkadaşlar önce topiğin huzurunu kaçırdıysam herkesden özür dilerim ama özellikle kaldera bu topikte motosiklet otoritesiymiş gibi hemde fırçalar bir ifadeyle yazınca benimde tepem attı, (Bana verdiği cevaptaki ilk paragrafı okumanızı rica ederim).

Ben özellikle motoruma yaptığım değişiklikleri ve ilaveleri, ayrıca bu konularla ilgili bütün yaptığım araştırmaları sizlerle paylaşmaya çalışıyorum, (Mesela kimsenin dikkatini çekmedi ben motoruma ilk defa tadilat yapmadan elektrikli hararet göstergesi taktım, bu konu ile ilgili en az 2 hafta araştırma yaptım, bir oto elektrikçisi ki eski motorcu, öteki gösterge imalatı yapan bir fabrikanın sahibi, adamlar başbaşa verdi bizim motora uygun hararet saati ve muşuru yaptılar, ben 3 gündür kullanıyorum hiçbir sorun çıkmadı.

İşte bütün bunlarla uğraşırken kaldera oradan kalkıpta (o tesisat işlerini yapan elektrikçidemi bilmiyor bunu.madem ilaveler yapacaksınız o zaman olması gerektiği gibi yapın bunu.) Aynen kopyaladım gibi bir ifade kullanınca tepem attı.

Arkadaşlar sizlerden yine özür dilerim, kaldera kardeşim senden de özür dilerim ama her zaman daha iyi bilen biri vardır unutma.

clint
05 Haziran 2006, 23:09
Yarın (6.6.2006) Zamlı yeni fiyatlar başlıyor
R.R Klasik A 4.490 YTL
R.R. Class B serisi 4.850 YTL
Beklenen kadar yüksek olmadı. Aradaki fark azaldı.

Eyvallah, demek ki benim dediğim fiyat doğruymuş, sevindim...

De Javu sen de çok yaşa, aklın yolu bir, mantıkla akılla düşünen herkes aynı noktaya geliyor... Ben buraya üye olalı çok zaman olmadı ama kendimi buraya ait hissetmemi sağlayan en önemli şeylerden biri bu forumdaki dostluk ortamı oldu... Bunun yanlış anlamalarla bozulmayacağını düşünüyorum... RR için bizleri bilgilendiren herkese sevgiler...:rendeer:

De-Javu
05 Haziran 2006, 23:21
Bu arada pazar akşamı cennet civarında saat 19:30 gibi E-5 te küçükçekmeceye doğru yol alan siyah RR lı nazi kasklı birini gördüm umarım bu forumdandır, RR ı görünce heyecanlanmadım diil hani :)

aytu
05 Haziran 2006, 23:39
sağolun sayenizde almaya karar verdim ama bu kadar olumlu yorumlarında etkisi oldu hani....

Mr.Wish
05 Haziran 2006, 23:56
Sevgili arkadaşlar, geçenlerde RR min aküsü boşalmıştı ve ondan sonra aküyü şarj ettirdim. Marşa bastığımdaysa tuhaf bi ses geliyor ama marş motoru harekete geçmiyordu? Sesin kaynağını araştırdım ve akünün yanında bulunan ve aküden çıkan kalın 2 kablonun bağlı olduğu küçük yuvarlak (bobin yada röle gibi bişi) nesneden geldiğini keşfettim. Aykondan Ali Ustayı aradım, oradan çıkayan 2 kabloyu birleştirip vites bosta iken marşa bas dedi ama malesef işe yaramadı:( Bunun dışında çözüm önerecek birileri varsa seve seve dinlerim.Unutmadan ekleyeyim kapalı alanda bile motoru 5 metre kadar ayaklarımla ittiğimde vurdurarak çalıştırabiliyorum. Jikle yada gaz sorunum yok. 2. sorumsa alet kutusunun altındaki plastik bidon; içi nereye kadar dolu olmalı? Akünün hemen solunda plastik kapaklı olan. Benim gibi olupta RR sini uzun aralarla çalıştırabilenler-çalıştıramayanlar için bi şarj cihazı öneririm. Akünün bulunduğu bölümün kapağına dişi bir soket yapmayı düşünüyorum. Ucu digital aletlerdeki gibi tıpalı sudan yada başka bişiden kısa devre yapmasın. Aracı parkettiğimce tıpayı açıp, jackı takıp yattığı zamanlarda bile hep şarjlı olmasını sağlamayı düşünüyorum. (Devreyi yapan teyze oğlu güç kaynakları üreten bi firmanın ar-gesinde...) Bir ayda takılı kalsa aküyü kaynatmayacağını söledi ve bide ölçüm yaptık araç kırmızı anahtar ve kontak kapalı iken bile düşükte olsa akım çekiyor.Çalışına bi araçta belki sorun olmaz ama zaman içide aküyü boşaltır diyor.

Gösterge konusunda da çinlilerin içinde Çelik motorun küçük göstergeleri RR nin göstergesinin yanına yakışır gibi geliyor, Asya scooterın kini ve Çullasın motorunu inceleyemedim ama bu göstergelerde çözüm olabilir bize..

muhendis1959
06 Haziran 2006, 00:18
Sevgili arkadaşlar, geçenlerde RR min aküsü boşalmıştı ve ondan sonra aküyü şarj ettirdim. Marşa bastığımdaysa tuhaf bi ses geliyor ama marş motoru harekete geçmiyordu? Sesin kaynağını araştırdım ve akünün yanında bulunan ve aküden çıkan kalın 2 kablonun bağlı olduğu küçük yuvarlak (bobin yada röle gibi bişi) nesneden geldiğini keşfettim. Aykondan Ali Ustayı aradım, oradan çıkayan 2 kabloyu birleştirip vites bosta iken marşa bas dedi ama malesef işe yaramadı:( Bunun dışında çözüm önerecek birileri varsa seve seve dinlerim.Unutmadan ekleyeyim kapalı alanda bile motoru 5 metre kadar ayaklarımla ittiğimde vurdurarak çalıştırabiliyorum. Jikle yada gaz sorunum yok. 2. sorumsa alet kutusunun altındaki plastik bidon; içi nereye kadar dolu olmalı? Akünün hemen solunda plastik kapaklı olan. Benim gibi olupta RR sini uzun aralarla çalıştırabilenler-çalıştıramayanlar için bi şarj cihazı öneririm. Akünün bulunduğu bölümün kapağına dişi bir soket yapmayı düşünüyorum. Ucu digital aletlerdeki gibi tıpalı sudan yada başka bişiden kısa devre yapmasın. Aracı parkettiğimce tıpayı açıp, jackı takıp yattığı zamanlarda bile hep şarjlı olmasını sağlamayı düşünüyorum. (Devreyi yapan teyze oğlu güç kaynakları üreten bi firmanın ar-gesinde...) Bir ayda takılı kalsa aküyü kaynatmayacağını söledi ve bide ölçüm yaptık araç kırmızı anahtar ve kontak kapalı iken bile düşükte olsa akım çekiyor.Çalışına bi araçta belki sorun olmaz ama zaman içide aküyü boşaltır diyor.

Gösterge konusunda da çinlilerin içinde Çelik motorun küçük göstergeleri RR nin göstergesinin yanına yakışır gibi geliyor, Asya scooterın kini ve Çullasın motorunu inceleyemedim ama bu göstergelerde çözüm olabilir bize..

Dostum senin akü ya tam şarz olmadı yada bozuldu şarz tutmuyor, bunu anlamak için bir akü takviyesi ile çalıştırmayı dene.

Söylediğin su deposu ise her sulu motorda olduğu gibi genleşme kabıdır, termostatın üstündeki su koyma kapağının yanından bir hortum çıkar (Taşma hortumu) o hortum dolaşarak söylediğin su deposunun altından bağlanır, bu su ısınınca genleşen suyu bu genleşme deposuna aktarmaya yarar, bu sudeposunun üstünde ise bir havalandırma borusu var ağzı boştadır buda fazla havayı veya suyu dışarı atar, su soğuduğunda da tekrar içeri hava alır, bu depo 400 gram su alır fazlasını zaten atar.

ncg
06 Haziran 2006, 00:36
[QUOTE=kaldera]arkadaşım o sayfada herhangi bir sorunuz yokki sizin.anladığım kadarı ile cbr ile raptor arasında kararsız kalmışsınız.ikiside farklı makıneler. hangisi sizin tarzınıza daha yakışırsa onu alın.almadan önce oturun her ikisinede imkan varsa eğer kullanın...ben biliyorum tecihinizi raptordan yana kullanacağınızı:cat:

Iki model arasinda kalmaktan ziyade forumdan takip ettiklerimden RR hakkinda tedirginliklerim olustu. Yoksa iki motorada baktim incledim; tarz olayina gelince yeterki baslangic olsun, bu vericegim paraya deysin...-kullanmadim- Ornek olarak buji lerde kullanicilarin yasamis olduklari problem icin: Tecrubem olmadigindan ve ilk adim olarak bu motor ile basliyacagimdan dolayi problemlerle ile ugrasmak istemiyorum. Forumlardan vs. Cin almayin Japon model secin diyenlerden dolayi bu dusuncedeyim. Gonul rahatligiyla hic bilmeyen birine bu motoru al kullan keyfine var diyebilirmisin?
Bu hafta ici kask almayi dusunuyorum. 150Euro luk bir kask(tam kapali) ve mont almayi dusunuyorum. Bu konuda onerileriniz nedir, siz ne kullaniyorsunuz, Avrupa yakasinda nereden alabilirim uygun fiyata?
Ayrica Dejavu fikirlerin icin tesekkur ederim. Benimde gonlum RR den yana icime tam olarak sinmesini istiyorum.

KALDERA
06 Haziran 2006, 01:18
Ben zaten bu motora hiçbir ilave yapmamaya karar verdim, onu tak bunu yap bitmiyorki, ben regal ime bundan sonra bu şekilde bineceğim.

Sadece elektrikli hararet saati taktım belki onuda sökeceğim, orjinal kalsın.
sizin bu motorda yaptığınız değişiklikte sonuç itibariyle vardığınız nokta bu..buda haklı olduğumu gösterir
ben buradan uzun zamandır aynı şeyi söylüyorum...motorunuzda sistem ile
ilgili ek donanım için zahmet etmeyin diye..gereksiz çünkü..yoksa yaptığınızı neden iptal etmek istiyosunuzki..eğer memnunsanız......
haaa siz istediğinizi yapın istediğiniz gibi oynayın motorun işlevseliği ile...amaa benim buradan dostlarımı bu konunun gereksizliği ile ilgili uyarmakda benim için önemli..

Ben özellikle motoruma yaptığım değişiklikleri ve ilaveleri, ayrıca bu konularla ilgili bütün yaptığım araştırmaları sizlerle paylaşmaya çalışıyorum,
.
paylaştığınız için iyi yapıyorsunuz...bende sizin bu yaptıklarınızı model alınmaması için uyarıda bulunuyorum..

kaldera bu topikte motosiklet otoritesiymiş gibi hemde fırçalar bir ifadeyle yazınca benimde tepem attı, (Bana verdiği cevaptaki ilk paragrafı okumanızı rica ederim).

ben bu topikde bu motorla ilgili her şeyi bildiğim için daha doğrusu benzinli ve dizel motorlarda tüm ayrıntıları bildiğim ve otomotiv yedek parça ithalat yaptığımız için birazda işin içinde olduğum için tecrübelerimi aktarıyorum,ama buraya yazmadan önce tekrar süzerek.bir yanlışlığa yol açmamak için

İşte bütün bunlarla uğraşırken kaldera oradan kalkıpta (o tesisat işlerini yapan elektrikçidemi bilmiyor bunu.madem ilaveler yapacaksınız o zaman olması gerektiği gibi yapın bunu.) Aynen kopyaladım gibi bir ifade kullanınca tepem attı.

Arkadaşlar sizlerden yine özür dilerim, kaldera kardeşim senden de özür dilerim ama her zaman daha iyi bilen biri vardır unutma.
evet aynen bunu yazdım.ben her ne kadar ilave tesisat gerekmez dediysemde,birileride ben motoruma yapmak istiyorum diyecektir. hah tam burda diyorumki olması gerektiği gibi yapın bunu.
sadece sigortayı değiştirmek çözüm değil.çünki tesisat kabloları ince,farlarınız açık vaziyette,eğer sislerde yanıyorsa birde sizin eklediğiniz ilaveler...birde çift fan devreye girecek..
bunların hepsinin sorunsuz olması için tüm ince kablolarıda değişin diyorum..siz değiştinizmi bu kabloları hayır sigortanız attı yolda kaldınız.sigortanın atmasını engellerseniz yüksek amperli olanla bu ince kablolar yanar tutuşur.bunun eğitimini almışsanız çok iyi bilirsiniz

ama her zaman daha iyi bilen biri vardır unutma.
sözünü ettiğiniz böyle biri ile teknik konularda karşılaşırsam eğer ne demek her zaman desteklerim....burda herhangi bir konuda inatlaşmıyoruzki...kimse burda birbirini sevmek zorunda değil...ama saygı çerçevesinde

Arkadaşlar sizlerden yine özür dilerim, kaldera kardeşim senden de özür dilerim .
sonuç olarak şahsım ve camiam adına özürünüzü kabul ediyorum..aynı fikirlerde olmayabiliriz,zaman zaten bunu gösterir..ama karşılıklı saygı ihmal edilmemeli....
bundan sonra bu konu için yanıt yazmayacağım..

TRADER
06 Haziran 2006, 02:34
Ben diyorum abicim alın bir Honda ugrasmayın musluktu cıvataydı herneyse:) Bazen dıyorum bızım motorlara da boyle seyler yapılıyor da ben mı bilmiyorum. Walla motorlarınız bir çalışsa konuşcak mevzu da kalmıycak tartışıcak mevzu da:)

İşin esprisi bir tarafa belli ki burada gereksiz bir tartışma yaşanmış. Uğur abiyi severiz sayarız.Arkasında tozunu yutmuşluğumuz var. İyiniyetli oldugundan ise hiç ama hiç şüphe etmeyiz. Mühendis arkadaşımız da belli anlıyor bu işlerden.. Ama burda kesin bir şey var ki o da benim hiç anlamadığım:)

Bence sanal ortamlarda yazışmak bazen böyle tehlikeli olabiliyor. Benim bu değerli abilere tavsiyem yüzyüze gelerek motorlarını tokuşturmalarıdır:) Kimin motoru döverse o haklı olsun:)

Tatsızlık eminim forumun okuyucularını üzüyor. Olmazsa Ahmet (MCGYVER) bir kilo tatlı alıp bir akşam bizi buluştursun da olaylar hallolsun..Hem de biraz dertleşmiş oluruz.

Şairin dediği gibi "Uzatın Ellerinizi Uzatın ... Tanışalım...Helallaşalım..."

Selamlar...

Unicorn Knight
06 Haziran 2006, 02:51
5 Haziran 2006 tarihi itibariyle artık ben de bir regal raptor (class) sahibiyim...aykon'un elinde kalan son (haziran'ın 10'una kadar tabii ki) makinayı,ki o da vitrindeki gri makina oluyor ben aldım...şu an fazla vaktim olmadığı için detaya giremiyorum,zira motoru teslim alabilmek için iş yerindeki shift'imi değiştirttim...16/24 çalıştım ve sabah kalkıp 08/20 vardiyası için işe gideceğim...artık kısmetse (12 saat mesai üstüne dermanım kalırsa) akşam geldiğimde anlatırım ilk günümün nasıl geçtiğini...şimdilik sadece tek bir kelime ile ifade etmem gerekirse; MÜKEMMEL diyebilirim ancak...

seflek
06 Haziran 2006, 03:10
ben bursa'dan cem. regal raptor kullanıyorum.
3.000 km'de beyni yedi yolda kaldım.
4.000 km'de elektrik aksamı yandı, yine yolda kaldım.
ama her sorun GARNTİ KAPSAMINDA HALLEDİLDİ.
tüm bunlardan sonra şunu diyeceğim; bu kadar ekmeğe bu kadar köftelerin içinde en iyisi! yani çin mallarının!
bu fiyata daha ne bekliyorsunuz?

icetoo
06 Haziran 2006, 03:14
+ 1000:cat: TRADER kardeşim katılıyorum............dostum bence mühendis ve uğur(kaldera) abimiz bir tanışsalar tam kanka olurlar umarım bizlerde görürüz bu dostluğu...

demonicdreams
06 Haziran 2006, 11:05
Ben diyorum abicim alın bir Honda ugrasmayın musluktu cıvataydı herneyse:) Bazen dıyorum bızım motorlara da boyle seyler yapılıyor da ben mı bilmiyorum. Walla motorlarınız bir çalışsa konuşcak mevzu da kalmıycak tartışıcak mevzu da:)600'lük Honda'n var diye hiç artislik yapma abi koşarak geçer, anahtarını alırım. Sen kendi işine bak, alla alla :):) Bizim motorlar çalışıyor canavar gibi. Kartepe dönüşü azrail gibi ensendeydik, bir dakika kopmadık o senin Honda'ndan (tabi sen gaza ufak bi dokunsan egzosunda boğulurduk o ayrı :) )... Derken abi dediğin gibi bi-iki kilo tatlıyla nerde buluşalım. Sapancı dönüşü kadromuz mükemmeldi. Ona burdan katılacak bir-kaç kişi daha olacaktır. Mesela Kaldera, mesela muhendis1959... hala ölmediyse GWS... Çağır yeter!..

cbrhalil
06 Haziran 2006, 11:22
Merhaba Arkadaşlar uzun araştırmalar ve forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine dün gidip bir tane siyah regal raptor dadyw 250 aldım, açıkcası çok guzel bir motor ruhsat işlemleri bugun halledilecek ve akşama teslim alacağım inşallah, dun motosiklet için ufak bir piyasa araştırması yaptım sevgili Aykon firmasının daha teli açıp fiyatı sorduğumda küt diye 4500ytl+plaka fiyatını duyunca açıkcası bayağı bozuldum ve ardından banada yakın olduğu için bağlarbaşındaki bayii aradım ordakilerin esnaflığı ve yardımcı olmaları ayrıca fiyat olarakta anahtar teslim 4500ytl fiyat vermeleri onları tercih etmemde faydalı oldu. Neyse sadede geleyim artık bende bir regalciyim tecrubeli regalci dostlarım benide aranıza alırmısınız.:rendeer:

demonicdreams
06 Haziran 2006, 11:49
Merhaba Arkadaşlar uzun araştırmalar ve forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine dün gidip bir tane siyah regal raptor dadyw 250 aldım, açıkcası çok guzel bir motor ruhsat işlemleri bugun halledilecek ve akşama teslim alacağım inşallah, dun motosiklet için ufak bir piyasa araştırması yaptım sevgili Aykon firmasının daha teli açıp fiyatı sorduğumda küt diye 4500ytl+plaka fiyatını duyunca açıkcası bayağı bozuldum ve ardından banada yakın olduğu için bağlarbaşındaki bayii aradım ordakilerin esnaflığı ve yardımcı olmaları ayrıca fiyat olarakta anahtar teslim 4500ytl fiyat vermeleri onları tercih etmemde faydalı oldu. Neyse sadede geleyim artık bende bir regalciyim tecrubeli regalci dostlarım benide aranıza alırmısınız.:rendeer:
Bu fiyat konusu bir ara bayaa konuşuldu forumda. Tek fiyat muhabbetinden bahsediliyordu ama şimdi farklı bayilerde farklı fiyatlar konuşuluyor. Senin 200 lira daha ucuza alabilmen hoş olmuş ama madem bu mümkündü neden daha önce kimse 1 lira ucuza alamıyordu. Kendi adıma söylemiyorum çünkü ben pek (hatta hiç) araştırma yapmadan almıştım. Herneyse, bunları paylaşmak çok hoş tabii. Her ne kadar Aykon'dan fazlasıyla memnun olsam da yeni alacakların 200 lira daha ucuza alma şanslarının olması çok güzel.
Tecrübeli sayılabilir miyim bilmiyorum ama eski RR'ci olduğum kesin. Diğer eskileri de tanıyorum. Biz burda yenileri çok severiz :) Aramıza hoş geldin!.. Olacak ilk buluşmaya bekliyoruz

bozkurt
06 Haziran 2006, 12:22
CBRHALİL,aramıza hoşgeldin.Motorunla sana kazasız sürüşler diliyorum.Sağlıcakla kal.

batista123
06 Haziran 2006, 12:43
Herkese merhaba,
Bahri'nin yazdığı depo korumayı dün sipariş ettim bugun elime geçti malzeme olarak oldukça kaliteli kendisine ve babasına teşekkürler.

[Bu forum GWS tarafından açıldığından beri buradayım. O zaman sayımız 5-10 idi su an tahminen 150 lerdeyiz (katılımcı) . Bu da demektirki artık daha fazla tartışmalar yaşayacagız .. Tartışmak sorun değil (bu forum bana göre kimsenin değil) mühim olan tartışmanın sonunu iyi bitirmek kimseyi kırmamak...

Neyse sadede geleyim artık bende bir regalciyim tecrubeli regalci dostlarım benide aranıza alırmısınız.:rendeer:

Zaten R&R lanmışsın ne demek aramıza katılabilirim :P Ben geldim demen yeterli..
Burassı herkese acık .

Yalnız herkesden (Şahsen) tek ricam aynı soruları bin kere sormayın. Araştırın Özelden sorun.

Bu arada motor 5700 km oldu. Sorunum yok yakında bir fotosunu yollarım.

GreatWhiteShark
06 Haziran 2006, 12:46
demonicdreams

Bizim motorlar çalışıyor canavar gibi. Kartepe dönüşü azrail gibi ensendeydik, bir dakika kopmadık o senin Honda'ndan (tabi sen gaza ufak bi dokunsan egzosunda boğulurduk o ayrı )... Derken abi dediğin gibi bi-iki kilo tatlıyla nerde buluşalım. Sapancı dönüşü kadromuz mükemmeldi. Ona burdan katılacak bir-kaç kişi daha olacaktır. Mesela Kaldera, mesela muhendis1959... hala ölmediyse GWS... Çağır yeter!..

Ölmedik yaşıyoruz demonic :mrgreen: ...

Bir yurt dışı yaptım geçenlerde... Büyük Beyaz Köpekbalığı dalışına gittim yine... Videolar falan yayınlayacağım.. MERAKLISINA tabiiii...:mrgreen: Onunla ilgili yeni bir topic açıp fotoları falan ayarlamaya çalışıyorum... Biraz Cape Town reklamı yapiiim dedim de...

Bu arada Kaldera dostumuz ile aramıza yeni katılan muhendis1959 dostumuzun bir yanlış anlaşılmadan dolayı gerçekleşen yazışmaları okudum... Üzüldüm... Gerçekten yanlış anlaşılma olmuş... Ama özürler dilenmiş ve olay tatlıya bağlanmış...:cat: Olması gereken olmuş ve kaldığımız yerden devam arkadaşlar....

Bir ara muhendis1959 dostumuz gibi bende hararet göstergesi taktırmayı düşünmüştüm ama sonradan vazgeçmiştim...
Nedenine gelince....
Hararet göstergesini neden takarız?... Radyatördeki sıvının gereken ısıdan daha yüksek olduğunu fark etmek için değil mi?...
Yani radyatörün görevini tam yapıp yapamadığını anlamak için...
Radyatör görevini tam yapamaz ise ne olur??? Isının yükseldiğini görür kenara çekeriz... Yada biraz daha ilerde benzinci var ha gayret oraya kadar dayan deriz gideriz... Isı daha da yükselirse radyatördeki su kaynar ve kapaktan taşmaya başlar... Haliyle su kaynatmış oluruz...:mrgreen:

Ama zaten motorda hararet ikaz ışığı var.. KIRMIZI...

Yani radyatör görevini tam olarak yapmadığı zaman sıvının sıcaklığının artmaya başladığını ikaz edecek olan kırmızı bir ikaz ışığımız var motorda...

Bu ışık yandığı anda radyatör sıvısının yeteri kadar soğumadığını anlarız... Sağa çeker biraz mola veririz... Soğuduktan sonra radyatör kapağını dikkatlice açarız... Antifriz eksilmiş mi diye kontrol ederiz... Gerekirse antifriz ama bulamazsak su ekleriz... Bu şekilde ikinci bir kırmızı ışık ikazına kadar devam edebiliriz arkadaşlar... Eğer radyatörde delik veya fanlarda sorun varsa ışık yine yanacaktır...

Haa göstergenin ne yararı olur?... Isının yükseldiğini yavaş yavaş görürüz... Önceden yani... 90 dereceye gelir... 95 dereceye gelir... Göstergemiz olmasa bu arada ışık yanmış olurdu.... Ama gösterge sayesinde kötüye giden bir şeyler olduğunu önceden anlarız o kadar...

Yani göstergesi olmayan bizler için konuşuyorum... Radyatörde durum kötüye gidiyorsa zaten iş işten geçmeden kırmızı ikaz ışığımız bizi uyaracaktır... İş işten geçtikten sonra değil yani...

Göstergesi olanlar için bir diğer avantaj ise hah tamam ısı artmaya başladı... Fanlar açtı açacak olayıdır... Fanlar çalışmaya başlamadan önce çalışmak üzere olduğunu bilirsiniz yaniii...:mrgreen:

Bir de bizim kırmızı ikaz ışığımız gözümüzden kaçabilir... Ses ile ikaz vermiyorsa tabii... Güneşli bir havada kırmızı ikaz ışığını fark edemeyebiliriz...

Bu yüzden seyir halinde iken gözüm sık sık göstergelerimde olur...:queen:

Uzun zamandan beri foto göndermiyordum... Alın size son foto... 1 yıllık pırıl pırıl parlayan RR

http://img129.imageshack.us/img129/207/moto11ul.jpg

Bu da hacı amcamız... Motoru versem kız tavlamaya gidecekmiş...

http://img129.imageshack.us/img129/4338/haciamcamoto1jm.jpg

petitfalcon
06 Haziran 2006, 14:10
Millet bu hafta sonu bekarım. Nereye gidip nerede buluşacaksak hemen planlayalım sonra gelmiyorsun diye laf etmeyin.
Kaldera kardeş biz seni tanıyoruz, senin isteyerek yanlış yapmayacağınıda biliyoruz ve zaten senin yarı yaşında da olsak :) bizde az çok birşeyler biliyoruz.
Bozmayın keyfimizi hafta sonuna birşey kalmadı nerde bakiyim tatlı su motorcuları, yok cape town'a gitmişte yok öbürü hiç durmadan 70 km :)yapmışta duyda inanma. Erkekseniz gelin buluşmaya. Vııınnnnn

aytu
06 Haziran 2006, 15:15
PARDON AMA
ben istanbulda olmadığım için mi hiçbir soruma cvp verrilmiyor illa cvp almak için tekrar mı gelmem gerekli istanbula söylemiyim dedim ama bende sizin yaşadığınız o metropolde 8 yıl kaldım sonra sıkıldım attım kendimi memleketime great whıte shark o sislerden bende aldım dün nasıl bağlanır nasıl bağlatılır bi bilgim yok onun için bi yol yordam tarif ederseniz sevinirim teşekkürler

demonicdreams
06 Haziran 2006, 15:18
Millet bu hafta sonu bekarım. Nereye gidip nerede buluşacaksak hemen planlayalım sonra gelmiyorsun diye laf etmeyin.
Kaldera kardeş biz seni tanıyoruz, senin isteyerek yanlış yapmayacağınıda biliyoruz ve zaten senin yarı yaşında da olsak :) bizde az çok birşeyler biliyoruz.
Bozmayın keyfimizi hafta sonuna birşey kalmadı nerde bakiyim tatlı su motorcuları, yok cape town'a gitmişte yok öbürü hiç durmadan 70 km :)yapmışta duyda inanma. Erkekseniz gelin buluşmaya. VııınnnnnBiri mi konuşuyo.. bi ses var gibi ama?.. Haftasonu bekarım, heryere gelirim diyenleri 17 Haziran'da Katharsis'e beklerim. Tabii o saatte evden çıkmak için izin alabileceğini de sanmıyorum ama. :):)
(dogma'lı buluşmaları özledim ben)

De-Javu
06 Haziran 2006, 16:14
Şuana kadar bu topic te yayınlanmış hemen hemen tüm RR fotoğrafları...

The Regal Raptor History ( son güncelleme 7 haziran 2006 )

http://rapidshare.de/files/22397775/The_Regal_Raptor_History.pps.html

Fotoğraflarını paylaşan herkese teşekkürler...

Hatırlatma: nasıl Download ediyoruz?
Yukarıdaki link e tıkladıktan sonra açılan sayfada;

1.adım

http://img247.imageshack.us/my.php?image=1adm7ny.jpg

2.adım

http://img243.imageshack.us/my.php?image=2adm7dl.jpg

3.adım

http://img247.imageshack.us/my.php?image=3adm9ig.jpg

dogma
06 Haziran 2006, 16:27
Kaldera kardeşim ile muhendis1959 arkadaşımız bir yanlış anlama nedeniyle tartıştılar. Biz okuduk, izledik bu tartışmaları ve tüm yazılanları..
Ne mi anladık? Biz tüm izleyenler şunu anladık: Motosiklet.Net üyelerinin ne kadar olgun, mütevazi, dost canlısı ve hoş görü sahibi kişiler olduklarını:cat: ; ne kadar insan sever, hak sever, barıştan yana insanlar :cat: olduklarını..
Konuyu uzlaşarak sonlandıran Kaldera'yı; :rendeer: özür dileme alçak gönüllülüğünü göstererek tatlıya bağlayan muhendis1959'u:rendeer: ; - çoğunun yaşı genç ama yürek ve kafalarının olgun olduğunu bildiğim- pek çok arkadaşımı da yapıcı sözleri ve yorumları nedeniyle :rendeer: :rendeer: kutlyorum.
Bu güzel insanların bulunduğu Motosiklet.Net topluluğu üyesi olduğum için gururluyum.:queen:

mes
06 Haziran 2006, 16:31
sevgili dejavu fotoları verdiğin linkte nasıl görebilirim nereye tıklamam gerekiyor.

Can.
06 Haziran 2006, 16:32
Arkadaşlar 26 Haziran'da Kerpe gezisi düzenliyorlar belki görmüşsünüzdür.
Hep birlikte gitsek çok hoş olur ne dersiniz?

mes
06 Haziran 2006, 16:43
http://img62.imageshack.us/img62/7382/dsci00177mw.jpgRR Dady W 250e 9B Class Sakar rampasını inerken 35derece sıcakta HD Wild Glide kardeşiyle soluklanırken:queen:

camadan
06 Haziran 2006, 16:57
fotoları verdiğin linkte nasıl görebilirim nereye tıklamam gerekiyor.

sayfanın sonunda free var önce buraya tıklıyorsun

sonra yeni sayfa yükleniyor orada sayfanın ortalarında 40- 50 gibi bişeylerden geriye doğru sayıyor. mecburen bekliyorsun. zaman dolunca sürenin olduğu yerde üç karakterden oluşan renkli yazıyı yandaki kutucuğa yazıp onun yanındaki download'a tıklayın olay tamam

infrared
06 Haziran 2006, 18:23
Şuana kadar bu topic te yayınlanmış hemen hemen tüm RR fotoğrafları...

The Regal Raptor History

http://rapidshare.de/files/22351536/The_Regal_Raptor_History.pps.html

Fotoğraflarını paylaşan herkeze teşekkürler...

Eline sağlık..:rendeer:
Benimkini de bir ara ekleriz...

buraketli
06 Haziran 2006, 18:33
http://img361.imageshack.us/my.php?image=tngzel2sf.jpg Nasıl Olmuşum Özellikle Sukida Abim Sorum Sana ?

MACGYVER
06 Haziran 2006, 19:37
:P bu gün ilk defa kullandım düşündüğümdende fazla zevk aldım..görüntüsü çalışması yolda virajlarda yatışı mükemmel bence yalnız 15:00 gibi park etmiştim garajıma arabamla çıkmam gerekiyodu döndüğümde motorun altında biraz yağ gördüm ve hala aklım orda benzin musluğunu kapatmayı unutmuşum ama onunla alakalı olduğunu sanmıyorum bilgisi olan varsa payalaşırsa sevinirim..umarım ciddi bişey yoktur..

O yağın iki sebebi olabilir;
1) Motoru sana teslim ederken zincirin yağlanıyor ve yeni yağlan mış olduğundan dolayı zincir demirine sıçrayan yağlar sen parkedince sıcağında etkisi ile yere süzülür.
2) Birdiğeride seviste bana yapılan olmuştu o olabilir. Burdan bu konuda herkesi iyice bilgilendirmek istiyorum yağ değişiminde sevis 5 para etmez niyemi?:
Çünkü bundan yaklaşık 6-7 ay önce motorumun rodajdan sonra 2. yağ deişimini serviste yaptırdım. Ancak yağ konulurken tafsiye edilen yağ limitini aşarak fazlaca yağ koymuşlar. Şuursuzca yapılan bu işlem yüzünden motorumu kullanırken birşeyin farkına vardım ki şok oldum. Nereye parketsem döndüğümde motorun altı göl oluyordu her yer yağ motorun alt kısmı leş gibi yağ tabakası ile kaplan mış.
Asıl olay burda kopuyor ben bir kaç gün sonra servise döndüğümde bu sorunu söyleğince şuursuz servis olayı incelemeden motora bile bakmadan ya o zincir yağıdır yok bişi senin motorunda hadi yol al bakalım bizim işimiz çok diye beni gönderdiler emi!!!
Tabi bende bu şuursuzluktan rahatsız olup motosiklet tamircisi olan kanka'ma gittim ve arkadaşım bir göz attı ve ben yine şoktayım benim motora fazla yağ konulduğundan dolayı motordan çıkan ana zincir dişlisinin dibindeki keçe patlamış korkunç bir hızla motor yağ sızdırıyor ve motor yağı yarı seviyeye kadar düşerek azalmış.
Canım çiçeği burnunda yepyeni Ragalim'in içine etmişler keçeler patlamış!!
Hadi buyur burdan yak!
Neyse oradan basıp servise gittim sorunu çözüme ulaştırayım diye
servis bide yoğunum çok sen git 4-5 gün sonra gel deyipte beni deli etmez mi!
Motorda yağ durmuyor motor saracak adamlar başından savıyor.
Yazıklar olsun deyip bastım gittim tamirci arkadaşıma orada keçeyi değiştirdik te sorundan kurtardık.
Bir gün sonrada servise giderek ağzıma geleni söyledim. Tek kelime söyleyen olsaydı padatolyo yu çenesine çakacaktım neyseki herkes suçunu biliyordu tek kelime bile etmediler.
Bu sebepten dolayı aman dikkat motorunuza konulan yağ miktarına dikkat edin.

arkadaşlar 17 haziran da AYVALIK CUNDA ADASINDA YAPILACAK MOTOSİKLET FESTİVALİ ne gidelim

Cundamı valla süper ötesi olur!!
Gideli Gidelim Gidelim Gidelim
Hadi başka katılımcılarda görelim.

Yakıt Durumu:
Motorum 4300 km de
Son fullememde 345 km sonra yedeğe geçtim.
Gittikçe bir depoyla aldığım yol artıyor.
Rodajdan sonra bir depoyla 260 km yapmıştım.
Bilginize.

talkie
06 Haziran 2006, 20:31
Arkadaşlar belki saçma ve komik gelecek size ama bir şey sormak istiyorum.Bizim motorların aydınlatması yetersiz geliyo geceleri.Sis farı taktırmayı düşünüyorum ama Kaldera abinin dediği gibi motorun elektrik aksamına fazla yüklenmek istemiyorum,malum akü pek sağlam değil.Motora monte edilebilecek sarjlı lamba gibi bir şey bilen var mı???Yoksa da eğer bi yapan olursa ilk alacak olan benim...

nautilus
06 Haziran 2006, 21:15
Tüm RR cilere selamlar,
ben 39 yaşında,hayatında hiç bir zaman herhangi bir motorun selesine dahi oturmamış ama yaklaşık 30 seneden beridir bu aşkı içinde yaşatan bir adam olarak 250 lik bir RR alsam buna alışma sürecim kolay olur mu eğer becerebilirsem aranıza kabul edermisiniz diye sormak istiyorum tecrübeli arkadaşlarıma.Bu topiği yaklaşık 4 gündür baştan sona okuyorum ama nedendir bilmem bir çok yeni başlayan arkadaşım olmasına rağmen yeterince kendime güvenimi hala kazanabilmiş değilim.Beni rahatlatacak bişeyler yazar mısınız yoksa hadi canım bu yaştan sonra ne işin var böyle işlere başlanır mı diye mi tavsiye edersiniz?

bahri26
06 Haziran 2006, 21:34
[QUOTE=batista123]Herkese merhaba,
Bahri'nin yazdığı depo korumayı dün sipariş ettim bugun elime geçti malzeme olarak oldukça kaliteli kendisine ve babasına teşekkürler.

abicim rica ederim hayırlı olsun güle güle kullanın :rendeer:
forumdaki tüm dostlar BALIKESİR SUSURLUKTA 11/06/2006 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK OLAN TÜRKİYE MOTOKROS YARIŞLARINA DAVETLİDİR :rendeer:

muhendis1959
06 Haziran 2006, 22:52
Arkadaşlar bugün sirkeciye gittim, kendime yeni motor kıyafetleri alayım dedim, ayptır söylemesi, regal raptora yakışır bi montum yoktu dolaşırken , 2 genç yaklaştı yanıma birinin elinde bizim motorun arka zincir dişlisi, her yeri yağ içinde, hayırdır ne oldu dedim, abi bu dişliyi buralarda bulabilirmiyiz dediler, bende burada ne işiniz var siz servislerden birine gidin dedim, onlarda zaten hep aykona gidiyoruz ama en sonunda onlarla tartıştık dediler, ben şaşkın neden dedim, biz motoru alalı 5 ay oldu bu süre içinde 3-4 kere şanzıman söküldü ama yine olmadıi en sonunda bu dişliyide kırdı, ama aykondakiler ilgilenmediler dediler ben onların söylediklerini söylüyorum, çokda inanmadım ama öyle söylediler, neyse sonunda ben onlara yardımcı olayım dedim ve katrancı otomativi serdarı aradım o da bana öyle şey olurmu hemen motoru bana getirsinler ben hallederim dedi ve onları oraya gönderdim, ne oldu bilmiyorum.

İnanın onların o halini görünce benim 25 sene önceki halim aklıma geldi, jawa nın bir arızası oldumu parça elimizde dolaşır dururduk, regal raptorun böyle bir duruma düşmesi beni çok üzdü, aykonla aralarında ne geçti bilmiyorum ama ne olursa olsun o gençleri o şekilde kendi hallerine bırakmamaları gerekiyordu.AYKON DAN BURAYA BU KONU İLE İLGİLİ CEVAP YAZMASINI İSTİYORUM,

erdem.gunduz
06 Haziran 2006, 22:57
Tüm RR cilere selamlar,
ben 39 yaşında,hayatında hiç bir zaman herhangi bir motorun selesine dahi oturmamış ama yaklaşık 30 seneden beridir bu aşkı içinde yaşatan bir adam olarak 250 lik bir RR alsam buna alışma sürecim kolay olur mu eğer becerebilirsem aranıza kabul edermisiniz diye sormak istiyorum tecrübeli arkadaşlarıma.Bu topiği yaklaşık 4 gündür baştan sona okuyorum ama nedendir bilmem bir çok yeni başlayan arkadaşım olmasına rağmen yeterince kendime güvenimi hala kazanabilmiş değilim.Beni rahatlatacak bişeyler yazar mısınız yoksa hadi canım bu yaştan sonra ne işin var böyle işlere başlanır mı diye mi tavsiye edersiniz?

arkadaşım aramıza kabul etmemiz mi gerekiyor, kesinlikle böyle birşey sözkonusu olamaz. aramıza kabul etmememizin nedeni sadece kişilik olarak uyumsuz biri olursun, sürekli sorun yaratırsın ancak öyle derizki arkadaş sana uğurlar olsun. yoksa kimse anasının karnında öğrenmedi motor kullanmayı. sen al muhakkak alışırsın. ben 41 yaşındayım yaklaşık 13-14 yıl kullanmadım şimdi yine başladım :)

EMREUZESEN
06 Haziran 2006, 23:13

abi hayırlı olsun. memnun kalırsın umarım. ben memnunum. asos berhamkaleden emre

Tüm RR cilere selamlar,

al abicim motor. bu velete binmeden öğrenilmez bu iş. en fazla bir iki kere öpersin asvaltı :)

erdem.gunduz´isimli üyeden Alıntı
arkadaşlar 17 haziran da AYVALIK CUNDA ADASINDA YAPILACAK MOTOSİKLET FESTİVALİ ne gidelim

bu arada ben bu festivale varım...

nautilus
06 Haziran 2006, 23:26
al abicim motor. bu velete binmeden öğrenilmez bu iş. en fazla bir iki kere öpersin asvaltı

çok sağol ya içimi rahatlattın bıçak sırtındayım zaten vazgeçecem sayende:)

erdem gündüz kardeşim sen yine eskiden de olsa yıllarca kullanmışsın bir alışkanlığın var bendeki tecrübe dediğim gibi sıfır.gençken herşey daha rahat olabilir bu yaşlarda biraz daha zorlanacağımı düşünüyorum o yüzden sordum yaşımın olumsuz etkisi olacağını düşündüğüm için dediğin gibi kimse anasının karnında öğrenmiyor ama tırsmıyorum desem yalan olur

ceko
07 Haziran 2006, 00:37
Benimde yaşım 35 bisiklete binmeyi biliyorum, motorsiklette kullandım 95 yılından bu yana araç kullanıyorum. Geçenlerde arkadaşımın Java motorunu denedim, ilk defa vitesli motor kullandım. Araba kullanmanın mantalitesini, bisiklet kullanmayıda biliyorsan zorlanacağını sanmıyorum. İlk defa vitesli motor kullanmama rağmen arkadaşım inanmadı desem hemde düşünsene 0 km RR değil Java nın 70 li modellerinden... Bence yaşın bu kadar önemi yok önce bu düşünceden kurtulmalısın eee unutma bu ülkede insanlar 65 yaşında emekli olacak yaş 39 ne ki değil mi...Umarım en kısa zamanda motoruna kavuşursun vede dersin ki iyi ki almışım. (Ben mi şimdilik alanlara hayırlı olsun diyorum umarım bir gün banada hayırlı olsun derler:)

BABAADAM
07 Haziran 2006, 00:52
al abicim motor. bu velete binmeden öğrenilmez bu iş. en fazla bir iki kere öpersin asvaltı

çok sağol ya içimi rahatlattın bıçak sırtındayım zaten vazgeçecem sayende:)

erdem gündüz kardeşim sen yine eskiden de olsa yıllarca kullanmışsın bir alışkanlığın var bendeki tecrübe dediğim gibi sıfır.gençken herşey daha rahat olabilir bu yaşlarda biraz daha zorlanacağımı düşünüyorum o yüzden sordum yaşımın olumsuz etkisi olacağını düşündüğüm için dediğin gibi kimse anasının karnında öğrenmiyor ama tırsmıyorum desem yalan olur

hepinize merhabalara arkadaşlar.........

dostum yaş olarak akran sayılırız.durumumuzda aynı gibi regal benimde ilk deneyimim oldu.. negatif olan düşüncelerinizi atın arkadaşım.ben motoru aldığımda kendim gidemedim bile şu an yaklaşık bir aydır motorumu kullanıyorum çok şükür ciddi bir sorun ve dertlede karşılaşmadım.ALLAH hiç birinizede yaşatmasın...sadece lazım olan biraz güven ve gayret.ama kesinlikle bir bilenle bir süre çalışmanızı tavsite ederim...okudugum kadarıyla regal bir çok arkadaşımızında ilk motoru keyifli ve güzel bir motor.....
oluşturduğu bu seviyeli ve düzgün dostluk ortamı ise anlatılacak gibi deil sizde okuyup takip ediyorsunuz....
kusura bakmayın sözü uzattık ama arkadaşlar:cherry: , bende arkadaş gibi çok düşünmüştüm.. şimdi ise güzel bir motora ve sizler gibi dostlara sahip oldum.arkadaşa anlatmak geldi içimden....
hepinize selamlar..........herşey gönlünüzce olsun..
NOT:kaldera ve mühendis abilerim önce göstermiş olduğunuz medeni tavrınız için bende teşekkür ederim...hani derler ya KİŞİ KENİNE YAKIŞANI YAPAR.(sizede bu güzellik yakışırd):rendeer: . bir çoğunuzu hala tanımıyorum ,sizden rica etsem siz iki büyüğümüz olarak bizi bir araya getirirmisiniz...?

De-Javu
07 Haziran 2006, 00:59
Eline sağlık..:rendeer:
Benimkini de bir ara ekleriz...

Rica ederim benim için zevk. Fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyorum :cat:

onrbab
07 Haziran 2006, 00:59
selam lar cok uzun zaman dan berı buraya gırmıyordum :pale:
regalım su an 3068 kilometrede :cherry:
dun motorumu oto yıkamacıya goturdum bi güzel yıkadılar :cherry: bende hayran kaldım hiç bukadar parlamamıştı:P daha sonra uzerıne bindim marşa bastım marş alıyordu fakat hemen sonra stop edıyordu:pr: :pr:
ben Adanalıyım saat de 1.30 güneş de tepemde:farao: Adanalılar bilir dun inanılmaz bir sıcak vardı motorumda calısmayınca ter hertarafımdan cıktı arkadaşlar :farao: :pr: :farao:
neyse 2 3 saat sonra gelıp motoru aldım nasıl olduysa calıstı:P servise goturdum sorun alarmdan mıs alarmın fişini cıkartınca canavar gibi calısıyordu takınca calısmıyordu o sorunu hallettık motoruma atladım tam yol alacaktım kı vites 1 den 2 ye gecmıyordu:silent: :pr:
vites kutusu içindeki yaylar kırılmıs Allah tan onuda hallettık şimdi motorum canavar gibi yarında mersine geziye gidecem arkadaşlarla resmlerinide yollarım sizlere
sizde motorunuzu yıkarken daha dıkkatlı olun arkadaşlar:cat:
benim yaşadığım sorunlarla inşallah karşılaşmassınız
yaşasın REGAL KARDEŞLİĞİ :rendeer:

Raptor_SS
07 Haziran 2006, 01:04
Merhaba arkadaşlar 11 haziranda Marmara -Ege gezisine çıkıyoruz (Erkan+Raptor_SS).17 sinde Ayvalığada uğrarız festivalde olacak arkadaşlarla görüşelim. Gezinin ayrıntısını bu linkten görebilirsiniz.
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=14994

fes71
07 Haziran 2006, 01:21
Dogma abiciğim seni tekrar aramızda görmek ne güzel:rendeer:
Yeni RR sahibi olan tüm arkadaşlara hayırlı olsun,Allah kaza bela vermesin:)
Eveet sıra geldi RR almak isteyen ama kah makinadan kah kullanmaktan tırsmaktan dolayı kararsız olan arkadaşlara;REGAL RAPTOR'U ALIN!PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ.Bu başlık altında ellibin defa yazılmış olmasına rağmen tekrar söylüyorum ki bu paraya alabileceğiniz en iyi motosiklet.Kullanma olayına gelince;ben 35 yaşındayım.Geçen Eylül ayına kadar sadece iki kez motosiklete binmeye teşebbüs ettim(13 yaşında iken mahallede bi abimizin Mobylette'i vardı.).İkisinde de yere kapaklanmıştım.Yani hiç tecrübem yoktu.Geçen Haziran ayında A2 ehliyet ve motosiklet almaya karar verdim.Zira küçüklüğümden beri içimde kalan bir sevdaydı bu ve çoluk çocuğa karıştıktan sonra birden alevlendi.İlk defa vitesli motosiklete bindiğimde yapamayacağımı düşünmüştüm ama bir defa gaz verip hareket ettikten sonra neredeyse herşeyi yıllardır yapıyormuş gibi hissettim.Ünlü Donald Duck'ın söylediği gibi "Bisiklet motosikletin anasıysa,otomobil babasıdır."Eğer otomobil kullanıyorsanız vücudunuzun motor kabiliyeti (yani mekanik aletlerle uyum içerisinde çalışma becerisi) uygun seviyededir.Ama şunu da eklemeliyim ki motosiklet kullanmak kimi zaman çok kolay kimi zaman çok zordur.Yeni kullanıcı arkadaşlara tavsiyem eğitim almaları bu mümkün olmadığı taktirde hiç değilse Donald Duck'ın Motosiklet Teorisini okumalarıdır.Ayrıca motosiklette arabada olduğu gibi yan koltuğunuza bilen birini alamayacağınız için biraz cesaretli olup bilginize,becerinize ve motosikletinize güvenmeniz gerekiyor.Tabii kaskınız ve korumalarınızı kuşanmış olarak.:cat:

onrbab
07 Haziran 2006, 01:32
ha bu arada regallenen arkadaşlara hayırlı ugurlu olsun diyorum kazasız belasız gunlerde kullansınlar:) :mrgreen:

KALDERA
07 Haziran 2006, 01:46
hala tanımıyorum ,sizden rica etsem büyüğümüz olarak bizi bir araya getirirmisiniz...?
sevgili arkadaşım yorumun için teşekkür ederim sana...bir araya gelme konusuna gelince ben böyle bir görevi üzerime alamam..sebebi ise tam bir çekirge gibi olmam.ordan oraya zıplayıp duruyorum iş icabı.bu gün 1100 km yol katedip izmire gidip döndüm.ne zaman nerde olacağım hiç belli değil
bizim raptor çetesi hafta sonu için mutlaka bir etkinlik düzenleyecektir.katılırsanız tanışırsınız çeteyle..ancak ben bir aksilik olmazsa hafta sonuna doğru ırak a gidebilirim.süleymaniye ve erbilde olmam lazım.yok gidemezsem olursa bir buluşma katılırım..

Merhaba arkadaşlar 11 haziranda Marmara -Ege gezisine çıkıyoruz (Erkan+Raptor_SS).
arkadaşım size iyi yolculuklar dilerim.güzel bir rut yapmışsınız.umarım güzel vakit geçirirsiniz yol boyunca..bu güzergah boyunca olurya bir aksilikle karşılaşırsanız bu ülkenin her şehrinde yardıma koşacak dostlarım var..hiç çekinmeden beni arayabilirsin.erkanın askerliği bittimiki bu arada?
konaklama için ne düşündünüz acaba..otellerde konaklama olacaksa benim her ay kaldığım otelleri referans verebilirim size..unutmadan marmarise inerken mutlaka akyaka ya gir.hatta kal bir gece orda ...

Bu güzel insanların bulunduğu Motosiklet.Net topluluğu üyesi olduğum için gururluyum.
aytek abi inşallah kısa zamanda katılırsın üşütük çetemize...özledik gaz açmayı birlikte.....

watercolours
07 Haziran 2006, 01:51
zam mı gelmiş regallere'e? amanıııııııııııııın :pr:

KALDERA
07 Haziran 2006, 02:07
zam mı gelmiş regallere'e? amanıııııııııııııın :pr:
senin bu sıkıntınıda sanırım ben çözecem..ıraktan getirebilirsem bir dragstar var 1100 lük makine sıfır..işden ziyade sorun çıkmazsa onu getirmek için gitmek istiyorum en çok..bakalım..olursa benim RR sana verecem...iki motoru park yerimde yok zate..