Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
logaritma
31 Mayıs 2006, 17:32
peki bu alet üstünde hiç kişiselleştirme yapan yokmu custom motor adına yani aksesuar farklı bir görünüm farklı tarzda bir şeyler aslında motorun ebadı büyük diğerlerinden farkı yok bu gün arkadaşla benim motoru kıyasladıkda motorun önden bakdınmı ön kısmında fazla boşluk var zannedersem motoru zayıf görünmesinin nedenide o.
Mr.Wish
31 Mayıs 2006, 17:48
ben bunun taklit olduğunu sanmıyorum. ilk buji değişiminde ben ngk almıştım.çıkardıklarımla birebir aynı idi. zaten ngk markada pahalı değilki.tanesi 3,50ytl idi.taklidini yapmak daha pahalıya mal olur sanki
Kardeş eminmisin? buji problemi çıkmıştı benim sorunumda ama ben tanesine 10 ytl x2= 20ytl ödedim aldım Aykondan, pahalı geldiğini beyan ettim ama normal bunlar japon dediler. Senin söylediğin rakam çin işi için olmasın?.. Buji değiştirecek arkadaşları bi uyandırsak sayende..
[QUOTE=Topuz]arkadaşlar;
ilaveten benzin göstergesi takılması konusunda bir gelişme yok galiba. aramızda benzin göstergesi takmaya teşebbüs eden var ise, tecrübelerini bizler ile paylaşsın.
Ben yollarda gördüğüm her aracın göstergelerine bakıyorum, en yakışanı bulduktan sonra inşallah uygulayacağım. Bunun dışında bide Aksaray(istanbul) tarafını dolaşmamı tavsiye ediyor arada gördüğüm ve sorduğum dükkanlar. Zamanı ve fırsatı olanlara duyurulur..
muhendis1959
31 Mayıs 2006, 18:33
SELAM MİLLET
Artık heryere motorla gider oldum yahu nekadar rahatmış, yol sıkıştı yok zamanında yetişemiyeceğim yok park problemi yok, geçerken benide şuraya bırak diyen yok, ohhhh beeee.
Ama başka problemler var,
Ben eski motorcuyum bilmiyenler varsa duysun, eskiden motoru olana kötü gözle bakılmazdı çünkü motorda bir ulaşım aracıydı eskilerin gözünde, ben 15 sene sonra motora binince herşeyin değişmiş olduğunu anladım, bir günde başıma gelenlere bakın şimdi,
1- Topkapıdan davutpaşa üzerinden mertere geliyordum yolda çalışma var tek sıra arabalar ama sağı ve solu boş rahatça yol alıyorum, bir kamyonetçi beni aynadan görüyor, sağından geçeceğim sağı kapıyor sırıtıyor, solundan geçeceğim solu kapıyor yine sırıtıyor, ama bilmiyorki bu motora binen eski motorcu ben yeniden soluna girecekken solu kapayınca sağından geçecekmiş gibi yapıp yeniden soluna daldım tabi herifçi beni sağ aynadan arıyor ama ben solundan önüne geçtim bile bu sefer de ben ona dönüp malum hareketi yaptım be vın o hala dudaklarını kemirmekle meşkuldür sanıyorum,
2- Nişantaşında bugün bi cenaze vardı sanıyorum trafik sıkışıktı, ben yine sağdan soldan derken bi arabanın yanından geçiyordum, şoför tam ben geçerken izmaritini atmazmı tam bacaklarıma geldi oradanda ayakabımın içine, yanıyorum arkadaşlar motoru nasıl parkedip ayakkabımı çıkardığımı hatırlamıyorum, çorap yandı ayak yandı, şoför binbir kere özür diledi allahı var adamın çok nazikmiş, ama olan bizim çoraba ve hafif yanık ayağa oldu,
3- Taksimden dönüyorum benim birader orada rent e car işiyle uğraşıyor onu gördüm, okmeydanından E 5 e çıktım haliçi geçtim bende neşe o biçim çünkü arabalar sıkışık yolda sürücüler burnundan soluyor, ben tam gaz gidiyorum, şehitlik tüneline girdim kaskın camı kapalı biraz önüm karardı camı açtım, o ne kafama üstüme biyerden su fışkırıyor, sendeledim gözümün içine girdi sular hemen kenara çekeyim falan önümü göremiyorum derken yan taraftan geçen gri bir opelin şoförü sırıtıyor, adamın cam su fıskiyesiymiş, ayarı bozuk tamamen yan tarafa fışkırıyor, ama ne fışkırma belki 5 dakika adam özellikle beni ıslatmak için su fışkırttı, az daha duvara toslıyacaktım, durdum gözümü kaskın camını sildim öyle yola devam ettim.
YAA NE OLUYOR BU İNSANLARA ANLAMIYORUM KISKANIYORLARSA ONLARDA ALSIN KARDEŞİM MOTOR.
[
Mühendis1959 sen çok sabırlı bir insanmışsın.
Ben olsam önce kamyonet şoförüne dalmıştım sonrada o suyu fışkırtan terbiyesize.
Kıskanıyorlar tabi. Adam trafikte sıkışmışken biz yanlarından süzülüp gidiyoruz.
logaritma
31 Mayıs 2006, 18:58
1 tamamda 2 ile 3 tamamen trafiksel şeyler birazda şans kader kısmet işi her zaman olucak diye bir şey yok
bende beşiktaşda başımdan geçen bir oalyı söyliyim motoru çarşının içine sinanpaşa pasajının önüne koydum vel hasıl gittim 45 dakka sonra bir geldim motorun selesinde pasta gibi bir şey adam bandırmış seleye resmen :) yandaki işportacıya soruyorum abi bilmiyorum diyor ben yeni geldim arkada dükkan sahiplerine soruyorum görmedik diyorlar yaw dakkada binlerce insanın geçdiği bri yerde kimsemi kardeşim sen ne yapıyorsun demez yada bir eşy gögrmez böyle ilginç olaylar her zaman olabiliyor :)
EMREUZESEN
31 Mayıs 2006, 19:07
BU SORUYU FORMDA 4 KEZ SORDUM VE CEVAP ALAMADIM. ACABA FORMUN AMACI İNSANLARA TAKILDIKLARI KONULARDA YARDIM ETMEKMİ YOKSA ŞAHSİ KAVGALARINIZI BURADA SÜRDÜRMEKMİ??? AYRI BİR FORM AÇALIM ARKADAŞLAR SİZE DADYW KAVGA BÖLÜMÜ DİYE... AYIP...
1.) benim motorumun fan olayında problem yok. açıyor fanı kaç derecede açtığını bilmiyorum tabi. ama motoru istop ettikten sonra çıt çıt çıt çıt soğuma sesi geliyor. bu herkezde oluyormu?
2.) daha önce racing kullanıcısıydım bu motorda devir saati olmadığı için uzun süreli kullanıcı arkadaşlardan göz kararıda olsa vites değiştirme hızlarını öğrenmek istiyorum. tabi bu her motorda farklıdır. diyeceksiniz motorun devri yükseldiğinde vites değiştir bunu biliyorum. benim öğrenmek istediğim mesela 1. vitesten 2 ye 20 km hızda 2 den 3 e 50 km falan 5 viteside yazarsanız sevinirim. bu soruda bir arkadaşımız yazmış 4 vites 120 diye. ben bu hızı ancak 5 viteste görüyorum motor 90 dediğinde atıyorum beşe. saygı ve sevgilerimle...
muhendis1959
31 Mayıs 2006, 19:09
Ama arkadaşlar ben yılmıyacağım eşime ve bütün motor karşıtlarına rağmen bu keyfi sürdüreceğim, bu arada eşimde beni bu motor sevdası yüzünden terkedeceğini söyledi.
1 tamamda 2 ile 3 tamamen trafiksel şeyler birazda şans kader kısmet işi her zaman olucak diye bir şey yok
bende beşiktaşda başımdan geçen bir oalyı söyliyim motoru çarşının içine sinanpaşa pasajının önüne koydum vel hasıl gittim 45 dakka sonra bir geldim motorun selesinde pasta gibi bir şey adam bandırmış seleye resmen :) yandaki işportacıya soruyorum abi bilmiyorum diyor ben yeni geldim arkada dükkan sahiplerine soruyorum görmedik diyorlar yaw dakkada binlerce insanın geçdiği bri yerde kimsemi kardeşim sen ne yapıyorsun demez yada bir eşy gögrmez böyle ilginç olaylar her zaman olabiliyor :)
Logaritma seninkide çok enteresan, demekki böylede oluyor, bu motor işini biraz zor kabulettireceğiz galiba.
petitfalcon
31 Mayıs 2006, 20:25
Maşukiye sapağında Kartepeye tırmanışa başlarken (şelaleden hemen önce belediyenin önünde) size ısrarla korna çalan gri bir Megane vardıya:) o bendim. O hafta sonunu eşim ve çocuğuma ayırmak zorunda hissettiğim için aranızda olamadım.
Polemik konusunda RR grubuna yakışır bir olgunlukla meseleye yaklaşan tüm dostlara teşekkürler. Biz iyi bir grubuz ve bu grup Snob yaklaşımlar sergilemeye başladığı gün ben Mobilet (nasıl yazılıyorsa) grubuna geçerim emin olun.
KALDERA
31 Mayıs 2006, 20:31
Kardeş eminmisin? buji problemi çıkmıştı benim sorunumda ama ben tanesine 10 ytl x2= 20ytl ödedim aldım Aykondan, pahalı geldiğini beyan ettim ama normal bunlar japon dediler. Senin söylediğin rakam çin işi için olmasın?.. Buji değiştirecek arkadaşları bi uyandırsak sayende..
ilaveten benzin göstergesi takılması konusunda bir gelişme yok galiba
yok hayır orijinal ngk aldıklarım.ancak bizde otomotiv sektöründe olduğumuz için fiatlar bize özeldi.ama piyasada tanesi 5 ytl bunların.kısaca kalem buji derler bizimkilere.
ilave benzin göstergesine gelince ben ek tesisat işine karşıyım.gerekte yok zaten..bende bujilerin anlattıkları diye bir döküman var faydala olabilir belki sizlerede..
http://img320.imageshack.us/img320/9719/adsz3or.jpg (http://imageshack.us)
http://img320.imageshack.us/img320/4138/adsz23yc.jpg (http://imageshack.us)
http://img168.imageshack.us/img168/3443/adsz1xt.jpg (http://imageshack.us)
http://img168.imageshack.us/img168/8610/24sc.jpg (http://imageshack.us)
BU SORUYU FORMDA 4 KEZ SORDUM VE CEVAP ALAMADIM. ACABA FORMUN AMACI İNSANLARA TAKILDIKLARI KONULARDA YARDIM ETMEKMİ YOKSA ŞAHSİ KAVGALARINIZI BURADA SÜRDÜRMEKMİ??? AYRI BİR FORM AÇALIM ARKADAŞLAR SİZE DADYW KAVGA BÖLÜMÜ DİYE... AYIP...
1.) benim motorumun fan olayında problem yok. açıyor fanı kaç derecede açtığını bilmiyorum tabi. ama motoru istop ettikten sonra çıt çıt çıt çıt soğuma sesi geliyor. bu herkezde oluyormu?
2.) daha önce racing kullanıcısıydım bu motorda devir saati olmadığı için uzun süreli kullanıcı arkadaşlardan göz kararıda olsa vites değiştirme hızlarını öğrenmek istiyorum. tabi bu her motorda farklıdır. diyeceksiniz motorun devri yükseldiğinde vites değiştir bunu biliyorum. benim öğrenmek istediğim mesela 1. vitesten 2 ye 20 km hızda 2 den 3 e 50 km falan 5 viteside yazarsanız sevinirim. bu soruda bir arkadaşımız yazmış 4 vites 120 diye. ben bu hızı ancak 5 viteste görüyorum motor 90 dediğinde atıyorum beşe. saygı ve sevgilerimle...
arkadaşım kavga falan yok burada kavga olmaz.şahsen tanıdığım tanıştığım motorcular arasında dediğin özelliğe uygun yok kimse..
soruna gelince
1)o duyduğun ses genleşme sesi..normaldir.bende duyarım bazen
2)burda ben motorun inlemesinden yanayım.devirli kullanım yani rodajdan sonra .
muhendis1959
31 Mayıs 2006, 21:44
2.) daha önce racing kullanıcısıydım bu motorda devir saati olmadığı için uzun süreli kullanıcı arkadaşlardan göz kararıda olsa vites değiştirme hızlarını öğrenmek istiyorum. tabi bu her motorda farklıdır. diyeceksiniz motorun devri yükseldiğinde vites değiştir bunu biliyorum. benim öğrenmek istediğim mesela 1. vitesten 2 ye 20 km hızda 2 den 3 e 50 km falan 5 viteside yazarsanız sevinirim. bu soruda bir arkadaşımız yazmış 4 vites 120 diye. ben bu hızı ancak 5 viteste görüyorum motor 90 dediğinde atıyorum beşe. saygı ve sevgilerimle..
.
Arkadaşım senin bahsettiğin devir meselesini kimsenin bilmediğini sanıyorum, ben profosyonel bie motorcu olarak, motorda devir saatinin eksikliğini hissediyorum ama yapacak bişey olmadığından bende herkes gibi motorun sesine göre vites değiştiriyorum, zaten motor vites istediğini sesinden anlatıyor, çekmezsse vites düşür bağırırsa vites büyült, başka söylenecek birşey yok, ama sana şunu söyiyeyim km lerle ilgili, 1.viteste 20-30 2.vitesde 30-50 3.viteste 50-70 4.viteste 70-90 5. viteste ise ne varsa bas, yaklaşık kmler böyledir.KAZASIZ SÜRÜŞLER
logaritma
31 Mayıs 2006, 22:38
arkadaşlar sonuçda eyer motorun orjinalliği bozulmıycaksa ve yapılma imkanıda varsa sorunsuz bir şekilde bence benzin,hararet ve devir göstergesi motora çokda şık yakışır ve kalitesinide uzakdan arttırır görüntü açısından işlevselliğide tartışılmaz. gösterge meselesinde de diğer motor markalarının göstergelerine bakılabilir güzel şık bir şey yapılabilir bence regalde çokda güzel durur.
Arkadaslar herkese merhaba
Ben de yeni bir RR surucusuyum daha 270 km'deyim ve gerginligimi attim ve inanilmaz keyifli bir olay bu hastalik bana da bulasti omur boyu kurtulamayacagim herhalde:)
Eger onerisi olan varsa kendime kaliteli bir kask ve mont almak istiyorum fakat nereden alabilirim ne tercih etmeliyim hicbir fikrim yok.
Yardimci olursaniz cok sevinirim
erdem.gunduz
31 Mayıs 2006, 23:10
dostum soruna cevap alamamanın özel bir nedeni olduğunu sanmıyorum, sadece gözden kaçmıştır. aynı soruna bu sefer kaldera açıklama yapmış
Burada ne zaman şahsi kavga oldu, biz niye göremedik? kaldera ile benim konuşmamı kasdediyorsan biz kavga etmedik sadece tartıştık. ortak noktada buluştuk veya buluşmadık ama medenice tartıştık ve gerginlik yaratmadan kestik.
ortada fol yok yumurta yok bu tarz bir sataşmaya da gerek yok.
TycOOn
31 Mayıs 2006, 23:22
selam arkadaşım.sattınmı diğer motorunu.raptorun hayırlı olsun..ön fren ayarını yaptırmanı öneririm.anlattığına göre pompalayınca şişiyorsa muhtemelen hava var.havasını almasını biliyorsan bunu yap.hidroliği değiştirsende yine havasını almak zorundasın.bu şekilde sürekli kullanma derim
kaldera abicim saolasın. diğer motorda duruyor. servise gittim hava var diye düşünmüştüm ama yokmuş. abs dalgasını söküp direk bagladık hortumu dahada berbat oldu yarın merkezin kapagında bi lastik vs bişelerin yenisi takıcaz bakalım ne olacak eger oda olmazsa hidrolik hortumunu en kaliteli hortum ile değiştireceğim.
EMREUZESEN
31 Mayıs 2006, 23:56
kaldera ve mühendis1959 teşekkürler. kazasız sürüşler...
bozkurt
01 Haziran 2006, 00:15
http://img341.imageshack.us/img341/7708/image0002small9li.th.jpg (http://img341.imageshack.us/my.php?image=image0002small9li.jpg)Kaldera arkadaşım yararlı bir o kadar faydalı bilgiler için teşekkürler.Bu fotoyu orjinal kullanım kılavuzundan çektim.Ben buradaki bilgilere göre kullanıyorum.Ok yönüaşağıyı gösterirken 285-300 Km yapıyorum.Bitince ok yönünü yukarı depo yönüne çeviriyorum.YDK. depoya geçiyorum.Bu kullanım şekli doğru değilmi?Benzin göstergesi içinde araştırma içindeyim.Gelişmeleri sizinle paylaşacağım inşallah.Hepinize kazasız sürüşler.Sağlıcakla kalın.
Ertuğrul_Öz
01 Haziran 2006, 00:25
http://img341.imageshack.us/img341/7708/image0002small9li.th.jpg (http://img341.imageshack.us/my.php?image=image0002small9li.jpg)Kaldera arkadaşım yararlı bir o kadar faydalı bilgiler için teşekkürler.Bu fotoyu orjinal kullanım kılavuzundan çektim.Ben buradaki bilgilere göre kullanıyorum.Ok yönüaşağıyı gösterirken 285-300 Km yapıyorum.Bitince ok yönünü yukarı depo yönüne çeviriyorum.YDK. depoya geçiyorum.Bu kullanım şekli doğru değilmi?Benzin göstergesi içinde araştırma içindeyim.Gelişmeleri sizinle paylaşacağım inşallah.Hepinize kazasız sürüşler.Sağlıcakla kalın.
Bu işte bir gariplik var gibi. "Ok yönüaşağıyı gösterirken" demişsin oysa ki ana depodan ok yönü yukarıya(yani musluğun uzun olan sap kısmı aşağıya bakarken) benzin çekilir. Benzin bitince aşağı çevirmen gerek
Ayrıca kılavuzda hatalar var, ilk depo boş işareti aslında depo dolu işareti olmalı (yani ortadaki fotonun üzerindeki şekil olmalı)
EMREUZESEN
01 Haziran 2006, 00:43
abicim ben şöyle anlatayım benzin muhabbetini. hani uzun olan tarafı varya çubuğun o aşağıya bakarsa ana depo. o yukarıya bakarsa yedek depo...
abicim ben şöyle anlatayım benzin muhabbetini. hani uzun olan tarafı varya çubuğun o aşağıya bakarsa ana depo. o yukarıya bakarsa yedek depo...
muhendis1959
01 Haziran 2006, 00:49
Pazar günü yalovadan gelirken benim başıma geldi bu benzin meselesi, tam boğaz köprüsüne girdim motor stop etti kala kaldım iki araba beni neredeyse biçecekti, allahtan aklıma benzin geldi emrenin dediği gibi musluğun uzun tarafını yukarı getirince benzin geldi motor çalıştı da kurtuldum, eğer tersini yapsaydım bütün benzin bitecek ve orada mal gibi kala kalacaktım, ondan sonra derdini trafik polisine anlat. MUSLUK OLAYINI İYİCE ÖĞRENMEK GEREK.
Raptor_SS
01 Haziran 2006, 01:47
:mrgreen: bu musluk olayından bende zamanında çok çektim bikeresinde Benzinciye 1 km yürümüştüm :mrgreen: . arkadaşlar egsoz konusunda neler yaptınız. bende Deldireyimmi, kestireyimmi, yeni bitane mi taktırayım karar veremedim herkes bişey söylüyor sadece sesin %20-25 yükselmesini istiyorum.
Bu iş için ercan motoru tavsiye ediyolar amam bildiğiniz başka yerler varmı?
Herkese iyi sürüşler
Khutuck
01 Haziran 2006, 02:50
Arkadaşlar bugün Mecidiyeköy'deki Yellowrock'a gittim. Oradaki adam dolardaki artış vs yüzünden hafta sonu %10-15 gibi bir zam geleceğini söyledi. Haberiniz olsun, alacaklar az acele etsin.
gyazici
01 Haziran 2006, 13:03
ohhooo coşmuş gene burası,pazar günü geçen maltepe sahilde gittiğimiz çay bahçesine gidelim mi,yeni katılan arkadaşlar da gelsin şöyle onlarla da yüzyüze bir tanışalım
yellowrock
01 Haziran 2006, 14:44
GWS
Sonyakuza
Macgyrer
1 kaç safya önce birer soru iletmiştim sizlere vaktiniz olursa bir bakıverin.
fedos
01 Haziran 2006, 17:08
pazar maltepe organizasyonu olursa sizlerle tanışmak için uğrayabilirim .kaldera(uğur abi) nerelerdesin.:)
TycOOn
01 Haziran 2006, 17:18
ön fren olayını çözdüm! olay ne hidrolikte nede hortum ve merkezde çıktı. ön kaliperi söküp pistonlarını yagladı usta bide güzelce havasını aldı sorun çözüldü. megerse kaliper pistonunun biri iyi çalışmıyormuş.
fedos
01 Haziran 2006, 17:35
ön fren olayını çözdüm! olay ne hidrolikte nede hortum ve merkezde çıktı. ön kaliperi söküp pistonlarını yagladı usta bide güzelce havasını aldı sorun çözüldü. megerse kaliper pistonunun biri iyi çalışmıyormuş.
geçmiş olsun şimdi rahat rahat dolaşırsın artık .:)
Topuz
01 Haziran 2006, 18:37
arkadaşlar;
daha önce yazdığım hava yastıklı mont ile ilgili satış yeri ve modelleri şöyle imiş:
http://okyanusmotor.com/index.php?page=shop.browse&category_id=15&option=com_phpshop&Itemid=6
bir konuda da yazmak istiyorum. bazen arkadaşlar, arabaların arasından sağ dan.. soldan geçtiklerini yazıyorlar. acaba diyorum.. soldan yapılan geçişler değil de.. sağdan yapılan geçişlerde diğer sürücüler motosikletlere karşı tahrik mi edilmiş oluyor. böyle bir şey olabilir mi? yada motosiklet sürücüleri ani ve seri bir şekilde sağ-sol geçişleri ile bir slalom yapar gibi.. sürücüleri tahrik mi ediyor da.. bazı sorunlar yaşanıyor. meseleyi şöyle örneklendirebilirim:
ben arabam ile giderken.. birden sağ tarafımdan "Vıııınnnn" diye bir cismin hızla geçtiğin görsem... bir an dona kalırım ve bir o kadar da sinirlenirim. neden? çünkü.. trafik soldan çalışıyor. ben kendimi sola göre ayarlamışım. sürekli sol ve dikiz aynasını kontrol ediyorum. ama birden sağdan bir şey geçiyor. ya o geçiş anında sağ tarafa doğru bir direksiyon oynaması yapmış olsa idim ne olurdu. yada.. sol tarafı kontrol ettim aynadan ve boş.. tam sol şeride hamle yapacağım.. birden nerden geldiği belli olmayan bir motosiklet.. vıınnn yapıyor soldan ve beni geçiyor. korkmamak elde değil.
şimdi bunu sorguluyorum.. acaba aramızda böyle hareket edenler var mı? var ise.. kendilerine bu anlamda çeki düzen vermeliler. adabıyla motosikletini sürene bir diyeceğim yok zaten. bu arkadaşlara bir yanlış yapılıyorsa diğer sürücülerle ilgili bunu tartışalım. sizlere bizzat yaşadığım ve yukarıdaki gibi senaryo olmayan bir olayı anlatayım:
şehirler arası otoyolda.. otobüsten ailemle indik ve otoyolun sağ tarafındaki banketten hemen yakındaki köy yoluna yürüyoruz.. sırtımız araçların gelme istikametine doğru. yani gelen araçları görmüyoruz. yanımızdan bir tır'ın geçtiğini görürken.. birden "vıınnnnn" diye benim sol koluma neredeyse teğet geçen bir motosikletli. bankete girmiş.. tır ve bizim aramızdan öyle bir geçtiki.. ödüm patladı. inanın ödüm patladı... çok büyük korku yedim. ya çocuğum onun önüne o an çıksa idi. ya ben hafif bir sol yürüyüş yapsa idim. hala bile ürperiyorum.
ardından verdim bütün iyiniyet düşüncelerimi. ve dedim ki.. bu şerefsizlerin yüzünden motosikletçilere adam gibi bakılmıyor trafikte.. sen gel tırı sağdan geç hem de banketten.. "kos koca yol neyine yetmedi lan "düüüt" (burda RTÜK var).
bilirsiniz ki.. banketler trafik dışıdır. orda park bile yapamazsınız. ya biz orda yürüyebilirmiyiz.. yürüyemeyiz.. çünkü orası otoyol. ama otobüs bizi tam istediğimiz yerde indiremedi. ne yapacağız şimdi. otoyolu kullandığımız için biz suçluyuz devlete göre. tabi ya.. hırsızın hiç suçu yok.
işte böyle.. ben sıkışık trafik olsa bile araçların soldan geçilmesi gerektiğini düşünmekteyim. öte yandan.. bilirsiniz ki motosikletlerin trafikte görünememe problemi vardır. eğer sağdan geçecekseniz.. mutlaka kendinizi öndeki araçlara belli ediniz. bu geçişleri yaparken de.. tahrikvari hareketlerden uzak durunuz derim.
siz neler dersiniz...
muhendis1959
01 Haziran 2006, 20:13
VE İLK YOLDA KALIŞ,
Bugün motorumla çorluya gittim, giderken E5 den ,dönüşte kınalıdan otobana girdim, aşağı yukarı 230 km yol yaptım, gittikçe motorun performansı artıyor, şu an 750km oldu motorumu alalı 5 gün oldu.Neden bu kadar km biliyormusunuz artık iş icabı arabamla dolaştığım yerleri motorumla dolaşıyorum da ondan ,meğer ben ne kadar yol yapıyormuşum, neyse şimdi yolculuğumu anlatayım size,
- Merterden yola çıktım E5 den devam ediyorum ve ilk olay, cenneti geçer geçmez iniş başlar küçük çekmece düzlüğüne iner o rampa herkes bilir orayı, tam iniş başladı ben arabaların arasından devam ediyorum aniden one? yoldan çamurlu bir su akıyor ama ne akma sanki baraş kapakları açılmış, tabi ben soğukkanlılıkla hiç fren yapmadan sadece gaz keserek o çamur deryasının içine daldım üstüm başım ayakkabılarım pantalonum kaskın camı, o güzelim nikelajlar hepsi çamur oldu, tabi sağolsun giden arabalarda hız kesmeden geçince anlıyacağınız güzel bir çamur banyosu yaptım, benzinciye çektim allahtan bagajda yedek kalın mont vardı onu giydim temizlik yaptım yeniden yola yılmak yok,
- Hiç vukuatsız selimpaşa ya kadar geldim, ve radar hemen gaz kestim daha önce bir arkadaş motorların azami hızının 70Km olduğunu söylemişti,iyiki söylemiş ben hemen 70Km, radarın önünden geçtim ama mecburen emniyet şeridine girdim, yoksa arabalar üstümden geçecek, bu km yi acilen 90km ye çıkarmaları lazım,
- Ve kınalı köprüye geldim , aniden benim yeni taktığım hararet göstergesi sıfırı gösteriyor hemen kenara çektim motoru stop edecekken kendi stop etti, ve motor cansız bir demir yığını oldu, lambalar yanmıyor,marş basmıyor,sanki biri motorun aküsünü çalmış, tabi hemen ilk aklıma motorun sigorta tablosu geldi, ama nerede bilmiyorum ki, önce akü dolabını açtım, bir baktım orada bir sigorta tek başına duruyor muhafazası içinde,inşallah odur dedim ve açtım evet bingo sigorta atmış, allahtan sevgili çinli kardeşlerimiz bitanede yedek sigorta koymuşlar, hemen değiştirdim ve motor canlandı, hemen toparlandım ve yola devam sadece 5 dakika sürdü, herkese söylüyorum bu sigortanın yerini öğrenin tam akünün yanında, hemen bir parçacıya gidip bikaçtane yedek sigorta alın dursun ne olur ne olmaz,
- Çorluya gelmeden seymen diye bi yer var orada yol kenarında sucuk ekmek yaparlar, durdum söylemesi ayıp yarım ekmek sucuk bide kola ohhhh karnımda doydu, 3.5 ytl, hüseyin abiylede biraz muhabbet ettik yanlış anlamayın orada tanıştık, ve yola devam,
- İşlerimi hallettikten sonra dönüşte kınalıdan otobana çıktım ve bas allah bas, 100-110 km süratle bi baktım ikitelli gişelerine gelmişim, trafik çok kötü ama bize işlemez, derhal 15 dakikada merter.
- Haaa bu arada depodaki benzin tam 310km de bitti yedeğe aldım, yani bundan şu çıkıyorki bu motor 100 lira yakıyor bilgilerinize.
BABAADAM
01 Haziran 2006, 21:10
selam arkadaşlar.....
bugun motorumla sanki buzda gider gibi arka yalpa yaparak devamlı denge bozarak gittim.acaba dedim biraz düşük hızda devam ettim.sonra hızlandım bu seferde motorun arkası sola doğru açmaya başladı....arkadaşlar bu konuda beni aydınlatmanızı rica edecegim...sorun ne olabilir ? şimdiden teşekkürler...
herşey gönlünüzce olsun....
muhendis1959
01 Haziran 2006, 21:35
selam arkadaşlar.....
bugun motorumla sanki buzda gider gibi arka yalpa yaparak devamlı denge bozarak gittim.acaba dedim biraz düşük hızda devam ettim.sonra hızlandım bu seferde motorun arkası sola doğru açmaya başladı....arkadaşlar bu konuda beni aydınlatmanızı rica edecegim...sorun ne olabilir ? şimdiden teşekkürler...
herşey gönlünüzce olsun....
Arkadaşım söylediğin şey bir iki nedenden dolayı olabilir,
1- Arka frenlerin sıkıyor olabilrir, arkayı kaldırıp tekerleği çevirerek anlıyabilirsin.
2- Zincir ayar civataların gevşemiş olabilir arka tekerlek bir sağa bir sola yatıyordur çok tehlikeli.
3- Arka tekerlek somunların gevşemiştir, buda çok tehlikeli,
4- sen sarhoşsundur heh heeeee
erdem.gunduz
01 Haziran 2006, 21:40
cumartesi turuna gelenler olacakmı?
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=14858
muhendis1959
01 Haziran 2006, 21:53
cumartesi turuna gelenler olacakmı?
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=14858
Sadece pendik cadde elemanları toplanıyormuş topikte öyle diyor, sen bize soruyorsun biz bu yakadayız, demekki bizim yerimiz yok orada.
KALDERA
01 Haziran 2006, 22:58
pazar maltepe organizasyonu olursa sizlerle tanışmak için uğrayabilirim .kaldera(uğur abi) nerelerdesin.:)
ben buralardayımda sen yoksun motorunu alan toz oluyo:cherry:
clint
01 Haziran 2006, 23:26
İşte budur, yahu benim daha RR'm yok ama ben bile biliyorum bu depo işini, üstelik GWS' bunu foto üzerinde bile gösterdi, ama sanırım anlatım farklılığından oluyo afallamalar. Emre iyi anlatmış olayı... Budur...:cat:
SELAM MİLLET
Artık heryere motorla gider oldum yahu nekadar rahatmış, yol sıkıştı yok zamanında yetişemiyeceğim yok park problemi yok, geçerken benide şuraya bırak diyen yok, ohhhh beeee.
Ama başka problemler var,
Ben eski motorcuyum bilmiyenler varsa duysun, eskiden motoru olana kötü gözle bakılmazdı çünkü motorda bir ulaşım aracıydı eskilerin gözünde, ben 15 sene sonra motora binince herşeyin değişmiş olduğunu anladım, bir günde başıma gelenlere bakın şimdi,
1- Topkapıdan davutpaşa üzerinden mertere geliyordum yolda çalışma var tek sıra arabalar ama sağı ve solu boş rahatça yol alıyorum, bir kamyonetçi beni aynadan görüyor, sağından geçeceğim sağı kapıyor sırıtıyor, solundan geçeceğim solu kapıyor yine sırıtıyor, ama bilmiyorki bu motora binen eski motorcu ben yeniden soluna girecekken solu kapayınca sağından geçecekmiş gibi yapıp yeniden soluna daldım tabi herifçi beni sağ aynadan arıyor ama ben solundan önüne geçtim bile bu sefer de ben ona dönüp malum hareketi yaptım be vın o hala dudaklarını kemirmekle meşkuldür sanıyorum,
2- Nişantaşında bugün bi cenaze vardı sanıyorum trafik sıkışıktı, ben yine sağdan soldan derken bi arabanın yanından geçiyordum, şoför tam ben geçerken izmaritini atmazmı tam bacaklarıma geldi oradanda ayakabımın içine, yanıyorum arkadaşlar motoru nasıl parkedip ayakkabımı çıkardığımı hatırlamıyorum, çorap yandı ayak yandı, şoför binbir kere özür diledi allahı var adamın çok nazikmiş, ama olan bizim çoraba ve hafif yanık ayağa oldu,
3- Taksimden dönüyorum benim birader orada rent e car işiyle uğraşıyor onu gördüm, okmeydanından E 5 e çıktım haliçi geçtim bende neşe o biçim çünkü arabalar sıkışık yolda sürücüler burnundan soluyor, ben tam gaz gidiyorum, şehitlik tüneline girdim kaskın camı kapalı biraz önüm karardı camı açtım, o ne kafama üstüme biyerden su fışkırıyor, sendeledim gözümün içine girdi sular hemen kenara çekeyim falan önümü göremiyorum derken yan taraftan geçen gri bir opelin şoförü sırıtıyor, adamın cam su fıskiyesiymiş, ayarı bozuk tamamen yan tarafa fışkırıyor, ama ne fışkırma belki 5 dakika adam özellikle beni ıslatmak için su fışkırttı, az daha duvara toslıyacaktım, durdum gözümü kaskın camını sildim öyle yola devam ettim.
YAA NE OLUYOR BU İNSANLARA ANLAMIYORUM KISKANIYORLARSA ONLARDA ALSIN KARDEŞİM MOTOR.
[
Maalesef, çok şey değişti.
15 - 20 sene önce sadece motor için geçerli değildi bu durum, son 20 senede memleketin anasını ağlattılar, bu tamamıyle yozlaşma ile ilgili bir sorun, bırakın motosikleti yolda yaya olarak yürürken bile otomobilcilerden neler geliyo başımıza. Çünkü bu ülkede insanları otomobil aşığı ettiler, otomobili bir statü sembolü yaptılar ve karaktersiz ve boş beyinli ne kadar adam yetiştiyse son 15 - 20 yılda, hepsi arabalarıyla kendilerini bi halt sanmaya başladılar(aklı başında insanları tenzih ederim), 20 yaşında insanların tek derdi araba almak olmuşsa memlekette, bunun ardındaki suçluları trafik dışında aramak lazım. Sosyolojik bir olgudur bu son 15 yıl...
dekoko
02 Haziran 2006, 01:05
herkeze selamlar sanırım yarın bende aranıza katılıyorum..yaklaşık iki aydır sadece okuyorum yazdıklarınızı..sizlere güveniyorum
erdem.gunduz
02 Haziran 2006, 10:00
Sadece pendik cadde elemanları toplanıyormuş topikte öyle diyor, sen bize soruyorsun biz bu yakadayız, demekki bizim yerimiz yok orada.
sen topicde yazana bakma, gelmek isteyen gelebilir.
yeni motor alacaklar elini çabuk tutsun pazartesi itibariyle RR e ve class zamlı fiyattan olacak
talkie
02 Haziran 2006, 10:13
ARtık benim raptorumun da kapalı bir garajı oldu .Eski evin kapısını kırdırıp yeniden kocaman bir kapı yaptırdım,raptoruma feda olsun kapılar.:mrgreen: :cherry: Gören bazı tipler bu motora o para fazla 3 kaat anca eder diyor;kıskandıklarından dediklerini bilsem de moralim bozuluyor arkadaşlar:pale: :pale:
iatambay
02 Haziran 2006, 10:24
Herkese çok selam arkadaşlar
üç gün önce bende aranıza katıldım. bir regal raptor sahibi oldum. Bu ilk motorum. motor bakarken tesadüfen karşılaştığım Erdem Gündüz'e yardımlarından ve tavsiyelerinden dolayı çok teşekkür ederim.
üç günde 200 km'i devirdim. (ist-gebze) belirgin bir şikayetim yok. sadece sabahları çalıştırırken ve vitesi boşa alırken zorlanıyorum.
herkese kazasız sürüşler dilerim.
lautreamont
02 Haziran 2006, 10:24
Maalesef, çok şey değişti.
15 - 20 sene önce sadece motor için geçerli değildi bu durum, son 20 senede memleketin anasını ağlattılar, bu tamamıyle yozlaşma ile ilgili bir sorun, bırakın motosikleti yolda yaya olarak yürürken bile otomobilcilerden neler geliyo başımıza. Çünkü bu ülkede insanları otomobil aşığı ettiler, otomobili bir statü sembolü yaptılar ve karaktersiz ve boş beyinli ne kadar adam yetiştiyse son 15 - 20 yılda, hepsi arabalarıyla kendilerini bi halt sanmaya başladılar(aklı başında insanları tenzih ederim), 20 yaşında insanların tek derdi araba almak olmuşsa memlekette, bunun ardındaki suçluları trafik dışında aramak lazım. Sosyolojik bir olgudur bu son 15 yıl...
+10000 c:cat:
EMREUZESEN
02 Haziran 2006, 10:34
herkeze selamlar sanırım yarın bende aranıza katılıyorum..yaklaşık iki aydır sadece okuyorum yazdıklarınızı..sizlere güveniyorum
dekoko hayırlı olsun kardeşim. pişman olmayacağına emin ol. 3 sene racing kullandım inan bu motordan zevk aldığım kadar zevk vermedi bana. kazasız sürüşler... ç.kale/asos dan emre
dishchy
02 Haziran 2006, 10:53
Herkese iyi günler dün motorun parasını ödeyerek işlemlere başladım sanırım önümüzdeki hafta binmeye başalayacağım. Ben 4.270 e aldım ama artık 4.490 a satıyorlar zam gelmiş... Almak isteyenler bilginize. İzmir de sadece bir yerde buldum o da tek kalmış. Şimdi oturup 130 sayfa okuyacağım rodajı yağ değişimleri bakımları vs hakkında.(bana kolay gelsin) İzmirde ikamet eden arkadaşlarla yapılacak gezilerde bulunmak tanışmak isterim. Saygılar En iyi günler sizlerin olsun.
EMREUZESEN
02 Haziran 2006, 11:29
Herkese iyi günler dün motorun parasını ödeyerek işlemlere başladım sanırım önümüzdeki hafta binmeye başalayacağım. Ben 4.270 e aldım ama artık 4.490 a satıyorlar zam gelmiş... Almak isteyenler bilginize. İzmir de sadece bir yerde buldum o da tek kalmış. Şimdi oturup 130 sayfa okuyacağım rodajı yağ değişimleri bakımları vs hakkında.(bana kolay gelsin) İzmirde ikamet eden arkadaşlarla yapılacak gezilerde bulunmak tanışmak isterim. Saygılar En iyi günler sizlerin olsun.
hayırlı olsun. bende asos berhamkaledeyim akçayın hemen yanında. bu tarafa doğru gezi yapmayı düşünürsen beklerim...
Hero
02 Haziran 2006, 11:56
RR cu Çılgın Cengaver Arkadaşlara Selamlar...
Ekim 2005 de aldığımdan bu yana arka koltukla ilgili sıkıntılar rahatsız edici bir hal almıştı. Arka koltuk var ama oturulmayacak kadar sert ve küçük. Küçük olması nedeni ile arkada oturan kişinin dengesi bozulabiliyor tabii sürücününde.
Uzun zamandır bu koltuk işini halletmeyi düşünüyordum, uzun arayışlar sonunda , bir döşemeciye derdimi anlattım , bana bir çözüm buldu. Belki döşemeci ne anlar bu işlerden diyeceksiniz ama bana göre o üstad bir kişi. Şahane bir tasarım ile orjinalliği bozulmadan cok rahat bir koltuk yaptı ve monte etti.
Tavsiye Ederim..
Not:
2 aydır hiç problem olmadı hatta benim koltuktan bile daha rahat diyebiliriim.
duslemek
02 Haziran 2006, 12:15
Selam Hero
Koltuk dosemesi cok güzel olmuş ne kadara mal oldu hangi şehirdesin izmir de bunu nereden yaptırabilirim bilen var mı ?
Hero
02 Haziran 2006, 12:59
Düşleyen Kardeş...
Istanbul Parsellerde bir döşemeciye yaptırdım, ama tel numarasını kaybettim, en kısa zamanda bulup yayınlarım.. fiyat olarak 60 YTL...
muhendis1959
02 Haziran 2006, 14:17
Ekim 2005 de aldığımdan bu yana arka koltukla ilgili sıkıntılar rahatsız edici bir hal almıştı. Arka koltuk var ama oturulmayacak kadar sert ve küçük. Küçük olması nedeni ile arkada oturan kişinin dengesi bozulabiliyor tabii sürücününde.
Uzun zamandır bu koltuk işini halletmeyi düşünüyordum, uzun arayışlar sonunda , bir döşemeciye derdimi anlattım , bana bir çözüm buldu. Belki döşemeci ne anlar bu işlerden diyeceksiniz ama bana göre o üstad bir kişi. Şahane bir tasarım ile orjinalliği bozulmadan cok rahat bir koltuk yaptı ve monte etti.
Tavsiye Ederim..
Not:
Çok güzel olmuş güle güle kullan ama kime yaptırdın kaça mal oldu yazarmısın.
Arkadaşlar şimdi katrancıyla konuştum zam gelmiş,
camadan
02 Haziran 2006, 15:01
:pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr:
:pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr:
:pr: :pr: :pr: ZAM ZAM ZAM ZAM :pr: :pr: :pr:
alamadık ehliyeti daha RR'ıma kavuşamiyacağım yaw :salut: :salut: habire gidiyoooo :pr: :pr: :pr:
biri dur desin :salut: :salut:
erdem.gunduz
02 Haziran 2006, 15:43
Tavsiye Ederim..
Not:
fotoğrafdaki görüntüsü harika olmuş, yaptırdığın yerin telefonunu verirsen bizde arayıp halledelim
Herkese çok selam arkadaşlar
üç gün önce bende aranıza katıldım. bir regal raptor sahibi oldum. Bu ilk motorum. motor bakarken tesadüfen karşılaştığım Erdem Gündüz'e yardımlarından ve tavsiyelerinden dolayı çok teşekkür ederim.
üç günde 200 km'i devirdim. (ist-gebze) belirgin bir şikayetim yok. sadece sabahları çalıştırırken ve vitesi boşa alırken zorlanıyorum.
herkese kazasız sürüşler dilerim.
benim bi yardımım olmadı yaw, zaten kararını vermiştin. ben sadece RR almadan önce yaptığım araştırmaları ve aldıktan sonra özellikle sapanca turun da motorun performansı ile ilgili gördüklerimi anlattım :)
herşeyi doğru yapıyorsan sabahları normal şartlarda zorlanacak birşey yok, ben hiç sorun yaşamıyorum. durduğu yerde vitesi boşa almada aynı sorunu bende yaşıyorum. gerçi bu bütün motorlar için geçerli sanırım.
tekrar hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim. motor kullanmaya yeni başladın, özellikle e-5 de çok dikkatli ol.
KALDERA
02 Haziran 2006, 15:51
:alamadık ehliyeti daha RR'ıma kavuşamiyacağım yaw habire gidiyoooo biri dur desin
şile buluşmasında ikeada alacaksanız bir an önce almanızı tavsiye etmiştim.ehliyet olmasada olurdu.alınca kullanırdınız ne olacaktıki? hepimiz öyle yapmıştık..sezonu boş geçtiniz valla zaten sen bir vatercoloors iki..toplu alım için az uğraşmadılar.midyata prince giderken evdeki bulgurdan olmak buna denir işte..hayırlısı olsun yinede
arkadaşlar motorları yeni olanların boş vitesi bulması zor oluyor diyorsunuz ya...bir iki yağ değişiminden sonra her şey düzeliyor meraklanmayın.motor yağı değişiminde şanzımandaki yağda mecburen değişmiş oluyor.çünki motor yağı şanzıman yağı aynı hazne içinde birlikte yani
MACGYVER
02 Haziran 2006, 15:54
peki bu alet üstünde hiç kişiselleştirme yapan yokmu custom motor adına yani aksesuar farklı bir görünüm farklı tarzda bir şeyler aslında motorun ebadı büyük diğerlerinden farkı yok bu gün arkadaşla benim motoru kıyasladıkda motorun önden bakdınmı ön kısmında fazla boşluk var zannedersem motoru zayıf görünmesinin nedenide o.
http://img240.imageshack.us/img240/672/270420061293mu.jpg (http://imageshack.us)
http://img240.imageshack.us/img240/5670/270420061312qg.jpg (http://imageshack.us)
Seni gidi regali eleştiren arkadaşım Regali kötülemeği bırakıp yola gelmene açıkçası sevindim
Bak bu resimdeki regalin önden bakınca zayıflığı kalmış mı?
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO