PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motorun el değmeyecek kadar ısınması normal mi

sway kask
18 Eylül 2017, 10:53
10 km sürdüm motor aşırı ışınmış elini dokundur yakıyor motorumda devir saati yok hep yokus çıktım acaba devrinde kullanamadım mı

MSMorkan
18 Eylül 2017, 11:03
Marka model? Soğutma sistemi?

Bunlardan bağımsız olarak %99 normal bir durum. Kışın faydasını bile görürsün :mrgreen:

artemis99
18 Eylül 2017, 11:19
10 km sürdüm motor aşırı ışınmış elini dokundur yakıyor motorumda devir saati yok hep yokus çıktım acaba devrinde kullanamadım mı

70-100 derece arası bir sıcaklıktan bahsediyorsun tabi el değdiremezsin, normal yani.

Nikkfurie
18 Eylül 2017, 11:23
eğer dinamo kapağına dokunduysan gayet normal ,

içindeki sargılar motor alt bloğundan daha çabuk ısı üretir..

tabi 10 km yokuş tırmandıysan motor bloğuda elini değdiremeyecek kadar ısınır..

Mertcan39
18 Eylül 2017, 11:40
Bence normal sizce :)

salihzeki
18 Eylül 2017, 12:37
Kardeşim Bence Normal Değiş Şöyle ki;
Bende Her Gün 50 Km Yol Yapıyorum Motorumla İşe Gidip Geliyorum.Elimi Motor Blokuna Dokundum mu Elim Yanacakmış Gibi Olmuyor Yanı Elimi 2-3 Saniye Tutabiliyorum orada Demem O ki Kullandığın Yağ Çok Önemli Kalitesiz Yağ Kullanırsan Motor Sürtünmeden Dolayı Çok ısınır adi Yağlar Motoru Pek Koruyamaz
o yüzden kaliteli yağ kullanırsan motorun fazla ısınmaz ben Modul 7100 yüzde yüz sentetik yağ kullanıyorum tavsiye ederim

ogzcngdk
18 Eylül 2017, 12:41
Bloğun kaplamasıda çok etkiliyor, mesrla benim motorumun debriyaj kapağı krom kaplama iken arkadaşımınki normal siyah boya. Aynı süreler motorları kullandiğımızda onun motoruna elim değiyorken kendi motorumda elimi aynı süre tutamıyorum.

Bunun dışında rampa tirmanırken normalden fazla ısınması normaldir. Yağ seviyesini kontrol edin eğer eksik veya fazla değilse bir terslik yoktur.

emremm
18 Eylül 2017, 12:53
Bazen yorumları okuyunca aptallaşıyorum. :silent:

Yorum yapan arkadaşlar, bu konuyu açanın motorunun markasını, modelini bilerek mi yorum yapıyorlar?

Yoksa üfürüyorlar mı?

Motor; hava soğutmalı mı?
Su soğ. mı?
Yağ-hava soğ. mı?
Hem su, hem de yağ soğutma mı var?

Sallıyor musunuz? Ne yapıyorsunuz?

rollcycle
18 Eylül 2017, 12:56
10 km yol gelmiş bir arabanın kaputuna bile dokunsanız eliniz bi geri gider gayet normal. Motosikletler yüksek devirli çalışan aletler..

sway kask
18 Eylül 2017, 13:39
Motorum honda 125 ace

emremm
18 Eylül 2017, 13:45
Motorum honda 125 ace

Hava soğutmalı motor da normaldir.

Elini yaklaştırmak bile sakattır. :)

LynXMaSTeR
18 Eylül 2017, 15:12
dakkada 4-5 bin defa aynı hareketi yapsanız sizden bile ateş çıkar.
gayet normal ısınması.

bursagsli
18 Eylül 2017, 15:42
Motorda ister soğutma sistemi olsun. İster olmasın. Tüm motor blokları ısınır. Ayrıca rampa çıktığında ısısı daha da yükselir. Bunda sıkıntılı bir durum yok

mostro
18 Eylül 2017, 16:38
Bazen yorumları okuyunca aptallaşıyorum. :silent:

Yorum yapan arkadaşlar, bu konuyu açanın motorunun markasını, modelini bilerek mi yorum yapıyorlar?

Yoksa üfürüyorlar mı?

Motor; hava soğutmalı mı?
Su soğ. mı?
Yağ-hava soğ. mı?
Hem su, hem de yağ soğutma mı var?

Sallıyor musunuz? Ne yapıyorsunuz?

Motorun marka modelini soğutma sistemini bilmeye gerek yok yorum yazmak için. Soruya gore bu kadar cevap cok bile. Elim yanıyor diye soru soruyor adam.

https://www.youtube.com/watch?v=6ZTwhSqCHts