Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Cb 250 R Kullanıcıları /Bilgi Paylaşım Başlığı
Sayfa :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
MuratKeskin
18 Temmuz 2018, 13:28
Merhaba arkadaşlar, bende motorla ulaşım konusunda aranıza katılmış bulunuyorum. Şuan ehliyet için başvurdum direksiyon derslerini alıyorum. A sınıfı ehliyet için başvurdum. Scootermi yoksa vitesli mi konusunda kafam karışıktı biraz. Günde yaklaşık 25 git 25 gel toplam 50km yolum var. Başakşehir Kayaşehir- Fatih Aksaray güzergahım var. Hafta içi 2 gün eşim bana artçı olarak eşlik edecek, ayrıca Pazar gezmeleri için bir motor alacağım. Scooter kullanışlı gibi geliyor ama diğer yandan çok ruhsuz geliyor ve zevk alacağımı düşünmediğimden vitesli alma konusunda kafam yoğun. MT-25 ile CB250R üzerinde yoğunlaştım. Artçı konforu, yakıt ve bakım masrafları gibi etkenler göz önünde bulundurulduğundan tavsiyelere açığım. Her 2 motoruda kullanan süren varmıdır acaba ? + ve – yönleri ile yönlendirebilecek/değerlendirebilecek arkadaşlar olursa çok mutlu olurum. Motorları 0 ve 2018 model almayı düşünüyorum.
LynXMaSTeR
18 Temmuz 2018, 14:04
Merhaba arkadaşlar, bende motorla ulaşım konusunda aranıza katılmış bulunuyorum. Şuan ehliyet için başvurdum direksiyon derslerini alıyorum. A sınıfı ehliyet için başvurdum. Scootermi yoksa vitesli mi konusunda kafam karışıktı biraz. Günde yaklaşık 25 git 25 gel toplam 50km yolum var. Başakşehir Kayaşehir- Fatih Aksaray güzergahım var. Hafta içi 2 gün eşim bana artçı olarak eşlik edecek, ayrıca Pazar gezmeleri için bir motor alacağım. Scooter kullanışlı gibi geliyor ama diğer yandan çok ruhsuz geliyor ve zevk alacağımı düşünmediğimden vitesli alma konusunda kafam yoğun. MT-25 ile CB250R üzerinde yoğunlaştım. Artçı konforu, yakıt ve bakım masrafları gibi etkenler göz önünde bulundurulduğundan tavsiyelere açığım. Her 2 motoruda kullanan süren varmıdır acaba ? + ve – yönleri ile yönlendirebilecek/değerlendirebilecek arkadaşlar olursa çok mutlu olurum. Motorları 0 ve 2018 model almayı düşünüyorum.
cb250r ı test etme imkanım olmadı ancak görünüş itibariyle rahat bir motor gibi.
mt25 i kullandım, rahat bir motor. torku, gücü kıvamında, sadece 7000 devirde ayrı bi tepkimesi var, virajlarda felan bazen sizi korkutabilir.
oturuş olarak da cb250r ın artçı selesi daha ufak gibi geldi bana, mt-25 in gayet rahat bir artçı selesi var. arka çanta da olunca baya bi rahat oluyor.
mt-25 iki silindirli olmasından mütevellit daha güçlü bir makine, cb250r ise az yakan çok kaçan dediğimiz şehir içi motoru.
yakıt konusunda cb250r 3-4 litre civarında tüketirken, mt-25 5-6 litre civarında. zorlayınca 7-8 litre yakan arkadaşlar var.
cebinizi düşünüyorsanız honda daha mantıklı.
yamahanın servis bakım ücretleri hondaya göre daha tuzlu diye biliyorum. ayrıca yamaha kendi yağını kullanmakta diretiyor. hondada ise öyle bir sıkıntı yok. isterseniz kendi yağınızı getirip garanti kapsamında koydurabilirsiniz. sadece bakım kağıdına "müşteri yağını kendi getirdi" gibisinden not düşüyorlar. gidip de zeytinyağı koymadıktan sonra o ibarenin pek de bi önemi yok zaten.
cb250r ın tasarımı benim daha çok hoşuma gitti. tek kullanacak olsam hondayı alırım, ancak çift kişi kullanımda biraz güçsüz kalabilir.
MuratKeskin
18 Temmuz 2018, 14:46
cb250r ı test etme imkanım olmadı ancak görünüş itibariyle rahat bir motor gibi.
mt25 i kullandım, rahat bir motor. torku, gücü kıvamında, sadece 7000 devirde ayrı bi tepkimesi var, virajlarda felan bazen sizi korkutabilir.
oturuş olarak da cb250r ın artçı selesi daha ufak gibi geldi bana, mt-25 in gayet rahat bir artçı selesi var. arka çanta da olunca baya bi rahat oluyor.
mt-25 iki silindirli olmasından mütevellit daha güçlü bir makine, cb250r ise az yakan çok kaçan dediğimiz şehir içi motoru.
yakıt konusunda cb250r 3-4 litre civarında tüketirken, mt-25 5-6 litre civarında. zorlayınca 7-8 litre yakan arkadaşlar var.
cebinizi düşünüyorsanız honda daha mantıklı.
yamahanın servis bakım ücretleri hondaya göre daha tuzlu diye biliyorum. ayrıca yamaha kendi yağını kullanmakta diretiyor. hondada ise öyle bir sıkıntı yok. isterseniz kendi yağınızı getirip garanti kapsamında koydurabilirsiniz. sadece bakım kağıdına "müşteri yağını kendi getirdi" gibisinden not düşüyorlar. gidip de zeytinyağı koymadıktan sonra o ibarenin pek de bi önemi yok zaten.
cb250r ın tasarımı benim daha çok hoşuma gitti. tek kullanacak olsam hondayı alırım, ancak çift kişi kullanımda biraz güçsüz kalabilir.
Değerli yorumunuz için çok teşekkürler. Ben haftanın 3 günü artçım ile yolda olacağım vede 12 ay kullanmayı düşünmekteyim. Artçının konforu önemli, artçı selesi küçükse cb250r biraz geri planda kalabilir gibi duruyor. Yakıt konusunda ise sanırım 1 Lt fark ediyor 100km de. Napacaz bilmiyorum açıkçası..
yelken_786
18 Temmuz 2018, 15:15
Değerli yorumunuz için çok teşekkürler. Ben haftanın 3 günü artçım ile yolda olacağım vede 12 ay kullanmayı düşünmekteyim. Artçının konforu önemli, artçı selesi küçükse cb250r biraz geri planda kalabilir gibi duruyor. Yakıt konusunda ise sanırım 1 Lt fark ediyor 100km de. Napacaz bilmiyorum açıkçası..
MT25 de sela daha yumuşak CB250R da daha sert sürücü tarafında durum böyle iken Cb250r da oturma pozisyonu daha rahat.
Artçı için her ikisinin selesi aynı hatta cb250r da sert olsada mt25 den birazcık daha büyük bir sele var.
MT25 ler 2018 de güncellendi önceki modelleri cidden yakıt konusunda çok müsriflerdi mt25 i test sürüşünde kullandım ama cb250r kullanma imkanım olmadı. Ben ikisi arasında cb250r tercih ederdim çanta takmayacak olsaydım.
Şehir içi ağırlıklı kullanımda scooter çok avantajlı kullanım rahatlığı eşinizin iki tekere yaklaşımı her anlamda pozitif izlenimler verecek.imkanım olsa xmax 300 scooter da tek tercihim olurdu ama bütçe bu paralar bir motosiklet için çok yüksek.
LynXMaSTeR
18 Temmuz 2018, 15:35
MT25 de sela daha yumuşak CB250R da daha sert sürücü tarafında durum böyle iken Cb250r da oturma pozisyonu daha rahat.
Artçı için her ikisinin selesi aynı hatta cb250r da sert olsada mt25 den birazcık daha büyük bir sele var.
MT25 ler 2018 de güncellendi önceki modelleri cidden yakıt konusunda çok müsriflerdi mt25 i test sürüşünde kullandım ama cb250r kullanma imkanım olmadı. Ben ikisi arasında cb250r tercih ederdim çanta takmayacak olsaydım.
Şehir içi ağırlıklı kullanımda scooter çok avantajlı kullanım rahatlığı eşinizin iki tekere yaklaşımı her anlamda pozitif izlenimler verecek.imkanım olsa xmax 300 scooter da tek tercihim olurdu ama bütçe bu paralar bir motosiklet için çok yüksek.
hocam cb250r ın artçı selesi enine geniş ama uzunluk olarak kısa gibi gördüm ben. çünkü kuyruk kısmı baya içeride, arka tekerin orta kısmında bitiyor.
yelken_786
18 Temmuz 2018, 15:46
hocam cb250r ın artçı selesi enine geniş ama uzunluk olarak kısa gibi gördüm ben. çünkü kuyruk kısmı baya içeride, arka tekerin orta kısmında bitiyor.
Kuyruk olmadığı için göze öyle görünüyor ama mt25 den artçı minderi uzun ve geniş ama her ikiside pek yumuşak deği.
MuratKeskin
18 Temmuz 2018, 15:51
Ben Xmax 250 de düşündüm ama 27000 skutera açıkçası bana çok fazla geldi. Ayrıca arkaya çanta takacağım. cb250r' lara çanta takılmıyor mu?
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:50 ----------
Kuyruk olmadığı için göze öyle görünüyor ama mt25 den artçı minderi uzun ve geniş ama her ikiside pek yumuşak deği.
Artçı ile çıkıp 1000km yol yapmayacağım sabah ve akşam olmak üzere 25'er km yol olacak. Yaklaşık yarım saat kadar sürecek muhtemelen. Çok rahatsız edici olurmu acaba ? Skuter eminimki eşim için daha rahat olacak ama beni hiç cezbetmiyor vede istenilen paraları haketmediğini düşünüyorum.
fkoc
18 Temmuz 2018, 15:52
Rodaj sonrası yakıt tüketimi ve ideal hızı hakkında bilgi verecek birisi var mı?
şuan 3000 km deyim. rodajdan sonra yakıt tüketimi 3 lt ye sabitlendi. istanbul anadolu otoyolu için ideal hız olarak kendi adıma 115-120 bandını sevdim ben. hem çok rüzgar yemiyorsunuz hem de 115 km/sa de 7000 devirin altında kalıyorsunuz.
s.e.c
18 Temmuz 2018, 17:20
şuan 3000 km deyim. rodajdan sonra yakıt tüketimi 3 lt ye sabitlendi. istanbul anadolu otoyolu için ideal hız olarak kendi adıma 115-120 bandını sevdim ben. hem çok rüzgar yemiyorsunuz hem de 115 km/sa de 7000 devirin altında kalıyorsunuz.
Hocam sanırım yanlış hatırlıyorsunuz 115 km hızda 7000 devrin çok az üzerine çıkıyor altında kalmıyor.
fkoc
19 Temmuz 2018, 13:19
Hocam sanırım yanlış hatırlıyorsunuz 115 km hızda 7000 devrin çok az üzerine çıkıyor altında kalmıyor.
evet yanlış hatırlamışım. bugün baktım tekrar 110 km/s de 7000 devirde oluyor.
yelken_786
20 Temmuz 2018, 00:22
Arkadaşım bana pm den telefonunu atar mısın
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------
4 yıl garantili olduğunu öğrendim bu modelin ciddi ciddi almayı düşünüyorum tek kafamdaki soru işaretleri çanta denirlerini nerede nasıl yaptıracağım? Ben hem kampa giderken ve motosiklet festivallerine de mümkün mertebe gittiğim için çanta konusu çok önemli yanlara soft çantalardan ve birde arkaya 2 kasklık 47lt civarı bir topcase takmam gerekiyor özellikle arka çanta demiri sağlam olmalı ki bükülmemeli ve bağlantı yerlerindeki vida yerlerini bozmamalı arka stop lambasını da kapatmaması gerekli. Benim tek ulaşım aracım motosiklet olduğu için çok amaçlı kullanılırlık önemli. Bir mondial alacağıma yada mt25 e 2 bin tl daha vereceğime bu motosiklet hem kalite olarak hem de tasarım olarak benim hoşuma gidiyor. Şehir içinde scooter rahatlığına alıştıktan vites değiştirmek biraz keyifsiz olsada bütçeme en uygun motosiklet bu olacak. Umarım yanlış karar vermem.
montanaturne
20 Temmuz 2018, 20:37
Ben de pcx ve ironmax sonrasında cb aldım. ŞEhiriçinde inanın yormuyor. Bir keresine hiç kontak kapatmadan şehiriçinde 60km yaptım. İndiğimde gayet iyiydim. Seleyi yumuşatmak lazım sadece azıcık, ondan sonra tadından yenmez. :)
Ertu Jr
22 Temmuz 2018, 09:53
Merhabalar
Ben gelecek ay uzun yola çıkmayı planlıyorum. Ön cam yaptıran yada bizim motorlara uyumlu olan bir cam var mı?
montanaturne
22 Temmuz 2018, 12:21
Merhabalar
Ben gelecek ay uzun yola çıkmayı planlıyorum. Ön cam yaptıran yada bizim motorlara uyumlu olan bir cam var mı?
Henüz yaptıran olmadı. Uyumlu cam yok piyasada şuan. Biz de beklemedeyiz. Yurtdışı sitelerde var fakat kargo ile bir dünya para tutuyor. :)
aykutx
26 Temmuz 2018, 09:20
Merhaba arkadaşlar, CB250R ı lansman günü almış kişilerdenim :) Ancak işim ve eşim dolayısı ile öyle sık sık binme imkanım olmuyor. 400 KLM ye daha yeni geldim diyeyim. Daha önce VFR800X Crossrunner'ım vardı. Şehir içi kullanımda bana ağır geliyordu. Bu sefer küçük cc alayım dedim. Neyse sadede gelecek olursam ben çok beğendim. 93 kiloyom 150 KM hıza çok rahat ulaşıyorum ancak yatmak gerekiyor. Yakıt desen hiç bir makina ile kıyaslanamaz o kadar güzel. Depo küçük bu sebeple. Kontrol ve manevra gerek oturum pozisyonu sebebi ile gerek amortisor kaliesi ile oldukça kolay, virajlara girerken hissediyorsunuz zaten. Malzeme kalitesine hiç kimsenin diyecek bişeyi yok. Ekran oldukça verimli ve sade.
Güzel özelliklerinin yanında belitmek istiyorum ki zincir sesi sorunu var. Bu sorun honda tarafından da doğrulandı tarafıma. Yakın zamanda set olarak değiştirilmesi gerekebilir. Bu değişim tabiki garanti kapsamında yapılacak. iki hafta içinde belli olması gerekiyor. Bunun haricinde genel olarak motor direncinden kaynaklı farklı bir ses daha alıyorsunuz ama bu normal bir ses. İlk motorum cbr250r dı aynı ses onda da vardı o yüzden garipsemeyin.
LynXMaSTeR
26 Temmuz 2018, 16:47
zincir sesi kullandığınız yağa göre değişkenlik gösterebilir.
motul veya ipone ürünlerini tavsiye ederim.
montanaturne
26 Temmuz 2018, 21:53
zincir sesi kullandığınız yağa göre değişkenlik gösterebilir.
motul veya ipone ürünlerini tavsiye ederim.
Ben motul c2 kullanıyorum. SAnırım ses zincir ile değil, kullanılan dişli tipinin farklı olmasıyla alakalı gelen bir ses.
aykutx
27 Temmuz 2018, 09:54
Evet yağlama ile ilgili bir durum değil. Dişlilerin zincir ile uyumlu olmadığını düşünüyorum. Serviste test motorunun dişli zincir setini değiştirmişler ve ses kesilmiş.
montanaturne
27 Temmuz 2018, 14:16
Evet yağlama ile ilgili bir durum değil. Dişlilerin zincir ile uyumlu olmadığını düşünüyorum. Serviste test motorunun dişli zincir setini değiştirmişler ve ses kesilmiş.
Buna sevindim, umarım en yakın zamanda bizim dişliler de değişir. Tek akla takılan gedik de giderilmiş olur. :)
yelken_786
29 Temmuz 2018, 17:00
Ben motoru satana kadar hepsi hallolacak birde çanta demirleri yapılsa piyasada bulsak yoksa özel yaptırmak lazım. Lazım demişken benim motoruda bu arada satmam lazım.
montanaturne
30 Temmuz 2018, 12:52
Shad'ın çanta demiri var ama henüz trde yok. Bu konuda biri custom yaptırmış ama bilemedim. Ses vs. durumları nasıl olur.
s.e.c
31 Temmuz 2018, 03:52
Erdal abi inşallah bir an önce satılsın da al sen de cb250r'ı. Bergama'da ikileyelim artık cb'leri
yelken_786
31 Temmuz 2018, 12:26
Erdal abi inşallah bir an önce satılsın da al sen de cb250r'ı. Bergama'da ikileyelim artık cb'leri ��
Nasip hocam bakalım hangisi kısmet olacak ama benim gönlüm ve bütçem cb250r için daha ağır basıyor.
snappy x
31 Temmuz 2018, 12:53
kuyruk iptali yapan yok mu ? bu motora hiç yakışmıyor şu ya
saplack
31 Temmuz 2018, 13:16
kuyruk iptali yapan yok mu ? bu motora hiç yakışmıyor şu ya
https://resmim.net/preview/pVZhI9.jpg
Fb grubunda bir arkadaş yapmış, ancak nasıl ne şekilde bilmiyorum. kendisinin affına sığınarak paylaştım.
snappy x
31 Temmuz 2018, 14:28
Fb grubunda bir arkadaş yapmış, ancak nasıl ne şekilde bilmiyorum. kendisinin affına sığınarak paylaştım.
işte bu on numara olmuş,çamurluk da yakışmış
FurkanCoban
31 Temmuz 2018, 22:31
Yapan arkadaşimizin adi Volkan, Whatsapp grubundan.:)
Nasil yaptigini anlatmisti. Kullanicilar gruba katilmak ister ise seve seve eklerim.
saplack
01 Ağustos 2018, 15:08
Yapan arkadaşimizin adi Volkan, Whatsapp grubundan.:)
Nasil yaptigini anlatmisti. Kullanicilar gruba katilmak ister ise seve seve eklerim.
Furkan Merhaba,
Beni ekleyebilirsen çok sevinirim.
özel msj atıyorum.
burak burk
01 Ağustos 2018, 18:53
beyler cb250r modelide kampanyaya girdi.20900 tl fiyatı var şu an varsa meraklısı bir araştırsın derim.sanırım 2000tl bir indirim oldu bu dönemde bunada şükür
herdem09
01 Ağustos 2018, 22:03
En basindan soyledik yurtdisi fiyatina gore bu motorun gelmesi gereken maksimum fiyat 21bin diye ama Honda ne kadar sallarsam kar diye dusundu. Simdi fiyat kiriyor. Buradaki bayi kapandigi icin ben yine almayacagim fakat almayi dusunenler bu fiyati kacirmasinlar. Eminim ki seneye bakildiginda bu fiyat dip olmus olur.
ozgens
01 Ağustos 2018, 22:20
Alinir mi arkadaşlar 20900 oldu fiyat ben mt 25 alacaktim ama aradaki fiyat farki cazip geldi acikcasi
yelken_786
01 Ağustos 2018, 23:45
Alinir mi arkadaşlar 20900 oldu fiyat ben mt 25 alacaktim ama aradaki fiyat farki cazip geldi acikcasi
Mt 25 den kat kat daha kaliteli bir motosiklet işçilik muazzam kaç gündür takip ediyorum benim motorun satışını cuma günü verirsem direk cb250r alıyorum. Mt 250 hem pahalı hemde işçilik olarak daha düşük ama pahalı. Ktm duke 250 bile mt25 den ucuz yamaha kullanıyorum evet değeri düşmüyor ama bizim alım gücümüz düştü.
ozgens
01 Ağustos 2018, 23:50
Mt 25 den kat kat daha kaliteli bir motosiklet işçilik muazzam kaç gündür takip ediyorum benim motorun satışını cuma günü verirsem direk cb250r alıyorum. Mt 250 hem pahalı hemde işçilik olarak daha düşük ama pahalı. Ktm duke 250 bile mt25 den ucuz yamaha kullanıyorum evet değeri düşmüyor ama bizim alım gücümüz düştü.
Boyu cok tiknaz gelmisti bana fuarda motorun su an sadece o kafami kurcalıyor mt25 seklen daha cok hosuma gidiyor.
montanaturne
02 Ağustos 2018, 00:37
Gidip görün üstüne oturun derim. Benim seçeneklerimden birisi de mt25ti. Bana boyut olarak fark gelmedi. Hatta deneme sürüşü varsa çıkın derim. O dandik ircli satılan mt25i neden almamanız gerektiğini anlarsınız. :) Aslında sırf Tr ye uygun lastikle gelmediği için dahi tepki gösterilmeliydi, ama peynir ekmek gibi satıyorlar :)
2017 mt25
2018 absli cb250r aynı para, hatta cb daha ucuz. Ona rağmen lastikleri daha kaliteli vs.
ozgens
02 Ağustos 2018, 00:40
Peki bu motorda koruma takozu vb aksesuarlar var mi su an
yelken_786
02 Ağustos 2018, 10:11
Boyu cok tiknaz gelmisti bana fuarda motorun su an sadece o kafami kurcalıyor mt25 seklen daha cok hosuma gidiyor.
Gönlünüzdeki içinize sinen motoru alın ben her ikisini de test ettim azıcıkta olsa mt25 i sevmedim
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:08 ----------
Peki bu motorda koruma takozu vb aksesuarlar var mi su an
Motor koruma takozu var diye biliyorum tek aksesuar da o zaten koruma demiri yapan yerlerde var yakında topcase demiri yan çanta demiri de üretirler yan sanayi de uygun bulunur. Bulamazsam da ben zaten 3 lü çanta demiri yaptıracağım.
matay
02 Ağustos 2018, 10:21
Bu haftasonu gidip motoru gördüm.Boyum 1.83 ...kesinlikle pigme bir motor malzeme kalitesi çok güzel ama alet altimda ufacik kaldı ..
yelken_786
02 Ağustos 2018, 13:03
Bu haftasonu gidip motoru gördüm.Boyum 1.83 ...kesinlikle pigme bir motor malzeme kalitesi çok güzel ama alet altimda ufacik kaldı ..
Farklı bir tasarımı ve compact bir yapısı var ama bence her türlü mt25 den albenili ve kaliteli bir motosiklet
montanaturne
02 Ağustos 2018, 16:16
https://www.youtube.com/watch?v=YgrA5iT6a_w
Yahu boyut, sele yapısı aynı. Nasıl pigme? Neyle mukayese edince pigme? Enduro değil ki bu.
ozgens
02 Ağustos 2018, 16:39
Arka tarafta hatlarini sivri yapmak yerine koseli ve kut yapmislar o yuzden goze biraz kisa gibi görünüyor. O yüzden olabilir.
Ben bugun itibariyle bu motoru satin aldim yeni fiyati sebebiyle, acikcasi cok hosuma gitti. Ozellikle seyir halinde iken sanki cok dengeli hissi verdi. Sizlere sormak istediğim sey bu motosiklet ile cbr koruma takozlari uyumlu mu bu konuda bilgisi olan veya takoz taktiranlar yardimci olabilirse sevinirim.
montanaturne
02 Ağustos 2018, 19:16
Cbrinki uyumlu değil miller farklı çünkü. N11 üzerinden satan birisi var oraya bakabilirsiniz. Çok dengeli zaten. Bu yavaş gitme meydan okumasında çok iş kolaylaştırır haha
ozgens
02 Ağustos 2018, 20:09
Honda bayide 300 tlye cbr in takozunu takacakti
montanaturne
02 Ağustos 2018, 23:14
199 tl dediğim takoz. Taktırmaya kaç para verirsin bilmiyorum. Torklu sıkılması gerektiği için sanırım ustada taktırman lazım.
yelken_786
03 Ağustos 2018, 00:19
Arka tarafta hatlarini sivri yapmak yerine koseli ve kut yapmislar o yuzden goze biraz kisa gibi görünüyor. O yüzden olabilir.
Ben bugun itibariyle bu motoru satin aldim yeni fiyati sebebiyle, acikcasi cok hosuma gitti. Ozellikle seyir halinde iken sanki cok dengeli hissi verdi. Sizlere sormak istediğim sey bu motosiklet ile cbr koruma takozlari uyumlu mu bu konuda bilgisi olan veya takoz taktiranlar yardimci olabilirse sevinirim.
Hayırlı olsun kazasız belasız güle güle kullanın motor koruma demirleri de var yan sanayii takoz taktıranlarda var ama açıkçası takozdan çok yan sanayi demiri daha çok beğendim. Arka topcase çanta demiri de yaptıranlar olmuş. Ben de alınca ilk iş yan çanta ve topcase demiri yaptıracağım belki motor koruma demiri de alabilirim.
Siz hangi renk aldınız ben kırmızı yada siyah düşünüyorum gri çizik belli etmez ama radyatörün yan parçaları hiç belli olmuyor tasarımı öldürüyor.Siyah çok hoş duruyor ama hem çizik hemde sürekli tozlu görünecek endişesi var.
ozgens
03 Ağustos 2018, 00:46
Bugün aldim ve kasksiz kullandığımda zincir sesi bende de siz hallettiniz mi bu problemi
s.e.c
03 Ağustos 2018, 01:16
Yazılanları şöyle bir okudum da haklı olarak mt25 ile kıyaslanıyor. Aradaki farkları detayına kadar yazayım.
-İki motor da sıvılarla doluyken mt25 12kg daha ağır.
-mt25 irc ile, cb250r Dunlop ile geliyor.
-mt25 te bildiğin düz maşa ybr tipi amortisör var. Cb250r da showa marka ters çatal var.
-mt25 te geleneksel abs sistemi var. Cb250r da daha hassas ölçüm yapan hondanın kendi geliştirdiģi abs sistemi var. Üstüne birde nissin marka radyal kaliperler var.
-cb250r'ın göstergesi daha şık ve daha detaylı.
-mt25 te 140(14cm) genişliğinde arka lastik var. Cb250r da bu değer 150(15cm) genişliğinde. Arkadan çok hoş görünüyor
-mt25 çift silindir oldugu icin 10-15 km daha yüksek son hız görüyor ama ivmelenme konusunda cb250r daha iyi. Bunu bizzat kendimiz iki motor defalarca denedik. Şimdi mantıken bakınca hem cb250r daha az yaksın, hem daha iyi hızlansın e ben napayım mt25 in 10 km daha fazla olan son hızını ve 36 beygirini.
- Hafiflik konusu ise direkt kullanımda hissediliyor. Cb250r daha kıvrak, ani sağ sol manevralarında belirgin bir şekilde daha hızlı yön değiştiriyor. Kullanımı gerçekten daha zevkli.
-Frenler için ise direkt cb250r'ımı test eden r25 li arkadaşımın cümlesini aktarıyorum: "benim motor durmuyormuş"
-cb250r'ın en büyük zafı artçı selesi biraz ufak olduğu için max 70 kg'a kadar olan artçılar için idare eder. Daha iri yapılılar oturduğunda sığmıyormuş gibi hissediyor ve geri düşecekmiş hissi yaratıyor. Bu konuda mt25' i test etmedim.
ozgens
03 Ağustos 2018, 02:26
Yazılanları şöyle bir okudum da haklı olarak mt25 ile kıyaslanıyor. Aradaki farkları detayına kadar yazayım.
-İki motor da sıvılarla doluyken mt25 12kg daha ağır.
-mt25 irc ile, cb250r Dunlop ile geliyor.
-mt25 te bildiğin düz maşa ybr tipi amortisör var. Cb250r da showa marka ters çatal var.
-mt25 te geleneksel abs sistemi var. Cb250r da daha hassas ölçüm yapan hondanın kendi geliştirdiģi abs sistemi var. Üstüne birde nissin marka radyal kaliperler var.
-cb250r'ın göstergesi daha şık ve daha detaylı.
-mt25 te 140(14cm) genişliğinde arka lastik var. Cb250r da bu değer 150(15cm) genişliğinde. Arkadan çok hoş görünüyor
-mt25 çift silindir oldugu icin 10-15 km daha yüksek son hız görüyor ama ivmelenme konusunda cb250r daha iyi. Bunu bizzat kendimiz iki motor defalarca denedik. Şimdi mantıken bakınca hem cb250r daha az yaksın, hem daha iyi hızlansın e ben napayım mt25 in 10 km daha fazla olan son hızını ve 36 beygirini.
- Hafiflik konusu ise direkt kullanımda hissediliyor. Cb250r daha kıvrak, ani sağ sol manevralarında belirgin bir şekilde daha hızlı yön değiştiriyor. Kullanımı gerçekten daha zevkli.
-Frenler için ise direkt cb250r'ımı test eden r25 li arkadaşımın cümlesini aktarıyorum: "benim motor durmuyormuş"
-cb250r'ın en büyük zafı artçı selesi biraz ufak olduğu için max 70 kg'a kadar olan artçılar için idare eder. Daha iri yapılılar oturduğunda sığmıyormuş gibi hissediyor ve geri düşecekmiş hissi yaratıyor. Bu konuda mt25' i test etmedim.
Açıkcası cok güzel karşılastirma olmuş
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:07 ----------
Sizin zincir sorunu yaşadınız mı çünkü bugün kask olmadan motoru sürdüğüm de ciddi manada zincir sesi aldım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:23 ----------
Ben siyah renk aldım, kırmızı rengi çok severim aslında fakat nedense çok yakıştıramadım bu modele dediğiniz gibi siyah çizikleri çok belli ediyor baya dikkat etmek lazım.
s.e.c
03 Ağustos 2018, 04:21
Teşekkür ederim.
Evet hocam zincir sesi herkeste olduğu gibi bende de var. Ama şu an 2800km'deyim eskisine nazaran baya bir azaldı ses. Sanırım metal metale sürttükçe yer yaptı.
ozgens
03 Ağustos 2018, 09:48
Teşekkür ederim.
Evet hocam zincir sesi herkeste olduğu gibi bende de var. Ama şu an 2800km'deyim eskisine nazaran baya bir azaldı ses. Sanırım metal metale sürttükçe yer yaptı.
Yani servise gostermenin bir anlami yok mu sizce
aykutx
03 Ağustos 2018, 16:24
Yani servise gostermenin bir anlami yok mu sizce
Servise gidenlere hep Honda Merkezinden haber bekliyoruz diyip geri gönderiyorlar. Sen telefon aç telefonda geri göndersinler boşa yorulma. Kayıtta açmıyorlar zaten. Umarım bir kaç haftaya çözerler durumu.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO