PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133

BABAADAM
21 Mayıs 2006, 16:04
Bu Siteye Yeni üye Oldum.
2 Sene önce Bir Tanidiktan Nasil Bir Tanidiksa Motorsiklet Aldim. 12 Milyar... Suziki Gsxr 750. Ve Motor çalinti çikti. Işte Benim Motorsiklet Sevdami Baltalayan Olay. Hem Param Gitti Hemde Acayip Canim Sikildi. Neyse Konumuz Bu Değil. şimdi 5 Kuruşum Olmadan Motor Bakiyorum. Hepinize Tşk Ederim. Ucuz Ve Güzel Bu Motor Hakkinda Bilgi Vermişsiniz. çanakkaledeyim. Sormak Istediğim Paranin Hepsini Kredi çekeceğim Ve Plaka Ruhsat Işlemleriyle Uğraşamam. Yani Nereden Alirsam Bana Böyle Bir Imkan Sunarlar. Ve Hepsi Kaça Malolur. Tşk Ederim. Görüşmek ümidiyle Motor Sevdalilari.

selam arkadaşım....
bende motorumu kredi kullanarak aldım.bence kredi kartı çok cazip deil.ben akbank dan 1,20 ile kredi aldım.motorumu aykondan aldım. (murat bey 0212 3473535)ara sana her konuda bilgi vereceklerdir.
banka motorun senden sadece proforma faturasının faxını isteyecektir. ve aldığın yerin hesabına paranı havale edecektir.sana sadece gidip motoru alman kalıyor.
bilmiyorum ama belki daha cazip kredi imkanları vardır araştır derim.....
bence en uygun şekil bu olur senin için.
herşey gönlünce olsun......................

Mr.Wish
21 Mayıs 2006, 17:27
Tam 2 hafta boyunca kullanamadığım (akşam geç vakitlere kadar çalıştım) RR dün çalışmamakta ısrar etti ve bir kaç defa (yanılmıyorsam 3 defa) marşa bastıktan sonra aküsüde bitti. Aküyü söktüm (akü inci sulu akü sağolsun benden önceki sahibi yeni almış) bi kutup başı oksitlenmiş temizledim. Sonrada fazla uğraşmamak için Aküyü şarj etmesi (evinde teşkilatı var) teyze oğluna bıraktım. Sabah 6 dan biraz sonra kalktım erkenden hem çalışabileyim hemde bakımı erken yapayım istedim. Aküyü bağladım bastım çalışmadı biraz daha denedim gene olmadı.Sitedeki tecrübelerden hatırladığım kadarı ile boğulma ihtimalini hesaplayarak bujileri çıkardım tırnağı bayaa kara gibi geldi zımpara ile temizledim (bu arada bir kaç saat verdimki silindirde benzin varsa uçsun) Taktım gene olmadı. Benzin vana konumunu hem altta hem üstte denedim gene olmadı. Jikle yi keza... 2 hafta önceki cumartesi ilk defa benzin almıştım acaba kirli yada başka bişimi var diye karburatöre giden hortumu çıkardım vanayı açtım benzin sorunsuz akıyor..Yan ayak demirindeki motorun çalışmasını engelleyen (ama bendekinde çalışmayan) soketi kontrol ettim, takılı olmasına ragmen ayağı kapalıdadenedim.. Motorun akımını kesen kırmızı düğmeyede dikkat ettim. Akü tekrar bitmek üzere artık pes ettim. Forumdan aklımda kalan ne varsa uyguladım bu arada kafayı yemek üzereydim bari boşa gelmiş olmamak için gidonumu yükselttim ve birde vites ile peg arasına ayağım girmiyordu birazda onu yükselttim. Sağını solunu sildim geldim ama canım çok sıkıldı. Acemiliğim yetmiyor gibi bide arada derede bi zaman bulup koşup ona gittiğimde böyle naz yaparsa işimiz var yanii... Aklına başka bişi gelen var mı? Acil tavsiye ve yardımlarınızı bkliyorum..

* Gösterge takan arkadaşıda tebrik ediyorum, parçacıları gezip model olarakta yakışan bişiler yakalasakta bütün modeller aynı hoşlukta olsa diyorum... darısı başıma...:)

simurg
21 Mayıs 2006, 20:43
Ne biçim acemisin sen öyle, ben 15 senelik kaportacıyım, diyecek soz bulamadım yaptıklarına. Tek yapabilecegin bujileri tekrar cıkartıp zımparaladığın tarafını ateste -tüp vs.- 5 dk. kadar yakmak olabilir.(ben oyle yapıp calıstırmıstım)

Mr.Wish
21 Mayıs 2006, 21:25
Ne biçim acemisin sen öyle, ben 15 senelik kaportacıyım, diyecek soz bulamadım yaptıklarına. Tek yapabilecegin bujileri tekrar cıkartıp zımparaladığın tarafını ateste -tüp vs.- 5 dk. kadar yakmak olabilir.(ben oyle yapıp calıstırmıstım)

Dostum acemiyim ama motoru kullanmak konusunda acemiyim ama ben askerde ordu donatım parça uzmanıydım. Üç boyutlu düşünebiliyorum,dolayısıyla yedek parça ve mekanik konusunda hiç endişem olmaz. Kol saatini (otomatik-kurmalı modeller pilli diil)bir jilet ve tırnak makası ile zembereğine dek söküp takmışlığım vardır.Askerde 110 araçlık bi bölüğün ikmal kısmındaydım ve neredeyse tamamının parçalarını seri noları ile ezbere tanıyabiliyordum (yaklaşık 15 yıl önce)... Şimdi ise bilgisayar donanımı ile uğraşıyorum. Kötü bi satıcıdan bilgisayar almıştım bi bakmışım bu iş meslek olarak yapıştı. Ama bakarak keşfetmek istemiyorum RR mi. Bilene danışmak ve sindirerek herşeyini öğrenmek istiyorum. Güzel bi kataloğu olsa oda yeter belki ama elimde ne katalog nede bi döküman burada paylaşılanların dışında. Eksiklerini (bana göre tabii)tamamlamak, gerekiyorsa uygun değişiklikleri yapmak ve bunu da isteyenlerle paylaşmaktır düşüncem.

talkie
22 Mayıs 2006, 00:01
ya arkadaşlar ben de raptoru calışmayanlardanım.iki gün önce elime geçti ve sadece 88.km"de henuz ama motor kesinlikle marş düğmesinden çalışmıyor(keşke ayaktan marşı da olsaydı).Sadece vurdurarak çalıştırabiliyorum.Dolaştıktan sonra stop ettirip tekrar deniyorum ama gene çalışmıyo düğmeden.Boğulma sorunu olaxcağını sanmam çünkü benzin vanası hep kapalı ve çalıştırıken gaz veröeyip sadece jikleyi açıyorum.Motorumu kapatırken kırmızı düğmeden kapatmayı da unutmuyorum.Sigortasını da kontrol ettim ama bi sorun yok gibi görünüyo.Aklıma bujiler ve akü geliyo.Akü olma ihtimalı yüksek çünkü farlar acıkken fanlar cok yavaş çalışıyo farları kapatınca hızları artıyo.(iyi bir akü tavsiyesi olan var mı???)Bir de kornanın sesi cok cılız.Hevesim kursagımda kaldı ya insanlar dalga geciyo ulan yeni motor aldın vurdurarak mı calıştırıyosun diye..Bir de bujiler hangi kapağın altında resimli olarak gösterebilecek olan varsa cok sevinirim.Yeni bir raptorcu olarak acil yardımlarınızı bekliyorum.Servise gitmem biraz zor gibi cünkü 1 saat mesafede ve ben birazcık acemiyim....

petitfalcon
22 Mayıs 2006, 00:16
Mr.Wish ve talkie dostlarım

Size tavsiye edebileceğim herşeyi denemişsiniz. Özellikle Mr. Wish forumu da iyi takip etmişsin. Bence sorun çok küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırmanız olmalı. Benim bu güne kadar 1 kere dahi çalışmama problemim olmadı. Hafta sonu motorcusu olduğumdan hergün çalıştırma fırsatım da olmuyor. motorun yanına gidiyorum önce brandayı kaldırıyorum sonra üzerine oturup 1-benzin musluğunu açık konuma getiriyorum 2-kontak anahtarını çeviriyorum 3-kırmızı şalteri açık konu ma getiriyorum 4-vitesi boşa alıyorum 5-jikleyi sonuna kadar açıyorum 6- yan ayağı kapatıyorum 7- marşa 3-4 saniye kadar basıyorum. Eğer çalışmazsa yada çalışıp 2-3 saniye sonra durursa 3-4 saniye daha marşa basıyorum ve kesinlikle çalışıyor.
Yapılmaması gereken iki konu var 1- kesinlikle jikleyle beraber gaz vermeyin 2- marşa 5-6 saniyeden uzun aralıksız basmayın.
Bunları yaptıktan sonrada çalışmıyorsa arıza var demektir servise başvurun. kolay gelsin

polo34
22 Mayıs 2006, 00:30
güzel bir cevap olmuş, bu motora sahip olsaydım acemi olduğum için bir yere yazardım :)

Gabe
22 Mayıs 2006, 00:44
Tam 2 hafta boyunca kullanamadığım (akşam geç vakitlere kadar çalıştım) RR dün çalışmamakta ısrar etti ve bir kaç defa (yanılmıyorsam 3 defa) marşa bastıktan sonra aküsüde bitti. Aküyü söktüm (akü inci sulu akü sağolsun benden önceki sahibi yeni almış) bi kutup başı oksitlenmiş temizledim. Sonrada fazla uğraşmamak için Aküyü şarj etmesi (evinde teşkilatı var) teyze oğluna bıraktım. Sabah 6 dan biraz sonra kalktım erkenden hem çalışabileyim hemde bakımı erken yapayım istedim. Aküyü bağladım bastım çalışmadı biraz daha denedim gene olmadı.Sitedeki tecrübelerden hatırladığım kadarı ile boğulma ihtimalini hesaplayarak bujileri çıkardım tırnağı bayaa kara gibi geldi zımpara ile temizledim (bu arada bir kaç saat verdimki silindirde benzin varsa uçsun) Taktım gene olmadı. Benzin vana konumunu hem altta hem üstte denedim gene olmadı. Jikle yi keza... 2 hafta önceki cumartesi ilk defa benzin almıştım acaba kirli yada başka bişimi var diye karburatöre giden hortumu çıkardım vanayı açtım benzin sorunsuz akıyor..Yan ayak demirindeki motorun çalışmasını engelleyen (ama bendekinde çalışmayan) soketi kontrol ettim, takılı olmasına ragmen ayağı kapalıdadenedim.. Motorun akımını kesen kırmızı düğmeyede dikkat ettim. Akü tekrar bitmek üzere artık pes ettim. Forumdan aklımda kalan ne varsa uyguladım bu arada kafayı yemek üzereydim bari boşa gelmiş olmamak için gidonumu yükselttim ve birde vites ile peg arasına ayağım girmiyordu birazda onu yükselttim. Sağını solunu sildim geldim ama canım çok sıkıldı. Acemiliğim yetmiyor gibi bide arada derede bi zaman bulup koşup ona gittiğimde böyle naz yaparsa işimiz var yanii... Aklına başka bişi gelen var mı? Acil tavsiye ve yardımlarınızı bkliyorum..

* Gösterge takan arkadaşıda tebrik ediyorum, parçacıları gezip model olarakta yakışan bişiler yakalasakta bütün modeller aynı hoşlukta olsa diyorum... darısı başıma...:)

abi aynı sorun benım başıma geldi Masai Grand eagle'da, sorunu halletmiş olabilirsin ama başka karşılacaklar için yazayım:

2 Gün kullanmadım ve olduğu yerde bıraktım. 3. gün jikleyle çalıştırdım motoru bir zaman sonra, daha hareket ettirmeden boguldu ve durdu. çalıştırmayı denedim, aküyü boşalttım o esnada. vurdur, çalışır dediler acemiyim yapamadım. abimle beraber epey denedik, almadı bi türlü.

sonra ertesi gün çoook daha tecrübeli bir başka aile büyüğümle tekrar denedik. yine yokuş aşağı vurdurmayı denerken bir de baktık ki iterek eve getirmek imkansız Grand'ı. 180kg civarında cunku kocaoglan. bir kenara çekip bujileri kontrol edelim, yağlanmış kararmış olabilirler dedi. çıkardık bujileri, ama motorun yarısını indirdim yolun ortasında resmen :) bujiler kömür gibi kararmış. sildik parlattık, taktık. yine olmadı. neyse, saat 8.30, pazar sabahı, kabus gibi bir anda ve öyle bir yerde kaldık motorumla.

açık bir tamirci bulduk allahtan. adam akü'den aktarma yaptı yine almadı. bu arada ben kapının önünde yatan bir sürü komşu arabasından aktarma yapmak konusunda kararsız kalmıştım. araba aküsü patlatmasın motor aküsünü diye. tamirci kucağında kocaman bir araba aküsüyle gelip direk aktardı valla acımadan. motor yine çalışmayınca bujilere baktılar. bujiler gitmiş, değiştirellim abi dediler. eyw. dedik yapacak bir şey yok. zaten kalite buji takmayı dusunuyordum, üstündeki çinlileri sevmemiştim. bujileri takıp aküden aktarma yaptılar, direk çalıştı motor. 20 kaat servisin, dünyalar benim oldu. bindik getirdik motoru, yarım saat turladım akü şarjlasın biraz diye. sonra da her gün boşluksuz biniyorum.

bu olayın başlıca sebebini / sebeplerini ve yol haritasını yazayım, tabii kendi başıma gelen hadiseye göre :)

1- Yeni alınan motorda belli bir şarj olma süresi varmış akünün, gerek binerek,
gerekse makineye bağlayarak doldurulabiliyormuş. Aceminin ileri versiyonu olduğum için çok binmedim ve aralıklı kullandım motoru. o yüzden bir sabah kalktıgımda akünün sıfıra inmesi durumu oluştu. üstüne marşı da abanınca motor sapıttı.
2- (Yanan bujilerim kadar) Kara Cahil olduğum için bu haldeyken çok zorladım, boğuldu zannedip kitapçıktaki direktifleri uygulaadım. vurdurmak fln derken bujileri yaktım.

Bu arada bir tane yeşil banknot ve 1.5 gün boyunca sinirlerimi kaybetmiş olsam da (tüm akşam motorum niye çalışmıyo' diye bağırmışım arkadaşlar soyledi :) ) sağlam tecrübe edindim.

Durum budur.

cynt
22 Mayıs 2006, 01:32
Mr.Wish ve talkie dostlarım

Size tavsiye edebileceğim herşeyi denemişsiniz. Özellikle Mr. Wish forumu da iyi takip etmişsin. Bence sorun çok küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırmanız olmalı. Benim bu güne kadar 1 kere dahi çalışmama problemim olmadı. Hafta sonu motorcusu olduğumdan hergün çalıştırma fırsatım da olmuyor. motorun yanına gidiyorum önce brandayı kaldırıyorum sonra üzerine oturup 1-benzin musluğunu açık konuma getiriyorum 2-kontak anahtarını çeviriyorum 3-kırmızı şalteri açık konu ma getiriyorum 4-vitesi boşa alıyorum 5-jikleyi sonuna kadar açıyorum 6- yan ayağı kapatıyorum 7- marşa 3-4 saniye kadar basıyorum. Eğer çalışmazsa yada çalışıp 2-3 saniye sonra durursa 3-4 saniye daha marşa basıyorum ve kesinlikle çalışıyor.
Yapılmaması gereken iki konu var 1- kesinlikle jikleyle beraber gaz vermeyin 2- marşa 5-6 saniyeden uzun aralıksız basmayın.
Bunları yaptıktan sonrada çalışmıyorsa arıza var demektir servise başvurun. kolay gelsin

Dostum çok güzel açıklamışsın :cat: ama muhtemelen hata arkadaşta değil motorda. Aynı problemi bende yaşadım .zaman zaman düzelsede arıza devam etti servise götürdüğümde akü yü şarj eden bir parçanın bzuk olduğu on makinadan birinde bu problemin göründüğünden bahsetti Olay budur hiç zorlama at servise onlar hallederler .:cat: :wiinkk:
Brndr yeni bi problem daha va rson zamanlarda akü taşmaya ve eksoza ve diğer kromajlı malzemeye dökülüp kromajı bozmaya başladı . Bu işler şans işi galiba:salut: :salut: :pr: :pr:

icetoo
22 Mayıs 2006, 03:14
Slm RR ci arkadaşlar bu gerçekden biraz şansa kalmış bir mesele günlerce Motorumu kulanmasam bile 5-6 sn.de marşa basıp çalışıyor fakat arkadaşım (minardi) da sizin gibi aküsü problemli servise götürdük kaçak vardır akü kutup başını sökün eğer çalışırsa kaçak var dediler bizde aynısını yaptık lakin motorda tık yok benim akü ile takviye yaparak çalıştırıyoruz dedim tamamen şans bu servis bize KURU AKÜ almanız gerekiyor dedi sipariş verdik galiba bugün öğlen takılıcak.........taviyem bu diğer motor servislerinede sorup bilgi alın onay verceklerinden eminim........birde lütfen bujileri değiştirin............EKSOZU DELDİREN arkadaş varmı nasıl yapıldığını bize söylesin scooter ların bile RR den bazen duyuyorum sesi fazla çıkıyo şöyle kendimiz ve çevreye zarar vermiyecek bir ses galiba fena olmaz.........herkese kazasız belasız NAZARSIZ sürüşler dierim................:bounce:

turlabo
22 Mayıs 2006, 11:32
aramıza yeni katılan tüm arkadaşlar HOŞ GELDİNİZ.
probleriniz konusun da yardımlaşmalarınız gayet güzel.Ben de aldım alalı en ufak bir problem yaşamadım.Tek sıkıntım otobanda 140 ın üzerine çıkamamak.::mrgreen: :) herkese keyifli sürüşler

cuk_o
22 Mayıs 2006, 12:03
Mr.wish

abi bujiyi sök motorun dışında bir yere dışını dokundur marş a o şekilde bas ateşlemeyi yapıyormu kontrol et ateşlemeyi tam ortadan uç kısma ve güçlü bir şekilde yapıyormu eğer yapıyorsa tak bujiyi tekrar güzel bir yokuş bul aşağı doğru hızlan bi 30 40 km hıza ulaşınca debriyajı yavaşça bırak bu arada jiklen açık olsun hiç gaz verme ama büyük ihtimalle çalışacaktır... çalışmassa karbüratörün kirlenmiş olabilir aldığın benzinde su olabilir vs.vs.

Topuz
22 Mayıs 2006, 13:03
bir arkadaş, rr için devir, benzin ve vites göstergesi taktırılıp taktırılamayacağını soruyordu. bu sorular.. forumun baş taraflarında ilk zamanlar çok sorulmuştu. ancak, şimdiye kadar bu konuda uygulanabilir bir sonuç alamadık. sadece devir göstergesi için Ahmet Usta diye birinin cep telefonu verilmişti 0 537 357 16 31. belki rr için en gerekli olan gösterge benzin göstergesidir. bu aralar bu iş üzerinde olanlar var mı acaba?

sonradan ilave anlamında galiba ilk defa "macgyver" arkadaşımız hararet göstergesi takmış:

macgyver;

bu göstergeden randıman alabildiniz mi? motor sıcaklığını doğru ölçebiliyor mu? sonuçları yazarsanız iyi olur.

tycoon; sarıkayaların internet sitesi ile eski üyeler de çok uğraşmıştı.. niye güncellenmiyor diye. ama profesyonel ciddiyet isteyen bu gibi işler sarıkayaların pek umrunda değil. sizin servis anlamında ciddi bir rahatsızlığınız olursa.. tüketici mahkemelerine başvurabilirsiniz.
Sarıkayalar motorun reklamını bile yapamadılar. örneğin, her gece TV kanallarında Dorado motor reklamı çıkıyor ve türkiye'de bir ekol olan Tek Teker Arif.. tek teker üstünde dorado sürüyor bu reklamda. dorado, regalden sonra türkiye'ye gelmesine rağmen.. helal olsun adamlara, paraya kıyıp reklam yapmışlar. işte reklam böyle yapılır sayın Sarıkayalar yetkilileri.. ne yazık ki, rr kendi reklamını kullanıcıları aracılığı ile kendi rüştünü ispatlayarak ve de özellikle bu forumun da büyük katkıları ile yapmıştır.

infrared; 250 cc kategorisindeki karşılaştırmalarınız sonucunda (onca motor arasından) sonunda rr'yi seçtiniz. tebrikler..

gyazıcı; rr binip de.. forumdan haberi olmayan arkadaşlardan bahsetmiş. bu arkadaşları servisler böyle bir forum konusunda uyarabilirler belki ama yaparlar mı onu bilemem. aslında servisler açısından da bu durum iyi bir gelişme olurdu. çünkü kullanıcı, merak ettiği bir çok sorunun cevabını burdan öğrenebilirdi. servisin demesi gereken cümle şöyle olmalı "herhangi bir sorun olduğunda bizi çekinmeden arayınız.. yardımcı olmaya çalışalım. ayrıca, bu motor ile ilgili internette siteler de var. orda kullanıcılar birbirleri ile yardımlaşıyorlar. bu siteler içinde, rr ile ilgili en popüler site www.motosiklet.net adresli sitedir." vb ifadeler yani.

akü ile ilgili muhabbetler yine yazılmış. bu arada, geçmiş sayfalarda akü ile ilgili bir cihaza yönelik bir soru sormuştum. konunun uzmanları hala siteye teşrif edemedikleri için cevabını alamadık galiba. akü bitme derdi olmuyormuş. ismi; Akü conditioner miş. bir kontrol ediniz. faydalı bir şey mi acaba? diye sormuştum.

http://www.btdepo.com/DisProduct.asp...NIC%20MBCC-100

son olarak; mayıs-2006 "motor bike" dergisinin 54. sayfasında ne var biliyor musunuz? "karizması yeter" manşetli yazı.

De-Javu
22 Mayıs 2006, 13:46
112 sayfayı da 5 günde soluk soluğa okumuş biri olarak nihayet bu 2. mesajım. "Topuz" forumdaşıma teşekkür ediyorum nedenine gelince arada bu şekilde önemli konuları toparlamak gerekiyor, benim gibi henüz doğru düzgün mesaj atmamış veya motor alma aşamasında bu forumu takip edenlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu sanıyorum, bu yüzden cevapsız kalan soruları cevap alana kadar hatırlatmak faydalı olucaktır.

112 sayfa içerisinde ( atlamadıysam ) sadece 1 tane classic gri fotografına rastladım. Elinde olanlar varsa ve mümkünse sayfaya atabilirse bizde kolesiyonumuza eklemek istiyoruz. Elinizi korkak alıştırmayın bol bol fotograf atın derim ben, uzun sayfaları okurken iyi oluyor ;) Bulabilirsem Aykon dan bu hafta gri almak istiyorum (inşallah).

alikemal1972
22 Mayıs 2006, 14:06
arkadaşlar bir süredir sizleri buradan takip ediyorum.. motor alma konusunda bana güzel fikirler verdiniz.bende rr alacağım.. ancak eskişehirde yaşıyorum.. acaba burada bayisi varmı bilgisi olan arkadaş varsa ve beni bilgilendirirse sevinirim...
rüzgarınız bol olsun

De-Javu
22 Mayıs 2006, 14:22
"alikemal1972"

Şiraz halıcılık otomotiv ltd şti. iki eylül cad no:6 Eskişehir 0222 220 85 28 Fax:0222 220 85 31

Kaynak: http://www.yellowrockmotorcycle.com/

EMREUZESEN
22 Mayıs 2006, 15:02
arkadaşlar bu motorsikletin kendi sitesinde çanakkale bayisinin numarası mevcut arıyorum adamları biz böyle bir motor satmıyoruz diyorlar... AMAN DİKKAT...

ArkadaŞlar Bİr Soru???
Bu Class La Normal Daddyw Arasindakİ Fark Nedİr Anlayamadim. Fİyat Farki Var. Sİteye Baktim Özellİkler Ayni...

TycOOn
22 Mayıs 2006, 15:11
arkadaslar uzun badireler sinir bozucu günlerden sonra rr mi almış bulunuyorum. siyah aldım arkasına çantalarını taktırmıyorum yerine belki deri çanta koyabilirim yada koymam sonra bakacağım. ilk işim eğzozun son susturucusu çıkıyormuş onu çıkarmayı deneyip sesine bakıcagım. istediğim gibi olursa ne ala yok olmazsa sonyakuza'nın egzozlarının sesine hasta olmuştum öyle bişey ile değiştireceğim. sonra servise ugrayıp yanıma yedek kaliteli buji alayım da yolda felan bozulursa belki değiştirebilirim. aküsüne iyice bi baktırayım. alarm taktırmayı deneyim. ön tarafa sis farları taktırabilirim fakat akü dayanmıyo bitiyo dediler. arka tarafa deri çantalar koydurayım diyorum ama hem içine bişey koyup bırakamıyosun kilitli olmadıgından hem hırsız kesip komple götürebilir hemde bi süre sonra sanki biri üzerine oturmuş gibi çökmüş şekilde duruyor.
rodaj olayınıda sapanca gezisinde hallederim diye düşünüyorum.

icetoo
22 Mayıs 2006, 16:44
arkadaslar uzun badireler sinir bozucu günlerden sonra rr mi almış bulunuyorum. siyah aldım arkasına çantalarını taktırmıyorum yerine belki deri çanta koyabilirim yada koymam sonra bakacağım. ilk işim eğzozun son susturucusu çıkıyormuş onu çıkarmayı deneyip sesine bakıcagım. istediğim gibi olursa ne ala yok olmazsa sonyakuza'nın egzozlarının sesine hasta olmuştum öyle bişey ile değiştireceğim. sonra servise ugrayıp yanıma yedek kaliteli buji alayım da yolda felan bozulursa belki değiştirebilirim. aküsüne iyice bi baktırayım. alarm taktırmayı deneyim. ön tarafa sis farları taktırabilirim fakat akü dayanmıyo bitiyo dediler. arka tarafa deri çantalar koydurayım diyorum ama hem içine bişey koyup bırakamıyosun kilitli olmadıgından hem hırsız kesip komple götürebilir hemde bi süre sonra sanki biri üzerine oturmuş gibi çökmüş şekilde duruyor.
rodaj olayınıda sapanca gezisinde hallederim diye düşünüyorum.
Hyırlı olsun kardeş çantaları konusunda bende kararsızım iyi bir çanta ya rastlarsan haberimiz olsun.............

petitfalcon
22 Mayıs 2006, 17:15
Arkadaşlar sizden birşey rica edeceğim, lütfen benim için yazacağım şeyi bir deneyip sonuçlarını yazarmısınız. Merak etmeyin motor kendini imha etmeyecek.
1- Seleye oturun
2- Motoru çalıştırın boşa alın ve jikle kapalı olsun
3- Deponun dizkapaklarınızın hizasına gelen yerden başparmaklarınız birbirine bakacak şekilde iki yanından tutun
4- Şimdi depoyu sanki kırmak istiyormuş gibi ama kırmadan sola doğru esnetip bir iki saniye bekleyin
Sonucu sabırsızlıkla bekliyorum. Kolay gelsin.

mes
22 Mayıs 2006, 17:43
http://img105.imageshack.us/img105/6310/dsci00327bs.jpgselam arkadaslar ben de Turlabo gibi bugüne kadar makinamda herhangi bir sorunla karsılasmadım ...demek bu iş biraz da şans işi ..bu hafta sonu Bodrum'dan Urla'ya festivale gittim ..Turlabo da oradaydı epey sohbet ettik...Şaka maka tam 730 km yol yapmışım...Helal sana Raptor

infrared
22 Mayıs 2006, 17:58
1 ...... GreatWhiteShark …… Beşiktaş …… İstanbul
2 ...... Raptor_SS …… …… …… …… …… …… İstanbul
3 ...... kaldera …… …… …… …… Kartal …… İstanbul
4 ...... Gencadam …… …… …… …… …… …… Sakarya
5 ...... batista123 …… …… …… …… …… …… İstanbul
6 ...... Hero …… …… …… …… …… ……
7 ...... army …… … …… …… Çengelköy …… İstanbul
8 ...... cuk_o …… …… …… …… …… … …… …… İstanbul
9 ...... PRESLEY …… …… …… …… …… ……
10 .... JemiLL …… …… …… …… Erenköy …… İstanbul
11 .... alberto_di_gio …… …… …… Ulus …… İstanbul
12 .... FLY76 …… …… …… …… …… ……
13 .... guven61 …… …… …… …… …… …… …… Hatay
14 .... realt …… …… …… …… …… ……
15 .... 06DADYW …… …… …… …… …… …… Ankara
16 .... zorkan …… …… …… …… …… ……
17 .... serdumeny …… …… …… Kartal …… İstanbul
18 .... Topuz …… …… …… …… Erzurum …… Bursa
19 .... fes71 …… …… …… Anadoluhisarı …… İstanbul
20 .... ironic …… …… …… …… …… ……
21 .... KOZO …… …… …… …… Karşıyaka …… İzmir
22 .... xerox …… …… …… …… …… …… …… Antalya
23 .... Erkan …… …… …… …… …… …… …… İstanbul
24 .... rainman …… …… …… …… …… …… ……
25 .... spjet …… …… …… …… …… …… …… İstanbul
26 .... dhocka …… …… …… Osmanbey …… İstanbul
27 .... sukida …… …… …… …… Göztepe …… İzmir
28 .... sentimentalman …… …… …… …… …… Antalya
29 .... sancopanco …… …… …… …… …… ……
30 .... sea scout …… …… …… …… …… ……
31 .... dogma …… …… …… …… Kadıköy …… İstanbul
32 .... onrbab …… …… …… …… …… …… …… Adana
33 .... mes …… …… …… …… …… Bodrum …… Muğla
34 .... demonicdreams …… …… …… …… …… İstanbul
35 .... ozguryasar …… …… …… …… …… ……
36 .... seapathfinder …… …… …… Fethiye …… Muğla
37 .... catdog …… …… …… …… …… …… …… İstanbul
38 .... bozkurt …… …… …… …… …… …… …… Balıkesir
39 .... Bilge®Gölge …… …… …… Eryaman …… Ankara
40 .... FLY DADYW …… …… …… …… …… …… ……
41 .... duslemek …… …… …… …… …… …… …… İzmir
42 .... Donkişot …… …… …… …… …… …… ……
43 .... delitay …… …… …… Yenimahalle …… Ankara
44 .... Akira …… …… …… …… …… …… …… Samsun
45 .... night watcher …… …… …… …… …… Adana
46 .... BLACK_WHİTE …… …… …… …… …… İstanbul
47 .... ertem55 …… …… …… Merkez …… Samsun
48 .... mağden52 …… …… …… …… …… ……
49 .... yanar17 …… …… …… …… …… …… Çanakkale
50 .... petitfalcon …… …… …… …… …… …… İstanbul
51 .... Hoodjag …… …… …… …… …… ……
52 .... mur@t …… …… …… …… …… ……
53 .... foxxy …… …… …… …… …… ……
54 .... Freak …… …… …… …… …… …… …… İstanbul
55 .... cawel …… …… …… …… …… ……
56 .... MACGYVER …… …… …… …… …… …… İstanbul
57 .... JESCHUA …… …… …… …… …… ……
58 .... dragon89 …… …… …… …… …… ……
59 .... myway …… …… …… …… …… …… …… İstanbul
60 .... turlabo …… …… …… …… Bornova …… İzmir
61 .... gyazici …… …… …… …… …… …… …… İstanbul
62 .... DinoF1 …… …… …… …… …… …… ……
63 .... grave …… …… …… …… …… Kartal …… İstanbul
64 .... oven …… …… …… …… …… Beşiktaş …… İstanbul
65 .... hakinen …… …… …… …… Ataköy …… İstanbul
66 .... canavar_hk …… …… …… …… …… …… ……
67 .... ayhan52 …… …… …… …… …… …… ……
68 .... HighwayStar …… …… …… …… …… …… Edirne
69 .... Kara_Mamba …… …… …… …… …… …… İstanbul
70 .... simurg …… …… …… …… …… …… ……
71 .... slamdunk …… …… …… Çanakkale …… İzmir
72 .... cynt …… …… …… …… Yenimahalle …… Ankara
73 .... uzman_1907 …… …… …… …… …… …… ……
74 .... GÖZTEPELİ RAPTOR …… Göztepe …… İzmir
75 .... drakulla2000 …… …… …… …… …… …… ……
76 .... Crosstown_Traffic …… …… …… …… Ankara
77 .... goya …… …… …… …… …… …… …… İstanbul
78 .... infrared …… …… …… …… …… …… ……
79 .... fedos …… …… Anadolu Yakası …… İstanbul
80 .... BABAADAM …… …… …… …… …… …… İstanbul
81 .... Mr.Wish …… …… …… …… Kısıklı …… İstanbul
82 .... talkie …… …… …… …… …… …… …… …… Uşak
83 .... uzman_1907 …… …… Pendik …… İstanbul
84 .... icetoo …… …… …… …… …… …… …… Yalova
85 .... minardi …… …… …… …… …… …… …… Yalova
86 .... Sculpture …… …… …… Mardin …… Ankara
87 .... mkg12 …… …… …… 4. Levent …… İstanbul
88 .... ilkerkoparal …… …… …… Avcılar …… İstanbul
89 .... Can. …… …… …… …… Fındıkzade …… İstanbul
90 .... Tayfuns …… …… …… …… …… …… …… İstanbul
91 .... AloneWolf07 …… …… …… Merkez …… Antalya
92 .... yasinsubay …… …… …… …… …… …… İstanbul
93 .... burakizar …… …… …… …… … …… …… İstanbul
94 .... trooo77RR …… …… …… …… … …… ……
95 .... acomplli …… …… …… …… …… …… …… İstanbul
96 ....ATIRAPTOR İSTABUL
97 ....
98 ....
99 ....
96 ....
97 ....
98 ....
99 ....
100 ..

ATİRAPTOR UNUTULMUŞ DOSTUM...

De-Javu
22 Mayıs 2006, 20:04
Henüz almadım ama yarın bayiye gidicektim zaten aletleri görmek için otuduğumda denesem olur mu? :)

Merak ettim cidden depoyu koltuk altı mı yapıcaz yoksa :silent:

talkie
22 Mayıs 2006, 20:44
Arkadaşlar acemiyim de; bujiler hangi kapağın altında resimli olarak gösterebilecek olan varsa cok sevinirim.Motorumu 3 gündür kullanıyorum ama aküsü bitti sürekli kırmızı düğmeden kapatıyo olmama rağmen.Sarj dinamosunda arıza olabilir mi acaba.Aküm su an sarj oluyo,servis buraya cok uzak olduğu için kendim sarj etmek zorunda kaldım hadi bakalım hayırlısı...

muhendis1959
22 Mayıs 2006, 21:27
evet kıyamete kaldı 3 gün ayın 25 inde alıyorum motorumu, eski motorcu olarak çok araştırdım ve bu motorda karar kıldım, gerçi eşim eğer motor alırsan evi terkederim dedi ama ben yine de alacağım, yapamıyorum motorsuz, bakalım eşim evi terkedecekmi.

erdem.gunduz
23 Mayıs 2006, 00:52
Arkadaşlar Merhaba

siteden ve forumdan bugün haberim oldu ve üye oldum. RR yi ilk olarak fuarda gördüm çok beğendim ama getiren firmayı tanımadığım için güvenememiştim. sonrra da keeway 250cc beklemeye başladım. bugün itibarıyla zam yapmalarına sinirlenip vazgeçtim. sonrada bu siteden ve forumdan bugün haberim oldu ve üye oldum.

iyiki de haberim olmuş yoksa hata yapacakmışım. akşam da bir bayiye gidip tekrar inceledim. eve gelip forumu okuduktan sonra yarın itibarı ile RR almaya karar verdim.

DADYW İLE DADYW CLASS arasınsaki fark nedir. sizce hangisini tercih etmeliyim

Gabe
23 Mayıs 2006, 00:59
Arkadaşlar acemiyim de; bujiler hangi kapağın altında resimli olarak gösterebilecek olan varsa cok sevinirim.Motorumu 3 gündür kullanıyorum ama aküsü bitti sürekli kırmızı düğmeden kapatıyo olmama rağmen.Sarj dinamosunda arıza olabilir mi acaba.Aküm su an sarj oluyo,servis buraya cok uzak olduğu için kendim sarj etmek zorunda kaldım hadi bakalım hayırlısı...

şuraya yazmıştım kendimce keşfettiğim 2 sorunu. bir de motora binerken aküyü şarj eden ünitede bi dandiklik olabilir. benzer şeyi birkaç değişik markada daha duymuştum. servise gidince bir sormak lazım

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=253228#post253228

resım ekleyemıorum su an ama sanırım benzin deposunun hemen altındaki 2 buyuk vidayla tutturulmuş mazgallı kısımı (burası motor oluyor direk zaten) alyan anahtarla sökersen bujileri ya da bujiyi saran kablolu tesisatı görürsün.

bende şu an Bosch ya da Champion marka buji olması lazım. iyi anlaşıyoruz bu 2siyle.

AEOZ
23 Mayıs 2006, 02:27
Arkadaşlar bu motorun şu anki fiyatı nedir? Sarıkayaların sitesinde 3.790 YTL. Ama Adana bayisi bugün bana 4.300 YTL+plaka masrafları peşin fiyat verdi. Bir yorumu olan var mı acaba bu fiyat konusunda. Son alan arkadaşlar kaça aldılar acaba??? Aydınlatan biri çıkabilir mi??????

mete_han
23 Mayıs 2006, 02:36
yahu arkadaşlar geçenlerde memleketim Uşakta idim...18 gündür yokum İstanbulda...herneyse...bir gsm dükkanının önünde bir choopre gördüm...nedir len bu harleymi dragstarmı derken bide baktım bizim regal raptor...bi foto çekemedim...nasip olmadı...siteye koysam hepiniz aşık olacaktınız valla.kısmet...ama bişey farkediyorum RR fenomen olmuş...yakında efsane olmaya başlayacak diyorum...bizim canavar Harley nasıl beyler....

http://img418.imageshack.us/img418/66/motorpicture00925ay.th.jpg (http://img418.imageshack.us/my.php?image=motorpicture00925ay.jpg)

http://img19.imageshack.us/img19/8036/motorpicture0053nc.jpg (http://imageshack.us)

http://img451.imageshack.us/img451/2842/motorpicture0069oo.th.jpg (http://img451.imageshack.us/my.php?image=motorpicture0069oo.jpg)

http://img451.imageshack.us/img451/9339/motorpicture0076mc.jpg (http://imageshack.us)

http://img57.imageshack.us/img57/5656/motorpicture0101op.th.jpg (http://img57.imageshack.us/my.php?image=motorpicture0101op.jpg)

http://img451.imageshack.us/img451/4391/motorpicture00926du.jpg (http://imageshack.us)[/quote]

TycOOn
23 Mayıs 2006, 02:49
ben bugun aldım motoru plakasız dolandım biraz. alet canavar. egzoz sesi su anda bile gayet güzel bide son susturucuyu sokunce dahada güzel olcak sanırım. Fiyat anahtar teslim 4470.

alikemal1972
23 Mayıs 2006, 03:00
de-javu
sağol kardeş link açılmıyor ama verdiğin adresi biliyorum... ilgin için tekrar teşekkür

GreatWhiteShark
23 Mayıs 2006, 10:30
mete_han

bu harleymi dragstarmı derken bide baktım bizim regal raptor...bi foto çekemedim...nasip olmadı...siteye koysam hepiniz aşık olacaktınız valla.kısmet...ama bişey farkediyorum RR fenomen olmuş...yakında efsane olmaya başlayacak diyorum...

Bu harley bizim Regal' i biraz andırsa da fena değilmiş hani...:mrgreen:

Wallaa bir seneden beri burada bas bas bağırıyorum Çinlilerin en iyisi diye, dinleyen alıyor, dinlemeyen de ne alıyor bilmiyorum ama hakikatten motor süper...
Gördüğün Regal ne renkti acaba merak ettim şimdi... Kesin gümüş renkliyi görmüşsündür...

Senin Harley 10 kat fiyat farkına rağmen müthiş yaa... 45-50.000 TL. fiyatı olması lazım yanlış hatırlamıyorsam...:bounce:

talkie

Arkadaşlar acemiyim de; bujiler hangi kapağın altında resimli olarak gösterebilecek olan varsa cok sevinirim

Kırmızı ok ile gösterilen yerde ince bir tornavidanın ağzını kullanarak küçük kapakları (2 adet) kaldırıp alın... Altından çıkan civataları sökün... Bujiler karşınızda... Sarı ok ile gösterilen yerde bujiler gözüküyor zaten...
Takım kutusundaki özel anahtarı kullanarak ta bujileri saat yönünün tersine çevirerek sökün...
Takarken aman dikkat... Buji kesinlikle diş kapmasın... Nazikçe takın... Bir kez ağızladığına emin olduktan sonra korkmayın özel anahtar ile fazla abanmamak koşulu ile sıkın...:bounce:

http://img85.imageshack.us/img85/4462/buji0mb.jpg

infrared

54 .... Freak …… …… …… …… …… …… …… İstanbul

78 .... infrared …… …… …… …… …… …… ……?

96 ....ATIRAPTOR İSTABUL

ATİRAPTOR UNUTULMUŞ DOSTUM...

Dostum unuturmuyuz hiç... Bildiğim kadarı ile Atiraptor' un nicki değişti ve Freak oldu...
Ben de 54 numaradaki Atiraptor' u Freak yaptım o kadar...
Bence senin nereden olduğunu unutmuşuz... Senin klavyende '' N '' harfi bazen çalışıyor bazen çalışmıyor...:queen:
Bana özelden yazarsan buraya eklerim...Datça mı Akçay mı? İkiside mi?:bounce:

AEOZ
23 Mayıs 2006, 10:55
Tycoon hayırlı olsun. Kazasız belasız binmeni dilerim. :) Darısı başıma artık!!!:queen:

talkie
23 Mayıs 2006, 11:30
Kırmızı ok ile gösterilen yerde ince bir tornavidanın ağzını kullanarak küçük kapakları (2 adet) kaldırıp alın... Altından çıkan civataları sökün... Bujiler karşınızda... Sarı ok ile gösterilen yerde bujiler gözüküyor zaten...
Takım kutusundaki özel anahtarı kullanarak ta bujileri saat yönünün tersine çevirerek sökün...
Takarken aman dikkat... Buji kesinlikle diş kapmasın... Nazikçe takın... Bir kez ağızladığına emin olduktan sonra korkmayın özel anahtar ile fazla abanmamak koşulu ile sıkın...:bounce:
:
cok saolasın dostum bu forumdan cevap geleceğine emindim...

erdem.gunduz
23 Mayıs 2006, 13:30
biraz önce vekaletimi çıkardım ve paranın bir kısmı ile beraber bayii ye gönderdim. kısmetse yarın da motorumu alacağım. bende RR ekibinden oldum.

istanbul / bostancı da oturuyorum, yaş 42

zeehny
23 Mayıs 2006, 14:17
selam herkese kaç çeşit rr var???

1000 km yi aşan rr ci arkadaşlar motorun yakıt durumu nasıl kaç km kmde ne kadar yakıyor teşekkürlerrrrr

hayırlı olsunn kazasız belasız inşallah toplam ne kadara mal oldu?

talkie
23 Mayıs 2006, 14:35
selam herkese kaç çeşit rr var???

dostum iki çesit rr var e serisi ve class serisi bu forumda daha önceden cok tartışıldı bir göz at istersen.Ben class serisini plaka dahil 5 taksit 4.600e mal ettim....diğer seri biraz daha ucuz...

buraketli
23 Mayıs 2006, 14:39
İcetoo arkadaşım egzostu deldirmek çok zor değil hilti ile deldirebilirsin (Matkabın daha güçlüsü) Zaten Susturucular sert uzun bir sopa yardımıylada çıkartılabilir sanıyorum çok sert değil sonuç olarak sanayiye uğra 2-3 yere sor hemen hallederler

zeehny
23 Mayıs 2006, 15:06
saolasıntalkie kardeş motorun yakıtı hakkında tartışmalar wardı forumda çok yakıyo diyenler oldu bir bilgin warmı senin?

buraketli
23 Mayıs 2006, 15:14
100 ykr altında yakan vardı sanırım kesin bir bilgim yok

scarface
23 Mayıs 2006, 15:30
dadwy kullanıcısı arkadaşlar; hepinize selamlar...

yakında aranıza katılmak istiyorum... forumu ilk sayfasından itibaren okumaya başladım... bir-iki güne bitiririm diye düşünüyorum...

ilk sayfalarda teknik veriler yazılmış olmakla birlikte, bu (su soğutmalı) motor dohc silindir başına 4 sübap mıdır? yoksa sohc 2 sübapmıdır?

yolunuz açık olsun.

f

Mr.Wish
23 Mayıs 2006, 16:01
Çalışma sorunu olan Regalime tavsiyeleri ve tecrübeleri ile yardımcı olmak isteyen tüm arkadaşlara sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Dün iş çıkısında Aykona uğradım ve Ali ustaya yaptıklarımı anlattım 2 tane bujiyi tutuşturdu elime ve buda olmazsa gelir bakarız dedi. 20 ytl yi ödedim hemen evin yolunu tuttum. Akşam 9 gibi taktım bujileri ve akü de artık güç kalmadığı için yaklaşık 3 metrelik bi alanda vurdurdum ve motor resmen kükredi... (Rolanti yüksek olduğundan bu vidanın kendi kendine oynama ihtimali var mı bilmiyorum) Yaklasık 10 dk kadar çalıştırdım ve kapattım sonra tek marşta aldı.. Bir kaç kez daha denedim baktım sorun yok, kırmızı anahtarımı, benzin vanasını, kapatıp direksiyon kilidimi kitledim, halat kilidi ön teker ve koruma demirine geçirip bıraktım :) Gece de rahat rahat uyudum tabiii..:P :cherry: :cherry: Bundan çıkarılacak derse gelince artık yanımızda 1 tk buji, kafi miktarda ve çeşitte ampulsuz yola çıkılmayacak+ küçük bide ilk yardım çantası lazım.

Bu arada Aykonda bakıma gelen 2 RR vardı hele biri görmeğe değer, sanıyorum en çok değişiklik yapılmış RR ödülü olsa bu arkadaşın olurdu. Kendisini tanımıyor olduğum için resmi burda paylaşırken her ihtimale karşı özür diliyor ve izin almadan paylaştığımıza kızmaz diye ümit ediyorum. :rendeer:

http://img214.imageshack.us/img214/7074/220520060014nk.th.jpg (http://img214.imageshack.us/my.php?image=220520060014nk.jpg)

http://img214.imageshack.us/img214/8228/220520060034fj.th.jpg (http://img214.imageshack.us/my.php?image=220520060034fj.jpg)

http://img214.imageshack.us/img214/5764/220520060025sr.th.jpg (http://img214.imageshack.us/my.php?image=220520060025sr.jpg)

http://img214.imageshack.us/img214/3729/220520061ye.th.jpg (http://img214.imageshack.us/my.php?image=220520061ye.jpg)

Görebildiklerimden aklımda kalanlar şöyle: Ön çatala extra bi parça eklemiş(resimde görülüyor), sinyalleri daha yukarı almış ve kırmızı renkli cam kullanmış-bağlantı noktaları kötü duruyor-, ön koruma camı kahverenkli ve değişik, gidonu yüksek tutmuş (bunun dezavantajı km saati çalışmıyor 987 lerde kalmış), koruma demirine sis lambası monte etmiş, km sayacının sağ ve soluna benzin göstergesi ve ampermetre eklemiş-bu ikisininde bağlantı noktaları kötü duruyor-, depoyu cepli deri aksesuarla süslemiş ve koltuğu küçülterek aynı dokulu deri ile değiştirmiş-elciklerde aynı renk-, depo kapağına kartal arması biraz daha yukarısına bayrak logolu bi bölüm eklemiş, bu arada depoyu yaklaşık 10-15 cm kadar yukarı kaldırmış ve aracın sağ tarafına bazı motordaki su damlasına benzeyen alaşımlı parçayı takmış (altını ve işlevini göremedim),sağ akü kapağının üstünde ise termometre var, sağ alt kapağın ortasına F16 Fighting Falcons armalı büyükçe (çapı10cm kadar) bişi yapıştırmış,son olarakta aklımda kalan eksozu kesik kısmı dış dışarı bakacak şekilde monte etmiş yada kestirmiş. Kendisini çalışmalarından dolayı tebrik eder herşey gönlünce olsun derim.

fahricin
23 Mayıs 2006, 17:17
Motoruna 20 ytl sıkışmamışda, seninki biraz cilve yapmış sana. Bu bujilerin kaç kmde sorun çıkardığını bilen varmı? o kmye gelmeden değiştirilse böyle olmadık zamanda çalışmama sorunu çıkarmaz herhalde. Birde bu motora daha uzun süre gidecek kuvvetli bir akü takılabilirmi? Bazı arkadaşların sis farı takma istekleri var fakat çelişkideler.
Abi diğer konuya gelince Allah sahibine bağışlasın hakkatten güzel alet.

alikemal1972
23 Mayıs 2006, 17:43
arkadaşlar az önce eskişehirde ki rr bayisinde gri class modelin ve siyah e model için pazarlık yaptım... class için 5300 peşin veya 6375/17 taksit dediler.. e modeli için ise 4900 peşin veya 5750/17 taksit dediler (hepsi anahtar teslim).. bana biraz pahalı geldi siz ne düşünüyorsunuz.. eğer uygunsa hangisini tavsiye edersiniz.. yardımcı olursanız sevinirim...
not: motorlar 2 günde teslim dediler

Mr.Wish
23 Mayıs 2006, 17:48
Motoruna 20 ytl sıkışmamışda, seninki biraz cilve yapmış sana. Bu bujilerin kaç kmde sorun çıkardığını bilen varmı? o kmye gelmeden değiştirilse böyle olmadık zamanda çalışmama sorunu çıkarmaz herhalde. Birde bu motora daha uzun süre gidecek kuvvetli bir akü takılabilirmi? Bazı arkadaşların sis farı takma istekleri var fakat çelişkideler.
Abi diğer konuya gelince Allah sahibine bağışlasın hakkatten güzel alet.

Fazla naz aşık usandırır ama kardeşim yaa:) 2 gün uyuyamadım çözemeyince sorunu. Benim bujiler NGK ve motorumda 170 km idi. Ama trafiğe çıkışı 4 ay olmuş. Bujinin nasıl bozulabildiğini anlayamadım ama orijinal Capon NGK yı takınca dükkanın içinde bile vurdurdu:P :P (Ben RR mi kapalı mekanda tutabilen şanslılardanım, kiracısı olmayan bi dükkanın dışarıdan görünmeyen bi bölümüne park ediyorum.

Akü olayını bende düşünüyorum ama yerine sığmayacağı için başka bi şekil yapmak lazım gibi..

Alikemal kardeş kesinlikle haklısın bayaa pahalı söylemişler, 4300 gibi e modeli peşin olarak. Plaka işini kendin yaparsan+80 ytl muameleci yaparsa 200 ytl kadar daha ödersin ama bayi ile pazarlık yapmaktanda geri durma.

TycOOn
23 Mayıs 2006, 18:26
tesekkurler aeoz. almak isteyen herkeze allah almayı nasip etsin.
kask bakmak için daha önceden tanştıgımız bir satıcıya gittim her türlü motor satıyolar. rr yi gosterdim:
-nasıl abi?
-oo hayırlı olsun. Harley 125 lik mi yapmış yau hiç görmedim?
-bu 250lik!
-daha da ii yau.
-ama bu harley değil!
-ben harley sandım yaa! :) megerse çinliymiş!

ordan gazi'ye ugradım Ertuğrul Beyden birtane çin işi bir alarm aldım servise gittim. orda motoru söküp alarmı bagladılar. çok güzel bir alarm motor çalıştırması da mevcut. toplam 60 ytl ye maloldu. ordan çıkıp gaziye tekrar gidip plakayı alayım dedim. vites 1-2-3 derken kırmızı ışık durmak için vites küçülttüm 3-2-2-2-2 yok vites 2 de kaldı ne 3 oluyo nede 1. hadi servise geri.usta baktı 5 dakka sonra motor burda kalcak 1-2 gün tamir sürer. ben nası yani oldum!!! ona bakcaz buna bakcaz anlattı sonra gerekli parçaları istiycez felan filan anlattı. hadi sökte bende bakiim ne imiş olay dedim baska bir ustaya götürdük motoru beraberce usta bi 5-10 dakka ugrastı motoru hiç acmadan. tamam alet hazır dedi. ben yine "nası yani" oldum!! meger vites kolu arasına benim botun kalınlıgı uygun değilmiş normal bir ayakkabı giyersem sorun olmayacakmış felan derken denedim birazda yukarı aldık kolu biraz daha kolay vites değişmesi ama yinede bi spor ayakkabı ile kullanmak daha iyi olacak sanırım.
neyse az önce gelirkende 2 yada 3. viteste giderken debriyaja basınca bi tıkırtı felan bi zincir sesi gibi bişi çıkıyo sanki "bozuldum bozulacam sesi". aksam eve giderken yine bi servise ugruycam bakalım bu nedir? bir fikri olanda varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Topuz
23 Mayıs 2006, 18:27
arkadaşlar;

mr.Wish'in resimlerini çektiği motorun sahibini öğrenemez miyiz? özellikle benzin göstergesi hakkında sorularımıza cevap alabilirdik. çalışıyor mu.. kime yaptırmış.. kaça mal olmuş? vb. aykon motor ile yakın ilişkisi olan arkadaşlar bu konuda yardımcı olursa memnun oluruz.

yeni bir slogan: "Regal Raptor.. Karizması Yeter" ile ilgili, aşağıdaki resmi veriyorum; (link koyamadım).

http://img230.imageshack.us/img230/8657/karizmasiyeter7gd.jpg (http://imageshack.us)

icetoo
23 Mayıs 2006, 21:07
İcetoo arkadaşım egzostu deldirmek çok zor değil hilti ile deldirebilirsin (Matkabın daha güçlüsü) Zaten Susturucular sert uzun bir sopa yardımıylada çıkartılabilir sanıyorum çok sert değil sonuç olarak sanayiye uğra 2-3 yere sor hemen hallederler
Teşekkürler arkadaşım sanayide bir egsozcu da aynı şeyi söyledi -Abi uzun bir demirle 10 sn.de delerim- deyince biraz sinir olmuştum o kadar basitmi acaba dedim demek doğruymuş cevap için sağol...........görüşmek üzere.:cat:

EMREUZESEN
23 Mayıs 2006, 23:02
Önce Bİr Soru...
Cumaya KavuŞuyorum Regale Ama Bu Egzos Sesİnİ İyİ Almak İÇİn İlle Kestİrmekmİ Gerekİyor??? Susturuculari Alamiyorlarmi Kesmeden???

DÖrt Ayak ÜstÜne DÜŞtÜm :) Çanakkaleden İzmİre Nasil Gİdİcem Kredİyİ Nasil Çekİcem Plakayi Nasil ÇikartacaĞim Derken Buldum İkİncİ El Regal Rodaji TamamlanmiŞ. Bende Gİdİyorum Cuma GÜnÜ Almaya. Fİyatida Uygun SÖyledİ ArkadaŞ. Bakicaz Motora Tabİ Varmi Bİr Problemİ... Motoru Alayim Sİz GÖrÜn Regal Ne Hale Gelİyor Ne DeĞİŞİklİkler Yapiliyor. Tabİ İlk İŞİm Egzos...

Almayi DÜŞÜnen Abİler KardeŞler... Aman Dİkkat Acayİp Zaman GelİyormuŞ Motorlara. Bİlgİ SaĞlam Yerden Tabİ Ne Kadar DoĞru TartiŞilir. Bu Dolar Falan Muhabbetİne. Gİttİm DolaŞtim BugÜn Farkli Motor Saticilarini Dİyorlar 3 GÜne Kalmaz İyİ Bİr Zaman Gelecek. Gelen Modeller Bunlar Falan Fİlan...

slamdunk
23 Mayıs 2006, 23:36
Daha yeni sayılabilecek bir Regal Raptor kullanıcısıyım. 1500 km deyim. Şu an motorumdan çok memnunum.
FAKAT geçtiğimiz haftasonu öğrendiklerim bir anda Regal hakkında düşündüklerimi alt üst etti.Kısaca anlatayım:
Motorumu izmir bölge bayii Çetincandan aldım. İzmirli olan arkadaşlar bilirler orada çalışan arkadaşlar çok yardımcı oluyolar. İlgi de kusur etmiyolar. Gerek Adem gerek Onur ve Murat hepsi iyi çocuklar.
Motorumu aldığımdan beri antifreeze kaçırıyor. Daha önce 300 ve 1000 bakımında Murata gösterdim o da boruyu sıkan vidaları sıktı fakat ne yazıkki işe yaramadı. Ben de fazla önemsemedim bu durumu. Taa ki geçen haftasonu Murata buna bir çözüm bulalım dediğim ana kadar.Murat orada çok yoğun çalışan bir arkadaş. Genelde motorları toluyor veya müşterilerin ufak tefek şikayetlerini hallediyor. Ben bu şikayetimi aramızda şöyle bir diyalog geçti:
"Abi ben bunu tam bilmiyorum. Bizim şirket Rodkar ile anlaşmalı. Oradaki ustalara yaptır bunu ama işçiliğini ödiyeceksin"
"Nasıl ya bu alet garantili deilmi, neden para veriim ki"
"Abi o işçilik ücreti. Biz sadece parça garantisi veriyoruz.Orası TSE belgeli servis biz orayla anlaşmalıyız"
"Peki anlaşmalıysanız işçiliği de siz vermelisiniz."
"Yok abi parçayı veriyoruz o kadar"
"Ya olurmu öle şey. Sen şimdi bir araba aldığında o araba garanti süresinde sorun çıkardığında senden ücret mi alıyolar"
"abi o kendi servisi , ben de yapabildiklerimi yapıyorum ücret almıyorum. Ama bir motoru parçalayıp toplayamam"
"İyi de o zaman bunu yapabilecek birini almaları gerek şirkete"
"Yok abi öle olmuyo"
"Ha demekki Sony tv aldığımız da ve bozulduğunda servisten yanık direncin yenisini vericekler elimize biz de gidip bir tv tamircisine yaptırıcaz ölemi oluyo sence"
......
....
Muhabbet böyle ilerledi gitti.. Daha önce Asya motor kullanmış biri olarak çıkan problemler için 1 kuruş dahi ödemedim. Şimdi bana bunun mantıklı gibi anlatılmasına inanamadım. Tabii burda Muratın veya diğer çalışanların suçu yok. Sonuçta Çetincanın sahipleri ne derse onlar onu yapıyor.
Buradan Çetincanın yöneticilerine sesleniyorum. Siz bu servis konusunda ciddimisiniz yoksa ben mi yanlış anladım.. Bu öle küçük bir problem deil. Bu konuyu bilen bir çok insan motoru almaktan vazgeçer. Düşünsenize sıfır motor alıyosnuz ve üretim hatasının işçiliğini yine siz ödüyosunuz.
Neyse umarım o an için bir yanlış anlaşılma olmuştur. Çünkü bu şekilde işlemez bu sistem.
Ayrıca diğer illerde de bu sistem aynı mı?