PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hız bende bir tutku yaptı bunu nasıl önlicem bilmiyorum

Sayfa : [1] 2

matteo
09 Nisan 2005, 14:25
Selamlar bundan 2yaz önce motor kullanmaya başladım
Şimdi baya iyi bir motorcuyum diyebilirim
ama hız yapmanın ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorum bundan da korkuyorum ama motorun başına geçince hepsini unutup yine ibrenin vurduğu yere kadar gelmesini izliyorum.
Bir kaç gün sonra orlardan yürüyerek geçtiğimde yaptıklarımın ne kadar delilik olduğu düşünüyorum
acaba bununbir ilacı varmı.

YoL_GezeR
09 Nisan 2005, 15:30
iki lahmacun ye bir şey kalmaz :queen: Hızı engellemek senin elinde sakin olacaksın. Bende de aynı dert var ama kendimi frenliyebiliyorum.. Aman dikkatli ol hız tehlikelidir..sürmesini bilmediğin sürece :)

vedat_
09 Nisan 2005, 18:14
lahmacunlar acılı olsun

Barış Şuşut
13 Haziran 2005, 00:36
merak etme ilk çakıldığında eğer hala hayatta isen hızın otamatik olarak düşer sen bile inanamazsın :king:
yaşım 36 14 yaşından beri motor binerim (yılda en az 10000km) ve hala öğrenecek o kadar çok şey varki 2 ayda iyi bir motorcu olmuşsun seni tebrik ederim :pale:

Prometheus
13 Haziran 2005, 04:18
BBRR, 2 ay değil, "2 yaz önce" demiş arkadaş. Bunu 2 yıl olarak algılayabiliriz ama sadece yazları bindiyse 6 ay olarak da düşünebiliriz :P

Tabi iyi motorcu olmak için süreden çok yapılan KM ve edinilen tecrübe önemlidir. Aynı hataları sürekli yapıyor ve bundan ders almıyorsak 20 yıl da binsek iyi motorcu olamayız. "İyi motorcu olmak, motordan düşmemek demek değildir."

Hız tutkusunun yenilmesi de sanırım hız yüzünden gelecek bir kazaya bağlıdır. Tabi kazanın pek zarar vermemesi lazım, çünkü Allah korusun bir daha motora binilmeyecek durumda bırakacak kazalar da olabilir hız yüzünden. Kazadan sonra uzunca bir süre hızdan uzak durulur gibime geliyor. Onun haricinde bir çözüm göremiyorum ki bu bile geçici yani. Bir süre sonra uslanmayan insanoğlu aynı şeylere devam ediyor.

MeTaL
13 Haziran 2005, 10:10
Ya şöyle bir mantelite var zaten ; seni geçemeyecek araçlar , seni geçebilecek araçlar ve gideceğin yere 30 sn. geç gitmek.Eğer seninle yarışamayacak araçların gazına gelip basmazsan sorun yok , eğer seni geçebilecek araçlarla kapışmazsan ve yerini bilirsende sorun yok ve gideceğin yere hiç gitmemektense 30 sn. geç gitmeyi gözüne alırsanda hiç sorun yok."Allah rahmet eylesin" demesinler , "neden geç kaldı acaba" desinler...

Barış Şuşut
13 Haziran 2005, 18:36
promorteus
yılda ortalama bindiğim km yi parantez içinde yazdım canım

rider89
13 Haziran 2005, 18:57
Selamlar bundan 2yaz önce motor kullanmaya başladım
Şimdi baya iyi bir motorcuyum diyebilirim
ama hız yapmanın ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorum bundan da korkuyorum ama motorun başına geçince hepsini unutup yine ibrenin vurduğu yere kadar gelmesini izliyorum.
Bir kaç gün sonra orlardan yürüyerek geçtiğimde yaptıklarımın ne kadar delilik olduğu düşünüyorum

http://img275.echo.cx/img275/9898/11228vg.jpg

Arkadaşlar Allah hepimizi korusun!!!Dikkat lütfen.... :king:

muvattali
13 Haziran 2005, 19:15
Rider89
Yahu bu ne kardeşim. :santa: :cyclopsani: Pes yani, bir durum ancak bukadar çarpıcı özetlenebilirdi. Hem bravo, hem aşkolsun :salut:

rider89
13 Haziran 2005, 20:37
Bu resim hepimize örnek olsun diye koydum....Gaza basmadan önce birazcık daha düşünelim diyeee. :sunny: Ama bende biliyorum ki "Motorda hızsız olmaz" :king:

Prometheus
13 Haziran 2005, 20:39
promorteus
yılda ortalama bindiğim km yi parantez içinde yazdım canım
Sana demedim yaf onu, diğer arkadaşın kullandığı süreyi "2 ay" anlamışsın ondan dedim :)

Sertouch
13 Haziran 2005, 20:53
arkadaşlar rider89 un yollamış olduğu resim bir kaza resmi değil iki ayrı kategorideki araçların çiftleşmesi galiba

ferrari_gani
13 Haziran 2005, 20:58
tehlike risk evet ama motor kullanan kişi bunları göze alacak ama arkadaşın dediği gibi hayatında geçireceğin uzun yıllar mı kazanacağın 30 saniye mi yada daha kötüsü geçireceğin uzun yıllar mı ama motorda değil tekerlekli sandalyede ii düşünüp karar vermek lazım...

Barış Şuşut
13 Haziran 2005, 21:46
iki yıl önce dalaman havalimanına bir arkadaşımı karşılamaya giderken hemen hemen aynı manzarayı canlı gördüm aynı manzaranın yaklaşık 20 m ilerisinde 3-4 metre ara ile yatan motorcuların birinin üzerine gaste atılmış diğeri ise açıktaydı

ben 19 yaşında pırıl pırıl kuzenimi motor kazasında kaybettim
evet sürat güzeldir ama trafiğe açık yerlerde değil gidene bir şey yok arkada kalanlar bir ömür boyu ağlıyor bu yüzden kendi hayatımızı değil anne babamızı ,çocuğumuzu, arkadaşlarımızı düşünelim hepimizin önünde seçenekler var kader değil akıl var kullanalım :wiinkk:

CHAMPION
07 Temmuz 2005, 21:40
bu resim insanı doğru düşünmeye yönlendiriyor...

matraks
07 Temmuz 2005, 22:10
rider89, gercektende güzel özetlemiş olayı,insan ''ya benim basımada boyle bişey gelse'' demekten alamıyor kendini, düşünsenize bi :salut:
Herkez dikkat etsin ...

just_life
07 Temmuz 2005, 23:26
Bu resim çok kötü bu tarz resimlerle ürkütmeyin bizi arkadaslar :)

asugba
07 Temmuz 2005, 23:50
resim bırazda fake gibi duruyor bence.gırdıgı yerı anladıkda,arabanın hertarafı darbe ıcınde.motoru oraya montajlamıs olmasınlar??

okulyolu
08 Temmuz 2005, 01:05
Reklam olmasın diye de plakayı hemen sökmüşler yaw ! sakın geçen hafta galeride gördüğüm doktordan hasarsız diye satılan motor olmasın bu :pr:

stenza
11 Temmuz 2005, 01:16
matteo merak etme gözüm bir gün bile geçirmeden motoru değiş veya sat bir daha alma . BBR gibi bir usta 15 senedir motor geçmişim var yolda görsem hürmet ederim öyle bir deneyime ona bile laf patlattın .

niye merak etme biliyormusun bir altı ay daha yoksa olma ihtimali hesaplara göre %9.2 . bu bir çizelge den bakarak direk yazıyorum .

direk sat . ben bile bazen tüm motorlardan iğreniyorum .

Bedbin
02 Ağustos 2005, 01:08
yazılması gereken çoğu şey yazılmış forumda bi resimde hızın diğer yüzünü açıkça gösteriyor ve kaza yaptığında ölenin veya yaralanın sen değil başkaları olduğunuda görebilirsin, resimde farzedelim motorcu hatalıydı parçaladığı arabadada 2 çocuk öldürdü fakat sen bi şekilde yaşadın, o cocukların sorumluluklarıyla nasıl yaşıyıcaksın en rahat yastık vicdandır. hız ekmek su uyku gibi değildir abartıya kimse kaçmasın istediğin zaman frene istediğin zaman gaza basarsın düzeltemediğin seylerin çoğu geçmişte kalanlardır.

tatarx
02 Ağustos 2005, 13:37
bedbin arkadaşım bu motordan sağlam çıkma ihtimalin çok düşük.
motorsiklet sürücüsünün kafasnın denk geldiği yer otonun tavanı kesin kafası kopmuştur adamın. :salut:
eğer bu kaza gerçekse motosikletçinin kafasını bulamamışlardır bile . :jocolor:
ya arkadaşlar buna göre hareket edelim.
bir zevk için hayat feda edilmez.hayatın feda edileceği yerler başkadır.
dikkatli olalım arkadaşlar.gaza gelmeyelim. :king:

powerbyaydin
02 Ağustos 2005, 14:19
geçenki kazadan sonra bende akıllandım artık ne demişler bir musubet bin nasihatdan daha faydalıdır

Bedbin
02 Ağustos 2005, 23:14
tatarx evet o kazadan sağ kurtulmak imkansıza yakın fakat kaza baska bi sekildede olabilirdi o acıdan söylemek istedim anlatmak istediğim o örneği verirken sadece kendi hayatıyla değil baskalarınında haayatlarıyla oynama ihtimali olduğuydu umarım kendiside bunu anlamıştır

silindi1
12 Eylül 2005, 19:52
ee gazlamıcaksa neden racing alsın ki adam. racing in olayı zaten hız yapmak,racing alıpta yavaş sürenede ben uyuz oluyorum. o zaman alma racing,git başka bişey al,motorada eziyet etme :jocolor: insanlar nasıl yaşıyacağına da nasıl ölüceğine de kendi kadar verebilir,hız hayatında ki tek eğlenceyse gazla arkadaşım kim tutar seni. :cat: uzun süreli planlar yapma,mümkünse ailenden de uzakta yaşa,kedi köpek alma(sonra başkasının bakması zor oluyo) hızlı yaşa sonrada senin seçimin :king: aa unutuyodum bi de hayat sigortası yaptır :thumleft:

serhat_fb
13 Kasım 2005, 19:45
dümdüz bi yol olsun .o yolda nekadar gidersen git(dümdüz)hep aynı tecrübede kalınır.BBRR, :bounce:

cbrvv
13 Aralık 2005, 18:59
yaw gazlamayacaksak bu makinayı niye aldık.
bende bilirim arabaya kurulup , klimayı teybi açıp şekil yapmasını.
biz bu ivmelenmeye vurulduk.
akıllı ol , gerisi kolay.
bi patlayınca nasıl olsa akıllanıyorsun ama genede umarım ki bin nasihat daha faydalı olur.

nx4_falcon
15 Aralık 2005, 14:13
Bence pisikolojik tedavi en etkili yol baksana 2 ayda kendini çok iyi bir sürücü olarak bile görmeye başlamışsın.

trenox
15 Aralık 2005, 15:20
arkdaş 2 yazdır kullanıyorum demiş 2 ay nerden çıktı.
şimdi arkadaşım şöyle oluyor; bende aynen senin gibi sürati fazlasıyla seven biri olarak kendi metodlarımı soyleyebilirim sana ki motor,araba,gemi:P hepsinde sınırları sonuna kadar zorluyorum ben de. :) şimdi sana desem ki sürat yapma işe yaramaz herhalde.
1) aklına her zaman sevdiklerin gelsin boyle gaza geldıgınde ( onları düşündüğünde daha dikkatli ve temkinli olursun)
2) eğer psikon iyi değilse kesinlikle binme motora,
3) kesinlikle racing alma yani sürati sınırlı bir motor al ki çok fazla gaza gelmeyesin
ha ben bu metodlara uyabiyormuyum ? valla hala yaşadığıma göre demek ki işe yarıyor.:cherry:

herşeye rağmen sürat zevkli bişey onu inkar edemem :P

herkese kazasız belasız süratsiz sürüşler :)

watercolours
15 Aralık 2005, 15:28
diyelim ki aklına sevdiğim birini getirecek. sevgilisini getirse, ve o gün kavga yapmış olsalar? konsantrasyon mu kalır :) ben sana daha pratik yöntem söyleyeyim. gaza geldiğinde işe gidiyorum diye düşün. çok güzel yavaşlatır seni :)

distinto
15 Aralık 2005, 15:42
hız tutkun için bilgisayarda gta oyununda al bir motor ve o oyunda hız tutkunu yaşa ve geçirdiğin kazalarda bi düşün ya bu kaza gerçekten olsa diye sanırım hız tutkun hemen biter...

watercolours
15 Aralık 2005, 16:00
şöyle yaya olup da üstümüze gelen motosiklet, taksi ve kamyonlardan kaçtığımız bir oyun niye yapmıyorlar acaba?

cihan
15 Aralık 2005, 16:18
hastahanelere git aşırı hız yüzünden yoğunbakımda olanları ziyaret et internete gir aşırıhızdan yapılmış kazaların fotoğraflarına bak hala uslanmıyorsan motorunu sat yoksa bigün motorun seni satar üstünden atar ölürsen ne mutlu sana ama ölmezsen ozaman zaten birdaha hız yapmaszın

xxxxx
15 Aralık 2005, 16:26
30 ve 32 inci mesajlar varya bitirdi beni

sonic
15 Aralık 2005, 18:25
En önemli problem zaten, hız yapmak için (kendini gelistirmek,antreman yapmak) trafiğe kapalı alan yok. En azından racing ler için yok. Ve insanlarda (hepsinde olmasa bile) "HIZ YAPMA ARZUSU VAR"
ve bunu bisekilde insanın gidermesi gerekiyor. (bilgisayar oyunları bunu karşılayamıyor) Bu problemi nasıl cözecez arkadaslar bi care bulun!!!:silent:

ben 19 yaşında pırıl pırıl kuzenimi motor kazasında kaybettim
evet sürat güzeldir ama trafiğe açık yerlerde değil gidene bir şey yok arkada kalanlar bir ömür boyu ağlıyor bu yüzden kendi hayatımızı değil anne babamızı ,çocuğumuzu, arkadaşlarımızı düşünelim hepimizin önünde seçenekler var kader değil akıl var kullanalım :wiinkk:

sonic
16 Aralık 2005, 09:40
Çaremiz yok demekki ......

İstanbul parkı kiralasam desem yarım saatline dunyanın parasını ısterler hatta ızın vermezler
autodrom a gıtsek pıst kucuk
izmit korfez pisti var bi ihitmal ama yine tuzlu
en iyisi sanırım ist -ank otobanı
işte çare...:queen:

HULK
16 Aralık 2005, 10:15
Hızlı tren projesini bekleyin. Kaskınızı giyip pencere kenarına oturun daha sağlıklı olur... Hem lahmacunları da keyifle yersiniz...

super_meke
16 Aralık 2005, 10:28
bence hızlanmaya başlayınca aileni senı sevenlerı ileriki yaşantında yapman gerekenlerı dusun.

Peril
16 Aralık 2005, 12:55
merak etme ilk çakıldığında eğer hala hayatta isen hızın otamatik olarak düşer sen bile inanamazsın :king:
yaşım 36 14 yaşından beri motor binerim (yılda en az 10000km) ve hala öğrenecek o kadar çok şey varki 2 ayda iyi bir motorcu olmuşsun seni tebrik ederim :pale:
+1000 katılıyorum..
ufak bi kaza bile hızı kesmeni sağlayabiliyor..

trenox
16 Aralık 2005, 13:18
valla ben çok kaza yaptım halen de düzenli olarak kaza yapmaya devam ediyorum ama değişen bişey yok.:)
arkadaşım sana dediklerimi yap en iyi çözüm bu kendimden biliyorum bide bi sürüş eğitim kursu felan gidersen tam olur.
kazasız belasız sürüşler.

Peril
16 Aralık 2005, 14:31
sen iyi bir kaza yapmamışsın anlaşılan ondandır..

gene de uslanmıyor insan anlayabliyorum ama herşey insanın içindedir.

redpepper
13 Ocak 2006, 22:58
arkadaşım biraz kaza görüntüsü izle şöyle canlı canlı bişiyciğin kalmaz

Dogin
25 Ocak 2006, 16:20
ölmeyeceksen motora niye biniyorsun

freedrager
29 Ocak 2006, 13:43
sen bide rayzing kulanda hızda yol we gözleri hiç bisey görmesin daha hasta ol we en sonunda öl

tubis
29 Ocak 2006, 13:51

eczacı olarak cevap veriyorum maalesef
öle bi ilaç yok canımcımm :)

TESS
29 Ocak 2006, 16:42
ölmeyeceksen motora niye biniyorsun

ben kesinlikle bu söze katılmıyorum.ben de biçok arkadaşım gibi ölmek için motora binmiyorum çünkü.motor kullanma tutkusu,rüzgarı delerek istediğin heryere hayal ettiğin gibi adeta uçarcasına yol almak.ben de ilk motor kullanmaya başladığımda fren nedir bilmezmiş gibi elimi gazdan hiç çekmeden sürmek isterdim motoru.çünkü gariptir korkmuyodum ne hızdana ne de kaza yapabileceğim ihtimalinden.tabii hal böyle olunca yani ben gazdan elimi çekmeyince kazalara davet çıkardım çok kez.allahtan bana eğitim veren arkadaşlarım yanımdaydı ve beni frenleyebildiler.ve sonra bi gün ben gözümün önünde bi kazaya şahit oldum izmirde.o bana yetti yani cidden.o günden sonra korktum biraz çünkü ve motor kullanırken yaptığım her hareketin 1-2 adım sonrasını düşünerek çıktım yola.
hani derler ya korku iyidir.seni düşünmeye sevk eder! ! !

numan_tas
29 Ocak 2006, 17:13
git boğaz köprüsünden atla,geçerrrrrrrrrrrrrr.

tolgacantc
29 Ocak 2006, 21:05
gazı kes gecer

Tc

Dogin
02 Şubat 2006, 17:10
sonuçta iki teker üzerindesiniz bana söyleyebilirmisiniz motora binipte şimdiye kadar hiç düşmeyen birini(hayır)mutlaka herkesin bi kazası vardır demekki biz motora biniyorsak ölmeyide sakat kalmayıda felç olmayıda göze almışız demektir benim sözüme gelince (ölmeyeceksen niye biniyon) biraz abartı oldu ama işşallah kimsenin başına gelmez sadece ben hepsini göze aldım diyorum motorcu olarak, Yinede söylüyorum allah kimseye kaza göstermesin

Mel-a-ku
03 Şubat 2006, 01:14
@BBRR
yılda 10bin km yol yapman için nerden baksan hergun 30 km yol gıtmen lazım. gunde 30 km yolu nerde gıdıyosun. marmaris 30 km varmı? :)