Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
petitfalcon
04 Mayıs 2006, 17:47
Toplam 850 km'lik (350 km'si molasız) hafta sonu çanakkale seyahatimi kısaca özetleyeyim.
C.tesi sabah 08'de yola çıktım İkitelli gişeleri geçer geçmez yağmur başladı. Eyvah yandık derken Silivri sapağına kadar gelmiştim bile. Yalnız size tavsiyem sakın otobanda yağmura yakalanmayın. Zira kamyonlar çok kötü çamur atıyorlar. Sonra yağmur biraz hafifledi ve ben ortalama 80-100 km arası bir süratle Tekirdağ'a vardım. Botlarım eski ve sadece motora binerken giydiğim ve su geçirme konusunda cömert olan cinsten olduğu için hazır medeniyet bulmuşken kendime bir çift çizme aldım. Beraber yola çıktığım arkadaşlar 1 hyundai minibüs ve 1 otomobil benden 20 dk sonra Tekirdağa vardılar. Sonra ver elini Eceabat. Yolda tek tırstığım yer Keşanı geçtikten sonra yolu traşlamışlar (şile gezisi dönüşü de aynı sıkıntıyı yaşamıştık bilen bilir) orada biraz yavaşlamak zorunda kaldım. Tekirdağ Gelibolu arası süratim 90-120 arası oldu. Aynı gün bu kadar yoldan sonra (350 km) akşama kadar Gelibolu yarımadasındaki şehitlikleri gezdim. Oraları motorla gezmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Neden motor derseniz, pazar günü İstanbul'a yola çıkacağım için biraz dinleneyim diye bende arabaya bineyim dedim. Abi o ne kötü bişeymiş cendere gibi. Pazar günkü şehitlik gezisinden hiçbirşey anlamadım. Saat 16 gibi eceabattan çıkarak Şarköy üzerinden çok keyifli bir yolculukla Tekirdağ ve havanın kararmasından sonra girdiğim otobandan İstanbula sağ salim ve hiçbir tehlikeli olaya karışmadan gayet enerjik neredeyse hiç yorulmamış bir şekilde döndüm. Hafta sonu yaşadığım tek sıkıntı ise şuydu; Kaskın önünü açıp gezerken ön taraftan gelen bir zırıltı duydum. Elimle kontrol ederek heryeri yokladım ama ses bir türlü kesilmedi. Herhalde yeni taktırdığım sislerin bağlantısından geliyor diye düşünerek yola devam ettim. Daha sonra mola verdiğimiz bir yerde motor rölantide çalışırkende aynı sesin geldiğini fark ettim ses radyatörün oradan geliyordu. Eğilince bir de ne göreyim (ne göreyim ?) pervanenin hemen üzerinde pulu üzerinde yaklaşık 3 cm'lik bir cıvata duruyor. Depoyu şaseye bağlayan karşılıklı 2 cıvatadan biri sarsıntıdan olsa gerek yolda çıkmış ve tam radyatörün üzerine düşmüş bu arada diğer vidada bayağı bir gevşemiş. Vidaları sıktıktan sonra seste kesildi. Yakıta gelince yolun 1/3'ünü artçı ile gezmek koşuluyla ortalamada 100 Ykrş yaktım.
Şu pazar buluşmasını C.tesi yapsak ben pazar için hanımdan nasıl izin alacağım:)
Mr.Wish
04 Mayıs 2006, 18:18
Toplam 850 km'lik (350 km'si molasız) hafta sonu çanakkale seyahatimi kısaca özetleyeyim.
Şu pazar buluşmasını C.tesi yapsak ben pazar için hanımdan nasıl izin alacağım:)
Tekerlerine sağlık kardeş, İzin meselesine gelince hanımıda al götür bence...:P Benim hatun bir an önce daha iyi kullanabilmemi bekliyor her yere gelecek (ben yalnız gezmek istiyoooommmm):cherry: :cherry:
demonicdreams
04 Mayıs 2006, 18:36
Şu pazar buluşmasını C.tesi yapsak ben pazar için hanımdan nasıl izin alacağım
İzin meselesine gelince hanımıda al götür bence... Benim hatun bir an önce daha iyi kullanabilmemi bekliyor her yere gelecek
Evet güzel bir fikir. Petitfalcon sen hanımı al, kaldera abim kızını ya da hanımını alsın, ben de müstakbel eşimi alayım, şöyle aile gezisi tadında bir pazar geçirelim. Yoksa benim içim de bu pazar organizasyonları risk içermeye başladı. Pazar'a yokum derken utanmaya başladım, daha da kötüsü suçluluk duyuyorum :)
(Mr.Wish, seninle bir yerde buluşur, ağır ağır gideriz istersen. Al hatunu gel arkadaşım. Erteleye erteleye nereye kadar.)
-------------------------------------------
Petitfalcon bu gezinle haftasonu motorcusu imajını yırttın attın. Hiç yorulmadım demişsin, ben de o noktaya dikkat çekmek istiyorum. Motor yormuyor arkadaşlar, uzun yola geliyor, vibrasyon neyim yooook!
not: Yağmurda kamyonların attığı çamura kurban! Ön tekerden alıp arka tekerden atmasınlar da bizi, varsın çamura bulasınlar.
KALDERA
04 Mayıs 2006, 19:32
Bu debriyaj ayarı basit bişimi? 1 e geçince silkeliyordu. Dün biraz dolaşayım dedim RR ile, biraz gezdikten sonra kavrama noktası değişti sanki ve sonrasındada motor hep stop etmeye başladı. Ne jikle işe yaradı nede gazı açık tutmak, acaba yakıtmı bitiyor dedim (ki daha deposuna konan ilk yakıtla duruyormuş) oda diil. Anlayamadım.. Debriyajın ayarı bizim yapabileceğimiz gibi bişimi bilen varsa tarif edebilir mi?
Pazar diil her buluşmaya gelmek isterdim (Pazara değil mezara kadar motorcuyuz evelallahta...) ama şu an motorumada güvenemiyorum. 5 gün kadar kullanıldıktan sonra 3 aya yakın yattığını hesaba katarsam bi ustanın görmesi lazım gibi geliyor. 500 bakımını beklemeden (170 km de şu an) yağ vs değişse diye düşünüyorum. Hele dünkü stop etme durumundan sonra.. Daha ne tip benzin alacağımı bile bilmiyorum:)
pazar günü getir motorunu bir bakalım hallederiz gibime geliyor.anlattıkların önemli bir sorunlara benzemiyor dostum hallederiz ...:queen: yeterki katılım olsun-
az evvel yine söküp dağıttım bir yerlerini motorun.kontrol amaçlı olarak..yok sorun falan bu motorda..
sorunu olan getirsın motorunu..sorunu olmadığını ispat edeyim.bizzat sorun olan yerleri parçaları siz söküp yapacaksınız hemde kontrolümde olarak...budur
not: Yağmurda kamyonların attığı çamura kurban! Ön tekerden alıp arka tekerden atmasınlar da bizi, varsın çamura bulasınlar.
hönk..! bu nasıl cümledir yaw:queen:
MACGYVER
04 Mayıs 2006, 19:37
Pazara buluşalım yeterince regalci geliyor zaten kaçta nerede buluşucaz acaba?
Buarada ben gelmesem mi neyapsam diyorum:cherry: çünkü bizim
regalcilerin hepsi evli çıktı yahu bir ben bekar kaldım herhalde
içlerinde, herkes hatunlarını alıp geliyor yoksa ben en genç
regalciyim mi içinizde? Yada evlenemeyen tek regalcimiyim?:pale:
Ama siz rahat olun gelicem bir bayan artçı bulayimde içinizde sırıtmayayım
bari demi!:queen:
Mr Wish kardeş senin problemin pek ciddi gözük müyo gibi ancak derbiyaj da deil
Benzin filtresi yada benzin de pislik yada uçma vardır bunlarda deilse ateşlemede
ya dağıtıcıda yada bujilerinden yapar.
Ama %90 buji diyorum bujini sök ve uç kısmındaki ateşleme bölümünün çevresi simsiyah
olmuşsa kurum yapmış sorun o dur ok. Buna sebebiyet veren şeyde jigle açıkken yani sabah
motorunu çalıştırıp jigle açtığında eğerki gaz verdiysen bu sebep olmuştur.
Burdan tüm regalcilere hatırlatayım.
Jigle ile motoru ısıtırken yani jigle açık konumda iken el gazı vermiyoruz tamam mı!
slamdunk
04 Mayıs 2006, 19:49
Arkadaşlar bugün İzmir Regal Raptor bayii Çetincan'daydım. Motoru 300 bakımı için götürdüm. Saolsun Sukida bana yeni kampanyalarını söyledi ağlıycaktım valla. Yeni kampanya şöyle 4300 lük motor için kefilsiz masrafsız kredi veriyolar 36 ay taksitle ayda 162 milyona. Bu yetmiyo gibi 3 yıl hayat sigortası yapıyolarmış. Ben daha 2 hafta önce bankadan 4000 ytl kredi çektim 36 ay taksitle aylı 180 YTL ye :-( Ben ağlamiim de kim ağlasın.. Kafadan bi 900 ytl zarardayım.
Anlıycanız kampanya süper valla. Ayrıca Sukida haricinde Adem ve Murat da çok ilgililer. Burdan tekrar teşekkür ederim. Hem motor hem de servis sorunsuz olunca motorun rahat rahat keyfi çıkıyor.
talkie
04 Mayıs 2006, 20:14
Arkadaşlar bugün İzmir Regal Raptor bayii Çetincan'daydım. Motoru 300 bakımı için götürdüm. Saolsun Sukida bana yeni kampanyalarını söyledi ağlıycaktım valla. Yeni kampanya şöyle 4300 lük motor için kefilsiz masrafsız kredi veriyolar 36 ay taksitle ayda 162 milyona. Bu yetmiyo gibi 3 yıl hayat sigortası yapıyolarmış. Ben daha 2 hafta önce bankadan 4000 ytl kredi çektim 36 ay taksitle aylı 180 YTL ye :-( Ben ağlamiim de kim ağlasın.. Kafadan bi 900 ytl zarardayım.
Anlıycanız kampanya süper valla. Ayrıca Sukida haricinde Adem ve Murat da çok ilgililer. Burdan tekrar teşekkür ederim. Hem motor hem de servis sorunsuz olunca motorun rahat rahat keyfi çıkıyor.
valla bu gidişle ben de Uşak"tan İzmir'e gidip ordan alıcam motoru da acemiyim. Motorla o yolu gözüm kesmiyo hele bir de Kula"nın ordaki virajlar var ki!!!
mkg12
04 Mayıs 2006, 20:44
arkadaslar bende yenı aldım.umarım ıyı yapmısımdır.henuz kullanamadım ancak goruntusu dahı yeter.tum motor dostlarına sezon boyu kazasız belasız surusler dılerım
bluenipper
04 Mayıs 2006, 21:39
Merhaba herkese,
Bursa'dan yazıyorum, forumu ve Raptor'u büyük bir keyifle en başından beri takip ediyorum, sayenizde bir Raptor sahibi olmak için can atar hale de geldim ancak maalesef Raptor'u forumdan takip etmekten başka bir çarem yok çünkü Bursa'da Sarıkayalar'ın Raptor satan / sergileyen bir yetkili bayii dahi yok. Daha önce bir bayi varmış ancak anlaşma iptal olmuş. Sarıkayalar yetkililerinin kısmen forumu takip ettiklerini biliyorum, umuyorum kısa vadedeki gelişim planlarının içerisine Bursa'da güvenilir bir satış ve servis ağı kurmak vardır. Bursa motosiklet konusunda müthiş bir potansiyele sahip, şehrin ismini taşıyan bir Chopper/Cruiser klübü olan ve şu an bu klübe kayıtlı benim bildiğim 70 kişiden fazla aktif üyesi olan bir şehir. Birçoğu da benim gibi bu klübe üye olmak için güvenebileceği ve erişebileceği bir motor bekliyor. Sayın Sarıkayalar'ın dikkatine ...!!!
Tüm Regal'cilere sevgiler, Bursa'dan selamlar ...:rendeer:
bende bursalıyım arkadaşım kemerçeşme mah. y.yalova yolunda gazcılar petrol diye bi yer var servis ve bayi olarak orasını gösteriyo sarıkayalar sitesinde ama gidip görmedim yanlız telefon ettim bugün ellerinde r&r olmadığını ama sipariş verebileceğimi söylediler lakin fiyat sormama rağmen ötv sonra sı fiyattın ne olduğunu bilmiyolar..
gyazici
04 Mayıs 2006, 21:44
mavgyver ben de evli değilim dert etme o kadar,bu arada aytek abiden buluşma noktası için bostancı beers teklifi gelmişti(bostancı iskelesi,kokoreççiler daha kolay tanınması açısından:) )uğur abi senle telleşir öyle gideriz biz bostancıya ve hoş geldin sefa geldin
AloneWolf07
04 Mayıs 2006, 23:24
Slm arkadaşlar hepinize aranıza bende yeni katılıyorum.Antalyadan
İki haftadır motorumu bekliyorum ama bir türlü alamadık regalci arkadaşlar bu motoru alan nerden alıyo bi bilginiz varmı yoksa Antalya yamı gelmiyo bayi gemide diyo başka bişey yok:silent:
clint
04 Mayıs 2006, 23:58
Ya arkadaşlar yaz geliyo siz de habire gezi üstüne gezi düzenlemeye başladınız, ama ben de Camadan arkadaş gibi Ağustos'ta A2'den sonra alacam motoru bi aksilik olmazsa. E bi de acemilik var tabii, bu yaz gezi mezi bize uzak görünüyo... İnsanın içi gidiyo o da ayrı dava...:salut::P
Bu arada İstanbul'da RR bulamayan arkadaşlar 3 Mayıs'tan itibaren Bostancıdaki bayii RR'lerin geleceğini yazmış sahibinden.com'da işte telefonları. (Bu arada adamı tanımam etmem, maksat alacak olanlara faydamız olsun:) )
GAZIMOTOR ( 0 )
Adı ERTUĞRUL MURAT KAZMANLI
Tel (ev) +90-216-4166118
Tel (iş) +90-216-4166118
Tel (cep) +90-532-2943618
Rüzgarınoğlu
05 Mayıs 2006, 00:04
kaldera hoş geldin,abi çok güzel gezileri kaçırdın vallahi,hafta sonu havanın durumuna göre birşeyler yapalım,dogma dan bir öneri geldi,öneriye katılan veya başka önerisi olan arkadaşımız varsa yazsın da hafta sonu hep beraber olalım
Bize davet yokmu gökhan teessüf ederim...:pr:
polo34
05 Mayıs 2006, 00:08
bu motora sahip kaç kişi oldu acaba :) herkes memnun mu ?
gösterişli sağlam bir motor istiyorum, yedek parça, servis, sağlamlık konusunda bu motora güvenilir mi ? max 3500 ytl vermek istiyorum ama bu motor 4300 ytl galiba..
Olcan138
05 Mayıs 2006, 00:10
@polo34, bu topiğin ilk sayfasında GreatWhiteShark'ın 2. mesajı bu motosiklete sahip kişilerin isim listesi. Sanırım aradığın bilgiye oradan ulaşabilirsin.
demonicdreams
05 Mayıs 2006, 11:03
Bize davet yokmu gökhan teessüf ederim...:pr:
olcan138 ve aidikurt'u (başka isteyen varsa onları da) al gel abi. Diğerlerini bilmem ama benim keeway'e acaip kanım ısındı. Müsadenizle motosiklet.net 'in en aktif iki motorunu, RR ve keeway'i kardeş ilan ediyorum :)
(Şu pazarın adını koyalım abi. Saat ve mekana gitmeden önceki buluşma noktası? dogma abi fikri attın kaçtın, bekliyoruz bak :) )
gyazici
05 Mayıs 2006, 12:59
evet evet keewaycilerden de arkadaşlar gelsin iyi olur:)
Bize davet yokmu gökhan teessüf ederim...:pr:[/QUOTE]
abicim ne demek şu an işten kaytararak net cafeden atıyorum bu mesajı,forumları okuyordum ben cevap yazamadan sen sitem etmişsin:)
Sesuvanda
05 Mayıs 2006, 14:31
Merhaba herkese,
Bursa'dan yazıyorum, forumu ve Raptor'u büyük bir keyifle en başından beri takip ediyorum, sayenizde bir Raptor sahibi olmak için can atar hale de geldim ancak maalesef Raptor'u forumdan takip etmekten başka bir çarem yok çünkü Bursa'da Sarıkayalar'ın Raptor satan / sergileyen bir yetkili bayii dahi yok. Daha önce bir bayi varmış ancak anlaşma iptal olmuş. Sarıkayalar yetkililerinin kısmen forumu takip ettiklerini biliyorum, umuyorum kısa vadedeki gelişim planlarının içerisine Bursa'da güvenilir bir satış ve servis ağı kurmak vardır. Bursa motosiklet konusunda müthiş bir potansiyele sahip, şehrin ismini taşıyan bir Chopper/Cruiser klübü olan ve şu an bu klübe kayıtlı benim bildiğim 70 kişiden fazla aktif üyesi olan bir şehir. Birçoğu da benim gibi bu klübe üye olmak için güvenebileceği ve erişebileceği bir motor bekliyor. Sayın Sarıkayalar'ın dikkatine ...!!!
Tüm Regal'cilere sevgiler, Bursa'dan selamlar ...:rendeer:
Gazcılar petrol diye bir kuruluş var tam adresini ve telefonunu sarıkayaların sitesinden bulabilirsin
AloneWolf07
05 Mayıs 2006, 17:23
Arkadaşlar selam RR lar gümrükten giriş yaptımı bilen varmı clas modelini istiyorum bayinin elinde e modeli ve gri clas vardı.ben siyah clas istediğim için bekliyorum cuma günü teslim ederiz dediler bu gün cuma ama motor yine gelmedi bir miktarda kapora vermiştim yeni alan arkadaşlar clas mı aldınız yoksa e mi Yoksa yapışacam adamların yakasına beni atlatıyorlar diye
talkie
05 Mayıs 2006, 18:06
Arkadaşlar selam RR lar gümrükten giriş yaptımı bilen varmı clas modelini istiyorum bayinin elinde e modeli ve gri clas vardı.ben siyah clas istediğim için bekliyorum cuma günü teslim ederiz dediler bu gün cuma ama motor yine gelmedi bir miktarda kaporo vermiştim yeni alan arkadaşlar clas mı aldınız yoksa e mi Yoksa yapışacak adamların yakasına beni atlatıyorlar diye
arkadaşım aynı durum benim de başımda ve sanırım dayanamayıp gri class alıcam,çok şık duruyo motor.siyah class hiç görmedim
Olcan138
05 Mayıs 2006, 18:16
Öncelikle kardeşlik ilanınız ve haftasonu buluşma davetiniz için çok teşekkür ediyorum.:rendeer::rendeer::rendeer:
Anladığım kadarıyla henüz zaman ve mekanı kararlaştırma aşamasındasınız. Zaten düzenli olarak takip ettiğim RR topiğinde gelişmeleri izliyor olacağım. Haftasonu ayarlayabilirsem aranızda olmak isterim.
Hep kardeş kalmak dileğiyle...:rendeer:
BABAADAM
05 Mayıs 2006, 18:27
arkadaşım bende bekliyorum.banada cuma gunune kadar hallederiz dediler ama sanırım olmadı.bende e serisi bekliyorum. bayağıda canım sıkıldı aslında...valla belki vazgeçip başka bir marka bakıcam....
:pale:
petitfalcon
05 Mayıs 2006, 18:30
5 kağıda siyah e serisi vereyim isterseniz:)
gyazici
05 Mayıs 2006, 18:56
yaw arkadaşlar pazar günü buluşacaz da ,niye topik açmadınız denmesin ,bilen bir arkadaşımız açsın da herkes görsün değil mi ama
bu arada saat konusunda kimseden ses çıkmadı herkes topu birbirine mi atıyor ne:):)
Pazar günü saat 10:00'da bostancı beers in orası diyorum,uayn uymayan bişeyler yazsın da saati netleştirelim arkadaşlar,kimseden ses çıkmazsa ben saat 10 da orada olacağım:)
bu arada babaadam,ben dün aykona uğradım ne var ne yok hoşbeşte 30 civarı motor geldi akşam onları indirdik ondan yorgunuz baya diyorlardı,gerçi ne model renk vs.bilmiyorum ama bi ara soruştur istersen
ALOOOO YA ANKARALI RR 'CILAR NEREDESİNİZ YAV.
turlabo
05 Mayıs 2006, 19:18
İzmir r&r ciler
pazar sabahına kahvaltıya varmısınız.eğer katılım olursa plan şöyle;
pazar sabahı 9:30 buluşma (yer belirleriz)
çiçekliköyde köy kahvaltısı (7 ytl )Harika kahvaltı
sonrası duruma göre
varmısınız .lütfen gelecekler bildirsin forma veya özele.
hadi izmir bir organizasyon yapalım artık.tanışmış oluruz
NOT:davet tüm motorcu arkadaşlara da açıktır
petitfalcon
05 Mayıs 2006, 19:58
Belirleyin şu programı artık
KALDERA
05 Mayıs 2006, 20:40
ben bugun foruma giremedim..işlerim yüzünden.
anlaşılan toplantı askıda kaldı..gibi sanki
gyazıcı dostum seninle pazar gunu saat 10 da kartal sahilde buluşalım derim.meydandaki taksi durağının orada.sonra bostancıya doğru devam ederiz.bostancı beers te oturur gelecek diğer arkadaşları bekleriz..okmu?
daha sonra gelişmelere hep birlikte karar veririz
polo34
05 Mayıs 2006, 21:30
bu motor neden pahalı arkadaşlar?
salcano da 250cc ama 3250 ytl, keeway 250cc 3590 ytl olacakmış,bu neden 4300 ytl, değer mi bu kadar fark vermeye ?
http://www.salcano.com/motorlar/sm250-4.swf
bu motorun servisleri yaygın mı acaba? 3-5 sene sonrada yedek parça bulabilecekmiyiz? getiren şirkete güvenebilirmiyiz? salcano daha eski, köklü, güvenilir geliyor bana...
Mr.Wish
05 Mayıs 2006, 21:46
Toplantıya gelmeyi çok istiyorum, yarın Alllahtan bi mani çıkmazsa motoru iyice bir incelemek ve temizlemek silemediğim her yerini silmek istiyorum. Arada ayarlarınıda keşfedip çözüm yapabilirsem bakalım neden olmasın. Mekanikten korkmam yatkın bulurum kendimi bu konulara... Yanımda arkadaşlar varken yol almak daha kolay olacaktır (ama olurda görüşürsek siz genede çok yakın durmayın :)))))
Bu arada boyasında derin çizik olanlar (ki benim gövdede var metal görünüyor) için bi çözüm bulmuş gibiyim. Özel solüsyon araba üzerinde denemiş ve çok başarılı olmuş. Bunu çiziğe sürüyorsunuz ve saydam sarımsı bir renk alarak kuruyor ve çelik macun yapmadanda boyanabiliyor. Yapılan daha sonraki zamanlarda araç boyaya girdiğinde ustanın zımparanın bile zorlandığını sölediği bi materyal. Bakalım benim işime yarayacak mı? Daha sonra sadece çiziğe deponun diğer tarafları gibi parlak olması için 4-5 kat boya püskürtüp bakacağım. Çok belli olacağını sanmıyorum ama olsabile en azından o noktadan paslanma olma ihtimalini %100 ortadan kaldırmış olacağımı biliyorum..
watercolours
05 Mayıs 2006, 21:59
hiiieeeeeyyyyttttt! tutmayın beni ya. millet almış raptorları geziyor, biz yayan bakıyoz. gidip basacam gümrüğü yakında ya.
GÖZTEPELİ RAPTOR
05 Mayıs 2006, 22:08
Selam Arkadarşlar.epeydir Yoktum Piyasada.neyse...arkadaşlar Başlikta Da Dediğim Gibi Raptorunuzun Kiymetini Bilin.dün Raptor Efendi Ile Gezintideyken Bir Mağazanin önünde Bir Motosiklet Ilişti Gözüme...hemen Yanaştim...uzaktan çok Hoş Duruyordu...ta Ki Yanina Varincaya Kadar...amanin Bir De Ne Göreyim,markasi Bisan..."v" Motor 2 Silindir Ve 250 Cc...mağaza Sahibine Fiyatini Sorucam Ama Adam Benim Raptorun Başindan Ayrilamiyor...o Benimkine Bakarken Ben Bisanla Ilgileniyorum...herşeyden önce Motosikletteki Irice " Bisan" Yazisi Karizmayi Yerle Bir Ediyor Bu Biiir...motorun üzerine Oturup şöyle Bir Tarttim Alet Oldukça Hafif Bu Ikiiiii...nikelaji Zayif üüüüüç....gidonu çok Rahatsiz Döööörrt...hani Raptor Sahibi Bir Arkadaş Var Sürekli Motorunu Aşağlayip Duran...adi Neydi...simurg Yanilmiyorsam...arkadaşim Sana Gerçekten çok " T A V " Oluyorum Kusura Bakma..."bisan" I Görsen,allaha Raptor Aldiğin Için şükretmekten 10 Gün Alnini Secdeden Kaldirmazdin...neden Mi Böyle Diyorum...çünkü Bu Bisanin
Fiyati Neymiş Biliyormusunuz...4900 Ytl...saticiciya Sordum...senin Bisan 4900 Ytl Ise Bu Alet Sence Ne Eder Dedim..."abi Bu 6.500-7000 Arasi Eder " Dedi...ben Fiyatini Söyleyince O Da Aradaki Kalite Farkini Görünce Oracikta Yiğilip Kaldi...arkadaşlar...piyasada 4,300-4800 Ytl Ye Alinabilecek En Kalite Motora Biniyorsunuz...hala Fiyatta Tereddüt Edenler Lütfen Diğer Motorlara Ama özellikle De " Bisan " A Bir Baksin...raptor U Olanlar Da Kiymetini Bilsin...
watercolours
05 Mayıs 2006, 22:12
alabilsek bileceğiz de alamadık ki daha :pr:
Rüzgarınoğlu
05 Mayıs 2006, 22:13
gyazici Gökhan RR cıları toplayamıyorsunuz pazar günü sabahı için bence size flash bir başlık gerek...
''Yüzyılın RR buluşması'' gibi...
Weya
''Bir RR cı pazar sabahı kahvaltısında ne yer ''.gibi.
Freak,Fes71 abicim neredesiniz pazar kahvaltısına gidiyoruz.
Slogan yer önemli değil amaç buluşmak....
Ayrıca Dogma abimide getirin pazar günü gökhan
Hadi motorcular pazar sabahı mekan önerileri ve gelenler el kaldırın canlandırın biraz buluşma organizasyonunu...:cat:
Dip Not:Bu keewaycide kim nereden çıktı bu topice daldı demeyin yakında alıyorum RR dan bir tane...:cherry:
KALDERA
05 Mayıs 2006, 22:23
son durum ne şimdi gelen giden yokmu..?alıp başımı gitçem bak bir yerlere
yanar17
05 Mayıs 2006, 23:14
Bu debriyaj ayarı basit bişimi? 1 e geçince silkeliyordu. Dün biraz dolaşayım dedim RR ile, biraz gezdikten sonra kavrama noktası değişti sanki ve sonrasındada motor hep stop etmeye başladı. Ne jikle işe yaradı nede gazı açık tutmak, acaba yakıtmı bitiyor dedim (ki daha deposuna konan ilk yakıtla duruyormuş) oda diil. Anlayamadım.. Debriyajın ayarı bizim yapabileceğimiz gibi bişimi bilen varsa tarif edebilir mi?:)
debriyaj ayarı eğer elin anahtar tutmayı biliyorsa sen de yapabilirsin. Yanlız debriyaj ayarı çok hassasdır. Debriyaj ayarı için iki yerden ayarlama yapabilirsin.
1- debriyaj elciğinin olduğu yerde deb-kablosunun girdiği ayar civata ve somunu
2- Motor bloğunda bulunan debriyaj koluna bağlantı yapan düzenekten. (or da da somun ve germe ayar vidaları var )
Dikkat edilmesi gerekenler...
a- debriyaj kablosu ( yani içinde halatın bulunduğu sipralli boru ) cok gergin olarak ayarlanırsa debtriyaj çekil kalır ve kavrama kaçırma yapar....
b- debriyaj kablosunu tam tersi gevşek bırakırsan tam kavrama olur ama kablo bağlantılardan zamanla kurtulabilir. Haraket halindeyken çıkarsa kötü sonuçlar doğurur. Bunun yanında Vitese geçirmek için elciği sıktığında geçmeyi sağlayamazsın.
c- Ayarı sabırla yavaş yavaş deneyerek uygun ayarı yakalaya bilirsin. Ayarla + motoru çalıştır + debriyajı dene ( özellikle ön fireni asılarak dene ) Kaçırırsa sert ayarlanmıştır gevşetmen lazım Yok motoru durduruyorsa iyidir. Ayrıca lastik te yakabilirsin..... Çok hoş oluyor....
TAVSİYE: senin motorun rodajı tam açılmamış yağlar değişmemiş. Bunu ara sıra yapması ve ikinci viteste kalkış yaparken yapması normaldir. Zamanla bu geçecek 1500 km den sonra motoru daha çok seveceksin.... Ben her hafta 500 km yapıyorum. Çanakkale - Balıkesir arası
Bizim motorlarda Kavrama ayrı şanzuman yok motor ve şanzuman aynı yerde ve aynı yağın içinde çalışıyorlar. Kavrama da bu yağın içinde. Yani kavramamız yağlı kavrama.... ( daha önce 25o MZ Etz kullanmıştım şanzuman yağını ayrı koyuyorsun)
Motor yağları değiştikçe kavrama da değişecek. Bundan emin ol..... Sorunsuz sürüşler. Kolay gelsin. Burdan tüm arkadaşlara sesleniyorum Radyatör hakkında bilgiye sahibim..... Nasıl sokülür takılır..... Yedek deponuzu mutlaka kontrol edin.....Takviye yapın ...motor soğukken radyatör kapağını açıp su varmı yok mu diye kontrol edin....... Tavsiye olunur.....
AloneWolf07
05 Mayıs 2006, 23:16
Zaten motoru bi alabilsek anlayacaz kıymetini ama ancak şimdilik sizin yorumlarınızla yetiniyoruz
Yanar17 sağol kardeş bu önerilerine uyacazda ama bi sorun var daha motoru alamadık
yanar17
05 Mayıs 2006, 23:43
Zaten motoru bi alabilsek anlayacaz kıymetini ama ancak şimdilik sizin yorumlarınızla yetiniyoruz
Yanar17 sağol kardeş bu önerilerine uyacazda ama bi sorun var daha motoru alamadık
Hayırlısıyla o da olur. Acele etmemek lazım. Yalnız teslimatta şuna dikkat et. Motorlar kasadan çıkarılıyor ve montajlanıyor. Eğer senin gözünün önünde yapacaklarsa baştan savma yapmamasına dikkat et. Eğer montajlı alıyorsan fazla binmeden servise git ve her vidayı sıkktır. Gözden geçir. Kapalı bölümlerde çok vida somun var. Herbiri öneme haiz bağlantılar. Gözden geçir.
Ben 6 somun kaybettim 2 si eksoz bağlantısı alttan.... Debriyaj elcik alt somunları....Radyatör yedek depo bağlantı civataları...... bir sürü gevşek bağlantı..... Dikkat et.... yolda düştüler...... ilk zamanlar uzun yola çıkma kısa mesafelerde gez eksilme yoksa uzun hedefler seç..... zevkine doyamazzsın.... şimdiden hayırlı olsun.:wiinkk:
BİRŞEY DAHA DUYURMAK İSTİYORUM
Bu güne kada ön amortisörleri yükseltmek isyeten oldumu. Değiştiren varmı?
Gidonu değiştirmek isteyen oldumu ( mesela kartal kanadı gibi yükseltmek ) bunun için kablolarda yeterli mesafe yok gibi....
Ayrıca eksozu keserek kısalltmayı düşüüyorum. Sesin nasıl çıktığını hiç duymadım. Harley sesi kazanıyormu????
Ayrıca uzun yolculuklarda ses rahatsız edici oluyormu? Kullanan açısından? Dostum BOZKUT ( Balıkesir) un motor eksozları kesik.
Görmek nasip olmadı... Sesini duyamadık... Eğer hoş değilse vaz geçeceğim.... Saygılar
Mr.Wish
05 Mayıs 2006, 23:55
Yanar17 verdiğin bilgiler için teşekkür ederim bide son olarak şunu sorayım. Fren ve debriyaj telinin rahat hareket etmesi için telin geçtiği hortuma yağ sıkılırmı? Bana verilen bu tavsiye uygunmu? Fikrin alabilirsem sevinirim.. selam ve saygılar...
-Alıntı Yanar17-
BİRŞEY DAHA DUYURMAK İSTİYORUM
Bu güne kada ön amortisörleri yükseltmek isyeten oldumu. Değiştiren varmı?
Gidonu değiştirmek isteyen oldumu ( mesela kartal kanadı gibi yükseltmek ) bunun için kablolarda yeterli mesafe yok gibi....[/QUOTE]
Amortisörleri değilde ben gidonu değiştirmek istedim. Class almaya niyetlenmiştim ve diğer modelinkini takıp verin demiştim. Anlaşmıştıkta. Bi müşteri tam tersini istemiş aramızda takas yapılacaktı.Hatta fuarda bunu Denizliden gelen yetkililerlede paylaşmıştım. Ama Ötv yüzünden ortalık karışınca bırak gidonu motor bile bulamadım:( Sonrada 145km de bulduğum RR mi aldım.:)
yanar17
06 Mayıs 2006, 00:07
Yanar17 verdiğin bilgiler için teşekkür ederim bide son olarak şunu sorayım. Fren ve debriyaj telinin rahat hareket etmesi için telin geçtiği hrtuma yağ sıkılırmı? Bana verilen bu tavsiye uygunmu? Fikrin alabilirsem sevinirim.. selam ve saygılar...
İlk başta halatlar alışmadığından zorlar ama zamanla alışır. İçine su ve toz girmemesine dikkat et. Bence gerek yok. :wiinkk:
Ama illede istiyorsan fazla olmamak kaydiyle ince makina yağı ( siprey yağlayıcılar da olur ) sıkabilirsin..... Sıktıktan sonra çalıştır ( yani halatları ) yağ yayılsın Toz girince de tabaka yapar. Ama uzak bir ihtimal....
Eğer buda başına gelirse gazyağı veya mazot sıkarsın temizlersin şıkır şıkır olur biter...... bunlar için bir plastik Tıbbi şırınga yeterli olur....:cat:
Unutmadan ön fren teli yoktur. Hidroliklidir. Sakın onu sökmeeeee.... Gaz kolunda tel var... O biraz daha riskli dikkatli olmak lazım aslında gerekmez yağlamak.... Eğer müdahale ederesen gaz ayarlarını bozabilirsin. Arka firen çubukludur. Ayarları basittir. Oynak yerleri yağlamak yeterli olur...
polo34
06 Mayıs 2006, 00:30
ben dadyw class modeline aşık oldum galiba :)
en ucuz nerde kaça var ? taksitli bir örnek ödeme tablosu var mı?
talkie
06 Mayıs 2006, 00:32
Göztepeli arkadaşımız haklı bugun bahsettiği motoru ben de gördüm bayide motorlara bakarken bisan cok hafif bir motor ve pek karizması yok ve abartılı bir fiyatı var.Kanuni 4,400 bisan 4,900 bana verilen fiyatlar...
Class almayı düşünüyorum ama t gidon bana da Mr.Wish gibi pek çekici gelmedi fiyatsa 4,600..Kısmetse bir ay sonra ben de Raptorlanıyorum :)
Polo dostum sanırım ikimiz de aynı aşka düşmüşüz görmek için bayinin önünden geçip duruyorum bi haftadır :)
demonicdreams
06 Mayıs 2006, 01:03
Bu kadar teknik yorumların arasına buluşmayla ilgili yazı yazmak istemezdim ama....
Ben pazar günü geleceğimi söyledim. Niyetli başka adamlarda var ne güzel. Tek sorunumuz birinin çıkıp "şu saatte falanca yerde" dememesi...
Anadolu bilmem, o yüzden yeri başka biri söylesin. Hatta söylemesin, Bostancı Beers dediğiniz yere gidelim. Ama sabah 10'da değil tabii ki. Kahvaltı ya da piknik değil, çay kahve içmeye gidiyoruz. O yüzden diyorum ki;
Pazar günü saat 12:30'da Bostancı Beers'tayız.
Peki bana ne oluyoda kafama göre karar veriyorum? Onu da şöyl izah etmeye çalışacağım; Cuma gecesi bitmek üzere, zaman daralıyor, bir yerde mutabık kalmamız gerekiyor ve ben lapbadanak dalıyorum. İtirazı olan varsa hemen etsin ki millete ulaşma derdimiz minimumda kalsın. İtiraz eden yoksa yukarıdaki ilan geçerlidir. Keeway'cileri toplama işi bunu okuyan ilk keeway'linin eline kalmıştır. İlgisiz davrananın canı çıksın :)
Olcan138
06 Mayıs 2006, 01:07
Okuyan ilk Keeway sahibi olarak, üstüme düşen görevi yaptım, Superlight topiğine mesajı ilettim. Bundan sonrası ne olacak bakacağız?
polo34
06 Mayıs 2006, 01:10
bende mecidiyeköydeki bayiye bakıcam, gidonunu değiştirirler mi acaba :)
keeway 250cc 3590 ytl idi ama bu daha iyi galiba, bütçeyi zorlayacak...
evi yaptıracaktık güya :)
yanar17
06 Mayıs 2006, 01:44
RR ARKA TEKER SERVİS SEHPASI YAPIM RESMİ
Teknik resimden anlayanlar rahatça kavraya bilirler
Ama herkesin anlayacağı bir şekilde resimi kroki olarak çizdim
Umarım faydalı olur. Kendi motorunun bakımını yapanlar için yararlı olabilir
fazla maliyeti yoktur. Ben yaptım çok kullanışlı. Hatta sehpada iken üzerine binebilirsiniz.
Resimde her türlü açıklamayı yaptım.
Yeri müsayit olan arkadaşlar bunu bir kaynakçıya yaptırabilir.
Yapım aşamasında motor üzerinde ufak bir iki ölçü denemesi yapılabilir.:)
Güle güle kullanın:wiinkk:
http://img354.imageshack.us/img354/2838/ayaklk4wb.th.jpg (http://img354.imageshack.us/my.php?image=ayaklk4wb.jpg)
http://img422.imageshack.us/img422/5166/duruu5kr.th.jpg (http://img422.imageshack.us/my.php?image=duruu5kr.jpg)
fes71
06 Mayıs 2006, 02:00
Dostum bu sehpanın eni kaç santim?Bir de en uca iki tekerlek ya da rulman monte edilse daha kullanışlı olur sanırım.
yanar17
06 Mayıs 2006, 02:21
Dostum bu sehpanın eni kaç santim?Bir de en uca iki tekerlek ya da rulman monte edilse daha kullanışlı olur sanırım.
Haklısın ölçü belirtmemişim. dıştan dışa 45 cm. Ayrıca ilgilediğin için saol. Bu sehpayı aslında kendim yaptım. Yapım sırasında motorun duruşu itibariyle üzerinde prova yaptım.
A Açıklamasındaki yuvarlak demirler şasinin altında janta ve vida başlarına değmemesi için ölçüde prova yaptım.
Eğer sende yapacaksan ölçülerde prova yap..
RR dik konumda arka teker ekseni, zeminden yüksekliği 25 cm dir. Teker sehpadayken zeminden 4 cm yukarı kalkmış oluyor.
Küçük bilya veya Tekerlek monte edildiğinde çok güzel olur. Bumu bende düşündüm şimdilik gerek görmedim.
Ama çok işe yarıyor.
Sehpada iken park edersen benzin musluğunu kapatmana gerek kalmıyor.
Sehpadayken motoru çalıştırabiliyosun. Gerekli bakımları yapabiliyorsun. Sesleri dinleyip arıza analizi yapabiliyorsun.
turlabo
06 Mayıs 2006, 10:46
İzmir r&r ciler
pazar sabahına kahvaltıya varmısınız.eğer katılım olursa plan şöyle;
pazar sabahı 9:30 buluşma (yer belirleriz)
çiçekliköyde köy kahvaltısı (7 ytl )Harika kahvaltı
sonrası duruma göre
varmısınız .lütfen gelecekler bildirsin forma veya özele.
hadi izmir bir organizasyon yapalım artık.tanışmış oluruz
NOT:davet tüm motorcu arkadaşlara da açıktır
xerox
06 Mayıs 2006, 14:52
Walla kusura bakmayın bayadır gelemiyordum. işallah çok şey kaçırmamışımdır.
Warmı gezi antalyada?
http://img99.imageshack.us/img99/5304/goruntu4737ic.th.jpg (http://img99.imageshack.us/my.php?image=goruntu4737ic.jpg)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO