Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
chuckmak
22 Aralık 2013, 02:02
çin malıya ondandır :D
seyyid47
22 Aralık 2013, 23:59
çin malıya ondandır :D
benim motor da çin malı. altımda 13 500 km lik cg var daha problem yok elhamdülillah!!! belki inanmayacaksnız ama sadece 4000-5500 arası titreme yapıyor. Altın elbiseli adam çin mallarının vidalarının durduk yere gevşediklerini de söylüyor ama şimdiye değin ben kendi motorumla türkiye nin bir ucundan diğerine gittim tek problem yok. bir vidanın dahi gevşemekten düştüğüne şahid olmadım tabi kendi motorumda. motoruma bakarım gevşemiş vida görürsem ertelemeden sıkar gevşememesi için tedbirimi alırım kontra vidalama gibi .........
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------
tabi şunu da belirtmek isterim bir çok motosiklet kullandım motosiklet km maceram 13 bin felanla sınırlı değil. Peugeot la başlamıştık mondial kuba bumoto calibre tvs apache vs. gider bu.
yqavuzhyan
23 Aralık 2013, 23:05
Barço'ya bakmayın siz. Tamam kalitesizlik var ama onun megelli videosundaki kadar dalga geçilecek motorlar değil.
Mesela 80 km hız ile giderken panik frenle ön freni kapatınca aşırı çekme yapıyor, bi gün ybr yada cb bulursam onunla da deniyecem bakalım barço ne derece haklı.
Bunun dışında 1000 km lik tek günde sadece yemek ve sigara molası dahilinde 2 kere devasa yolculuğum oldu arkada valizle birlikte :D hiçbir yeri dökülmedi. Bu gibi adamlar yüzünden
sürekli durup bakardım egzost falan yerinde mi diye ama capon severlerin verdikleri parayı haklı çıkarma çabalarından olduğunu anladım. Daha iyidir eyvallah ama çinliler çukura girtince şase yamuluyor diyen hıyarı yamultmak lazım. yada yoldan egzost toplayanları
ruzgaarm
17 Ocak 2014, 18:21
Merhaba arkadaşlar rr 250 dd 9 e almayı düşünüyorum fakat kısıtlı imkanlardan dolayı ancak 2006 modellerine bakıyorum bu motor alinirmi :pr: yoksa gidip 2013 kanunimi alayim bilemedim
yürüyen adam
24 Şubat 2014, 17:52
Arkadaşlar merhaba yeni bir RR sahibi ve site üyesiyim. Motorumun fanlarından biri(sağ) arızalı(müşür değil) internetten aradım fakat nereden satın alacağımı bulamadım. İzmir^de ikamet ediyorum. Bilgisi olan cevaplarsa memnun olurum. Nereden ve ne kadara satın alabilirim? ayrıca İzmir'de ikamet eden RR kullanıcıları servis olarak Karşıyaka'da ki servisi mi yoksa başka servisleri mi tercih ediyorlar?
nenickila
22 Nisan 2014, 12:47
kardeş çin malı ama bu fiyata bu güzellikte alınabilecek en düzgün motormuş, yeni aldım çok beğendim.
yanlız bi sorunu var sabah ilk çalıştırmada 7-8 deneme sonra çalışıyor, marş sıyırma sesi geliyor ama motorda tık olmuyor, sonra cikle tam çekiliyse bikaç deneme sonra çalışıyor ama bu seferde motor iyice ısınana kadar ışıklarda veya virajlarda gazı kesersen motor stop ediyor bu konuda bir fikri olan kardeşim varmı? motorcunun biri bujileri yeniledi motor sübobununda yenilenmesi gerekiyor diyor, bir başka motorcuda sübop ayarı yeter diyor , motoru yine açtıracaz gibi :(
uzun oldu kusura bakmayın
fatih2128
05 Mayıs 2014, 00:24
arkdaslar 2006 Regal Reptor 250E-9 aldım.2 yıl scooter tecrubem var fakat ılk defa vıteslı bır motor kullanıcacam.baslangıc ıcın ıyımıdır.birde depoyu komple kaplamak istiyorum mat siyah renkle nasıl yapabılecegım vede ne kadara mal olucagı konusunda bılgısı olan arkadaslar yardımcı olurlarsa cok makbule gecer.sımdıden tesekkurler.
ustura_01
12 Mayıs 2014, 20:13
Cok uzun amandir arasirma icerisinddeyim. Fiyyata gore rr sanirim kisa bir zamana kadar yollarda. Olurum. Hadi hayirlisi...
350cc ile ilgili dusuncelerinizide ogrenmek isterim. Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim...
Bilgi paaylasdikca degerlenir ve cogalir...
Carbondioxid
28 Mayıs 2014, 20:59
Herkese selam, raptor kullananlar'dan bir şey rica edeceğim, "" Radyatör Fan'ı "" ebatlarınızı mümkünse ölçerek( kalınlık/ en / boy )resimlemenizi, ve en sıhhatli temin yolu internet sitesi vermenizi rica edeceğim.
Fan'ın çalışma deviri/üflemesi yüksektir umarım?
Motorumda sizin Fan'ı kullanmayı düşünüyorum, ancak bulunduğum şehirde malesef yok gibi birşey, uzun süredir aradım taradım göremedim.
ustura_01
31 Mayıs 2014, 00:36
2006 yilinda fuarda rr lerin 500cc leri oldugunu yazmissiniz bu konuyu merak etdim sanirim tr gelmedi yurt disinda varmi 500cc ler
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:31 ----------
2006 yilinda fuarda rr lerin 500cc leri oldugunu yazmissiniz bu konuyu merak etdim sanirim tr gelmedi yurt disinda varmi 500cc ler
umtbytmr
05 Haziran 2014, 06:15
arkadaşlar foruma katılım yavaşladı sanırım uğrayanlar varsa facebook ramzey qm 250 sayfamıza da bekleriz ((((linki kopyala adres çubuğuna yapıştır)))) https://www.facebook.com/groups/108970105819607/
recokaya06
21 Ağustos 2014, 02:23
S.a. beyler ben belirli bir zamandır forumu takip ediyorum önceden hiç motor tecrübem olmadı tarzımı bile net belirleyemedim chopper tarzı regal almak istiyorum ama böyle buluşmalarınız filan olmuyormu diğer modellere bakıyorum resim koyuyorlar buluşma ayarlıyorlar ws ws ortamda önemli merak ettim sadece :)
nenickila
02 Eylül 2014, 17:58
Arkadaşlar,
Sorular ve cevaplar sizede çok dağınık gelmiyormu? :sunny:
Bide daha önce söylenmiş ama herkes çok aceleci ben dahil :)
Farklı sorunları farklı başlıklara açsak, ne biliim markayı belirttikten sonra mesela YAKIT, ŞANZIMAN, FREN, EGSOZ, ELEKTRİK, GENEL vs.. gibi nasıl olur?
wind_surfer
09 Eylül 2014, 22:50
Şuan hyo gt250r kullanıcısıyım satıp rr350 cc almayı düşünüyorum ancak aklımda bazı sorular var her hafta sonu toplamda 750 km yol yapıyorum hyoyla bu yol çok yorucu olduığundan rr350 almayı düşünüyorum hemde cc büyütmüş olurum ama pek bilgi bulamadım forumlarda da eski koularda pek bilgi yok 2012 model üstü düşünüyorum acaba hafta sonu 750 km gibi yolda ne kadar yakıt yakarım ve çekişi nasıl acaba ben 100 kiloyum artçı olarakta 70-80 kilo taşır mı?Çekişi nasıl sollamalarda problem olur mu ve hiç durmadan 300 km yol yapabilir miyim?
Vereceğiniz bilgilerden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum ben de raptor riders ailesine katılmaktan mutluluk duyacağım...
solmyr
24 Ekim 2014, 23:14
arka jant takas etmek isteyen var mı? :P ege bölgesinden.
http://i.hizliresim.com/R64anY.jpg
Artes
21 Kasım 2014, 19:30
Regallerde şanzıma sorunu var diyorlar,üstünüde örtüyorlarmış.. gerçi şimdi arkadaşlar kendi malını kötülemez, sıfır almayı düşünüyorum. Yardımcı olacak birileri varmı?
Capitao_3
01 Şubat 2015, 16:02
arkadaşlar motorlarda parlama sorunu oluyor mu? dış ortamda bırakmaya uygunlar mı?
fatih2128
10 Mart 2015, 22:42
Arkadaslar lutfen yarım edın...60ı 70 ı gecınce hafıf bır ruzgarda bıle motor altımdan kayacak gıbı oluyor sebebı nedır...lastıklerın ıcındekı teller kopmustur dıyorlar ama mantıklı gelmedı.gram motor zevkım kalmadı aynı şeyi yaşayan bırı varsa cozumunu bılen varsa lutfen yardım etsın.Şimdiden cok saolun
ustura_01
06 Nisan 2015, 22:08
imkanın varsa lastikleri değiştir birde böyle bi dene eminim farkı görürsün
Carbondioxid
06 Nisan 2015, 22:11
Fan / Radyatör / Hararet müşürünüz hakkında detay rica edeceğim , forumdaşlar ölçüleri nedir ( vida yiv çapı ) , Fan'ı kaç derecede devreye almakta.
Bağladığınız soket mümkün ise resmi, şayet bulunmaması durmunda daha ucuza muadili müşür?
D e m i r
07 Nisan 2015, 12:40
Arkadaslar lutfen yarım edın...60ı 70 ı gecınce hafıf bır ruzgarda bıle motor altımdan kayacak gıbı oluyor sebebı nedır...lastıklerın ıcındekı teller kopmustur dıyorlar ama mantıklı gelmedı.gram motor zevkım kalmadı aynı şeyi yaşayan bırı varsa cozumunu bılen varsa lutfen yardım etsın.Şimdiden cok saolun
lastik hava basınçlarını bir kontrol eder misiniz ?
rebelrider67
08 Nisan 2015, 17:01
Burdaki herkes ölmüş mü :D
ilkadam
19 Nisan 2015, 02:03
Bugün küçükyalı da 34VLN09 plaka (yanlış hatırlıyor olabilirim) sınava giderken denk geldik çok güzel sesi vardı motorun hatta harley sandım sonra Arkadaş söyledi,
Buralardaysan cevabını beklerim.
Selamlar
D e m i r
20 Nisan 2015, 09:08
Bugün küçükyalı da 34VLN09 plaka (yanlış hatırlıyor olabilirim) sınava giderken denk geldik çok güzel sesi vardı motorun hatta harley sandım sonra Arkadaş söyledi,
Buralardaysan cevabını beklerim.
Selamlar
egzoz arayışındayım. Orijinal mi, nasıl egzoz oldğunu anlasak iyi olurdu
ajwer06
21 Nisan 2015, 22:55
buralar çok durgunlaşmış.. aranıza taze kan geldi arakadaşlar :) :)
http://i.hizliresim.com/vEoVmA.jpg (http://hizliresim.com/vEoVmA)
ajwer06
04 Mayıs 2015, 02:50
spyder lastik basınçları ne olmalı ?
Atahualpa
26 Haziran 2015, 16:37
Bizim emektar 250E-9 un enjeksiyonlusu çıkmış haberi olan var mı ? Ben bilmiyordum
http://www.xtrememoto.com.au/regal.html
pcmnyk
28 Haziran 2015, 19:49
bu motor nasıl dd250e-9 modelini almayı düşünüyorum 2006 model var bi tane motorda bi tane fan motoru yok bütün yedek parçaları rahatlıkla bulunurmu. nerde bulunur ve satıcının söylediğine göre motor hiç fan açmamış hep kısa mesafe kullanmış 15 km kadar o yüzden fan açmıyormuş doğrumu.
babaçi
29 Haziran 2015, 00:37
bu motor nasıl dd250e-9 modelini almayı düşünüyorum 2006 model var bi tane motorda bi tane fan motoru yok bütün yedek parçaları rahatlıkla bulunurmu. nerde bulunur ve satıcının söylediğine göre motor hiç fan açmamış hep kısa mesafe kullanmış 15 km kadar o yüzden fan açmıyormuş doğrumu.
kolay kolay fan açmıyor doğrudur da zırt pırt fan müşürü bozuluyor belkide bozuk olduğundan açmıyor.fan motoru orjinal servisinde 160 tl idi ama sitesinde 100 tl olan konjektörü ben 15 tl ye aldım.rialli motorda tüm parçaları var hemen hemen.
pcmnyk
29 Haziran 2015, 20:28
kolay kolay fan açmıyor doğrudur da zırt pırt fan müşürü bozuluyor belkide bozuk olduğundan açmıyor.fan motoru orjinal servisinde 160 tl idi ama sitesinde 100 tl olan konjektörü ben 15 tl ye aldım.rialli motorda tüm parçaları var hemen hemen.
Sagolasin kardesim cevabin icin
natila
30 Haziran 2015, 07:41
arkadaşlar 2014 hyosung gv 250 8400 km de 10000 tl ye satıyorum pazarlıksız... sıfır gibi makine yalnız bugün son gün ilgilenirseniz 05427351010
pcmnyk
01 Temmuz 2015, 20:47
arkadaşlar bana fan motoru lazım. nerden bulabilirim uygun fiyatlı parçalarını
babaçi
02 Temmuz 2015, 20:29
arkadaşlar bana fan motoru lazım. nerden bulabilirim uygun fiyatlı parçalarını
dostum hangi ildesin
pcmnyk
02 Temmuz 2015, 22:45
dostum hangi ildesin
İstanbuldayim
babaçi
04 Temmuz 2015, 01:38
İstanbuldayim
http://www.regalraptor.com.tr/detailproduct.asp?CatID=99&SubCatID=369&ProdID=626
şahsen eğer bozulursa ben ona o parayı vermem.12 voltluk pc fanını bir şekilde çerçevesinden çıkarıp pervane değişimiyle kurtarırım diye düşünüyorum.
yinede duduldu da aktaş motora bir sorun belki uygun fiyata muadil bir fan bulursunuz.
0216 611 34 54
pcmnyk
05 Temmuz 2015, 18:59
http://www.regalraptor.com.tr/detailproduct.asp?CatID=99&SubCatID=369&ProdID=626
şahsen eğer bozulursa ben ona o parayı vermem.12 voltluk pc fanını bir şekilde çerçevesinden çıkarıp pervane değişimiyle kurtarırım diye düşünüyorum.
yinede duduldu da aktaş motora bir sorun belki uygun fiyata muadil bir fan bulursunuz.
0216 611 34 54
sağol kardeşim hallettim müşürüde değiştirdim. yalnız motor fan açınca kapanmıyor bidahha motoru stop ettikten sonra kapanıyor. 65 derecelik vermiş. düşük değilmi.
babaçi
05 Temmuz 2015, 21:48
sağol kardeşim hallettim müşürüde değiştirdim. yalnız motor fan açınca kapanmıyor bidahha motoru stop ettikten sonra kapanıyor. 65 derecelik vermiş. düşük değilmi.
kaç derecelik kullanılıyor inan bende bilmiyorum,benim motor önceki sahibindeyken fan müşürü arızasından bıktığımızdan biz müşürü iptal edip manuel açma kapama düğmesi koymuştuk hala o şekilde.aldığımda motor 2 yıl kllanılmamış 4 yıl muayenesi yok ve 2008 den beri vergi borçlarından hacizliydi ve çok bakımsızdı.
1,5 ay oldu ben aldım bu sürede tüm bakımını eksiğini giderdim muayeneyi aftan yararlanıp çok cüzi bir ceza ile hallettim.hacizi kaldırdıp motoru üzerime aldım şıkır şıkır çalışıyor.bundan sonraki işim fan müşürünü suziki alto müşürü ile değiştirip soğutma sistemini sorunsuz çalıştırmak olacak ama sıra gelmedi bi türlü
pcmnyk
07 Temmuz 2015, 23:58
kaç derecelik kullanılıyor inan bende bilmiyorum,benim motor önceki sahibindeyken fan müşürü arızasından bıktığımızdan biz müşürü iptal edip manuel açma kapama düğmesi koymuştuk hala o şekilde.aldığımda motor 2 yıl kllanılmamış 4 yıl muayenesi yok ve 2008 den beri vergi borçlarından hacizliydi ve çok bakımsızdı.
1,5 ay oldu ben aldım bu sürede tüm bakımını eksiğini giderdim muayeneyi aftan yararlanıp çok cüzi bir ceza ile hallettim.hacizi kaldırdıp motoru üzerime aldım şıkır şıkır çalışıyor.bundan sonraki işim fan müşürünü suziki alto müşürü ile değiştirip soğutma sistemini sorunsuz çalıştırmak olacak ama sıra gelmedi bi türlü
hmm bende marj rublesini değiştirmeyi düşünüyorum yalnız marş rublesinin tarafına yağ pompalanıyormu. açsam değiştirmesi zor olurmu. kapağı açınca yağ dökülür mü.
babaçi
08 Temmuz 2015, 20:34
hmm bende marj rublesini değiştirmeyi düşünüyorum yalnız marş rublesinin tarafına yağ pompalanıyormu. açsam değiştirmesi zor olurmu. kapağı açınca yağ dökülür mü.
işte oralar benim çalışmadığım konular
G.A.G.S
28 Temmuz 2015, 10:49
ARKADAŞLAR ARANIZDA DD 250E-6C MODELİNİ KULLANAN VARMI ? VARSA BİLGİ VEREBİLİRMİ ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM Bİ MOTOR :silent:
farukfaruk
06 Ağustos 2015, 22:15
Değerli arkadaşlar merhabalar, forumu epey bi gezdim ama aradığım cevabı tam olarak bulamadım. Desteğinize ihtiyacım var. Konu umarım yoktur, ben bulamayınca açmak zorunda kaldım, varsa bulamadım Özür dilerim.
Ben uzun zamandır motor almak istiyorum ve bir satıcıya uğradım ve elimde sadece Regal Raptor 250e -6c var dedi ve bana makinayı gösterdi. Makina 2014 model ama henüz trafiğe çıkmamış. Fiyatı 10500 tl bana taksit yapacak 10 taksit. Bu makinayı nakitim olmadığı için almak istiyorum. Çünkü bu fırsatı bir daha bulamam taksitli alma durumum var.
Sormak istediğim şey 2014 model bu makinalar için genellikle bir çok kullanıcı çok ariza verdiğinden şikayetçi, şanzıman sorunu boşa atma sorunu gibi bazi sorunlarsan bahsediliyor.
Ilk defa motor alıyorum ve uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. Illaki bakımlarını surekli ve zamaninda yapacağım. Fakat sorun yasarmiyim genellikle bu motorları kullanan arkadaşlar ne tavsiye eder biraz karamsar kaldım, forumlarda hep olumsuz mesajlar okuyunca üzüldüm kaldım. Alacağım yerde bu motordan başka motor yok siparis verirse bana taksit yapamayacağını söylüyor, imkanım bu sekilde bir makinaya yetiyor diyor. Peki ne yapmalıyım alırsam başımı derde sokmuş olur muyum? Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum. Sakarya'da olan kullanıcılar varsa yazarsa sevinirim iletisime geçmek onlarla tanışıp bir araya gelmek istiyorum.
Nakit alamıyorum bunu alır belki 1 yil kullanır sonra satar hyosung gv250 veya daha iyi birşey alırım diye düşünüyorum. Hem taksitlerde bitmiş olur, belki biraz zarar etmiş olurum ama nakitim olmuş olur. Tavsiyeniz ne olur, ne yapmalıyım alırsam başımı derde sokmam değil mi ? . Saygılar selamlar.
mozgur
27 Ekim 2015, 01:06
Değerli arkadaşlar merhabalar, forumu epey bi gezdim ama aradığım cevabı tam olarak bulamadım. Desteğinize ihtiyacım var. Konu umarım yoktur, ben bulamayınca açmak zorunda kaldım, varsa bulamadım Özür dilerim.
Ben uzun zamandır motor almak istiyorum ve bir satıcıya uğradım ve elimde sadece Regal Raptor 250e -6c var dedi ve bana makinayı gösterdi. Makina 2014 model ama henüz trafiğe çıkmamış. Fiyatı 10500 tl bana taksit yapacak 10 taksit. Bu makinayı nakitim olmadığı için almak istiyorum. Çünkü bu fırsatı bir daha bulamam taksitli alma durumum var.
Sormak istediğim şey 2014 model bu makinalar için genellikle bir çok kullanıcı çok ariza verdiğinden şikayetçi, şanzıman sorunu boşa atma sorunu gibi bazi sorunlarsan bahsediliyor.
Ilk defa motor alıyorum ve uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. Illaki bakımlarını surekli ve zamaninda yapacağım. Fakat sorun yasarmiyim genellikle bu motorları kullanan arkadaşlar ne tavsiye eder biraz karamsar kaldım, forumlarda hep olumsuz mesajlar okuyunca üzüldüm kaldım. Alacağım yerde bu motordan başka motor yok siparis verirse bana taksit yapamayacağını söylüyor, imkanım bu sekilde bir makinaya yetiyor diyor. Peki ne yapmalıyım alırsam başımı derde sokmuş olur muyum? Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum. Sakarya'da olan kullanıcılar varsa yazarsa sevinirim iletisime geçmek onlarla tanışıp bir araya gelmek istiyorum.
Nakit alamıyorum bunu alır belki 1 yil kullanır sonra satar hyosung gv250 veya daha iyi birşey alırım diye düşünüyorum. Hem taksitlerde bitmiş olur, belki biraz zarar etmiş olurum ama nakitim olmuş olur. Tavsiyeniz ne olur, ne yapmalıyım alırsam başımı derde sokmam değil mi ? . Saygılar selamlar.
Dostum ilk motorunu ikinci el almanda fayda var. Satarken en kötü daha az zarar edersin en azından.
walter
26 Kasım 2015, 12:41
arkdaşlar öncelikle herkese kazasız sürüşler dilerim bütçem nedeniyle sıfır yada az km de dd150 almayı düşünüyorum ama pek bilgi bulamadım hiçbiyerde bileniniz varmıdır yada marka olarak regal raptor hakkında ne soyleyebilirsiniz,tavsiyeleriniz nelerdir ?
Thermosifon
28 Aralık 2015, 19:59
Arkadaşlar DD 250E-9 motorun artı eksi sıkıntıları hakkın da biraz bilgi verir misiniz 2006 model 25.000 de temiz bir tane buldum almayı düşünüyorum ilk vitesli motorum olucak.Şuan da 250cc scooter kullanıyorum yorumlarınızı bekliyorum.
klisedenolen
26 Kasım 2016, 20:04
Arkadaşlar merhabalar. İki hafta önce 2008 model dd250e9 alarak aranıza katıldım.
Motorumda aldığımda sağda akünün üstündeki nikelaj kapak yoktu. Aradığım birkaç yer çift olarak sattıklarını söyledi. Bunu tek sağ olarak nereden bulabilirim? İstanbul'da ikamet ediyorum bu arada.
Atahualpa
27 Kasım 2016, 00:40
Zor bulursun. Yurtdışı sitelere bakmayı bir dene derim
klisedenolen
27 Kasım 2016, 01:11
Yurtdışından kasıt e-bay mi yoksa alternatifler var mı?
Yurtdışından kasıt e-bay mi yoksa alternatifler var mı?
eğer hala arıyorsan, www.yoycart.com diye bir site var. Buradan bir kaç arkadaş sipariş verdi ve ellerine ulaştı. RR parçaları mevcut fiyatları da uygun fakat kargo meselesi biraz meşakkatli.
intension
25 Mart 2017, 22:47
Arkadaşlar Selam. Elektrik sistemiyle ilgili bir sorunla uğraşıyorum yaklaşık bir haftadır.
Ateşleme bobinlerine kesinlikle elektirik alamıyorum sorunun CDI Beyinde olduğuna kanaat getirdim.
Regal orjinal Beyin ile MCT 250 beyinler arasında yarı yarıya fiyat farkı var.
MCT 250 CDI Beyin'in Regal Raptor 250 E9'a kesin olarak uyumlu olduğunu yada olmadığını tecrübe edenler var mı aramızda?
mrulker
18 Mayıs 2017, 19:47
iyi akşamlar , bi motor buldum almayı düşünüyorum REGAL RAPTOR 250E-9B boyum , 1,68 kilom 63 sizce nasıl durur , çok mu küçük kalırım üzerinde
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO