PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hava filtresi ve shell nitro benzin

atakan12335
21 Eylül 2017, 09:31
merhaba 2 adet motorum var pulsar ns 200 ve cbr 125 bunların ikisinede hava filtresi takmayı düşünüyorum forumda baya bi araştırdım hep çok eski konular var bu konuda yardımcı olurmusunuz?
birde nitro benzinin motora zararı varmıdır bu konudada bilgilendirirseniz sevinirim
iyi forumlar :)

MSMorkan
21 Eylül 2017, 09:42
Zararı yoktur katkılı benzinin. Nitekim arada sırada konulmasında fayda vardır. Temizler. (içini açıp bakmadım, teorik tabi, temizliyor mu temizlemiyor mu Allah bilir :) )

Hava filtresi takmak derken? Hava filtresini değiştirmek mi istiyorsun yoksa performans hava filtresi mi takmak istiyorsun?
Bu arada cbr125 vardı bende hava filtresini çok lanet bir yere koymuşlar (2013).
Arkadaşta da pulsar 200ns var. Aynı şekilde onun da lanet bi yerde. Baya motoru söküyorsun.

Kolay gelsin

berk_cglr
21 Eylül 2017, 11:33
95 oktan üstü benzinler eğer aracınızda supercharger - turbo yada gerçek anlamda yüksek devirler veya yüksek bg gücü üretmiyorsa herhangi performans yada temizleme yapan bir şey değildir.
Sadece hava filtresi takıcaksan karbüratör ayarı yada enjeksiyonluysa yeni map attırman lazım yoksa performanstan ziyade zarar görür motorun sürekli fakir karışımla çalışacağı için

Yan Yan
21 Eylül 2017, 11:37
Shell deki çalışan abi nitronun daha çok yaktığını söyledi.Aklında bulunsun

BatuhanK
21 Eylül 2017, 12:35
Markasız bir şey takmayın, takarsanız da markalı bir şey takın.
Başka bir ayarlama yapmadan sonradan takılan (kn dna gibi gibi) hava filtresinin tek yararı, hava filtresinin temizlenip-yağlanıp tekrar kullanılabilmesidir. Maliyet açısından bunun avantajlı olması için 100 bin km yol yapmak gerekebilir, nitekim pahalılar.

Shell in sitesine baktığımda somut olarak hiç bir faydadan bahsedilemiyor. Ona göre tasarladık, bunun için tasarladık yazıyor. Bu faydayı sağlar diyemiyorlar. Çok fiyat farkı varsa standart bir 95 oktan benzin bahsettiğiniz motosikletlerin ikisine de fazlasıyla yeterli gelir

aquarist4
21 Eylül 2017, 12:56
KN ya da BMC hava filtreleri motorumda kullanmadım ama arabamda ses ve performans artışı sağlıyordu. Bu normal kullanım için geçerli bir durum. Çünkü sesten alacağın haz daha fazla gaza basmanı gerektireceğinden yakıt artışı artacaktır (motosiklette bu ses olayı gerçekleşmez sanırım). Yakıt olarak Shell'in Nitro yakıtını motosikletimde denediğimde performans düşüklüğü ve vuruntu hissettim. Shell 95 oktandan vazgeçmiyorum.

MSMorkan
21 Eylül 2017, 13:27
95 oktan üstü benzinler eğer aracınızda supercharger - turbo yada gerçek anlamda yüksek devirler veya yüksek bg gücü üretmiyorsa herhangi performans yada temizleme yapan bir şey değildir.
Sadece hava filtresi takıcaksan karbüratör ayarı yada enjeksiyonluysa yeni map attırman lazım yoksa performanstan ziyade zarar görür motorun sürekli fakir karışımla çalışacağı için

Oktan aynı. 97 meselesi eskidendi diye hatırlıyorum. Sitelerini kontrol ettiğimde de aynı bilgiyi buldum. Ayrıca temizleme yapan bir şey. Sitelerine girip bakın. Deterjan içerir yazıyor. Sürtünme azaltıcı içerir yazıyor.

edit: performans artıracağına veya temizleme yapacağına dair kesin yargı yapmıyorum. Sitelerinde ifade edilen teknik veri bu.

edit2: detaylı bilgi: http://www.shell.com.tr/motorists/shell-fuels/shell-v-power-nitro-plus/shell-v-power-nitro-plus-unleaded.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------

İkisinin de 95 oktan olduğu bilgisi de şurada, herhangi bir il seçip fiyat kısmına bakarsanız oktan bilgisi yazıyor:
http://www.shell.com.tr/motorists/shell-fuels/akaryakit-pompa-satis-fiyatlari.html

berk_cglr
21 Eylül 2017, 13:53
Oktan aynı. 97 meselesi eskidendi diye hatırlıyorum. Sitelerini kontrol ettiğimde de aynı bilgiyi buldum. Ayrıca temizleme yapan bir şey. Sitelerine girip bakın. Deterjan içerir yazıyor. Sürtünme azaltıcı içerir yazıyor.

edit: performans artıracağına veya temizleme yapacağına dair kesin yargı yapmıyorum. Sitelerinde ifade edilen teknik veri bu.

edit2: detaylı bilgi: http://www.shell.com.tr/motorists/shell-fuels/shell-v-power-nitro-plus/shell-v-power-nitro-plus-unleaded.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------

İkisinin de 95 oktan olduğu bilgisi de şurada, herhangi bir il seçip fiyat kısmına bakarsanız oktan bilgisi yazıyor:
http://www.shell.com.tr/motorists/shell-fuels/akaryakit-pompa-satis-fiyatlari.html

ben sen öyle yazdığın için demedim onu zaten :) genel temizleme yada sürtünmeden basederler ancak bu işi pistonun altında kalan yağ üstleniyor benzinin etkisi çok çok az kalıyor bu anlamda :)

MSMorkan
21 Eylül 2017, 13:59
ben sen öyle yazdığın için demedim onu zaten :) genel temizleme yada sürtünmeden basederler ancak bu işi pistonun altında kalan yağ üstleniyor benzinin etkisi çok çok az kalıyor bu anlamda :)

Anladım.
Fakat piston içerisinden ziyade yakıtın odak noktası karbüratör/enjektör, sübaplar ve bujiler olduğundan dolayı eğer gerçekten sağlam katkılar içeriyorsa temizliğe faydası olacaktır. Ayrıyetten dediğiniz gibi "pistonun altında" kalan yağ yanma odasına gelmiyor. Bu sebeple gerçekten sürtünme azaltıcı bir katkı varsa bunun da faydalı olacağı kanaatindeyim. Tabi tercih meselesi. Bana kalırsa fazladan para vermeye değmez. Yine de 2-3 depoda bir bundan alırım şahsen. Temizleme vaadinin gerçek olması umuduyla :)