Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir kadın olarak motocross alanında ilerlemek istiyorum.
Merhaba, başlıktan da anlaşılacağı gibi buraya kayıt oluş amacım belli. Ben 17 yaşındayım ve kendimi bildim bileli cross motorlara karşı bir ilgim var. Ailem bu konuda beni destekliyor. Üniversite sınavına girdikten sonra bana bir motor alacaklarını söylediler. Bana eğitim verecek birini de kesin olmasa da buldum fakat aklımda bazı sorular olduğu için buraya danışma gereği duydum. Kendimi geliştirebilmek için şimdiden neler yapabilirim? Bisiklet sürüyorum ve fitnessa gidiyorum. Özellikle çalışmam gereken cross sürerken yararı olur dediğiniz bölgeler var mı? örn; bilek kol omuz. Bir kadın olarak bu alanda önüm açık olur mu? Başlangıç olarak nasıl bir motor olmam gerekiyor? Benim asıl almak istediğim motor KTM 300 EXC fakat ilk başta bu kadar iyi bir motorla başlamam iyi mi olur kötü mü olur bilmiyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum :)
yürekçe
01 Ekim 2017, 13:20
Hangi ildensiniz?
sezer aykaç
01 Ekim 2017, 13:26
Homda Crf250 bu sınıf için en ideali. Yakit parca ikinci el saglamlik ve ulaşılabilirlik
Homda Crf250 bu sınıf için en ideali. Yakit parca ikinci el saglamlik ve ulaşılabilirlik
Genellikle Honda CRF 250L ve Kawasaki KLX 250 diyorlar fakat ben direk en iyisiyle başlasam mı acaba diye düşünmeden edemiyorum. :D
KTM 300 EXC'nin 10 küsür bin Euro fiyatı olduğunu ve trafiğe çıkamadığını biliyorsunuz umarım?
KTM 300 EXC'nin 10 küsür bin Euro fiyatı olduğunu ve trafiğe çıkamadığını biliyorsunuz umarım?
Elbette biliyorum trafiğe çıkmak gibi bir isteğim yok zaten.
TUTITO
01 Ekim 2017, 13:47
Merhaba, başlıktan da anlaşılacağı gibi buraya kayıt oluş amacım belli. Ben 17 yaşındayım ve kendimi bildim bileli cross motorlara karşı bir ilgim var. Ailem bu konuda beni destekliyor. Üniversite sınavına girdikten sonra bana bir motor alacaklarını söylediler. Bana eğitim verecek birini de kesin olmasa da buldum fakat aklımda bazı sorular olduğu için buraya danışma gereği duydum. Kendimi geliştirebilmek için şimdiden neler yapabilirim? Bisiklet sürüyorum ve fitnessa gidiyorum. Özellikle çalışmam gereken cross sürerken yararı olur dediğiniz bölgeler var mı? örn; bilek kol omuz. Bir kadın olarak bu alanda önüm açık olur mu? Başlangıç olarak nasıl bir motor olmam gerekiyor? Benim asıl almak istediğim motor KTM 300 EXC fakat ilk başta bu kadar iyi bir motorla başlamam iyi mi olur kötü mü olur bilmiyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum :)
Kim tutar seni be Elif???
Hiçkimseeee.... :)) Ve inşallah içindeki bu enerji sonuna kadar devam eder.
Elifcik, bizler bir yere kadar birşeyler söyleriz. Muhtemelende doğru söyleriz ama büyük fotoğrafın bir kısmı hep karanlık kalır.
Eninde sonunda; kaba saba, hep kirli sakallı, yaz-kış aynı kıyafetleri giyen, paçalarından çamur eksik olmayan, sert mizaçlı ama gözlerinin içi gülen kroscu abilerden birileri gelir birazdan. ;)
Onların izinden ayrılma.
yürekçe
01 Ekim 2017, 13:49
Elif, adanada da abiler ve kardesler var ama bizim burada yani mersinde bir egitmen ve yarisci bir kardesimiz var. Onunla gorusmeni tavsiye ederim
alasehirli
01 Ekim 2017, 13:53
Mr.Mud a danış derim dedikleri sorgulanmaz bile 👍🏻 Ehliyetimi yükselttiğimde cross a geçicem inşallah 3 ay sonra 18 i dolduracam :queen:
MUSTAFA KIR
01 Ekim 2017, 13:55
Önce ehliyetini alınız elif hanım.
Eğitim alırsanız çok daha güzel olur ve acemilik dönemi biraz daha rahat geçer.
Fakat beni düşündüren ehliyet konusu oldu. Sizin bahsettiğiniz motorları kullanmak için ehliyet alabileceğinizden şüpeliyim.
Hayırlısı olsun
Kim tutar seni be Elif???
Hiçkimseeee.... :)) Ve inşallah içindeki bu enerji sonuna kadar devam eder.
Elifcik, bizler bir yere kadar birşeyler söyleriz. Muhtemelende doğru söyleriz ama büyük fotoğrafın bir kısmı hep karanlık kalır.
Eninde sonunda; kaba saba, hep kirli sakallı, yaz-kış aynı kıyafetleri giyen, paçalarından çamur eksik olmayan, sert mizaçlı ama gözlerinin içi gülen kroscu abilerden birileri gelir birazdan. ;)
Onların izinden ayrılma.
İnşallah Allah'ın izniyle. Bu güzel enerjinizle yüzümü güldürdünüz, çok teşekkür ederimm. :)
papazkemal
01 Ekim 2017, 13:58
Selam
Bence şununla başla, üç dört arkadaşımda var ve memnunlar
http://www.lifan.com.tr/urunlerimiz/cross.html?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=30&category_id=5
Bir sene sonra bakış açın değişir ve uygun olan modele geçersin.
serif abi
01 Ekim 2017, 13:59
Ataizim , uçak salanıncaya kadar mış, feminizm kocayı buluncaya kadar , bu tip konu açanların %99,9 yapmadığını gördük.
Bakalım zaman gösterecek %0,1 lik kısımda mısın yoksa %99,9 kısımda mı .
Önce ehliyetini alınız elif hanım.
Eğitim alırsanız çok daha güzel olur ve acemilik dönemi biraz daha rahat geçer.
Fakat beni düşündüren ehliyet konusu oldu. Sizin bahsettiğiniz motorları kullanmak için ehliyet alabileceğinizden şüpeliyim.
Hayırlısı olsun
Ben hayallerimi gerçekleştireceğime inanıyorum, hakkımda hayırlısı neyse o olsun. Teşekkür ederim. :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:05 ----------
Ataizim , uçak salanıncaya kadar mış, feminizm kocayı buluncaya kadar , bu tip konu açanların %99,9 yapmadığını gördük.
Bakalım zaman gösterecek %0,1 lik kısımda mısın yoksa %99,9 kısımda mı .
Ben vazgeçeceğimi düşünmüyorum, göreceğiz. :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:07 ----------
Elif, adanada da abiler ve kardesler var ama bizim burada yani mersinde bir egitmen ve yarisci bir kardesimiz var. Onunla gorusmeni tavsiye ederim
Adana'dan benim de bir arkadaşım vardı fakat şuan görüşmüyoruz. Dediğiniz kişiyle nasıl irtibata geçebilirim?
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:10 ----------
Selam
Bence şununla başla, üç dört arkadaşımda var ve memnunlar
http://www.lifan.com.tr/urunlerimiz/cross.html?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=30&category_id=5
Bir sene sonra bakış açın değişir ve uygun olan modele geçersin.
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederimm. :)
New Shamy
01 Ekim 2017, 14:12
Vazgeç bu hayalden.
Mr.Mud a danış derim dedikleri sorgulanmaz bile ���� Ehliyetimi yükselttiğimde cross a geçicem inşallah 3 ay sonra 18 i dolduracam :queen:
Çok teşekkür ederim. İnşallah siz de isteklerinizi gerçekleştirirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------
Vazgeç bu hayalden.
Vazgeçmeyeceğim ama neden?
Tmf.org sitesine giriyorsun.
Orada kayıtlı kulüplerden sana en yakın olanı buluyorsun.
Gidip onlarla görüşüyorsun.
Bu işi yıllardır yapan abilerin seni en iyi şekilde yönlendirecektir.
Tabi acele et çünkü yaşın bir hayli ilerlemiş.
Yıllar önce başlamalıydın.
TUTITO
01 Ekim 2017, 14:25
Elif ben olsam ilk aşamada 125cc üstüne çıkmazdım. Düşük cc motorla çok daha hızlı geliştirirsin kendini. Burada yazı yazanların çoğu 2 zamanlı, yüksek torklu bir kros motorun yanından bile geçmemişlerdir.
Bunların içindeki gücü ve torku tahmin edemezsin. Korkarım 300 exc seni bu işten komple soğutabilir.
O yüzden bu işin eğitim tarafını bilenlerle konuşman lazım.
Tmf.org sitesine giriyorsun.
Orada kayıtlı kulüplerden sana en yakın olanı buluyorsun.
Gidip onlarla görüşüyorsun.
Bu işi yıllardır yapan abilerin seni en iyi şekilde yönlendirecektir.
Tabi acele et çünkü yaşın bir hayli ilerlemiş.
Yıllar önce başlamalıydın.
Yaşadığım şehirde olan kulüpten bir arkadaşım zaten sen motoru al ben eğitim veririm dedi. Çok teşekkürler. :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:33 ----------
Elif ben olsam ilk aşamada 125cc üstüne çıkmazdım. Düşük cc motorla çok daha hızlı geliştirirsin kendini. Burada yazı yazanların çoğu 2 zamanlı, yüksek torklu bir kros motorun yanından bile geçmemişlerdir.
Bunların içindeki gücü ve torku tahmin edemezsin. Korkarım 300 exc seni bu işten komple soğutabilir.
O yüzden bu işin eğitim tarafını bilenlerle konuşman lazım.
Ben yalnızca almak istediğim ve hayalimde ki motoru söyledim. Önerilere açığım ve bu önerilere uyarım, sonuçta bu konuda pek bilgim yok ve elimden geldiğince bilgi edinmeye çalışıyorum. :)
istanbu_gezg
01 Ekim 2017, 14:36
bayan üye yazdı diye mesaj yazdım okumadan yazıyorum rezerved buralar değerlenir
serkanADH13
01 Ekim 2017, 14:37
Öncelikle Bu Medeni cesaretinden dolayı TEBRİK EDERIM,,,
MOTOCROSS İZlerken zevkli Fakat işin içine girince,
Biraz PİS Biraz Riskli ve br o kadarda MADDİYATA dayalı bişiydir,,,
Motocross 'un bir GETİRİSİ YOK!!!
Yani birinci olursan 10 binlerce lira ALAMIYORSUN,,,
Ama Çok Keyfli bişiydr,,
Keyf için ENDURO öneririm,,,
Farklı yerler Farklı etaplarla dolu bir arazidir ENDURO,,,
TRAFİKTE BİNİLEMEZ motocross a,
o sebepten PARA LAZIM ÇÜNKİ 2.motordur CROSS MOTORU,,,
Cross,,Enduro motorlarının parçalarıda BİR O KADAR PAHALIDIR,,,
Facebook gruplarında pek çok sayfa mevcuttur bu hobiler ile ilgili,,,
Bir araştır derim,,,
https://i.hizliresim.com/V36rXq.jpg (https://hizliresim.com/V36rXq)
https://i.hizliresim.com/bLYBMY.jpg (https://hizliresim.com/bLYBMY)
Öncelikle Bu Medeni cesaretinden dolayı TEBRİK EDERIM,,,
MOTOCROSS İZlerken zevkli Fakat işin içine girince,
Biraz PİS Biraz Riskli ve br o kadarda MADDİYATA dayalı bişiydir,,,
Motocross 'un bir GETİRİSİ YOK!!!
Yani birinci olursan 10 binlerce lira ALAMIYORSUN,,,
Ama Çok Keyfli bişiydr,,
Keyf için ENDURO öneririm,,,
Farklı yerler Farklı etaplarla dolu bir arazidir ENDURO,,,
TRAFİKTE BİNİLEMEZ motocross a,
o sebepten PARA LAZIM ÇÜNKİ 2.motordur CROSS MOTORU,,,
Cross,,Enduro motorlarının parçalarıda BİR O KADAR PAHALIDIR,,,
Facebook gruplarında pek çok sayfa mevcuttur bu hobiler ile ilgili,,,
Bir araştır derim,,,
https://i.hizliresim.com/V36rXq.jpg (https://hizliresim.com/V36rXq)
https://i.hizliresim.com/bLYBMY.jpg (https://hizliresim.com/bLYBMY)
Bu işin zorlu yanlarını bilerek ve göze alarak istiyorum/buraya yazıyorum. Maddi açıdan zorlayıcı olduğunun farkındayım fakat bu o kadar sıkıntılı bir durum değil benim için. Keyfi olarak değil de yarışlara dayalı ilerlemeyi daha çok istiyorum. Trafikte sürmek istemiyorum zaten bu motorların trafikte sürülmeyeceğini biliyorum o kadar bilgisiz değilim :D Çok teşekkür ederim. :)
Ekarademir
02 Ekim 2017, 00:28
Yarış filan bilmemde enduro motordan çok memnunum. Günlük hayattada kullanıyorum haftasonları hafif arazidede kullanıyorum.
Trafikte binmemeye şartlandırma bence kendini. Plakalı birşey al her yerde kullan. Zehri alıncada bırakamazsın zaten.
O dediğin motorla başlamak riskli olabilir. 125 cc iki zamanlı bi motor ile başlayabilirsin.
Asıl önemli soru boyun kaç cm?
Alonedark93
02 Ekim 2017, 00:46
Cesaretinden dolayı tebrik ediyorum abisi.
Herkes güzel şeyler yazmış.
Bu işin riskli olduğu unutma, güvenliğini ihmal etme.:cat:
https://i.resimyukle.xyz/Gxe39d.jpg (https://resimyukle.xyz/resim/Gxe39d)
Ekarademir
02 Ekim 2017, 00:50
Öyle yere giriyor birde riskli diyor. Ben ordan yürüyerek geçmem helal olsun valla. :mrgreen:
Jemand
02 Ekim 2017, 02:24
sahibinden satılık kafası kayaya vurmamış crf
matrax33
02 Ekim 2017, 03:07
çok zor be ablam. Ama imkansız değil.
tombiş yanaklarını görünce önce biraz kilo vermelisin. kas gurubundan ziyade dayanıklılık kondüsyon gerektiren bir spor. Tabi birazda kol bacak bel güçlü olmalı.
Tecrübesizliğini katarsak boy sorunu ilk etapta baya canını sıkar. boyum 183 benim ayaklarım tam basmıyor.
Beğendiğin model profesyoneller için. Alelade kendine motorcuyum diyen biri için bile tehlikeli.
Ktm alacak paran varsa 85sx ile başla. Hem boy sorunu bu motorla tecrübe kazanarak halledersin, hem her seferinde motor kafana geçmez.
Bu işin eğitimini veren var mı bilmiyorum beni babam çocukluktan eğitti. Aklıma en iyi gelen fikir bulunduğun ilin motor kulüplerine takıl.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:57 ----------
kıstas olsun diye AeA'ın bi videosu vardı enduro ile ilgili. bmw 1200 ile dünya turu atmış bir hanım abla exc 300'le kumda 2 tur atamıyodu. hem motor çok agresif hemde boy sorunu yaşıyodu. Videoyu bulamadım. Muhtemelen herkes dalga geçtiği için kaldırılmış.
Alonedark93
02 Ekim 2017, 03:39
sahibinden satılık kafası kayaya vurmamış crf
ali abii. yıkık köprülü ali abii. ne oldu bişey mi oldu yanii? tavuğuna kışt mı dedik be ali abii bir selamı çokmu gördün yıkık köprülü ali abiii. :mrgreen: (ağır roman)
Başarılar dilerim Elif. :cat:
Bu azimle yaparsın. :)
Jemand
02 Ekim 2017, 08:04
ali abii. yıkık köprülü ali abii. ne oldu bişey mi oldu yanii? tavuğuna kışt mı dedik be ali abii bir selamı çokmu gördün yıkık köprülü ali abiii. :mrgreen: (ağır roman)
sezonda bitti zaten :salut:
Yarış filan bilmemde enduro motordan çok memnunum. Günlük hayattada kullanıyorum haftasonları hafif arazidede kullanıyorum.
Trafikte binmemeye şartlandırma bence kendini. Plakalı birşey al her yerde kullan. Zehri alıncada bırakamazsın zaten.
O dediğin motorla başlamak riskli olabilir. 125 cc iki zamanlı bi motor ile başlayabilirsin.
Asıl önemli soru boyun kaç cm?
Boyum 1.71. Trafikte sürmeme isteğim büyük ihtimalle motor kullanmaya alışınca gider gibime geliyor fakat ben yinede her şeyi bu alandan ayrı tutmak istiyorum çünkü hakikaten gerçekleştirmek istediğim ve imkansız olmayan bir hayal. Yazılan cevaplardan sonra ilk başta o motorla başlamanın yanlış bir şey olduğunu anladım zaten ileriki safhalarda düşünebilirim ancak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:55 ----------
Çok teşekkür ederim abim. İyi şeyler yazanları görünce mutluluktan evin içinde dolanıyorum, hemen anneme sevinçle anlatıyorum zaten. :D Bu işin zorlu ve riskli olduğunun farkındayım fakat bunlar bana engel olamaz zaten motordan önce güvenliğimi sağlayacak gereçleri alacağım. :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:00 ----------
tombiş yanaklarını görünce önce biraz kilo vermelisin. kas gurubundan ziyade dayanıklılık kondüsyon gerektiren bir spor. Tabi birazda kol bacak bel güçlü olmalı.
Tecrübesizliğini katarsak boy sorunu ilk etapta baya canını sıkar. boyum 183 benim ayaklarım tam basmıyor.
Beğendiğin model profesyoneller için. Alelade kendine motorcuyum diyen biri için bile tehlikeli.
Ktm alacak paran varsa 85sx ile başla. Hem boy sorunu bu motorla tecrübe kazanarak halledersin, hem her seferinde motor kafana geçmez.
Bu işin eğitimini veren var mı bilmiyorum beni babam çocukluktan eğitti. Aklıma en iyi gelen fikir bulunduğun ilin motor kulüplerine takıl.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:57 ----------
kıstas olsun diye AeA'ın bi videosu vardı enduro ile ilgili. bmw 1200 ile dünya turu atmış bir hanım abla exc 300'le kumda 2 tur atamıyodu. hem motor çok agresif hemde boy sorunu yaşıyodu. Videoyu bulamadım. Muhtemelen herkes dalga geçtiği için kaldırılmış.
Zor bile olsa imkansız değil sizin de dediğiniz gibi. Yanaklarım beni ele verdi. :D Zaten spor yapıyorum ve dolayısıyla zayıflıyorum. Boy konusuna gelirsek benim arkadaşımın boyu benden daha kısaydı fakat gayet iyi sürüyordu o yarıştan o yarışa koşuyordu iyi bir başarı da elde ediyordu.İstediğim motorun special bir motor olduğunu biliyorum fakat daha önce ki yazdıklarımda da belirttiğim için bu benim hayalimdeki motor ve ister istemez direk onunla başlasam olmaz mı diye düşünüyorum fakat artık düşünmüyorum. Çok teşekkür ederimm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:07 ----------
Başarılar dilerim Elif. :cat:
Bu azimle yaparsın. :)
Çok teşekkür ederimmm. İnşallah güveniyorum kendime. :)
bursalıali
02 Ekim 2017, 09:25
Elif , bu azminden hiç vazgeçme. Sana başarılar diliyorum.
Elif , bu azminden hiç vazgeçme. Sana başarılar diliyorum.
Bu kadar yaklaşmışken vazgeçmeyeceğim. Çok teşekkür ederimm. 😊
uzay gemisi
02 Ekim 2017, 09:40
İçtenlikle söylüyorum yapamaman için bir sebep yok. Çok yükselemesen bile alt kategorilerde en azından yarışmış olursun.
Türkiye de çok yaygın olan bir motorsport türü çünkü.
Türkiyenin neredeyse her yerinde kötü de olsa topraktan bozma bir pisti var.
Bende zamanında çok istedim, çok araştırdım, heveslendim ama Supersport motosiklet kategorisi Türkiye de olacak birşey değil. Çok paran varsa olabilir ama koskoca Türkiye de pist diyebileceğin birkaç yer var.
En şanslı olduğun kısım ise seni destekleyen bir ailenin olması. Beni destekleyen ne ailem ne de bir yakınım vardı.
Ucundan tutmuşsun, sakın bırakma. Yazdıklarından sonra bırakacağını da pek düşünmüyorum azimli bir kardeşe benziyorsun.
oluroyle
02 Ekim 2017, 09:54
Elif umarım pes etmezsin .
Adana da yok mu cross yapanlar, tanış onlarla
ehliyet al
ekipman al motora karar verdinse al.
Gerisi gelir.
İçtenlikle söylüyorum yapamaman için bir sebep yok. Çok yükselemesen bile alt kategorilerde en azından yarışmış olursun.
Türkiye de çok yaygın olan bir motorsport türü çünkü.
Türkiyenin neredeyse her yerinde kötü de olsa topraktan bozma bir pisti var.
Bende zamanında çok istedim, çok araştırdım, heveslendim ama Supersport motosiklet kategorisi Türkiye de olacak birşey değil. Çok paran varsa olabilir ama koskoca Türkiye de pist diyebileceğin birkaç yer var.
En şanslı olduğun kısım ise seni destekleyen bir ailenin olması. Beni destekleyen ne ailem ne de bir yakınım vardı.
Ucundan tutmuşsun, sakın bırakma. Yazdıklarından sonra bırakacağını da pek düşünmüyorum azimli bir kardeşe benziyorsun.
Mersin Çamlıyayla'da yaylamız var ve bu sene 3.sü düzenlenen ve bundan sonraki senelerde devam edecek motofest var. Ve bildiğim kadarıyla alandaki parkuru bozmuyorlar. Ben elbette en iyisi olacağım, adım her yerde yankılanacak demiyorum ilerleyebildiğim kadar ilerleyeceğim bu alanda Allah'ın izniyle. Ailem beni destekleyerek çok mutlu ediyorlar aynı şekilde arkadaşlarım ve sizler de. Ben küçükken bile bisiklet sürerken uçup/düşüp her yerimi yara edip tekrar kalkıp tekrar süren birisi olduğum için beni bu alana fazla yakıştırıyorlar ve yapabileceğime inandırıyorlar. Bir çok kişi çocukluk hayali ya da heves olarak görebilir ki zaten bu başlık altında da bunu belirten insanlar oldu ama ben hakikaten başarabileceğime inanıyorum. Çok teşekkür ederiim. :)
Levent
02 Ekim 2017, 10:01
Forumun Endurocusunu göremedim :salut:
Elif umarım pes etmezsin .
Adana da yok mu cross yapanlar, tanış onlarla
ehliyet al
ekipman al motora karar verdinse al.
Gerisi gelir.
Bir çok engel çıkabilir önüme fakat pes etmeyeceğim. Adana'da var elbette. İki tanesi arkadaşım fakat bir tanesiyle şuan görüşmüyoruz diğeri ise yapabileceğimi ve motor aldığımda bana eğitim vereceğini, yarışlara götüreceğini söyledi. Ailem destekliyor fakat önce üniversite sınavına girmemi istiyorlar çünkü derslerimi aksatacağımı biliyorlar. Seneye sınava gireceğim ve önümde kısa bir süre var. Zaman çok hızlı geçiyor ben de boş durmak istemediğim için daha fazla bilgi edinmeye çalışıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:04 ----------
Forumun Endurocusunu göremedim :salut:
Olsun burada ki abilerim de çok yardımcı oldu. :)
mehmet tufan
02 Ekim 2017, 10:11
allah yardımcın olsun hanımablacım.
ben hiç cross ve enduro kullanmadım, hiç supersport da kullanmadım, keyif adamı olduğumdan turing ve cruiser den başka motora binmedim.
motosiklet başlı başına ölüm tehlikesi olan el bombasıyken sen çok daha zorunu seçip arazide hoplayıp zıplamayı seçmişsin.
tebrik eder, başarılar dilerim.
allah yardımcın olsun hanımablacım.
ben hiç cross ve enduro kullanmadım, hiç supersport da kullanmadım, keyif adamı olduğumdan turing ve cruiser den başka motora binmedim.
motosiklet başlı başına ölüm tehlikesi olan el bombasıyken sen çok daha zorunu seçip arazide hoplayıp zıplamayı seçmişsin.
tebrik eder, başarılar dilerim.
Sınırları zorladığımın farkındayım ama ben biraz erkek fatmayım. :D Çok teşekkür ederimmm. :D
erenedip
02 Ekim 2017, 10:32
sea to sky izleye izleye ben de cross çu olacağım da, çok zor be abi...
sea to sky izleye izleye ben de cross çu olacağım da, çok zor be abi...
Yarışları izleyip gaza gelmemek çok zor zaten. :D
erenedip
02 Ekim 2017, 10:37
çok emin olmamakla birlikte, kadınlarda dikkat ettiğim kilolu kadınlar erkeklerin aksine daha dayanıklı oluyorlar sanırım. vücutları spor yaptıkça, yanlış beslenmeyle daha çok yağ alıyor ama bu kardeşimiz için geçerlimi bilmiyorum. tabi ustalar daha iyi bilir...
çok emin olmamakla birlikte, kadınlarda dikkat ettiğim kilolu kadınlar erkeklerin aksine daha dayanıklı oluyorlar sanırım. vücutları spor yaptıkça, yanlış beslenmeyle daha çok yağ alıyor ama bu kardeşimiz için geçerlimi bilmiyorum. tabi ustalar daha iyi bilir...
Annem bana hep herkül gibi kız doğurmuşum der doğru bir tespit sanırım. :D
Ağlamak istiyorum başlığa bak...
Yeni uyandım dahaca yüzümü yıkamadım, konu başlığını görünce de biraz afalladım, ben bi yüzümü yıkayayım, gelicem geri tekrar :sunny:
Albion
02 Ekim 2017, 11:06
Öncelikle kararından ötürü tebrik ederim. Sadece arazide cross bineceksen ve trafiğe çıkmayacaksan ehliyeti beklemeye gerek yok, hemen alıp başlayabilirsin. Ama koşullarınızı bilmiyorum tabi, evden kırsala gidene kadar kullanmak zorundaysanız ehliyet ve plaka şart. Cross yapanlar genelde motoru römork veya kendi aracıyla taşırlar çünkü. Arazide yat kalk çok olacağı için :) hayalinizdeki motoru biraz sonraya bırakın. 300 cc size isim olarak küçük gibi gelebilir ama ciddi bir güçtür arazide. Motor tavsiyesi olarak da Yamaha WR125, eski Yamaha XT125'ler, Suzuki RM125 gibi o civardaki makineler başlamak için uygun. Bütçede ekipmana da önemli bir pay ayırın derim.
Ağlamak istiyorum başlığa bak...
Yeni uyandım dahaca yüzümü yıkamadım, konu başlığını görünce de biraz afalladım, ben bi yüzümü yıkayayım, gelicem geri tekrar :sunny:
Günaydın. Kendimi en iyi bu şekilde ifade edebildim. :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:25 ----------
Öncelikle kararından ötürü tebrik ederim. Sadece arazide cross bineceksen ve trafiğe çıkmayacaksan ehliyeti beklemeye gerek yok, hemen alıp başlayabilirsin. Ama koşullarınızı bilmiyorum tabi, evden kırsala gidene kadar kullanmak zorundaysanız ehliyet ve plaka şart. Cross yapanlar genelde motoru römork veya kendi aracıyla taşırlar çünkü. Arazide yat kalk çok olacağı için :) hayalinizdeki motoru biraz sonraya bırakın. 300 cc size isim olarak küçük gibi gelebilir ama ciddi bir güçtür arazide. Motor tavsiyesi olarak da Yamaha WR125, eski Yamaha XT125'ler, Suzuki RM125 gibi o civardaki makineler başlamak için uygun. Bütçede ekipmana da önemli bir pay ayırın derim.
Çok teşekkür ederimm. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. :)
BatuhanK
02 Ekim 2017, 12:18
İlk etapta 30-40 ho üstü bir motosiklet zorlayıcı olur.
Tüm modellere ve teknik özelliklerme hakim değilim fakat arazi odaklı olarak düşünürsek;
Minimum* klx 250 ile başlayabilirsin.
2 zamanlı 125 cc seçenekler bar ise ki vardır, uzun süre işini görür. Daha hafif ve sürüş açısından daha başarılıdırlar.(4 zamanlı 250 cc lere göre)
*Bana kalırsa eskiye hiç bulaşma, dağ başında arıza yapma ihtimalini minimuma indirmek gerek.
Yani özetle ilk etapta gücü 30-35 hp olan motosikletlerin üstüne çıkmanı önermem. Eğitici olmaktan çok zorlayıcı olur.
Arazide motosiklet de zemin de oynaktır, devamlı mücadele vardır. Dolayısıyla güçten çok daynıklılık gerektirir.
Bir gün motosikletin olursa başına gelebilecek şeylere karşı yanında en az 1 kişi daha bulunsun.
Kolay gelsin /)
İlk etapta 30-40 ho üstü bir motosiklet zorlayıcı olur.
Tüm modellere ve teknik özelliklerme hakim değilim fakat arazi odaklı olarak düşünürsek;
Minimum* klx 250 ile başlayabilirsin.
2 zamanlı 125 cc seçenekler bar ise ki vardır, uzun süre işini görür. Daha hafif ve sürüş açısından daha başarılıdırlar.(4 zamanlı 250 cc lere göre)
*Bana kalırsa eskiye hiç bulaşma, dağ başında arıza yapma ihtimalini minimuma indirmek gerek.
Yani özetle ilk etapta gücü 30-35 hp olan motosikletlerin üstüne çıkmanı önermem. Eğitici olmaktan çok zorlayıcı olur.
Arazide motosiklet de zemin de oynaktır, devamlı mücadele vardır. Dolayısıyla güçten çok daynıklılık gerektirir.
Bir gün motosikletin olursa başına gelebilecek şeylere karşı yanında en az 1 kişi daha bulunsun.
Kolay gelsin /)
Yanımda zaten birileri olur hep. Çok teşekkür ederimm size de kolay gelsin. :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO