PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial 100 KM (Yeni çıktı arkadaşlar bi bakın derim)

Spatula
23 Temmuz 2006, 13:00
Öncelikle hepinize mrhabalar! Ben daha bu ayın 19 (19.07.2006) da motorumu teslim aldım.Motorla ilgili düşüncelerime gelirsek kesinlikle mükkemmel olduğunu söyleyebilirim. Bence motorun en büyük farkı tam otomatik olmasıdır bu motorun tipinde neredeyse her markada yarı otomatik modelleri war.Ama bu motoru diğerlerinden ayıran sadece vites sistemi değil arkadaşlar diğer yarı otomatiklerle yan yana koyulduğunda motorun dizaynının farklı olduğu anlaşılabiliyor örneğin 100km de hiç bir vida gözükmüyor....
Tek farkı bu da değil genel olarak diğer scooter tipideki motorlarla çok büyük bir fiyat farkı var (2'sininde otomatik olmasına rağmen):::

Otomatik motorların çoğu 2 milyarın üzerinde fakat bu motorun peşin fiyatı 1430 ytl (www.mondialmotor.com) bide mondial olduğu için biraz daha yedek parça stockları olduğunu söyleyebilirim diğer markalara göre..Motoru inceleyin kesinlikle yeni başlayan arkadaşlara almasını tavsiye ederim yakında motorumun fotoğraflarınıda koyacağım şimdilik siteden bir fotoğraf koymak istiyorum.................

http://img153.imageshack.us/img153/1548/1151177942em1.jpg (http://imageshack.us)

SAKAL
23 Temmuz 2006, 13:04
güzelmiş:cherry:

BIYIKLI
23 Temmuz 2006, 13:07
Tam otomatik vites ve vidaların gizlenmesi büyük değişikliktir. Ama ben bu tarz motor alacak olsam yarı otomatik alırım o başka, teşekkürler verdiğin bilgiler için Spatula. :cat:

Luxor
23 Temmuz 2006, 13:12
güzel bir motormuş, iyi günlerde kullanırsın inşallah arkadaşım...

DARKDIAMOND
23 Temmuz 2006, 13:29
Hayırlı olsun.Kazasız belasız sürüşler dilerim.

okan4037
23 Temmuz 2006, 13:29
hayırlı olsun yarı otomatık alsaydın scooterı napcan ben sıkıldım bıle:cherry:

marefb
23 Temmuz 2006, 13:35
iyigünlerde kullan fiatıda uygunmuş he bence:cat:

SAKAL
23 Temmuz 2006, 13:38
Bu motor scoter değil cup modele giriyor, oturuç biçiminden

mondial110
23 Temmuz 2006, 13:39
evet bende de var gerçekten çok güzel bir makina

sinan1983
23 Temmuz 2006, 13:40
hayırlı olsun:rendeer:

bur-k@
23 Temmuz 2006, 14:45
hayırlı olsun güle güle kullan

kimi
23 Temmuz 2006, 14:51
hayırlı olsun.... yeni bi tür galiba cup görünümlü scooter...

barisci26
23 Temmuz 2006, 17:46
Ben de 100kh war ve çok memnunum. Tam otomatikler diğerlerine göre daha fazla sorun yaşar. Bunun yanında yakıtıda fazla olur. Düşünün ve kararınızı werin!!! :)

Spatula
24 Temmuz 2006, 17:10
yaw depo küçük onu bunu geçinde 10ytl ye depo doluyo bir ay sonra rödaj wakti geçince gerçek yakıt tüketimini size söyleyebilirim...Ama gerçekten güzel alet olduğunu söyleyebilirim.En azından yeni başlayanlar için hem bi denge işini anlarlar ben mondial 150KN de kullanıorum arkadaşımın motoru manuel vitesili bir motor ilk başlarda çok zorlanıodum ama insan zamanla alışıo vitese eğer paranız varsa (ama motoru almak için değil tam teçhizat motor elbisesi kaskı eldiven vs. bu tür şeyler için paranız varsa) büyük motor alın derim............ hepinize teşekkürler

Gültekin
02 Ekim 2006, 09:04
merhaba Spatula.
2 ay önce sonlanmış topik. canlansın biraz :)

yeğene cup ya da scooter tarzı motor bakıyoruz.
bu motor da listemizde...
rica etsem, yakıtını, izlenimlerini, fotolarını vs. aktarırmısın.

hayalet_tr
02 Mayıs 2007, 02:28
100KM yi bugün aldım. İlk izlenimlerim gayet iyi sayılır.

Bir problem var; montaj yapılırken oldu sanırım, benzin hortumu nasıl olduysa aç-kapa musluğuna girmeden önce karbüratöre dokunmuş, karbüratörde ısınarak hortumu yakmış. Eve geldim motoru apartman girişine bıraktım, Aradan bir saat bile geçmeden komşu benzin kokusunu almış haber verdi. bizim 5 liralık benzin aktı gitti yere, bende benzin musluğunu açık bıraktığım için oldu zannediyordum. 2 km. motoru sürükleyerek benzinliğe götürdüm. orda bi 5 liralık daha koydurdum kartı çektirip gelene kadar oda aktı yere, pompacı arkadaş çaktı hemen davayı, Türk işi içinden bi tane pipet geçirip dışından bantlayıverdi hemen. Şimdilik bir sorun yok ama yarın gidip hemen değiştirtecem hortumu.

Bunun dışında gayet iyi sayılır. Rodaj süresince 40-50 yi geçme dediler bu aletle nasıl yapıcam bilmiyorum, gaza dokununca uçuyor adeta, otomatik olması çok güzel, hiç kullanmadığım için vites baya zorlardı sanırım beni şehir içinde. benzin tüketimi için iyi bişey söyleyemeyeceğim bu durumda :) 30 km 10 ytl :)

erdo2002
02 Mayıs 2007, 03:12
100KM yi bugün aldım. İlk izlenimlerim gayet iyi sayılır.

Bir problem var; montaj yapılırken oldu sanırım, benzin hortumu nasıl olduysa aç-kapa musluğuna girmeden önce karbüratöre dokunmuş, karbüratörde ısınarak hortumu yakmış. Eve geldim motoru apartman girişine bıraktım, Aradan bir saat bile geçmeden komşu benzin kokusunu almış haber verdi. bizim 5 liralık benzin aktı gitti yere, bende benzin musluğunu açık bıraktığım için oldu zannediyordum. 2 km. motoru sürükleyerek benzinliğe götürdüm. orda bi 5 liralık daha koydurdum kartı çektirip gelene kadar oda aktı yere, pompacı arkadaş çaktı hemen davayı, Türk işi içinden bi tane pipet geçirip dışından bantlayıverdi hemen. Şimdilik bir sorun yok ama yarın gidip hemen değiştirtecem hortumu.

Bunun dışında gayet iyi sayılır. Rodaj süresince 40-50 yi geçme dediler bu aletle nasıl yapıcam bilmiyorum, gaza dokununca uçuyor adeta, otomatik olması çok güzel, hiç kullanmadığım için vites baya zorlardı sanırım beni şehir içinde. benzin tüketimi için iyi bişey söyleyemeyeceğim bu durumda :) 30 km 10 ytl :)

hadi bakalım hayırlı olsun.Seninkide şanssızlık olmuş neyse.nice nice kmlere:wiinkk: :rendeer:

mondialcii
02 Mayıs 2007, 12:55
Hayırlı olsun kazasız belasız kullan...

classs_64
02 Mayıs 2007, 22:07
sayın arkdaşlar 100 km ile 100 kh arasında motor aksamı olarak fark yok yalnız tek debriyaj balatası oluşu ve zincirli oluşu tekerleğin devamlı balata tarafından tutulması habire dönmesi var 100 km de çekiş olarak 100 kh den çok düşük olduğunu söleyebilrim zaten 97 cc bir motor otomatik olursa böle olurr fazla güç beklemeyin 5.5 hp motor gücü var bence kayışlı olsa idi daha iyi olurdu . ben gene tercihimi 100 kh den yaparım yarı otomatik 4 vitesli modeli ile çok verimli ben 12.000 km bindim hala masrafsız ve yedek parça sıkıntısı yok en iyisi derim yakıt knusunda da 100 kh modeli...

babasultan
02 Mayıs 2007, 22:42
arkadaşım motorun hayırlı olsun kazasız belasız kullan inşallah.. yalnız benim tavsiyem kesinlikle lastiklerini değiştir.lastikleri beş para etmez 60-70 ytl verırsen eger metzeler me22 alabilirsin... gule gule kullan. bıde rodaj suresınce asılma makınaya...

hayalet_tr
19 Mayıs 2007, 02:42
Tekrar Merhabalar. Benzin hortumundaki problemden sonra, herhangi bir probleme rastalamadım desem uygun olur sanırım. Birkaç kafama takılan şey dışında oldukça memnunum. Birincisi Ön çamurluk ile ilgili.
Ön Çamurluk amortisörden sonraki parçaya takılı olduğu için ön frene dokunduğumda öne doğru yığılmadan kaynaklı olarak çamurluk ön tekerleğe sürtmekte ayak frenine alışma esnasında bu sürtmeyi çakmadığım için bir süre diskte problem olduğunu düşünmeye başlamıştım. Arka fren kullandığımda bu problem olmadı ama kasislerde özelliklede iki kişi varken çok yumuşak dalmak gerekli kasislere.
İkinciside ilk çalıştırma ile ilgili, Çoğu zaman motor soğukken çalıştırdığımda problemsiz çalışıyor ancak gaza dokunduğum an stop ediyor.Rölantide bir süre çalışmasını beklemeden hareket edemiyorum. Neden kaynaklanır acaba bilen varmıdır.
Abimde 100KH var, Bu motoru alıncaya kadar onunkine hiç binmemiştim, Performans ve çekiş olarak 100KH daha önde Ama 100KH Bana üzeri giydirilmiş bir Mobileti andırıyor.100KM nin selesi en az bir scooterınki kadar rahat, Ayrıca 100KHde olmayan sele altında oldukça geniş bir bagaj var. Motorla beraber verdikleri Mondial kask rahatlıkla sığıyor. Ayrıca 100KH de motor hafif olduğu ve debriyajı olmadığı için vites geçişlerinde gazı kısmanız gerektiğinden önce motor öne doğru yığılıyor sonra motor yüksek tork ile hareket ediyor bu da sürekli olarak amortisörlere ve sizin belinize yük demek, Ve Vites geçişlerinde oldukça şiddetli bir çarpma hissediyorsunuz.
Bence İlk motorunuz olacaksa 150-200 ytl farkla hem az yakan, hem daha konforlu, bir scooter cup karışımı bu cihazı almanızı öneririm. 100KH ci arkadaşlar yanlış anlamasınlar, Ben 100KH yi almaya gittiğim bayide 100KM yi görür görmez kararımı değiştirdim. "Performans iyi olsun ben rahatıma düşkün değilim" diyorsanız o başka tabii :)

Not:Bu motorun aynısını Suzuki Bayii nde gördüm, üzerinde marka olarak hiçbirşey yazmıyordu. FYM isimli bir marka olduğunu ve Suzuki Türkiye tarafından getirtildiğini söylediler. Peşin 1900 YTL Taksittede 2150 ytl + Plaka Ruhsat masrrafı ile verdilerini söylediler. Ben 2000 YTL ye herşey dahil 12 taksitte aldım

crazyrider
19 Mayıs 2007, 12:36
oncelıkle hayırlısı olsun arkadasım insallah kazasız belasız bınersın benım arkadasta var o motordan da ıkı kısı bınıpte bı yokusu cıkamıyor ama bıde 100km nın sevdıgım bı yanı var koltuk altı bagajı dıgerlerı cok kucuk

bur-k@
19 Mayıs 2007, 12:43
hayalet FYM değil o SYM bildiğim kadarıyle taiwan malıdır. mındialden kalitelidir. ayrıca cup motor vites geçişleri hakkında cok komik bir acıklama olmuş. acemi olduğun ordan belli. cup motorda vites değiştirken bahsettiğin sorunu yaşamak istemiyosan vites geçişlerini gaz kestikten sonra yumuşak biçimde yapman gerekli aksi taktirde yukarıdaki bahsettiğin sorun meydana gelir. ;)

tetikçi
25 Haziran 2007, 14:15
bur - k arkadaş bişey sorcam kusura bakma 2 ehliyet ne kadar

mondializzet100
06 Temmuz 2007, 19:19
hayırlı ugurlu olsun arkadaşım :cat::cat:

volkan58
26 Nisan 2009, 00:11
ya bu mondıal 100 kh lerin karburatörleri ne kadar fiyatını bilen varmı arkadaşlar

aktör56
26 Nisan 2009, 00:14
50-60 civarı olacak

MONDİAL100KM
20 Mayıs 2009, 20:37
kardeş bendede 100 km var.1000 km de senin motorun şu anki hız durumu nedir öğrenebilirmiyim?

hayalet_tr
22 Temmuz 2011, 12:08
Motoru alalı 4 yıl oldu. 35000 Km civarında yol yaptım. Daha yaklaşık 5000 kmdeyken motor kilitledi debriyaj yayları değişti. lastikler sürekli hava kaçırıyordu 2defa değiştirdim. 3.sünde dubleks yaptırdım. sorunum kalmadı. İlk aldığımdan beri set olarak zincir dişli takımını değiştirmiş olmama rağmen hala zinciri ayarsız, dışındaki kapaklara sürtüyor. arkaya port bagaj taktım demirlerini kırdı demirleri kaynatılacak kısımda benzin deposu olduğundan arkadaki demiri komple söktüm attım, Yağmurlu havalarda su aldığı için bozulan elektrik üretip bujiye akım veren sargıları 2 defa değiştirttim. selenin menteşeleri geçen yıl sert bi kasise girdiğimde koptu sele kilidide aldığım günden beri elle bile açıldığından kapanmıyor. 2-3 ay önce motordan kuma sürter gibi sesler gelmeye başladı ve sonrasında piston kilitlendi.Motorun aküsü 7-8 ay civarında dayandı. Gözümün önünde 1,5 senelik motorun aküsünü garantiden değiştiren servis akünün garantisi 6 ay diyerek benimkini değiştirmedi. Geçen sürede sürekli ayaktan çalıştırdım. Geçenlerde marş pedalına basınca pedal geri çekmesi gerekirken olduğu yerde kaldı şu an motor çalışıyor ama dişli sürtünme sesi geliyor. akü taktırdım marş motoru yıllardır çalışmadığı için zaman içinde arızalanmış değişmesi gerekiyor. şu an kendim çözebilirmiyim diye motoru söküp dağıttım marş pedalının mili orta kısma kadar girdiği için o kısmını sökmedim. şu an o halde yatıyor. yakıtı bu kadar iyi olmasa çıkar yakardım bu güne kadar :)

tbk_1980
07 Ağustos 2011, 11:08
Motoru alalı 4 yıl oldu. 35000 Km civarında yol yaptım. Daha yaklaşık 5000 kmdeyken motor kilitledi debriyaj yayları değişti. lastikler sürekli hava kaçırıyordu 2defa değiştirdim. 3.sünde dubleks yaptırdım. sorunum kalmadı. İlk aldığımdan beri set olarak zincir dişli takımını değiştirmiş olmama rağmen hala zinciri ayarsız, dışındaki kapaklara sürtüyor. arkaya port bagaj taktım demirlerini kırdı demirleri kaynatılacak kısımda benzin deposu olduğundan arkadaki demiri komple söktüm attım, Yağmurlu havalarda su aldığı için bozulan elektrik üretip bujiye akım veren sargıları 2 defa değiştirttim. selenin menteşeleri geçen yıl sert bi kasise girdiğimde koptu sele kilidide aldığım günden beri elle bile açıldığından kapanmıyor. 2-3 ay önce motordan kuma sürter gibi sesler gelmeye başladı ve sonrasında piston kilitlendi.Motorun aküsü 7-8 ay civarında dayandı. Gözümün önünde 1,5 senelik motorun aküsünü garantiden değiştiren servis akünün garantisi 6 ay diyerek benimkini değiştirmedi. Geçen sürede sürekli ayaktan çalıştırdım. Geçenlerde marş pedalına basınca pedal geri çekmesi gerekirken olduğu yerde kaldı şu an motor çalışıyor ama dişli sürtünme sesi geliyor. akü taktırdım marş motoru yıllardır çalışmadığı için zaman içinde arızalanmış değişmesi gerekiyor. şu an kendim çözebilirmiyim diye motoru söküp dağıttım marş pedalının mili orta kısma kadar girdiği için o kısmını sökmedim. şu an o halde yatıyor. yakıtı bu kadar iyi olmasa çıkar yakardım bu güne kadar :)
Dostum Allah sabır versin.. Yakıt tasarrufundan kendini amorti eder mi katlanılır mı bunun için buna acaba..
Selamlar..

Mengu16
23 Ocak 2012, 20:33
Bu motor kayışlı mı, kayışlı ise kayış neresinde, bildiğimiz CVT otomatik vites sistemi 100 KM/MFM de mevcut mu ?

nvzt94
07 Haziran 2012, 11:40
bende 2006 model 100 km var 2008 trafiğe çıkışıdır bu yaz 250 kilometre kadar yol yapacam ne kadar yakar birde gidermi otomatik olduğu içinn bilgim yok beni bilgilernirirseniz çook sevinirimm :):):)