PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MOTOSİKLET ALDIRMIYORLAR- ALTERNATİF NE OLABİLİR ?

mbaysal
09 Aralık 2017, 23:28
Selamlar öncelikle aranıza yeni katıldım.
20 yaşıma geldim, çok motosiklet istiyorum ama ailem bir türlü izin vermiyor. Aramız açılmaya başladı bu sebepten. Benim de çok isteğim var bu yönde bir türlü uzlaşamadık. Onların rızası olmadan da gidip alamam. İzmirde yaşıyorum 2 senedir aktif olarak araç kullanıcısıyım ama artık trafik ve araç yakıtı beni bıktırdı. Bu yüzden motosiklet istedim olmuyor :farao:
Elektrikli motosiklet mi alsam diyorum veya bisiklet. Bunlarla ne kadar verimli bir yolculuk yapabilirim ? Gideceğim mesafe bilenler için buca-çankaya arası ve oturdugum semtteki gittiğim yerler pek uzun yol yapmayacagım. Belki bisikletle falan başlarsam ailem zamanla alışır ve motosiklete dönerim. Bu durumu yaşamış abiler vardır, bi yol yordam gösterirseniz çok memnun kalırım.
İyi geceler

LiseliMotorc
09 Aralık 2017, 23:38
Hocam https://www.youtube.com/watch?v=whwKBySnxxE bu videoyu ailenize izletmenizi öneririm.
Önce ekipmanlarınızı alacağınızı eğitiminizi alacağınızı söyleyin bir sıkıntıda motoru zincirlesinler böyle güvenceler verin onlara
Allahtan benim babam motorcu şu hayattaki tek şansım :D

nicksizbro
09 Aralık 2017, 23:48
Kimse sana motor al demez yüzüne demek isterler fakat yarın kaza yaptığında kimse kendini suçlu görmek istemez.

Benimkiler evden atıcaz diyorlar evlatlarıyım nereye atıyorlar ben birazda yüzsüzüm hayat kısa düşünürken bile zaman tükeniyor.

Mamba09
10 Aralık 2017, 00:07
Kardeşim, paranı kazanıp motorunu satın alıp paşalar gibi biniyorsun. Öyle izin alma falan yok. Yaşın yirmi senin. Ha tabi para falanda isteme.

Ekarademir
10 Aralık 2017, 00:25
Kardeşim, paranı kazanıp motorunu satın alıp paşalar gibi biniyorsun. Öyle izin alma falan yok. Yaşın yirmi senin. Ha tabi para falanda isteme.

Ben aynen bunu yaptım. Yıllarca izin istedim olmadı. Gittim aldım ve aldığımı söyledim.

mbaysal
10 Aralık 2017, 00:29
Onu da belirttim sizden para istemiyorum ben karşılayacağım dedim ama o da olmadı

hokahey
10 Aralık 2017, 00:50
bir Avrupali-amerikali genç 20 yaşındaki dünyayı dolaşıyor. kendi kararlarını tek başına alıyor. ailesi ile işi bitiyor

bizde ise tam tersi. 30 yaşına kadar aileye bağımlı bir hayat. 30 yaşında evlen, çocuk olsun, eve kapan. çalış çabala emekli ol öl.

batılıların başarısını sırrı bu işte. 20 yaşında tam donanımlı bir birey haline geliyorlar. özgürlüğü doya doya yaşıyorlar. bu da beraberinde başarıyı getiriyor.

neyse kardeşim sen benim yazdıklarıma bakma. şimdi gider bir motor alırsın, başına bir şey gelirse mesuliyet kabul etmem.

saygılar..

YERUÇAĞI
10 Aralık 2017, 01:09
parayı bastırıp alıcan eve getiricen bukadar basit,seni asacak halleri yok,,önce caz edecekler bağırıp çağıracaklar bunu göze alıcan,ama mecburen alışacaklar başka yolu yok

ben öyle yaptım,,herkes bana karşıydı,annem babam,hanımla çok büyük kavga bile ettik,sonunda kimseye sormadan aldım getirdim,,bağırma çağırma surat asmalar falan derken alıştılar
sonra hanımı zorlada olsa motora bir bindirdim,,motorun pratikliğini kolaylığını ,gittiğimiz heryerde park edebildiğimizi gördükten sonra motora bir alıştı,,şimdi nereye gidecekse motorla gitmek istiyor,,
şimdi annem dahil bütün sülale herkes alıştı artık,kimse yadırgamıyor

haaa bu arada söylemeyi unuttum benin motor haricinde scirocco spor arabamda vardı,istanbul trafiği malum motora iyice alıştıktan sonra aracımı kullanmadığımdan boşuna sigorta ve vergi vermemek için 2 ay önce aracımıda sattım

yürekçe
10 Aralık 2017, 01:56
motosiklet ehliyetin varsa, motosikletin tek alternatifi yine motosiklettir.
ama yok ehliyet yoksa, elektrikli bisiklet alacan..

mbaysal
10 Aralık 2017, 19:35
Gelişmeleri yazıyorum.
Ailemle uzun uzun konuştuk fakat rızaları yok. Üzülmelerini istemiyorum. Birde çok zengin bir tanıdığımızın oğlu motosiklet kazasında yaşamını yitirmişti onu da baz alarak savunuyorlar kendilerini, en pahalı ekipmanları kullanıyordu ama yine de korumadı gibisinden. Eskiden elektrikli motosikletim vardı sonra satmıştık. Bir tek elektrikli motosiklete izin veriyorlar. Onu da anlamış değilim. Şehir içerisinde elektrikli motosiklet kullanılır mı ? Yarın bir gün çok canımı yakar mı ?

astrofizik
10 Aralık 2017, 19:38
Pillibisiklet.com

Burda özel yapım 1200w lık bisikletler var,
60km hızı görüyor.
Hiç yoktan iyidir.
Benzin masrafında olmaz.

levend84
10 Aralık 2017, 19:41
Gelişmeleri yazıyorum.
Ailemle uzun uzun konuştuk fakat rızaları yok. Üzülmelerini istemiyorum. Birde çok zengin bir tanıdığımızın oğlu motosiklet kazasında yaşamını yitirmişti onu da baz alarak savunuyorlar kendilerini, en pahalı ekipmanları kullanıyordu ama yine de korumadı gibisinden. Eskiden elektrikli motosikletim vardı sonra satmıştık. Bir tek elektrikli motosiklete izin veriyorlar. Onu da anlamış değilim. Şehir içerisinde elektrikli motosiklet kullanılır mı ? Yarın bir gün çok canımı yakar mı ?

Kardeşim durumun varsa,madem sadece elektrikliye izin var.

Buyur en babasindan;

Zero S/SR veya DS/DSR olabilir.

https://i.hizliresim.com/LOjd6j.png (https://hizliresim.com/LOjd6j)

akindir
10 Aralık 2017, 19:48
Ha elektrikli bisiklet ha scooter. Yaptıkları hızlar aşağı yukarı aynı :) Bana elektrikli bisiklete bile izin vermiyorlarken yaşımı doldurunca ben motosiklet almaya gidiyom dedim çıktım noterdeyken babam geldi sigorta masrafı fazla olmasın diye kendi üstüne aldı aldığım motoru da sattım üstüne onlar da biraz koydu pulsar aldım pulsardan önce xmax felan aldırmaya çalışıyordu kendisi de binecek diye ama almadım :) :cherry: Şimdi kendine de bir scooter aldı onla uğraşıp duruyor. Ha tabi bunlardan öncesinde ufak patırtı kütürtü oldu :cherry:

papazkemal
10 Aralık 2017, 20:01
Şu yazıyı okumamışsın sanırım.

http://www.motosiklet.net/forum/ayse-sule-bilgic/6283-motora-kar-kan-aile-nas-l-kna-edilir-ay-e-ule-b-lg.html

ogzcngdk
10 Aralık 2017, 20:08
motosiklet için aileden izin almaya gerek yok, alıp kapının önüne koyarsın ve kullanırsın.

buradaki bir insan evladının ailesi razı gelmemiştir ama bir şekilde biniyoruz bu motosikletlere, bu konuda ailene bağlı kalmamalısın. yaşında çok küçük değil, kendim alabiliyorum diyorsan al gitsin.

hyanax100
10 Aralık 2017, 20:52
Merhaba,

Bir ebeveyn olarak daha farklı bir gözle düşüncelerimi anlatayım.
Çocukken bisikletin varmıydı? Vardı ise bisiklete nasıl binerdin? Dikkatsizmiydin? Çok düşermiydin? Geçmişinde bisikletinle yaşadığın küçükte olsa kaza yaşadın mı? Bakımını yaparmıydın, kendin tamir edebilirmiydin vs?
Şu an da ailenin bir arabası var mı? Var ise ehliyetin var mı? Aileni arabayla bir yere götürdün mü? Trafiği iyi okuyabildiğini, dikkatli bir sürücü olduğunu ailen canlı olarak sen araç kullanırken görebildi mi? Araç kullanmakta onlara güven verebildin mi?
Eğer bunları olumlu yönde yapabildiysen, bir baba olarak söylüyorum, fazla sıkıntı çıkarmamaları gerek.
Eğer daha önce trafikte araç kullanmadıysa, ben de çocuğumun trafikte İLK kullanacağı ARACının motorsiklet olmasını istemem.
Bence önce 'Trafik' denen ve içerisinde 'kaza' unsurunu içeren olaya elinden geldiğince hakim olabilmen, trafik kurallarına uyman, gerekli tedbirleri önceden sağlaman. Bu bilinç ve beceriyi daha önce bir şekilde gösterebildiysen, ve önemli bir vukuat yaşamadıysan sıra motorsiklete geldiğinde senin ' sorumlu' ve ' bilinçli' bir araç kullanıcısı olduğu düşünüp fazla itiraz etmezler diye düşünüyorum.

YERUÇAĞI
10 Aralık 2017, 22:40
Gelişmeleri yazıyorum.

elektrikli motosiklet şehir içinde kullanılırmı derken,,zaten elektrikli şehir içinde kullanmak kısa mesafeler içindir,,elektrikliyle uzun yola gitme gibi bir şansınız olmaz zaten yollarda kalırsınız

madem elektrikliye izin var ozaman levend84 ün alternatiflerini değerlendir

mbaysal
11 Aralık 2017, 00:19
Şu yazıyı okumamışsın sanırım.

http://www.motosiklet.net/forum/ayse-sule-bilgic/6283-motora-kar-kan-aile-nas-l-kna-edilir-ay-e-ule-b-lg.html

Harika bir fikir. Bence kask alarak başlayabilirim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------

Kardeşim durumun varsa,madem sadece elektrikliye izin var.

Buyur en babasindan;

Zero S/SR veya DS/DSR olabilir.

https://i.hizliresim.com/LOjd6j.png (https://hizliresim.com/LOjd6j)

Aletler çok iyi ama çok fazla pahalı baya baya aşar bunlar beni. 19 bin euro yazıyordu yanlış görmediysem

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:18 ----------

Merhaba,

Bir ebeveyn olarak daha farklı bir gözle düşüncelerimi anlatayım.
Çocukken bisikletin varmıydı? Vardı ise bisiklete nasıl binerdin? Dikkatsizmiydin? Çok düşermiydin? Geçmişinde bisikletinle yaşadığın küçükte olsa kaza yaşadın mı? Bakımını yaparmıydın, kendin tamir edebilirmiydin vs?
Şu an da ailenin bir arabası var mı? Var ise ehliyetin var mı? Aileni arabayla bir yere götürdün mü? Trafiği iyi okuyabildiğini, dikkatli bir sürücü olduğunu ailen canlı olarak sen araç kullanırken görebildi mi? Araç kullanmakta onlara güven verebildin mi?
Eğer bunları olumlu yönde yapabildiysen, bir baba olarak söylüyorum, fazla sıkıntı çıkarmamaları gerek.
Eğer daha önce trafikte araç kullanmadıysa, ben de çocuğumun trafikte İLK kullanacağı ARACının motorsiklet olmasını istemem.
Bence önce 'Trafik' denen ve içerisinde 'kaza' unsurunu içeren olaya elinden geldiğince hakim olabilmen, trafik kurallarına uyman, gerekli tedbirleri önceden sağlaman. Bu bilinç ve beceriyi daha önce bir şekilde gösterebildiysen, ve önemli bir vukuat yaşamadıysan sıra motorsiklete geldiğinde senin ' sorumlu' ve ' bilinçli' bir araç kullanıcısı olduğu düşünüp fazla itiraz etmezler diye düşünüyorum.

2 yıl oldu B sınıfı ehliyetimi alalı ve aldığım günden beri aktif olarak sürekli araç kullanıyorum. Şuan üniversite öğrencisiyim hergün izmir-turgutlu okula gidip geliyorum arabayla. Arabadayken hiç gözleri arkada kalmıyor, trafik konusunda da çok tecrübe edindim kendime güveniyorum ama bunu onlara anlatamıyorum.

levend84
11 Aralık 2017, 00:23
Kardeş ne guzel okula arabayla gidip geliyormussun mis gibi..kişi atlat boyle baharda ayar çekersin.

mbaysal
11 Aralık 2017, 00:25
Kardeş ne guzel okula arabayla gidip geliyormussun mis gibi..kişi atlat boyle baharda ayar çekersin.

İsteğim o yönde zaten kabul ettiremiyorum bu havalarda hiç motosiklet almaya yanaşmazlar. Bahar gibi kücük birseyler aldırabilirim. Ama önce buna alıştırmam lazım onları. Kask alıp odamın ortasına koyacağım :)

thedarkfire
11 Aralık 2017, 00:33
Honda msx e bi bak derim ailene de göster ama bayide göster.

Ben elektrikli kullandım tam 4 yıl. Şahsen memnun kalmadım. Ehliyet yaşım gelincede hemen ehliyetimi alıp motorumu aldım.

mbaysal
11 Aralık 2017, 00:47
Honda msx e bi bak derim ailene de göster ama bayide göster.

Ben elektrikli kullandım tam 4 yıl. Şahsen memnun kalmadım. Ehliyet yaşım gelincede hemen ehliyetimi alıp motorumu aldım.

50 cc küçük birşey olmaz mı acaba ? İşimi görmez mi

thedarkfire
11 Aralık 2017, 00:49
50 cc küçük birşey olmaz mı acaba ? İşimi görmez mi

Görür tabikide

mbaysal
11 Aralık 2017, 01:32
Görür tabikide

en azından elektrikliden daha iyidir

thedarkfire
11 Aralık 2017, 01:38
en azından elektrikliden daha iyidir

Bence öyle :) Kişiden kişiye değişir. Benim ihtiyacımı karşılamıyor.

mbaysal
11 Aralık 2017, 01:42
Bence öyle :) Kişiden kişiye değişir. Benim ihtiyacımı karşılamıyor.

50cc bir motosiklet için kask alırken ne kadarlık bir bütçe ayrılır ? CC farketmeksizin alacağımız kask yine çok kaliteli mi olmalı ?

thedarkfire
11 Aralık 2017, 02:11
50cc bir motosiklet için kask alırken ne kadarlık bir bütçe ayrılır ? CC farketmeksizin alacağımız kask yine çok kaliteli mi olmalı ?

Ne kadar kaliteli olursa o kadar iyi bence. Ben venom kullanıyorum kask olarak.

Birkan07
11 Aralık 2017, 02:45
Bende bu sıkıntılar senin yaşına oranla çok daha önce başladı. Hep başıma buyruktum. İlk okulda devamsızlıktan kaldığım için müdür babamı okula çağırdı, bağışla sınıf geçtim. Aynı olay orta okul ve lisede devam etti. 16 yaşındayken evden markete diye çıkıp maraşa gittim. 20li yaşlarımın başında türkiyedeki tüm şehirleri görmüş durumdaydım, her boşlukta başka şehire gittim. Okulun yaz tatillerinde basıp gidip başka şehirlerde çalıştım. Adından övgüyle bahsedilen her clubede gittim her pavyonada gittim. Olup olmayacak her ortama girdim. Bizimkiler istemediği halde yufka yüreklerine güvenip eve köpek aldım geldim, benden çok baktılar. Üniversite kaydıt zamanında manisada bi iş buldum hem çalıltım hem gezdim derken dönmedim ve okumadım. Ehliyet sınavlarına giderken arabamda vardı, motorumda. Çook cezalar yedim. Karakollardan toplandım, ağzım yüzüm, kırık eve geldim. Boksla ilgileniyorum belkide o yüzden benim için çok problem değildi ama ana yüreği dayanamazmış anladım, artık sadece kum torbasıyla dövüşüyorum. Tsirtümü çıkardığımda karnımda 5 tane kaybolmayan kocaman delik izi görüyorum, Allah korumuş diyorum. Daldan dala zıpladım, herşeye atladım. Çok keyif aldığım herşeye insanlar serserilik dedi. Anamın babamın yüzünü kızarttım. Yalnız seni soruna cevap vereyim derken kendimle yüzleşip içimi döktüm :) kardeşim alma. Ben anamı babamı dinlemedim herşey için milyon kere pişmanım. Sen olma. Sen motor aldın mı eve girmeden uyuyamayacak o kadın. Her fren sesi duyduğunda içi tuhaf olup seni arıcak. Onlar ikna olana kadar bekle. Yaşın yirmi çalış, kazan al demişler dinleme. Senin ailende hepimizin ailesi gibi maddiyattan önce seni düşünerek hareket ediyo. Yıllar önce mahallemizden bi çocukta aldı ailesinden habersiz bi motor. Ailesi benim sanıyodu bahçemde duruyodu. İyi ki başına bişey gelmedi vicdan azabından ölürdüm. Şu an kardeşime ekmek almaya gitmesi için bile motorumu vermem. Onun için benzin döker yakarım motoru ama vermem. Korkuyorum başına bişey gelir diye anlatabilmişimdir umarım.

..YaNKee..
11 Aralık 2017, 09:35
Sanırım burdaki birçok kişinin başına gelmiştir senin başına gelenler.. güvenmeleri için eğitim almayı deneyebilirsin.. o arada alışırlar devamlı sürdüğün için. 1-2 de resim video göster falan :) yaza doğruda alırsın motorunu alıştıra alıştıra yap bu işi zaten sezon değil şimdi. Okula gitmek için de motorla kışın zor olabilir, giyisilerle falan uğraşabilirsin okulda sıkıntı olabilir..

Mamba09
11 Aralık 2017, 09:49
bak tekrarlıyorum. Aileni boşuna karşına alıp konuşma. Onların tavrı net. Seninkide net olsun. Ben motosiklet istedim. 17-18 yaşında. Maddi durumum yok istedim. Yok evlatlıktan redederim falan neler dediler. Eyi dedim.

Üniversiteye gittim. Bi şekilde bi motosiklet aldım. Bindim falan. Tatil olduğunda okullar motorla eve geldim.

Ooo bi laflar, bi bağırmalar “motorunu yakıcam” lar falan. Gidin yakın dedim, polisi aramayan ne olsun dedim.

Bu alete öleceğimi bilsem de bineceğim çünkü mutluyum dedim. Bu hayata bir kez geliyorum siz istemiyorsunuz diye hayatımı bi kutunun içinde geçiremem kusura bakmayın da dedim.

Herşeyi dedim. Kabullenmediler. Konuşmadılar. Bende konuşmadım.

Sonra alıştılar. Yağmurda falan binme oğlum diyorlar. Bende binmiyorum :)

(Bu arada bana motoru birak bizim mercedes c180 i gotur diye teklifte etmislerdi. :) 2 bin tllik motoru degismedim mercedese :) )

mbaysal
11 Aralık 2017, 11:21
Ne kadar kaliteli olursa o kadar iyi bence. Ben venom kullanıyorum kask olarak.

301 modeli kaliteli mi venomun ? Siz hangisini kullaniyorsunuz ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:13 ----------

Sanırım burdaki birçok kişinin başına gelmiştir senin başına gelenler.. güvenmeleri için eğitim almayı deneyebilirsin.. o arada alışırlar devamlı sürdüğün için. 1-2 de resim video göster falan :) yaza doğruda alırsın motorunu alıştıra alıştıra yap bu işi zaten sezon değil şimdi. Okula gitmek için de motorla kışın zor olabilir, giyisilerle falan uğraşabilirsin okulda sıkıntı olabilir..

Dediginiz sekilde yapacagim. Onları bu duruma alıştıracağım. Zamanla tepkileri daha aza inecektir. Onceligim bir tane kask alip eve koymak olacak

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:18 ----------

Şimdi kask almayı planlıyorum.
Ls2 ff351 mi yoksa airoh speedfire kaskını mı onerirsiniz ?
Butcem bu civarlarda o yuzden bunlari yazdim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:07 ----------

301 modeli kaliteli mi venomun ? Siz hangisini kullaniyorsunuz ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:13 ----------

Dediginiz sekilde yapacagim. Onları bu duruma alıştıracağım. Zamanla tepkileri daha aza inecektir. Onceligim bir tane kask alip eve koymak olacak

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:18 ----------

Şimdi kask almayı planlıyorum.
Ls2 ff351 mi yoksa airoh speedfire kaskını mı onerirsiniz ?
Butcem bu civarlarda o yuzden bunlari yazdim.
Ek olarak nenki nk 802 modeli de var