Orijinalini görmek için tıklayınız : Evin önüne motor park etmek (sokak)?
nicksizbro
30 Kasım 2017, 22:58
Evime en yakın otopark en az 1 km (açık) kapıda kocaman bir elektrik direği var ona abus zincir kilit ve abus alarmlı disk kilit+ucuz bir gps +branda takıyım diyordum.
Evin önünde komşunun scooterı (eski)var aylardır nalbur aldığı zincir ve asma kilitle kitliyor çalan eden yok ,çevrede pek motorcu yok varsada eski yanı sağlam hırsız yok çevrede ama it kopuk çok abus kiramazlar diye tahmin ediyorum.
Kredi ile almayı düşünüyorum çalınırsa çok koyar kasko yaptırsam hem 1 yıl sonra bitecek hemde kilite para kalmicak o it kopuk iterek götürür.
Sizce bu önlemler yeterli mi almak isteğim motor mt 25 bu abusler kesiliyormu hemen brandayı açarken alarm etkinleşir diye düşünüyorum.
Semt- esenyurt
Alonedark93
30 Kasım 2017, 23:07
Boşver abus mabus. Koy otoparka. Esenyurt diyorsun. Kasko çıksa çıksa 1200-1400 tl çıkar. Böl 365 e. Günlük sigara parası değil.
Olmayan arabanın kredisini ödüyorum nasıl bir duygu anlatamam...
bindiregandi
30 Kasım 2017, 23:21
Esenyurt kısmına kadar gayet mantıklı gidiyordu.
nicksizbro
30 Kasım 2017, 23:33
Doğma büyüme esenyurtluyum eskiden haberlerde esenyurt görünce aaa bak bizim semt diyorduk şimdi 5 haberden 3ü esenyurt.
Peki birşey merak ediyorum belediyeden kaldırım kiralayıp motokabin yapabilirmiyim apartmanın bahçesi yok
matrax33
30 Kasım 2017, 23:37
Ben esenyurtta otursam motoru her gün sırtlar eve çıkartırım. Otoparkçıyada güven olmaz.
sadraf
30 Kasım 2017, 23:49
bak bende bahçeşehir tarafında oturuyorum ara ara esenyurttan geçerim yıllardır bilirim orayı, motor alacaksam esenyurttan taşınırdım :) orada hiçbir kilit dayanmaz motorun başına 7/24 polis koy yine çalarlar. Hatırlarsanız deni seki ve reina katliamcısı esenyurtta yakalandı ve iyice isim yaptı bu olaylarla :)
Allah kolaylık versin, güvenlikli sitede oturan arkadaşların vardır mutlaka onlardan rica et siteye bırak motoru rahat rahat takılırsın.
velizrsln
30 Kasım 2017, 23:50
gps+alarm yeterli bence
sadraf
30 Kasım 2017, 23:51
titanyum zincir olsa bile nafile, zinciri bağladığı yeri söker yine götürürler öyle bir yer
nicksizbro
01 Aralık 2017, 00:00
Benzinlikte çalışıyorum iş yerinde pürüz çıkmazsa benzinliğe park etmeye çalışıyorum olmadı oraya kitlerim kamera dolu pompacılar arkadaşım parada vermem ama insan kapısında olmasını istiyor elde kask üste ekipman amele gibi 1,5 km yürünmez.
Şu hale bak eğitimi ekipmanı alıyoruz hırsızlar yüzünden hayalimizi gerçekleştirmiyorum o koyuyor her gece başımı yastığa koyduğumda bapsam diyorum.
sadraf
01 Aralık 2017, 00:07
Önlemleri sonuna kadar kullan gps + abus granit ve disk kilidi alıp koy evin önüne ancak bu saydıklarımla en az 2 kagıtlık olursun kafam rahat etsin dersen. Kilitte sakın ucuza kaçma
acemi60
01 Aralık 2017, 00:13
Madem çevre güvenli değil. 125-150 cc. bir motor alıp zincir ve kilitle bağlar kaderime razı olurdum. MT25 az para değil. Kasko şart olur. Gerçi içinde araçlı güvenlik devriyesi olan siteden bile motosiklet çalındığını biliyorum. İstanbul felaket bir şehir oldu.
mustafa_325
01 Aralık 2017, 00:21
Branda ve alarm kilitten daha önemli çünkü en sağlam zincir bile azimli bir hırsız karşısında çaresiz kalıyor. Branda ise hırsızın motoru gözüne kestirmesine engel oluyor ve hırsız brandayı kaldırmaya kalkınca alarm çalıyor. Yani branda ve alarmı beraber kullanınca hırsızın motosikletin modelini öğrenmesi bile engellenmiş oluyor.
nicksizbro
01 Aralık 2017, 00:23
Belediyeden evimin önüne motokabin yapmak için kaldırım kiraliya biliyormuyum
okanbagiscan
01 Aralık 2017, 00:33
Bende neresiymiş burası diye merak ediyordum arkadaş Esenyurt dedi.Herhalde paralel evrende yaşıyoruz. :)
thedarkfire
01 Aralık 2017, 00:38
Alarm olarak sana bi tavsiyede bulunabilirim, spy 5000 diye bi alarm var.
İnternetten ürünün özelleklerine bakmanızı tavsiye ediyorum, aradığınız şey bence bu. Bende yaza doğru alacağım bundan bi tane.
Sadece alarm değil bir çok özelliği var.
yeditepely
01 Aralık 2017, 00:55
125-250 kg tsıyabılen bır vinci balkon tavanına monte etsek ve vınc 1.5 mt demır uzerınde yuruyup balkon dısına 50cm cıvarı cıksa.ve motoru balkona koyabılsek nasıl olurdu acaba.Boyle bırsey dusunmuyor degılım aslında.Belki biraz zahmetli olacak indir çıkar olayı ama calınmasından cok daha ıyıdır.Gercı evi 2. ıle 3. kat aralıgında olanlar ıcın mantıklı diye dusunuyorum.balkonu buyuk ve acılır camlı olması sart tabı.Vinc olsa olsa max 500 tl tutmaz bile.Sizce nasıl bir fikir arkadaslar.
nicksizbro
01 Aralık 2017, 01:00
Ters evren suçlular polisi kovalıyor ekip arabasında beyaz çeken polis gördü bu gözler her hangi bir olayda polis en az 1 saate gelirgelsede bir şey yapmaz sen düşün 5 seneye kadar gazi mahallesinden daha kötü olma potansiyeli var.
gogozh
01 Aralık 2017, 01:04
@Yeditepely elektrikli caraskal + taşıma zinciri 1000 liralık olunur . Birde şöyle birşey var motoru neresinden ve nasıl tutturup kaldiracaksin onun için de sepet lazım olacak .
Baya külfetli bir iş olur hee olmaz mı olur ama dediğim gibi zor olur . Sepet alayım desen o sepete uygun balkon lazım . Malum sepete indirip bindirmek için yer lazım zor iş
thedarkfire
01 Aralık 2017, 01:05
125-250 kg tsıyabılen bır vinci balkon tavanına monte etsek ve vınc 1.5 mt demır uzerınde yuruyup balkon dısına 50cm cıvarı cıksa.ve motoru balkona koyabılsek nasıl olurdu acaba.Boyle bırsey dusunmuyor degılım aslında.Belki biraz zahmetli olacak indir çıkar olayı ama calınmasından cok daha ıyıdır.Gercı evi 2. ıle 3. kat aralıgında olanlar ıcın mantıklı diye dusunuyorum.balkonu buyuk ve acılır camlı olması sart tabı.Vinc olsa olsa max 500 tl tutmaz bile.Sizce nasıl bir fikir arkadaslar.
http://www.hepsiburada.com/cosso-250-500-kg-1000-w-elektrikli-vinc-p-HBV00000250WA?magaza=h%C4%B1rdavat-online&wt_gl=cpc.nelk.6822.yapi-market-pla&gclid=CjwKCAiA9f7QBRBpEiwApLGUitY3-jO9biIvasSRPeEgSC43fyDiVJONV0XsIdRGMJUn2IRepaR2Qxo C1vsQAvD_BwE
Buyur vinç :)
nicksizbro
01 Aralık 2017, 01:14
Hangi evin balkonun duvarı 200 kg taşicak kadar güçlü ve havada asılı kalamaz tehlikeli olur zaten motoru koyacak kadar büyük ve sağlam balkonu olan bunu dert etmez
bursagsli
01 Aralık 2017, 01:38
Abus alacağına 2 adet normal alarmlı disk kilidi al. Bunun yanında spy alarm al. Ek olarak da gemi zinciri al. Bu devirde dışarı motor koymak zor. Zaten çalma girişimine girerse çalamazsa bile illa bir tarafına zarar verir. En iyisi çalıştığın benzinlikte kapalı bir yere koyma imkânın varsa oraya koy derim
senbaris
01 Aralık 2017, 10:34
Semt farketmez sokağa motor bırakılmaz. Otoparkınız, kasko imkanınız yoksa almayın.
khaledome
01 Aralık 2017, 11:10
bu arada bu gps takip işine de inanmıyorum ben,
adamlar alıp gidip motoru kırdıktan sonra gidip polise söylesen yanında gelmez, savcılıktan emir bekliyorlar,
kendimiz almaya gitsek itle kopukla kavga mı edicez
en temizi kasko
Jemand
01 Aralık 2017, 11:12
sağlam hırsız yok çevrede ama it kopuk çok abus kiramazlar diye tahmin ediyorum.
Semt- esenyurt
aldı beni bir gülme
kurubuz
01 Aralık 2017, 11:19
1 km uzak bir mesafe değil. Yürü veya bisikletle git gel. Bisikletin yoksa da al migrostan 250 liraya uyduruk bir bisiklet. Bisikleti bırakıp motoru alırsın veya tam tersi. Kapalı garaj da olsa bütün kilitlerini al ve garajdayken de kilitle.
zapalka
01 Aralık 2017, 11:38
1989 dan beri esenyurtluyum.
sana tek tavsiyem; acilen motorunu sat veya tam güvenilir bir yer ayarlayana kadar motorunu tam güvenilebilir bir yere bırak ve sürme. esenyurtta paralı otoparka bile bırakma motorunu.
Birkan07
01 Aralık 2017, 11:39
Bende sıkıntılı bi semtte yaşıyorum, gerçi artık her yerde hırsızlık var. Benimde apartmanımın otoparkında 1 elektrikli bisiklet var öylece duran birtanede ARN 125cc bir motosiklet var direksiyonu bile kilitli değil kimin bilmiyorum aylardır öylece duruyo hiç kimse dokunmadı buna rağmen benim ayakkabım çalındı, bisikletim çalında ki 6 bin liraya mal etmiştim. Şuan 2 motorumdan biri küçük onu apartmanın içinde odunluğa koyuyorum orada Bauhouse'dan 110 liraya aldığım bi kilitle kilitliyorum. ( 1 apartman giriş kapısı, 2 odunluğun kapısı, 3 kendi bölümümün kapısı buna rağmen kilit.
kapıların hepsi demir. ) Diğer motorum odunluğun kapısına manevra alamıyo içeri sokamıyorum onuda apartmanın içinde su sayaçların olduğu yere kilitliyorum. 1 disk kiliti alarmlı, 2 Oneguard u kilit, 3 yine diğer motoruma bağladığım çelik 110 liralık zincir kilit ve branda kullanıyorum. ( 1 apartman kapısı, 2 su sayaçların olduğu bölmede kilitli olan demir parmaklıklar. Yinede içim rahat etmiyo. birisi motora temas ettiği anda taramaya başlayacak bi keleş yerleştirmek istiyorum su sayaçlarının arasına o derece huzur oluyorum bu konularda. :) Allah hepimizin emeğine sahip çıksın, para kolay kazanılmıyo kimsenin canı yanmaz inşallah.
nicksizbro
01 Aralık 2017, 11:43
Garaj 50-70 tl arası oluyor kasko 1200 tl filan çıksa aylık 100 tlye geliyor 39 tl daha katıp tam güvenlik alınabilir ama kasko kabul edermi sokağa koymama kesin çalınacak uyduruk bir kilit takarımda kasko yaptırsam motoru babamın üstüne alirim yaşı 45
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:39 ----------
aldı beni bir gülme
Niye yav esenyurt guvenli ve elit bir yejfvdbdjfhd
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:41 ----------
Cami yapılıyor alana kadar bitip kapalı otopark açarlarsa süper olur zabıta yakalasam sorucam evin 1 sokak altında kapalı otoparkta güvenlik oluyor ve malımızı koruyor demi?
KUVVETMİRA
01 Aralık 2017, 11:49
bu esenyurt konusuna "fransız" (https://media.licdn.com/mpr/mpr/p/3/005/07d/123/05d8e11.jpg) kaldık,
nedir, ne değildir, ankara'da neye tekabül eder?
sadraf
01 Aralık 2017, 11:54
bu esenyurt konusuna "fransız" (https://media.licdn.com/mpr/mpr/p/3/005/07d/123/05d8e11.jpg) kaldık,
Boyle bir yerin baska ornegi yok gelip gormeniz lazim. Bir kisinin esenyurtlu olup olmadigini sac tirasindan anlayabilirsiniz. 2002 dunya kupasindaki umit davala gibi geziyorlar ortalikta
Birkan07
01 Aralık 2017, 12:01
Boyle bir yerin baska ornegi yok gelip gormeniz lazim. Bir kisinin esenyurtlu olup olmadigini sac tirasindan anlayabilirsiniz. 2002 dunya kupasindaki umit davala gibi geziyorlar ortalikta
:)) Bizim zeytin köy, Ankaranın Çinçin'i yani :) öğrenmiş olduk. Esenyurt falan diyince esiyo falan havadar rahat diyip seviyoduk :))
jackonbir
01 Aralık 2017, 12:16
En güvenlisi semtin hırsızlarıyla kanka ol.
Çalınırsa da 5 dakikada bulursun ;)
kurubuz
01 Aralık 2017, 12:39
Esenyurt'un e-5 e yakın kısmı yani sitelerin bulunduğu beylikdüzü'ne komşu tarafı oldukça gelişmiştir. Bu tarafta eğitim düzeyi de oldukça yüksektir. Zaten bu siteler yapıldıktan chp oyu çok arttı. Daha çok yeni evli çalışan çiftler makul ev fiyatları sebebiyle bu sitelere taşınmaya başladılar. Ancak eski esenyurt bir Kars diasporasıdır. Suç,sefalet tavan yapmıştır. Derlerdi ki " darwin evrim teorisini esenyurt minibüslerinde keşfetmiştir. İnsan cidden maymundan geliyor "
nicksizbro
01 Aralık 2017, 12:43
Ustam şu tiplerle dolu ve kuaföre git hırsızlık yapicam de saçını böyle kesiyor
https://i.hizliresim.com/5GlDXR.jpg
KUVVETMİRA
01 Aralık 2017, 12:46
anlar gibi oldum :cat:
SuleymanE
01 Aralık 2017, 12:46
Esenyurt hakkında okadar yorum yapılınca merak ettim, bide google amcaya sorayım dedim şıkan sonuç şu: :)
https://i.hizliresim.com/lbGOpJ.png
Nasıl bir semtmiş arkadaş orası :mrgreen:
Birkan07
01 Aralık 2017, 14:06
hahaha :):)
nicksizbro
01 Aralık 2017, 14:38
Siz siz olun değil yasama yolunuz düşse bile geçmeyin şoförleri cahildir buranın ve polis gerçekten çok yetersiz bu bölgede ve olanlarda kimseyi sallamıyor
Olcay Avşar
01 Aralık 2017, 16:59
Duyan da sanacak ki Esenyurt'ta hırsızlık yapan adam Kadıköy'e, Nişantaşı'na, Etiler'e girerken vize soruyorlar. :)
Ha illa ki Esenyurt'ta park edilen motorun çalınma ihtimali daha yüksektir.
jackonbir
01 Aralık 2017, 17:13
Esenyurtta eğitimsizlikten kaynaklanan kaosun bir açıklaması var.
Bana Başakşehirdeki sonradan görmelerin tavırlarını kim açıklayacak?
SlimeDont
02 Aralık 2017, 22:41
Hocam 1 yıl esenyurtta yaşadım. Hyunda Getz Arabamız vardı o aralar. Evin önünde Mercedes felan vadı. Adamlar ilk Mercedesi götürmüşler , sonrasında bizim arabaya bakıp boşverin bunu radyoyu alıp gidek demişler. Hani böyle bir semtte oturuyorsanız Motoru isterseniz evin içine koyun yine çalarlar yine çalarlar.
Alonedark93
02 Aralık 2017, 23:19
Esenyurt innovia 2 de oturdum.güvenlikli kocaman siteden yanılmıyorsam 600rr çaldılar. Haberlere bile çıkmıştı.:)
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------
Esenyurt'un e-5 e yakın kısmı yani sitelerin bulunduğu beylikdüzü'ne komşu tarafı oldukça gelişmiştir. Bu tarafta eğitim düzeyi de oldukça yüksektir. Zaten bu siteler yapıldıktan chp oyu çok arttı. Daha çok yeni evli çalışan çiftler makul ev fiyatları sebebiyle bu sitelere taşınmaya başladılar. Ancak eski esenyurt bir Kars diasporasıdır. Suç,sefalet tavan yapmıştır. Derlerdi ki " darwin evrim teorisini esenyurt minibüslerinde keşfetmiştir. İnsan cidden maymundan geliyor "
Tam o bahsettiğiniz sitelerden de 6 ay önce Movistar çalındı hala iz yok. :)
nicksizbro
03 Aralık 2017, 00:39
Nasıl bir semtte yaşıyorum ben doğduğumdan beri, sizin oralarda torbacı vs yok mu aga yada sokak kenarlarında oturan 3-5 tirrek kendimi Meksikada gibi hissetim sizde abdden yaziyonuz herhalde
sadraf
03 Aralık 2017, 00:42
esenyurt böyledir. istanbulda en karışık ilçe neresi deseler birçoğu gazi mahallesi der ama gazi buraya göre maldivler kalır :)okuyor musun bilmiyorum ama üniversite için başka şehir yazabilirsin ordan çıkmak istiyorsan.
hokahey
03 Aralık 2017, 01:18
vay arkadaş nasıl bir yermiş! kanım çekildi okurken.
biz tabi alıştık küçük kasabada yaşamaya, yeri geliyor motorun, evin anahtarını üzerinde unutuyoruz sorun olmuyor.
geçen arabamın anahtarını kaybettim, karakola gittim, buyur kardeş anahtarını diye elime tutuşturdu polis.
İstanbul'da yaşayan arkadaşlarıma sabır diliyorum.
Sj's
03 Aralık 2017, 02:22
Bahcesehirde oturuyorum. Senin motorunu calma ihtimali olanlar benim motorumu caldilar. MT09du motorum. Kapali, guvenlikli, kamerali garajdan caldilar.
Senin icin en dogru cevabi veriyorum. Kasko falan yaptirma motorun cok pahali degilse. Ama takip sistemi koy. Bana guven, takip sistemi kullan :)
..YaNKee..
03 Aralık 2017, 11:36
spy5000 alarm sistemi... 300 tl
2 adet alarmlı disk kiliti... 1000 tl
2 adet gövdeden bağlamak için yeterli uzunlukta alarmlı zincir.. 1500tl
bence bu kadarı yeter ama 3000 tl gibi harcama yapman gerekli iyi markalardan alman gerekli..
artemis99
03 Aralık 2017, 12:17
Öyle mahallelere R25 MT25 sokmıcan. ybr neyine yetmiyor, gerçi onu bile saklaman lazım. İyisimi al bir çinli kimse yüzüne bakmaz.
ozan1991
03 Aralık 2017, 12:22
otoparklara neden güvenmiyorsunuz yahu ben kapalı bi otopark buldum her yerinde kamera var kameralar çalışıyor dedi adam ayda 80tl istedi içerdeki motor çalıncak hali yok yani sorumluluk almıyorlarmı böyle bir durumda?
..YaNKee..
03 Aralık 2017, 22:48
otoparklara neden güvenmiyorsunuz yahu ben kapalı bi otopark buldum her yerinde kamera var kameralar çalışıyor dedi adam ayda 80tl istedi içerdeki motor çalıncak hali yok yani sorumluluk almıyorlarmı böyle bir durumda?
Ankara demetevler de otoparkın kasasını patlatmışlardı 1-2 yıl önce :) adam nerde uyuduysa artık..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO