PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Garaj Kapısının Önüne Neden Park Edilir

Sayfa : [1] 2

bursagsli
19 Eylül 2017, 22:01
Evin altında bodrum olduğu için garaj kapısı yerden yüksek kalıyor. Garaj kapısı köprü açılıp, kapının ayakları sokağa iniyor ve yolun 2 metresini kaplıyor. Garaj kapısıdır park edilmez levhası yapıştırdım ama nafile. Belki görmezler diye tam 3 adet yapıştırdım. Ama sonuç sıfır. Adam hem kapının altına hemde karşına park ediyor. İlla zile basıp aracı çektiriyoruz. Araçların camında telefon numarasıda yok. Tanımadığım araçlarda park ediyor. Gecenin bir saati acil işimiz çıksa milletin keyfini bekleyeceğiz. Turuncu plastik duba alıp kapının altına 2 tane karşınada 1 tane çakma niyetine girdim ama belediyeye şikayet edilirse ceza yazılıyormuş. Bildiğim kadarıyla belediyeden izin alıp bir miktar para verip dubaları yere sabitleyebilirmişim. Bunun aslı astarı nedir.

fatih.met
19 Eylül 2017, 22:04
türkiye niye bu halde sanıyorsun, millet kafayı yemiş. sağlam insan bulamazsın kolay kolay. adam yolda yürüyor daha nereye bastığını bilmiyor.

aslında 6 kişi olacak ve birer köşeden iterek çekerek arabayı yolun ortasına kaydıracaksınız sonra gerisini boş verin :mrgreen: tabi böyle imkan her zaman bulunmaz.

pea
19 Eylül 2017, 22:10
Anladığım kadarıyla "adam" herkese ait olan yola/sokağa park ediyor, sizin kapı yolun ortasına açılıyor.
Resmi trafik levhalarıyla yasaklanmadığı sürece, isteyen istediği yere park edebilir. "Park etmeyin" yazınızı görüp de park etmiyorlarsa, onların lütfudur, nezaketidir.

Ya belediyeye bildirip, işgaliye parasını verip, dubayı kilidi koyacaksınız ya da sokağın ortasına uzamayan bir çözüm bulacaksınız.

tyrung
19 Eylül 2017, 22:17
Millet rahat çünkü. Bizde de vardı, garaja iniş rampasına karşı apartmandan biri sürekli park ediyordu. Söyleyince de "çıkarken beni ararsınız çekerim." Ben mecbur muyum seni arayıp durmaya ? Çok garip insanlar var.

shooter1
19 Eylül 2017, 22:23
ne demek belediyeye para yatıyor eğer binanın altına otopark yapıldıysa önü açık kalmak zorunda belediye duba çakmıyorsa cimer ve bimer yoluyla şikayet edin ya da kendiniz 2 tane siyah dubalardan alıp çakacaksın turuncu plastik alırsan yine kırarlar yamulturlar

bursagsli
19 Eylül 2017, 22:26
türkiye niye bu halde sanıyorsun, millet kafayı yemiş. sağlam insan bulamazsın kolay kolay. adam yolda yürüyor daha nereye bastığını bilmiyor.

aslında 6 kişi olacak ve birer köşeden iterek çekerek arabayı yolun ortasına kaydıracaksınız sonra gerisini boş verin :mrgreen: tabi böyle imkan her zaman bulunmaz.
Zamanında biri fiat unoyu kapının altına koydu. 2-3 gün araba ordaydı. Bütün sokağa sorduk ama araç kimin olduğu belli değil. 3 kişi arka tampondan kaldırarak ileriye itip garaj kapısını öyle açmıştık

Anladığım kadarıyla "adam" herkese ait olan yola/sokağa park ediyor, sizin kapı yolun ortasına açılıyor.
Resmi trafik levhalarıyla yasaklanmadığı sürece, isteyen istediği yere park edebilir. "Park etmeyin" yazınızı görüp de park etmiyorlarsa, onların lütfudur, nezaketidir.

Ya belediyeye bildirip, işgaliye parasını verip, dubayı kilidi koyacaksınız ya da sokağın ortasına uzamayan bir çözüm bulacaksınız.
zaten garaj kapısını açtığımızda kapı yola yatıp rampa görevi görüyor. Devamlı yol üstünde kalmıyor. Kapıyı kapattığımızda evin duvarı gibi düz duruyor. Normal garaj kapısı olması için garajın zemini kırıp asfalt seviyesine indirmeliyiz ama zeminin altında evin kolonu var. Onu kırarsak ev illaki hasar alır

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:25 ----------

ne demek belediyeye para yatıyor eğer binanın altına otopark yapıldıysa önü açık kalmak zorunda belediye duba çakmıyorsa cimer ve bimer yoluyla şikayet edin ya da kendiniz 2 tane siyah dubalardan alıp çakacaksın turuncu plastik alırsan yine kırarlar yamulturlar

Ev apartman değil müstakil ev. Zaten burda evler yanyana. Kapı caddeye değil sokağa açılıyor. Ama insanlar çok patavatsız

..YaNKee..
19 Eylül 2017, 22:33

otoparkın kapısı yolun ortasına açılıyor derken? otoparkların giriş çıkışları için yan yol mu yapılmalı normalde? benim bildiğim otoparkların çıkışında yol vardır, devletin yoludur herkese aittir..fakat bu demek değildir ki gidip adamların araç sokup çıkardığı yere herkes park edebilir.. otopark girişine park eden eşektir. etmeyen de lütufta bulunmaz, insan gibi davrandığını gösterir (bizler gibi). isteyen istediği yere park eder nasıl bir cümledir? yani bir zamanlar eski komuşulardan birisi bu eşekliği yaptığı için bütün mahalleyi ayağa kaldırdım.. öyle eşeklikleri normalmiş gibi gösterip yanlış bilgiler verip örnek olmayın insanlara..

Stock Sever
19 Eylül 2017, 22:37
Abi o turuncıyu alttan falçatayla kesiyorlar. Demir olan cinsten yapın. Bizim sokakta da adamın yeni binasında kapalı garaj var. Başka sokakta oturan adam garaj rampasına araç parkediyordu sürekli. Plastik duba çaktılar adam kesti. Demir taktılar yamulttu. En son garaja giren vatandaşın biri rampaya park etti. Adam da başka yere park ediyo. Kısacası psikopatın birine denk geldin mi başın belaya girmesi hiç içten değil.

YasinC
19 Eylül 2017, 22:44
Öküz çok öküz, köyden kente göç olurken aslında köylüler kalmış öküzler insan kılığında şehre inmiş.

Benzer sıkıntıyı bende yaşıyorum. Garajın giriş çıkış kısmı rampa biraz. Adam 1.5 arabalık genişliğe öyle çapraz park ediyor ki motoru bırak yürüyerek geçemezsin yanından. Bende bir seferinde gidonu YANLIŞLIK ile sürttüm. Artık sağa park ediyor öküz. Solundan geçiyorum.

mgora
19 Eylül 2017, 22:46
Abi o turuncıyu alttan falçatayla kesiyorlar. Demir olan cinsten yapın. Bizim sokakta da adamın yeni binasında kapalı garaj var. Başka sokakta oturan adam garaj rampasına araç parkediyordu sürekli. Plastik duba çaktılar adam kesti. Demir taktılar yamulttu. En son garaja giren vatandaşın biri rampaya park etti. Adam da başka yere park ediyo. Kısacası psikopatın birine denk geldin mi başın belaya girmesi hiç içten değil.

Benim turuncu duba dikip içine yukardan delik açıp beton dökme fantazim var , böyle onları ezip geçenlere süpriz olarak , siz uygulayabilirsiniz :D

artemis99
19 Eylül 2017, 23:00
Kapı neden yola açılır, ya içeri açarsanız ya da motorlu panjur yaptırırsınız. Kapı önüne park edilmesi ayrı konu

blue39
19 Eylül 2017, 23:12
Kafana göre park etmek yasaktir diyemezsin. Senin o sokakta ne kadar hakkin varsa o vatandaşin da o kadar hakki var(eğer isgaliye parasi vermiyosan).

Stock Sever
19 Eylül 2017, 23:13
Benim turuncu duba dikip içine yukardan delik açıp beton dökme fantazim var , böyle onları ezip geçenlere süpriz olarak , siz uygulayabilirsiniz :D

Biz babadan şanslıyız kapalı otoparkta durur herşeyimiz de eğer otoparklı ev alırsam dediğinizi yapacağım. Güzel fikir. :)

..YaNKee..
20 Eylül 2017, 00:22
otoparkın girişine park edilemez dedim yukarıda aklıma bir olay geldi.. oturduğum binanın önüne yönetici 2 duba çakmış kapıya araç park etmesin diyerekten. benden başka dubaları ezen yok :) yani bina önüne duba yasal değilse ezerim kendi binam olsa bile :) orası ortak kullanım alanıyken kendi kendine kimse işgal edemez.. yöneticinin hanımı bana laf sokuyor aklı sıra dubaların vidası çıkmış dedi birgün, bende oraya duba ne alaka biri şikayet eder bina ceza yer dedim sustu.. bu binada 2 dairemiz var ama acımam ararım belediye yada polisi kim ilgileniyorsa cezayı kestirir paşa paşa öderim en fazla.. ama otoparkın girişine de araba bırakmak gibi eşeklik olmaz o saçma sapan bir olay...

ehil
20 Eylül 2017, 00:54
"tulûat toplumu"

levend84
20 Eylül 2017, 01:17
Kardeşim,dubayi vs.unut Yapacagin iş belli.

Zincir çek gergin dursun,başina sonuna dikme yap 40×40 profilden,profilin onune demir dogramacida yüzük kaynat

Maliyet hesabi icin bknz;

700-800mm boyunda 40x40 2 adet profil =40-50tl civari dogramacidan
4/5 metre zincir nalburda 70-80 bilemedin 100tl
Dogramaci yüzük ve lama kaynagi 5tl
Asma kilit 1adet 20-30tl
Dubel 20-30tl
Yüzügün başina zinciri körleyip kaynatirsan 2.asma kilit ihtiyacin kalmaz

200-230tl Max fiyat tutar

Profili;Zemine,veya saginda solunda biryer varsa uygun sabitle yoksa zemine çelik dubel çak,yandan lama kaynat sonra profili oturt.

mustafa_325
20 Eylül 2017, 01:24
Ciddi ciddi garaj kapısının önünü kapatmayı normal görenler var. İnsan gerçekten hayret ediyor :sunny:

RedCBR125
20 Eylül 2017, 01:39
"İsteyen sokağa istediği gibi parkeder." bu cümle kadar saçma olan başka bir cümle var mı?

Benim garajımın önüne kasten ve art niyetle parkedecek o arabayı ya boydan boya çizerim ya da aynalarını kırarım.

Kapı giriş çıkış için vardır. Önüne kimse parkedemez. Madem herkes sokakta istediği yere parkedebiliyorsa ben geleyim tam senin kapının ağzına arabamı parkedeyim evine girip çıkama... ne de olsa herkes sokakta heryere parkeder dimi.... Şaka gibi gerçekten.

Bırak kapımın önüne parketmeyi benim balkonumun önüne dahi parkedemezler. İnatlaşıp ederlerse birgün balkonda otururken bir piknik tüpü elimden kayıp arabanın tavanına düşerse ben karışmam ortada kasıt yok sonuçta ����

levend84
20 Eylül 2017, 01:47
"İsteyen sokağa istediği gibi parkeder." bu cümle kadar saçma olan başka bir cümle var mı?

Benim garajımın önüne kasten ve art niyetle parkedecek o arabayı ya boydan boya çizerim ya da aynalarını kırarım.

Kapı giriş çıkış için vardır. Önüne kimse parkedemez. Madem herkes sokakta istediği yere parkedebiliyorsa ben geleyim tam senin kapının ağzına arabamı parkedeyim evine girip çıkama... ne de olsa herkes sokakta heryere parkeder dimi.... Şaka gibi gerçekten.

Bırak kapımın önüne parketmeyi benim balkonumun önüne dahi parkedemezler. İnatlaşıp ederlerse birgün balkonda otururken bir piknik tüpü elimden kayıp arabanın tavanına düşerse ben karışmam ortada kasıt yok sonuçta ����

Aynen katiliyorum dostum;

norveç veya isveç burasi sanirim,bende hayret ediyorum,garaj kapisinin onu kapanirmi yahu...

Acaba gecenin bir vakti çocugun hastalansa ve acil hastaneye gitme durumun var,aa bir baktin evin garajinin onunde biri araba koymuş ve evinde osura osura yatiyor..ee tabiya burasi norveç pardon..normal buralarda
Adam 100metre yurumemek icin arabayi vatandasin garaj kapisinin onune koyuyor,zahmet edip yuruse ilerde boş,musait yerler var ama yok..tuvalete bile araciyla gidecek..ayip olur yuruyemez..

oluroyle
20 Eylül 2017, 01:57
Ne halt olursa olsun garaj kapılarının önüne park edilmez.

Adam acil hastaneye adam yetiştirecek olsa acilen bir kazaya karismis akrabasının eşinin dostunun imdadına yetişecek olsa , garaj kapisinin onune park etmiş adamın keyfini mi bekleyecek. Millet bir alem yahu.

MeNGuC
20 Eylül 2017, 04:47
Benim garajım olcak ve sen o bu önüne parkedicek bak sen şu işe egzozuna bi patates sokup közlerim görür ebesinin törekemesini :P

Semte beni kimse kırmaz saolsunlar biraz yufka yürekliyim dir :pl:

Muzdarip
20 Eylül 2017, 08:17
Resmi trafik levhalarıyla yasaklanmadığı sürece, isteyen istediği yere park edebilir.

Garaj kapılarının önüne parketmek yasal olarak suçtur. Polise ihbar edildiğinde aracı çekmek ve cezai işlem yapmak zorundalar.
Diğer araçların çıkışını engelleyecek şekilde park edemezsiniz. Yönetmelik madde 115

tuncel_85
20 Eylül 2017, 08:25
Ben senin yerinde olsam whatsapp ihbar hattına fotoğrafını atar ceza yazdırırdım : ) Baktım ki sürekli farklı araçlar park ediyor, o zamanda Park yapılmaz yazıp altınada Park edilmesi durumunda İhbar hattına fotoğraf gönderilip, ceza yazılması sağlanacaktır. Yazardım : ))))

thedarkfire
20 Eylül 2017, 08:26
Bizim binanında bodruma dıştan girişi var motosikletleri ve bisikletleri oraya koyuyoruz. Adamın biri de kapının önüne park edip duruyodu en son dedim bidaha koyarsan çize çize çıkarırım motoru dedim o gün bu gündür koymuyor koyarsada dediğim gibi çize çize çıkarıcam. Motora bişiy olmaz en fazla gidonunun uçları çizilir bide koruma demiri oda zaten boyanıyor :D
Gerisini o düşünsün.

artemis99
20 Eylül 2017, 09:31
Garaj kapısının önüne park edilmemesi gerektiği konusunda herkes hemfikir zaten. Burada anlaşılamayan bir nokta var. Garaj kapısı yola doğru rapma şeklinde açılıp 2m kadar yolu işgal ediyor anladığım kadarıyla. Bir fotoğraf koysa arkadaş belki daha anlaşılır yorumlar gelebilir. Sorun kapı mı? yoksa park edilmesi mi? garajda duran araç motosiklet mi? otomobil mi?

drtayfun
20 Eylül 2017, 10:22
Bir gün işten çıktım, baktım adamın biri arabamın tam yanına arabayı koymuş gitmiş, sağa sola seslendim kimse yok, acelem var çıkamıyorum, o sinirle aldım anahtarı çizdim arabayı, aaa bir baktım karşı dükkandan biri koşturarak geldi ne çiziyorsun arabayı diye, açtım ağzımı yumdum gözümü, adam ses çıkarmadı çekti gitti. Dövecektim nerdeyse ! Kendime şaşırdım sonra.

bursagsli
20 Eylül 2017, 10:47
Kapı neden yola açılır, ya içeri açarsanız ya da motorlu panjur yaptırırsınız. Kapı önüne park edilmesi ayrı konu

Anlamak mı istemiyorsunuz. Defalarca yazdım. Bir kez daha yazayım. Evin altında bodrum olduğu için 1. Katın tabanı asfalttan yaklaşık yarım metre yüksek kalıyor. Yani garaj normal bir garaj gibi olmuyor. Sonuçta arabanın durduğu yer asfalttan yarım metre yüksek olduğu için garaj kapısı hem rampa hemde kapı görevini görüyor. Bir nevi köprü gibi açılıp köprü gibi kapanıyor

Bazılarınız evinin önü sana ait değil gibi saçma sapan, sırf yorum yazmak için birşeyler yazmış. Bak kardeşim elalemin arabası benim evimin önüne park edip üstelik garaj kapısının önünü kapatamaz. Bak hiç unutmam bir gün arabayı yıkayıp evimin önü dolu olduğu için yan evin önüne park ettim. Sonuç kadın balkonu yıkamış üstüne birde balkondaki kilimi yıkayıp aşağıya doğru sarkıtmış. Tüm evin pisliği arabanın üstüne akıtmış. Araba dışarda yatmasın şerefsizler çizmesin, diye 1 odayı yıkıp garaj yapıyorsun. Gelip andavalın teki altına koyuyor. Gecenin bir köründe acil birşey olsa kimi arayıp bulacağım. Araba alıyorsan garajını da yapacaksın. Sözüm müstakil evi olup garaj yapmaya imkanı olanlar için

sezer aykaç
20 Eylül 2017, 10:50
Garaj kapisinin bir fotosunu çeksen daha fazla fikir çıkar. Memlekette öküz çok. Benim bir kez basima boyle bir olay geldi. Bayramin birinci gunu bir arkadasımin yanina gittim.apartman girişini kapatmadigim halde kaldi ki oradan ben tır sokarim oraya adam benim 3 lastigimi zemine kadar indirmiş. Saatlerce açık lastikci aradim. Bayram tatilinde oldugundan ve gece oldugundan.

Eger yol bina girişine sıfırsa duba koyamazsın. Eger sürekli ayni kişi park ediyorsa uyarın. Ayrica kapinin uzerine garaj çikısıdır park yapan sonucuna katlanır diye yazi yazdırın.

bursagsli
20 Eylül 2017, 11:00
Telefondan çizmeye çalıştım. Kapı kapalı olduğunda garaj kapısı duvar gibi duruyor. Yani yola hiçbir sıkıntısı yok

Kapı kapalı
https://i.hizliresim.com/rJjXPB.jpg (https://hizliresim.com/rJjXPB)
Kapı açık
https://i.hizliresim.com/o62qBo.jpg (https://hizliresim.com/o62qBo)

tuncel_85
20 Eylül 2017, 11:35
Telefondan çizmeye çalıştım. Kapı kapalı olduğunda garaj kapısı duvar gibi duruyor. Yani yola hiçbir sıkıntısı yok

Kapı kapalı
Kapı açık

Dediğimi yap bence...

hasangazili
20 Eylül 2017, 11:46

Evet kanunlara göre belki haklı olabilirsin ama tam tersini de düşünmek lazım büyük apartmanların, alış veriş merkezlerinin, plazaların kapalı otoparkları hep yola çıkıyor. Kardeşim burası yol ben istediğim yere park ederim derse birisi insanlara zulüm olur.

erenedip
20 Eylül 2017, 13:08

bunu savunanların kültür seviyesini tahmin etmek zor değil. işte o "arabacı" tartışması yapıyoruz ya. bunlar hem arabacı hem motorcu fark etmeyen geri kafalılar yapacak bir şey yok

Seko
20 Eylül 2017, 13:14
İncelik diye bir şey var ki cahillerde bulunmaz. İkincisi de 13 sene Bursa'da yaşadım ve Bursa için gayet normaldir. Bursa'da bir araç bir sokağa girebiliyorsa o sokağa girilir, sığabileceği boşluk varsa da oraya park edilebilir. Park edilen boşluğun garaj kapısı, engelli yeri, yaya yolu, hatta araç geçiş yolu olmasının bir önemi yoktur. Bomboş AVM'de bile araç geçiş yoluna park edenler adamlar gördüm.

YasinC
20 Eylül 2017, 13:44
İncelik diye bir şey var ki cahillerde bulunmaz. İkincisi de 13 sene Bursa'da yaşadım ve Bursa için gayet normaldir. Bursa'da bir araç bir sokağa girebiliyorsa o sokağa girilir, sığabileceği boşluk varsa da oraya park edilebilir. Park edilen boşluğun garaj kapısı, engelli yeri, yaya yolu, hatta araç geçiş yolu olmasının bir önemi yoktur. Bomboş AVM'de bile araç geçiş yoluna park edenler adamlar gördüm.

Bursa'dan soğuttun beni. Ankara'dan kaçıp Mudanya gibi bir yerde sessiz sakin kafama göre bir hayat sürmeyi planlıyordum. Marmara denizine gömdün. ::xcrying:

drtayfun
20 Eylül 2017, 14:07
Mudanya gibi bir yerde sessiz sakin Hiç gülesim yoktu :mrgreen:

Muzdarip
20 Eylül 2017, 14:34

Kapı kapalı
Kapı açık

Kardeşim meğer senin içinde müthiş bir sanatkar gizliymiş. En kısa zamanda bir sergi aç bence.

Olcay Avşar
20 Eylül 2017, 14:39
Bütün muhabbet bir yana yanlış bilinen bir noktaya değinmek istedim. Bazı arkadaşlar yolun kamuya açık olduğunu, isteyen herkesin park edeceğini yazmış. Garaj giriş çıkışı olmasa da binaların önüne yabancılar park ederken bu tartışmalar hep yaşanır "burası belediyenin sokağı kardeşim istediğim gibi parkederim" cümlesi hiç yabancı gelmez bize.

Fakat bu doğru bilinen bir yanlıştır, binanın önüne araç park etme hakkı o binaya aittir. Biz bir binayı inşa etmek için belediyeye başvurup ruhsat çıkarmak istediğimizde, eğer projede otopark tesis edemiyorsak belediyeye otopark harcı ödüyoruz o bina için.

Yani diyoruz ki "Sayın belediye, projemizde otopark tesis etme imkanımız yok. Bu yüzden şu kadar daire için şu kadar aracı size ait sokağa park edeceğiz" Bunun için de şu kadar harcı ödemeyi kabul ediyoruz :)

Yani sizin binanızın önüne sizden başkasının park etmesini istemiyorsanız bu söylediklerimi tatlı tatlı anlatın.

levend84
20 Eylül 2017, 15:07

Kapı kapalı
Kapı açık

Kardeşim,devamli o kapagi açip,kapatmakta,maharet ister :)
Zeminle garaj girisi arasindaki Kot farkini kapatmayi duşundunmu?veya zemine dolgu beslemeside yapabilirsin.

Yinede sen bilirsin,

Muzdarip
20 Eylül 2017, 15:26
Bütün muhabbet bir yana yanlış bilinen bir noktaya değinmek istedim. Bazı arkadaşlar yolun kamuya açık olduğunu, isteyen herkesin park edeceğini yazmış. Garaj giriş çıkışı olmasa da binaların önüne yabancılar park ederken bu tartışmalar hep yaşanır "burası belediyenin sokağı kardeşim istediğim gibi parkederim" cümlesi hiç yabancı gelmez bize.

Fakat bu doğru bilinen bir yanlıştır, binanın önüne araç park etme hakkı o binaya aittir. Biz bir binayı inşa etmek için belediyeye başvurup ruhsat çıkarmak istediğimizde, eğer projede otopark tesis edemiyorsak belediyeye otopark harcı ödüyoruz o bina için.

Yani diyoruz ki "Sayın belediye, projemizde otopark tesis etme imkanımız yok. Bu yüzden şu kadar daire için şu kadar aracı size ait sokağa park edeceğiz" Bunun için de şu kadar harcı ödemeyi kabul ediyoruz :)

Yani sizin binanızın önüne sizden başkasının park etmesini istemiyorsanız bu söylediklerimi tatlı tatlı anlatın.

Otopark harcı olayını bilmiyordum. Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Demek kanundaki otopark zorunluluğunu bu şekilde aşmışlar. Türk milletinin zekası önünde bir kez daha eğiliyorum :)

Fakat burada aklıma takılan bir nokta var. Bizim apartmanın önü alsa alsa 3 araç alır fakat 12 araç için otopark harcı verilmiş. Geri kalan 9 araç nereye parkedecek?

Serk21
20 Eylül 2017, 15:30
Garaj kapağını önüne park eden arabanın üzerine açamıyormusun? Ben olsam ne yapar eder açardım.

KonyaLi
20 Eylül 2017, 15:31
Anlamak mı istemiyorsunuz. Defalarca yazdım. Bir kez daha yazayım. Evin altında bodrum olduğu için 1. Katın tabanı asfalttan yaklaşık yarım metre yüksek kalıyor. Yani garaj normal bir garaj gibi olmuyor. Sonuçta arabanın durduğu yer asfalttan yarım metre yüksek olduğu için garaj kapısı hem rampa hemde kapı görevini görüyor. Bir nevi köprü gibi açılıp köprü gibi kapanıyor

Bazılarınız evinin önü sana ait değil gibi saçma sapan, sırf yorum yazmak için birşeyler yazmış. Bak kardeşim elalemin arabası benim evimin önüne park edip üstelik garaj kapısının önünü kapatamaz. Bak hiç unutmam bir gün arabayı yıkayıp evimin önü dolu olduğu için yan evin önüne park ettim. Sonuç kadın balkonu yıkamış üstüne birde balkondaki kilimi yıkayıp aşağıya doğru sarkıtmış. Tüm evin pisliği arabanın üstüne akıtmış. Araba dışarda yatmasın şerefsizler çizmesin, diye 1 odayı yıkıp garaj yapıyorsun. Gelip andavalın teki altına koyuyor. Gecenin bir köründe acil birşey olsa kimi arayıp bulacağım. Araba alıyorsan garajını da yapacaksın. Sözüm müstakil evi olup garaj yapmaya imkanı olanlar için

Evinizin bir odasını yıkıp garaja çevirmek için tadilat projesi çizdirip belediyeden onaylattınız mı acaba?

Muzdarip
20 Eylül 2017, 15:43
Evinizin bir odasını yıkıp garaja çevirmek için tadilat projesi çizdirip belediyeden onaylattınız mı acaba?

https://www.youtube.com/watch?v=rzLAVGVGLiE

toreador
20 Eylül 2017, 15:56
Sprey boya ile "park girişidir" tabelasını işaret eden bir ok çizin kaporta üzerine. Ayna nöronlar sayesinde, bir kaç kez bunu farklı bireylere uyguladığınızda, yavaş yavaş yayılacaktır , kulaktan kulağa aktarılacaktır.

Ben apartman kapısının önüne araç koyulmaması gerektiğini sadece 3 tane silecek yamultarak öğrettim apartman sakinlerine.

bursagsli
20 Eylül 2017, 16:36

Ne alaka. Sokakta en az 10 garaj var ilk defa sizden duydum. Ev müstakil olduğu için hiçbir sıkıntı olmaz. Sonuçta ticaret yapmıyoruz

twisten
20 Eylül 2017, 16:40
Millet yolu aracını oraya parkederek işgal ediyor siz ise park ettirmeyerek işgal ediyorsunuz :)
Belediyeye işgaliye parası verin istediğiniz direği, levhayı, zinciri koyun...
Yol sizin değil çünkü, kamu malı orası. He siz uyarınızı yazarsınız, anlayış gösterenler parketmez ama parkedenlere de kızma hakkınız yok...

Not: İşin kanuni boyutu nedir bilmiyorum, mantığım çerçevesinde yorumladım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:36 ----------

Ne alaka. Sokakta en az 10 garaj var ilk defa sizden duydum. Ev müstakil olduğu için hiçbir sıkıntı olmaz. Sonuçta ticaret yapmıyoruz

İşin yasal yolu konuşulacaksa evet arkadaş haklı, bunu yapmalısınız. Ticari amaçlı olsun olmasın eğer ruhsatta garaj olarak görülmüyorsa yasal değildir. Oraya koyduğunuz araçtan kaynaklı bir yangın vs. çıktığında (inşallah olmaz böyle birşey) sorgulanacak ilk şey bu durum olacaktır.
Ve belediyeye de benim garajımın önüne parkediyorlar diye şikayet etmeye kalksanız anlamsız olur...

bursagsli
20 Eylül 2017, 16:44
Kardeşim,devamli o kapagi açip,kapatmakta,maharet ister :)
Zeminle garaj girisi arasindaki Kot farkini kapatmayi duşundunmu?veya zemine dolgu beslemeside yapabilirsin.

Yinede sen bilirsin,
Odanın zeminini kırıp asfalta seviyesine düşürmeyi düşündük ama o odanın altında binanın kolonu var. Sonuçta kolon kırılırsa bina illa bir yerden hasar alır

Garaj kapağını önüne park eden arabanın üzerine açamıyormusun? Ben olsam ne yapar eder açardım.
Açmasına açarsın da kapı altındaki arabanın hasarı cebinden çıkacağı için gerek yok : )

Muzdarip bu konuya sen hiç mesaj yazma. Sırf yazmak için yazıyorsun;)

KonyaLi
20 Eylül 2017, 16:48
Evin müstakil olması projeye aykırı uygulama yapmanızı geçerli kılmıyor. Büyük ihtimalle evinizin önündeki kaldırım da orada garaj girişi olmayacak şekilde yoldan yüksek tasarlanmıştır, çünkü belediye planlama yaparken orayı garaj olarak görmüyor. Yüksek kaldırımı gören vatandaş ise burası garaj olsa asfalt ile aynı kotta olurdu diye düşünerek park ediyor, veya aktif olarak kullanılan bir garaj olarak görmüyor. Bu durumda devletin yolunda "burası benim, buraya kimse park edemez" demekten farkı kalmıyor.

artemis99
20 Eylül 2017, 16:49

Sokaktaki diğer garaj girişleri de sizinki gibi rampalı kapı mı? Belki o sokağa girip girişin önüne park yapan kişiler içeride bu yükseklikten dolayı bir araç olmadığını, sırf sizin evinizin önüne park yapılmasın istediğiniz için oraya uyarı yazdığınızı düşünmüş olmalılar. Park eden kişi aynı kişi mi? yoksa rastgele araçlardan mı bahsediyoruz. Açıkçası çiziminizdeki gibi bir garaj girişi ilk defa duyuyorum. Çizim yerine fotoğrafını gönderseniz daha iyi olurdu ama olsun konu anlaşıldı.
Yanlış anlamayın garaj girişi veya evinizin kapısının önüne sizden başka hiç kimsenin park etme hakkı yok. Uyarı yazılarını sertleştirmeniz belki etkili olabilir. Mesela "Lütfen park etmeyin garaj girişidir" yerine. "Park etmek yasak !!! park edenlerin araçlarına gelecek hasardan sorumlu değiliz" gibi.

Bizim garaj girişine park edip çıkışımızı engelleyen ve telefon bırakmayan aracın tüm kapı kollarını kırdık, bir daha ne gören var ne bilen.

bursagsli
20 Eylül 2017, 16:53
Millet yolu aracını oraya parkederek işgal ediyor siz ise park ettirmeyerek işgal ediyorsunuz :)
Belediyeye işgaliye parası verin istediğiniz direği, levhayı, zinciri koyun...
Yol sizin değil çünkü, kamu malı orası. He siz uyarınızı yazarsınız, anlayış gösterenler parketmez ama parkedenlere de kızma hakkınız yok...

Not: İşin kanuni boyutu nedir bilmiyorum, mantığım çerçevesinde yorumladım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:36 ----------

İşin yasal yolu konuşulacaksa evet arkadaş haklı, bunu yapmalısınız. Ticari amaçlı olsun olmasın eğer ruhsatta garaj olarak görülmüyorsa yasal değildir. Oraya koyduğunuz araçtan kaynaklı bir yangın vs. çıktığında (inşallah olmaz böyle birşey) sorgulanacak ilk şey bu durum olacaktır.
Ve belediyeye de benim garajımın önüne parkediyorlar diye şikayet etmeye kalksanız anlamsız olur...
Şimdi madem kanun huku diyorsun. En basitinden gidip bir dükkanın önüne aracını park et bakalım. Adam dükkanın önüne ya ağırlık, yada duba koyuyor. Hiçbirşey olmasa bile park ettiğinden dükkan önü park etme diyor. Türkiye de hiçbir kural dört dörtlük yürümüyor.

Evin müstakil olması projeye aykırı uygulama yapmanızı geçerli kılmıyor. Büyük ihtimalle evinizin önündeki kaldırım da orada garaj girişi olmayacak şekilde yoldan yüksek tasarlanmıştır, çünkü belediye planlama yaparken orayı garaj olarak görmüyor. Yüksek kaldırımı gören vatandaş ise burası garaj olsa asfalt ile aynı kotta olurdu diye düşünerek park ediyor, veya aktif olarak kullanılan bir garaj olarak görmüyor. Bu durumda devletin yolunda "burası benim, buraya kimse park edemez" demekten farkı kalmıyor.
3 adet büyük boy uyarı tabelası yapıştırdım. Fark etmesi için led tabela mı yapmak gerek

twisten
20 Eylül 2017, 16:58
Garajının yada kapısının önüne parkeden araçlara hasar verme :) Ohh ne güzel, siz hiç sert kayaya çarpmadınız sanırım. Hem her yer kamera dolu artık. Apartmanların bile kameraları var. Siz nasıl araçlara şiddet uyguluyorsanız size de şiddet uygulayabilirler yada dava açabilirler mala zarar vermekten :(
Sonra lafa gelince niye Norveç olamıyoruz, Avrupa' da olsa falanca filance :) Siz yasaların düzgün işlediği medeni bir memlekette birinin aracına zarar verin bakalım ne oluyor?
Lütfen arkadaşa uygunsuz, gayriyasal çözümler önermeyin. Keza yapmaya kalkar da baltayı taşa vurursa suçlu siz olursunuz.