PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mtv Zammını İçeren Torba Yasa Onaylandı..

hachiko
06 Aralık 2017, 19:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan, ileri saat uygulaması, MTV zammı gibi birçok önemli düzenlemeyi içeren torba yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan, 7061 sayılı "Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" (Torba Yasa) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
15 TEMMUZ GAZİLERİ, MEMUR KADROSUNA ATANABİLECEK

Söz konusu yasaya göre; Bakanlar Kurulu, bir saati aşmamak kaydıyla ileri saat uygulamasını yapmakta yetkili olacak. Terörle mücadele sırasında veya 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaralanan ilköğretim, ortaokul ve ilkokul mezunları, hizmetli yerine memur kadrosuna atanabilecek. Kamuya ait bazı konutlar satışa çıkarılacak.
İLAVE GEÇİM İNDİRİMİ

Asgari ücretlilerin maaşlarının 2017 yılının son dört ayında bin 404 liranın altına düşmemesi için ilave asgari geçim indirimi sağlanacak.
MTV ORANLARI

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için uygulanacak oran, bin 300 cc altındaki araçlar için yüzde 15, bin 300 cc üstündeki araçlar için yüzde 25 olacak. MTV bin 300 cc ve aşağısı araçlar için fiyatı 40 bin TL'yi aşmayanlarda 743 TL, fiyatı 40 ila 70 bin TL arasında olanlarda 817 TL, fiyatı 70 bin TL'yi aşanlarda 892 TL olarak uygulanacak. Kurumlar Vergisi, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında yüzde 22 olacak. Bakanlar Kurulu, bu oranı yüzde 20'ye kadar indirebilecek.
HANGİ ARAÇ NE KADAR MTV ÖDEYECEK?

Buna göre, MTV 1300 cc ve aşağısı araçlar için fiyatı 40 bini aşmayanlarda (1-3 yaş arası) 743 lira, fiyatı 40-70 bin lira arası olanlarda 817 lira, fiyatı 70 bini aşanlarda 892 lira olarak uygulanacak.
MTV, 1300 cc-1600 cc arası araçlar için fiyatı 40 bini aşmayanlarda (1-3 yaş arası) bin 294 lira, fiyatı 40-70 bin lira arası olanlarda bin 423 lira, fiyatı 70 bini aşanlarda bin 553 lira olacak.
MTV, 1601 cc-1800 cc arası araçlar için fiyatı 100 bini aşmayanlarda (1-3 yaş arası) 2 bin 512 lira, fiyatı 100 bini aşanlarda 2 bin 741 lira;
1801 cc-2000 cc arası araçlar için fiyatı 100 bini aşmayanlarda (1-3 yaş arası) 3 bin 957 lira, fiyatı 100 bini aşanlarda 4 bin 317 lira;
2001 cc-2500 cc arası araçlar için fiyatı 125 bini aşmayanlarda (1-3 yaş arası) 5 bin 936 lira, fiyatı 125 bini aşanlarda 6 bin 476 lira olarak uygulanacak.
MTV, 4001 cc ve yukarısı araçlar için, fiyatı 475 bini aşmayanlarda (1-3 yaş arası) 32 bin 431 lira, fiyatı 475 bini aşanlarda 35 bin 379 lira olacak.

https://www.haberler.com/cumhurbaskani-erdogan-7061-sayili-kanunu-onayladi-10312797-haberi/

yusufkalaz
06 Aralık 2017, 19:46
`Recep Yavvvaaş' desem ban yermiyim ?

zabuzaretta
06 Aralık 2017, 20:11
`Recep Yavvvaaş' desem ban yermiyim ?

Banlamayı bilmem de IP adresini bulur kapıdan içeri girerler mi, bilemedim. (Forum yöneticilerini kastetmiyorum)

'-'
06 Aralık 2017, 20:16
Cumhurbaşkanımız olmasa %40 olacaktı

motosikletler yok

http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/12/20171205.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/12/20171205.htm

avmert
06 Aralık 2017, 20:27
Arkadaşlar yeni bir sanatçı keşfettim. Yeni bi single çıkarmış sanırım sözleri beni benden aldı ya bu arada paylaşmak istedim.

Allah belânı versin
Allah seni kahretsin
Bana gelen sana gelsin yaaa
Hayatımı sen mahfettin
Acımadın neler çektim
Kader seni de kör etsin

Bomboş yere yaşıyorum
Hergün acı çekiyorum
Her dakika eriyorum
Yeter artık senden nefret ediyorum

Beni benden aldın attın
Beni sattın yazıklar olsun

-----------

Konuya gelecek olursak haklarıdır ne yaparlarsa sonsuza kadar EVET! Süper güç olmak kolay değil qısqananlar chatlasınnnn ;););)

fkambay
06 Aralık 2017, 20:36
Yahu rahat olun 2023 te galaksi lideri olacagiz nasılsa. .

okanbagiscan
06 Aralık 2017, 20:38
Olsun kapris yok
Bide bu yanaktan
BAM BAM BAM.

Sj's
06 Aralık 2017, 20:47
14 yildir olan istatistiklere gore iki kisimizden biri hukumet yanlisi. Bu durumda ben anlamakta zorlaniyorum, neden hep konu bunlar oldugunda herkes hukumete giydiriyor?

Bunlar oy verirken neredeler? Neden biz hep yalniz kaliyoruz? Her 2 motorcudan 1i akpli yani, nasil oluyor da her AKP soz konusu gectiginde herkes onu gomerken secimlerde digerimizin ona oy verdigi sonucu cikiyor? Biri bana bunu anlatsin.

'-'
06 Aralık 2017, 20:55
mahkeme kararıyla motorlu taşıtların yaşını büyütebilsek iyi olurdu
yoksa basamak atlayana kadar, trafikten mi çeksem

avmert
06 Aralık 2017, 20:56
14 yildir olan istatistiklere gore iki kisimizden biri hukumet yanlisi. Bu durumda ben anlamakta zorlaniyorum, neden hep konu bunlar oldugunda herkes hukumete giydiriyor?

Bunlar oy verirken neredeler? Neden biz hep yalniz kaliyoruz? Her 2 motorcudan 1i akpli yani, nasil oluyor da her AKP soz konusu gectiginde herkes onu gomerken secimlerde digerimizin ona oy verdigi sonucu cikiyor? Biri bana bunu anlatsin.

Etrafında böyle sinsiiiiiii pisliiiiik allah kahretsinnnnn dediğin tipler var ya böyle pis işlerin altından sinsice onun çıktığını görürsün ama ortamlarda hiiiiç sesi soluğu çıkmaz. Bildinmi aga ? heh. öyle işte. bu cartoon networkdeki çizgi film var bitane ordaki kahramanlar da aynen bu anlattığım karakterdeler.

ama senin sorun hakkında bir şey diyemiyorum o konuda bir bilgim yok. Laf açılmışken çizgi filmler hakkında bilgi vereyim dedim.

MD.Murat
06 Aralık 2017, 20:57

her 2 motorcudan biri kesinlikle akp li değil.
motosiklet doğası gereği isyankar bir alet. o siyasi görüşün geldiği kültürle ortak noktası az.
belki 3-4 motorcudan biri olabilir.
her 2 üniverste öğrencisinden biri de akp li değil.
tıpkı her iki izmirliden biri olmadığı gibi.

bunlara karşılık olarak her 10 sakaryalıdan 5 tanesi de muhalif partilere oy vermediği gibi ,
her 2 ilkokul mezunundan biri muhalif değil.
traktör(ki ülkedeki taşıtların %14 ü motosiklet , %9 u traktörmüş geçen bir istatistik paylaşılmıştı) sürücülerinin de adım gibi eminim ki yarısı muhalif değil.

şimdi sen bir motosiklet forumunda takılırsan , yada öğrenci platformunda takılırsan , arkadaşların belli sosyal çevrelerden olursa kimin oy verdiğini göremezsin tabiki.
tıpkı bir köy yerinde otursan ve köy kahvesinde takılsan , kimin solcu olduğunu aynı şekilde merak edeceğin gibi. çünkü çevrende değiller.

ben hem sakarya hem izmirde yaşadım uzun süre. bu durumda iki tarafla da içli dışlı olduğum için kişisel tecrübelerime dayanarak bunları söylüyorum. bilimsel veri tabiki değildir.

biri bana anlatsın deyince dayanamadım :)

Sj's
06 Aralık 2017, 21:08
her 2 motorcudan biri kesinlikle akp li değil.
motosiklet doğası gereği isyankar bir alet. o siyasi görüşün geldiği kültürle ortak noktası az.
belki 3-4 motorcudan biri olabilir.
her 2 üniverste öğrencisinden biri de akp li değil.
tıpkı her iki izmirliden biri olmadığı gibi.

bunlara karşılık olarak her 10 sakaryalıdan 5 tanesi de muhalif partilere oy vermediği gibi ,
her 2 ilkokul mezunundan biri muhalif değil.
traktör(ki ülkedeki taşıtların %14 ü motosiklet , %9 u traktörmüş geçen bir istatistik paylaşılmıştı) sürücülerinin de adım gibi eminim ki yarısı muhalif değil.

şimdi sen bir motosiklet forumunda takılırsan , yada öğrenci platformunda takılırsan , arkadaşların belli sosyal çevrelerden olursa kimin oy verdiğini göremezsin tabiki.
tıpkı bir köy yerinde otursan ve köy kahvesinde takılsan , kimin solcu olduğunu aynı şekilde merak edeceğin gibi. çünkü çevrende değiller.

ben hem sakarya hem izmirde yaşadım uzun süre. bu durumda iki tarafla da içli dışlı olduğum için kişisel tecrübelerime dayanarak bunları söylüyorum. bilimsel veri tabiki değildir.

biri bana anlatsın deyince dayanamadım :)

Guzel bir sirt sivazlama oldu benim icin. Tesekkurler mantik cercevesine oturtuyorum simdi :)

hokahey
06 Aralık 2017, 21:13
2018 model araçlara epey bindirme olmuş.

otomobillerin bandrol, sigorta, kasko, servis, yedek parça masrafları için kredi çekmemiz gerekecek nerdeyse ya...

shruikan
06 Aralık 2017, 21:32
bu kadarından sonra nası oturup da araba motor sürer insan? motor neyse bi nebze ayakta sürülüyor da araba zor

ayetlervaray
06 Aralık 2017, 21:41
amerikaya tokat gibi cevap !!!

vatandaşa zam müjdesi !!!

reiss çıldırdı !!!

nicksizbro
06 Aralık 2017, 22:25
Buraya isyan edeceğinize almayın bu gün wv den araba al 2 ay sonraya teslik aliyorsun almayın ellerinde patlasın fiyatlar nasıl iniyor.

5 yıl taksitle motor alan insanlar var aptal olmayın bende zam yapsam mal aynen satılsa bir daha zam yaparım.

Remzidemir41
06 Aralık 2017, 22:28
Ben şimdi senede 700 küsür tl vergi mi vericem :( . Lan o değilde 120tl vergi birikmişti. İnş artmamıştır

bursagsli
06 Aralık 2017, 22:34
Zaten aracı alırken araç fiyatının %50 vergi. Söz de %40 ötv zammında indirim yapmışlardı. Geçen sene kullandığım aracın toplam mtv 975 TL iken bu sene 1035 TL oldu. Yıl başından sonra 1423 TL olacakmış. Uzun lafın kısası %37.48 oranında zam yapmışlar. Bu hükümete hakkımı helal etmiyorum. İnsanların alım gücünü iyice bitirdiler.

54RR
06 Aralık 2017, 22:45
Motosikletle ilgili bir madde varmı? Yoksa 1300cc altındaki araç maddesine mi tabi oluyoruz? Benim zamdan önce 400 liraydı zamdan sonra ne oluyor şimdi :silent:

zekeriyaimam
06 Aralık 2017, 23:01
Motosikletle ilgili bir madde varmı? Yoksa 1300cc altındaki araç maddesine mi tabi oluyoruz? Benim zamdan önce 400 liraydı zamdan sonra ne oluyor şimdi :silent:

Sen binliksin sana zamlı :D

chopperrider
06 Aralık 2017, 23:06
Motosikletler kapsam dışı.
Oranların artması elbette şu şartlarda hiç hoş ya da desteklenecek bişey değil ama yeni sistemin iyi bir tarafı da var bunu atlamamak lazım.
Artık sadece yaş ve motor hacmine göre vergilendirme olmayacak, aracın çıplak satış fiyatı da değişken olarak işin içine giriyor.
Ki bu çok daha adaletli.
Eski tarifede 1200 cc vw golf ile aynı hacimde bir hyundai aynı mtv yi ödüyordu şimdi aracın satış bedeline göre pahalı markaya binen daha fazla ödeyecek.
MTV niteliği itibarıyla servet vergisi olduğu için gayet mantıklı bi düzenleme oldu.
Yalnız merak ettiğim eski araçlarda vergisiz satış fiyatı nereden öğrenilip mtv hesaplayacağız.
Mesela ben bu aralar 2008 model 2.7 lt motor hacimli bir araç almayı düşünüyorum. Bunun çıplak satış fiyatını hangi yıl itibarıyla öğrenip mtv hesabını yapıcam?

hokahey
06 Aralık 2017, 23:10
Oranların artması elbette şu şartlarda hiç hoş ya da desteklenecek bişey değil ama yeni sistemin iyi bir tarafı da var bunu atlamamak lazım.
Artık sadece yaş ve motor hacmine göre vergilendirme olmayacak, aracın çıplak satış fiyatı da değişken olarak işin içine giriyor.
Ki bu çok daha adaletli.
Eski tarifede 1200 cc vw golf ile aynı hacimde bir hyundai aynı mtv yi ödüyordu şimdi aracın satış bedeline göre pahalı markaya binen daha fazla ödeyecek.
MTV niteliği itibarıyla servet vergisi olduğu için gayet mantıklı bi düzenleme oldu.
Yalnız merak ettiğim eski araçlarda vergisiz satış fiyatı nereden öğrenilip mtv hesaplayacağız.
Mesela ben bu aralar 2008 model 2.7 lt motor hacimli bir araç almayı düşünüyorum. Bunun çıplak satış fiyatını hangi yıl itibarıyla öğrenip mtv hesabını yapıcam?

eski araçları kapsamıyor diye biliyorum. kapsıyorsa eğer, kasko değeri emsal olarak alınır.

54RR
06 Aralık 2017, 23:10
Sen binliksin sana zamlı :D

Öyle yada böyle geçirecekler kaçarı yok da hani diyorum belki motorlara ayrı bir madde konmuştur daha az itelerler, ne bilim belki birileri çıkar motosikletlere zam yok derler diye bir umut bekliyorum :queen:

Remzidemir41
06 Aralık 2017, 23:13
O değilde bu ağır şartlara rağmen hala sesini çıkartmayan insanlar var. Merak ediyorum nereden geliyor bu kuyunun suyu ?

Anfibi
07 Aralık 2017, 01:43

Çünkü Akp olmazsa;Din elden gider,camiler kapanır,namaz kılamayız.

RedCBR125
07 Aralık 2017, 02:16
Çünkü Akp olmazsa;Din elden gider,camiler kapanır,namaz kılamayız.

Olmayacak şey değil. Eğer araştırırsanız zamanında bunlara yakın şeylerin olduğunu bulmanız zor olmaz diye düşünüyorum.

Bunca yolsuzluğun, bunca yönetimsel yanlışın olmasına rağmen hükümetin hala yüksek oy alabilmesinin (bence) 2 sebebi var. İlk sebep; karşısında alternatif bir lider veya partinin kesinlikle olmaması yani basitçe söylersek rakibi yok diyebiliriz. 2.sebepte; zamanında Dinci diye tabir edilen Muhafazakar kesime yapılan baskılar, zulümler, eziyetler, 2.sınıf vatandaş muamelesi yapılması ve geçmişte yaşanan ekonomik sefaletlerin hafızalardan silinmemesidir.

Tahmini görüşüm akp nin oyunun bu seçimde minimum %5-6 civarı düşeceği yönündedir. Bu hükümet döneminde yapılan birçok hizmeti farkeden ve tebrik eden birisi olarak son dönemlerde olanlar ben dahil çoğu seçmenin midesini hükümet yönünden bulandırmıştır. Oy verirken zaten bunlar vatandaş tarafından kesinlikle ve kesinlikle göz önüne alınacaktır diye düşünüyorum.

chopperrider
07 Aralık 2017, 09:15
eski araçları kapsamıyor diye biliyorum. kapsıyorsa eğer, kasko değeri emsal olarak alınır.

2018'de ilk defa tescil edilecek araçlar için daha yüksek bir tarife var halihazırda trafikte olanlar için daha düşük. Dolayısıyla eski araçlar da kapsamda ama dediğin mantıklı kasko değerine göre bakıcaz en kolay ve akıllıcası o.

_chaotic_
07 Aralık 2017, 09:39
yol yabdı..

İhsan34
07 Aralık 2017, 09:44
Buraya isyan edeceğinize almayın bu gün wv den araba al 2 ay sonraya teslik aliyorsun almayın ellerinde patlasın fiyatlar nasıl iniyor.

5 yıl taksitle motor alan insanlar var aptal olmayın bende zam yapsam mal aynen satılsa bir daha zam yaparım.

İşte asıl mesela bu. Ne kadar ağlasak, sızlansak da bu konularda, çoğunluk gidip yine almaya, hem de en iyisi en pahalısını almaya devam ediyor. Hala araba bayilerinde kuyruklar, hala aylarca beklemeler..

Daha yeni okudum, Ekim sonu itibariyle araç satışları yine rekor kırmış diye. Bizler bu hızla almaya devam ettikçe, hem üretici hem de devlet elini cebimizden çekmeyecektir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:40 ----------

O değilde bu ağır şartlara rağmen hala sesini çıkartmayan insanlar var. Merak ediyorum nereden geliyor bu kuyunun suyu ?

Bizler şartlara ağır derken araba alabilmek için bayilerde sıra beklerken o kadar çok insan var ki. Demek ki bir kesim gerçekten kazanıyor ve harcıyor.

zabuzaretta
07 Aralık 2017, 10:14
Ki bu çok daha adaletli.

2008 2.7 Hmm ::shifty2: Yoksa dizel Jaguar XF mi? Tuttu mu?

The Dude
07 Aralık 2017, 10:50
artık "ne içiyorsanız aynısından bana da verin" kalıbını kırdım,
zira torbacı belli .

içerik itibari ile her ne kadar araç tarafı öne çıkarılmaya çalışılsa da maddelerin tek tek incelenmesi gerekir.
milyonlar ve hatta milyarlar ile ölçülen rüşvet ve dolandırıcılık iddiaları sonucu bırakın dava açılmasını üstünü nasıl kapatacağının hesabını yapan hükümet elbet bu değişikliklere de kılıf bulacaktır.

resmi gazetede yayınlandığında tek tek okuruz.

devleti limonatadan vergi alacak hale getirenleri savunmaya çalışanlara kolaylıklar dilerim,
zira aldığı milyonlarca dolar/Euro/tl /saat karşılığında whatsup profil fotoğrafında bakara/makaralı ayet paylaşanların memleketinde normal geliyor artık.

engellilerin aldığı araçlara fiyat sınırlaması getirilmiş,
aldıkları rüşvete de sınır getirseler ya,
nasıl bir devlet adamı rüşvet aldığı kişinin hesaplarını "başkasına rüşvet veriyor mu ?" diye kontrol eder.
öyle bir noktaya gelmiş ki paraların hesabı tutulamamış.

limonataya özel tüketim vergisi ...

torbacınız güzelmiş.

Jemand
07 Aralık 2017, 10:56
RECEP YAVAŞ CİĞERİMİZİ SÖKTÜN

https://i.hizliresim.com/bLd0Jd.jpg

'-'
07 Aralık 2017, 11:09
Ki bu çok daha adaletli.
çıplak satış fiyatı 40.000 tl nin altındaki aracın satışını desteklemek değil engellemek gerek.
vergi dilimleri, asgari ücret, yoksulluk, açlık sınırındaki bütçeleri dilimliyo.
adalet mi

chopperrider
07 Aralık 2017, 11:56
2008 2.7 Hmm ::shifty2: Yoksa dizel Jaguar XF mi? Tuttu mu?

çok sevdiğim ama cesaret edemediğim bir mark jaguar.
Daha hesaplı bişey düşünüyorum bu aralar. Ssanyong Rexton 2.7 dizel.
Marka pek bilindik değil ama ne kadar ekmek o kadar köfte en nihayetinde.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------

çıplak satış fiyatı 40.000 tl nin altındaki aracın satışını desteklemek değil engellemek gerek.
vergi dilimleri, asgari ücret, yoksulluk, açlık sınırındaki bütçeleri dilimliyo.
adalet mi

Hiç anlamadım. Neden nispeten ucuz aracın satışını engellemek gerek ?
Ben olaya siyasi olarak değil vergilendirme tekniği açısından baktım.
Elbette ekonominin bu halde olduğu ortamda vergi oranlarında 1 puanlık bile artış haklı olarak sosyal tepki görür.
Ben de bir mükellef olarak bundan muzdaribim.
Ancak demek istediğim eski sistemde sadece motor hacmi ve araç yaşı baz alınarak tarife oluşturmak adaletli değildi.
Spesifik bir örnek vereyim.
Mazda Rx8 modeli 1300cc altı wankel motora sahip bir araç.
200 küsür beygir gücü ve yüksek bir satış fiyatı vardı. Ancak hacmi düşük diye dacia logandan düşük MTV'si vardı.
Bu adaletsizdir.
Aynı durum ÖTV için de geçerliydi değişiklikten sonra vergi yükünün dağıtımı açısından daha adil oldu.
Vergiler servet vergisi, gelir vergisi, dolaylı vergi vb. olarak sınıflanır.
MTV bir servet vergisidir teknik olarak, dolayısıyla daha pahalıya sahip olan daha çok vergi yüküne kaltlanmalı. Ucuz araca binen, ucuz bir evde oturan nispeten düşük vergi ödemeli.
Emlak vergisinin sırf metrekareye oranlı alındığını düşünesenize ? Adil olur mu ? Evin semti, inşaatın kalitesi vb. faktörler değerlendirilmese ?

Demek istediğim bu.
Ama bu yazdıklarımı, yükselen vergiler adil demek olarak okuyup hükümet destekçiliği olduğunu düşünenler olursa diyecek sözüm yok çünkü bir söz söylemeye gerek yok.

zabuzaretta
07 Aralık 2017, 12:08
çok sevdiğim ama cesaret edemediğim bir mark jaguar.
Daha hesaplı bişey düşünüyorum bu aralar. Ssanyong Rexton 2.7 dizel.
Marka pek bilindik değil ama ne kadar ekmek o kadar köfte en nihayetinde.

Bir aile verdimde Ssangyong 2.0 D Kyron var. Birkaç kez sürdüğüm oldu. Deneyimlerim ses yalıtımının kötü olduğu dizel motorun sesini olduğu gibi içeri veriyor. Torku fena değildi. Her yerinden ses geliyordu ufak çukurda bile. Bana pek güven vermedi hiçbir zaman. Bahsettiğiniz modeli bilmiyorum onun hakkında yorum yapamam. Ssangyong ne kaa ekmek o kaa köfte markası gibi.

'-'
07 Aralık 2017, 12:35
Hiç anlamadım. Neden nispeten ucuz aracın satışını engellemek gerek ?

ucuz mal alacak kadar zengin değilim
derdi dedem
galiba etkisinde kaldım

hokahey
07 Aralık 2017, 13:51
zamlar çığ gibi amma az evvel motoru park etmek için 2 tur attım caddede. her yer otomobil mk. adım atacak yer yok. kaldırıma kadar araba.

bakın motorumu park edecek yer bulamadım diyorum...

'-'
07 Aralık 2017, 13:56
plansız kentleşme
toki konutlarında bile park sorunu var

MD.Murat
07 Aralık 2017, 15:53
zamlar çığ gibi amma az evvel motoru park etmek için 2 tur attım caddede. her yer otomobil mk. adım atacak yer yok. kaldırıma kadar araba.

bakın motorumu park edecek yer bulamadım diyorum...

yahu ,
Türkiyeede 1000 kişiye düşen araç sayısı 230
avrupa ortalaması 600.
yunanistan 624
polonya 537

amerikada ise 780.

yani şunu söylemekten gerçekten bıkmadınız mı?

avm de yer yokmuş , sokakta yer yokmuş. otopark yok hacı demekki. araç zaten yola bırakılmıyor bu ülkelerde. otopark yapmak yerine kümes yapıp oraya da kiracı alıyoruz da o yüzden yer yok.
millet fazla araba aldığı için değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:49 ----------

karadağ
libya
meksika
brezilya
birleşik arap emirlikleri
romanya
lübnan
malezya

ülkelerinde kişi başına düşen araç sayısı Türkiyeden daha fazla.

bulgaristanda bile 390.

bir bitmedi volkswagende sıra bekliyor millet geyiği.

hokahey
07 Aralık 2017, 16:09
yahu ,
Türkiyeede 1000 kişiye düşen araç sayısı 230
avrupa ortalaması 600.
yunanistan 624
polonya 537

amerikada ise 780.

yani şunu söylemekten gerçekten bıkmadınız mı?

avm de yer yokmuş , sokakta yer yokmuş. otopark yok hacı demekki. araç zaten yola bırakılmıyor bu ülkelerde. otopark yapmak yerine kümes yapıp oraya da kiracı alıyoruz da o yüzden yer yok.
millet fazla araba aldığı için değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:49 ----------

karadağ
libya
meksika
brezilya
birleşik arap emirlikleri
romanya
lübnan
malezya

ülkelerinde kişi başına düşen araç sayısı Türkiyeden daha fazla.

bulgaristanda bile 390.

bir bitmedi volkswagende sıra bekliyor millet geyiği.

sakin ol şampiyon! galiba sebep plansız kentleşme. bir de bu yönden bakmak gerek. lakin ben park yeri ararken epey bi sinirlendim. ondan atar yaptım.

fz6_fazer
07 Aralık 2017, 17:53
Zam var zamcık var,eyyyy amerika sen kimsin yahu
Biz böyle olduktan sonra %500 zam gelse,padişahım çok yaşa diyecek kitle var
PADIŞAHIN VERGİSİ

Vezirler huzura cıkmışlar:
— Padişahîm, hazinede para kalmadı. Yeni vergilere ihtiyacımız var, diyerekten. . Padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
– Eeee! Ne vergisi koyalım? demiş… Vezirler:
— Köprülere adam koyalım, gecenden bir akçe alsınlar! Padişah,
— Tamam, demiş. Aradan bir sure geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
— Nasıl, halk hayatından memnun mudur? Her hangi bir şikâyet var mı?
— Hiç bir tepki yok Sultanim!
— İyi o zaman köprünün diğer tarafına da bir adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! Aradan bir süre geçmiş, Padişah tekrar sormuş vezirlerine:
— Var mı halinden şikâyet eden?
— Yok! Halkının tepkisizliğine kızan Padişah, gürlemiş:
— Köprülerin ortasına da birer adam koyun, gelip geceni köprünün ortasında becersin! Aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkin in olmamasına içerleyen Padişah, çağırmış vezirlerini,
—Halkı dinleyelim hele bir, demiş. Gitmişler köye, Padişah sormuş:
— Halinizden memnun musunuz, var mı bir şikâyetiniz? Ses yok. Padişah tekrar :
—Ulan demis, tas üstünde tas omuz üstünde bas komam! Var mı şikâyeti olan hemen söylesin! Diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
—Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!
—Eeee! demiş Padişah bir umutla… Ne olmuş o köprünün ortasındaki adama?
— Aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz,hanımdan fırça yiyoruz mümkünse bir adam daha koysanız…

yusufkalaz
07 Aralık 2017, 22:25
Zam var zamcık var,eyyyy amerika sen kimsin yahu
Biz böyle olduktan sonra %500 zam gelse,padişahım çok yaşa diyecek kitle var
PADIŞAHIN VERGİSİ

Vezirler huzura cıkmışlar:
— Padişahîm, hazinede para kalmadı. Yeni vergilere ihtiyacımız var, diyerekten. . Padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
– Eeee! Ne vergisi koyalım? demiş… Vezirler:
— Köprülere adam koyalım, gecenden bir akçe alsınlar! Padişah,
— Tamam, demiş. Aradan bir sure geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
— Nasıl, halk hayatından memnun mudur? Her hangi bir şikâyet var mı?
— Hiç bir tepki yok Sultanim!
— İyi o zaman köprünün diğer tarafına da bir adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! Aradan bir süre geçmiş, Padişah tekrar sormuş vezirlerine:
— Var mı halinden şikâyet eden?
— Yok! Halkının tepkisizliğine kızan Padişah, gürlemiş:
— Köprülerin ortasına da birer adam koyun, gelip geceni köprünün ortasında becersin! Aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkin in olmamasına içerleyen Padişah, çağırmış vezirlerini,
—Halkı dinleyelim hele bir, demiş. Gitmişler köye, Padişah sormuş:
— Halinizden memnun musunuz, var mı bir şikâyetiniz? Ses yok. Padişah tekrar :
—Ulan demis, tas üstünde tas omuz üstünde bas komam! Var mı şikâyeti olan hemen söylesin! Diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
—Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!
—Eeee! demiş Padişah bir umutla… Ne olmuş o köprünün ortasındaki adama?
— Aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz,hanımdan fırça yiyoruz mümkünse bir adam daha koysanız…

Birçok işten farklı yazıyla Ve Sözle dinlediğim halde her seferinde gülüyorum.
Şöyle adam akılı bir rakib çıksa ben sizi şey etmicem dese yada en azından az şeyidicem felan dese vallahi direk ona vericem oyumu.