Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
ertem55
08 Mart 2006, 09:38
Ben de bu hafta sonu motoruma kavuştum. Şu anda 70 km deyim ve iyiki bu motoru almışım diyorum. Ve hala kararsız arkadaşlara tavsiye ediyorum.
Bu arada motoru çalıştırmak için boşa almama gerek kalmıyor debriyaja basınca çalıştırabiliyorum. Sizinkilerde de böylemi?
Bir de motorun suyunu nerden kontrol ettiğimizi sormayı unuttum servise yardımcı olurmusunuz.
petitfalcon motorun hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanmak nasip eylesin Allah... Ewet çalıştırırken motoru boşa almana gerek yok debriyaja bastığında motor çalışıyor hepsi öyle.. radyatörün suyunu radyatörün sol tarafında ki kapaktan ekleme yapacaksın ama tabbi motor soğukken sıcakken açmaya kalkarsan yanarsın allah korusun....
petitfalcon
08 Mart 2006, 09:38
kaldera
Alıntı:
petitfalcon´isimli üyeden Alıntı
Bu arada motoru çalıştırmak için boşa almama gerek kalmıyor debriyaja basınca çalıştırabiliyorum. Sizinkilerde de böylemi.
hönk..! sanırım şaka yapıyor.
Diyelim 1. viteste kalkış yaparken stop ettirdim debriyaja basıp marşa basıyorum çalışıyor. Sonra debriyajı gevşetiyorum kalkış yapıyor. Sizinkiler böyle değilmi gerçekten.
ertem55
08 Mart 2006, 09:58
Diyelim 1. viteste kalkış yaparken stop ettirdim debriyaja basıp marşa basıyorum çalışıyor. Sonra debriyajı gevşetiyorum kalkış yapıyor. Sizinkiler böyle değilmi gerçekten.
Evet aynen dediğin gibi boşa almana gerek kalmıyor hepsi bu şekilde makinelerin yalnızca debriyaja basman gerekiyor yoksa zaten motor çalışmıyor viteste olduğu için :)
petitfalcon
08 Mart 2006, 10:11
ertem55
Teşekkürler.
Geçenlerde bir Keeway sl 150 gördüm tüm kromları paslanmaya başlamıştı. Sanırım sahibi pek özenli bir arkadaş değil. Acaba bu krom parçaların ıslandığında paslanmaması için ö<zel bir bakım yapmamız gerekiyormu.
arkadaşlar;
onrbab, biobenzin diye bir yakıt türünden bahsetmiş. daha önce biobenzin duymadım. biodizel vardı. biobenzin de mi çıktı.
ayrıca daha önce motorlara, 95 oktan kurşunsuz benzin alınmalı diye yazılmıştı.
bilge@gölge'den de epeydir bir ses çıkmıyor. gören var mı? cdı'ın motor stop durumunda iken bile elektirik çektiğini ifade etmişti. ancak son olarak, motor stop ettirildikten sonra cdı ateşleme düğmesinin elektrik akımı çekemeyeceği, çünkü düğmenin zaten off konumunda olduğu yazılmıştı. biz de sormuştuk, acaba bilge motoru nasıl stop ettiriyor, cdı düğmesi off konumunda olmuyor mu? diye. bu sorunun cevabını bilge'den hala alamadık.
aslında bu konu ile ilgili forumun başlarında bir yerde zannedersem gws tarafından şu manada bir yazı da vardı:
motoru çalıştırırken de.. stop ederken de cdı düğmesini kullanın. anahtar ile (kontak) stop ettirmeyin.
bazı uygulamaların niye sini daha sonradan anlıyoruz galiba. çünkü buna benzer bir sorun da benzin musluğu ile ilgili vardı. çoğu kullanıcı motoru stop ettirdikten sonra benzin musluğunu kapalı pozisyona almıyordu. bu nedenle de depodan karbüratöre benzin sızıntısı olabiliyordu. sonra da marş esnasında motor çalışamayabiliyordu. biz de bunu motorun çalışmama sorunu olarak algılıyorduk ve bujilerin değişmesi gerektiği şeklinde yorumluyorduk. hatırlarsanız bu konu bir ara forumda çok yazıldı. hatta regaller için bu durumun bir kronik hastalık olduğu zannedildi. halbuki kullanıcı hatasından başka bir şey değilmiş. ama, bunu sonradan tecrübeli kullanıcıların uyarıları sonucu farkedebildik.
bozkurt
08 Mart 2006, 11:44
Ertem 55 ve diğer sevgili arkadaşlarım.Radyatör suyu için aynı arabalarda olduğu gibi sağ tarafta radyatör tahliye kabı var.İsterseniz oradanda ikmal yapabilirsiniz.TOPUZ kardeşimizin dediği gibi lütfen cikle açıkken gaz vermeyin.Çiğ gaz bujilerde kurum yapıyor.Sağlıcakla kalın.
KALDERA
08 Mart 2006, 14:13
yan ayaklıktayken çalışmama olayını da iptal ettircem. sabahları hafif rampada çalıştırıyorum, sol el jiklede (jikle çektiğim yerde kalmıyor), sağ el ön frende, zaman öldürmek için ağzımda sigara... çekilcek çile değil
arkadaşım ayaklığın tam üzerinde bir swıch var soket gibi çıkar onu kurtul.çalışırken motorun üzerinde beklemene gerek yok...:cat:
ertem55
08 Mart 2006, 15:01
Ertem 55 ve diğer sevgili arkadaşlarım.Radyatör suyu için aynı arabalarda olduğu gibi sağ tarafta radyatör tahliye kabı var.İsterseniz oradanda ikmal yapabilirsiniz.TOPUZ kardeşimizin dediği gibi lütfen cikle açıkken gaz vermeyin.Çiğ gaz bujilerde kurum yapıyor.Sağlıcakla kalın.
Arkadaş suyu nasıl tahliye edeceğini değilde nasıl su takviye edeceğini sormuştu bende radyatörün sol tarafındaki kapaktan ekleneceğini sölemiştim bozkurt ama sayende nerden tahliye edileceğinide öğrendik sağolasın :)
GreatWhiteShark
08 Mart 2006, 18:31
İşte size çamurlu R & R.....:mrgreen: :)
http://img352.imageshack.us/img352/7219/camur6lg.jpg
Motora 95 oktan kurşunsuz alın arkadaşlar...
Jiklede fazla uzun çalıştırırsanız stop edebilir...
Motorun ısınması ile jikleyi kapatmanız lazım...
Sıcak motoru tekrar çalıştırmak için jikle kullanmayın, boğarsınız...
Bu arada jikleyi el ile tutmanıza gerek yok, eğer durmuyorsa sorun var demektir... Servise baktırınız...
Evet motoru kırmızı düğme ile stop edin ama arkasından anahtarı da kapatın... Anahtarı uzun süreli açık durumda bırakmayın...
Radyatörün kapağını açmayın (sıcaksa hiç açmayın), sadece arkadaki plastik bidondaki antifriz seviyesi düşmüş ise oradan takviye yapın...
Radyatördeki suyun fazlası bu depoya gidiyor ve radyatör su ihtiyacı olunca bu depodan temin ediyor)
Radyatör bakımı zor iş, hava soğutmalı daha iyi diyenler için söylüyorum radyatöre bugüne kadar hiç su yada antifriz eklemedim. Bakım falan yapılmıyor sanıldığı gibi...
Sadece ilk bakımda Ali Usta yarım bardak kadar antifriz eklemişti o kadar... :cat:
Rüzgarınız bol olsun... Fuarda görüşmek dileğiyle...:queen:
ertem55
08 Mart 2006, 18:53
ya benim makine daha 155 km de bugü çalışmadı akşam üzeri servise götürdüm bujilerden dediler ikisinide değiştiler tek marşta bastı başına bu olay gelen var mı hiç bilmiyorum bu sorun garantiye giriyormu nuda merak ediyorum çünki 10 ytl para aldılar benden buji parası olarak bilen varsa cevaplarsa sevinirim:silent:
ya benim makine daha 155 km de bugü çalışmadı akşam üzeri servise götürdüm bujilerden dediler ikisinide değiştiler tek marşta bastı başına bu olay gelen var mı hiç bilmiyorum bu sorun garantiye giriyormu nuda merak ediyorum çünki 10 ytl para aldılar benden buji parası olarak bilen varsa cevaplarsa sevinirim:silent:
üstündeki bujiler cok adi dostum ben aldığım gün değiştirdim ve garantiden değiştirilsede eski bujilerin aynısını takacaklar onun icin yeni buji taktırmak mantıklı akülerimizde bujiler gibi motordaki en adi parcalar onuda değiştirmekte fayda var bence
GreatWhiteShark
08 Mart 2006, 22:23
bozkurt
kornanın nikelajlısı satılıyor
Haklısın o kornayı idareten takmıştım... Renault kornası ve desibeli yüksek...
R & R ' nin kornası biraz ince geliyor 4 tekerlere...:mrgreen: Bunu takınca biraz kalınlaştı ve ses daha gür çıkıyor şuan. Trafikteki arabalar bir motor değilde bir araba geliyor gibi uyarılıyorlar artık... Ama en yakın zamanda nikelajlısı ile değiştireceğim...
Yeri de uygun değil zaten... Çukurlara girip çıkınca direksiyon kilit bölümüne çarpıyor... Uygun bir yer bulmalıyım...
Bu arada JAPAN bujilerinin çifti 10 lira... Ama alır almaz değiştirmeye gerek yoktu yaa... Ben 1000 km. kadar kullanmıştım yanılmıyorsam... Boğmadıktan sonra sorun olmamıştı...:mrgreen:
ertem55
09 Mart 2006, 09:48
üstündeki bujiler cok adi dostum ben aldığım gün değiştirdim ve garantiden değiştirilsede eski bujilerin aynısını takacaklar onun icin yeni buji taktırmak mantıklı akülerimizde bujiler gibi motordaki en adi parcalar onuda değiştirmekte fayda var bence
valla değiştiler vede aynısının tıpkısını taktılar yerine ve 10 ytl ..bana tavsiye edebileceğiniz buji nedir (seri no vs..)
Haklısın o kornayı idareten takmıştım... Renault kornası ve desibeli yüksek...
R & R ' nin kornası biraz ince geliyor 4 tekerlere...:mrgreen: Bunu takınca biraz kalınlaştı ve ses daha gür çıkıyor şuan. Trafikteki arabalar bir motor değilde bir araba geliyor gibi uyarılıyorlar artık... Ama en yakın zamanda nikelajlısı ile değiştireceğim...
Yeri de uygun değil zaten... Çukurlara girip çıkınca direksiyon kilit bölümüne çarpıyor... Uygun bir yer bulmalıyım...
Bu arada JAPAN bujilerinin çifti 10 lira... Ama alır almaz değiştirmeye gerek yoktu yaa... Ben 1000 km. kadar kullanmıştım yanılmıyorsam... Boğmadıktan sonra sorun olmamıştı...:mrgreen:
ewt üzerindekiler japan bujisiydi ve yerine yine aynısını taktılar..ben 155 km kadar kullana bildim valla bende boğmadım hiç :)
Ertuğrul_Öz
09 Mart 2006, 10:06
valla değiştiler vede aynısının tıpkısını taktılar yerine ve 10 ytl ..bana tavsiye edebileceğiniz buji nedir (seri no vs..)
Kullanma kılavuzuna göre
Kışın A5RTC veya CR5HSA
Yüksek ısıda A7RTC veya CR7HSA
Normal şartlarda A6RTC veya CR6HSA
Bosch markayı tavsiye ederim ayrıca yedek iki taneyi de sürekli yanında bulundurman iyi olur:)
KALDERA
09 Mart 2006, 10:35
bujileri ile sorunu olan arkadaşlara..
aslında sorun bujilerde değil yakıtın sızıp bujileri ıslatmasında.bende de oldu bu sorun.ancak yakıt musluğun kapalı konuma getirip park ediyorum.sorun kalmadı.
watercolours
09 Mart 2006, 12:19
Water dostum benim de ilk motor kullanışım. Bu motoru kullanmak oldukça kolay. ama sen yinede bir eğitim falan birşey ayarlasan iyi olur.
Bujiler içinde NGK marka iyidir.
ben birtek ehliyet için eğitim almıştım. sürdüğüm motor 2 zamanlıymış, en ufak gaz vermede hoplayıp gidiyordu. trafik adam gibi işlese korkmadan getirecem eve ama yollarda bir sürü manyak var. oradan buradan sıkıştırır beni 40 yıllık motorcu sanıp. veya gece vakti yollar boşken getireceğiz eve :)
bozkurt
09 Mart 2006, 12:44
Bizim motorların bujisi NGK CR6HSA Honda Rebel de de CR6HSA kullanılıyor.Motorumu şubat ayında aldım üzerinde Japan NGK var.150 Km.yi geçtim.Şimdilik herşey normal.Buji değişimi garanti kapsamında değil,sadece işçilik alınmıyor.Sağlıcakla kalın.
tt06; akü sorununu nasıl çözdünüz. başka bir akü ile değiştirerek mi.. yoksa, başka teknik bir müdahale ile mi? nasıl çözdüğünüzü açıklamalısınız.
teknik bir müdahale ile ise, tüm detayları ile açıklamak zorunda değilsiniz. ancak, yine de kabaca ne olduğunu belirtebilirsiniz. aksi halde.. sırf reklam yapmak için bu foruma girdiğinizi düşüneceğiz.
motorun 125 liğinin satılıp satılmadığını soran arkadaş; bildiğimiz kadarı ile ithal edilmiyor. siz bunu ithalatçı firma ve adresi http://www.sarikayalar.com/tr/ adresi ile irtibata geçerek araştırabilirsiniz.
http://www.yellowrockmotorcycle.com/ satıştaki motorlar.
Akü problemi için,Sizin yapmış olduğunuz bence sadece bir reklam dan ibarettir ve bu işe yıllarını vermiş teknik servislere de yapılmış olan bir hakarettir bu yüzden buraya bir mesaj bırakıp ardından da sadece bizimn servisimizin bulmuş olduğu bir olaydır diyerek sıyrılamazsınız.
Bence bu işe gönül vermiş saygın ustalardan lütfen özür dileyin ve satış kaygınızında olmıyacağını düşünerek ve reklam amaçlı yapmadığınızı ispatlamak için bu problemi açıklığa kavuşturun(gerçi ben bu problemi yaşamadıysam da)
bozkurt
10 Mart 2006, 11:58
John Doe genç arkadaşım,benimde iki tane üniversitede okuyan çocuğum var.Durumunu az çok anlıyorum.Özür dilerim ama boğaçayı zor bulan motoru nasıl ödiyecek.(Bütün bunları seni düşündüğüm için yazıyorum.Başka kötü bir niyetim yok.)NEYSE.Anadolu Celetem kefilsiz sadece sigortalı veya sosyal güvenceli birisi yeterli (Anne,baba,abi gibi ) kredi kullandırıyor.Örnek.500 peşin 24x184 + 110 plaka masrafı ben aldım.Umarım seni kıracak birşey yazmamışımdır.Dilerim gönlündeki motora kavuşursun.Sağlıcakla kal.
onrbab
10 Mart 2006, 19:40
slm lar beyler
bugun regalime alarm taktırdım
ve eksozu kestirdim
sesi inanılmaz değişti bence regali olan arkadaşlar mutlaka eksozu kestirsin
yolda giderken cıkardığı sesten dolayı insanların dönüp bakması inanılmaz büyük keyif veriyor..hehe:mrgreen:
alarm da canavar gibi oldu maşallah..:mrgreen: :mrgreen:
resmini yarın koyarım siteye...
demonicdreams
11 Mart 2006, 11:43
Motoru bu gün servise bıraktım.
en hafif kasislerde, çukurlarda ve ani gaz vermelerde gelen tak tuk sesinin olağan gevşeyen zincirden olduğunu öğrenince zevkten bayılıyodum. 3 gibi işten çıkıp alıcam makineyi. Servis her zamanki gibi ilgili davrandı, can sıkıcı konuşmalarımı sabır ve ilgiyle dinledi, hatta yapacaklarının tümünü bir bir anlattı. bi de motoru aldıktan sonra uzun bi tur attım mı servisle ilgili tam bir kanı oluşacak kafamda. gerçi bu konuda çok güzel referansları var ama söz konusu kendi motorun olunca biraz daha şüpheci olabiliyor insan. Hayırlısı diyelim.
Allah hepimizi her türlü kazadan korusun
watercolours
11 Mart 2006, 11:45
birşey soracağım. son günlerde burada 2006 modellerin cdi ateşlemeli olduğu falan yazılmıştı. birincisi bu ne işe yarar. ikincisi bu 2006 modellerin satışına başlandı mı? yoksa fuardan sonra mı başlayacak? ben klasik seri istiyorum.
demonicdreams
11 Mart 2006, 13:21
birşey soracağım. son günlerde burada 2006 modellerin cdi ateşlemeli olduğu falan yazılmıştı. birincisi bu ne işe yarar. ikincisi bu 2006 modellerin satışına başlandı mı? yoksa fuardan sonra mı başlayacak? ben klasik seri istiyorum.
klasikten kastın ilk çıkan modelse, yani göstergenin depo üstünde değilde gidonda olduğu modelse bende de o var ve ruhsatta 2006 model diyor. cdi ateşlemeyi ben de bilmiyorum ama, az da olsa merak ettim.
Ertuğrul_Öz
11 Mart 2006, 13:52
Benim bildiğim kadarıyla hepsinde cdi ateşleme var (Akülerimizi bitiren de bu ünitedeki muhtemel bir sorun).
Cdi ateşleme elektronik ateşleme olsa gerek (motor devrini sayarak ateşleme zamanını tayin eden zımbırtı),ben motorda distribütör benzeri bişey bulamadım da:)
onrbab
11 Mart 2006, 15:47
http://rapidshare.de/files/15229722/PIC_0007.AVI.html
burdan benım eksozun videosunu indirebilirsiniz
daha once de dediiiiiim gibi 30 ytl tuttu.
Ertuğrul_Öz
11 Mart 2006, 20:02
Arkadaşlar birisi bu motorun iyi ve kötü yanları hakkında kısa bir özet yapabilir mi? 1200 küsür mesajı okumak biraz fazla zaman alıyor da.
Güzel yanları çok fazla şimdi beni uğraştırma:P
Kötü yanları(Bana göre)
1-ABS fren kandırmacası (üzerinden çok zaman geçti ama, bu kadar güzel bir motor için keşke bu aldatmacayı hiç yapmasalardı)
2-Hararet,devir gibi bir iki gösterge olsaydı daha güzel olurdu.
3-Kaynaklar(mesleki bir titizlik diyebilirsiniz) bana pek özenli gelmedi
4-Diğer Çinlilere nispeten az da olsa bazı kısımlardaki krom kaplı metal görünümlü plaastik parçalar
5-Ah bir de 350 cc olsaydı uzun yolda tadından yenmezdi.
6-Alarm hiç fena olmazdı
7-sis farları için biraz daha güçlü elektrik sistemi (bu konuda emin değilim ama öyle gibi geldi)
Ben elimi vicdanıma koyarak (siz görmüyorsunuz ama elim şu an vicdanımda, tek elle yazıyorum) sıralama yapmam gerekirse.Bu motoru Kore malı cruiserlerin altına diğer çinlilerin üzerine bir yere koyuyorum.
Altın soru: geçmişe dönebilsen bu motoru tekrar alırmıydın?
Cevap . Kessinlikle:cat:
Khutuck
11 Mart 2006, 20:17
Akira çok teşekkürler. Bir sorum daha olacak, işçilik kalitesi ne alemde? Bugün gittim gördüm, Harley'lerden daha kalitesiz olduğu dışında (5 yaşındaki çocuk seviyesinin ötesinde) yorum yapamadım :)
Ertuğrul_Öz
11 Mart 2006, 20:28
Motoru hergün söküp toplamaya kalkmazsan uzun süre dayanacak gibi görünüyor. Kromlar muadillerine göre daha kalın atılmış. Jantlar kaliteli ve kendine has.Titreşim neredeyse yok gibi (bu belki benim motoruma denk gelmiştir.)
Geçen zincir korumazı zıngırdıyor diye vidasını sıktım, vida hamur gibi yapılmış hemen buzuldu (vidanın girdiği yuvada herhangibir deformasyon yoktu).
Khutuck
11 Mart 2006, 20:36
Kromajın bakımını nasıl yapıyorsun?
Ertuğrul_Öz
11 Mart 2006, 21:05
Islanmışsa kurulayıp kadife bezle parlatıyorum ama en kısa zamanda krom cilası edinmek lazım.
Hammer
14 Mart 2006, 10:53
Slm Arkadaslar,
Bir süredir ziyaretci olarak izlediğim bu güzel ve kaliteli foruma bugün kayıt oldum.
Benim de niyetim parayı toparlayabilirsem bir regal raptor alabilmek.Kullanıcı arkadasların yorumlarını sıkılmadan okudum ve hepsine teşekkür ederim tecrübe ve bilgilerini paylaştıkarı için.Birkaç sorum olacak,sizler için belki basit gelebilir ama inanın benim kafamı kurcalıyor.
1)Bir kez bile motor kullanmadım ama küçükken iyi bir bmx kullanıcısıydım.:)Raptor bana başlangıç için fazla mı gelir?
2)Yer sorunu.Aprtmanda yasıyorum.Küçük bir bodrumu var.Motor ya girer ya girmez.Motoru çalınmaması ve zarar görmemesi için ne yapmalı siz ne yaptınız?
3)Bir yere gittiğimde motoru rahatlıkla parkedip gidebilirmiyim.Hni alıp götürebilirlermi,meraklıların üzerine binip devirme olayı...
Şimdiden cevaplarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkürler,saygılar
delitay
14 Mart 2006, 11:10
Doğrusunu söylemek gerekirse benim de ilk deneyimim regal raptor, ama şunuda kesinlikle unutmamak gerekir ki bu; 1) beceriye, 2) arzulayışına kalıyor. (ben arabayı da ilk denememde sürmüştüm).
Diğer bahsettiğin sorunlar için ben bi kapalı garajla anlaştım ayda 30 ytl veriyorum ama kafam rahat.
motoru da alıp götüremezler, kontak anahtarı / direksiyon kilidi standart korumaları ek olarak bi sürü güvenlik ilave edebilirsin.
GreatWhiteShark
14 Mart 2006, 11:35
sonyakuza
(bu sitenin oluşumunu sağlayan bülent abimize minnettarım sagolasın abicim)rüzgarınız bol neşeniz bol yolunuz açık olsun
Dostum teşekkürler sadece topiği açtık ve yazdık işte o kadar... 117350 görüntüleme ile sitenin rekoru BİZDEEE... Millet beni hep bayii falan zannetti... Özelden ne mesajlar gönderdiler... Buraya yazsaydım gülmekten yerlere yatardınız...
Buradan o arkadaşlara tekrar seslenmek istiyorum... Bayii falan değilim... Buraya yazdıklarımdan hiçbir menfaat ve çıkar da sağlamıyorum... Buraya yazmakla sadece bu motorun ne kadar güzel bir motor olduğunu herkese duyurmak istiyorum o kadar...
Bu arada fuar da yaklaştı... Sabırsızlanıyorum... Taş ta yağsa fuara motorumla gideceğim...:queen:
fes71
Bu arada sitenin suskunlarını da merak ediyorum.Yaşıyorlar mı acaba?
Yaşıyorlar yaşıyorlar... Kış uykusundan yavaş yavaş uyanıyoruz...:mrgreen:
Hammer
14 Mart 2006, 12:13
Arkadaşlar,sarikayaların sitesine baktım.
DADYW:3790 YTL
DADYW Class:4290 YTL
Farkları azami hız,Class da yedek depo olmaması,ebatlar ağırlık ve taşıma kapasitesinde değişiklikler şeklinde.
Sizce hangisini almalı.Kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Teşekkürler
onrbab
14 Mart 2006, 20:39
slmlar RR severler
ben daha önce siteye eksozumun videosunu koymustum resimlerini koymayı becerememiştim şimdi ekliyorum...:P
http://img132.imageshack.us/img132/8418/eksoz1cs.jpg (http://imageshack.us)
http://img159.imageshack.us/img159/4403/eksoz5oy.jpg (http://imageshack.us)
daha öncede bahsettiğim gibi 30 ytl ye kestirdim eksozu:rendeer:
gayet güzel oldu
yanar17
14 Mart 2006, 23:48
Arkadaşlar merhaba
Kıdemli Bir RR ci arkadaş Regalci listesi tutuyordu?
Liste ne durumda acaba.Kaç kişi oldu. Listeyi görebilirmiyiz. Başka forumlarda okuyorum en güzel popüler form Regal Raptor Formu....
Şimdiye kadar üçe ayrıldı form benim bildiğim:bounce:
1- bu forum sayfasında yazılanlar
2- http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=9653 izmir gezisi
3- http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=9064&page=3 sahipler hakkında başka varmı?
bu sayfayı açan kıdemliler. Sesiniz artık duyulmuyor. Oysa zevkle yazılarınızı takip ediyoruz. :)
GreatWhiteShark
sukida
kaldera
batista123
raptorss
shemoto.......ve diğerleri.Haytta olduğunuzu hissettirin.
güzel bir organizasyon yapabiliriz. Form konu başlıklarını dağıtmayalım. gerekirse yeni başlık açalım. Kıdemliler ne dersiniz... Saygılar:rendeer:
GILDOR
15 Mart 2006, 15:50
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun Zamandir Yazilanlari Takip Ediyorum.bende Regal Almaya Karar Verdim Ve Aykonda Dadyw Dd250e-9b Modelini Gördüm Fakat Murat Bey Elinde Siyah Renginin Olmadiğini Yeni Partinin 1 Ay Sonra 15 Inde Geleceğini Söyledi.bunun üzerine Diğer Bayilerle Telefonda Görüştüm Bir Iki Bayi çok Iyi Bir Fiyat Verdi Ama Siyah Renk Onlardada Yoktu.ankaraylada Görüştüm Pazarlik Sirasinda Birol Bey Bi Fiyat Indirimi Yapamayacağini, Yapanlarinda Aslinda Indirim Yapmalarinin Yanliş Olduğunu Ve Sarikayalar Tarafindan Böyle Bir Olaya Müsaade Edilmediğini Anlatmaya çalişti.telefonu Kapattiktan Bi Süre Sonra Sarikayalardan Bi Yetkili Beni Arayarak Bütün Bayilerin Internette Belirtilen Fiyat üzerinden Motoru Satmalari Gerektiğini Söyleyip Bayinin Adini Sordu(tabiki Vermedim) Ve Ekledi Bu ürünü Türkiye Piyasasinda Tekel Mali Gibi Satmak Istediklerini Söyledi.bende Serbest Piyasa Ekonomisinden,tekelciliğin Oluşumunun Devlet Tarafindan Kanunlarlarla önlenmeye çalişildiğindan Ve Pazarlama Stratejilerinin Yanlişliğini Anlatmaya çaliştim Ama Pekte Başarili Olduğum Söylenemez çünkü Karşimdaki Vatandaş Sadece Bayinin Ismini öğrenmeye Ve Kendi Mallarinin Tekel ürünü Gibi Değerlendirilmesi Gerektiğine Okadar Kaptirmişki Kendini Beni Pek Dinlemedi Bile.
şimdi Sizlere Soruyorum Sarikayalarin Tekelci Bir Pazarlama Stratejisi Ne Kadar Etik Yada Yasal Bir Davraniştir????????
Bu Telefondan Sonra Sarikayalarin Ithal Ettiği Bir Motoru Almak Ne Kadar Doğrudur Bilemiyorum… Bu Konuyla Ilgili Sizlerinde Fikirlerinizi Almak Istiyorum…
Khutuck
15 Mart 2006, 16:03
Bildiğim kadarıyla kendi mallarının dağıtımında belli bir fiyat koyabilirler ama bayiinin satış fiyatına karışamalar, çünkü bayii sadece kendi kar marjından indirim yapabilir. Mesela Coca Cola şişelerinde "Tavsiye edilen satış fiyatı" yazar, ama bayii o fiyatı geçmeden istediği fiyattan satabilir.
delitay
15 Mart 2006, 16:15
Ana distribütör bir fiyat belirlemek zorundadır tabiki ama bayi isterse istediği ürünü ücretsiz dahi dağıtabilir, tekelcilik zihniyetinin yanlışlığı ve tüketicinin malı almakdan vazgeçebileceği gerçeği yıllardır piyasada satış stratejilerini etkilemekde ve ona göre indirimler ve avantajlar bu yüzden sağlanmaktadır.
Bu arada Ankara'da bahsi geçen Birol bey aynı oyunu bana da yapmıştı, etik değerlerden uygulamaksızın bahseden ve çok dikkat edilmesi gereken bi esnafdır, bilgilerinize...
demonicdreams
15 Mart 2006, 16:27
sabit fiyat olayı gerçekten anlamsız. yani sen bayiye belli bi fiyata verirsin. o adam istediği fiyata satar. doğa üstü bir rekabet oluşması zaten sözkonusu değil burada. ama adamlar çikolata satmıyor ki protesto edelim :) motor bu. benim parama bu var sadece. verdiğimden fazlasını alıyorum şu an...
ya zaten sarıkayalarla şu ana kadar sağlıklı bir görüşme yapabilen de olmamış sanırım. allahtan servisi iyi. yoksa ne telefon ne eposta ne web sitesi.. hepsi yalan.
ben oldum 500 km. yaza da giriyoz yavaş yavaş.. yemişim distribütörü, yemişim serbest piyasa ekonomisini :)
(üni'deki hocalarım duysa döverler beni)
KALDERA
15 Mart 2006, 16:56
zaten sarıkayalarla şu ana kadar sağlıklı bir görüşme yapabilen de olmamış sanırım. allahtan servisi iyi. yoksa ne telefon ne eposta ne web sitesi.. hepsi yalan.
neden bu şekilde düşündüğünüzü çok anlamamadım.sarıkayaları ben çok iyi tanıyorum.denizlinin en eski ve köklü firmalarından biri.ayrıca sadece motorla da uğraşmıyorlar.bence forumlarda olmalarıda çok etik değil zaten.
Hammer
15 Mart 2006, 17:07
Hay Allah.
Bendeki şansa bak.Tam gidip motoru görüp beğenmişken ve bi arkadaşla birlikte iki tane sipariş vermeye hazırlanırken bu tekelci zihniyet bende bir sürü soru işareti yarattı.
Korktum doğrusu.Bu adamlar piyasada motorları gayet ciddi rakamlara ulaştıktan sonra servis sücretleri ve özellikle de yedek parça fiyatlarında "Nasıl olsa artık TEKEL olduk" diyip olmayacak rakamlar talep etmeye baslarlarsa ne olacak.
Robert Bosch acaba neden "İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim" demiş olabilir.
buraketli
15 Mart 2006, 17:50
::alkiis:: Arkadaşlar bayiler illakide fiyatı düşürmek istiyolarsa hediye versinler? Mesela kask,dizlik,alarm vs bu sayede ne tekel uygulaması kalır ne başka sorun ::alkiis:: bu arada sukida ağbey ::hakem1:: saygılar ...
delitay
15 Mart 2006, 17:56
eğer bayi yüksek kar amaçlı ise fabrikayı arıyor, (abi şu bayi şu fiyata veriyomuş falanmış filanmış gibi yakararak)bu olay oluyor, yok iş dönsün mantığında ise fabrikanın haberi olmasını gerektiren bi durum dahi (tekelleşme) olmadan iş çözülüyor.
GILDOR
15 Mart 2006, 18:16
buraketli
Arkadaşlar bayiler illakide fiyatı düşürmek istiyolarsa hediye versinler? Mesela kask,dizlik,alarm vs bu sayede ne tekel uygulaması kalır ne başka sorun
Arkadaşım fiyatı biz düşürmek istemiyormuyuz? sabit fiyat uygulaması bazı bayilerinde işine geliyo kardeşim motorun fiyatı budur işine gelirse diyorlar.:queen: :queen: :queen:
aynı malı en ucuza kim verirse onu seçme özgürlüğümüz bu uygulamayla kalkmış olmuyormu yani? eminim sizde böyle düşünüyosunuz:bounce: :bounce:
watercolours
15 Mart 2006, 18:48
şu birol bey hangi firmadan, bir söyleyin de oradan alışveriş yapmayalım. baksanıza başka bir bayi arkadaşını -ki istanbul bayisi, doğrudan rakibi bile değil- ispiyonlamakta bir sakınca görmeyecek etik değerlere sahip.
ayrıca bir dolu mail'e cevap vermeye tenezzül etmeyen, ancak fiyat indirimi ispiyonlandığı an kişiye telefondan ulaşabilecek kadar atik olan sarıkayalar'ı da tebrik etmek lazım.
demonicdreams
15 Mart 2006, 19:14
neden bu şekilde düşündüğünüzü çok anlamamadım.sarıkayaları ben çok iyi tanıyorum.denizlinin en eski ve köklü firmalarından biri.ayrıca sadece motorla da uğraşmıyorlar.bence forumlarda olmalarıda çok etik değil zaten.yok abi sarıkayalara çamur atmak için değildi o. eski forum mesajlarını hatırlarsak bu konular sorun oluyodu hep. dediğim gibi iletişim sorunu var sadece. yoksa biri bahsetmişti bi kere, motorun önü tamamen dağılmış, yedek parçayı hemen göndermişler. işlerini yapıyolar ama zaman iletişim zamanı. en azından işlevsel bi web siteleri olsa..
tabii ki en önemlisi servis ve yedek parça ve bu konuda şimdilik bir sorun yaşanmamış.. (yaşanmasın da zaten.. ne gerek var ki :) )
petitfalcon
15 Mart 2006, 22:23
A lütfen sarıkayalar'ın günahını almayın. Ben web siteleri aracılığı ile bir mail attım onlara ve 1 saat sonra cevap verdiler.
Cevap: Bize mail gönderdiğiniz için teşekkür ederiz :pr: Sonra 1 aydır başka bir cevap gelmedi.
Benden size bir kıyak paranız peşinse indirim alırsınız ama çok birşey beklemeyin en fazla 100-150 ytl. Ana bayiden falan almanızda gerekmiyor elinde farklı markalar satan ara satıcılar bile 140 ytl indirim yapabilir. Ancak bu yazdıklarım tamamen benim tespitlerim ve pazarlık yeteneğimden :P kaynaklanıyor.
http://img211.imageshack.us/img211/6195/dsci00058xi.jpg
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO