PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : A1 Ehliyet ile NMAX 155 Hakkında

alikagan
17 Eylül 2017, 12:23
Arkadaşlar şuan normalde 15.480 TL olan NMAX 155'i eski fiyat olan 12900TL'ye bulabiliyorum. NMAX 125 ise 14.XXX TL. Bu yüzden bayiye 11.000TL aktardık ve NMAX 155'i 15 gün ayırttık fakat 15 gün içerisinde NMAX 125 gelecek olur ise onu alacağız. Bulunduğum yerde polis denetimleri sıkı değil, A1 ehliyet yani 125cc ehliyeti ile 155cc sürsem sizce nasıl olur ? Normalden 1.500 TL civarında ucuza geldiği için babam alırız sürersin zaten sıkıntı çıkmaz ama çıkarsa satar 125'lik alırız, ceza yiyeceksin diye daha kötü motoru 1100TL pahalıya alacağımıza cezayı öderiz, satar 125'lik alırız dedi.

Zaten memleketimizin çoğu polisi neyin ne olduğunu bilmiyor, A1 ehliyet sınırını 11kw diye biliyor çoğu yerdekiler ve youtube'da polislere sorulan birsürü video da da 11kw diye geçiyor çünki çoğu yasayı bilmiyor.

hardy1234
17 Eylül 2017, 12:28
Motor 11.1kw olarak gözüküyor galiba kullanamıyorsun yine de bilen biri gelirse daha sağlıklı cevap verir

alikagan
17 Eylül 2017, 12:38
A1 ehliyete ek olarak 50KMH'ye ulaşan bir elektrikli scooter kullanıyordum, güç ve emniyet için sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum çünki ekipmanlarım tam olacak daima. Dediğin doğru kullanamıyorum yasal olarak ama bulunduğum yerdeki polisler sıkı değil bu konuda dediğim şekilde kullanan çok kişi var. Enazından fikir alışverişi yapmak istedim.

RoofRoof
17 Eylül 2017, 12:39
A1 ehliyet de 125cc sınır var.O yüzden kullanamazsın.

EUOGLU
17 Eylül 2017, 13:26
yahu millete bir türlü anlatamadık 125 cc sınırı kalkmadı sadece eğitim ve sınav araçlarında 125 cc sınırı kalktı normal araçlarda değil.

alikagan
17 Eylül 2017, 13:31
yahu millete bir türlü anlatamadık 125 cc sınırı kalkmadı sadece eğitim ve sınav araçlarında 125 cc sınırı kalktı normal araçlarda değil.

Polisleirn bu konuda güncel bilgiye sahip olmadığını söylemek istemiştim ama milletimize okumadan yorum yapmamayı ben de birtürlü anlatamıyorum.

artemis99
17 Eylül 2017, 13:47
Polisleirn bu konuda güncel bilgiye sahip olmadığını söylemek istemiştim ama milletimize okumadan yorum yapmamayı ben de birtürlü anlatamıyorum.
Polisler neyin ne olduğunu biliyor. Göz yumuyor olmalılar ve kıyak geçmeleri her seferinde olacak diye bir şey yok. Bir amir gelir A1 le yüksek cc kullananlara ceza kesebilir. Ceza kesmekle kalmaz motoru bile bağlar. O yüzden sınıfınızın üstünde motor kullanmayın.

X-Slim
17 Eylül 2017, 13:49
Hangi bayiden ayarladınız o fiyata hocam ?

stevejones
17 Eylül 2017, 15:04
11 kw altındakı motorları kullanırsın A1 ile

Muzdarip
17 Eylül 2017, 16:35
Aradaki fiyat farkına A2 veya A sınıfı ehliyet alabilirsiniz. Yaş mı tutmuyor? A1 2 yılını doldurmadı mı daha?

Ayrıca motorların modeline de dikkat edin. Eski model 155'i o fiyata alacağınıza yeni model 125 alın daha iyi.

MUSTAFA KIR
17 Eylül 2017, 16:49
Nasıl olsa A2 ehliyetine ihtiyacın olacak. Direksiyon sınavına gir ehliyetini al başına iş açma

artemis99
17 Eylül 2017, 17:10
12900 çok iyi fiyat aslında ederi bu ama demek ki stoktakileri eski fiyattan veriyorlar.

Remzidemir41
17 Eylül 2017, 17:11
Ben a1 ehliyet ile cbf 150 kullanıyorum. Vallahi ne yalan söyliyeyim 7-8 kere takıldım çevirmeye. ( Yahu hepsin de durdurdular , bende mi bi c.nabetlik var anlamadım ki) , her durdurdukların da ehliyet ruhsat sordular, gösterdim ve geçtim. Hiçbiri bana vay arkadaşım a1 ile 150 cc kullanıyorsun ha... demedi. Polisler açık egzoz ve apaçiliğe uyuz oluyor , adam gibi kullanıyorum , adam gibi muamele görüyorum :D

alikagan
17 Eylül 2017, 17:35
Ben a1 ehliyet ile cbf 150 kullanıyorum. Vallahi ne yalan söyliyeyim 7-8 kere takıldım çevirmeye. ( Yahu hepsin de durdurdular , bende mi bi c.nabetlik var anlamadım ki) , her durdurdukların da ehliyet ruhsat sordular, gösterdim ve geçtim. Hiçbiri bana vay arkadaşım a1 ile 150 cc kullanıyorsun ha... demedi. Polisler açık egzoz ve apaçiliğe uyuz oluyor , adam gibi kullanıyorum , adam gibi muamele görüyorum :D

Teşekkür ederim cevabınız için bende 3-4 kişiye sorduğumda böyle tepki aldım, hem 125'lik hem 1 ceza parası daha pahalı yani yaklaşık 1200TL diye 125'lik almak yerine 155'lik alayım bari.

2016 model falan değil sıfır 2017 ürün hatta stoklara cumartesi girdi ama birkaç gün daha 125'lik gelir mi diye bekliyeceğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:31 ----------

Nasıl olsa A2 ehliyetine ihtiyacın olacak. Direksiyon sınavına gir ehliyetini al başına iş açma

A2 almak için yaşım tutmuyor maalesef.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:32 ----------

Bayi söylemek istemiyorum açıkcası ama bütün bayileri aradım Ege Bölgesindeki kimi taksit yapıyor kimi nakitte veriyor eski fiyatlardan.

artemis99
17 Eylül 2017, 17:36
Teşekkür ederim cevabınız için bende 3-4 kişiye sorduğumda böyle tepki aldım, hem 125'lik hem 1 ceza parası daha pahalı yani yaklaşık 1200TL diye 125'lik almak yerine 155'lik alayım bari.

2016 model falan değil sıfır 2017 ürün hatta stoklara cumartesi girdi ama birkaç gün daha 125'lik gelir mi diye bekliyeceğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:31 ----------

Bayi adı versen de farketmez millette para yok, öyle gidip çat diye para verecek motor alacak.

RoofRoof
17 Eylül 2017, 17:36

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:32 ----------

Bayi söylemek istemiyorum açıkcası ama bütün bayileri aradım Ege Bölgesindeki kimi taksit yapıyor kimi nakitte veriyor eski fiyatlardan.

Dostum kullanırsın 150'lük motor yıllarca sorun olmaz sonra bi polise denk gelirsin boşuna ceza yersin.Polisler dikkat etmiyor diye bişi olmaz mantığına girmeyin.

alikagan
17 Eylül 2017, 17:42
Dostum kullanırsın 150'lük motor yıllarca sorun olmaz sonra bi polise denk gelirsin boşuna ceza yersin.Polisler dikkat etmiyor diye bişi olmaz mantığına girmeyin.

Ailem de cezayı yersen yersin, zaten 125'likten hem daha ucuz hem de arada 1 trafik cezası kadar para var dediler. Ceza yersem; ki sanmıyorum ama satıp 125'liğine geçeceğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:40 ----------

Arkadaşlar şuan fikir almak için açtım, 150cc motor ve A1 ile ceza yiyen, rahat rahat sürenler fikir versin diye yoksa yanlış anlamayın benim elimde olsa 125'lik alırım.

artemis99
17 Eylül 2017, 17:52
Ailem de cezayı yersen yersin, zaten 125'likten hem daha ucuz hem de arada 1 trafik cezası kadar para var dediler. Ceza yersem; ki sanmıyorum ama satıp 125'liğine geçeceğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:40 ----------

Arkadaşlar şuan fikir almak için açtım, 150cc motor ve A1 ile ceza yiyen, rahat rahat sürenler fikir versin diye yoksa yanlış anlamayın benim elimde olsa 125'lik alırım.

Yetersiz ehliyetle araç kullanma cezası 1487TL, ruhsat sahibi farklı ise 1487TL da ilave ruhsat sahibine + araç trafikten men. Kullanana 20 ceza puanı.

RoofRoof
17 Eylül 2017, 18:36

Paran bolsa geç.Birinin arabasına sürtesin adamı polisi çağırdığı gibi okkalı bir ceza yersin.Boş maceralara gerek yok.30 cc için boşuna diken üstünde gitme.

cbr1907
17 Eylül 2017, 18:48
Yetersiz ehliyetle araç kullanma cezası 1487TL, ruhsat sahibi farklı ise 1487TL da ilave ruhsat sahibine + araç trafikten men. Kullanana 20 ceza puanı.
TCK 39/2 876 TL yetersiz ehliyetle kullanana, araç sahibi farkli ise aynı miktarda ona uygulanıyor. Ayrıca sürücü belgesi hiç olmayana verilen ceza 1763 TL ile güncellenmiş.

alikagan
17 Eylül 2017, 20:04
Yaklaşık 750TL'ye geliyor erken ödeme indirimiyle, ama ben motoru 2500TL indirimli almış oluyorum yani aradaki farkla cezanın farkı çok yüksek. Bu arada kendim acelem yok bekliyorum ama koskoca yamaha bayisi nasıl 125 NMAX geliş tarihini bilemez garibime gidiyor.

Sizce bu doğru mudur ? 125NMAX gelip gelmeyeceği belli değil diyor.

RoofRoof
17 Eylül 2017, 21:11
Yaklaşık 750TL'ye geliyor erken ödeme indirimiyle, ama ben motoru 2500TL indirimli almış oluyorum yani aradaki farkla cezanın farkı çok yüksek. Bu arada kendim acelem yok bekliyorum ama koskoca yamaha bayisi nasıl 125 NMAX geliş tarihini bilemez garibime gidiyor.

Sizce bu doğru mudur ? 125NMAX gelip gelmeyeceği belli değil diyor.

Bir kere yakalanırsan 750 TL'ye geliyor.2-3 kere yakalanırsan nolacak?Ayrıca hem ruhsat sahibine hem motoru sürene geliyor diye biliyorum ceza.O da hesapla ne kadara geliyor.Ceza puanı da cabası.Al bi PCX bitsin ne uğraşıyorsun NMAX için bu kadar.

artemis99
17 Eylül 2017, 21:33
Bir kere yakalanırsan 750 TL'ye geliyor.2-3 kere yakalanırsan nolacak?Ayrıca hem ruhsat sahibine hem motoru sürene geliyor diye biliyorum ceza.O da hesapla ne kadara geliyor.Ceza puanı da cabası.Al bi PCX bitsin ne uğraşıyorsun NMAX için bu kadar.

Aynen katılıyorum. İlla kazıklanacağım ayrıca ceza yemeye razıyım diye bağırıyor arkadaş.
Al bir tane pcx 125 risk yok mis gibi kullan gitsin. ABS herşey değil, sele konforu kötü,(ama bayağı kötü yani) usb şarj yok, gidon plastik . Yaşın da küçük madem babanın yerinde olsam 2. el alırdım sana, sıfır neyine. Alıcan sıfır düşücen sürtecen kıracan bir tarafını hadi sana bir şey olmasa bile gitti canım sıfır motor, 2.eli de düşecek. Yaptığın hesaba bak, en kötü ceza yersem farkı kapatırım zihniyeti, 2 defa yersen ne olacak? Polisler adamın gözünden anlar. bakacak daha çocuk, altında 155cc lik motor, tolerans göstermeyebilir yani görevini yapsa yeter.

nat675
17 Eylül 2017, 21:54
Kullanırsın arkadaşım. Hatta ehliyetsiz bile kullanırsın.
Sonuçta motosiklet sana ehliyet sormuyor çalışmak için.
Kontağı çeviriyorsun ve gidiyorsun.

Çevirmeye de denk gelirsin, ceza bile yemeyebilirsin.

Ama emin ol bu riske girmeye hiçbir zaman değmez.

Allah göstermesin bir kazaya karıştığını düşün.
Yada ne bileyim mahallede bir çocuğa falan çarptığını düşün.
Karıştığın kazada dibine kadar haklı bile olsan bişey değişmez malesef.

Ehliyetinin izin vermediği bir araç kullanmak ve bu araçla ciddi bir kazaya karışmayı inan istemezsin.

Öyle insanlara denk gelirsin ki aklın şaşar. Ben ne halt ettim dersin.

Ya ehliyetinin izin verdiği aracı kullan, yada kullanmak istediğin araca uygun ehliyet al.

Biraz empati yapmaya çalış.

Yetersiz ehliyetle araç kullanan birisi bana maddi yada fiziki bir zarar veren kazaya karışsın, ben dibine kadar haksız bile olsam o adamın canına okurum ehliyeti yok diye...

alikagan
17 Eylül 2017, 22:53
Sarfettiğiniz ''çocuk'' ''kazık yiyeceğim diye bağırıyor'' gibi sözleri lütfen kendinize saklayın, ailemin veya benim maddi durumum ve yaptığım seçimler hakkında söz sahibi değilsiniz.

Polis görecek

Bulunduğum yerde PCX125 stok sorunlu geç tarihte gelecek ve istemiyorum açıkcası NMAX bariz daha iyi.

Motor da benim üzerime olacak, gene ehliyetsiz kullandığım moped'imde benim üstümeydi hiç sıkıntı çıkmadı.

1-2 kez yakalandığım zaman satıp 125'liğine geçerim diyordum ama kaza olayı yüzünden 125'liği uzunca bir süre bekleyeceğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------

Kullanırsın arkadaşım. Hatta ehliyetsiz bile kullanırsın.
Sonuçta motosiklet sana ehliyet sormuyor çalışmak için.
Kontağı çeviriyorsun ve gidiyorsun.

Çevirmeye de denk gelirsin, ceza bile yemeyebilirsin.

Ama emin ol bu riske girmeye hiçbir zaman değmez.

Allah göstermesin bir kazaya karıştığını düşün.
Yada ne bileyim mahallede bir çocuğa falan çarptığını düşün.
Karıştığın kazada dibine kadar haklı bile olsan bişey değişmez malesef.

Ehliyetinin izin vermediği bir araç kullanmak ve bu araçla ciddi bir kazaya karışmayı inan istemezsin.

Öyle insanlara denk gelirsin ki aklın şaşar. Ben ne halt ettim dersin.

Ya ehliyetinin izin verdiği aracı kullan, yada kullanmak istediğin araca uygun ehliyet al.

Biraz empati yapmaya çalış.

Yetersiz ehliyetle araç kullanan birisi bana maddi yada fiziki bir zarar veren kazaya karışsın, ben dibine kadar haksız bile olsam o adamın canına okurum ehliyeti yok diye...

Güzel mesajınız için teşekkür ederim, bu kaza konusu yüzünden bekleyebildiğim kadar bayiye NMAX 125 gelmesini bekleyeceğim. Açıkcası sizinle aynı bakış açısından hiç bakmamıştım ehliyet ve kaza faktörü yanyana aklımın ucundan bile geçmiyordu. Kask kamerası vs.yi bile hazırlamıştım gerekir diye ama zaten ehliyet yüzünden baştan kaybetmiş oluyorum.

artemis99
18 Eylül 2017, 10:12
Sarfettiğiniz ''çocuk'' ''kazık yiyeceğim diye bağırıyor'' gibi sözleri lütfen kendinize saklayın, ailemin veya benim maddi durumum ve yaptığım seçimler hakkında söz sahibi değilsiniz.

Polis görecek

Bulunduğum yerde PCX125 stok sorunlu geç tarihte gelecek ve istemiyorum açıkcası NMAX bariz daha iyi.

Motor da benim üzerime olacak, gene ehliyetsiz kullandığım moped'imde benim üstümeydi hiç sıkıntı çıkmadı.

1-2 kez yakalandığım zaman satıp 125'liğine geçerim diyordum ama kaza olayı yüzünden 125'liği uzunca bir süre bekleyeceğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------

Güzel mesajınız için teşekkür ederim, bu kaza konusu yüzünden bekleyebildiğim kadar bayiye NMAX 125 gelmesini bekleyeceğim. Açıkcası sizinle aynı bakış açısından hiç bakmamıştım ehliyet ve kaza faktörü yanyana aklımın ucundan bile geçmiyordu. Kask kamerası vs.yi bile hazırlamıştım gerekir diye ama zaten ehliyet yüzünden baştan kaybetmiş oluyorum.

Sevgili Ali Kağan, antipatik ve hoşuna gitmeyen mesajlar attığımın farkındayım. Ancak şunu bilmelisin ki bunları senin iyiliğin için söylüyorum. Madem kafan karışmış ve foruma bir soru sormuşsun. Sorduğun soruya negatif yaklaşım açısından bakıp onu da değerlendirmen lazım. Çocuk demek hakaret falan değil, benim de 2 çocuğum var büyük olan 15 yaşında yani senden 1-2 yaş küçük. Bu genç yaşta özellikle üniversite sınavına giriş yaşlarında motosiklet kullanmaya karar verip ailenle birlikte bir işe kalkışmışsınız, seçiminiz, maddi durumunuz beni ilgilendirmiyor. Bence erken bir yaşta sıfır tecrübe ile sıfır bir motosiklet almak çok risk barındırıyor. Kaza riskini bir kenara bırakalım, motosiklet çok heyecan verici ve hoş bir deneyimdir. Hangi motor, hangi ekipman, nereye gideyim gezeyim derken, kafanın derslerle meşgul olması mümkün değil. Belki de hayatının geri kalanını etkileyecek derecede önemli bir seçim yaptığının farkında değilsin. Farkında olduğunuzda iş işten geçmiş oluyor. Kararı verip uygulamaya sokmuşsunuz zaten bu saatten sonra biz ne desek boş. "Kazık yiyeceğim diye bağırıyorsun" dedim evet belki bir şeylere dikkatini çekebilmek içindi. Halen sözlerimin arkasındayım sen henüz kendi kararlarını kendin alacak yaşta değilsin.
Ama madem geri dönüşü olmayan bir yola girdiniz, nacizane tavsiyem en azından kurallara uygun bir tercih yapın. Yani farkını verip 125 cc al ya da 18 yaşını bekle ehliyetini A2 ye yükselt. Eğitimlere katıl, ekipmanına da motor seçimin kadar özen göster. Tekerin düz bassın.

alikagan
29 Aralık 2017, 18:49
Konusunu açtığım gibi sabredemeyip aldığım 155cc motosikletimi yaklaşık 1500KM'dir kullanıyorum 2 kez çevirmeye girdim ve tek eksiğim korumalı bottu belki bu sebeptendir hiçbir sorun yaşamadım ama tabiki tavsiye etmiyorum.

qqferit
29 Aralık 2017, 19:07
Hayırlı olsun allah kaza bela vermesin. Keşke 650lik alsaydın sonuçta ona da a1 yetersiz. Benimde b sınıfı ehliyet im var gidip bitane otobüs alıp onu süreyim bari

'-'
29 Aralık 2017, 19:39
hayırlı olsun

deplasmanda olduğunu unutma

alikagan
03 Ocak 2018, 01:36
Hayırlı olsun dilekleriniz için sağolun büyük bir kazaya karışmak yani sonunda hapis felan olmadıkca deplasman vs. beni alakadar etmiyor babam aldı geçti yersen cezayı öderiz dedi ben bunu diyen adama ne anlatabilirim. Bu yüzden beni yargılamayın bence

qqferit
03 Ocak 2018, 02:00
Hayırlı olsun dilekleriniz için sağolun büyük bir kazaya karışmak yani sonunda hapis felan olmadıkca deplasman vs. beni alakadar etmiyor babam aldı geçti yersen cezayı öderiz dedi ben bunu diyen adama ne anlatabilirim. Bu yüzden beni yargılamayın bence madem baba dan zengin sin şimdilik ehliyetine göre bi motor al yaş ın tutunca ehliyete yazıl sonra büyük cc motor alırsın. allah korusun birisi geldi sana çarptı büyük bi kaza oldu baban yine aynı yorum u yapıcakmı. sen işini kış tut yaz çıkarsa bahtına diye boşuna dememiş atalarımız