Orijinalini görmek için tıklayınız : motorun içine kum v.s kaçması mümkün mü
thedarkfire
04 Aralık 2017, 19:58
Az önce bi video izliyordum adam motorunun içine kum kaçtığını söyledi motor cbf 150 nin motoruydu.
Motorun üzerindeki çamur, kum, toz, su v.s içine kaçabilir mi? Bu mümkünmü? Kaçarsa ne gibi bi belirti çıkar ortaya?
Çünkü ben geçen çamura girip düşmüştüm o günden sonra farklı bi ses duymaya başladımi hani motorun sesi normal ama aradan bi ses geliyor sanki büyük bi matkapla betonu delerken bi ses gelirya uzaktan, aynı öyle bi ses.
mustafa_325
04 Aralık 2017, 20:02
Hava filtresi bu işe yarıyor zaten. Kum bir şekilde filtreyi geçip motora girse bile anında egzozdan çıkıp gider. Geride ufak bir çizik bırakır.
thedarkfire
04 Aralık 2017, 20:09
Hava filtresi bu işe yarıyor zaten. Kum bir şekilde filtreyi geçip motora girse bile anında egzozdan çıkıp gider. Geride ufak bir çizik bırakır.
Hava filtresinden hariç bir noktadan girebilme imkanı yok yani?
tubejh
04 Aralık 2017, 20:11
Hava filtresi tozu tutar oldu ki kaçtı silindire giren kum yağ tarafından temizlenir.
mustafa_325
04 Aralık 2017, 20:13
Hava filtresinden hariç bir noktadan girebilme imkanı yok yani?
Motor yağından girebilir ancak. Onun için de yağ tapasını açman lazım.
O motoru yapan mühendisler içine girecek olan kumu da düşünüyorlar rahat ol. Benzinde de filtre var bu yüzden.
thedarkfire
04 Aralık 2017, 20:23
Motor yağından girebilir ancak. Onun için de yağ tapasını açman lazım.
O motoru yapan mühendisler içine girecek olan kumu da düşünüyorlar rahat ol. Benzinde de filtre var bu yüzden.
Tamam o zaman sıkıntı yok demek ki :D
Geçen çamura girmiştim baya motor çamur olmuştu, düşmüştüm zaten çamur fazlaydı. Heryeri çamur oldu ve o günden sonrada biraz tuhaf gelmişti gazı açarkenki sesi merak edip bi sorayım dedim videoyuda izleyince şüphelenmiştim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:22 ----------
Hava filtresi tozu tutar oldu ki kaçtı silindire giren kum yağ tarafından temizlenir.
Anladım teşekkürler o zaman bi sıkıntı yok demekki :D
Mertcan39
04 Aralık 2017, 20:23
yağ değiştirirken toz kaçabilir hava filtresi yırtılırsa toz yutabilir onun dışında girebileceği pek bir yer yok
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO