Orijinalini görmek için tıklayınız : Arrow special parts katalitik konvertör ve susturucu
mehmet dicer
14 Eylül 2017, 21:12
Arkadaşlar merhaba 2011 honda cbr 600 rr sahibiyim motorda Arrow special parts egzoz katalitik konvertör ve susturucu iptali var. motoru aldığımda vardı ilk başlarda pek rahatsız edici gelmiyordu aslında sesini herkes beğeniyor fakat son zamanlarda ben biraz rahatsız olmaya başladım ve katalitik konvertör iptalinin alt devirlerde motoru rahatsız ediyor gibi geliyor. Sesi biraz kısmak istiyorum susturucu yada katalitik konvertör den hangisini taktırmalıyım bilgisi olan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
hayzinger
14 Eylül 2017, 21:15
Yakıtı da düşünerek tabi ki katalitik konvertör demek lazım. Ayrıca katalitik konvertör iptali çevre açısından da uygun değil. :)
not: Katalitik konvertörler benzinle çalışma için tasarlanmış parçalardır
mehmet dicer
14 Eylül 2017, 21:22
Ses kaybımız ne olur? sadece susturucu iptalininde yeterince tatmin edeceğini düşünüyorum. ayrıca katalitik konvertör iptalinin alt devirlerde motoru rahatsız etme durumu varmıdır?
BLUERAY
14 Eylül 2017, 21:39
konvektorun ic yapisina baktiginizda eger kirilma, çokme gibi bir hasar yada yag yakmasi gibi tikayici sorun yok ise motorun yanma odasi ic basincini etkileyecek negatif bir konu olusmaz. konvektor takili iken motorun gaz cikis basinci hesaplanmistir. bu duzenegi cikartinca gaz cikisi daha rahat olacagi icin motor performansi bir miktar artar. Alt devirlerde degil daha cok ust devirlerde kendini gosterir. Alt devirde bisey degismez. Ha su olur, hava yakit oranini ayarlayan sistem sacmalayabilir. Yank odacigi gibi de islev goren bu alet sokulunce ses desibiletiside artar. Pek ucuz bi alet degildir, takabiliyorsan tak. TUV muayenesinde zaten takacaksin. Susturucu takilip takilmayacagina sonra karar ver.
Birde su var, kis sartlarinda islak zeminde ve araclarin camlarinin kapali oldugu bir ortamda biraz ses olmasi senin icin avantaj haline de gelecektir.
mehmet dicer
14 Eylül 2017, 23:14
bilgi için teşekkürler. sanırım son sustrucu takıp deniyeceğim
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:10 ----------
Aynı şekilde son susturucu takan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO