Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
DinoF1
07 Nisan 2006, 22:29
Ruhsata bir baktım, benim Haydar (motorumun adı) 105 beygir. Aykon'dan Murat Bey şahit. Yanlış yazmışlar. Sizce bir sorun olur mu? Devlet bu ne yapacağı belli olmaz. Bir gün gelir "vergiyi ruhsattaki beygir gücüne göre alcam" der. Al başına beleyı. Sizce ne yapmalıyım?
Bu arada bugün 40 kilometre yol yaptım. Kavacık'tan Beykoz'a doğru giden otoyolda bütün vitesleri denedim. Bi ara vizörüme bir böcek çarptı, öyle bir ses le cama yapıştık ki durup temizlemek zorunda kaldım. Genel olarak memnunum. Yalnız arka frenden şüpheliyim. Sanki fazla etkili değil gibi geldi bana. Acaba genelde öyle midir, ya da bir ayar sorunu mu vardır bilmiyorum. Hafta içi Ali Usta'ya göstereceğim.
Bir de anım oldu, paylaşayım. Her zaman gittiğim bir yere gittim, motorla yanaşınca park yeri gösterdiler. Baktım 3,4 tane baba japon duruyor, hepsi de racing. Güvenlik görevlisi beni tanır, ilk defa motorla görünce hayırlı olsun falan geyiği yaptık. Sonra adam dedi ki "abi buraya bi motosiklet parkı yapmamız lazım. Artık motosiklet kullanımı çok arttı" dedi ve ekledi; "Ama bunun gibi değil tabii, çin malı tenekeler çok arttı" dedi. "Bu da çin malı" diyerek ne adamı ne kendimi bozmadım. Ufaktan sıyrıldım ortamdan. İlginç bi durum.
trasher
07 Nisan 2006, 23:09
bu motorun gidonu düz olan ile ile bize dogru eğri olan ı arasındaki farklar avantajlar ve dezavantajlar nelerdir hangisini tercih etmeliyim lütfen biligili arkadaşlar cevap yazsın tek başıma anlamadan bi karar vermek istemiyorum detaylı bi açıklama yapacak varsa sevinirim yoksa herkes motoruna binip gitti mi forumdan kimse cevap yazmıyo sorduklarıma :salut:
KALDERA
07 Nisan 2006, 23:31
bu motorun gidonu düz olan ile ile bize dogru eğri olan ı arasındaki farklar avantajlar ve dezavantajlar nelerdir hangisini tercih etmeliyim lütfen biligili arkadaşlar cevap yazsın
teknik olarak yok bir farkı..motorun bir iki yerinde değişiklik yapılmış.karar senın beğendiğini al..bildiğim kadarı ile anadolu yakasında tek satıcısı var.mopaş.sana da yakın.altunizadeden kadıköye inerken solda.serviside göztepede sanayi sitesinde diyebilirim
Olcan138
07 Nisan 2006, 23:35
Düz gidonlu Class modeli 20 kg daha ağır broşürde yazana göre.
Burada söylenen bir de 3-4 beygir fazlası olduğuydu ama onlar eşit broşürde.
duslemek
08 Nisan 2006, 00:43
ben yeni seriyi tercih ettim shooper tarzı oldugu için birde benim boyum 185 omuzlarım geniş sürüş pozisyonu daha iyi geldi (kişisel görüşüm) diger modele gore biraz daha uzun ama sonuç olarak ikiside cok güzel.
lion05
08 Nisan 2006, 01:13
arkadaslar motor kullanan arkadaslarımdan öğrendiğim kadarıyla su sogutmalı motor daha iyimis ve regale sahip olanları kıskanmaya basladım bende almak istiyorum benim sizden ricam alan arkadasların uygun odeme seklinde alanların mesaj yazmaları ben anadolu yakasında oturuyorum ( kartal) bana bayi adresi ve ödeme sekillerini yazarsaniz sevinirim taksitler felan simdiden tesekkurler
trasher
08 Nisan 2006, 02:38
ozaman şu an 4.290,00 YTL olan model yeni ÖTV ile beraber 4.849,00 YTL mi olacak bayiilerle konuşanlar var mı yani bire bir bu oranları yansıtıcaklar mı zaten aşırı kar ile satılıyo bu motorlar eğer eğer böle yükselirse başlamadan suya düşecek hayallerim ve en önemlisi ucuz ama kaliteli kawramı regal için ortadan kalkmış olacak fiyat normalin üzerinde ve kaliteli olarak nietelendirilecek hepberaber p.tesi görecez olanları tamda yaza girerken tam da fuar zamanı tamda araba satışları yerlerde dolaşırken ne büyük tesadüf dimi
onrbab
08 Nisan 2006, 21:28
Şimdi arkadaşlar benim anlamadığım kafamın almadığı nokta bu motorun kafa kağıdında yani faturasında 22 beygir olduğu yazıyo sitede de 16.5 beygir diyo hangisi doğru sizce bence kafa kağıdındaki ve ruhsatındaki olması lazım öle ya kafa kağıdı malı üreten firmaya aittir yalan konuşmuyolar ya adamlar,
ha bu arada bu motorun 125 cc liği 11 beygirse 250 cc liği nasıl 16 beygir oluyo buyurun onunda kanıtı aşağıda en alta bakın orda maksimum power net yazan yerde 11 hp olduğu açık açık yazıyor demek ki onun 11 beygir olduğu yerde buda 22 beygirdir :))
linke tıklayın ve görün 150 cc liği ve beygir gücünü
http://www.ajsmotorcycles.co.uk/docs/Raptor/Docs/DD125(web)%5B1%5D.pdf
azami net güç veya azami sürekli beyan edilen güç 8000 dev/dakikada 11.7 kw
http://img53.imageshack.us/img53/4047/dsc006218no.jpg
http://img140.imageshack.us/img140/3599/dsc006223gk.jpg
benimkinde 11 beygir yazıyor
sok oldum inanmıyorsanız resmini ceker gönderrrim:silent: :silent: :farao: :pr: :cyclopsan :pale:
KALDERA
08 Nisan 2006, 21:55
şu an titbariyle resmi gazetede yayımlanmış bulunuyor hadi hayırlısı olsun hepimize üniversitesine motorla gitmek isteyen öğrenciye işine trafikten sıkılıp motorla gitmek isteyen vatandaşa belki ekonomik nedenlerden dolayı motosiklete binen vatandaşa veya gerçekten motor kullanmaktan hoşlanan ve bunu hayat tarzı haline getiren insandan vergi üstüne vergi alıyosun yazıklar olsun inşallah milletimiz yine tepkisiz kalmaz ben hala bi tepkinin gösterilememesinden şikayetçiyim sonuç vermese bile
yıllardır motosikletlerin trafiği rahatlatan en önemli ve ekonomik araç olduğunu yetkililere nasıl hatırlatılacak acaba..
bugün londra paris brüksel milano barselona atina gibi şehirlerin istanbuldan ne farkı olduğunu sormak zorundayız.söz konusu şehirler motosiklet kullanımının trafiği çözmek açısından en akıllıca çözüm olduğunu fark edince bakın nasıl kararlar alıp uygulamışlar.
1şubat 2006 tarihli gazeteden
1)vergi teşvikleri
2)özel yollar---şeritler
3)ücretsiz köprü----otoyol geçişleri
4)sadece motosikletlerin girebileceği trafiğe kapalı şehir merkezleri
5)özel motosiklet park alanları
6)motosiklet kullananların güvenliğini arttırıcı tarafik kanunlarını uygulamaya koymuşlar ve büyük başarı sağlamışlardır..
şimdi bizim ne eksiğimiz var burada yaşayan insanlardan.bizde haketmiyormuyuz böyle bir yaşam biçimini.en çok biz hakediyoruz.bu ülkenin insanları kurtuluş savaşına topyekün katılmadımı kazması küreği ile
eee sonuç bumudur..zoruma gidiyor şahsen....... ayıptır
clint
08 Nisan 2006, 22:17
yıllardır motosikletlerin trafiği rahatlatan en önemli ve ekonomik araç olduğunu yetkililere nasıl hatırlatılacak acaba..
bugün londra paris brüksel milano barselona atina gibi şehirlerin istanbuldan ne farkı olduğunu sormak zorundayız.söz konusu şehirler motosiklet kullanımının trafiği çözmek açısından en akıllıca çözüm olduğunu fark edince bakın nasıl kararlar alıp uygulamışlar.
1şubat 2006 tarihli gazeteden
1)vergi teşvikleri
2)özel yollar---şeritler
3)ücretsiz köprü----otoyol geçişleri
4)sadece motosikletlerin girebileceği trafiğe kapalı şehir merkezleri
5)özel motosiklet park alanları
6)motosiklet kullananların güvenliğini arttırıcı tarafik kanunlarını uygulamaya koymuşlar ve büyük başarı sağlamışlardır..
şimdi bizim ne eksiğimiz var burada yaşayan insanlardan.bizde haketmiyormuyuz böyle bir yaşam biçimini.en çok biz hakediyoruz.bu ülkenin insanları kurtuluş savaşına topyekün katılmadımı kazması küreği ile
eee sonuç bumudur..zoruma gidiyor şahsen....... ayıptır
Valla söylediklerinde çok haklısın ve maalesef her konuda AB'ye uyum sağlamaya çalışan hükümetimiz bu Motosiklet konusunda sınıfta kaldı, gerçi diğer uyum yasaları da tartışılır. Mesele AB meselesi de değil, halkını, halkının gönencini düşünme meselesidir. Motorsiklet (örneğin benim için) otomobil alamadığım için tercih sebebiydi, aynı zamanda da daha ekonomik bir taşıt olduğu tartışılmaz. Kaldı ki, zevk için de alınabilir bu hayata bakış açısını da yansıtır aynı zamanda. Ama maalesef memleketimizde bazı zihniyetler değişmedikçe motosikletliye ufukta güzel günler görünmüyor. O kadar çok vergisini vermeyen adam dururken, olan motosikletliye oluyor. Ayrıca bu ülkede Türk Motosiklet Sanayii vardı da Çin malları gelince mi iflas etti, çok komik gerekçelerle motosikletlinin sırtına bindirdiler vergiyi. Yazık. Tepki, tepki dendi ama bi Allahın kulundan da ses çıkmıyor, nerede bunca motorsikletli.
Benim gibi yeni motosiklet alacakların da gözünü korkuttu bu yasa. Bu arada ÖTV'den önce nasılsa motorumu aldım deyip de tepki vermeyenler varsa (ki var kanımca), bir gün gelip motorlarını değiştirmek istediklerinde anlayacaklar sanırım Hanyayı Konyayı.
Topuz
08 Nisan 2006, 23:33
arkadaşlar,
ÖTV vatanımıza ve milletimize hayırlı ve de uğulu olsun. bir arkadaş, ötv sonrası motorlar kaç tl olacak diye soruyordu. vergiler % 22 ve % 37 olarak gelmesine rağmen, yazılan yazılarda anahtar teslim fiyatlarına % 13 ile % 27 olarak yansıyacak deniliyordu. RR için % 27 olunca, e serisi 3790 dı. şimdi 4813 tl olması gerekir.
bu arada görüldüğü üzere, 2. el RR fiyatlarını da ben artıyorum. şu an benim motor 3 gün önceye göre, 2. el değeri olarak tamı tamına 1000 ytl değer artışı sağlamıştır. 3250 tl ye 2. el olarak almıştım 3 ay önce. hatırlayanlar vardır belki, RR nin ilk 2. elini ben almıştım. satarsam şu an itibariyle 4250 TL den aşağı vermem.:) diyormuşum falan. ama satmayı da düşünmüyorum.
üzülmeyin yav.. bakın, ötv artışının iyi yanları da var. görmek lazım. bakın ben üzülüyormuyum. bu arada size, bu konuda maliye bakanlığına yaptığım protesto yazısına cevap olarak gelen yazıyı ekleyeyim de içiniz rahatlasın.. çünkü, hükümetin gerekçeli kararı varmış:
Sayın;...... (burda benim adım yazıyordu)
"Motosiklet ÖTV artırımı" konulu AK Parti İletişim Merkezi'ne yapmış olduğunuz 303186 numaralı başvurunuz Maliye Bakanlığı'na iletilmiştir. Bakanlığın ilgili biriminden gelen cevap aşağıda yer almaktadır.
Hükümetimiz vergi oranlarında yaptığı indirimlerle piyasaları ve tüketicileri rahatlattı,üreticilerimizin rekabet gücünü artırdı.Eğitim ,sağlık,su ve gıdada bazı mallarda KDV oranı %18 de %8'e bazı mallarda %8 den %1 e indirildi. Ak Parti iktidarında %33'den %30'a indirilen Kurumlar vergisi ,son olarak %20 'ye çekildi.Gelir Vergisi dilimlerinde indirim için çalışmalr devam etmektedir.2-ükümetimiz iktidara geldiğinde %59 olan esnaf Kredileri faiz oranı %15 'e geriledi. Önceden kepenk indiren 825 bin esanaf,sicil affı ile ekonomiye dönüş yaptı.Hükümetimiz döneminde döneminde Enflasyon kabusu sona erdi.Kasım 2002 de %31 dolaylarında olan fiyat artışları %7.6 kadar geriledi. Türkiye 'de hayat pahalılığı dönemi kapandı.Hükümetimizin iktidarı'ndan önce Elektrik fiyatlarında her ay otomatik olarak zam yapan iktidarlar vardı.Hükümetimiz döneminde ise ,son 3 yılda elektiriğe hiç zam yapılmadı.TRT payı indirildi,tarifeli uygulama kaldırıldı. Elektrik fiyatları artmadı,azaldı. Tüm bunların yanında Bütçe imkanları ve ürünlerin piyasa dengeleri gözetilerek vergi oranlarında değişiklikler yapılabilmektedir.Bu düzenleme piyasa ekonomosi ve bütçe dengesinin doğal sonucudur. TBMM'de görüşülen kanunlar Resmi gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girer."
Bilgilerinize sunar sistemimizi kullandığınız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
Saygılarımızla…
AK PARTİ GENEL MERKEZ
HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI
AKİM
444 25 44
görüyorsunuz ya gerekçeli kararı.. ben de şöyle diyerek buna yanıt vermeliyim "yapılanlar iyi güzel de.. yaptığınız bütün iyileştirmelerin cezasını, motosiklet severlerden niye çıkarıyorsunuz." ama demeye gerek kalmadı. cumb. onaylamış.. burda okuduk.
biz TC vatandaşları olarak, vardır bunun bir hikmeti. kadere teslim olmalıyız diyerek, boynumuzu bükmeliyiz. sakın provakatif eylemlere kalkışmayın. söylemedi demeyin.
ama ben provake edebilirim bazılarını.. şöyle ki, boş verin arkadaşlar motor almayanlar düşünsün.
motoru olanlara bol sürüşler, motoru olmayanlara ise biraz daha para transferi konusunda iyi dileklerimi sunarım. bazılarını üzmüş isem.. da affola. bir daha benden ötv yazısı okumayacaksınız.:rendeer:
hakinen
09 Nisan 2006, 01:33
ya bu debriyajın arkasındaki sarı pass yazan seyin anlamı ne.acilll merak ettim de:salut:
Kırdım kırdım aynamı kırdım!! Ya arkadaşlar kardeşim ısrarla motoru kullanmak istedi verdim ,daha açıklarken gaza bi yüklendi akılara zarar ,, allahtan ona bişi olmadı ama koruma demiri çizildi aynam kırıldı ...Keyfim kaçtı anlayacağınız bu arada stop etmesini sebebi motoru boğmuşum ama bu seferde vites geçişleri ile problem yaşıyorum .1. vitese çooook zor dönüyorum zaman zamana trafikte geçmiyo acayip stressli oluyo ister istemez ben bu konuda tekmiyim acaba ??
Bu arada Ankaralı RR cılar Ankarada eymirde bir sürü motorcu toplanıyor bizde bi aktivasyon yapsak şööle düşman çatlaksak ,bi çete ruhu olayına girsek diyorum dimi WATERCOLOURS arkadaşım sende katılsan artık.
Dostum keşeke alsaydın gri olnı muhtemelen ptesi başlayacak.Bende aylarca keeway i bekledim umduğum gibi çıkmadı geçen hafta cuma gecesi ötv olayını duydum c.tesi marinmaka gidip gri raptorum aldım ve sana şunu söyleyeyim kesinlikle gri daha kaliteli duruyor p tesi bi ihtimal zorla ve bu arada marinmak masraf olarak 201 ytl gibi bir para istyor,birol güven daha sempatik geldi bana haberin olsun
konusanadam1
09 Nisan 2006, 02:22
Ankara da sıyah bulabılır mıyım acılll dadyw 250, yukarda bahsettıgım ıkı yere sordum yok, klasık gıdonlu ıstıyorum, T dıreksıyon ıstemıyorum, sevgılerımle...
konusanadam1
09 Nisan 2006, 02:44
Gidonu Klasik Olanlarin Hepsi 16 Beygir Mi Arkadaslar? T Direksiyonlular Mi 20 Beygir Sadece?
PENTİUM_KİLLER
09 Nisan 2006, 03:03
beygir konusu muaallakta arkadaşlar.kimin ne dediği belli değil.ölçmek mümkün olsada anlasak.
konusanadam1
09 Nisan 2006, 03:11
selam devrem.. senınkı T dıreksıyonlu mu ? klasık mı ben de alacagım cunkı bayının ısmını ve telını verır mısın? slamlarımla...
clint
09 Nisan 2006, 03:11
Bu arada Kuralkan Kanuni sitesinde görülüyor ki tüm fiyatlar düşmüş durumda. İnsanın aklına başka şeyler geliyor. ÖTV artırılıyor ve ister istemez tüm yabancı mallara zam yapılmaya başlanıyor, Suziki'nin sitesinde olmuş bile, Yamaha güncelleniyor, belli ki zamlı fiyatlar açıklanacak, ama işe bakın ki Kanuni indirim yapıyor. Çoook düşündürücü. Tek Türk markası olarak piyasada bulunan Kanuni belli ki bilinçli bir indirime giriyor. Ve ÖTV olayı enteresan şeyleri düşündürtüyor.:silent:
konusanadam1
09 Nisan 2006, 03:16
Cok acıl sıyah klasık gıdonlu bulmam lazım Ankara da veya Istanbul da arkadaslar haberınız olsun yardım edersenız cok sevınecegım, ozellıkle ankara olursa ıyı olur sevgılerımle (16 beygır olan veya 20 lık olan ama klasık gıdonlu ıstıyorum T degıl) sevgıler:)
Crosstown_Traffic
09 Nisan 2006, 11:37
Merhaba arkadaşlar,
Dün itibari ile C seri, gümüş gri Regal Raptor Dadwy 250cc motosikletim ile aranıza katılmış bulunmaktayım.
Bu forumun ve özellikle bu thread'in sessiz ama dikkatli takipcisi olarak, bu kararı vermemi sağlayan tüm yazar/çizer arkadaşlara teşekkür ederim.
Ankara Çayyolu'nda dolanan acemi bir Raptorcu görürseniz o muhtemelen ben olacağım.
Keyifli ve güvenli sürüşler dilerim.
GÖZTEPELİ RAPTOR
09 Nisan 2006, 12:58
selam arkadaşlar.Ben daha önce bırakın motosikleti,mobileti dahi denememiş biri olarak,sadece o başdöndürücü cazibesine kapılıp regal sahibi olmuş birisiyim.bayii nin tavsiyesine uyup class sınıfını aldım.İyi de yaptığıma inanıyorum.Kafasında hala soru işareti olan arkadaşlara tavsiyem,hemen bir raptor edinmeleri.Daha fazla beklememeleri,çünkü bekledikçe kendi zararlarına olacak kanısındayım.İşte ÖTV faciası.Allahtan ben şanslıyım.Aldıktan 1 hafta sonra çıktı.Ancak biliyorum ki ratora olan bu ilgi motosikletin kendi fiyatına da şüphesiz yansıyacak kanısındayım.Çünkü bu motosiklet emsalleri olarak gösterilen Jinlun vs.den çok çok daha iyi ve neredeyse aynı fiyatta...Bu durum böyle daha fazla gitmez...Sakın reklam yaptığımı zannetmeyin...Çünkü bu raptor bunu fazlasıyla hakediyor...İzmir den herkese selamlar...Keyifli sürüşler
GÖZTEPELİ RAPTOR 35 AL 315
Crosstown_Traffic
09 Nisan 2006, 14:52
Selam Ankarada bayisi varmı bu regal raptorun tşklr
Sahibi Birol Usta'nın eski bir motosiklet kullanıcı olması nedeniyle ve oto sanayiinde diğer motorcu tanıdıkların tavsiyesi üzerine Şaşmaz oto sanayide Birol Oto'dan aldım.
kolay gelsin.
KALDERA
09 Nisan 2006, 16:03
bugun saat 12 de gökhan (gyazıcı) ile kartal deniz otobüsleri iskelesinde buluştuk.orda laflarken hemen bir grup gençler geldi.motorlarımızda resim çekmek istediklerini belirttiler.:)izin verdik tabiiki.ordan kartal köprüsündeki ercan ustanın oraya gittik.ancak kapalı idi.telefon ettik iki saat sonra gelebileceğini söyledi.orda beklemeyip yakacığa çıktık.ayazmada birer çay içip,kalktık..gyazıcının kadıköye gitmesi gerekiyordu.ben tekrar egzostçu ercan ustanın oraya gittim.ercan usta gelmişti.ancak ben 225 ytl ye yaptığı egzost değişim fiatını biraz yüksek buldum sanki.bakalım..
E artık yavaş yavaş işe Siyah İnci'mle gidebilir,hafta sonları Kartal'da Kaldera abimizi ziyaret edebilirim demek ki:P
ne demek dostum ben istanbulda olduğum her hafta sonu kendime mutlaka bir bahane buluyorum motorla zaman geçirmek için.her zaman takılırız..bu arada trafikte tedirginliğinin kalkmasına sevindim.army de senın gibi
çekınıyor trafikte yol almaya.ama dostum bunu yine ancak siz yeneceksiniz.kaldırın bu düşünceyi.herkez bu yoğun trafikte ilerlediğine göre sizede bir yer vardır elbet.hem biz buluşuyor geziyoruz sizler de katılın. belki bu haftada istanbulda kalabilirsem hafta sonu bir etkinlik yapalım derim.
aşağıda resmi olan motorların üşütük sahipleriyle ve katılacak diğer üşütüklerle
http://img489.imageshack.us/img489/8273/kaldera7dc.jpg (http://imageshack.us)
devdem
09 Nisan 2006, 16:05
selam devrem.. senınkı T dıreksıyonlu mu ? klasık mı ben de alacagım cunkı bayının ısmını ve telını verır mısın? slamlarımla...
selam
gazi yapı ertugrul murat kazmanlı eminali paşa cad. tatlıçesme sok. 33/1 tel 416 61 18 bostancı pazar açık olacagını soylemıstı. benımkı T dıreksıyon gri (gümüs) renk 2 tane vardı dun.
Guven
09 Nisan 2006, 16:24
ya bu debriyajın arkasındaki sarı pass yazan seyin anlamı ne.acilll merak ettim de:salut:
selektör yapmana yarar dostum.
cynt cok tesekkurler kardes ama T yı kullanamam kı ben sıyah ve klasık gıdonlu ıstıyorum resım ekleyecegım ama ekleyemıyorum bı deneyım bakayım:)
:silent: :silent: :cyclopsan Demişsin ama şunuda göz ardı etme dostum 557 ytl farkla motoru siyaha boyatırsın gidonu değiştirirsin birde schubert kaskın 1/3 bedelini öder terini atarken de kola içersin sen eğer hala eski fiyattan bulabiliyosan hangisini olduğunu hiç önemi yok hemen rr 'rını al derim .
Öte yandan bana da başta T gidon ve motorun tamamı çok itici ve kullanımı zor gelmişti ama 2. kez motor üstüne bayiide RR'ımı aldığımda oturdum ve basıp gittim gidonun şekli hava civa yani.:cat: :wiinkk:
hakinen
09 Nisan 2006, 21:16
selam benim akü bitti sanırım.daha 4 gün oldu.jikleyi actım,debriyaja basıp marşa bastım boş lambası (N) NİN YESİL ISIGI yanarken marsa basınca ısık kısılıyor marsı cevirmeye yetmiyor.motoru vurdurdum banamısın demedi.siz bu problemi nasıl cözdünüz buldugunuz cözümü akü aldıysanız nereden kaç paradır taksit yaparlarmı.birde kuru bakım gerektirmeyen aküler dahamı iyi?aksama kadar cevap verirseniz sevinecegim:salut:
KALDERA
09 Nisan 2006, 21:32
selam benim akü bitti sanırım.daha 4 gün oldu.jikleyi actım,debriyaja basıp marşa bastım boş lambası (N) NİN YESİL ISIGI yanarken marsa basınca ısık kısılıyor marsı cevirmeye yetmiyor.motoru vurdurdum banamısın demedi.siz bu problemi nasıl cözdünüz buldugunuz cözümü akü aldıysanız nereden kaç paradır taksit yaparlarmı.birde kuru bakım gerektirmeyen aküler dahamı iyi?aksama kadar cevap verirseniz sevinecegim:salut:
sevgili arkadaşım senın akünde bir sorun yok.motoru alalı 4 gün oldu diyorsun.kaç km desin şuan bilmiyorum ama..
sana tavsiyem atla motoruna (tabiiki çalıştırınca)en az 50- 80 km yol yap.bak bakalım birdaha aynı oluyormu.öyle hemen havlu atıp aküyü değiştirmeyi düşünme.bu motoru yeni alanların en sık yaptığı hataya sende düşüyorsun
1)çalıştırma esnasında motorun boğulması(gaz koluna elinizi bile sürmeyin jikleyi çekin sadece marşa basın kesinlikle gaz vermeyin)
2)motor çalışınca sarsıntılıhareket (jikle çekik unutuldu,yakıt musluğu unutuldu)
3)depo kapağı anahtar sorunu(depo kapağını sadece yerine bastırın,anahtar kendi dönüp yerine oturacaktır)
4)vites sorunu(işte bunu siz kendiniz hissedeceksiniz.araç kullanırken frene sağ ayağınızla basarsınız.sol ayağınızla bastığınızda sağ ayağınızın refleksini hissedemez ters bir durum olurya onun gibi bir şey işte anlarsınız,,anlayacaksınız)
5)akü sorunu(aslında sorun falan yok sadece şarzsız o kadar.şarz edilecek atlayın motora verin gazı)
6)buji sorunu(buji sorunu yok kesinlikle motorda NGK CR6HSA buji çıkıyor orijinal olarak.boğulmadan dolayı ve yakıt sızdırma (bazen) kurum yaptığı için değiştirildi hep.(bir gün denedim şahsen arızalı diye çıkardığım bujileri tekrar taktım tek marş yine çalıştı sorun yok)
Ya sevgili kaldera bu vibrasyon rodaj taamlandığında son bulacak değlmi .Şu anda vibrasyondan aynadaki görüntüyü 27 tane görüyorum .
KALDERA
09 Nisan 2006, 22:55
Ya sevgili kaldera bu vibrasyon rodaj taamlandığında son bulacak değlmi .Şu anda vibrasyondan aynadaki görüntüyü 27 tane görüyorum .
dostum bu motorda bu kadar vibrasyon yok.gerçi benim km daha çok az.bunu GWS ve çok km yapan dostlar daha iyi bilir.ancak bu konuda bir sıkıntısını duymadım.ben 100 km hızı çok geçmedim ama birşeyde hissetmedim açıkcası.
DinoF1
09 Nisan 2006, 23:36
Fes71,
Bayaa dolaşmışsın sen.
Ben bugün bir kabloyla arabama bağladım motorun aküsünü ve çalıştırmayı başardım.
Akşam 7 gibi yaptım. En az 15 dakika çalıştırdım, ilk 10 dakika istikrarlı değildi, eksozlardan aynı oranda gaz çıkışı olmuyordu, bir tanesinden oldukça fazla su buharı çıktı ve su olarak aktı. Hafif beyaz duman da çıktı.
Sonra düzene girdi ve ardından 20 dakika kadar turladım sitenin çevresinde.
Yağmurun ilk yağdığı gün yağmur altında kalmıştı, acaba o sırada girmemesi gereken yerlere su mu girdi diye düşündüm. Gerçi motor henüz 50km'de, ama yine de bu su olayı beni endişendirdi. Kuryeler saatlerce yağmur altında gidiyor, benimki neden böyle oldu acaba. Henüz uzun bir sürüş yapma fırsatım olmadı. Yan çantalarım henüz takılmadığı için kablo falan alamıyorum yanıma. Belki bu hafta sonu uzun bir sürüş yaparız birlikte. İlk zamanlar ne olur ne olmaz diye en az iki kişi olmak lazım. Hava güzel olursa anadolu kavağına gidelim.
hakinen
10 Nisan 2006, 00:55
morotum 35 km de bende anlayamadım.calıştırıken gaz vermiyorum sadece jikle mars yapıyorum.formda gaz çalıştırıken gaz verildiğinde boguldunu okudum.şimdi ben ne yapayım.yarın aküyü şarj a mı baglatayım yoksa ugraşmayıp yeni kuru akümü alayım.birde motorumu 4 gün calıştırdım.hiç yatmadı.
clint
10 Nisan 2006, 03:00
selam arkadaslar yanı sımdı nereye yazıp arastracağımı bulmadım teknık bılgılerde bulmadım regal raptor 250 e aldım ama kıtapcık yok bende yanı ıkıncı el almıstım da nasıl bulabıleceğımı bılen varsa yardım ederse sevınırım tsk
drakulla2000taksim@hotmail.com
Arkadaşım şayet ingilizcen varsa biraz bu forumda yanılmıyorsam bilgegölge nick'li arkadaş ingilizce kitapçığı link olarak verdi. Ben onu indirip print etmiştim ve pek çok yerini çevirerek bayağı bilgi edindim. Forumu tararsan BilgeGölge'nin linkini bulursun. Keşke ben de olsaydı sana yollardım ama yok sadece print hali var.
nightwatcher
10 Nisan 2006, 09:54
dinoF1
"""Yağmurun ilk yağdığı gün yağmur altında kalmıştı, acaba o sırada girmemesi gereken yerlere su mu girdi diye düşündüm. Gerçi motor henüz 50km'de, ama yine de bu su olayı beni endişendirdi. Kuryeler saatlerce yağmur altında gidiyor, ""
kardeş ben geçen hafta foruma da yazdığım gibi yaklaşık 130 km sağnak yağmurda 100 km nin altına pek inmeden sürüş yaptım. motor gayet sağlıklı. yağmur ve su sorunu yok. belki iğne deliğinden geçmiştir canını sıkma.
sevgili CYNT
"Öte yandan bana da başta T gidon ve motorun tamamı çok itici ve kullanımı zor gelmişti ama 2. kez motor üstüne bayiide RR'ımı aldığımda oturdum ve basıp gittim gidonun şekli hava civa yani. " DİYOSUN.
uzun yolda okadar rahat ki kullanımı kullanmadan bilemezsin. virajlarda rahatça yatıyorsun ve istediğin gibi kendini topluyor. ayrı bir zevki var. şu anda 3 arkadaşım benden bu motorun boynuzlarını istiyor. rahat olduğuna ve sürüşün farklı olacağına emin olabilirsin. saygılaaar sevgiler. ha görünüşü hoşuna gitmemiştir o ayrı mevzu. ama fıs değil aklında bulunsun.
nightwatcher
10 Nisan 2006, 17:17
arkadaşlar bu far ampulu hakkında bilgisi olan var mı
kaç bacaklı ampül alacağım bugün
arkadaslar dün Bodrum da enduro yarışları yapıldı oldukca fazla ilgi vardı İzmir den cok gelenler oldu..Orada ögrendim ki (belki bileniniz vardır) 21-25 haziran da Marmaris'te kapsamlı bi festival düzenleniyor detaylarını www.marmok.com dan ögrenebilirsiniz ..Haydi RR cular marmariste bulusalım...hepinize sevgiler sunuyorum:rendeer:
Guven
10 Nisan 2006, 22:26
arkadaşlar bu far ampulu hakkında bilgisi olan var mı
kaç bacaklı ampül alacağım bugün
Sevgili Nightwatcher;Ampulun mu yandı?En sağlamı yananı sök,aynısını göstererek(bulabilirsen osram)al.Ampuller bacaksız.Bu arada ben dördüncü ampulden sonra(iki ay içinde)aküyü ölçtürdüm ve tahmin ettiğim şey,yani şarj konjünktörü arızası çıktı.Fazla şarj ettiği için ve ben gece gündüz farlarım açık dolaştığım için ilk etapta ampulun kısa devresini yakıyordu.Onbeş gün önce,konjünktör garantiden değiştirildiğinden beri,herhangi bir sorun yaşamadım.Bu arada geçen hafta Antakya'ya kadar geldiğini yazmıştın.E aşkolsun.R&R kardeşliği bu mudur?:pale: Haber versen en azından tanışır,bir-iki turlardık.Sağlıcakla kal.:wiinkk:
nightwatcher
11 Nisan 2006, 09:56
arkadaşlar OSRAM 60/55W H4 ampul soket ve yatağını aldım bugün deneyeceğim bakalm neler olacak. kim nerde kalacak. neler yanacak. ama bizim farı çok adi yapmışlar ya.
http://img51.imageshack.us/img51/3919/dsci00481hg.jpgpazar günü Bodrum'da yapılan enduro yarıslarından
AtiRaptor
11 Nisan 2006, 15:11
Selam arkadaşlar.
Geçen ay Aykon'dan aldığım ama teçhizatım yeterli olmadığı için Fuardan alıncaya kadar Aykon'da beklettiğim Karakaçan'ı dün akşam Ali Usta'nın evime teslim etti ve aranıza katıldım.
Öncelikle bugüne kadar tüm kafa ütülemelerime sabırla katlanan Aykon'dan Murat Kuş'a teşekkür ederim.
Gösterdiği özveri ve gecenin bir saatinde motoru bana getirerek yaptığı güzellik için de Ali Usta'ya teşekkür ederim.
Motora ilk binişim ile birlikte büyük kalibre motorlarda alıştığım gibi az gaz vererek kalkmadığını gördüm :)
Ayrıca motordan şakırtılar şukurtular eksik olmadı. Aksam gevşekti ve sallaıp ses yapıyordu.
Ali Usta ile tekrar telefonlaştık, buluştuk, kendisi de ses çıkaran parçaları gördü. Getir dükkana hallederiz dedi sağolsun :)
Motoru alır almaz 100 km yol yapıp denedim.
Çıkan şakırtılar, sallantılar dışında beni memnun etti.
İstanbul'da bir gezi organizasyonu (büyük olması şart değil, akşamları 1-2 kişi buluşup gazlasak bile yeterli) olursa seve seve katılırım.
Sevgiler.
Atila
onrbab
11 Nisan 2006, 16:03
AtiRAptor ilk başta benm motorda da sakırtı sukurtu oluordu
sonra cillop gibi oldu
su an 1500 km deyim memnunum canavar gibi masallah
nightwatcher sanada hayırlı olsun güle güle kullan
freenautilus
11 Nisan 2006, 19:17
Arkadaşlar ampul olarak Osram silverstar H4 55/60w halojen ampulü tavsiye ederim.Aynı watt, aynı ısı ama %50'ye yakın ek parlaklık ve görüş mesafesi getiriyor.Rengi standart ampulle aynı.Tanesi 10-12ytl civarında alınabilir.
Ben Hyundai Getz aracım için aldım çok memnunum.
Saygılarımla:)
KALDERA
11 Nisan 2006, 21:13
hemen bujileri değiştiricemm emin olun belki aküyüde hemen değiştiririm ;)
artık banada yardımcı olursunuz benide listeye kaydedin geleceğin ragalcisi diye ;)
görüşmek üzere herşey için sağolun
haydaa nerden çıkardınız bunu... hiç gereği yok.bujısındede aküsündede sorun yok yanılıyorsunuz
yakıt yine sapıttı. son ölçümde 10 kuruş/km olan yakıt sarfiyatım yine 14,5kuruş/km'ye çıktı yine. sakın bana yanlış ölçüyorsun demeyin. eminim ki doğru ölçüyorum. 1000 bakımım geldi, ali ustaya söyleyeyim de karbüratöre falan bi okuyup üflesin. gerçi bujileri değiştir düzelir dedi ama pek kafama yatmadı. var mı bi bilen bu konuda???
benzini eksik almış olmayasın diyecem.:silent:
pazar günü için anadolu kavağı ok.karşıdan kaç kişi var
demonicdreams
Hava filtresini bir temizle istersen, yüksek yakıt sarfiyatının en büyük sebebi o bildiğim kadarı ile.
Arkadaşlar
Bende en sonunda yarın gidip teslim alıyorum motoru. Sizlerin aranıza katışmayı çok istiyorum ama daha önce hiç motosiklet deneyimim olmadı. Biraz öğreniyim katılacağım aranıza direk. :cherry:
Bu arada ben Beşiktaş/Yıldız'da oturuyorum. Buralarda olup ta (GWS burada ama ses yok ondan günlerdir yaw) beraber takılmak isteyen olursa her zaman beklerim diyorum.
Kaldera
Abi, bujilerde sorun yok diyorsun Murat Bey başkası ile karıştırıp benim bujileri değiştirmiş hemen. (Bu arada karıştırdığı arkadaş mesaj atmış ona deişsin diye bu forumu okuyorsa haberi olsun bujiler yanlış motora takılmış) Ama ben bir orjinalini deneseydim diye düşünüyorum seninde dediklerini düşünerek. Zaten kasktır kilittir cepte kuruş kalmadı bide ona saymayalım :P
cuk_o
11 Nisan 2006, 22:36
demonic bujilerden olabilir doğrudur hava filtreside olabilir ama, ne bilim sök sağını solunu bak yaw bu kadar beleşci olma kardeşim aaaa hava filtresini sök sabunlu suyla iyice bi yıka sonra bujileri sök iyice tinerle yıka sonra tiner kurumadan bi dene çakmakla yanıyomu die :cherry:
KALDERA
12 Nisan 2006, 00:10
Kaldera[/B]
Abi, bujilerde sorun yok diyorsun Murat Bey başkası ile karıştırıp benim bujileri değiştirmiş hemen. (Bu arada karıştırdığı arkadaş mesaj atmış ona deişsin diye bu forumu okuyorsa haberi olsun bujiler yanlış motora takılmış) Ama ben bir orjinalini deneseydim diye düşünüyorum seninde dediklerini düşünerek. Zaten kasktır kilittir cepte kuruş kalmadı bide ona saymayalım :P
yaw bırakın şu bujiyi mujiyi artık....zaten üzerinde NGK marka CR6HSA çıkıyor.neyle değiştireceksiniz bunu.yani muadil olarak çin malı bir buji yokki üzerinde.tam tersi olsa katılacağım size.tamam çok kalitesiz çin bujileri var piyasada ama bizim motorla bunu bir alakası yoook.söksün herkez motoru alırken bujiyi bakın ne var üzerinde.anlamadım gitti şu buji davasını..
millet bujileri neden değiştiriyor biliyormusunuz..boğuyorlar motoru.uğraşıyorlar,uğraşıyorlar çalıştıramıyorlar.boğulduğu için bujiler sırılsıklam ıslanıyor.sonra tutup bujileri değiştiriyorlar motor çalışıncada kabahat bujide oluyor.yada çalıştıramayıp akü bitince akü kabahatli oluyor...
yaw bu motoru almak isteyenler hiç mi araç kullanmadı? buna benzer sorunla hiç mi karşılaşmadılar..aynı sorun araçlardada var..:silent:
arkadaşlar pazar günü anadolu kavağı gezisi için herkez hemfikirmi ? ve diğerüşütükler' yok galiba
gezi yeri=anadolu kavağı (cenevizlilerin kalesi son nokta olur )
buluşma yeri= tüm katılımcı arkadaşlarla kavacık köprüsü üzerinde saat 12 (herkez için uygunsa)
grup sürüşü kavacık köprü üzerinde başlar,yuşa tepesinde mola,kavakta son bulur.yine herkez için uygunsa kavakta deniz ürünlerinden yemek yeriz.saat üç gibi de yola çıkar karşıdan gelenlere sahilden hareme kadar eşlik ederiz
dijital foto makınası olan getirebilir.bende olması gereken iki makına hala ortada yok..:silent:
mesafe km=kavacıktan yaklaşık 10--15 km dir.toplam katedilecek yol 50-60 km civarı olabilir.yakıt sorunumuz olmasın. bunlara eklenti yada değişiklik yapabilirsiniz
1) kaldera
2) demonicdreams
3) AtiRaptor
4) DinoF1
5) Fes71
6) cuk_o
7)
8)
hadee ey üşütükler camiası teşrifleriniz rica olunur...cümbüş var yine
demonicdreams
12 Nisan 2006, 11:19
demonicdreams
Hava filtresini bir temizle istersen, yüksek yakıt sarfiyatının en büyük sebebi o bildiğim kadarı ile.
çok sağol. ilk deneyeceğim şey bu olacak. teşekkürler.
sök sağını solunu bak yaw bu kadar beleşci olma kardeşim aaaa hava filtresini sök sabunlu suyla iyice bi yıka sonra bujileri sök iyice tinerle yıka sonra tiner kurumadan bi dene çakmakla yanıyomu die ben mi?.. abi ben çantaları bile sökemiyorum be :):)
buluşma planı
avrupa yakası için 10.15 sirkeci arabalı vapur iskelesi
harem'de saat 11.00'da
11.30'da kavacıkta.
toplanıp anadolu kavağına doğru yol alıyoruz millet.
isimlerinizi ekleyin.
1) kaldera
2) demonicdreams
3) AtiRaptor
4) DinoF1
5) Fes71
6) cuk_o
7)
8)
edit: saatleri geri aldık
miguelito
12 Nisan 2006, 12:14
Arkadaşlar,
Selam. Bugün Aykon'dan Murat bey ile görüştüm. Esasında ben fuara motoru almak üzere gitmiştim. Ancak Vergi konusu belli olmadığı için satış yapmıyorlardı. Bugün telefon açtım; Murat bey zammın gerçekleştiğini ve motorların yeni fiyatının:
- DADYW 250E-9 4320 YTL (Plaka Hariç)
- DADYW Class 4890 YTL (Plaka Hariç)
olduğunu belirtti. Hayallerim suya düştü. :salut:
Büyük ihtimalle bu motoru alamayacağım. Sizlerin bu veya benzeri motorları eskiye yakın fiyattan almak bakımından tavsiye edebileceğiniz bir bayii var mı? Varsa belirtebilirmisiniz?
Saygılar...
nightwatcher
12 Nisan 2006, 15:20
arkadaşlar ben dün itibariyle bneim orjinal fardan vazgeçtim. abi içi dışı heryeri plastik. başka bi modelin metal farını ispariş ettim daha hoş görünüyor sağlam ve fiyatı 30 YTL. ya güzellim motoruma palstik far takmışlar. yolda tırnakları kırıldı. ama garanti olmuomuş. sizleri de bilgilendireyim dedim arkadaşlar. herhangi bir parçacıdan güzel bir far edinebilirsiniz. içine de H4 OSRAM far ampulu.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO