Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
mes bi şey sorcam sana
vibrasyon nasıl
ençok kaç km/h yaptın
cgl125
15 Mart 2006, 23:28
bu motora sahip arkadaşlar motor gücü hakkında yorum alabilirmiyiz tek kişi ve iki kişi çok fark oluymu çekiş te ne kadar eğimli yolları ne kadar hızla çıkabiliyo bu motor la en çok km yapan arkadaşlar çıkardığı sorunlar varmı dış görünüşten çok motoru ilgilendiriyo beni motor gitmedikten sonra bi anlamı yok salona dekor olsun diye almıyoruz sonuçta
Bu tip motorlar bana göre gezi ve biraz da karsısına gecip seyrederek zevk alma motorlarıdır bunları silip temizlerken kromlarını parlatırken aldıgınız keyfi diğer motorlar vermez kanısındayım sizleri bilmem ama ben bu tip motorlardan büyük keyif alıyorum eger sadece makina ve güç isteseydim baska sınıf bi motor alırdım bilmem anlatabiliyor muyum sevgili arkadaslarım.Vibrasyona gelince,tabiki var ancak rahatsız etmiyor kücük viteste sıkıstırdıgında'hop abi benim gücüm bu kadar daha fazla zorlama 'diyor haklı olarak.Sonuc olarak kullanırkende temizlerkende karsısına gecip cayımı içerek seyrederken de büyük keyif alıyorum benimle aynı fikirde olan arkadaslara öneririm.Tskklr.:cat:
batista123
16 Mart 2006, 00:01
bu motora sahip arkadaşlar motor gücü hakkında yorum alabilirmiyiz tek kişi ve iki kişi çok fark oluymu çekiş te ne kadar eğimli yolları ne kadar hızla çıkabiliyo bu motor la en çok km yapan arkadaşlar çıkardığı sorunlar varmı dış görünüşten çok motoru ilgilendiriyo beni motor gitmedikten sonra bi anlamı yok salona dekor olsun diye almıyoruz sonuçta
Selamlar,
Valla bu benim ilk motorum iki kişi sürüş hakkında yorum yapamıyacagım ancak tek sunu soyleyebilirim motoru aldığımda (Aykondan) Tuncay,test amacı ile benim motoru arkasında 82 kg (ben)ile bilrnler için soyliyeyim fulyadan ortaklara dik bir (Baya dik acemi şöförler araba ile cıkmaktan genelde kacınırlar) yokustan cok rahat bir şekilde cıkardı.
Tek kullanım için ise yorum yapabiliri.
Şu ana kadar Max 140 gördüm biri Şile yolunda eğimli bir yerde diğeride Çamlıca Ataşehir arası TEM(düz eğimsiz) yolda.
Tem'de çok rahat şekilde en sol şeritte gidebiliyorum (hız cısından)
Acıkcası 130 un uzerinde belkide psikolojik olarak kendimi kasıyorum o yuzden rahatsız oldum. ama 120-125 km hızlarda cok rahat vibrasyon kesinlikle olmuyor.
Sıkıntı olan Uzun yolda 4 ile 5 vitesler arasında cok sık gidip gelmekteyim.
Birde motor bir anda hızlanmıyor (Tork dedikleri şey herhalde) yavaş yavaş şöyle örnek vereyim bir varedero, bir dragstar 650 ve ben beraber dolaşıyorduk (tamam benimkine göre cok yuksek hacimli motorlar) ama yavaş giderken onlar bir anda ivmelenmekte ve hızlanmakta iken ben onlardan 5-10 sanıye sonra o hıza ulasıp onları yakalamaktayım tabii bu da biraz kıskanclık yaratıyor:P
Kısaca şehir için motor istediğini veriyor şehir dışı yolculuklar da da beklentine bağlı (beni memnun etti ama en uzun İstanbul Şile yaptım) bir iki hafta sonra bir Bursa yapacağım o zaman daha fazla şey soyleyebilirim.
İkinci en önemli konu motor Özellikle siyah renk motor kiri cok cabuk gösteriyor temizliği uzun suruyor.
Ama kromajları parlatıpda (mes'in dediği gibi) karşısına geçince acaip keyif alıyorsun
Bu arada önümüzdeki pazartesinden sonra havalar cok güzelleşecekmiş bu durum doğrulanırsa bir İstanbul buluşması yapalım (Mart sonu gib) mesela Şile ye balık yemeye gidebiliriz. Fuar dicem ama orası cok kalabalık olacak falan baska düşüncesi olan belirttsin.
onrbab
16 Mart 2006, 01:49
ama 120-125 km hızlarda cok rahat vibrasyon kesinlikle olmuyor.
abi senin motor kaç kilometrede?
kesinlikle vibrasyon olmuyor demişsin bu nasıl olabilir benimki 125 e cıkınca vibrasyonu hissediyorum :pale:
daha 750 km deyim onun için olabilirmi?
bide senin motor 750 km deyken de vibrasyon u nasıldı?
Gencadam
16 Mart 2006, 03:35
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun Zamandir Yazilanlari Takip Ediyorum.bende Regal Almaya Karar Verdim Ve Aykonda Dadyw Dd250e-9b Modelini Gördüm Fakat Murat Bey Elinde Siyah Renginin Olmadiğini Yeni Partinin 1 Ay Sonra 15 Inde Geleceğini Söyledi.bunun üzerine Diğer Bayilerle Telefonda Görüştüm Bir Iki Bayi çok Iyi Bir Fiyat Verdi Ama Siyah Renk Onlardada Yoktu.ankaraylada Görüştüm Pazarlik Sirasinda Birol Bey Bi Fiyat Indirimi Yapamayacağini, Yapanlarinda Aslinda Indirim Yapmalarinin Yanliş Olduğunu Ve Sarikayalar Tarafindan Böyle Bir Olaya Müsaade Edilmediğini Anlatmaya çalişti.telefonu Kapattiktan Bi Süre Sonra Sarikayalardan Bi Yetkili Beni Arayarak Bütün Bayilerin Internette Belirtilen Fiyat üzerinden Motoru Satmalari Gerektiğini Söyleyip Bayinin Adini Sordu(tabiki Vermedim) Ve Ekledi Bu ürünü Türkiye Piyasasinda Tekel Mali Gibi Satmak Istediklerini Söyledi.bende Serbest Piyasa Ekonomisinden,tekelciliğin Oluşumunun Devlet Tarafindan Kanunlarlarla önlenmeye çalişildiğindan Ve Pazarlama Stratejilerinin Yanlişliğini Anlatmaya çaliştim Ama Pekte Başarili Olduğum Söylenemez çünkü Karşimdaki Vatandaş Sadece Bayinin Ismini öğrenmeye Ve Kendi Mallarinin Tekel ürünü Gibi Değerlendirilmesi Gerektiğine Okadar Kaptirmişki Kendini Beni Pek Dinlemedi Bile.
şimdi Sizlere Soruyorum Sarikayalarin Tekelci Bir Pazarlama Stratejisi Ne Kadar Etik Yada Yasal Bir Davraniştir????????
Bu Telefondan Sonra Sarikayalarin Ithal Ettiği Bir Motoru Almak Ne Kadar Doğrudur Bilemiyorum… Bu Konuyla Ilgili Sizlerinde Fikirlerinizi Almak Istiyorum…
Dostum selam, telefonda da konuştuğumuzda sıkıntın oldukça belli oluyordu. Dilerim en kısa sürede hallolur. Sakarya'da 2. Regal'i sende görmek isterim. Tabii karar senin. Sarıkayaların bu şekilde bir tutum sergilemesi çok ama çok saçma. Fiyat indirimine karışmaları büyük bir saçmalık. Hani demiş olsalar ki "bu fiyatın üstünde asla satış yapılamaz" haklılar derim, müşteriyi koruyorlar derim. Şunu da belirteyim ki bu tutumlarıyla kendileri kaybedecekler. Herkesi etkilediklerini ve "nasıl olsa satış yaparız" gibi bir düşünceleri varsa, büyük bir yanılgıya düşerler. Unutmasınlar ki, memnuniyetimiz motorla sınırlı kalmaz. Firma ve bayiinin tutumu çok önemli. Ben Mecidiyeköy Aykon'da şu ana kadar sorun yaşamadım. Özellikle Ali Usta'dan çok memnunum. Umarım bu şekilde de gider. En kısa sürede motoruna kavuşmanı dilerim.
unsaloc
16 Mart 2006, 11:49
uzun zamandır motosiklet.net e giremiyordum. 2000cc vectramın motoru 2000ytl lik masraf çıkarınca , kaskosu 1450ytl tutunca , trafik sigortası 150 ytl olunca , 100km de 250.000 Tl lik benzin yakmaya başlayınca , ayda 400ytl benzin parası ödeyince , bide güneşi görünce motorcu ruhum depreşti , yahu bizim motorcular ne alemde dedim , çin malı motorların fiyatları ne durumda , kronik arızaları varmı diye bi göz atayım dedim ama o kadar uzun zaman olmuş ki siteye girmeyeli kullanıcı adımla şifremi hatırlayana kadar akla karayı seçtim.
Sonuç olarak 2 gündür bu başlığı okuyorum ve sonuna yaklaştığım zamanlar , bazı arkadaşların sorularına cevap vermeye başlayacaktım az daha , o derece raptorcu olmuşum yani :mrgreen:
Anlattıklarınıza göre gercekten alınası motor , kişilik itibariyle enduro-touringçi olmama rağmen tamamen aklıma yatmış durumda . Mesajlar içinde bazı niyetine giren arkadaşların yaşadığı heyacanı bende yaşamaktayım , dün gece uyku tutmadı mesela :mrgreen
ama maalesef bu yazda motorize olamıyacağım az önce oturup kabaca bi hesap yaptım , raptor bana 4500 ytl ye mal olsa ve bunu vade farksız 12 eşit takside böldürsem 375ytl yapıyor taksitleri , öte yandan 385 oto kredisi ödüyorum + 185 ytl kasko var eee vectranın motorundaki 2000ytl lik arıza içinde bi yandan para biriktirmeye çalışıyorum :pale:
sanırım bu yaz da olmayacak bu iş ( ehliyet konusunu yazmadım bile ama bide ehliyete a2 ekletme durumu var :pale: ) Yauw ben 1900ytl verip ikinci el bi honda titan a binmek istemiyorum yauw :pale:
Zaten ben her bahar motosiklet.net forumlarını takip edip böyle gaza gelirim sonrada yaz boyunca arabanın içinde klimayı yüzüme yüzüme vurdurup teselli bulmaya çalışırım :pale:
Rüzgarın tadını çıkarın dostlarım :salut:
batista123
16 Mart 2006, 13:59
:P Selam ,
motorum 2900 km olmuş ama düzenli olarak Ali ustaya gösteriyorum.(Merhaba bahanesi ile arda sırada ugruyorum)
Bazı arkadaşların sarıkayalardan şikayeti var galiba şu ana kadar bana bir sorun yasatmadılar bilakis yazdığım maillere 1 hafta içinde ya gn . md yrd Hasan bey yada (ismini hatırlayamadığım) mühendis bir bey ilgilendi sorunumda fasa fiso idi o zamanlar motoru almaya karar vermiştim bulamıyordum falan
Ayrıca su ındırım işine kafayı takanlar serbest piyasa ekonomisi diyenlere şaşıyorum. Zira bu urunu bir firma getiriyor ve kendi dağıtım kanalları ile satıyor eğer dağıtım kanallarından biri fiyat kırarsa bu durum zincirleme tepki ye neden olur . Kısaca fiyat kıran bayi şirketin vermiş olduğu imajı bozuyor demektir ve cezalandırılması da son derece doğrudur. Ancak indirimi distributorun haberi doğrultusunda yaparsa sorun olmaz (benim şahsi yorumum)
Ben Camel içiyorum bu mantıkla cıkıp sokakta daha ucuza Camel satan bir bayi varmı diye araştırma yapmalıyım . :P
ONRBAB kusura bakma sadece km sordun zannetmiştim rodaj ve yaklasık 1500 km ye kadar arada sırada herzaman değil bazen vibrasyon vardı ozellikle 95-105 arasıayrıca hız olarak 125 i geçemiyordum. ancak son bakımda zincir gerildi birkaç vida sıkıldı bu sorunlar kalktı. Tabi 125 140 arası motorun kendi verdiği bir titreşim var ama (ben im ilk motorum ve bana vibrasyon motorun surulmesini zorlaştıran ve sizi rahatsız eden titreşim olarak anlatmışlardı) bu şekilde değil tamamiyle motorun sesi gibi diyebilirim .
unsaloc; opel ler iyi arabadır da.. sorun çıktı mı fiyatlar el yakar. gelir düzeyi iyi olmayanlar bu ve bu gibi parça ve servis ücretleri fazla olan arabalara ürkerek binerler. neyse..
siz illa da motor almak istiyor iseniz 2. el düşünebilirsiniz. bir aralar bu forumda da motorunu satarak cc yükseltmek isteyenler vardı. yanılmıyorsam son fiyat olarak 3000 civarlarına kadar da inilmişti. iyi kullanılmış bir 2. el temin edilebilir.
şu sıralar motorunu satan var mı bilmiyorum. foruma sorabiliriz.. motorunu satmayı düşünen varsa burada yazsınlar arkadaşlar.
delitay
16 Mart 2006, 16:11
arkadaşlar aranızda hararet göstergesi taktıran oldumu?
yazın kontrol amaçlı lazım olur diye düşünüyorum.
Bende çok merak ediyorum sadece hararet lambası mı var gerçi su soğutmalı ama olduki hararet yaptı riskli değilmi bide bildiğim kadarıyla benzin göstergesi de yok nası olcak bi tek bunlar düşündürüyo açıkçası RR mi zs200gs mi:pr:
unsaloc
16 Mart 2006, 19:21
unsaloc; opel ler iyi arabadır da.. sorun çıktı mı fiyatlar el yakar. gelir düzeyi iyi olmayanlar bu ve bu gibi parça ve servis ücretleri fazla olan arabalara ürkerek binerler. neyse..
siz illa da motor almak istiyor iseniz 2. el düşünebilirsiniz. bir aralar bu forumda da motorunu satarak cc yükseltmek isteyenler vardı. yanılmıyorsam son fiyat olarak 3000 civarlarına kadar da inilmişti. iyi kullanılmış bir 2. el temin edilebilir.
şu sıralar motorunu satan var mı bilmiyorum. foruma sorabiliriz.. motorunu satmayı düşünen varsa burada yazsınlar arkadaşlar.
Sağolasın bende düşündüm 2.ci el olarak ama bahsettiğim gibi şimdi arabanın motorunun arızası için para biriktiriyorum sanırım ancak haziranda toplayabileceğim 2000 ytl yi , hazirandan sonrada raptor için çalışsam eylül gibi bi miktar peşin verip kalanına vade yaptırıp sıfır alabilirim diye düşünüyorum. Gerçi eylülden sonra da motosiklet ne kadar keyifli olur o da ayrı bi konu KISMET :silent:
arkadaşlar, bir arkadaş motorun depo üzerinde yer alan amblem vs. için aynısının montunun arkasına yaptırmak istediğini yazmıştı. bunun için dijital fotoğraf istemişti.
ben de şöyle bir şey istesem nasıl olur. Regal Raptor için sade bir amblem yapmaya kalksak nasıl olur. motorun üzerinde regal - kuş resmi - raptor ve dadyw var. daha sade bir tasarım olabilir mi
bu işlerden anlayan arkadaşlar vardır elbet. yapılan tasarımları burda paylaşabilir.. en beğendiğimizi kullanabiliriz.
adanada ki servis sorunu ciddiye alınmalı, sarıkayaların bu konuda yaklaşımı nedir ?bu kadar alternatifi olan bir sektörde motorcu arkadaşlarımızı dikkate almalılar.
:farao: Sevgili gildor bence tamamiyle yanlış bir düşünce içerisinde bulunduğunu söylemeden geçemiyeceğim çünki anladığım kadarıyla senin aradığın yer fabrikaydı ve oradan bir fiyat indirimi istemen ve onlarında senin bu arzuna cevap vermemeleri bence oldukça mantıklı çünki bildiğim kadarıyla fabrika alınından perakende satış yok bildiğim kadarıyla bu yüzden onları bu konuda eleştirmek ve sanki tekel yaratıyorlarmış havasını buraya bu şekilde yazman çok mantıksız geldi bana kendi mallarını korumaya çalışmaları ve bu konuda sizden bilgi istemeleri gayet mantıklı ama bir bayiden alabileceğin iskontoyu oradan almaya çalışmak ne kadar etik tir tartışılır o zaman onlar bıraksınlar bayilerini ve perakende satışların hepsini oradan yapsınlar neyse
İnşallah bir motor sahibi olman dileği ile:farao:
demonicdreams
17 Mart 2006, 15:36
enteresan valla dostum yaa soru soruyosun ve kimse cevap vermiyo? ilginç ve anlamsız...
yanlış hatırlamıyorsam depo ve hararet göstergesi taktıran oldu mu diye sormuştun?
emin ol bu soruyu görenler arasında taktıran biri olsaydı kesin cevaplardı. e diğer herkesin tek tek "hayır ben taktırmadım" demesini beklemezsin herhalde!
ama yine de söyleyeyim. "Hayır Ben Taktırmadım"
Bencede delitay haklı gündüz görünmez bile o lamba bir çözüm ü olmalı yola mı bakacaz yoksa lambayamı yada ha benzin bitti bitecek diye sitres mi yapacaz :farao:
KALDERA
17 Mart 2006, 18:43
sevgili arkadaşlar sizbu motorla hareket halinde iken benzinini bitiren oldumu?
motorun bunanasıltepki verdiğini bileniniz varmı.
yoksa söyleyeyim deponun içindendeki yani ana yakıt haznesinde benzin bitince zaten sizbunu hissediyorsunuz.motor tekler gibi yapıyor.yakıt musluğunu üst konumdan ortaya yani rezerv konumuna getiriyorsunuz.buda size en az kırk km yol kazandırıyor.bu kadar mesafede de sanırım yakıt bulursunuz.
manasız olan nedir arkadaşım!
umarım olmaz ama bi hararet olayında o km göstersesindeki ışığın seni kurtaracağını mı sanıyosun?
neyapacağız peki şimdi bu durumda.motor hararet yaparsa yapar.sebebine bakmak lazım.hararet yapmasının yüzde seksen sebebi kullanım hatasıdır.
siz motoru sıkıştırıp zorlarsanız hararet göstergesi olsa ne olacak...
Kaldera kardeşim seninle aynı fikirdeyim geyikler o kadar çok arttı ki zaten ben de eskisi kadar çok girmemeye başladım sıkıcı oluyor.Şunu söylemeden yapamayacağım bu tip cruiser motorlar klasik oldukları için fazla detay barındırmazlar bünyelerinde bunlarda benzin göstergesi falan aramak bence yanlış.benzin biteceği zaman motor bir iki öksürür sen de eğer motorcu isen anlarsın ve rezerveye geçip hiç panik yapmadan 30 km içinde mutlaka bir benzinci bulup deponu doldurursun arkadaşım bu kadar basit ve keyifli.bir de o küçücük denilen kırmızı lambayı söyleyeyim onun küçük olduğuna bakmayın allah korusun yandığında öyle bir gözünüzü alır ki ileriye bakamazsınız.Hepinize saygılar sevgiler:rendeer:
...bi hararet olayında o km göstersesindeki ışığın seni kurtaracağını mı sanıyorsun?
Delitay, Efe35 ;arkadaşlar bazı otomobillerde de hararet göstergesi sadece bir lambadır.(örnek mi pahalı bir model olan WWagen New Beatle :silent: ). Gösterge lambası yandığında gerekli önlemleri alacak zamanınız vardır zaten.
Benzin göstergesi şart mı?? Rezerv depo vanası ne güne duruyor? Bizim RR rezervi ile 80-100 km gidebiliyor. Türkiyede hangi şehirler arası yolda 50-60 km mesafede Benzin istasyonu yok ki?
Klasik motosikletlerin, özellikle iyi markalardaki chopper, cruiser modellerin birçoğunda da fazla gösterge bulunmaz diye biliyorum. :cherry:
dostlar bizim motorları üreten firmayı araştırırken bir şeyle karşılaştım aşadaki linklere bakarsanız nedemek istediğimi anlarsınız sanırım
3 nolu linkte bizim makinaların hava soğutmalısını göre bilirsiniz .
Bu arada cindeki parça üreticileriyle konuştum bizim motorlar orda baya meşurlar
araştırmalarım devam ediyor :P
1: http://www.superbyke.com.cn/specPlay.asp?keyword=OUTBACK ( sarı kayaların alım yaptıgı firma bu sanıyorum ) ;)
2: http://www.fribestgroup.com/product/ProInfo.asp?SID=1572
3: http://www.everfribest.com/En_ArticleShow.asp?ArticleID=302
bozkurt
18 Mart 2006, 11:02
Arkadaşlar merhaba,Sarıkayalar Bonus karta kampanya yapmışlar.
DDYW:Peşin:3790 YTL 12x364,31=4,371,72 24x206,52=4,596,48
36x155,17=5,586,12
DADYW CLASS:Peşin:4,290 YTL 12x412,37=4,948,44 24x233,76=5,610,24
36x175,64=6,323,04
Almak isteyen arkadaşlarıma duyurulur.Şimdiden hayırlı olsun.Sağlıcakla kalın:cat:
yanar17
18 Mart 2006, 11:41
sevgili arkadaşlar sizbu motorla hareket halinde iken benzinini bitiren oldumu?
motorun bunanasıltepki verdiğini bileniniz varmı.
yoksa söyleyeyim deponun içindendeki yani ana yakıt haznesinde benzin bitince zaten sizbunu hissediyorsunuz.motor tekler gibi yapıyor.yakıt musluğunu üst konumdan ortaya yani rezerv konumuna getiriyorsunuz.buda size en az kırk km yol kazandırıyor.bu kadar mesafede de sanırım yakıt bulursunuz....
:pale: Evet ben yaşadım hemde 100 km/h hızla belirtiler senin dediğin gibi. Telaş etmeden yolun sağına kaydım ve haraket halindeyken mandala ulaştım. veee aşşağı doğru çevirdim üç saniyede yeniden çalıştı....
test etmek için tekrar denedim önce yukarı..... FOOOORRRRRR TOOOOORRRRT :farao:
sonra tekrar aşşğı bu sefer HINNNNNN TIIIIRRRRR ve PIRRRRR :cat: Yalnız söylediklerinde bir hata var kaldera . :bounce:
Ana rezerv musluk yukarı ok kısmına çevirdiğinde kullanılır...
benzin bittiğinde musluk mandalı tam tersi yöne çevrilir....yani aşşağıya..:cat:
orta kısım kapalı durumudur....
nerden bileceksin dersen çünkü söktüm ve taktım üfleyerk birde test ettim. iyimi.....:bounce:
peki siz motoru aldığınızda deponun içinden ambalaj naylonu çıktığını gördünüz mü?:queen: benimkinde var da....
bunun için depo musluğunu söktüm... Dikkat musluk alüminyum döküm sökerken dikkatli olun kırılabilir....
benzin alırken depo içinde yüzen birşey dikkatimi çekti.... naylon parçası... nasıl girmiş oraya aklım almıyor... düşünsenize o naylon kanalı tıkarsa ne olur?
yanar17
18 Mart 2006, 11:58
dostlar bizim motorları üreten firmayı araştırırken bir şeyle karşılaştım aşadaki linklere bakarsanız nedemek istediğimi anlarsınız sanırım
3 nolu linkte bizim makinaların hava soğutmalısını göre bilirsiniz .
Bu arada cindeki parça üreticileriyle konuştum bizim motorlar orda baya meşurlar
araştırmalarım devam ediyor :P
1: http://www.superbyke.com.cn/specPlay.asp?keyword=OUTBACK ( sarı kayaların alım yaptıgı firma bu sanıyorum ) ;)
2: http://www.fribestgroup.com/product/ProInfo.asp?SID=1572
3: http://www.everfribest.com/En_ArticleShow.asp?ArticleID=302
çok güzel:cat: bayağı iyi araştıma. Emeğine ve ellerine sağlık...
Arkadaşlar gerçekten artık önümüzdeki yıllarda artık ulaşım araçları motosikletler olacak.
Çünkü şehir yaşamında dar caddeler ve sokaklar...... nüfus yoğunluğu...... enerji kaynaklarının tasarruflu kullanılması...... şehir içinde manevra kabiliyeti yüksek ve park sorunu olmayan araçlara ihtiyaç duyulması.... ve çevrenin korunması... bütün bunlar insanları motorsikletlere yöneltiyor....
Tabi bu arada yatırımcılar da boş durmuyor.Onlarda ihtiyaçları tesbit edip üretim yapıyorlar. Üretimde ekonomik ve estetik te yer alınca durum ortaya çıkıyor veya şekilde görülüyor.:rendeer:
fes71 + 1
yanar sağol dostum kullandığım makinanın nerden geldiğini öğrenmeye calışıyorum hepsi o bulduklarımıda sizlerle paylaşmaya çalışıyorum
Bizim motorlar E lerden bahsediyorum ikinci kuşak makinalarmış ilk modeller hava soğutmalıymış EM250E modelin adı resmi yüklemeye çalışırım
bu model vibrasyon ve ısınma sorunları yaşamışlar ve bizim kullandığımız su soğutmalı motorlara gecmişler
Mr.Wish
18 Mart 2006, 20:15
arkadaşlar, bir arkadaş motorun depo üzerinde yer alan amblem vs. için aynısının montunun arkasına yaptırmak istediğini yazmıştı. bunun için dijital fotoğraf istemişti.
ben de şöyle bir şey istesem nasıl olur. Regal Raptor için sade bir amblem yapmaya kalksak nasıl olur. motorun üzerinde regal - kuş resmi - raptor ve dadyw var. daha sade bir tasarım olabilir mi
bu işlerden anlayan arkadaşlar vardır elbet. yapılan tasarımları burda paylaşabilir.. en beğendiğimizi kullanabiliriz.
Selam Topuz, Sanırım bu konuda benden başka yazan olmadı ve aynı zamanda ilgisinide çekmedi kimsenin. Bugün nihayet sürüş sınavınada girdim.. Yakın bir zamanda araştırmalarımı sonuçlandırabilirsem (japon bir model olmazsa) RR alacağım ve ozamanda gerek motorun üzerinden gerekse bulabileceğim yerlerden resim veya grafik alarak kendime bişiler yapmayı düşünüyorum.. Bunlar giyim (tişört,mont vs) de olabilir ; uygun gümüş aksesuar yapılabilirse ssbar a yada depo üzerinede.. bakacağım şimdilik hayal ediyorum...:bounce: :cat: :)
buraketli
19 Mart 2006, 16:12
Arkadaşlar adanada bulunan bir arkadaş servisle ilgili sorun yaşadığını bunu sarıkayalara bildirdiğini ve hiç bir şekilde cevap alamadığını belirtmişti.Sizce bu olay biraz provakasyon kokmuyor mu? Ben nerdeyse her gün sarıkayalarda ki yetkili bir kişiyle görüşüyorum.Müşteri memnuniyetini en ön sırada tutuyorlar.Ben öyle sorular sordum ki (laf aramızda bazen öyle sorular sorarım ki artık cevaplamak istemez çoğu kişi) ancak bu yetkili kişi hiç bir sorumu cevapsız bırakmadı.Hiç sıkılmadan zaman ayırıp cevapladı.Kaldı ki benim motorum yok daha.Bu arkadaş sarıkayaları arayıp sorununu dile getirseydi kesinlikle cevap alırdı ve sorunu çözülürdü diye düşünüyorum.Böyle bir sorun başka bir RR kullanıcısının başına gelmedi sanırım.Şimdi sorasım size provakasyon kokusu gelmiyor mu?
Bilge®Gölge
19 Mart 2006, 19:38
Gölgenin seyir defteri: km1050;
Selam arkadaşlar,
bir süredir Makedonya+Arnavutluk' ta gezideydim. Tam da motorla gezmelik yerler....
En son, benim DD250E-9B ile yaşamakta lduğum şarj sorunumu bu forumda aktarıyordum. Geçmiş sayfalardakileri kısaca özetleyeyim. Akü şarj olmuyor ve yaklaşık 1-2 gün içinde, 3-4 çalıştırma ve 2-3 saatlik sürüşten sonra, motor çalışmıyordu. Bununla ilgili defalarca servise gittim; yapılan işlemler:
* CDI devresi, kontak kapalıyken de akım çektiği için, kontak devresine bağlandı
* Regülatör arızalı bulunup değiştirildi
* Akü Çin malı olanlar kalitesiz bulunup, Mutlu akü ile değiştirildi....
Ben de sabırla, gerçek soruna odaklanılana dek, sürekli servise gidip geliyorum. Aslında bu forumda bir arkadaşın bir yorumu olmuştu. 2006 model 0km bir motor için bu kadar uğraşıyor olmamam gerekirdi (!)
Her neyse, şu anda dün takılan Mutlu akü ile de 2 saat sürüş yaptıktan sonra, akü yine bitti. Bu tıpkı havuz problemi gibi. Dinamonun ürettiği şarj miktarı, motorun elektrik sisteminin çektiği akımı karşılayamıyor. Aradaki fark ise aküden karşılanıyor. Bu surette akü bir iki saat içinde bitiyor. Farları kapatıp sürdüğümde, aradaki fark (+) ya geçmeye başlıyor ve akü yavaş yavaş şarj oluyor. Dolayısıyla, akünün bitmemesi ve şarj olması için farım kapalı gezmeliyim. Ama bu çok saçma. Farlarım kapalı seyahat etmek zorunda kalmamalıyım.
Bu hafta vakit bulursam yine servise götüreceğim. Ama temel sıkıntı, servistekiler, motor düşük ve yüksek devirlerdeyken şarj dinamosundan hangi gerilim ve akım değerleri ölçülmesi gerekir; bu değerler regülatör (Konjektör) çıkışında kaça iner; yük çekildiğinde kaça düşer; akünün boşalmaması için motor üzerindeki elektriki sistemlerin ne kadar akım çekmesi gerekir gibi temel sayısal değerleri bilmiyor. Bu yüzden esas problemi izole edemeyip, sorunun etrafında dönüp duruyoruz.
Konu hakkındaki gelişmeleri yine forumda aktaracağım....
ozi2002
19 Mart 2006, 19:51
Bilge®Gölge motorun konjöktörünü kontrol et rolantide 2 amper çıkaracak devir yükselince 3-4-5 amperlerde olması yeterli.ve hayırlı olsun
Khutuck
19 Mart 2006, 20:03
@Bilge®Gölge
Ya dinamo yetersiz akım üretiyor olabilir ya da elektrik sisteminin bir yerinde kaçak vardır. İstersen bunları da bir kontrol ettir. Yeni akünün dolmaması olasılıkla dinamodan kaynaklanıyordur.
yanar17
19 Mart 2006, 21:27
Gölgenin seyir defteri: km1050;
. Akü şarj olmuyor ve yaklaşık 1-2 gün içinde, 3-4 çalıştırma ve 2-3 saatlik sürüşten sonra, motor çalışmıyordu. Bununla ilgili defalarca servise gittim; yapılan işlemler:
* CDI devresi, kontak kapalıyken de akım çektiği için, kontak devresine bağlandı
* Regülatör arızalı bulunup değiştirildi
* Akü Çin malı olanlar kalitesiz bulunup, Mutlu akü ile değiştirildi....
........
Her neyse, şu anda dün takılan Mutlu akü ile de 2 saat sürüş yaptıktan sonra, akü yine bitti. Bu tıpkı havuz problemi gibi. Dinamonun ürettiği şarj miktarı, motorun elektrik sisteminin çektiği akımı karşılayamıyor. Aradaki fark ise aküden karşılanıyor. Bu surette akü bir iki saat içinde bitiyor. Farları kapatıp sürdüğümde, aradaki fark (+) ya geçmeye başlıyor ve akü yavaş yavaş şarj oluyor. Dolayısıyla, akünün bitmemesi ve şarj olması için farım kapalı gezmeliyim. Ama bu çok saçma. Farlarım kapalı seyahat etmek zorunda kalmamalıyım.
Bu hafta vakit bulursam yine servise götüreceğim. Ama temel sıkıntı, servistekiler, motor düşük ve yüksek devirlerdeyken şarj dinamosundan hangi gerilim ve akım değerleri ölçülmesi gerekir; bu değerler regülatör (Konjektör) çıkışında kaça iner; yük çekildiğinde kaça düşer; akünün boşalmaması için motor üzerindeki elektriki sistemlerin ne kadar akım çekmesi gerekir gibi temel sayısal değerleri bilmiyor. Bu yüzden esas problemi izole edemeyip, sorunun etrafında dönüp duruyoruz.....
Değerli kardeşim aynı numara bende de oldu. Motor tesliminde servis 2-3 saatlik şarj ile bana teslim edildi. Kış şartlarında 1 hafata çalışmadan yattı. Çalıştırmada tık yoktu. Tekrar oto elektrikçisinde yarım saatlik bir şajla çalıştırdım.:farao: ama iki gün sonra yine yok.... :farao:
en sonunda çin malı aküyü 8 saat aralıksız kendim okulun makinasına bağladım .... tam manasıyla şajdan sonra. taktım o gün dür bu gündür sorunsuz..... :cat:
1-) sende bir bunu dene çünkü yeni akü kısa şarjdan sonra bağlıyorlar. Tam bir şarj yaptır.....
2-)Khutuck dediği gibi de bir arıza olabilir .....
3-) Sen de söyledin servis değerleri bilmiyor..... Tanıdık İyi bir oto eketrikçiye git. Motor çalışırken Onlarda Alternatör ün şarj gücünü ölçen maşa şeklinde elektronik aletleri var. Onunla bir test yapsınlar. durumu yeniden değerlendirelim..... sorun nerede olduğu anlaşılır...İstersen deerleri servise ver onlar çözsün.....
İnşallah sorunun çözülür. Moralini bozma. Bunlar zevkli dret:rendeer:
BLACK_WHİTE
19 Mart 2006, 21:27
Bilge®Gölge merhaba
aynı motosikleti ve aynı sorunları yaşıyoruz. Yazdıkların herhalde tek bizim modelde var.
Bu akşam motosikletimle dolaşaçağım. (tabi farlar açık olacak) sonrası ya iyi olacak yada yarın servise gidip sorunu çözmeye çalışacaklar.
Büyük bir olasılıkla %99 sorun çözüldü.
yanar17
bu akşam sorun ya çözülecek yada çözmeye devam edeceğim.
GreatWhiteShark
20 Mart 2006, 11:17
Pazar sabahı güneşli bir hava ile uyanınca (saat 8:00 de!) hemen dışarı fırladım. Motorumun yanına koştum. 3. veya 4. basışta çalıştı... 1 dakika sonra durdu... Bu sefer 5. veya 6. basışta çalıştı... Jikleyi devrin daha kulağa hoş geldiği bir devir konumuna ayarladım ve 4-5 dakika motoru ısıttım... Nede olsa 2-3 haftadan beri çalıştırmamıştım... Sorun araya uzun zaman girmesinden olacak!)
Beşiktaş'tan sahilden Yeşilköy'e kadar uzandım... Trafik yok... Hava güneşli ve baharı andırıyor...
Motorumu ne kadar özlemişim anlatamam...:cherry:
Yeşilköy gezisi fotosu......
http://img129.imageshack.us/img129/6856/yesilkoy39ez.jpg
http://img96.imageshack.us/img96/9472/yesilkoy55ad.jpg
Rüzgarınız bol olsun... Fuarda görüşmek üzere...:queen:
sukida
20 Mart 2006, 14:44
sor bakalım hangi arkadaş mailimi yanıtlamış. k,m cevap vermiş?????????
ne provakasyonu kardeşim. aradım fan müşiri yollandı bana. sonra ne kimse aradı ne de kimse sordu. biraz objektif bakalım. motordan memnunum ama servis ciddiyeti yok.
ayrıca madem provakasyon neden bir firma yetkilisi bu densiz ne yazıyor diye ulaşmadı bana ya da foruma yazılmadı.
yorumlarımıza dikkat edelim. bi insanı bilipbilmeden provakatör ilan edemezsin. sen gecenin bi vakti E-5 karayolunda ışıksız çaresiz kalsaydın servisin acemiliği yüz<ünden ne yazardın acaba. motor arıza yapar normaaldir ama 0 km motor aynı arızadan 4 defa söküldükten sonra yine yolda kalıosa rodajı bitmeden sen ne düşünürdün bu servis hakkında.!!![/QUOTE]
Bak ğüzel kardeşim şimdi sarıkayalarla görüştüm ve senin attıgın iki mailide telefonla seni arayıp sorununu çözmeye çalıştıklarını bidaha aynı şey olursa bizi arayın dediklerini hatta ve hatta oradaki servis arkadaşların sana cep telefonu numaralarını verip bi sorun olursa bize ulaş yardımcı oluruz dediklerini ögrendim, bu yazdıklarımın üzerine artık bi yorum yapmıyorum yorum okuyanların :cat: Son olarak kimse sana densiz diye hitap etmez bu yüzdende cvp yazmaz çünkü onlar kendini ve bu işi çok ii biliyor
onrbab
20 Mart 2006, 17:56
ya herkes konuşmuş olmak için bişeyler yazmasın bence
nightwatcher arkadaşımızın bi sorunu var neymiş bakalım bi üstüne düşelim gerekirse destek verelim dicenize habire gereksiz yazılarla doluyor başlık
biraz anlayış:farao:
demonicdreams
20 Mart 2006, 18:24
Motosikletimden de, aykon motor (istanbul) dan da memnunum. sarıkayalarla henüz işim olmadı ama yazılanlara göre tatmin edici değil gibi geldi (kötü demiyorum)
onrbab'ın dediği gibi yardımcı olmak gerekir ama nasıl. ortada tüm uğraşlara rağmen çözülmemiş bir sorun var ve çok ciddi bir sorun. yok elektrikçiye git aletle ölçtür, fan müşirini fabrikadan istet. bunlar çözüm olabilir belki ama olması gereken çözüm bu değil. rakipleri arasında ciddi şekilde göze batan bir motor bu bizim raptorlar. heriflere parayla satın alamayacakları bir reklam yaptık burada ve yapmaya devam ediyoruz. evet ben motorumdan kesinlikle memnunum ve bunu sokakta bana her sorana vurgulu olarak söylüyorum. bunun bir karşılığı olmalı ama. karşılık derken "ben seni seveyim sen de beni sev" olayı değil tabii. güzel bir mal getirmişsin ve satıyosun. alan razı veren razı. arada biri çıkıpta ben razı değilim dediğinde bunun üstünde biraz fazla durmalı. 1-2-3-4 kere arızayla ilgili sökülen sıfır bir motoru geri çağırtmak için ne bekliyorlar ki? adamın sorununu çöz, büyüklüğünü göster, bu arada forumda asğa bakınan adamlara da neden senin motorunu almaları gerektiğini ispatla.. 12 sene önce kinetix ayağımdaki ayakkabıyı zorla alıp yenisini vermişti bana. 12 senede tüketici hakları ve rekabet konusundaki gelişmeleri ve türkiyede büyüyen motosiklet sektörünü düşünürsek +dikkat şart gibi geliyor bana.
dediğim motordan da, servisten de memnunum. ama onların da bunun gibi durumlarda insiyatiflerini olumlu yönde kullanmaları gerekir diye düşünüyorum. ve son olarak bana Regal-Raptor gibi bir keyfi yaşama şansı sundukları için tekrar teşekkür ediyorum.
(bi de sabahları ısınması 5 dakka sürmese :) )
Bilge®Gölge
20 Mart 2006, 21:30
Yanar17, Black_White dostum,
Perşembe günü kapsamlı şekilde kontrolden geçireceğim. Forumdakileri yanlış yönlendirmemek için tam emin olana kadar fazla varsayımlarda bulunmayacağım. Büyük ihtimalle haftaya konu hakkında bol bilgi veririm.
Demonicdreams söylediklerinde çok haklısın
http://http://img299.imageshack.us/img299/329/dsci00100ho.jpg
http://http://img487.imageshack.us/img487/2507/dsci00102om.jpg
http://img487.imageshack.us/img487/2507/dsci00102om.jpg
simurg
21 Mart 2006, 12:02
Bu forumdan önemli derecede etkilenerek aldığım Dadyw 250'min işçilik kalitesizliğini her geçen gün üzülerek görüyorum. Hyosung Karion var bi de bende(125cc) Aralarında kaporta kalitesi olarak dağlar var diyebilirim.
Bu arada ilk uzun yolumda gelen taşlardan çizilen depom için boya numarası istediğim servislerin fabrikayı işaret ettiğini, fabrikanın da "biz de bilmiyoruz oje sürün" dediğini de belirteyim.
GreatWhiteShark
21 Mart 2006, 13:13
watercolours
GWS, şu ikinci foto var ya, süper ya. sarıkayalar sitelerine abuk subuk açılardan çekilmiş foto değil de seninkini koysalar motor yetiştiremezler valla.
Haklısın ama bence Sarıkayaların suçu değil... Çalıştıkları reklam firması yetenekli değil... Motoru yan ayak üzerinde yatık göstermemek için photoshop ile düzeltmeye kalkmışlar ve ortaya Noterdam'ın Kamburu gibi alakası olmayan bir foto çıkmış... Bu fuarda firma yetkilileri ile bizzat bu konuyu konuşacağım... Broşürüne bakınca bu motor da alınır mı demiştim... Kendisini görene kadar da alınabilecek motor gözüyle bakmamıştım doğrusu...
2.foto benim de favorim... Dikkatli bakacak olursan uçak daha yeni havalanmıştı... Ön sinyalin üzerinde de uzakta bir martı göreceksin... Ama en güzeli nikelajların parlaklığı derim...:bounce:
GSW; Sarıkayalar suçludur. çalıştıkları reklam firmasını değiştirirler olur biter.
aylar öncesinde bile bu tür hususlar dile getirilmişti. internet sitesinin iyi olmadığı, moturun teknik özelliklerinde sık sık değişiklikler yapıldığı, türkiye de yeterli servis ağı oluşturamadıkları (gerçi bazı merkezi yerlerde hala servisleri yok ya), bazı sorunlar konusunda ani refleks veremedikleri vs. vs. özellikle bu konuları ben de çok dile getirdim. ancak, diğer arkadaşlardan bazıları bile, "yav ne gerek var bunlara.. binin gezmenize bakın" manasında cevap verdiler o zamanlar itibariyle. böyle hususlara gerek yok ise, niye gündeme geliyor. demek ki gerek var.
örneğin, internet sitelerinin şu anki ve geçmiş zamanda da ciddi bir problemi, fotoğraf problemidir. bir foto galeri açarsın, koyarsın oraya bir ürüne ait bir sürü resim. millet doya doya bakar. ama anlayan kim. sahi.. bunu anlamak çok mu zor? merak ediyorum.
servis konusuna gelelim, sarıkayalar internet sitesinde.. mesela bursa için yetkili servisi yok. halbuki bursa da epey sattılar. bursa da motoru bozulan.. demek ki en yakın servis olan yalova ya yada balıkesir e gidecek. puhaa haa.. buna gülünür işte. aslında, bursa için bu işlere bakan birileri varmış. duyduğum. peki, kardeşim.. niye internet sitende bunun adresi, telefonu vs. yok. niye yok. bunun nasıl bir mantıklı açıklaması olabilir.
sonuç 1 : ciddiyet.
sonuç 2 : aynı manada aylar önce de yazıyordum.
sonuç 3 : galiba aynı yerdeyiz...
sonuç 4 : bu bir sonuç değildir.
sonuç 5 : sonuç 4 bir sonuç değildir.
Biz Raptorcuların en sevdiğim yanı kendi dünyamızda dolaşıp başka forumlara sarkmamamızdır.Bu hareketimiz cümle aleme ders olsun,RR lar hepimize hayırlı olsun...Yasasın RR serisi ,motorcu adama hikaye gerisi:queen: http://img368.imageshack.us/img368/2316/dsci00066er.jpg
yanar17
22 Mart 2006, 00:27
hocam ne yaptınız sız kac kısıde var bu motor bole toplu ındırımden falanmı yararlandınız yada motorun bızım bılmedıgımız bı ozellıgı falanmı var sıkışınca karete falanmı yapıyo ?
Ben görünce hayran kaldım ve aldım. Arkadaşımın kanunisi de var onuda kullandım.
Regal Raptor da yani Benim aracımda gördüğüm
1- ilahi bir güzelliği var... değişik bir görünüş... estetik...
2- kullanışı rahat ve güzel (bunu kanunisi olan arkadaş bizzat denedi ve kendi söyledi)
3- Ekonomik yakıt ve fiyat bakımından...
4- Şu ana kadar bir sorun çıkarmadı... Çin malı diye çok yıpratılıyor ama ben son derece memnunum.
Herkesin motoru kendine güzeldir. Alaycı olmamak lazım. Bütün motorlara ve motorcu arladaşlara saygımız vardır.
Bütün motorcular kardeştir. BUKADAR.:bounce: YETERLİMİ?
Herkese selam, sonunda benimde bir regalim oldu, aslında geçen hafta Cuma aldım ama işlerimin yoğunluğundan foruma giremedim. Benim bu motoru almamdaki en büyük neden bu forumda yazılanlardır, ayrıca gidip motoru aykonda gördüm ve ilk görüşte aşk derler ya işte öyle bir durum oldu. Hepinize teşekkürler
nightwatcher
22 Mart 2006, 16:40
sevgili makinam ve "ben" :)
http://img69.imageshack.us/img69/1853/a46ao.jpg (http://imageshack.us)
http://img146.imageshack.us/img146/9590/a12eu.jpg (http://imageshack.us)
http://img470.imageshack.us/img470/4762/egsz29lt.jpg (http://imageshack.us)
batista123
22 Mart 2006, 18:09
selam
dün aykona 3000 bakımına ugradım sağolsun Tuncay, Ali ve Murat herzamanki güleryüz ve ilgi ile karşıladılar lafladık . Bu arada Sarıkayalar yeni bir reklam filmi çeviriyor neredenmi duydum Muratlar reklam filmi için reklam firmasına 8 motor yollamışlar da akşama 4 'u hasarlı dönmüş Sinirden gülüyorlardı.
Herhalde güzel bişey olur.
watercolours
23 Mart 2006, 08:44
bu motor tiger'dan daha mı alçak ve kısa? merak ettim.
canavar_hk
23 Mart 2006, 10:48
bendede dadyw DD250E-9 var az cok kendime gore modifiye yaptım eger dadyw motosiklet ile ilgili modifiye yapan varsa e-mail adresim canavar_hk@hotmail.com
Gencadam
23 Mart 2006, 11:58
Geçen gün buradaki (ilçeyi vermiyorum, il Sakarya) Mondial bayii benim motoru denedi ve "seninki vallahi daha güzel" dedi. Mondial'in sorunlarını söyledi, bizim motorlardaki farkı söyledi. Dün de yolda Kanuni 250 ile yanayna geldik, adamı durdurdum, sohbet ettik biraz, o da "sizin motorun kasası ve özellikleri çok iyiymiş" dedi. Açıkçası Kanuni'nin de kasasını beğendim ama hava soğutmalı olması, vibrasyonu, otobanda savrulması adamın söyledikleri kötü yanlar (Kanuni için). Bizde yok dedim, 3000 km'yi devirdim bir sorun yaşamadım. Kanuninin farları güçlüydü ve 3 taneydi. Çok hoşuma gitti. Bizim farlar neden güçsüz ya? :( Kendi önümü zor görüyorum. İnşallah fuardan sis varı ve beyaz renkli büyük orta far alacağım. Aküyü de Ali Usta 12/9 Yuasa ile değiştirdi (ücretini ödedim). Aküye uygun farlar bakacağım artık. Forumda dilerim görüşürüz Regalcilerle.
demonicdreams
23 Mart 2006, 12:05
bu motor tiger'dan daha mı alçak ve kısa? merak ettim.
bi ara forumda ikisinini de ölçüleri verilmişti. sanırım RR ebatlarda azcık bi fazlası vardı yükseklik hariç. tigerin deposunun büyük olması heybetli gösteriyor diye orta noktada birleşilmişti. ya da bunlar benim kişisel fantezilerim, yanlış hatırlıyor olabilirim.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO