PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : çin malı motosiklet neden alınmaz

ninan05
10 Aralık 2017, 20:40
insanlar bir telefona 3000-4000 tl para veriyor 2 yıl sonra telefonu çöpe atıyor en kral telefonda olsa 2 yıl sonra değeri sıfır olur çöpe atılır bir çin malı motosiklete neden 3000 tl verilip 3-4 yıl sonra çöpe atılmasın telefona 3000 tl verip 2-3 yıl sonra çöpe atacağıma motosiklete verir motosikleti çöpe atarım daha iyi

Boldpilot
10 Aralık 2017, 20:48
Yetkili servisleri çöp. 2012 ortalarında 0 aldığım iphone 4si hâlâ 2. tel olarak kullanıyorum. Kalite tesadüf değildir.

ninan05
10 Aralık 2017, 20:52
kullanırsın ama satamazsın telefonlar gelişen teknolojiye yenik düşer 2.el para etmez ona bakarsan 3310 larda var hala ama para etmez

mustafa_325
10 Aralık 2017, 20:52
10000 lira verip 10 yıl kullanmak mı yoksa 5000 lira verip 2 yıl kullanmak mı daha iyidir?

ozan1991
10 Aralık 2017, 21:00
4000 bin çıkıyorsa bajaj discover 150f e bak temizini bulursan al 0 takıntın varsada çin al neden alınmasın bütçen o kadarsa yapıcak bişey yok

Boldpilot
10 Aralık 2017, 21:08
kullanırsın ama satamazsın telefonlar gelişen teknolojiye yenik düşer 2.el para etmez ona bakarsan 3310 larda var hala ama para etmez

3310 da kaliteli telefon , istersen al bi çin malı iphone 4s kaç gün kullanıcan bak.Çin malı çok güzel motorlar var fakat servisleri boktan , fabrikalarında yedek parça yok.Rx3i evo kullandım , çok güzel motor ama ...

levend84
10 Aralık 2017, 21:13
Yanlişlikla telefonun üstüne otursan gitti ekran ivir zivir..

Ama motor senin herturlu kahrini çekiyor..

Bu arada,motoru almaklada bitmiyor,işletme maliyeti, ekipman,benzin,bakim sigorta vs.

Telefon gibi abi tek şarjda 2gun gidiyor olmuyor :)

2 veya 3X maliyet 2 veya ustu yil bazinda

MUSTAFA KIR
10 Aralık 2017, 21:25
Bende de çinli var 22000 km oldu 1,5 yıl olmadı daha motoru 0 alalı. Tek sıkıntısı sıfırı örneğin 4 bin liraya aldım. şuan 5450 tl olmuş fiyatı. Satacak olsam 3000_3500 tl na ancak satarım.
Ama japon alsaydım 11000 liraya 1 yıl sonra 14 bin lira ya satabilirdim. "Müsteri bulursam"
Bakım masrafları biraz tuzlu japon markaların. Fakat satarken değer kaybetmiyor.
Satmayı düsünmüyorsan çinli daha kârlı o kesin

j700
10 Aralık 2017, 21:28
satma gibi bir bir amacım yok beni götürdüğü yere kadar götürsün götürmez olduğu zaman hurdacıya kg mını 1 tl den satarım dersen çinli alınır

khaledome
10 Aralık 2017, 21:42
telefonun freni tutmazsa olmezsin de, motorun freni tutmazsa olursun ya ondan dolayi

levend84
10 Aralık 2017, 21:49
Vermedim telefona üçbinlira...

Bayildim parayi yüzlük motora..

Motor dedi bin abi sirtima...

Çok geçmedi indirdi beni sağda..

Dedim ne oldu gardaş sana....

Yok öyle bedavaya yanaş pompaya...

kefkes
10 Aralık 2017, 22:55
Alınır tabii, başlıktan alınmaz gerekçelerini siralayacagini sanmıştım;)

Bence de alınır fakat telefonu değil Çinli motosikletleri diğerleriyle kiyaslamak ve beklentiyi dikkate almak daha sağlıklı olur.Fakat sorunsuz olduğuna inandığın bir modeli almak gerekli gibi, motor olsun da ne olursa olsun deyip en ucuza kacmamak lazım. Hem en önemlisi can taşıyacak , hem de yolda bırakipta can sikmayacak bir model olmalı.Ariza durumunda ustanın 2000lik motora 20 lira istemeyeceğini de düşünmek lazim..

En ucuz motosiklete bile vergiden muaf değilse 500-600 lira sigorta vergi, ilaveten zincir yağı, yilda iki üç kez yağ değişimi , usta-servise vereceğin parayı da koy üstüne 1000 lira gidecek bu yönden iki üç binlik motor almak yerine japon fiyatina yaklaşmayan bir çinli gayet güzel alınır keyifle binilir.Parçaydi v.s. idi canın çok yanmaz, bugünkü gibi havalarda otoparka para bayılmak yerine bi branda atar geçersin. .İkinci El kaybı biraz fazla olur takılmamak lazım fakat kullan at kısmı yanlış bence o gözle bakilirsa zaten çop olacaktır motor kullanıcı tarafından. .

Dort adet Çinli kullandım birisi elektrik arızası verdi ve benimde hatam vardı yıkamayla ilgili.Bunlarda buyuk sıkıntı hic yasamadim, birini de kullanmaktayım ve parasının hakkını fazlasıyla verdiğini dusunuyorum, on yil kullanacak degilim satarım herhalde fakat iki senede de işi bitmiyor..
Zaten para pul oldu, Çinli düşünüp tereddütte kalanlar beğendiği modeller de varsa kafasındaki soru işaretlerini azaltsin bence..Piyasa da 'Çinliye eliniz mahkum' diyorken almayın denilse bile alınacağı da aşikar. .

yaşlıveacemi
10 Aralık 2017, 23:50
insanlar bir telefona 3000-4000 tl para veriyor 2 yıl sonra telefonu çöpe atıyor en kral telefonda olsa 2 yıl sonra değeri sıfır olur çöpe atılır bir çin malı motosiklete neden 3000 tl verilip 3-4 yıl sonra çöpe atılmasın telefona 3000 tl verip 2-3 yıl sonra çöpe atacağıma motosiklete verir motosikleti çöpe atarım daha iyi

Benim zeka seviyemi aşan bir konu ama belli olmasın diye iki satır yazayım. Abi telefonu telefonla motosikleti motosikletle kıyaslarsak daha iyi olmazlı?