PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk Motorum

Sayfa : [1] 2

kubaşk
14 Eylül 2017, 16:42
Merhaba abilerim varsa kardeşlerim ben Muhammet 16 yaşındayım Cg hastası olduğum için Kuba 150 CG sıfır satın aldım fakat motor sürme konusunda sıkıntı yok ama size sormak istediğim birkaç soru var
1-) Motorda tek teker nası yapabilirim ?

2-) Motorda el bırakınca sağa doğru kayıyor motor lastik ilemi alakalı?

3-) Egzoz patlatma meselesini çözemedim onu açıklayabilirmisiniz?

4-) Patinaj çekerek yanlıyorlar birsürü video izledim aynı şekilde yapabilirmiyim veya nasıl yaparım

Şimdiden teşekkür ederim

Muzdarip
14 Eylül 2017, 16:49
Şunlara dikkat et:

1-) Namazlarını düzgün kıl.

2-) Haramlardan uzak dur.

3-) Kul hakkına girme, ailenden, arkadaşlarından devamlı helallik al.

Yaradanına kavuşmana az kalmış oğlum. Bari hazırlıklı git.

RoofRoof
14 Eylül 2017, 16:52
Amortiserleri kes.Yoksa binilmez cgye.

MSMorkan
14 Eylül 2017, 16:54
Şunlara dikkat et:

:queen: Trajikomik durum...

Cevaba gelirsek:

1- Tek teker yapma, yapacaksan profesyonel olarak pistte, trafiğe kapalı alanlarda yap. Ama önce iki teker düzgün kullanmayı öğren.
2- Kaçla giderken neden el bırakıyorsun. Tut şu gidonu.
3- Egzoz patlatma meselesi derken? Patlatmak istiyorsan yapma motora zarar bunlar, çevreye de rahatsızlık veriyor.
4- 1. maddede yazdığım gibi önce düzgün kullanmayı öğren. Daha sonra trafiğe kapalı alanlarda bunları yapabilirsin, zamanı gelince de öğrenirsin.

levend84
14 Eylül 2017, 16:57
Şunlara dikkat et:

Ilave olarak;
Kuru yer kalmadan boy abdesti,evden çikarken besmele,ve dunyaya ait butun maddi borçlari kapatmak

Kardeşim yaşin genç,ehliyetini al duzgunce bin motoruna,ne gerek var bu atraksiyonlara,madalyami takiyorlar.

kubaşk
14 Eylül 2017, 17:04
Amortiser derken başkan tam ayıkmadım amasörmü

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:59 ----------

Şunlara dikkat et:

Bu lafı tek senden duymadım reis ama dikkate alırım :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:03 ----------

Amortiser derken tam ayıkmadım amasörmü @RoofRoof

RoofRoof
14 Eylül 2017, 17:05

Amortisör kanka.Çinliler selenin altına beygir engelleyici amortisör koyuyorlar.Kes onları motor rahatlasın.

Muzdarip
14 Eylül 2017, 17:05
:queen: Trajikomik durum...

Başka bir trajikomik durum da şu.
16 yaşında A1 sürücü belgesi alınabiliyor, o da 125cc'ye kadar geçerli. Söz konusu motor 150cc.

Ehliyetsiz trafiğe çıkmak büyük risk. Bir anlık hevesin cezasını bir ömür çekersiniz.

kubaşk
14 Eylül 2017, 17:07
Ankara sincanda oturuyorum ehliyeti bırak buradaki motorların %70 plakasız kalan %30 dominos motoru falan tek onlar plakalı yanımdan trafik geçti plakasız ehliyetsiz kasksız olmama rağmen çevirmedi ondan korkum yok ama şu tek teker falan filan bi ayıksam yeter

zabuzaretta
14 Eylül 2017, 17:14

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:59 ----------

Bu lafı tek senden duymadım reis ama dikkate alırım :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:03 ----------

Amortiser derken tam ayıkmadım amasörmü @RoofRoof

Ooooo yeni troll hayırlı uğurlu olsun.

kabyelmen
14 Eylül 2017, 17:14
Troll puanım sana 10 kanka

kubaşk
14 Eylül 2017, 17:17
Troll puanım sana 10 kanka

cezamı yiyiyoruz öyle birde şu el bırakınca sağa kaymayı çözebilirmyim birde ön amasörü nasıl pusturruz

Stock Sever
14 Eylül 2017, 18:01
Asfalt derini yüzünce ayıkırsın. Ulan ehliyetin yetersiz. Allah bilir sigorta falan da yok. Birine, birinin malına vursan ne yapıcaksın? Kaçamayıp ölmezsen adam ölene kadar döver seni. Ayıktın mı ?

hayzinger
14 Eylül 2017, 19:10
Ben bile bugün yeni aldım motorumu noterden satışını ruhsatını üstüme aldım. Sabah dediğim gibi R25'i satıcak arkadaşımın arkasına bindim notere giderken habire ön kaldırdı kaldırdı bende bi sağa çek knk dedim ve motordan inip yürüyerek gittim ve kaç kez motoru altından kaçırıyordu.. Tek teker falan yapmak güzel bişey değil nolcak yani zaten 2 tekerle gidiyorsun onun bile ayrı havası varken tek teker ne sen tek tekeri öğrensen ileride nasıl uçucaz dersin kardeşim :DD

Erky Perky
14 Eylül 2017, 19:58
Amortisör kanka.Çinliler selenin altına beygir engelleyici amortisör koyuyorlar.Kes onları motor rahatlasın.
Katılıyorum. Egzozu da deldir ki, o R1 sesini iliklerimize kadar hissedilim..

mfBulut
14 Eylül 2017, 20:10
Egzoz tanrıları birazdan teşrif ederler mübarek başlığa.

Özenle hazırlanmış güzel bir troll profil.

Güzel ama eğlençeli diğıl O.o

frankestayn1
14 Eylül 2017, 20:18
kardeşim bura apaçilerin forumu değil başka yere git ehliyetsiz biniyorsun büyük ihtimalle inşallah yakalanırsın teker yaparken dikkat et kafana geçmesin

Muzdarip
14 Eylül 2017, 20:23
Ankara sincanda oturuyorum ehliyeti bırak buradaki motorların %70 plakasız kalan %30 dominos motoru falan tek onlar plakalı yanımdan trafik geçti plakasız ehliyetsiz kasksız olmama rağmen çevirmedi ondan korkum yok ama şu tek teker falan filan bi ayıksam yeter

Aracın plakasız olması sorun değil. Suç motoru plakasız kullananda değil, plakasız motoru görüp çektirmeyen poliste. Fakat ehliyet durumu çok ciddi. Allah korusun tesadüfen ölümlü, yaralanmalı bir kazanın yanından geçsen, adın yanlışlıkla da olsa kazaya karışsa kendin gibi aileni de yakarsın.

Graywolf
14 Eylül 2017, 20:28
Konuya girdiğim an sela okunmaya başladı. Kendine dikkat et kardeşim :)

zekeriyaimam
14 Eylül 2017, 21:35
https://i.ytimg.com/vi/97IpR-KtTxY/maxresdefault.jpg

böle knk

BLUERAY
14 Eylül 2017, 21:55
Bakirkoy Akil ve Sinir Hastaliklari Hastanesinde Cocuk ve Ergen Psikiyatrisi diye bir bolum var. Orada stajini yapan ogrenciler de var. Git oraya da seni tez konusu yapsinlar, adina kamu spotu falan cekerler belki... yada mumkun mertebe uzaya git ilk gordugun kara delige dal...bi bitin lan bi tukenin yahu... omrumuzu yediniz be...

kubaşk
15 Eylül 2017, 15:54
Troll profil diyorsunuz her türlü kanıtlayabilirim Ön amasörü nasıl pustururuz bu arada
https://i.hizliresim.com/yznkpa.jpg (https://hizliresim.com/yznkpa)
https://i.hizliresim.com/By9jW9.jpg (https://hizliresim.com/By9jW9)

Muzdarip
15 Eylül 2017, 16:53
Troll profil diyorsunuz her türlü kanıtlayabilirim Ön amasörü nasıl pustururuz bu arada
https://i.hizliresim.com/yznkpa.jpg (https://hizliresim.com/yznkpa)
https://i.hizliresim.com/By9jW9.jpg (https://hizliresim.com/By9jW9)

Çeken arkadaşa söyle objektifi iyi ortalasın. Senin poz iyi ama arkadaşın biraz daha iyi poz versin.
Arka planda da gökyüzü olmasın gazete kağıdında iyi çıkmıyor.

BLUERAY
15 Eylül 2017, 18:31
https://i.hizliresim.com/By9YdL.jpg (https://hizliresim.com/By9YdL)

hachiko
15 Eylül 2017, 18:47
https://twitter.com/biacaip/status/908616362595110913

miya kuli kuli kuli...

levend84
15 Eylül 2017, 18:59
Kardeşim,makina baya gergin.zorlama motoru,fazla sündürme.

Koni yapma motoru,pistirma fazla,içine kapanik pisirik olur..

yusufkalaz
15 Eylül 2017, 19:30
Birinci vitese al Debriyaj'ı sık deviri sona getir ayağa kalk debriyajı bırak Selen'in en arkasına otur. Ve mutlu son işe yaramazsa gel burdayım.

Stock Sever
15 Eylül 2017, 20:24
Sen motoru pusturmadan motor seni susturur.

snappy x
15 Eylül 2017, 22:19
Beyler ben anlamadım şimdi bu arkadaşa kuba pusu mu kurmuş yoksa pusu nasıl mı kuruluyor diye soruyor?

mfBulut
15 Eylül 2017, 23:00
Beyler ben anlamadım şimdi bu arkadaşa kuba pusu mu kurmuş yoksa pusu nasıl mı kuruluyor diye soruyor?

Sorma hocam. Ben de anlamadım. Eskiden en azından bıçak bıçağa vardı. Şimdi herkes pusuyor. İşin kötü yanı troller yüzünden bıçak bıçağa bile giderken bir gerginiz.

thedarkfire
16 Eylül 2017, 01:06
Duyarlı olup trafiğin düzenini ve insanların sağlığına zarar getirebilecek şeyleri öğretmeyelim lütfen.
Çünkü bunu tutup yolda yapıyolar çok iyi bir şeymiş gibi. Sonra ya tutup birine çarpacak hiç bi suçu olmayan birisinin canına zarar gelecek.
Yolda da yapılmaz boş alanda da yapılmaz. İnsanların gireceği hiçbir yerde bu iş yapılmaz. Ben gördüğümü ihbar ediyorum şahsen.

Hiç mi aklınıza gelmiyor bi bebeğin annesine vursanız ölse o bebek annesiz büyüyecek?
Bi çocuğun babasına vursanız babası ölse o aile ne olacak?
Emekli a dede evine ekmek götürürken vursanız ölse hesabını kime vereceksiniz?

Bazen tutuyorum sizin gibileri gelip bide gider yapıyolar bi halt yiyebileceklermiş gibi. Ne oluyo sonra? Güzel sopayı yiyolar havaları inip gidiyolar.

Madem illa teker yapacaksınız yanlayacaksınız ne halt yiyecekseniz gidiceksiniz pist kiralıycaksınız orda yapacaksınız.
Sokaklar adranalin boşaltma alanı değil.

kubaşk
16 Eylül 2017, 01:34
Eyvallahta benim amacım burda sokak arasında kilometreyi 100 vurmak değil basmak istesem otobana çıkar basarım ben burda motoru zevkime göre düzmek istiyorum ehliyeti olan çok adam tanıdım kontağı açıp marşa basamayan motoru ehliyet sürmüyor ve elime en kral motoru ver yine teklemeden her türlü surerim

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:32 ----------

Makina nasıl gergin sıfır aldım yokmu ayarı falan 72 tel jant Alican yaza doğru

thedarkfire
19 Eylül 2017, 00:01
Eyvallahta benim amacım burda sokak arasında kilometreyi 100 vurmak değil basmak istesem otobana çıkar basarım ben burda motoru zevkime göre düzmek istiyorum ehliyeti olan çok adam tanıdım kontağı açıp marşa basamayan motoru ehliyet sürmüyor ve elime en kral motoru ver yine teklemeden her türlü surerim

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:32 ----------

Makina nasıl gergin sıfır aldım yokmu ayarı falan 72 tel jant Alican yaza doğru

CG süren adamsın en kral makineyi ver sürerim diyosun. Evet 1 metre yol alırsın sonra kafana geçer ya hastane ya gasilhane artık neresi denk gelirse.
Bu arada CG sürenleri aşağılamıyorum yanlış anlaşılmasın yapı itiraberiyle hafif ve büyük motorlar kadar güçlü olmadığı için belirttim.

Yanlamaktan teker yapmaktan bahsediyosun. Senin bu işi yapmak için piste gitmeyeceğine adım kadar eminim. Sokakta yapacan muhtemelen. Tekere kalktığında önüne çocuğun biri atlasa ne yapacan durdurabilecenmi o motoru? Hayır altını çizerim bu hayırın. Yanlarkende aynı olay olacak.
Öğretiyolar öğretiyolar size bunları sonra gidip milletin başına bişiy getiriyosunuz.

..YaNKee..
19 Eylül 2017, 00:06
her motoru sürerim diyosun yani :) valla helal. ben diyemiyorum öyle.. sürmek demek motoru kaldırmaksa o ayrı.. hakkını vermek lazım bence onun için o kadar iddialı değilim belkide..

RedTuborg
19 Eylül 2017, 00:19
Kilometreyi 100 vurmak
Motoru düzmek
En kral motoru bile sürmek

Başlık " ilk motorum"

Sen bu hızla devamke babo

hachiko
19 Eylül 2017, 01:53
https://i.hizliresim.com/DyE9bo.png

Yolcu0
19 Eylül 2017, 04:41
Pampa şimdi gazı sonuna kadar veriyon sonra debriyajı hızlı bir şekilde komple bırakıyon hoop motor tekere geliyor sonrası ise altından kaçırmak oluyor bu dediğimi debriyaj hariç dikkate alma tekere deneme yanılma ile başla 3 bin devirde aniden bırak 5 bin 7 bin 10 bin hangisinde tekere gelirse artık ama sakın dururken yapma 10 15 km filan hızın olsun en azından arkana şişman bir arkadaş oturtman daha çabuk tekere gelmeni sağlayacaktır fakat önemli olan teker yapmak değil o tekeri tekrar asfalta düzgün bir şekilde temans ettirebilmektir

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:35 ----------

Bu arada millete artislik için sakın yapma geceleri çık mahallenin tenha sokağına git okulun bahçesine oralarda yap başına bela alma. Her şeyi öğren ama egonu tatmin etmek için insanlara gösterme arkadaşların zaten böyle bişi zamanı geldiğinde tebrik edecek seni helal olsun çok güzel topladın diyecek o zaman gururlan işte ;)

Ataartuc
19 Eylül 2017, 07:00
Merhaba abilerim varsa kardeşlerim ben Muhammet 16 yaşındayım Cg hastası olduğum için Kuba 150 CG sıfır satın aldım fakat motor sürme konusunda sıkıntı yok ama size sormak istediğim birkaç soru var

4-) Patinaj çekerek yanlıyorlar birsürü video izledim aynı şekilde yapabilirmiyim veya nasıl yaparım

Şimdiden teşekkür ederim

Kardeşim bu motosiklet işi böyle değil sen çok yanlış anlamışsın.O motoru bir yere çek,ehliyetini al,o motoru sat 125CC bir motor al.Tek teker işini falan da unut.Ben de Ankara'da yaşıyorum ama ehliyetsiz plakasız motosiklet çok da görmüyorum nedense...

sadraf
19 Eylül 2017, 08:23
Burdan kolluk kuvvetlerine mesajim:
Denetimlerinizi iyi yapin ahanda bu cg tayfasina

Öz_Musti
19 Eylül 2017, 08:42

Şimdiden teşekkür ederim

Selam kardeşim. Önce eğitim ve ekipman al diyecem ama fazla niyetin yok gibi :)
Uçmayı bilmiyorsan neden ib... lik yapıyorsun diye fıkra vardır. Kartal ile eşeğin hikayesi. Onu oku.

Motorun temiz ise iyi bir alıcı bulalım satalım motorunu.

Pcxbear
19 Eylül 2017, 08:58
Olm bu alet iki teker illa teke düşüreceksiniz

Machair
19 Eylül 2017, 09:39
Güzelim Türkiye mal doldu. Bunların akıllanma şansı olmadığı için, öldüklerinden daha hızlı üredikleri için kurtulma şansımızda yok. Yönetim bari şunları engellese de temiz bir platform olsa.

Başına iş açarken başkasının malına canına zarar vermezsen seviniriz.

tuncel_85
19 Eylül 2017, 14:01
Merhaba,

Sadece 2. soruna cevap veriyorum. Şasende sorun var sanıyorum. Lütfen m sağa-sola çeken bir motorla böyle hareketlere kalkışma. Kalkışıcaksanda kapalı alanda yapmanı rica ediyorum.. Ben bu güne kadar bir kez bile ön kaldırmayı denemedim. Neden ihtiyaç duyulur orasınıda anlamadım ?

Sedotti
19 Eylül 2017, 21:43
Beyler bu başlık müthiş okumalara doyamadım, trollse puanım 9 knk.

Değilse çok net bu emoji :santa:

efemontana
18 Aralık 2017, 00:56
Sıfır motor almış, rodajını nasıl yapmalıyım, nasıl daha iyi fren yaparım, yağışlı havada nasıl sürmeliyim, viraj yeteneğimi nasıl geliştiririm demek yerine sorduğu sorulara bak kekonun. Gidin duvara muvara çarpın da öyle ölün mümkünse, kimseye zarar vermeden gidin ki sizden sonra bizim camiaya laf gelmesin.
Motoru da bir an önce 'pustur' ki virajda parmak kadar çukura girince ön tekerin daha iyi salsın kendisini.
Şimdiden mekanın cennet olsun kardeşim, hakkımı helal etmiyorum :)
-Tatlı dille konuşup seni bilinçli bir motorcu yapmaya çalışırdım ama umutsuz vakasın be hacı.

patpop
18 Aralık 2017, 01:36

Şimdiden teşekkür ederim

1) Bomboş bi arazide 30 km hızla giderken kask falan takmadan debriyajı çek gazı kökle motor devri yükselsin sonra devir düşmeden debriyajı bırak ve bu arada motorun en arka noktasına oturki teker iyi kalksın. Mümkünse kimse olmasın çevrendeki ilk ve son tekerini sadece sen gör.
2) O motor 2.el ise kazalı 0 sa ayarsız.
3) ekzos patlatma olayına hiç girme. Param çok diyosan gir girse bana denk gelirsen yolda yiyeceğin küfürleri unutma.
4) usta adam her tür motoru kullanan kişi neden yapamasınki.
5) sizin gibiler yüzünden bizim adımız lekeleniyor.
6) motorlu polis Süleyman abi gibilerin her ilçeye atanması için elimden geleni yaparım.

nicksizbro
18 Aralık 2017, 01:43
Kardeşim virajı alirken ön tekere bak birde tek teker için gazı sona kadar aç debriyaji bir anda birak.

Yana kayma işini dönerken ön tekeri frenle kitle arka kayıyor ;)

Birkan07
18 Aralık 2017, 09:07
Nerde tırrek var gelip teker soruyo. Allah akıl fikir versin.

patpop
18 Aralık 2017, 16:59
Nerde tırrek var gelip teker soruyo. Allah akıl fikir versin.
:) arkadaşlar çok akıllı hakaret etmeyin! :)
Trek mrek ne demek bu gençler çok zeki olduğundan hiç bişi umurunda değil. Hep kabul görme beğenilme arzusu ile yaşıyorlar. Tek teker yapıp öldüklerinde tüm Türkiye beğenir.

istanbu_gezg
18 Aralık 2017, 17:16

kim olduğunu sanıyorsun haddini bil! amortisörleri ve aynayı çıkartmak +8 beygir bunu söylemek bu kadar zor olmamalı