PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133

dogma
26 Nisan 2006, 11:30
demonicdreams, yani bendeniz hafta sonunu mükemmel bir RR - Çanakkale gezisiyle geçirdim.............eve döndüğümde çok hafif bir yorgunluk vardı. Erken kalktığım herhangi bir günmüş gibiydi. Ama yüzümdeki tebessüm hiç de normal bir gün geçirmişim gibi değildi. Gülüyordum, dinlenmiş hissediyordum. Gerçekten iyiydim, hem de çok iyi. Her nereye olursa olsun mutlaka siz de gidin. Altınızda o yollarını hakkını verecek, süper bir sürüş zevki yaşatacak bir makineniz var. Tadını çıkarın!..
Sevgili arkadaşım, böyle bir yolculuğa cesaret edip çıktığın için:cat: Seni kutluyor, sorun yaşamadan dönüşün ve mutluluğun için de seviniyorum.
Bence ciddi bir tecrübe güzel bir keyif yaşamışsın. Tekrardan kutluyorum, sevgi ile sağlıcakla kal.:)

demonicdreams
26 Nisan 2006, 11:47
Sevgili arkadaşım, böyle bir yolculuğa cesaret edip çıktığın için:cat: Seni kutluyor, sorun yaşamadan dönüşün ve mutluluğun için de seviniyorum.
Bence ciddi bir tecrübe güzel bir keyif yaşamışsın. Tekrardan kutluyorum, sevgi ile sağlıcakla kal.:)
Teşekkür ederim abi. Bir gün benzeri bir yolculuğu beraber yapmayı çok isterim (Lafın gelişi değil, gerçekten). Şimdilik kısa bir tur için açık davetimi tekrarlıyorum. Haftasonu MotoGP için motosiklet.net tekrar toplanıyor. RR'cilerden ses seda çıkmadı. Ne dersiniz, grup diyebileceğimiz bir sayıya ulaşıp katılalım konvoya. Ben Avrupa yakasındaki buluşma noktasından katılıyorum.

petitfalcon
26 Nisan 2006, 11:57
Geçen c.tesi baktım hava güzel. Dedim biraz gezmek lazım gittim motorun yanına birde baktım leş gibi olmuş. Şöyle en köpüklüsünden bir yıkama ve tazyikli suyla da durulama yaptırdım en sonunda arkadaşlar yalayarak kuruladılar sağolsunlar. Bastım marşa herzamanki gibi tek marşta çalıştı sonra ver elini Boğaz. Yaklaşık 3 saat ve 100 km lik bir geziden sonra eve döndüm. ! saat motorumu yanlız bıraktıktan sonra tarihi FB&GS maçını seyretmek için motoruma bindim kontağı açtım marşa bastım ve ve ve Tık yok!
Acaba maç heyecanıyla birşeyi eksik mi yapıyorum diye herşeyi 3 kere kontrol ettim. Yakıt musluğunun marşla ne alakası varsa onu bile kontrol ettim. Sonra dedimki nasılsa yokuşun en üstündeyim. Motoru bıraktığım yerde yokuşun altında aşağı kayarken vurdurayım motoru. İlk denemede çalıştı. Yaklaşık 15-20 dk. gezdim bu arada Appiah'ın golünü kaçırdım ama neyse , kapattım e gene tık yok. açtım yan kapağı akü gayet normal görünüyor. Bende sinirlendim ve motoru kapatıp gittim.
Ertesi gün Motorların ciğerini bilen çok sevdiğim bir dostum bana gelmişti görelim şu senin çimliyi dedi. Gittik adam açtı yan kapağı. E bunun sigortası atmış dedi.:pr: allahtan çin çonlar yedek sigorta da koymuşlar değiştirdik sigortayı herzamanki gibi tek marş. Yalnız bizim sigorta sistemi çok dandik görünüyor. Kablolar biraz ince ve sigortalar cam. Fazla ısınmadan dolayı sigorta muhafazası bile erimiş. Tavsiye üzerine sigorta bağlantısı ve kablolarıu yarın değiştireceğim.
Not: Bizim çinçon kadim motorcuları acayip etkiliyor belirteyim. 2 kişi (170 kg) yaklaşık 60 derecelik bir yokuşu 2. vitesle o kadar rahat tırmandıkki 1100 lük BMW si olan dostum bu çin mi yoksa Kore falan olmasın demeye başladı.

camadan
26 Nisan 2006, 12:00
elektrik tesisatı sorunu kötü kople değişim olurmu acaba

kırmızı alacam kararım kesin ama önce ehliyet onada ön kayı yaptık artık ağustos gib aranıza katılacam allahım nihayet

demonicdreams
26 Nisan 2006, 12:34
Ertesi gün Motorların ciğerini bilen çok sevdiğim bir dostum bana gelmişti görelim şu senin çinliyi dedi. Gittik adam açtı yan kapağı. E bunun sigortası atmış dedi.:pr: allahtan çin çonlar yedek sigorta da koymuşlar değiştirdik sigortayı herzamanki gibi tek marş. Yalnız bizim sigorta sistemi çok dandik görünüyor. Kablolar biraz ince ve sigortalar cam. Fazla ısınmadan dolayı sigorta muhafazası bile erimiş. Tavsiye üzerine sigorta bağlantısı ve kablolarıu yarın değiştireceğim.
Not: Bizim çinçon kadim motorcuları acayip etkiliyor belirteyim. 2 kişi (170 kg) yaklaşık 60 derecelik bir yokuşu 2. vitesle o kadar rahat tırmandıkki 1100 lük BMW si olan dostum bu çin mi yoksa Kore falan olmasın demeye başladı.
Sigorta fuar-çatalca gezisi için sirkeci asyalıları beklerken benim de atmıştı. GWS sağolsun halletti. O kadar kusur kadı kızında da olur mantığıyla hiç canımı sıkmamıştı.
Çinli olduğuna inanamayan bir-kaç kişiye de ben rastladım. Hatta Aykon'dan Tuncay'a "Bizi kandırdınız! Bu Motoru Çinli diye sattınız demiştim"
Buraya kadar her şey normal; ama 60 derecelik yokuş? Dağa falan mı tırmadın sen hocam. 30 olmasın o -ki 30 derecelik bir yokuş da ciddi anlamda diktir-.

Not: Burda ben şuraya gittim, bu kadar gezdim diye artislik yapmayın da hafta sonu MotoGP organizasyonuna katılın :) Bir Allah'ın kulu yok mu gelecek ya? cuk_o kesin gelir ama ortalarda yok ki o da.

uzman_1907
26 Nisan 2006, 12:51
arkadaşalar bir kaç konuda yardımınıza ihtiyacım var. motoru alalı 25 gün falan oldu yaklasık 250 km falan yapabildim. Rodaj için belli bir km yapmam gerekırmı? bide motoru devırlı mi devirsiz mi kullanmalıyım? bıraz vibrasyon olayı var belli km yaptıktan sonra kesilir mi? bu konularda acemi olduğum içi sizlere danışmak istedim. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

demonicdreams
26 Nisan 2006, 12:59
arkadaşalar bir kaç konuda yardımınıza ihtiyacım var. motoru alalı 25 gün falan oldu yaklasık 250 km falan yapabildim. Rodaj için belli bir km yapmam gerekırmı? bide motoru devırlı mi devirsiz mi kullanmalıyım? bıraz vibrasyon olayı var belli km yaptıktan sonra kesilir mi? bu konularda acemi olduğum içi sizlere danışmak istedim. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
Rodaj süresi 500 km civarıdır, biz bunu genelde 500'de sabitliyoruz. Motorlu devirli kullanma, vitesler arasında gezinmeye bak. Sürat yapmamaya özen göster, yaptığında da kısa süreli olsun. Vibrasyon olması şimdilik normal. Benim ki 2000 km'ye geldi ve vibrasyonu hissetmiyorum. Ayrıntılı bilgi için geçmiş sayfaları gezinebilirsin.

slamdunk
26 Nisan 2006, 13:06
demonicdreams, dostum yanlış yoldan gitmişsin çanakkaleye :-) Tekirdağ üzerinden gitseydin hem manzara olarak çok daha güzel yerler görürdün hem de çok daha kısa bir yoldan gitmiş olurdun.
Ama yine de keyifli bir yolculuk olsa gerek. 3 hafta sonra A2 ehliyetimi alayım hemen çıkacam yola. Memleketime motorla gidip gelicem artık :-)

uzman_1907
26 Nisan 2006, 13:06
bilgi için sağol demonicdreams. motoru devirli kullandığım söylenemez dediğiniz gibi vitesler arası gezinti yapıyorum. en fazla 60-70km yapıyorum. Peki son bişey 500 km den sonra devirli kullanmalımıyım.

simurg
26 Nisan 2006, 16:42
Demonicdreams dostum;Canakkale yolculugu sirasinda Bursa-Bandırma arasi olmamasi gerek siddetli ruzgarin, ya Bursa-Karacabey ya da Karacabey-Bandirma arasidir(Ruzgar doner orda). Yillardir o yolda gidip gelirim ve her motorumla bahsettiginiz ruzgardan etkilendim. BilgeGölge'nin bahsettigi kontroller cok onemli arkadaslar.ozellikle civata ve somunlar.. (kaynak yerleri de elbet, ama ona yapabilecek fazla birsey yok) Son olarak da 250cc(hatta 233)lik motordan 250cc'lik ses elde edebilirsiniz, egzozla ya da baska yerleriyle oynayarak (estetik goruntu ya da kullanisliligi artirmaya yonelik modifiyeler degildir kastim) motorumuzu dogan gorunuslu sahin'e cevirmeyelim lutfen.

camadan
26 Nisan 2006, 16:47
Camadan kardeşim bende ön kaydımıı yaptırıyorum bu hafta. İnş. RR larımızıda en kısa zamanda çekeriz altımıza

Ağustos'a çok var ama ne yapalım böyle idare etcez artık:salut:

john doe
26 Nisan 2006, 17:36
Bugün sukidanın bornovadaki mağazasındaydım.
ödeme planından konustuk, anlastık sayılır hatta, yalnız daha sonra bir deneme sürüşü için dışarı boş bir araziye çıktık.

ve ben motoru 2 defa devirdim..:salut:
birincisinde motora tam gaz veremedim dengem bozuldu yana hafif bi dusus yasadı motor, ikincisinde feci panik oldum, kaldırıma çıkıcaktım 30 la nerdeyse, ve hersey karıştı, fren yapayım derken gaza yuklendim ,olan oldu, çimlerle kaplı biyerde yana yattım yine, ayağım motorun altında kaldı..şükür bişi olmadı.Sadece sukidanın aynasını kırdım :salut: SUKİDA BURDAN AYNA İÇİN TEKRAR ÖZÜR DİLİYORUM

arkadaşlar, bu olaylar benım moralımı sıfırladı, almaktan nerdeyse vazgeçicem. Regallerin gaz elcikleri feci hassasmış bunu da öğrendim.küçücük bir çevirmeyle gaza abanılıyo nerdeyse..

bana bir tavsiyeniz var mı? sen bu işi yapamazsın, kullanamazsın diyeniniz? yoksa ilk motor kullanımı için normal birşey mi bu?

GreatWhiteShark
26 Nisan 2006, 17:47
Normal tabii ki...

Daha önce motor tecrüben yokmuş anlaşılan...

Tüm motorların elcikleri hassastır...

Ama şunu söylemek istiyorum... Gözlemlediğim çoğu arkadaş R&R sini ilk kez alıyor ve eve kadar götürüyor... Bu esnada düşen veya deviren olmadı benim bildiğim...

Bence bu motor Sukida' nın değil de senin olsaydı daha dikkatli olurdun gibime geliyor...

İlk zamanlarda ayaklarını yana açarak her zaman tetikte olarak kullanmalısın...

Sen Sukida gibi kullanmaya kalktın herhalde... Ama şunu da belirtmek istiyorum... Yere alçak olmasından dolayı Çinliler içinde en kolay kullanımı olan makina bence...:cat:

demonicdreams
26 Nisan 2006, 18:10
bana bir tavsiyeniz var mı? sen bu işi yapamazsın, kullanamazsın diyeniniz? yoksa ilk motor kullanımı için normal birşey mi bu?
GWS'nin de dediği gibi motor senin olsaydı, asıl kastettiğim motorla başbaşa kalsaydın o devirmeleri yaşamayacaktın muhtemelen. Alacaksın motorunu, boş bir yerde aslanlar gibi antremanını yapacaksın o kadar. Eğer boyun 1.50'den fazlaysa ve 50 kilonun üstündeysen bu motorla basketbol bile oynarsın, rahat ol!.. (basketbol kısmı mübalağadır, denemeyin :) )

watercolours
26 Nisan 2006, 18:19
bu yeni parti regaller de bir türlü gümrüğü geçemedi. çıldıracağım ya :pr:

BABAADAM
26 Nisan 2006, 19:59
selam arkadaslar.
RR 250 kullanıcıları yakında benide listenize yazın.kısmetse haftaya motorumu alıcam......hepinize iyi günler.....

delitay
26 Nisan 2006, 20:15
iki hafta forma katılamadım, bisürü regalcimiz olmuş,
yeni alan arkadaşlar; hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın'da Ankara'dan kimler var burda???

Alper_tim
26 Nisan 2006, 20:25
arkadaşlar yaw ben tam bi kararsızlık yaşıyorum kafam acaip oldu walla
class mı yoksa düz mü bide renk belirtin benim için bende siyah mı almalıyım herkes gibi:silent:
class alsam harbi düşermiyim hemen acemiyim ya o bakımdan
düzlerde ufak gibi gelmeye başladı gözüme classı görünce :silent: kafam allak bullak
evdekileride ikna ettim motor almaya iş kaldı regalimi hangisini ve ne rengi almaya lütfen yardım şimdi gidiyorum yarın bakaıcam artık şimdiden saolun

BABAADAM
26 Nisan 2006, 21:36
ALPER SELAM ....
bende senin yasadıgını yasadım.raptor ama hangisi dedim durdum...ama ozellikle clas ın uzun yola daha yatkın oldugunu ve manevra kabiliyetinin cok kıvrak olamayacagını satıcı arkadasların tavsitesiylede ogrendim....ve RR 250 de karar verdim kısmetse onumuzdeki hafta teslim alıcam.bende acemi sayılırım.....ama yinede sen bilirsin...
bu arada butun raptor kullanan arkadaslar ve herkese cok selamlar.........

gumusarda
26 Nisan 2006, 21:36
arkadaşlar yaw ben tam bi kararsızlık yaşıyorum kafam acaip oldu walla
class mı yoksa düz mü bide renk belirtin benim için bende siyah mı almalıyım herkes gibi:silent:
class alsam harbi düşermiyim hemen acemiyim ya o bakımdan
düzlerde ufak gibi gelmeye başladı gözüme classı görünce :silent: kafam allak bullak
evdekileride ikna ettim motor almaya iş kaldı regalimi hangisini ve ne rengi almaya lütfen yardım şimdi gidiyorum yarın bakaıcam artık şimdiden saolun
dostum merhaba.. siyah güzel ama bence renk olarak motoru olduğundan ufak gösteriyor. birde tozu daha fazla belli eder.sürekli silmen gerekir: gümüş gri daha heybetli duruyo gibi geldi bana ,son karar tabiiki senin. hangisini alırsan al,hayırlısını al. allah kaza vermesin..:cat:

ozan_
26 Nisan 2006, 22:04
regal şu anda kaç para acaba rahatsız ettim sizi ama :D:rendeer: yarın alsam bana kaça mal olcak bilmek istiyorumm

clint
26 Nisan 2006, 22:24
regal şu anda kaç para acaba rahatsız ettim sizi ama :D:rendeer: yarın alsam bana kaça mal olcak bilmek istiyorumm

Arkadaş bu aletin iki modeli var, bildiğim kadarıyla Daddyw250E 4200ytl, Class modeli ise 4800ytl. olması lazım Ötv'den sonra, ama bu fiyatlara plaka masrafını da eklersen 200'er Ytl daha artıyor, plakayı kendim çıkarıcam dersen 80-90 ytl'ye mal oluyormuş. (Vay be ben de daha motoru almadan uzman kesildim:P )

clint
26 Nisan 2006, 23:21
ya onuncu sayfaya geldm hala farkını anlayamadım bi yardımcı olsana kardeş yaa :) ciddiyim yanii aylardır almaya çalışıyorum(yok shadow yok bilmem ne) artık canıma tak etti hızlı bi şekilde karar wericem gerçekten

Bildiğim kadarıyla Shadow (eğer Shadowdan kastın Keeway Supershadowsa) henüz Türkiyeye gelmiş diil. Ve en önemli fark bu motorun su soğutmalı oluşudur ve anladığım kadarıyla uzun yolda ve şehir içi trafiğinin yoğunluğunda motorun su soğutmalı oluşu hararet yapmasını engelliyor. Gerçi bu forumda bununla ilgili pek çok bilgi var, 10 sayfa ne ki ben oturup 100 küsur tamamını okumuştum 4 günde.....:) Ve hakikaten acemi de olunca karar vermek güçleşiyor, bir de işin içine maddi kaygılar giriyor tabii... Neyse ki ben artık bıraktım debelenmeyi bunda kararlıyım... Eşimin de katkısı oldu tabii, Aykon"da görünce siyah Regali çarpıldı. Benden çok istiyor valla.:cherry:

Bilge®Gölge
27 Nisan 2006, 00:11
Gölgenin Seyir Defteri: Km.2,900

Geçen c.tesi .................. Ertesi gün Motorların ciğerini bilen çok sevdiğim bir dostum bana gelmişti görelim şu senin çimliyi dedi. Gittik adam açtı yan kapağı. E bunun sigortası atmış dedi.:pr: allahtan çin çonlar yedek sigorta da koymuşlar değiştirdik sigortayı herzamanki gibi tek marş. Yalnız bizim sigorta sistemi çok dandik görünüyor. Kablolar biraz ince ve sigortalar cam. Fazla ısınmadan dolayı sigorta muhafazası bile erimiş. Tavsiye üzerine sigorta bağlantısı ve kablolarıu yarın değiştireceğim..

Petitfalcon kardeşim

Sigortayı, konvansiyonel soketli sigorta ile değiştirebilirsin. Benim ilk yaptığım işlemlerden birisi bu olmuştu. 15 amperlik sigorta takıyorum. Hem kullanışlı, hem de bütün benzin istasyonlarında yedek bulabiliyorsun. Dişi soket yuvasıyla birlikte alıp, cam sigortanın iki kablosuna bağlaman gerekiyor.

Ankara' dan MotoGP' ye gidecek RRcılar var mı bilmiyorum. Ben Pazar günü yarışa geliyorum. Cumartesi günü öğlene doğru yola çıkacağım. Buradan katılmak isteyen arkadaşlar varsa beraber gidebiliriz. İstanbullu RRcı dostlarımızın, MotoGP için organizasyonlarını takip ediyorum, uygun bir buluşma koordine edilirse (motosiklet.net buluşması bence bir miktar geç...) ben de iştirak ederim. İstanbul grubu, buradan takip edebildiğim kadarıyla baya organize olmuş durumda; bir kaç kere aktivite düzenlediler ve çok güzel dostluklar kurdular. Ankara ekibini temsilen, kendileriyle tanışmak isterim.

Bu arada, nihayet Ankara' lı RRcılardan sesler yükselmeye başladı, burada kimse var mı diye... Başarabilir miyiz bilmiyorum, ama bir liste oluşturmaya başlasak diyorum:

Lakabı, Adı, Yaşı, Mesleği, Motor Modeli, Renk, Plaka, Semt, Şehir
Bilge®Gölge, Şenol, 37, Uçak Mühendisi, RR250E9 Class, Siyah, 06ET7744, Eryaman-Ankara
Delitay, Halil, , , RR250E9, Siyah, 06AZ0731, Demetevler-Ankara
cynt, Murat, , , RR250E9 Class, Gri, , Yenimahalle-Ankara
Sculpture, Hamdi, 32, memur, RR250E9, Kırmızı, , Demetevler-Ankara
watercolours.......,

Bu listeleme işini pratik nasıl yaparız bilmiyorum ama Ankaralılar bilgilerini yazarsa bu mesajın altına ekleyim...

hakinen
27 Nisan 2006, 01:20
arkadaslar ben bu motoru alırken yellow rockın ana servısındekı bı arkadasla konustuk kırmızı modellerde eksozların kesılmesının doğru olmadığını vede kesıldığı zaman garantıden düştuğunu fırma bu konuyla ılgılı olarak fabrıkayla görüşmüş eksozlara parca takıldığını yanı susturucu gıbı üç kademeli ayarlı ses cıkarıcı bu da demek oluyokı bmw-honda seslerını taklıt edıyomuş bilgınız olsun.
benim soracagım benimki kırmızı eksozu kestirirsem garanti dısımı olur.eger siyah ını alsaydım garanti devam edermiydi.bence bu eger fabrikanın acıklaması ise asırı saçmalamışlar demekki kırmızılar adi mal oynamaya gelmez demek olmuyormu.:silent: eksoz motora cokta katkısı olan bir parça degildir.sadece cıkan gazı atmasıdır görevi haa deseler silindiri filan degiştirirsen bunu kabul ederim garanti konusunda.ben bu hafta kestirecegim eksozu bana kesin cevap veririmisiniz selamlar.

free_eagles
27 Nisan 2006, 01:32
eksoz motora cokta katkısı olan bir parça degildir.sadece cıkan gazı atmasıdır görevi .
benden daha bilgili arkadaşlar açıklarsa daha ii olur tabi ama hakinen sen bi ekzozun başka nelere yaradığını bi araştır derim.sadece çıkan gazı atmak değil görevi...

petitfalcon
27 Nisan 2006, 10:15
Bilge®Gölge
Bende bugün aynen öyle yapacağım. Hatta ince olan akü den çıkan kabloları da biraz daha sağlam olan kablolarla değiştireceğim.

Arkadaşlar hangi renk yada hangi model diye benimde çok sorum olmuştu burada. Banada bir dolu mesaj gelmişti. işte o cevapların özeti. Siz hangisini beğeniyorsanız onu alın.

Bu arada o çıktığımız yokuş 60 derece olmayabilir ama 45 kesin vardı.:)

ahmetözgür
27 Nisan 2006, 11:17
Bende bugün aranıza katılıyorum.Sıtkı abimin (güven61) motorunu bugün teslim alıyorum :)
Pişman olmayacağımı düşünüyorum.Başlangıç için çok iyi bir olduğuu düşünüyorum.Daha sonraki motorum ise Fz1 ;)

Freak
27 Nisan 2006, 11:22
Selam 2006 Siyah RR larda lastik problemi yaşayan var mı?
Özellikle siyah diyorum çünkü kırmızı ile siyahın lastikleri farklı.

Benim arka lastik yok tutmuyor.
Sürekli kayıyor.
Bırakın virajı normal düz yolda bile kaymaya başladı artık.

goya
27 Nisan 2006, 11:36
slm arkadaşlar bende motoruma alıştım sanıyorum artık virajlarda ilk günkü dakar zorluk çekmiyorum t direksiyona alıştım ilk motorum olmasına rağmen.yeni alıcak arkadaşlara tavsiyem kendini mutlu hissettiğini al.direksiyon veya renk hiç önemli değil bence.eğer t direksiyon kötü olsa milyonlarca dolarlık üretim yapan firma bunu üretmezdi diye düşünüyorum.TURLARA SİZLERLE KATILA BİLMEM İÇİN NE KADAR DAHA TECRÜBE SAHİBİ OLMAM LAZIM BANA BUNU SÖYLERSENİZ SİZE AYAK BAĞI OLMAK İSTEMİYORUM.

demonicdreams
27 Nisan 2006, 11:46
TURLARA SİZLERLE KATILA BİLMEM İÇİN NE KADAR DAHA TECRÜBE SAHİBİ OLMAM LAZIM BANA BUNU SÖYLERSENİZ SİZE AYAK BAĞI OLMAK İSTEMİYORUM.
Motoru kullanabiliyorsan, yalnız başına cadde sokaklarda gezebiliyorsan turlara çok rahat katılabilirsin. Toplu sürüşlerde 60-80 km/saat arası bir süratte seyredildiği için ayak uydurmak çok kolay. Ayrıca olası bir aksilikte sana yardımcı olabilecek 100 motorun varlığı büyük bir rahatlık verdiği için sürüş esnasında daha güvenli hissediyorsun.
Kısacası MotoGP'ye bekliyoruz!

Topuz
27 Nisan 2006, 14:02
arkadaşlar.. bazı sorular cevapsız kalıyor. zahmet edip cevaplarsanız memnun olacağım. bu arada forum da bir güzel törpülenmiş.

1. arka lastik için hava 36 olarak vurulmalı diyor.. kitapçık. iki kişi binildiğinde bu hava yeterli mi?
2. batista123; taktırdığınız egsozun içi gerçekten boş mu ve kaç tl ödediniz.

goya
27 Nisan 2006, 14:15
bana verdiğiniz destek ve güven için tşk.arkadaşlar inşallah en kısa zamanda tur düzenlerseniz gelicem bende aranıza.

Freak
27 Nisan 2006, 14:20
arkadaşlar.. bazı sorular cevapsız kalıyor. zahmet edip cevaplarsanız memnun olacağım. bu arada forum da bir güzel törpülenmiş.

1. arka lastik için hava 36 olarak vurulmalı diyor.. kitapçık. iki kişi binildiğinde bu hava yeterli mi?
2. batista123; taktırdığınız egsozun içi gerçekten boş mu ve kaç tl ödediniz.

Bir kitapta tandem biniş için 3 PSI daha fazla hava basılması gerekt,iğini okumuştum.
Egzost olarak da MyWay de egzost u gördüm. Ses 10 numara fakat çok çok ince egzost. İnceliği nedeni ile de bana göre uyduruk görünüyor.

Sculpture
27 Nisan 2006, 14:30
Herkese slm...
arkadaşlar bu motor için uzun yolda kullanmak için ne tür bi kask almam lazım marka olarakda yardımcı olurmusunuz.

clint
27 Nisan 2006, 14:37
Batista'nın yaptırdığı egzozlar bana da çok uzun göründü, bir de ben motorun orjinal halinin bozulmaması düşüncesindeyim. Zaten ses takıntım da yok. Ama herkesin kendi zevki tabii...

Sculpture
27 Nisan 2006, 14:48
Gölgenin Seyir Defteri: Km.2,900

Petitfalcon kardeşim

Sigortayı, konvansiyonel soketli sigorta ile değiştirebilirsin. Benim ilk yaptığım işlemlerden birisi bu olmuştu. 15 amperlik sigorta takıyorum. Hem kullanışlı, hem de bütün benzin istasyonlarında yedek bulabiliyorsun. Dişi soket yuvasıyla birlikte alıp, cam sigortanın iki kablosuna bağlaman gerekiyor.

Ankara' dan MotoGP' ye gidecek RRcılar var mı bilmiyorum. Ben Pazar günü yarışa geliyorum. Cumartesi günü öğlene doğru yola çıkacağım. Buradan katılmak isteyen arkadaşlar varsa beraber gidebiliriz. İstanbullu RRcı dostlarımızın, MotoGP için organizasyonlarını takip ediyorum, uygun bir buluşma koordine edilirse (motosiklet.net buluşması bence bir miktar geç...) ben de iştirak ederim. İstanbul grubu, buradan takip edebildiğim kadarıyla baya organize olmuş durumda; bir kaç kere aktivite düzenlediler ve çok güzel dostluklar kurdular. Ankara ekibini temsilen, kendileriyle tanışmak isterim.

Bu arada, nihayet Ankara' lı RRcılardan sesler yükselmeye başladı, burada kimse var mı diye... Başarabilir miyiz bilmiyorum, ama bir liste oluşturmaya başlasak diyorum:

Lakabı, Adı, Yaşı, Mesleği, Motor Modeli, Renk, Plaka, Semt, Şehir
Bilge®Gölge, Şenol, 37, Uçak Mühendisi, RR2250 Class, Siyah, 06ET7744, Eryaman-Ankara

Şu anda hatırıma gelenler
watercolours.......
delitay.............

Bu listeleme işini pratik nasıl yaparız bilmiyorum ama Ankaralılar bilgilerini yazarsa bu mesajın altına ekleyim...
şu an mardindeyim ama hazirandan sonra ankarada olacağım
sculpture hamdi 32 memur dadyw 2509e kırmızı plaka henüz yok d.evler

Freak
27 Nisan 2006, 15:16
Herkese slm...
arkadaşlar bu motor için uzun yolda kullanmak için ne tür bi kask almam lazım marka olarakda yardımcı olurmusunuz.

Kaskı uzun yok, kısa yol diye ayırma.
Kask en önemli güvenlik donanımıdır motordaki.
Bu nedenle telmaşa, çin malı, motorla birlikte hediye edilen kasklar yerine; kendini ispatlamış, güvenilirliği dünyaca kabul edilen, mümkünse full face bir kask almanızı öneririm.

camadan
27 Nisan 2006, 15:22
ya ben bisürü yazmıştım hep uçmuş nerede benim yazdıklarım

cynt
27 Nisan 2006, 15:35
şu an mardindeyim ama hazirandan sonra ankarada olacağım
sculpture hamdi 32 memur dadyw 2509e kırmızı plaka henüz yok d.evler

Dostum bende Ankara yenimahalle den murat gri class'ım var :bounce:
Kaç hafta yırtındım buralardsa Ankaradan kimse yokmu diye bak bulduk birini sonunda :cat:

Sculpture
27 Nisan 2006, 15:35
Kaskı uzun yok, kısa yol diye ayırma.
Kask en önemli güvenlik donanımıdır motordaki.
Bu nedenle telmaşa, çin malı, motorla birlikte hediye edilen kasklar yerine; kendini ispatlamış, güvenilirliği dünyaca kabul edilen, mümkünse full face bir kask almanızı öneririm.

fulface derken marka önerebilirmisiniz...

Freak
27 Nisan 2006, 15:49
fulface derken marka önerebilirmisiniz...

Aslında marka bütçen ile orantılı.
Arai derim mesela bütçen çoksa.
Yok o kadar ayıramam dersen sıra ile "benim önerilerim" şunlar olur:
Shoei
Schubert
Nolan

camadan
27 Nisan 2006, 15:56
peki hjc nasıl biliyormusun

Barış Şuşut
27 Nisan 2006, 16:06
»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
http://www.motosiklet.net\modules\Forums\images\smiles\ic on_arrow1.gifPopüler başlıklardaki mesajlar Moderatorler tarafından takip edilmektedir, belli bir zaman içinde önemini yitiren ve başlığı şişiren mesajlar bir düzene sokmak için Moderatorler tarafından silinir. Genelde bu silinen mesajlar başlıkla ilgili olmayan ve silinse dahi başlığın içeriğine herhangi bir zarar ve yararı olmayan mesajlardır. Burada amaç üyelerin bu konu hakkında bilgi almak için bu başlığa girdiklerinde %50 si boş muhabbet olan 20 sayfayı okuyacaklarına %100 ü bilgi ve deneyim dolu olan 10 başlığı yorulmadan ve sıkılmadan okumalarıdır.
http://www.motosiklet.net/forum/images/icons/icon2.gif Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
http://www.motosiklet.net/forum/images/icons/icon2.gif Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını (http://www.motosiklet.net/forum/announcement.php?f=14) kabul etmiş sayılır.
http://www.motosiklet.net/forum/images/icons/icon2.gif Şikâyetler için... info@motosiklet.net
************** Site Yöneticisi: BBRR (http://www.motosiklet.net/forum/member.php?u=9037) **************

Regal-raptor Sahipleri adında bir başlık var moto sohbette buluşma etkinlik le ilgili yazıları o başlıkta duyurabilirsiniz bu bölüm sadece motor hakkında deneyimler içindir.

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=9064

demonicdreams
27 Nisan 2006, 16:14
Clint'in (kendisine tekrar teşekkür ediyorum) tuttuğu RR dosyasına bakınıyordum da şimdi, henüz ilk sayfalardan iki şey dikkatimi çekti:
1) Jikleyi el ile tutmanıza gerek yok, eğer durmuyorsa sorun var demektir... Servise baktırınız...
2) Motoru kırmızı düğme ile stop edin ama arkasından anahtarı da kapatın... Anahtarı uzun süreli açık durumda bırakmayın...

Benim jiklem çektiğim yerde durmuyor hala. Elle tutmaya alıştım ama alışmadan önce Ali Usta'ya durumu aktardım. Bunun normal olduğunu, endişe etmemem gerektiğini, (burası çok ilginç) içindeki tel paslanınca istediğim gibi olacağını yani bıraktığım yerde duracağını söyledi! RR kullanıcısı bir kaç arkadaştan kimisi bıraktığı yerde durduğunu, kimisi durmadığını, biri ise normal şartlarda bunun mümkün olmadığını söyledi. Çok da umursamıyorum ama merak da ediyorum.

Kırmızı düğme ile kapatıyorum motoru her seferinde. Motoru bırakıp gitmeyeceksem genelde kontağı kapatmayı da unutuyorum (kısa süreli). Hatta son Çanakkale gezimde kontağı açık unutup (anahtar üstünde haliyle) eve girdim. Yaklaşık 4 saat sonra motorun başına döndüğümde çalınmadığına sevinmekten bir sorun olup olmayacağı aklıma bile gelmedi. Neyseki tek marşta çalıştı ve sorunsuz bir şekilde kullanabildim. Konuyla ilgili teknik bir bilgim yok. Nedir burda olay, bir bilen varsa bir el atsın!

ayhan52
27 Nisan 2006, 16:56
ya arkadaslar bu motor dehset yaa

watercolours
27 Nisan 2006, 17:04
hjc gayet iyi markadır. hem diğer üst sınıf kasklara göre ucuzdur, hem de kalitelidir. cl-14 modeli iyidir ama motomax her modeli getirmiyor. ben hala bekliyorum mesela.

camadan
27 Nisan 2006, 17:06
teşekür ederim

ayhan52
27 Nisan 2006, 17:13
yav arkadalara buraya resmı nasıl ekleyebılırım yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler şimdiden

clint
27 Nisan 2006, 17:26
[QUOTE=demonicdreams]Clint'in (kendisine tekrar teşekkür ediyorum) tuttuğu RR dosyasına bakınıyordum da şimdi [QUOTE=demonicdreams]

Rica ederim, zaman zaman bu foruma girip dosyaya yeni bilgileri aktarıyorum, ileride bu bilgileri forum modundan çıkarıp bir el kitapçığı haline sokmayı düşünüyorum. Sanırım iyi olacak üstelik de "kullanıcıların deneyimleriyle oluşmuş bir el kitapçığı":cat: , o zaman o düzenli haliyle tekrar yollarım isteyenlere ya da o haliyle belki siteye koyulur (umarım buna el atmaya da vaktim olur ilerde). Bu arada tekrar tekrar başta GWS ve Kaldera olmak üzere foruma teknik bilgi veren ve yeni kullanıcılara yardımcı olan tüm RR dostlarına saygılar... Ağustos ya da Eylül gibi motorumla da aranızda olacağım umarım.:)

Bu arada Demonic, Ali Usta'nın "içindeki tel paslanınca istediğin gibi olacak" yorumu da tam Türk usulü olmuş valla, bravo...:mrgreen: